Het Weegschaalproject van Facebook haalde nieuws toen het uitkwam.

Nu de zaken geregeld zijn, is Facebook bezig met nieuwe dingen.

Maak kennis met Novi – de nieuwe naam voor de Calibra-portemonnee die wordt gebruikt om Libra digitale valuta’s op te slaan. De portemonnee dient een doel in het ecosysteem door mensen in staat te stellen Libra digitale valuta’s op te slaan en te verzenden. Ze maakten de aankondiging via hun blogpost.

Deze stap is een stap om ervoor te zorgen dat Calibra nog steeds een manier biedt om langetermijnverplichtingen aan de mensen te ondersteunen.

De nieuwe naam Novi is afgeleid van de Latijnse woorden ‘via’ voor ‘weg’ en ‘novus’ voor ‘nieuw’.

Kortom, ze bedoelen te zeggen dat het een nieuwe manier om geld te sturen. Met de verandering hebben ze ook hun nieuwe visuele identiteit geïmplementeerd, waardoor de digitale valuta vloeiend kan bewegen. Bovendien bevat het ook het knikje van het Weegschaalpictogram. Deze opname in het merklogo betekent dat ze nog steeds betrokken zijn bij het Libra-netwerk.

Wat doet Novi?

Novi is gemaakt om ervoor te zorgen dat u op een gemakkelijke manier geld kunt verzenden, vergelijkbaar met het verzenden van berichten op een netwerk. Het is ook een zelfstandige app. Dit betekent dat u geen afhankelijkheden hoeft te installeren om het te laten werken. Het werkt op dezelfde manier als de andere populaire communicatietoepassingen van Facebook, waaronder WhatsApp en Messenger.

Lees meer over Peer to Peer Network begrijpen

Om dit allemaal te laten werken, moeten de klanten van Novi eerst worden geverifieerd. De verificatie is gebaseerd op een door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs. Dit zorgt ervoor dat er geen fraude kan plaatsvinden via de applicatie. Deze stap is enigszins discutabel, aangezien cryptocurrency of digitaal geld ook over anonimiteit gaat. Facebook wil echter het digitale valutaprobleem oplossen en wil er ook voor zorgen dat er via het systeem geen fraude kan plaatsvinden.

Ze hebben hier ook hun nieuwe website voor Novi bedacht: https://novi.com/

De mogelijkheid om in het Facebook-ecosysteem te werken, betekent ook dat het zal werken met de verschillende applicaties zoals WhatsApp of Messenger. Dit zal duidelijk veel mensen helpen, aangezien beide applicaties al populair zijn en geen verdere marketing of bereik vereisen. Hoe meer mensen op Facebook gebaseerde services gebruiken, hoe beter het Weegschaal-ecosysteem zal floreren.

Een ander feit dat Novi geweldig maakt, is dat er geen verborgen kosten aan verbonden zijn. U kunt geld delen zoals u het ziet. Ze zullen geen vergoedingen verlagen, zodat iedereen over de hele wereld er gebruik van kan maken zonder enige vergoeding te hoeven betalen.


novi portemonnee

Novi is nog aan het werk. Het wordt vrijgegeven wanneer het Libra-netwerk klaar is voor gebruik.

Novi-functies

Novi heeft meerdere functies. Laten we ze hieronder bespreken.

  • Beschikbaar → Novi is tot in de kern toegankelijk. U kunt het gebruiken om geld aan uw portemonnee toe te voegen. Bovendien kunt u de digitale valuta ook naar uw kennissen over de hele wereld sturen. Het enige dat u hoeft te doen, is simpelweg de persoon selecteren aan wie u het bedrag wilt verzenden, vervolgens het bedrag invoeren en vervolgens op verzenden klikken! De app zorgt voor de wisselkoers en doet de overboeking voor je.
  • Informatief → De app geeft zoveel mogelijk informatie ter referentie. Dit betekent dat u elk aspect van de transactie kunt volgen zonder dat u de app hoeft te verlaten.
  • Persoonlijke notities → U kunt bij het overmaken van het geld ook persoonlijke notities naar uw kennis sturen. Dit helpt je om in de gaten te houden waarom je het geld hebt verzonden of om gewoon een lief en kort bericht te schrijven naar de persoon die het ontvangt. Een paar woorden kunnen immers altijd de nodige connectie toevoegen, samen met de overdracht!
  • Onmiddellijk → Omdat Novi het Libra blockchain-netwerk gebruikt, zal er geen enkele vertraging zijn om de transacties uit te voeren. Tik gewoon op en verstuur het geld. De ontvanger zou het onmiddellijk moeten ontvangen en het geld in zijn lokale valuta moeten houden.
  • Veilig → Het hele proces van het opslaan en verzenden van geld is veilig. Ze zorgen ervoor dat iedereen wordt geverifieerd met een overheids-ID. Ze hebben ook fraudepreventie waarmee gebruikers kwaadwillende activiteiten kunnen melden. Als er fraude plaatsvindt, komt de gebruiker in aanmerking voor een volledige terugbetaling.
  • Privaat → Naast beveiliging biedt het ook een privéomgeving om geld op te slaan, te verzenden of te ontvangen. Dit betekent dat er geen informatie wordt gelekt en door Novi veilig en vertrouwelijk wordt bewaard. Ten slotte bent u de enige persoon die de transactiegeschiedenis kan zien.

Wat de motivatie achter Novi?

Novi Financial streeft ernaar om iedereen een betere manier te bieden om geld te laten werken zoals het bedoeld is. Hiermee hebben mensen gelijke toegang tot financiële diensten. Het is een van hun eerste producten die naadloos zal samenwerken met het Libra-ecosysteem – een nieuw betalingssysteem dat gebruikmaakt van blockchain-technologie.

Zullen bedrijven Novi kunnen gebruiken?

Novi is een ideale oplossing voor bedrijven vanwege de integratie met de Facebook-communicatie-app. Het zal ook een app scheiden die de gebruiker volledige flexibiliteit biedt. De portemonnee is gratis te gebruiken, wat betekent dat bedrijven of financiële diensten de portemonnee kunnen gebruiken om hun e-commercediensten aan te bieden. Dit betekent dat elk bedrijf dat wil profiteren van de Novi-portemonnee, dit kan doen door digitale portefeuilles te maken en deze als betalingssysteem in hun bedrijf te integreren.

Aangezien er geen kosten zijn verbonden aan Novi, kunnen bedrijven tijd en kosten besparen bij het verwerken van fondsen. Ze kunnen ook groeien door Novi te gebruiken, aangezien steeds meer klanten het gaan gebruiken zodra het wordt uitgebracht. Het kan iedereen verbinden, inclusief online retailers, kleine winkels of een wereldwijd platform.

Het ondersteunt ook lokale valuta’s door ze naar Weegschaal te converteren en vervolgens de transacties uit te voeren. De gebruiker moet de aankoop doen en de transacties doen. Een soortgelijk proces moet worden gevolgd bij het opnemen van het geld, d.w.z. het omzetten van Weegschaal naar lokale valuta.

Gevolgtrekking

Aan het Weegschaalproject wordt nog gewerkt. De uitdagingen zijn er echter nog steeds. Nu SEC probeert de cryptocurrency-markt te reguleren, zal het interessant zijn om te zien hoe Novi of Libra de komende dagen beurzen.

Dus, wat vind je van NOVI? Denk je dat het hernoemen van Calibra naar Novi een slimme zet was? Reageer hieronder en laat het ons weten.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me