Wil je een succesvolle carrière in Blockchain opbouwen? Hier zijn de beste Blockchain-vaardigheden die je naar een mooie toekomst zullen leiden.

Nieuwe technologieën bieden nieuwe kansen voor de carrière van technische professionals. Als u enkele van de opkomende jobtrends in de technische wereld opzoekt, zult u veelbelovende vraag vinden naar functies als softwareontwikkelaar, systeembeheerder, databasebeheerder, beveiligingsingenieur, oplossingsarchitect en vele anderen. U zou Blockchain echter ook opmerken als een van de meest gevraagde vaardigheden voor professionals in deze rollen.

Momenteel groeit de sector van Blockchain-ontwikkeling in een snel tempo. De vraag naar de beste Blockchain-vaardigheden is de laatste tijd dus toegenomen. Het blockchain-ecosysteem is duidelijk een nieuwe en dynamische opslagplaats van kansen. Investeerders, ondernemers en ontwikkelaars zijn in de war over het uitzoeken van de bedrijfsregels. Omdat Blockchain een nieuwe technologie is, is er geen enkele persoon die expertise kan claimen in elke Blockchain-vaardigheid.

Schrijf u nu in: gratis Blockchain Fundamentals-cursus

Beginners kunnen overweldigd worden door de introductie van digitale portemonnees, cryptografie, handtekeningen, mijnbouw en vele andere Blockchain-gerelateerde termen. Het is dus belangrijk om kalm te blijven en na te denken over de basisvaardigheden die u nodig zou hebben om uw kansen op werk in Blockchain te versterken. De volgende discussie belicht enkele van de opmerkelijke Blockchain-vaardigheden waar veel vraag naar is die u moet verwerven voor een Blockchain-carrière.

Top Blockchain-vaardigheden voor een betere carrière

Voordat je direct in de beste Blockchain-vaardigheden duikt, is het belangrijk om na te denken over de vraag in Blockchain-carrières. De rol van een Blockchain-ontwikkelaar is een van de vele populaire veelgevraagde professionals die verband houden met het Blockchain-landschap. De vaardigheidskloof voor Blockchain-ontwikkelaars in de branche is groot, met slechts één gekwalificeerde professional beschikbaar voor vijf Blockchain-ontwikkelaarsvacatures.

top blockchain-vaardigheden

Het belangrijkste van alles is dat veel van de Fortune 500-bedrijven op jacht zijn naar in aanmerking komende en competente Blockchain-professionals. Enkele van de opmerkelijke namen onder hen zijn onder meer IBM, Capgemini en Accenture. Daarom is het essentieel voor aspirant-professionals om te leren over het focussen op bedrijfsdoelstellingen naast de technische vaardigheden die vereist zijn voor op Blockchain gebaseerde banen.

1. Cryptografie

Een van de belangrijkste vermeldingen onder de basisvaardigheden van Blockchain-ingenieurs verwijst naar cryptografie. Het is in feite de studie van protocollen die onbevoegde partijen geen toegang geven tot gegevens. U kunt verschillende essentiële concepten in cryptografie vinden die cruciaal zijn voor verschillende Blockchain-gerelateerde taken. Een van de belangrijkste onderwerpen zou in dit geval rechtstreeks verwijzen naar cryptografie met openbare sleutels.

Cryptografie met openbare sleutels kan de basis vormen voor transacties die via cryptocurrencies worden uitgevoerd. Gebruikers hebben een portemonnee en een sleutel voor de betreffende portemonnee nodig om cryptocurrency-transacties te garanderen. De sleutel is een significant bewijs van iemands eigendom van een portemonnee.

Het is gebruikelijk om cryptocurrency-transacties te vinden die verband houden met codering & het decoderen van zowel openbare als privésleutels. Bij cryptografische concepten wordt ook aandacht besteed aan het cruciale voordeel van cryptografische hashing. Hashing is een proces waarbij output wordt geproduceerd volgens een bepaalde lengte op basis van inputs van variabele lengte.


De hash-functie kan informatie van 20 tekens of 200 tekens bevatten als invoer voor het weergeven van de uitvoer volgens de lengte die u hebt opgegeven. Cryptografie is niet alleen een van de beste Blockchain-vaardigheden die u moet leren, maar ook een essentieel onderdeel van het Blockchain-landschap.

Bekijk Blockchain- en cryptocurrency-boeken om praktische kennis en vaardigheden op het gebied van cryptografie op te doen om betere benaderingen te krijgen voor de veiligheid van Blockchain-gegevens.

2. Blockchain-architectuur

Een van de voor de hand liggende Blockchain-vaardigheden op het gebied van hervatten die de aandacht zouden trekken, verwijst naar de Blockchain-architectuur. Blockchain-architectuur is een fundamenteel concept in Blockchain dat verplicht is voor alle professionals. Het is belangrijk om de betekenis van een grootboek in Blockchain, de betekenis van consensus en de werking van slimme contracten te begrijpen.

U moet vloeiend worden in de drie soorten Blockchain-architectuur, zoals privéarchitectuur, consortiumarchitectuur en openbare architectuur. Private Blockchain-architectuur is geschikt voor gebruikssituaties met beperkte deelnemers aan het systeem en is een populaire keuze onder ondernemingen. Het opvallende hoogtepunt van private Blockchain-architectuur verwijst naar het gebrek aan decentralisatie.

De architectuur van het consortium is daarentegen niet volledig gedecentraliseerd en alle leden van het netwerk hebben volledige autoriteit. Consortiumarchitectuur is dus toepasbaar voor use cases waarbij groepen van meerdere organisaties betrokken zijn. De Public Blockchain-architectuur biedt het hoogste niveau van decentralisatie dat deelname aan het netwerk mogelijk maakt door het uitvoeren van transacties of mijnbouw.

Een gedetailleerd begrip van de Blockchain-architectuur is een van de beste Blockchain-vaardigheden die de breedte van het fundamentele begrip van een individu met betrekking tot Blockchain laten zien. Daarom is het ongetwijfeld een prominente basisvaardigheid om uw begrip van geavanceerde concepten in Blockchain-technologie te verbeteren.

3. Gegevensstructuren

De volgende belangrijke vermelding onder vaardigheden voor Blockchain-ontwikkelaars verwijst naar datastructuren. Blockchain-professionals hebben regelmatig te maken met datastructuren voor de ontwikkeling en implementatie van netwerken. Het hele Blockchain-netwerk bestaat uit datastructuren en in de meest elementaire zin dient een blok ook als datastructuur. Blokken dienen als clusters van transacties met betrekking tot het grootboek vanwege hun containergegevensstructuur en het grootboek dat dient als de blockchain.

Datastructuren zijn een van de beste Blockchain-vaardigheden omdat ze helpen bij het begrijpen van de basisfunctionaliteit van de meest fundamentele component in Blockchain, namelijk block. Blokken bevatten een koptekst die bijna 10.000 keer kleiner is dan het blok zelf. Leren over datastructuren zou helpen bij het ontwikkelen van een sterke basis om geavanceerde concepten sneller en beter te begrijpen.

Lees ook: Redenen om Blockchain-ontwikkelaar te worden

4. Slimme contracten

Slimme contracten zijn ook een formidabele toegang tot de beste Blockchain-vaardigheden voor alle aspirant-professionals. Beginners in Blockchain moeten begrijpen dat slimme contracten een veel voorkomende term zijn in de branche sinds de dagen van de introductie van Ethereum. In feite willen alle Blockchain-oplossingen in feite gebruikmaken van slimme contracten in hun voordeel.

Slimme contracten helpen bij het uitvoeren van transacties van goederen of diensten zonder tussenkomst van een tussenpersoon. Slimme contracten worden pas uitgevoerd nadat de bij de transactie betrokken partijen voldoen aan hun transactievoorwaarden. De efficiëntie van slimme contracten is voornamelijk te danken aan het gedecentraliseerde karakter van Blockchain.

Daarom vinden slimme contracten toepassingen in veel industrieën, waaronder de bouw, de wet en andere sectoren. De belangrijkste reden om zich te concentreren op slimme contracten als een van de beste Blockchain-vaardigheden, is hun vermogen om tussenpersonen te verwijderen, waardoor de kosten en middelen effectief zijn.

5. Kennis van zakelijke drijfveren en verwachte resultaten

Afgezien van de technische Blockchain-vaardigheden waar veel vraag naar is, moeten beginners zich ook concentreren op bedrijfsaspecten van Blockchain-implementatie. Het is belangrijk om een ​​gedegen indruk te krijgen van de zakelijke drijfveren voor de adoptie van Blockchain. Bovendien moeten beginners een uitgebreid overzicht krijgen van de verwachtingen van bedrijven van Blockchain-oplossingen. Het begrijpen van de verschillende factoren die bedrijven motiveren om Blockchain toe te passen, kan helpen bij het verfijnen van uw strategieën.

Bovendien kunnen nieuwkomers exclusieve inzichten krijgen in de best practices voor het bereiken van gewenste bedrijfsresultaten van Blockchain-oplossingen. Kortom, je moet Blockchain buiten zijn identiteit bekijken als een betrouwbare technologische investeringsmogelijkheid. Kennis van zakelijke drijfveren en resultaten kan beginners helpen de ideale routes te vinden om hun vaardigheden en efficiëntie verder te verbeteren.

Om een ​​Blockchain-expert te worden, is het vereist om uw vaardigheden te verbreden met de juiste kennis van Blockchain-functies. Bekijk de belangrijkste Blockchain-functies die u moet kennen.

6. Interoperabiliteitsvaardigheden

Met de toename van veel cryptocurrency-alternatieven en gedistribueerde applicaties, is het redelijk om een ​​groei in communicatiecomplexiteit te verwachten. Daarom zouden bedrijven zich grotendeels richten op interoperabiliteit tussen verschillende Blockchain. Als gevolg hiervan is interoperabiliteit ook een van de basisvaardigheden van Blockchain en een opmerkelijk onderdeel van het Blockchain-ecosysteem. Bedrijfseigenaren kijken uit naar de ontwikkeling van systemen met open-source-modellen, en interoperabiliteitsvaardigheden kunnen u helpen deze bedrijfsdoelstellingen te ondersteunen.

Het beste aspect van interoperabiliteit bij het leren is de verbetering van de veelzijdigheid van uw vaardigheden. Het belangrijkste van alles is dat vaardigheden en praktische ervaring beginners kunnen helpen zich te specialiseren in de integratie van bestaande systemen met Blockchain-applicaties. Daarom kunnen interoperabiliteitsvaardigheden een adequate stimulans zijn voor uw werkgelegenheidskansen voor op Blockchain gebaseerde rollen in grootschalige ondernemingen.

7. Interdisciplinaire expertise

De meest effectieve benadering voor beginners om veelbelovende expertise in Blockchain te bereiken, is de T-vormige benadering. Beginners moeten zowel horizontaal als verticaal de beste Blockchain-vaardigheden leren om een ​​impuls te geven aan de Blockchain-industrie. Cross-disciplinaire vaardigheden zijn verplicht voor het oplossen van verschillende problemen door gedistribueerde applicaties die gebruikmaken van Blockchain.

U kunt bijvoorbeeld use-cases vinden die integratie van AI of IoT met Blockchain vereisen om een ​​oplossing te ontwikkelen. Aan de andere kant kunt u ook use-cases tegenkomen die de ontwikkeling van productietoepassingen op basis van Blockchain vereisen. Daarom hebben Blockchain-professionals een breder spectrum aan kennis en expertise nodig om succes te behalen.

Het belangrijkste van alles is dat het essentieel is om elke vereiste Blockchain-vaardigheid te ontwikkelen vanaf het begin van een applicatie tot de implementatie ervan. Een belangrijk feit om in dit geval te overwegen, is het universele karakter van Blockchain. Blockchain is op zichzelf niets. U kunt er echter wonderen mee bereiken door te combineren met andere technologie en zakelijke doelstellingen na te streven om waarde te leveren.

Nieuw bij de Blockchain? Doorloop de basispresentatie van Blockchain en leer de basisprincipes van Blockchain.

8. Blockchain gebruiken als instrument voor vereenvoudiging

Gemeenschappelijke aannames schilderen Blockchain altijd als een complexe technologie. Bovendien levert het bredere scala aan vaardigheidsvereisten om Blockchain te leren ook geldig bewijs voor hetzelfde. Een andere van de beste Blockchain-vaardigheden verwijst dus naar het gebruik van Blockchain om complexiteit te vereenvoudigen. Een gedetailleerd begrip van de Blockchain-technologie kan u helpen problemen te zien en cases vanuit verschillende perspectieven te gebruiken.

Het gedistribueerde karakter van Blockchain kan bijvoorbeeld ondersteuning bieden bij complexe processen. Evenzo helpt Blockchain ook bij het vereenvoudigen van grensoverschrijdende transacties. Tegelijkertijd moeten beginners ook letten op de tegenslagen bij Blockchain, zoals transactiesnelheid. Door met eenvoudige oplossingen te beginnen, kan echter de basis worden gelegd voor het gebruik van Blockchain om zelfs grote, tijdkritische transacties te vereenvoudigen.

9. Praktische ervaring met het ontwerpen van blockchain-oplossingen

De formidabele vereiste van een beginner in Blockchain is praktische expertise. Bedrijven zoeken praktische ervaring als een van de beste Blockchain-vaardigheden voor verschillende op Blockchain gebaseerde functiebeschrijvingen. De Blockchain-industrie groeit momenteel in een agressief tempo met individuen die enthousiast zijn over de implementatie van nieuwe ideeën.

Daarom moeten beginners zich concentreren op het innoveren van nieuwe ideeën die kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe Blockchain-oplossingen. Blockchain zou langzaam maar zeker zijn hoogtepunt bereiken door de bijdragen van nieuwe ideeën. Beginners kunnen gebieden identificeren die de basis kunnen vormen voor het ontwikkelen van proof-of-concept-services. Op de lange termijn kunnen dergelijke ideeën veranderen in betrouwbare en veelbelovende zakelijke kansen in het Blockchain-landschap.

10. Blockchain-standaarden

De laatste vermelding onder de beste Blockchain-vaardigheden moet verwijzingen bevatten naar de kennis van Blockchain-standaarden. Deelname aan de Blockchain-gemeenschap via Hyperledger-werkgroepen en ISO / TC 307-initiatieven kan helpen bij het leren over normen met betrekking tot concepten en terminologie.

Bovendien moeten beginners vloeiend worden in normen voor veiligheidsrisico’s en kwetsbaarheden en persoonlijk identificeerbare informatie. Blockchain-consortia en academische instellingen kunnen beginners voldoende kansen bieden om meer te weten te komen over de belangenbehartiging van Blockchain-principes en -normen om een ​​progressief Blockchain-landschap te bevorderen.

De toekomst van Blockchain lijkt geweldig en het ziet eruit als een soort technologie op internet. Hier brengen we inzichten over de toekomst van Blockchain.

Klaar om de beste blockchain-vaardigheden te verwerven?

Je kunt duidelijk zien dat de lijst met de beste Blockchain-vaardigheden vrij lang en uitgebreid is. Omdat het anders is dan een databasetechnologie, vereist Blockchain dat je een breder en dieper bereik krijgt in termen van vaardigheden. De bovengenoemde vaardigheden versterken uw basis voor het begrijpen van alle Blockchain-principes en de best practices voor Blockchain-technologie.

Bovendien kunt u met deze vaardigheden ook de benaderingen begrijpen voor de toepassing van Blockchain-principes en -praktijken in zakelijke omgevingen. Blockchain is een babytechnologie, zelfs na meer dan een decennium na zijn introductie. Gespecialiseerd in Blockchain-vaardigheden kan dus op de lange termijn lucratieve werkgelegenheidskansen bieden met beloften van productieve loopbaanontwikkeling. Schrijf je in voor de gratis Enterprise Blockchain-cursus en begin nu met het leren van Blockchain-vaardigheden!

Als je aanzienlijke Blockchain-vaardigheden hebt opgedaan, kun je je vaardigheden ook valideren met Blockchain-training en -certificering. Bekijk onze lijst met Blockchain-certificeringen en bereid je voor om Blockchain-gecertificeerd te worden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me