Met de introductie van Bitcoin in 2009 door Satoshi Nakamoto, kreeg Blockchain-technologie enorme aandacht. Het afgelopen decennium is getuige geweest van de gestage opkomst van deze revolutionaire technologie. Nog maar een paar jaar geleden waren mensen wantrouwend over de technologie en wilden ze er niets mee te maken hebben. Nu winnen blockchain-banen immense bekendheid in de digitale wereld. De vraag is groot en de cruciale vaardigheden die nodig zijn, hebben een aanzienlijke kloof in de markt veroorzaakt. Als zodanig is de salarisschaal momenteel veel bevredigender dan andere velden. 

In het huidige tijdperk wordt expertise in de blockchain-technologie een van de opkomende vaardigheden. Omdat elke sector gretig is om niet achter te blijven, is de behoefte aan bekwame mensen in de blockchain-technologie groot. Als je op zoek bent naar lucratieve blockchain-carrières, dan moet je ook op de hoogte zijn van de verschillende soorten werkgevers. Er zijn hoofdzakelijk vier typen die kunnen worden onderscheiden. Het zijn – startups, overheden, grote instellingen en technologiebedrijven. Elk van deze werkgevers investeert een flink bedrag om de best mogelijke dienstverlening te krijgen.

Schrijf u nu in: gratis Blockchain Fundamentals-cursus

Meest populaire blockchain-banen in 2020

Als je geïntrigeerd bent door het idee om een ​​carrière op het gebied van blockchain te ontwikkelen, dan moet je meer kennis vergaren over de enorme carrièremogelijkheden. Er zijn tal van carrièremogelijkheden en functies die op je wachten op het gebied van deze groeiende technologie. Laten we eens kijken naar de beste blockchain-banen in 2020.


1. Blockchain-ontwikkelaar

Blockchain-ontwikkelaar is een van de populaire blockchain-banen op de markt. Dit zijn in feite programmeurs die worden ingehuurd om applicaties te ontwikkelen met behulp van de blockchain-technologie. De populariteit en hoge positie betekenen dat ze uitstekende diensten moeten verlenen en een grondige kennis van de technologie moeten hebben. Er zijn twee soorten blockchain-ontwikkelaars: blockchain-softwareontwikkelaars en core blockchain-ontwikkelaars.

Topbedrijven in de financiële sectoren, technologiebedrijven en overheden wedijveren om de beste blockchain-ontwikkelaars in dienst te nemen. Er is een breed scala aan technische vaardigheden die nodig zijn om ontwikkelaar te worden. Deze omvatten inzicht in de werking en architectuur van blockchain, cryptografie, gegevensstructuur en webontwikkeling. Ook ervaring in het werken met python, C ++ ,.NET, XML, etc. wordt gewaardeerd.

Volgens Glassdoor, het gemiddelde blockchain-ontwikkelaarssalaris is $ 91.713 / jaar.

2. Blockchain-architect

Als blockchain-architect moet je de verschillende Blockchain-oplossingsonderdelen toewijzen, ontwerpen en verbinden. Je moet dit doen met de medewerking van andere afdelingen zoals netwerkbeheerders, IT-operaties, ontwikkelaars en UX-ontwerpers.

Lees ook: Blockchain-architect worden?

De blockchain-baan vereist dat geïnteresseerde kandidaten worden geïnformeerd over de nieuwste ontwikkelingen in blockchain-technologie. De vaardigheden waarmee rekening wordt gehouden voor deze taak zijn: React, CSS, HTML, React, Python, Generic SQL en Node. Ervaring met DevOps, data science en cryptografie zijn ook essentieel. Bovendien is hands-on ervaring in de ontwikkeling van blockchain een bonus.

Volgens Inderdaad, de gemiddeld salaris van een blockchain-oplossingsarchitect is $ 114.763 / jaar.

3. Blockchain-beheerder

Blockchain-beheerders zijn verantwoordelijk voor het creëren, ontwikkelen en onderhouden van gecoördineerde bewerkingen van alle componenten in een blockchain-infrastructuur. In de eerste plaats hebben blockchain-beheerders te maken met het benutten van de beste mogelijkheden van verschillende blockchain-teams om bedrijfswaarde te leveren. Blockchain-beheerders zijn ook verantwoordelijk voor het bewaken van de gezondheid van verschillende services en tools die zijn geïmplementeerd in een blockchain-infrastructuur.

Blockchain-beheerder is een van de meest gewilde blockchain-banen op instapniveau met de vereiste van veelbelovende vaardigheden. Kandidaten die de rol van blockchain-beheerder ambiëren, moeten uitgebreide kennis hebben van de werking van het Bitcoin-protocol, kennis van programmeertalen op hoog niveau en vaardigheid in het gebruik van Linux / UNIX bij de coördinatie. Bovendien hebben blockchain-beheerders een diepgaand begrip en expertise nodig in netwerkinfrastructuur, virtualisatie en netwerkdiensten en -protocollen. 

Volgens een rapport van ITJobsWatch, het gemiddelde salaris van een blockchain-beheerder is £ 67.500 / jaar.

4. Blockchain-projectmanager

Blockchain-projectmanagers zijn verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een verbinding tussen het bedrijf en Blockchain-experts. Ze moeten de behoeften van een bedrijf in beeld brengen en ervoor zorgen dat de experts de vereisten begrijpen. Nogmaals, wanneer de blockchain-professional levert, moeten ze de technische aspecten converteren op een manier die begrijpelijk is voor het bedrijf.

Controleer ook: Blockchain Fundamentals-presentatie

De broodnodige vaardigheden voor dit soort blockchain-banen reiken veel verder dan het begrip van blockchain-technologie. De kandidaat moet ook de vaardigheden hebben van een reguliere projectmanager. Een ander essentieel aspect dat essentieel is, zijn communicatieve vaardigheden. Zonder effectieve communicatieve vaardigheden wordt het bijna onmogelijk om de niet-technische werknemers te laten begrijpen welke baan ze moeten doen.

Volgens een rapport van inderdaad de gemiddelde blockchain-baan salaris van een projectmanager is $ 106.891 / jaar.

5. Blockchain UX Designer

Het is de verantwoordelijkheid van de blockchain UX Designer om een ​​unieke maar gebruiksvriendelijke interface te ontwikkelen. De UX-ontwerper moet ervoor zorgen dat de interface intrigerend en eenvoudig is en de gebruikers enthousiast houdt. De meeste startups, evenals de populaire bedrijven, geven de voorkeur aan de lancering van de blockchain-technologie met een gebruikerservaring die het succes van hun onderneming zal stimuleren.

De personen die op zoek zijn naar deze blockchain-banen, moeten creativiteit, technische vaardigheden en effectieve kennis over de blockchain-technologie tonen. Alleen als ze zich volledig bewust zijn van de voordelen, kunnen ze eraan werken om het voor iedereen bekend te maken? Bovendien zijn er ook efficiënte communicatieve vaardigheden nodig. De kandidaat moet nauw samenwerken met de afdelingen operations, content en marketing.

Volgens het rapport van cryptocurrency-banen, de gemiddelde basis salaris van een blockchain UI / UX-ontwerper is $ 107.500 per jaar.

6. Blockchain-kwaliteitsingenieur

Een blockchain quality engineer moet ervoor zorgen dat alle verschillende gebieden blockchain en development van topkwaliteit zijn. Deze blockchain-taken omvatten handmatige tests, automatiseringsframeworks en tests en dashboards. De gemaakte applicatie moet ook worden getest op glitches of bugs. Als er een worden gevonden, is het de plicht van het individu om te rapporteren aan de betrokken afdelingen en ervoor te zorgen dat het eindproduct geen fouten bevat.

Om een ​​succesvolle Blockchain-carrière te hebben, is het belangrijk om de vereiste vaardigheden te verwerven. Bekijk deze top Blockchain-vaardigheden die je moet hebben.

De aanvragers moeten uitgebreide kennis hebben van de werking van blockchain-platforms. Bovendien zijn probleemoplossende, communicatieve en snelle denkvaardigheden nodig om uit te blinken in deze functie. Het is een van de bestbetaalde blockchain-banen.

Volgens Glassdoor de gemiddelde basis salaris van een blockchain-kwaliteitsingenieur is $ 107.000 – $ 117.000 per jaar.

7. Blockchain-adviseur

Een van de best betalende blockchain-banen is de blockchain-consultant. Tot de kerntaken behoren het bedenken van strategieën, het bedenken van oplossingen en het aanbieden van technische kennis. Ook het beoordelen en beheersen van risico’s maakt deel uit van de functieomschrijving.

Er zijn verschillende soorten blockchain-banen op het gebied van blockchain-adviseur. U kunt kiezen voor degene die het beste bij uw vaardigheden past. Houd er rekening mee dat voor elke klus intrinsieke kennis over de blockchain-technologie vereist is.

Volgens het salarisrapport van Glassdoor, de gemiddelde basis salaris van een blockchain-consultant is $ 31.794 / jaar.

8. Blockchain juridisch adviseur

Met de groei van blockchain-technologie is het voor bedrijven van vitaal belang geworden om op de hoogte te zijn van het juridische jargon dat eraan verbonden is. Dit omvat het vormen van juridische partnerschappen, het adviseren van de bedrijven over de structurering van cryptocurrency-aanbiedingen en het over het hoofd zien van de contracten. Ze moeten er ook voor zorgen dat de vestiging in overeenstemming is met de financiële voorschriften van een bepaald land.

De vereisten voor deze blockchain-banen omvatten kennis over de juridische implicaties van blockchain-technologie, de fintech-voorschriften van het land en communicatieve vaardigheden. Bovendien is kennis over slimme contracten essentieel.

Volgens rapporten, de gemiddelde basis salaris van een blockchain juridisch adviseur is $ 100.000 tot $ 190.000 / jaar.

9. Blockchain-ingenieur

De hoofdverantwoordelijkheid van een blockchain-ingenieur omvat het maken van een applicatie die de technologische aspecten van een bedrijf weerspiegelt. De meest gewenste vaardigheid die wordt gezocht in deze blockchain-banen is de mentaliteit om constant te leren en je aan te passen aan nieuwe dingen.

Controleer ook: Blockchain-ingenieur worden

Afgezien van de technische programmeervaardigheden, moet het individu ook bekwaam zijn in het economische aspect van blockchain-engineering. Het omvat het begrip van concepten zoals vraag en aanbod, stimulering, enz.

Volgens een salarisrapport van inderdaad, het gemiddelde salaris van blockchain engineer is $ 70.483 per jaar.

10. Blockchain-analist

Blockchain-analisten zijn van twee verschillende soorten: bedrijfsanalisten en risicoanalisten. De taak van de bedrijfsanalist is om effectieve bedrijfsstrategieën te ontwikkelen voor de blockchain-app. Ze zijn ook verantwoordelijk voor het identificeren van gebieden die verbetering behoeven. Deze blockchain-carrières hebben enorme groeimogelijkheden.

De risicoanalist moet de risicofactoren beoordelen die aan de blockchain-applicatie zijn gekoppeld. Ze identificeren de mogelijke risico’s en bieden effectieve oplossingen om deze tegen te gaan. De nodige vaardigheden die nodig zijn voor de functie van een blockchain-analist, omvatten uitgebreide kennis van blockchain en expertise in de gerelateerde technische vaardigheden.

Volgens een salarisenquête de blockchain-baan salaris van een risicoanalist is $ 93.450 per jaar.

Blockchain-banen: maak nu een keuze

Dit zijn de beste blockchain-banen in 2020. Er zijn echter nog veel meer functies in de blockchain-industrie waarop je kunt solliciteren. Het hangt af van de onderwijskwalificatie, vaardigheid en ervaring die u op een bepaald gebied hebt. Het is altijd voordelig om uit te kijken naar carrières in markten die voortdurend groeien. Maar je moet ook de verschillende aspecten van een bepaalde baan beoordelen voordat je ervoor kiest.

Nu de wereld meer betoverd wordt door de blockchain-technologie, heb je de kans om een ​​geweldige carrière op te bouwen met een blockchain-baan. Het volstaat te zeggen; blockchain zal niet snel verdwijnen of afbrokkelen. Als zodanig blijft de vraag naar banen hoog, samen met een gunstige loonschaal. Bovendien, als je een passie hebt voor blockchain-technologie, zou je je blockchain-expertcertificering moeten behalen en de inspanningen nog spannender moeten vinden. 

Als u een beginneling bent, moet u uw reis helemaal opnieuw beginnen. Daarom bieden we een gratis Blockchain-cursus om u te helpen bij het starten van uw blockchain-carrièretraject.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me