Blockchain heeft de wereld om ons heen volledig getransformeerd. Het begon met Bitcoin in 2009 toen Satoshi Nakatomi blockchain uitvond, en Bitcoin was de eerste cryptocurrency die het gebruikte.

U zult verrast zijn als we het huidige blockchain-gebruik zien. Er zijn momenteel honderden blockchain-use-cases die een implementatie in de echte wereld hebben. En waarom niet? Het heeft bijna elke branche ontwricht, van kunstmatige intelligentie tot productie.

Cijfers zijn ook in het voordeel van blockchain. World Economic Forum heeft dat tegen 2025 voorspeld, 10% van het BBP wordt beïnvloed of opgeslagen in de blockchain. Dat is veel voor een nieuwe technologie die nog geen tien jaar oud is. Leiders moeten daarentegen snel hun focus verleggen en ervoor zorgen dat hun bedrijf zich kan aanpassen aan de blockchain-transformaties.

In dit artikel zullen we ons concentreren op de real-world Blockchain-use-cases en blockchain-applicaties. Alle gebruiksscenario’s in de echte wereld die we zullen noemen, hebben beloften om na te komen. Het is echter moeilijk te zeggen welke zal slagen of falen.

Contents

Real World Blockchain-toepassingen Infographic


We hebben de use-cases van blockchain onderverdeeld in specifieke categorieën. Op het moment van schrijven hebben we 46 blockchain-applicaties of -services vermeld vanaf juli 2018. Deze blockchain-voorbeelden zijn gekozen op basis van hun impact in hun respectievelijke categorie. De lijst kan ook worden gezien als de meest veelbelovende TOP blockchain-gebruiksscenario’s in de echte wereld. Laten we de onderstaande categorieën opsommen.

 

 1. Contentbeheer / distributie: PeerNova, Brave.
 2. Gegevensbeheer: Factom, Essentia.one.
 3. Cyberveiligheid: GuardTime, Remme, Blockverify, PeerNova.
 4. Platform: Edelsteen.
 5. Gezondheidszorg: SimplyVital Health, MedRec.
 6. Financiële diensten: Abra, Barclays, Aeternity.
 7. Productie en industrie: Maersk, Provenance, SKUChain, LO3 Energy.
 8. Opslag: STORJ.io
 9. Regering: Het project van SouthKorea, Govcoin, Democracy.earth, FollowMyVote.
 10. Kleinhandel: OpenBazaar, Loyyal.
 11. Blockchain-platform: IBM Blockchain-oplossingen, fatsoenlijk.
 12. Transport en toerisme: Arcade City.
 13. Media: KodakOne, Ujomusic, Civil.
 14. Onroerend goed: Alomtegenwoordigheid, Propy.
 15. Landenregister: Openbaar register.
 16. Identificatie: Uport.
 17. Verzekering: AIG.
 18. Onderneming: Azuur.
 19. Adverteren: NYIAX.
 20. Auteurschap en eigendom: Blinded, Stampery, Veisart, Po.et.
 21. Sociaal netwerk: AKASHA, de jouwe.
 22. Diamanten: Debeers.

Laten we beginnen.

Blockchain-toepassingen Categorie: Contentbeheer / distributie

1. Moedig

Gebruiksgeval: Een browser nodig die datakosten kan verlagen door trackers en advertenties te blokkeren. Het beschermt de privacy van gebruikers door alleen informatie te delen die nodig is, wat zowel tijd als moeite bespaart.

Oplossing:  Brave is een moderne browser die een veilige, snelle en privébrowser biedt. Het doet het met behulp van blockchain. Om dit te doen, blokkeert het alle advertenties met een ingebouwde adblocker. De privacy van de gebruiker is ook gehandhaafd dankzij de trackerblokkering. Vanwege het blokkeren van advertenties en trackers werkt de dappere browser ook sneller dan andere populaire browsers, waaronder Chrome en Mozilla. Ze zijn ook bezig geld te verdienen met het blokkeren van advertenties door hun hulpprogramma-tokens te gebruiken. Ze testen ook advertenties met behulp van blockchain-technologie.

Toestand: Beschikbaar

Website: https://brave.com/

Blog: https://brave.com/blog/

Categorie: Contentbeheer / distributie

Afbeeldingsbron: Brave

2. Papierketting

Gebruiksgeval: De noodzaak voor bedrijven, muziekmakers, nieuwsorganisaties, enz. Om een ​​goede gedecentraliseerde marktplaats te hebben waar ze hun activa kunnen pushen en er geld mee kunnen verdienen door de huidige lange betalingscycli in de branche te omzeilen.

Oplossing: Oplossing: Paperchain biedt een gedecentraliseerde marktplaats waar elk mediabedrijf geld kan verdienen met hun inhoud en deze beschikbaar kan maken voor een wereldwijd investeringsnetwerk met behulp van een gedecentraliseerde markt. Het lost het grootste industriële probleem van lange betalingscycli op en helpt zowel kleine als grote spelers om te profiteren van de liquiditeit. De kritieke kenmerken van Paperchain zijn onder meer het bieden van een gedecentraliseerd media-investeringsnetwerk, ingebouwde inzichten en een robuuste financiële infrastructuurlaag die kan worden gebruikt om financiële overeenkomsten te sluiten door de derde partij..

Toestand: Bezig

Website: https://www.paperchain.io/

Blog: https://blog.paperchain.io/

Categorie: Contentbeheer / distributie

Afbeeldingsbron: Paperchain

Blockchain-toepassingen Categorie: Gegevensbeheer

3. Factom

Gebruiksgeval: De noodzaak om kritieke commerciële, overheids- en non-profitsystemen te beschermen tegen gegevensdiefstal en ook om eerlijkheid te creëren op alle platforms en systemen.

Oplossing: Factom gaat over vertrouwen, eerlijkheid en onveranderlijkheid. Ze beveiligen het systeem van de wereld met technologie die systemen kan helpen beschermen en ervoor kan zorgen dat de mensen uit de armoede worden getild. Door blockchain te gebruiken, krijgen systemen transparantie, eerlijkheid, integriteit en veiligheid. Ook de behoefte aan een betrouwbaar raamwerk dat eerlijkheid tot een partij van het grotere landschap kan maken. Kortom, met Factom wordt het eenvoudiger om dataproducten te bouwen en op basis daarvan beslissingen te nemen. De Factom-software kan ook worden aangesloten op een bestaand systeem en het is niet nodig om systemen helemaal opnieuw te maken of opnieuw op te bouwen.

Toestand: Bezig

Website: https://www.factom.com/

Blog: https://www.factom.com/blog

Categorie: Gegevensbeheer

Afbeeldingsbron: Factom

4. Essentia.one

Gebruiksgeval: De behoefte aan een datamanagementraamwerk dat gebruikers helpt om overal op een veilige manier toegang te krijgen tot gegevens en deze op te slaan.

Oplossing: Essesntia.one is een datamanagementraamwerk dat bovenop de blockchain is gebouwd en biedt een modulaire gedecentraliseerde en interoperabiliteit. Het bestaat uit twee belangrijke componenten: synergieën en essenties. Essences zijn eigenaar van hun gegevens en zijn met elkaar verbonden via meerdere services, terwijl de synergieën fungeren als het bindweefsel van bewerkingen zoals het verbinden van platforms, bronnen enzovoort. Ontwikkelaars kunnen profiteren van deze architectuur en er bovenop bouwen, zodat iedereen over de hele wereld toegankelijk is.

Toestand: Bezig

Website: https://essentia.one/

Blog: https://medium.com/@matteozago

Categorie: Gegevensbeheer

Afbeeldingsbron: Essentia

Blockchain-toepassingen Categorie: Cybersecurity

5. GuardTime

Gebruiksgeval: De behoefte aan een beter, meer verifieerbaar beveiligingsbewijs dat werkt op de blockchain en de gegevens van gebruikers veel beter beschermt dan traditionele blockchain-oplossingen.

Oplossing: GuardTime is een blockchain-project voor cyberbeveiliging dat tot doel heeft de KSI-technologie van hun eigen Guartime te gebruiken. De technologie is specifiek ontworpen voor bedrijfsoplossingen. Ook de uitvoering is onaangetast.

Ze bouwden voort op wat Bitcoin tot nu toe te bieden heeft, namelijk transparantie, onveranderlijkheid en veiligheid. In 2003 gaven ze het eerste formele beveiligingsbewijs dat een verifieerbaar beveiligingsbewijs voor het hele netwerk vormt. Momenteel werken ze samen met veel bedrijven die profiteren van hun KSI-technologie.

Aanvankelijk begonnen ze met de Estse regering en hielpen ze hen de gezondheidsdossiers van Estse burgers te beveiligen. Momenteel werken ze samen met Verizon Enterprise Solutions, en zelfs met defensie en ruimtevaart.

U kunt meer lezen over hun technologiestack hier.

Toestand: Beschikbaar

Website: https://guardtime.com

Blog: https://guardtime.com/blog

Categorie: Cyberbeveiliging

Afbeeldingsbron: GuardTime

6. Remme

Gebruiksgeval: Een hackveilige authenticatie die de gegevens van gebruikers en bedrijf beschermt tegen cyberaanvallen.

Oplossing: Remme is een cybersecurity blockchain-project dat tot doel heeft de huidige beveiligingsstandaarden te verbeteren voor zowel gebruikers als bedrijven die proberen hun gegevens te beschermen tegen ongeoorloofd gebruik. Het is ook gebouwd om de cyberaanvallen aan te kunnen. Om dit te doen, helpt het organisaties met kritieke infrastructuur, medtech, crypto-uitwisselingen en nog veel meer. Het neemt ook het menselijke aspect volledig weg door alles te automatiseren. Veelvoorkomende aanvallen waartegen Remme beschermt, zijn onder meer brute force, phishing, keylogging, aanvallen op hergebruik van wachtwoorden en nog veel meer.

Toestand: Implementatie van proefprojecten voor Infopulse en anderen.

Website: https://remme.io/

Blog: https://medium.com/remme

Categorie: Cyberbeveiliging

Afbeeldingsbron: Remme

7. Blockverify

Gebruiksgeval: Er is behoefte aan transparantie voor toeleveringsketens met behulp van blockchain die niet alleen vervalsingen identificeert, maar ook een wereldwijde oplossing biedt. Toeleveringsketens zoals farmaceutische producten, elektronica, diamanten en luxe artikelen hebben transparantie nodig om correct te werken.

Oplossing: Blockverify is een ‘op blockchain gebaseerde oplossing tegen namaak’. Zijn functie is om vervalsingen te identificeren en biedt een niet-dubbele omgeving. Het is ook volledig aanpasbaar voor bedrijven en ze kunnen hun toeleveringsketen beheren terwijl ze nieuwe producten registreren. Er zijn veel use-cases van Blockverify. Enkele van de meest prominente use-cases zijn elektronica, farmaceutica, elektronica en luxeartikelen.

Het werkt door elk product te labelen met een unieke Block Verify-tag. Het aanbod wordt ook geverifieerd vanuit zowel het consumenten- als het retailperspectief. Het biedt ook anticorruptie en biedt daarom de integriteit die nodig is om de toeleveringsketens met 100% transparantie te runnen.

Toestand: Bezig.

Website: http://www.blockverify.io/

Blog: Geen

Categorie: Cyberbeveiliging

Afbeeldingsbron: Blockverify

8. PeerNova

Gebruiksgeval: De behoefte aan gegevensintegriteit in de financiële sector die zowel belanghebbenden als toezichthouders nodig hebben.

Oplossing: PeerNova verbetert hoe de financiële wereld werkt door het beste te bieden van zowel de Blockchain-, BigData- als Cloud-technologieën. Het is bedoeld om financiële instellingen een manier te bieden om hun gegevens te verifiëren en te beveiligen. Hierdoor kunnen ze ook hun controle, afstemming en naleving aanpakken. De drie belangrijkste kenmerken van de PeerNova Blockchain-technologie omvatten onveranderlijkheid, redactie en logisch afspelen. Dit betekent dat de gegevens veilig en verifieerbaar zijn en waar nodig kunnen worden herleid.

Toestand: Betrokken bij meerdere projecten, waaronder Post-Trade Ledger, Lineage of Capital en Cuneiform-technologie.

Website: http://peernova.com/

Blog: Geen

Categorie: Cyberbeveiliging

Afbeeldingsbron: Peer Nova

Blockchain-toepassingen Categorie: Platform

9. Gem

Gebruiksgeval: De behoefte aan een besturingssysteem dat het probleem van silo’s kan identificeren en alle verschillende silo’s in één kan verbinden, waardoor tijd, moeite en kosten worden bespaard voor verschillende zakelijke branches zoals gezondheid, media, banken en nog veel meer.

Oplossing: Gem is een blockchain-besturingssysteem dat gegevens met betrekking tot een activum of een persoon aan elkaar koppelt door globale identifiers te creëren. Dit elimineert tijdverbruik en de noodzaak van afstemming. Het biedt ook transparantie en biedt betere resultaten met minder risico’s. Kortom, het gaat erom wereldwijde entiteiten te identificeren en ze vervolgens een platform te geven om uit te wisselen en te communiceren door gegevens te delen. Niet alleen dat alles kan worden geautomatiseerd met workflows.

Deze eenvoudige oplossing kan in veel verschillende branches worden gebruikt, waaronder Bevoorradingsketen, Gezondheidszorg, en veel meer.

Toestand: In uitvoering met meerdere partners, waaronder Philips en Xpansiv.

Website: https://enterprise.gem.co/

Blog: http://blog.gem.co/

Categorie: Platform

Afbeeldingsbron: GEM

Categorie Blockchain-toepassingen: HealthCare

10. SimplyVital Gezondheid

Gebruiksgeval: De behoefte aan een goede zorgoplossing die een platform kan bieden aan zorgverleners, klanten en zorgspecialisten.

Oplossing: SimplyVital Health is een blockchain-oplossing die patiënten en zorgverleners onder één dak met elkaar verbindt. Het is een oplossing voor gezondheidsgegevensbeheer en maakt ook gebruik van machine learning en algoritmeprognoses voor de best mogelijke oplossing. De analytische inzichten zijn bedoeld voor patiëntervaring. Het werkt ook evenzeer voor particuliere zorgverleners, ziekenhuizen en gezondheidssystemen. Een van de belangrijkste componenten is de Health Nexus. Het is een HIPAA-compatibel protocol dat wereldwijd wordt geaccepteerd. Een protocol dat kan worden gebruikt om zorggegevens en patiëntcontrole met elkaar te verbinden.

Toestand: Bezig

Website: https://www.simplyvitalhealth.com/

Blog: Geen

Categorie: Gezondheidszorg

Afbeeldingsbron: SimplyVital

11. MedRec

Gebruiksgeval: De noodzaak dat patiënten hun zorggerelateerde gegevens op één plek hebben en overal toegankelijk moeten zijn.

Oplossing: MedRec is een blockchain-platform dat het probleem van elektronische medische dossiers (EPD’s) oplost door een blockchain-oplossing te bieden waar patiëntgegevens kunnen worden opgeslagen en toegankelijk zijn voor verschillende organisaties, individuen en zorgspecialisten. Dit creëert een ecosysteem dat werkt voor de patiënten en hen de mogelijkheid biedt om hun medische rapporten binnen handbereik te hebben. Het gebruik van blockchain biedt ook transparantie en zorgt voor een unieke individuele afdruk. Dit leidt tot lagere kosten en gemakkelijkere zorgondersteuning voor de patiënt.

Toestand: Bezig

Website: https://medrec.media.mit.edu/

Blog: Geen

Categorie: Gezondheidszorg

Afbeeldingsbron: Medrec

Blockchain-toepassingen Categorie: Financiële diensten

12. Abra

Gebruiksgeval: De behoefte aan een mobiele app waarmee iedereen niet alleen in cryptocurrency kan investeren, maar ook kan beveiligen en zijn activa zonder zorgen kan opslaan.

Oplossing: Abra is een mobiele cryptocurrency-app waarmee gebruikers cryptocurrency kunnen opslaan, investeren en kopen. Het is ook veilig en zorgt ervoor dat iedereen er gebruik van kan maken. Op het moment van schrijven ondersteunt het 25 cryptocurrencies, waaronder populaire cryptocurrencies zoals bitcoin, litecoin, dash enzovoort. Door de app te gebruiken, kan iedereen crypto’s verhandelen of kopen. Het is ook veilig en zorgt voor mobiliteit.

Toestand: Beschikbaar

Website: https://www.abra.com/

Blog: https://www.abra.com/blog/

Category: Financiële diensten

Afbeeldingsbron: Abra

13. Barclays

Gebruiksgeval: Banken die blockchain-technologie gebruiken om het interne bankproces te verbeteren en ook de gebruikerservaring te verbeteren.

Oplossing: Barclays bank begrijpt blockchain en de impact ervan. En daarom bouwen ze hun systemen om blockchain te ondersteunen. Het opent nieuwe deuren voor gebruikers, omdat ze overal kunnen communiceren met banksystemen. Een blockchain-enabled omgeving betekent ook dat authenticatie zo snel mogelijk kan worden uitgevoerd. Fraude kan ook volledig uit het systeem worden verwijderd dankzij de transparantie en integriteit die de blockchain-oplossing biedt. Ze werken ook aan een handelsrevolutie waarbij alles wordt gevolgd om transparantie te garanderen.

Toestand: Bezig

Website: https://www.barclayscorporate.com

Blog: Geen

Categorie: Financiële diensten

14. Eeuwigheid

Gebruiksgeval: Een behoefte aan bliksemsnelle, slimme contracten waarmee organisaties wereldwijd kunnen opschalen met het voordeel van de blockchain.

Oplossing:  Aeternity is een schaalbare slimme contractinterface die elke organisatie helpt om met real-world data te werken. Het is zo ontworpen dat het ongeëvenaarde en ongeëvenaarde wereldwijde schaalbaarheid, ongeëvenaarde efficiëntie en transparant bestuur kan bieden. Het innovatieaspect komt van slimme contracten omdat ze Turing compleet zijn. Niet alleen die consensus wordt bereikt door middel van een nieuw consensusalgoritme dat gebruikmaakt van zowel Proof-of-Work (PoW) als Proof-of-Stake (PoS). Er is nog een ander concept dat Aeternity uniek maakt: State Channels. Het stelt slimme contracten in staat om off-chain uit te voeren. Orakels worden gebruikt om slimme contracten te verbinden met echte gegevens en ermee te communiceren als echt eersteklas objecten.

Toestand: Bezig

Website:  https://www.aeternity.com/

Blog: https://blog.aeternity.com/

Categorie: Financiële diensten

Afbeeldingsbron: Aeternity

Blockchain-toepassingen Categorie: productie en industrie

15. Maersk

Gebruiksgeval: Vrachtbewegingen die effectief en efficiënt kunnen worden gevolgd.

Oplossing: Maersk is al een gevestigd transportbedrijf dat ladingen over de hele wereld behandelt. Nu gaan ze langzaam over naar een blockchain-oplossing, zodat ze kunnen profiteren van de transparantie, integriteit en beveiliging die ermee wordt geboden. Hierdoor krijgen bedrijven of transporthavens een betere controle over de goederen. Dit betekent ook dat illegaal transport volledig wordt stopgezet, aangezien eenmaal opgeslagen gegevens niet meer kunnen worden gewijzigd.

Toestand: Bezig

Website: https://www.maerskline.com/

Blog: Geen

Categorie:  Productie en industrieel

Afbeeldingsbron: Maeslk

16. Herkomst

Gebruiksgeval: Een toeleveringsketen die vertrouwen schenkt en zowel gebruikers als bedrijven in staat stelt.

Oplossing: Provenance is een blockchain-platform dat de toeleveringsketen aandrijft en bedrijven in staat stelt vertrouwen op te bouwen. Het helpt klanten ook om producten te kiezen. Kortom, het voedt de hele toeleveringsketen, inclusief retailers, producenten, shoppers en partners. Het is bedoeld om een ​​transparante omgeving te bieden waar kopers de oorsprong van het product en andere essentiële informatie kunnen vinden voordat ze een aankoop doen. De detailhandel kan ook profiteren van de verandering en ervoor zorgen dat klanten de volledige informatie krijgen voordat ze een aankoop doen.

Toestand: Bezig

Website: https://www.provenance.org/

Blog: https://www.provenance.org/case-studies

Categorie: Productie en industrieel

Afbeeldingsbron: herkomst

17. SKUChain

Gebruiksgeval: Een blockchain-oplossing die de toeleveringsketens van hele ondernemingen kan aandrijven en waarde kan bieden aan de industrie waar ondernemingen kunnen samenwerken en samen kunnen groeien.

Oplossing: SKUChain wil de manier waarop de toeleveringsketen van de onderneming werkt veranderen door elke deelnemer meer mogelijkheden te geven en een wereldwijde waardeketen te creëren. Elke onderneming heeft toegang tot de toeleveringsketen die ze kunnen gebruiken om op verschillende manieren winst te behalen. Kortom, het gaat erom ondernemingen bij elkaar te brengen en een samenwerkingsomgeving te creëren. Dit maakt het voor de onderneming gemakkelijker om beslissingen te nemen en een betere controle over de toeleveringsketens te krijgen.

Toestand: Bezig

Website: http://www.skuchain.com/

Blog: Geen

Categorie: Productie en industrieel

Afbeeldingsbron: SKUCHAIN

18. LO3-energie

Gebruiksgeval: De behoefte aan een platform waarop gebruikers de energie die ze produceren, kunnen beheren en marktactiviteiten kunnen uitvoeren, waaronder kopen, verkopen, opslaan, enz. Op zowel lokaal als mondiaal niveau.

Oplossing: LO3 Energy is een blockchain-platform dat gebruikers in staat stelt hun energieverbruik en productie te beheersen door hen de mogelijkheid te bieden om op lokaal niveau energie op te wekken, op te slaan, te kopen, te verkopen en te verkopen. Ze gaan hiervoor gebruik maken van Smart meter, Blockchain, API en Grid. De slimme meter is onderdeel van de LO3 Energie die zorgt voor het energieverbruik en ervoor zorgt dat deze goed communiceert met het netwerk. De API en Grid zijn er om respectievelijk samenwerking en connectiviteit met de bestaande grid-systemen te bieden. Het zorgt voor een peer-to-peer energie-uitwisseling voor iedereen.

Toestand: Bezig

Website: https://lo3energy.com/

Blog: https://lo3energy.com/news/

Categorie: Productie en industrieel

Afbeeldingsbron: LO3Energy

Blockchain-toepassingen Categorie: opslag

19. STORJ.io

Gebruiksgeval: De behoefte aan een gedistribueerde cloudopslag waar gebruikers toegang hebben tot hun gegevens in een gecodeerd formaat.

Oplossing: STORJ.io is een gedistribueerd cloudopslagplatform dat zich richt op het geven van controle aan de gebruikers door end-to-end gecodeerde opslag te bieden. Alleen gebruikers hebben toegang tot hun gegevens, en blockchain-betalingen sturen deze aan. Dus, hoe werkt het? Het werkt door gebruikers toe te staan ​​ruimte aan het netwerk te huren. Door dit te doen, kan een gebruiker geld verdienen door HD-ruimte te delen. Het is ook open-source en gratis, en iedereen kan helpen bij het ontwikkelen van de oplossing.

Toestand: Bij vroege toegang

Website: https://storj.io/

Blog: https://medium.com/@storjproject

Categorie: Productie en industrieel

Afbeeldingsbron: Storj

Blockchain-toepassingen Categorie: Overheid

20. Samsung SDS

Gebruiksgeval: De noodzaak om de transparantie in overheidsdiensten te verbeteren, waaronder openbare veiligheid, welzijn en transport.

Oplossing: Samsung SDS werkte samen met de Zuid-Koreaanse regering om transparantere overheidsdiensten te creëren die kunnen helpen bij het verbeteren van drie belangrijke onderdelen van de samenleving, waaronder openbare veiligheid, welzijn en transport. Het bevindt zich momenteel in een ontluikende fase en zal naar verwachting in 2020 voltooid zijn.

Toestand: Bezig

Website: https://www.samsungsds.com/us/en/index.html

Blog: Geen

Categorie: Regering

Afbeeldingsbron: Samsung SDS

21. Govcoin

Gebruiksgeval: Een door de overheid aangedreven munt die gebruikers kan helpen spaargeld te beheren, betalingsachterstanden te voorkomen en hen ook direct toegang kan geven, waardoor het welzijnssysteem wordt verbeterd.

Oplossing: Een in Londen gevestigde startup wil het gebruik van de traditionele omgeving oplossen door iedereen toe te staan ​​een app te downloaden en virtuele jampotten te maken. Door dit te doen, kan iedereen diensten huren en kopen via een uniform platform. Het zal ook mensen helpen die financiële hulp nodig hebben en hen sneller dan ooit van een uitkering voorzien. In de oplossing is een welzijnssysteem ingebouwd.

Toestand: Bezig

Website: Geen

Blog: Geen

Categorie: Regering

22. Democratie.aarde

Gebruiksgeval: De behoefte aan een door democratie aangedreven blockchain waar iedereen zijn stem kan uitbrengen en een soeverein democratisch overheidsprotocol kan bouwen.

Oplossing: Maak kennis met Democracy Earth, een uniek project dat tot doel heeft een soeverein democratisch overheidsprotocol op te bouwen dat open source is en voortbouwt op het idee van peer-to-peer-netwerken. Het protocol kan in elke organisatie worden gebruikt die van de voordelen kan profiteren. Er zijn veel voordelen van Democracy Earth, waaronder liquide democratie, gegevenseigendom en grenzeloos bestuur.

Toestand: Bezig

Website: https://www.democracy.earth/

Blog: http://words.democracy.earth/

Categorie: Regering

Afbeeldingsbron: democratie aarde

23. Followmyvote.com

Gebruiksgeval: De behoefte aan een stemplatform voor verkiezingen dat volledige transparantie biedt.

Oplossing: Follow My Vote is een peer-to-peer stemplatform dat gebruikmaakt van blockchain en transparantie biedt over het hele verkiezingsproces. Dit zal leiden tot verkiezingsresultaten die 100% nauwkeurig zijn, aangezien de gegevens transparant zijn en waar nodig kunnen worden getraceerd. Het is een open source, kosteneffectieve, gemakkelijke en 100% veilige manier om verkiezingen af ​​te handelen.

Toestand: Bezig

Website: https://followmyvote.com/

Blog: Geen

Categorie: Regering

Afbeeldingsbron: FollowMyVote

Blockchain-toepassingen Categorie: Retail

24. OpenBazaar

Gebruiksgeval: Een online marktplaats zonder centralisatie en zonder beperkingen of platformkosten.

Oplossing: OpenBazaar is een gratis online marktplaats die geen beperkingen biedt aan hun gebruikers zonder platformkosten, en tegelijkertijd cryptocurrency verdient. De gebruikers kunnen hun eigen winkel creëren, hun items verkopen en een nieuw publiek bereiken. De platforms gebruiken cryptocurrency als betaalmiddel. Dit betekent dat er geen banken of creditcards nodig zijn. Het platform biedt ook volledige aanpassing en een peer-to-peer-netwerk. Dit is een van de beste online marktplaatsen die wordt aangedreven door blockchain.

Toestand: Beschikbaar

Website: https://www.openbazaar.org/

Blog: https://www.openbazaar.org/blog/

Categorie: Kleinhandel

Afbeeldingsbron: OpenBazaar

25. Loyyal

Gebruiksgeval: Een technologieplatform dat loyaliteit beloont.

Oplossing: Loyyal is een universeel belonings- en loyaliteitsplatform dat gebruikmaakt van moderne technologieën zoals slimme contracten en blockchain. Door dit te gebruiken, kunnen meerdere industrieën, merken en een andere organisatievorm een ​​unieke relatie met klanten vormen en een loyaliteits- en beloningssysteem creëren.

Toestand: Bezig

Website: https://www.loyyal.com/

Blog: Geen

Categorie: Kleinhandel

Afbeeldingsbron: Loyall

Blockchain-toepassingen Categorie: Blockchain-platform

26. IBM Blockchain-oplossingen

Gebruiksgeval: De behoefte aan blockchaintoepassingen die op bedrijfsniveau werken.

Oplossing: IBM Blockchain-oplossingen die Hyperledger Composer en Hyperledger Fabric gebruiken om een ​​waardeproducerend netwerk te bieden dat open-source en zeer veilig is. Het kan worden gebruikt met andere blockchain-ideeën en helpt ze gemakkelijk te werken. Deze blockchain-applicaties zullen ook veel comfortabeler worden om te besturen en te ontwikkelen. De cloudbeveiliging van IBM zorgt er ook voor dat de hele blockchain veilig is en beschermt tegen aanvallen van binnenuit en malware.

Toestand: Beschikbaar

Website: https://www.ibm.com/blockchain/solutions

Blog: Geen

Categorie: Blockchain-platform

Afbeeldingsbron: IBM Blockchain

Blockchain-toepassingen Categorie: Transport en toerisme

27. Arcade City

Gebruiksgeval: De behoefte aan een netwerk dat de lokale omgeving kan bedienen met gedecentraliseerde lokale chauffeurs.

Oplossing: Arcade City is een op blockchain-gildes gebaseerd systeem waar chauffeurs lokale verenigingen kunnen maken en server een lokale gemeenschap kunnen maken. Het is gebouwd op samenwerking en het dienen van de best mogelijke manier. Op deze manier verdienen de beste chauffeurs het meeste en helpen ze ook de andere chauffeurs om te leren van hun ervaring en fouten. Iedereen kan een gilde oprichten of zijn eigen gilde creëren. Het arcade-token wordt gebruikt om geld te verdienen met de transacties binnen het systeem.

Toestand: Bezig

Website: https://arcade.city/

Blog: Geen

Categorie: Transport en toerisme

Afbeeldingsbron: Arcade City

Blockchain-toepassingen Categorie: Media

28. KodakOne

Gebruiksgeval: Een licentieplatform waar media en creatief werk wereldwijd kan worden opgeslagen, beveiligd en gedeeld.

Oplossing: KodakOne is een beheerplatform voor beeldrechten dat bovenop de blockchain draait en KODAKCoin-cryptocurrency gebruikt om het te voeden. Het stelt creatieve bouwers in staat om hun werk veilig en veilig te licentiëren. De licentiekosten zijn ook laag en leiden tot meer inkomsten wanneer ze worden gehost op het Kodak One-platform. Het transformeert de beeldeconomie volledig en zorgt er ook voor dat het eigendom behouden blijft gedurende de levenscyclus van de beelden. De KODAKCoin creëert ook een licentieplatform dat de rechten van de makers van afbeeldingen beschermt en hen ook een marktplaats biedt.

Toestand: Bezig

Website: https://kodakone.com/

Blog: Geen

Categorie: Media

Afbeeldingsbron: KodaKOne

29. Ujomusic

Gebruiksgeval: De behoefte aan een rechten- en eigendomsplatform waar muziekmakers hun muziek kunnen uploaden en de volledige rechten ervoor kunnen behouden.

Oplossing: Ujomusic is een blockchain-platform dat muziek mogelijk maakt. Het is gemaakt voor muziekmakers, zodat ze volledige rechten kunnen hebben op de muziek die ze maken. Het platform is ook volledig gedecentraliseerd en transparant, wat betekent dat ze alles kunnen zien en ook niet afhankelijk zijn van een gecentraliseerde entiteit. Het gaat ook over het automatiseren van slimme royaltybetalingen met behulp van cryptocurrency en slimme contracten.

Toestand: Beta beschikbaar

Website: https://ujomusic.com/

Blog: https://medium.com/@UjoMusic

Categorie: Media

Afbeeldingsbron: UjoMusic

30. Civiel

Gebruiksgeval: Journalisten hebben een gedecentraliseerde markt nodig, zodat de journalistiek kan gedijen zonder dat een centrale entiteit deze controleert.

Oplossing: Civil is een blockchain-project dat gericht is op journalisten. Het is een marktplaats waar journalistiek kan blijven bestaan ​​en floreren in de goede richting. Er lopen veel projecten op Civil, waaronder The Colorado Sun, FAQ NYC, Popula enzovoort. Het project heeft tot doel de mazen in de huidige journalistieke praktijk te dichten en samenwerkingsgedrag te stimuleren dan de concurrentie.

Toestand: Beschikbaar

Website: https://civil.co/

Blog: https://blog.joincivil.com/

Categorie: Media

Afbeeldingsbron: Civil

Blockchain-toepassingen Categorie: onroerend goed

31. Ubitquity

Gebruiksgeval: De behoefte aan een transparant en toch veilig platform voor het bijhouden van onroerend goed /

Oplossing: Uniciteit is een van de beste blockchain-use-cases van de vastgoedsector. Het is een van de eerste vastgoedplatforms die Software-as-a-Service aan organisaties levert en hen helpt bij het veilig opslaan en volgen van eigendommen. De SaaS-applicatie draait bovenop de blockchain, wat betekent dat deze transparantie, integriteit en veiligheid biedt. De gebruikers hebben ook het volledige eigenaarschap van de gegevens zonder tussenkomst van de centrale autoriteit.

Toestand: Beschikbaar

Website: https://www.ubitquity.io/

Blog: Geen

Categorie: Onroerend goed

Afbeeldingsbron: Ubitquity

32. Propy

Gebruiksgeval: Vastgoedtransacties die transparant, veilig en traceerbaar zijn.

Oplossing: Maak kennis met Propy, de perfecte blockchain-use case voor vastgoedtransacties. Door Propy te gebruiken, kan iedereen het onroerend goed kopen en verkopen en profiteren van de voordelen van transparantie en veiligheid door blockchain te gebruiken. Op deze manier zijn zowel de verkoper als de kopers veilig, aangezien fraude met Propy vrijwel onmogelijk is. Het werkt ook grensoverschrijdend en biedt een handige manier om onroerend goed te zoeken.

Toestand: Beschikbaar

Website: https://propy.com/

Blog: https://blog.propy.com/

Categorie: Onroerend goed

Afbeeldingsbron: Propy

Blockchain-toepassingen Categorie: Kadaster

33. Openbaar register

Gebruiksgeval: De behoefte aan een gedecentraliseerd platform waar eigendommen en digitale activa kunnen worden opgeslagen met volledige gebruikerscontrole.

Oplossing: Public Registry is een van de unieke blockchaintoepassingen waarmee burgers hun eigendom kunnen registreren en opslaan als een digitaal bezit. Het wordt ondersteund door het cryptografische bewijs en wordt gepubliceerd op door Bitcoin aangedreven blockchain. Public Registry-project heeft tot doel een platform te bouwen dat veilig is voor gegevensveiligheid en ook transparantie en controleerbaar proces biedt.

Toestand: Bezig

Website: https://exonum.com/napr

Blog: https://exonum.com/blog/

Categorie: Landenregister

Afbeeldingsbron: openbaar register

Blockchain-toepassingen Categorie: identificatie

34. Uport

Gebruiksgeval: De behoefte aan een gedecentraliseerd identiteitssysteem dat werkt op internet.

Oplossing: Uport bouwt een open identiteitssysteem met blockchain waar individuen volledig eigenaar kunnen worden van hun identiteit. Elk individu kan zijn / haar identiteit opslaan in blockchain. Momenteel draait het op Ethereum-blockchain, wat betekent dat het ook profiteert van slimme contracten. Gebruikers kunnen veel acties op de blockchain uitvoeren, waaronder het aanvragen en verzenden van inloggegevens, beveiligde sleutels, gegevens en ook het ondertekenen van transacties. Het bestaat uit een berichten- en identiteitsprotocol dat werkt met het gedecentraliseerde web.

Toestand: Beschikbaar

Website: https://www.uport.me/

Blog: Geen

Categorie: Identificatie

Afbeeldingsbron: Uport

Blockchain-toepassingen Categorie: Verzekering

35. AIG

Gebruiksgeval: De behoefte aan een “slimme” verzekeringspolis die profiteert van blockchain die door bedrijven kan worden gebruikt.

Oplossing: Zowel IBM als AIG hebben een pilotprogramma voltooid waarin ze een multinationaal beleid kunnen opbouwen met behulp van slimme contracten. Het is gemaakt voor Standard Chartered Bank PLC. Dit maakt een snellere beleidsvorming mogelijk zonder dat ze bij elkaar in de buurt hoeven te zijn, waardoor grensoverschrijdende beleidsvorming en -uitvoering wordt vergemakkelijkt.

Toestand: Bezig

Website: Geen

Blog: Geen

Categorie: Verzekering

Blockchain-toepassingen Categorie: Enterprise

36. Azuurblauw

Gebruiksgeval: Bedrijven hebben meer veilige, schaalbare en transparante tools en frameworks voor de ontwikkeling van cloud blockchain-applicaties nodig.

Oplossing: Azure biedt hun Azure blockchain-werkbank waarmee elk bedrijf of bedrijf zijn eigen blockchain-applicaties kan bouwen. Het lost problemen op met betrekking tot verschillende branches en kan ook worden gebruikt om de meeste taken te automatiseren dankzij de slimme contracten. Blockchain stelt elk bedrijf in staat naar behoefte.

Toestand: Beschikbaar

Website: https://azure.microsoft.com/en-in/solutions/blockchain/

Blog: https://azure.microsoft.com/en-in/blog/

Categorie: Onderneming

Afbeeldingsbron: Azure

Blockchain-toepassingen Categorie: Reclame

37. NYIAX

Gebruiksgeval: De behoefte aan een door blockchain aangedreven advertentiemarkt waar adverteerders kunnen bepalen wat ze kopen, verkopen en adverteren.

Oplossing: NYIAX is een blockchain-aangedreven marktplaats waarmee adverteerders advertentiecontracten kunnen verhandelen via het gebruik van de gepatenteerde Financial Matching Engine. Het kan worden gebruikt om advertentiecontacten te kopen, verkopen en huren door gebruik te maken van de futures / forward-methodologie. De hele markt is vertrouwd en transparant en biedt adverteerders een betere ROI door de kosten te verlagen tijdens de levenscyclus van de deal. Het heeft voordelen voor zowel uitgevers als adverteerders.

Toestand: Bezig

Website: https://www.nyiax.com/

Blog: Geen

Categorie: Adverteren

Afbeeldingsbron: nyiax

Blockchain-applicaties Categorie: Auteurschap en eigendom

38. Gebonden

Gebruiksgeval: Het auteursrecht maken van afbeeldingen is moeilijk, en het kost ook veel moeite om auteursrechtkwesties aan te pakken.

Oplossing: BInded is een auteursrechtplatform waar fotografen hun afbeeldingen kunnen beschermen zonder enige vorm van vergoeding te betalen. De tools worden aan de fotografen ter beschikking gesteld en zij kunnen het hele copyrightproces zelf doen. Afbeeldingen kunnen worden geüpload naar de online blockchain of kluis en kunnen daar worden opgeslagen. Werkbewaking kan ook worden gedaan. Verder genereert de blockchain een auteursrechtcertificaat en zorgt ervoor dat je het bewijs hebt als er een auteursrechtinbreuk plaatsvindt.

Toestand: Beschikbaar

Website: https://binded.com/

Blog: https://blog.binded.com/

Categorie: Auteurschap en eigendom

Afbeeldingsbron: gebonden

39. Stampery

Gebruiksgeval: Een behoefte aan een datacertificeringsplatform dat integriteit, bestaan ​​en attributie voor gegevens, processen of communicatie garandeert.

Oplossing: Stampery is een blockchain-gegevenscertificeringsplatform dat gebruikmaakt van blockchain-technologie en zorgt voor integriteit, bestaan ​​en toekenning van een andere vorm van gegevens en processen. Het biedt de ultieme veiligheid en verantwoording. Stampery kan worden gebruikt om verifieerbare records te maken van alles op de blockchain.er

Toestand: Beschikbaar

Website: https://stampery.com/

Blog: https://blog.stampery.com/

Categorie: Auteurschap en eigendom

Afbeeldingsbron: Stampery

40. Veisart

Gebruiksgeval: Een manier om kunstwerken en verzamelobjecten te certificeren en verifiëren

Oplossing: Veisart is een blockchaintoepassing voor auteurschap en eigendom. Hiermee kunnen gebruikers hun werk binden in digitale herkomstrecords waar ze digitale certificaten krijgen. Het is volledig beveiligd door cryptografie waar iedereen zijn eigen records kan maken en eigenaar kan worden van zijn werk. Elk record is gecodeerd en voorzien van een tijdstempel en kan door iedereen worden geverifieerd.

Toestand: Beschikbaar

Website: https://www.verisart.com/

Blog: Geen

Categorie: Auteurschap en eigendom

Afbeeldingsbron: Verisart

41. Po.et

Gebruiksgeval: Makers van inhoud, consumenten en uitgevers doorlopen de problemen in de huidige markt waar diefstal van inhoud en licentieproblemen veel voorkomen.

Oplossing: Po.et is een blockchain-use case die het probleem van uitgevers, consumenten en makers van inhoud oplost. Elk werk is onveranderlijk wanneer het naar de blockchain wordt geüpload. Ze hebben ook een tijdstempel, zodat ze kunnen worden geverifieerd wanneer dat nodig is. De maker van de inhoud hoeft alleen zijn creatieve werk op het netwerk te registreren en te genieten van de voordelen van het gedecentraliseerde netwerk waar gegevens onveranderlijk en dus veilig zijn.

Toestand: Beschikbaar

Website: https://www.po.et/

Blog: https://blog.po.et/

Categorie: Auteurschap en eigendom

Afbeeldingsbron: POET

Blockchain-toepassingen Categorie: Sociaal netwerk

42. AKASHA

Gebruiksgeval: De behoefte aan een gedecentraliseerd social media netwerk dat privacy, recht op informatie biedt en fundamentele mensenrechten beschermt.

Oplossing: AKASHA is een gedecentraliseerd sociaal medianetwerk dat de vrijheid van meningsuiting van de gebruiker beschermt door privacy en toegang tot informatie te bieden en bovenop Ethereum is gebouwd. Het doet het met behulp van code en zorgt ervoor dat de privacy op alle mogelijke manieren wordt gehandhaafd. Het vervult de menselijke connectiviteit in zijn puurste vorm.

Toestand: Beschikbaar

Website: https://akasha.world/

Blog: Geen

Categorie: Sociaal netwerk

Afbeeldingsbron: Akasha

43. De jouwe

Gebruiksgeval: Een gedecentraliseerd netwerk waar makers van inhoud worden betaald voor hun inhoud.

Oplossing: De jouwe is een sociaal netwerk waar de leden inhoud kunnen plaatsen en betaald kunnen worden in Bitcoin Cash. Het is voor mensen die graag hun kennis en ideeën delen en er toch voor betaald willen worden.

Toestand: Beschikbaar

Website: https://www.yours.org/

Blog: Geen

Categorie: Sociaal netwerk

Afbeeldingsbron: de jouwe

Blockchain-toepassingen Categorie: Blockchain-platform

44. Fatsoenlijk

Gebruiksgeval: De behoefte aan een ecosysteem dat ontwikkelaars kan helpen bij het bouwen van gedecentraliseerde applicaties.

Oplossing: Decent is een geavanceerde blockchain-applicatie waarmee iedereen gedecentraliseerde blockchain-apps kan bouwen. Het biedt alle technologieën en tools die nodig zijn om gedecentraliseerde apps te ontwikkelen. Het is het meest geschikt voor entertainment en digitale media en is volledig aanpasbaar vanaf de kern. Door Decent te gebruiken, kunnen organisaties bouwen aan een veiligere en transparantere toekomst.

Toestand: Bezig

Website: https://decent.ch/

Blog: https://medium.com/@decentplatform

Categorie: Blockchain-platform

Afbeeldingsbron: fatsoenlijk

Categorie Blockchain-toepassingen: diamanten

45. De Beers

Gebruiksgeval: Diamanten volgen met behulp van supply chain aangedreven door blockchain.

Oplossing: De Beers is ‘s werelds grootste diamantproducent die blockchain gebruikt om diamanten in de toeleveringsketen te volgen en te verifiëren. Dit leidt tot de authenticiteit van de diamanten zodra ze de diamantmijnen verlaten. Het beschermt ook conflicten en zorgt ervoor dat alles vanaf het begin verifieerbaar is.

Toestand: Geïmplementeerd

Website: https://www.debeers.co.uk/

Blog: Geen

Categorie: Diamanten

Afbeeldingsbron: Debbers

Categorie Blockchain-toepassingen: Mobiele betalingen

46. ​​Rimpel

Gebruiksgeval: De noodzaak om betalingssystemen te verbeteren, zowel op gebruikersniveau als op ondernemingsniveau.

Oplossing: Ripple is een blockchain-oplossing op bedrijfsniveau die zowel gebruikers als banken in staat stelt door functies te bieden zoals wereldwijde betalingen, de snelheid van overdracht, zekerheid, realtime tracking, enzovoort. Het maakt gebruik van RippleNet, dat ze voortbouwen op de functies van blockchain in het algemeen. Ripple breidt zich uit met meer dan 100+ klanten en veel projecten waar het nog steeds commercieel wordt geïmplementeerd.

Toestand: Beschikbaar.

Website: https://ripple.com/

Blog: Geen

Categorie: Mobiele betalingen

Afbeeldingsbron: Ripple

Gevolgtrekking

Dit leidt ons naar het einde van de Blockchain-gebruiksscenario’s in de echte wereld. We hebben bijna elk mogelijk blockchain-voorbeeld behandeld dat we konden vinden. Blockchain-technologie is er om te blijven en het zal veranderen hoe we onze omgeving waarnemen en gebruiken om een ​​betere wereld te bouwen. Welk project dat hier wordt vermeld, is jouw favoriet? Reageer hieronder en laat het ons weten.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me