STO-marketingstrategie: hoe u uw beveiligingstoekenn effectief kunt promoten

2018 was ongetwijfeld de grootste voor de Initial Coin Offering (ICO) -markt tot nu toe. Alleen al in het eerste kwartaal van 2018 haalden ICO’s meer geld op dan in heel 2017. In 2017 haalden ICO’s in totaal $ 5,6 miljard op, terwijl een gemiddelde ICO $ 12,7 miljoen opbracht. Als je die gegevens vergelijkt met IPO (die $ 188,8 miljard opbracht), is het vrij bescheiden. Cleary, er is nog een lange weg te gaan.

ICO’s slaagkans is ook niet zo geweldig. In 2017 was slechts 48% hiervan succesvol genoeg. Er is nu echter een verschuiving gaande en de nieuwe speler is STO of Security Token Offering. Sinds het gemakkelijker werd om financiering uit niet-traditionele bronnen te krijgen, kwamen er veel dubieuze ICO’s op de proppen die uiteindelijk het imago van de industrie aantasten. Dit is het moment waarop de Securities and Exchange Commission (SEC) tussenbeide kwam.

Aanbiedingen van beveiligingstoken, algemeen bekend als STO’s, worden beschouwd als een van de beste alternatieven van ICO’s die beter voldoen aan de beveiligingsvoorschriften. Wanneer veel ICO’s geen goedkeuring krijgen van de Amerikaanse Security and Exchanges Commission (SEC), doen STO’s het gemakkelijk.

STO is voorbestemd om het op één na grootste ding in de cryptocurrency-wereld te worden. Sommigen voorspellen zelfs de overheersing van STO’s op $ 10 biljoen in slechts 2020. STO’s verschillen veel van ICO. Ongeacht of u de ICO-route of STO volgt, een solide marketingplan is de enige weg naar succes.

Als je van plan bent STO te lanceren, heb je een waterdichte STO-marketingstrategie nodig die we in dit artikel zullen beschrijven. In dit gedetailleerde artikel leert u hoe u een succesvolle STO kunt lanceren en hoe u uw STO op de juiste manier op de markt kunt brengen, zonder zelfs maar dure STO-marketingdiensten te gebruiken..

Wat is het verschil tussen ICO en STO?

Het belangrijkste verschil tussen ICO en STO komt neer op regelgeving en de doelgroep. ICO’s worden meestal via crowdfunding gefinancierd via particuliere beleggers. Een particuliere belegger kan vrijwel iedereen zijn. Ze bestaan ​​meestal uit mensen met een laag inkomen die niet veel financiële kennis hebben of zich niet bekommeren om regelgeving of een businessplan.

STO’s werken niet noodzakelijk samen met particuliere beleggers. Dit komt voornamelijk door wettelijke beperkingen. Als u bijvoorbeeld uw STO in de VS lanceert, kunnen alleen geaccrediteerde investeerders deelnemen. Dit verandert effectief de hele beveiligingstokenstrategie van die van een ICO. De STO-marketingstrategie zou gericht zijn op meer ervaren investeerders.

Wie investeert in beveiligingstokens? Het zijn meestal degenen met een constant hoog inkomen of veel kapitaal. Dergelijke investeerders zijn veel sluwer en ijveriger. Ze zullen niet toegeven aan een glanzende website of grote aanwezigheid op sociale media. Uw STO-marketingplan moet worden ontworpen op basis van hun persona.

STO-marketingplan: hoe u uw STO op de markt kunt brengen?

Zoals bij elk marketing- of PR-plan, moet u uw marketingdoelen duidelijk definiëren. Dit begint maanden voordat de daadwerkelijke marketingpraktijken plaatsvinden en de STO wordt gelanceerd. Als je begint zonder een duidelijke, door onderzoek gedreven strategie, gooi je geld naar marketing STO zonder het echte onderliggende doel te bereiken.

Er zijn vragen die moeten worden beantwoord en juridische stappen moeten worden genomen, en dan komt de tijd om het marketingplan daadwerkelijk te bedenken. Kortom, u zou vier tot vijf duidelijk gedefinieerde doelen moeten hebben die alles omvatten wat u wilt bereiken met het beveiligingstokenaanbod.

Een grote vraag is op wie u zich precies wilt richten. In het geval van STO zou het niet zo moeilijk moeten zijn om in de schoenen te kruipen van het soort investeerders dat de beveiligingstokens koopt. Alles wat je vanaf dit punt doet, moet om hun persona draaien. Geografische locatie is bijvoorbeeld een ding waarop u zich mogelijk moet concentreren. De houding van investeerders kan op verschillende plaatsen verschillen.


De perfecte website maken

Het meest fundamentele onderdeel van uw marketingstrategie voor beveiligingstoken is de website. Ongeacht waar de gebruikelijke belegger in beveiligingstoken vandaan komt, de website zal de eerste interactie met hen zijn. U kunt veel dingen veranderen op de lange termijn van de beveiligingstokenstrategie, maar als u de eerste indruk verknoeit, loopt u een mislukking.

De homepage is van cruciaal belang. Het dient als het gezicht van de STO. Beschouw het als een samenvatting van het businessplan. Het creëren van een zeer professionele en informatieve homepage en een website is de eerste stap om het vertrouwen van uw potentiële investeerders te winnen.

Hier zijn enkele richtlijnen voor de website:

 • De website moet alle vragen van beleggers duidelijk beantwoorden
 • Het moet rijk zijn aan media (infographics, video’s, etc.) zolang het relevant is
 • Het moet schoon en goed gestructureerd zijn
 • Een gedetailleerde, technische en transparante whitepaper die gemakkelijk toegankelijk is
 • U kunt een persberichtgedeelte hebben om te laten zien dat journalisten en het grote publiek geïnteresseerd zijn in het project
 • De website moet voldoende informatie bevatten over de mensen die bij de STO betrokken zijn (ook hoe u contact met hen kunt opnemen)

Het goed maken van uw website is slechts de basis. Zoals gebruikelijk bij alles wat je bouwt, heeft de rest van de structuur een grotere kans om te overleven als de basis sterk is.

Voltooi alle wettelijke voorschriften

Dit is niet alleen belangrijk voor de STO zelf, maar ook vanuit een marketingaspect. Zoals eerder vermeld, is dit een gebied dat een STO onderscheidt van een ICO. Voordat u de STO lanceert, is het absoluut noodzakelijk dat u aan alle nalevingsvereisten voldoet. U kijkt naar geïnstitutionaliseerde investeerders. Ze zullen ingaan op elk klein juridisch detail van de STO en beschikken over gedegen financiële kennis om alles op te splitsen. In tegenstelling tot particuliere beleggers die dergelijke kennis niet hebben, zouden deze beleggers graag willen weten of u voldoet aan alle regels die in uw rechtsgebied zijn vastgesteld..

Als u er zeker van bent dat u uw tokens aanbiedt als beveiligingstokens en u voldoet aan alle gestelde regels, kunt u dit als marketingtactiek gebruiken. Alle juridische documenten moeten direct beschikbaar zijn voor potentiële investeerders. Bij alle andere marketingpraktijken kunt u opscheppen over deze naleving.

U moet advocaten raadplegen die ervaring hebben met beveiligingstokenbedrijven. Zij begeleiden u bij alle vereisten waaraan u moet voldoen. U kunt zelfs de advocatenkantoren waarmee u heeft samengewerkt op uw website vermelden. Alles moet openbaar worden gemaakt met betrekking tot compliance en juridische structuren rondom de STO.

Hoe een succesvolle STO te lanceren: STO-contentstrategie

Content is king, en dat blijft hetzelfde voor STO-marketing. Uw marketinginhoud zal als uw stem fungeren en u wilt toch gehoord worden? Contentmarketing zal om twee redenen dienen als een pijler van uw algehele strategie.

Ten eerste geeft het je de kans om jezelf voor te stellen en je kennis en verhaal te delen. Ten tweede wil het soort publiek dat u target meer weten over u, uw zakelijke achtergrond en het stappenplan van de STO. Ze doen dit via de inhoud die u publiceert.

 • Maak een blog

De website moet een actieve blog hebben. U hebt vaak diepgaande artikelen met infographics en statistieken nodig om te laten zien waarom het de moeite waard is om in uw beveiligingstoken te investeren. Het is een van de meest effectieve STO-marketingtips. Mensen hebben misschien wat overtuigingskracht nodig en je blog is absoluut je beste kans om het te laten gebeuren.

Met blog kun je jezelf ook ontwikkelen als een autoriteit in de branche door diepgaande blogposts van hoge kwaliteit over de relevante onderwerpen te publiceren.

Het opzetten van een blog duurt maar een paar minuten dankzij de tools die vandaag beschikbaar zijn. In het begin zul je echter worstelen. Het kan even duren voordat er wat bezoekers naar de blog komen. Onthoud dat uw blog samen met andere marketingplatforms zal worden uitgevoerd.

Hoewel hier geen vuistregel is, is het publiceren van twee tot drie gedetailleerde artikelen over verschillende onderwerpen een goed begin. Misschien wil je ook een gastpost plaatsen op andere gevestigde blogs.

 • Gebruik andere platforms voor het publiceren van inhoud, zoals Medium

In de cryptocurrency-wereld is het medium daarvoor de eerste keuze. Het is behoorlijk professioneel en heeft een diverse aanhang. Er is nog een ander bijzonder populair in de blockchain-sferen, Steemit. Nogmaals, zelfs deze beslissing hangt af van op wie u zich richt.

We hebben het uitgebreid over artikelen gehad, maar weet u welk medium de meeste betrokkenheid krijgt? De video wordt nu beschouwd als de meest boeiende en snelst groeiende media op internet.

Misschien wilt u originele video-inhoud naast uw blogartikel plaatsen. Als alternatief kunt u een YouTube-kanaal starten met maandelijkse videopostings. Dit kan een manier zijn om jongere investeerders te bereiken die interactieve media verkiezen boven de rest.

Neem contact op met STO-experts of huur STO-marketingservices in

Zelfs als je jezelf en je STO als een pionier ziet, zijn er zoveel obstakels waarmee je te maken krijgt. STO-experts kunnen erg handig zijn om dergelijke obstakels te vermijden. Een ander ding dat u in gedachten moet houden, is concurrentie. Dat zou uw les moeten zijn van de ICO’s van weleer. Het waren er gewoon te veel. Wie zegt dat dat niet het geval zou zijn bij een security token business?

U heeft drie gebieden waar u hulp van de experts nodig heeft: juridisch, technisch en marketing. Elke adviseur met een sterke kennis van de markt en zijn uitdagingen zal veel nieuwe dingen met zich meebrengen die u anders misschien nooit zou kunnen krijgen.

Het beste deel zijn echter de verbindingen. Dergelijke personen kunnen u de juiste connecties in de branche geven om uw netwerk op te zetten. Dit is essentieel voor de STO-marketing, de uiteindelijke lancering en natuurlijk het succes ervan.

Ondersteuning zoeken bij STO-experts zal niet eenvoudig zijn. U moet eerst opzoeken wie ze zijn. Je moet influencers, redacteuren en activisten vinden. Twitter en LinkedIn kunnen nuttig zijn om hen te bereiken en hun aandacht te trekken. Overweeg ook om evenementen met beveiligingstoken bij te wonen. Daar kun je ze persoonlijk ontmoeten en hun hersens kiezen over je onderneming.

Start een nieuwsbrief

Op dit punt kent u de basis van uw STO-marketingstrategie. Meestal richten mensen zich alleen op marketing als een manier om investeerders aan te trekken in de context van STO. De marketingfase is echter een terugkerende fase en omvat het behouden van die potentiële investeerders. U moet ervoor zorgen dat die investeerders die interesse hebben getoond, verslaafd blijven.

Als het gaat om het behouden van huidige of potentiële klanten, wordt e-mailmarketing als een sterke tool beschouwd. U moet een wekelijkse of maandelijkse nieuwsbrief starten om de potentiële investeerders op de hoogte te houden. Het zal een belangrijke rol spelen bij het behouden van investeerders en het laten groeien van uw netwerk.

U moet hebben gehoord dat e-mailmarketing een mislukking is met een hoog bouncepercentage. Dat gaat bij de nieuwsbrief niet het geval zijn. De reden hiervoor is dat het een beetje persoonlijk is omdat de lezer ervoor koos om zich aan te melden en geïnteresseerd is in het lezen van het materiaal.

Nieuwsbrieven kunnen worden gebruikt om potentiële investeerders op de hoogte te houden van wat u tot nu toe heeft bereikt. Het kan een manier zijn om hen op tijd te informeren over de roadmap die wordt geïmplementeerd. Het benadrukt ook uw transparantie, waardoor de STO veelbelovender wordt.

Welke artikelen u ook op de blog publiceert, ze kunnen in de nieuwsbrief worden vermeld. U kunt uw kennis delen met de lezers om hen te inspireren er deel van uit te maken. Als je jezelf beschouwt als een sterke leider met een mening, kun je de stem gebruiken om commentaar te geven op recente branche-evenementen en de markttrends.

Maak optimaal gebruik van sociale media

Sociale media zijn nu een essentieel platform voor elk bedrijf en STO zou daarop geen uitzondering zijn. We hebben gezien dat ICO’s sociale media optimaal gebruikten. Aangezien STO echter anders is dan een conventionele ICO, zou het gebruik van sociale media ook een beetje anders zijn.

Allereerst moet u aanwezig zijn op alle professionele sociale mediakanalen. Deze omvatten voornamelijk LinkedIn en Twitter. Je zou ook willen profiteren van de grootste sociale mediaplatforms zoals Facebook en YouTube. Dit laatste is natuurlijk gereserveerd voor al je videocontent inclusief eventuele interviews die je geeft.

Er zijn andere platforms zoals Reddit. Ze hebben echter niet echt dezelfde impact als de anderen. Het kan ook zijn dat uw doelgroep niet eens bestaat op dergelijke chat- of discussieforums. Dus dat verlaat in feite Twitter, Facebook en LinkedIn.

Twitter en Facebook zullen dienen als middel om te communiceren met het grote publiek en potentiële investeerders. U kunt deze platforms gebruiken om alle inhoud die u maakt om de STO op de markt te brengen, te delen. Een grote aanhang op dergelijke platforms kan ook dienen om uw geloofwaardigheid te versterken. Ten slotte zal LinkedIn in de eerste plaats dienen als een manier om te netwerken en professionele banden aan te gaan met toppers uit de industrie.

STO-marketingtips

De regelgeving rond een STO verhindert dat bepaalde media worden gebruikt om de effecten direct op de markt te brengen. Dat maakt het echter niet onmogelijk om het rechtstreeks op de markt te brengen. In feite zou uw marketingstrategie voor beveiligingstoken moeten draaien om media die u nog steeds legaal kunt gebruiken.

Hier zijn enkele handige STO-marketingtips:

 1. Gebruik proxymarketing:

  Omdat u de tokens niet rechtstreeks op de markt kunt brengen, moet u verschillende media bedenken om te gebruiken voor proxy-marketing. Er zijn online publicaties, tijdschriften en blogs die dat voor u kunnen realiseren. Het is gewoon een kwestie van ze te identificeren.

 2. Concurrentieanalyse:

  Dit zou in elke fase van de STO van pas moeten komen. Zoals de cijfers aangeven, zal STO in korte tijd ICO overnemen. Dat betekent veel concurrentie om voor te zorgen. Een goede concurrentieanalyse helpt ook bij uw marketingplan en houdt u voorbereid op eventuele curveballs.

 3. Maak een bibliotheek met potentiële investeerders:

  Het juiste publiek richten is de sleutel tot het behalen van succes met de STO. U moet rekening houden met elke potentiële investeerder en koper. Het hebben van deze gegevens kan een enorm voordeel zijn bij het verzenden van e-mails, nieuwsbrieven, enz.

 4. Houd voorschrift D in gedachten:

  STO-marketing is een beetje ingewikkeld wat betreft wat er mag worden toegestaan. Als u zich in de VS bevindt, verbiedt verordening D Sec 506 (c) u reclame op televisie, kranten, tijdschriften, radio, openbare seminars en op internet. U wilt in dit vroege stadium niet al te veel juridische problemen.

 5. Woon Blockchain- en Cryptocurrency-conferenties bij:

  Dergelijke conferenties kunnen u een manier bieden om persoonlijk andere eigenaren van blockchain-bedrijven en liefhebbers van cryptocurrency te ontmoeten. Zie het als een platform om zowel uw STO op de markt te brengen als een netwerk te creëren. Doe wat onderzoek naar zulke personen voordat u naar de conferentie of conventie gaat.

STO Marketing Services

Je moet je nu hebben gerealiseerd dat STO-marketing geen taak is voor bangeriken. Het zal een groot deel van uw tijd en middelen vergen. Je hebt absoluut de beste mensen nodig voor de klus. Het is echter mogelijk dat niet iedereen in de positie is om dat allemaal te overzien. Dit is waar u mogelijk de hulp van professionele STO-marketingdiensten nodig heeft.

Zij regelen alles voor u. Alle informatie die u zojuist in dit artikel hebt gelezen, kan u helpen bij het kiezen van het juiste bureau. Elk bedrijf dat garant staat voor de implementatie van een sterke marketingstrategie, een die hier is beschreven, zou moeten snijden.

Gevolgtrekking

Deze STO-marketinggids is bedoeld voor degenen die het belang van marketing voor het succes van beveiligingstoken begrijpen. Het wordt een lange rit, een rit met veel hobbels. Het voordeel van een solide marketingstrategie en -plan is echter dat u onvoorziene risico’s kunt beperken.

Je uiteindelijke doel is om het juiste publiek aan te trekken, hun vertrouwen te winnen en uiteindelijk te bekeren. Als u ervoor zorgt dat deze doelen worden nagestreefd in alles wat u onderneemt als onderdeel van uw beveiligingstokenmarketing, kunt u deel gaan uitmaken van deze volgende grote en lucratieve trend in de wereld van blockchain en cryptocurrency..

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map