Initial Coin Offerings (ICO’s) hebben het afgelopen jaar veel aandacht gekregen als een ideale crowdfunding-oplossing, maar het gebrek aan goede regelgeving is een groot probleem geweest dat ook de weg heeft geëffend voor fraude. Er is echter een nieuwe crowdfunding-oplossing genaamd STO.

De verschillen tussen ICO’s en STO’s

Het kan moeilijk zijn om te denken dat de twee grotendeels verschillend zijn, maar ze lijken nogal op elkaar. Om echter te begrijpen wat een STO is, moet men eerst ICO begrijpen. Dit laatste verwijst naar een tokenaanbieding van een bedrijf of organisatie om kapitaal aan te trekken voor een project. Kopers krijgen digitale tokens. Helaas zijn ICO’s grotendeels ongereguleerd, waardoor investeerders in gevaar komen.

Veel beleggers die zich richten op blockchain- en cryptocurrency-gerelateerde kansen hebben geld verloren door frauduleuze ICO’s door fraudeurs die uitgebreide zwendel hebben om hen snel wat geld te verdienen. Dit, plus het gebrek aan regelgevende richtlijnen, zijn de redenen waarom ICO’s veel tegenstand hebben gekregen van regelgevers. Een STO is een tokenaanbieding die vergelijkbaar is met een ICO, maar het belangrijkste verschil is dat STO’s gereguleerd zijn.

STO versus ICO – Eenvoudig uitgelegd Infographicsto versus ico

Overbruggen van de kloof tussen crowdfunding en regulering in blockchain

STO’s zijn geregistreerd bij de Securities and Exchange Commission (SEC) en profiteren van vrijstelling van effecten, zoals Reg A +. Ze hebben daarom veel overeenkomsten met aandelen. Tokens die in STO’s zijn uitgegeven, geven beleggers bijvoorbeeld bepaalde rechten op het bedrijf of de organisatie die ze uitgeeft.

De registratie bij de SEC is een van de manieren waarop STO’s beloven de belegger meer zekerheid te bieden. Dit komt omdat de registratie bij de toezichthouder frauduleuze personen ontmoedigt, waardoor alleen de projecten worden toegestaan ​​die legitiem en serieus zijn in hun achtervolging. Het registratieproces is ook vergelijkbaar met het registratieproces voor Initial Public Offers (IPO’s) en dit is niet alleen een positieve stap voor investeerders, maar het zou ook de zorgen van de overheid moeten wegnemen..

Markt experts hebben veel vertrouwen in STO’s en zijn van mening dat de marktkapitalisatie in 2020 meer dan $ 10 biljoen zal bedragen. Ter vergelijking: ICO’s hebben tot dusver ongeveer $ 4 miljard opgehaald. ICO’s hadden in 2017 misschien de crowdfundingmarkt gedomineerd, maar dit jaar zal het concept van STO’s naar verwachting een enorme vlucht nemen door investeerders veilige investeringsmogelijkheden te bieden. Velen geloven dat het eindelijk de zeer gewilde oplossing kan zijn voor crowdfunding via de cryptocurrency-markt.

Het bedrijf achter het STO-idee

Het idee van ICO’s is rondgegooid door een blockchain-startup genaamd Polymath geleid door Trevor Koverko. Het concept zal naar verwachting snel aan kracht winnen omdat de crowdfundingmarkt op zoek was naar een betere oplossing en STO’s de problemen van ICO’s omzeilen. Het benadrukt ook de aanhoudende trend waarbij toezichthouders samenwerken met bedrijven in de blockchain-markt voor cryptocurrency om oplossingen te creëren die meer orde zullen brengen..

Regelgeving in de sector zal naar verwachting meer investeerders aanmoedigen om aan boord van dergelijke projecten te springen, waardoor het potentieel van meer succesvolle blockchain-projecten wordt vergroot. Financiering is vaak de grootste hindernis die het succes van veel blockchain-startups in de weg staat. Het STO-concept is een van de beste ideeën om ervoor te zorgen dat de blockchain-gemeenschap zich aanpast aan overheidsvoorschriften. Het is nog een beetje vroeg om te zeggen, maar STO’s zijn misschien wel de langverwachte oplossing die een einde zal maken aan de strijd tussen toezichthouders en de blockchain-gemeenschap.

Polymath werkt momenteel aan een gedecentraliseerd protocol waarmee bedrijven hun eigen effectentokens kunnen bedenken. Het protocol verifieert elk crypto-adres om ervoor te zorgen dat beleggers voldoen aan de noodzakelijke vereisten om in een bepaald beveiligingsaanbod te investeren. Door dergelijke beperkingen kunnen de projecten erop vertrouwen dat hun STO-tokens in handen zullen zijn van serieuze en geautoriseerde investeerders.

Concluderend, crowdfunding staat op het punt een stuk beter te worden dankzij de veiligere en gereguleerde aanpak die zal worden aangeboden via STO’s.


Lees meer over Security Tokens: een opkomende trend als ICO-alternatief.

Lees meer over ICO versus DAICO? Wat is het verschil tussen de twee?.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me