Top 10 uitdagingen op het gebied van blockchain-adoptie

Hoeveel uitdagingen heeft blockchain-technologie? Kan het dit alles overwinnen en schitteren als een technologische zegen? Hier behandelen we alle uitdagingen op het gebied van blockchain-acceptatie om u te helpen de technologie beter te begrijpen.

De blockchain is nog steeds het leidende modewoord in de technische wereld. Hoofdrolspelers denken dat het een revolutie teweeg zal brengen in de financiële sectoren, waaronder onroerend goed, gezondheidszorg en recht. Het vermogen om te werken in een gedistribueerde omgeving met een fraudebestendige voorziening is de kernbron achter al deze hypes.

Elke nieuwe technologie zal echter altijd een hype-fase doormaken. Het kost veel tijd om van alle uitdagingen af ​​te komen en deze te gebruiken om de moderne wereld van stroom te voorzien. De blockchain is hier niet anders. Hoewel er veel mogelijkheden zijn, zal het nog even duren om alle uitdagingen te overwinnen.

Daarom behandelt deze gids de basisprincipes van blockchain-problemen en hun mogelijke oplossingen om beginners te helpen de technologie beter te begrijpen.

Schrijf nu in:Gratis Blockchain-cursus

Belangrijkste uitdagingen op het gebied van blockchain-adoptie: wat zijn ze?

Hier is de lijst met de top 10 uitdagingen op het gebied van blockchain-acceptatie die het systeem vertragen:

Top 10 uitdagingen op het gebied van blockchain-adoptie

Inefficiënt technologisch ontwerp

Dit is een van de grootste uitdagingen bij het implementeren van blockchain. Hoewel blockchain-technologie veel voordelen heeft, ontbreekt het op veel technologische manieren nog steeds. Een coderingsfout of maas in de wet is hierbij een van de significante punten.

Bitcoin was in dit opzicht de grens, maar toch ruikt het hele systeem naar inefficiënt ontwerp. Natuurlijk probeerde Ethereum alle tekortkomingen van Bitcoin te verdoezelen, maar het is nog steeds niet genoeg.

Laten we bijvoorbeeld de gedecentraliseerde applicatie-ontwikkeling nemen. Met Ethereum kunnen ontwikkelaars dApps implementeren op basis van hun systeem. En tot op heden zijn er veel dApps op gebaseerd.

De meeste van hen lijken echter een kwestie van valse codering en mazen in de wet te hebben. Gebruikers kunnen deze mazen in de wet gebruiken en het systeem snel hacken. Dus al dat gepraat over beveiliging werkt hier niet correct.


Als we deze uitdaging voor blockchain-acceptatie kunnen oplossen, zal het zeker comfortabeler worden.

The Criminal Connection

Het anonieme kenmerk van de blockchain-technologie trok niet alleen experts aan, maar ook criminele contactadvertenties. Waarom? Welnu, de aard van het netwerk is gedecentraliseerd, zodat niemand uw ware identiteit kan kennen.

Dit maakt bitcoin het primaire doelwit dat wordt gebruikt als valuta op de zwarte markt en het dark web.

Het is niet goed om de reputatie op te bouwen. Deze slechte naam zorgt ervoor dat veel mensen twee keer nadenken voordat ze het hele systeem onderzoeken. Bovendien is het normaal dat mensen weg willen blijven van welke criminele associatie dan ook.

Criminelen gebruiken deze cryptocurrencies nu om beperkte illegale apparatuur en betaalmethoden te kopen. Ze vragen ook om cryptocurrencies in ruil voor losgeld. De enige manier om hiermee om te gaan, is door de criminele connectie te stoppen en voor iedereen voor een betere implementatie van blockchain.

Lage schaalbaarheid

Een andere uitdaging bij het implementeren van blockchain is schaalbaarheid. In werkelijkheid werken blockchains prima voor een klein aantal gebruikers. Maar wat gebeurt er als er een massa-integratie plaatsvindt? Ethereum en Bitcoin hebben nu het grootste aantal gebruikers op het netwerk en het is onnodig te zeggen dat ze het moeilijk hebben om met de situatie om te gaan.

Wanneer het gebruikersaantal op het netwerk toeneemt, duurt het langer om de overgangen te verwerken. Als gevolg hiervan zijn de transacties duurder dan normaal, en dit beperkt ook meer gebruikers op het netwerk.

Het kan zelfs dagen duren om de hele transactie te verwerken. Dus uiteindelijk maakt deze acceptatie-uitdaging voor blockchain de technologie steeds minder lucratief.

Er zijn maar weinig blockchain-technologieën die ons een snellere output lieten zien, maar ze vertragen ook wanneer meer gebruikers inloggen op het systeem.

Deze uitdaging moet dus behoorlijk snel worden aangepakt, omdat het de hele technologie een beetje saai maakt.

Lees verder: Top 10 uitdagingen voor de implementatie van blockchain voor bedrijven

Hoog energieverbruik

Energieverbruik is een andere uitdaging voor de acceptatie van blockchain. De meeste blockchain-technologie volgt de bitcoins-infrastructuur en gebruikt Proof of Work als een consensusalgoritme.

Proof of Work is echter niet zo goed als het eruitziet. Om het systeem draaiende te houden, heeft het rekenkracht nodig. Je hebt waarschijnlijk gehoord over mijnbouw.

Bij mijnbouw moet u complexe vergelijkingen met uw computer oplossen. Uw pc zal dus steeds meer elektriciteit nodig hebben om deze situatie te overwinnen wanneer u begint met mijnen.

Momenteel gebruiken mijnwerkers 0,2% van de totale elektriciteit. Als het dan blijft toenemen, zullen mijnwerkers meer stroom verbruiken dan de wereld kan bieden. Het wordt dus nu een van de belangrijkste uitdagingen van dit netwerk.

Veel organisaties proberen blockchain helemaal te vermijden, alleen voor deze uitdaging. Daarom moet de situatie onder controle zijn, aangezien dit een van de grootste uitdagingen is bij het adopteren van blockchain-technologie. Maar hoe?

Nou, blockchain kan andere consensusmethoden gebruiken om de overgangen te valideren. Consensusalgoritmen die heel weinig energie nodig hebben om te verwerken.

Dit is de enige manier waarop we blockchain-technologie echt weer tot een zegen kunnen maken.

Gebrek aan privacy

Blockchain en privacy gaan niet zo goed met elkaar. Het openbare grootboeksysteem voedt het systeem, dus volledige privacy is niet de eerste zorg.

Maar kan elke organisatie functioneren zonder privacy? Welnee. Veel bedrijven die met de privacy werken, moeten gedefinieerde grenzen hebben. Hun consumenten vertrouwen hen gevoelige informatie toe. Dus als ze allemaal in een openbaar grootboek zijn opgeslagen, is het nu niet meer privé, toch??

Daarom is het nodig om de registers te wijzigen om de toegang tot de gegevens te beperken. Het beschikbaar maken voor alleen de klanten zal hier een oplossing zijn.

Dit is een essentiële vereiste in het geval van bitcoin en andere cryptocurrencies. Aan de andere kant roept dit enige zorgen op bij overheden en bedrijven. Overheden en bedrijven moeten om verschillende redenen de toegang tot hun gegevens altijd beschermen en beperken.

Dit betekent dat blockchain-technologie niet met gevoelige informatie kan werken totdat iemand het probleem heeft opgelost.

Private of federatieve blockchain kan hier werken. U krijgt dan beperkte toegang en al uw gevoelige informatie blijft privé zoals het hoort.

Lees verder: 6 belangrijke Blockchain-functies die u moet kennen

Geen verordening

Dit is een van de belangrijkste uitdagingen bij het implementeren van blockchain in een organisatie. Veel organisaties maken van blockchaintechnologie een transactiemiddel. U zult zien dat veel producten hiervan afhankelijk zijn. Maar zelfs nu zijn er geen specifieke voorschriften voor. Niemand volgt dus specifieke regels als het gaat om de blockchain.

Dit is waar het probleem om de hoek komt kijken. Hoewel blockchain zichtbaarheid als een van de voordelen garandeert, is er nog steeds geen beveiliging. U weet niet zeker of het veilig voor u is of niet. Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, moeten overheden en extreem gecontroleerde sectoren mogelijk regelgeving voor blockchain opstellen.

Beveiligingsproblemen

Beveiliging is hier een ander cruciaal onderwerp. We weten allemaal hoe elke blockchain-technologie opschept over zijn beveiliging. Maar net als elke andere technologie, heeft blockchain ook een paar beveiligingslussen.

De 51% -aanval op het netwerk is een van de beveiligingsfouten van het netwerk. Bij deze aanval kunnen hackers het netwerk overnemen en op hun manier misbruiken. Ze kunnen zelfs het transactieproces wijzigen en voorkomen dat andere mensen een blokkering creëren.

Om hiermee om te gaan, heeft de protocollaag meer beveiliging nodig. We zagen ondertussen al enkele van zijn beveiligingslekken. Er zijn echter maar een handvol scenario’s met goede protocollen die hiermee om kunnen gaan. Niemand weet dus of ze gedurende lange tijd veilig te gebruiken zijn.

Gebrek aan voldoende vaardigheidssets

Naast software en hardware moet u ook gekwalificeerd personeel vinden om blockchain-technologie te beheren. Zoals u weet, is blockchain-technologie relatief nieuw en nog steeds in ontwikkeling. Op dit moment hebben maar weinig mensen de vaardigheden om dergelijke technologie te ondersteunen.

Aan de andere kant is de vraag naar dit gekwalificeerde personeel enorm. Dus als u bekwame mensen wilt inhuren, moet u hoge salarissen betalen. De juiste mensen zullen je kosten.

Zoals elke technologische innovatie, zal de blockchain blijven evolueren. Ja, er kunnen uitdagingen zijn, maar het zijn geen obstakels. Het aannemen van nieuwe regels en normen is een must. Voor je het weet overweeg je ook om blockchaintechnologie in te zetten voor je bedrijf. Pas dus op voor de uitdagingen op het gebied van blockchain-acceptatie.

Schrijf nu in: Gecertificeerde Enterprise Blockchain Professional (CEBP) cursus

Blockchains kunnen traag zijn

De blockchain is complex. Daarom kost het meer tijd om transacties te verwerken. Ook maakt de versleuteling van het systeem het nog langzamer. Hoewel ze beweren sneller te zijn dan traditionele betaalmethoden, kunnen ze deze in sommige gevallen toch niet leveren.

Het voltooien van een transactie kan enkele uren duren. Dus als u voor een kopje koffie wilt betalen, levert dat u problemen op. Het is het meest geschikt voor het uitvoeren van grote transacties waarbij tijd geen essentieel element is. Het is een risico-element. En moest het niet de ‘onbeveiligde’ aard van blockchains uit de vergelijking verwijderen??

Theoretisch strekt het principe zich uit tot blockchain-netwerken die iets anders gebruiken dan winkelwaarde, bijvoorbeeld het loggen van transacties of interacties in de IoT-omgeving.

Deze kanalen – in feite zelfs computerbestanden – kunnen traag en onpraktisch worden. Het is niet altijd het geval. Het vertraagt ​​alleen als het netwerk wordt uitgezet met te veel gebruikers. Hoe meer het groeit, hoe langzamer het wordt.

Deze uitdagingen op het gebied van blockchain-acceptatie kunnen binnenkort een hindernis worden. We moeten dus snel op een oplossing hopen. Sommige nieuwe technologieën bieden echter een hogere snelheid in vergelijking met de traditionele.

Het establishment heeft een direct belang bij het falen van de blockchain. Om eerlijk te zijn – het kan sneller verdwijnen dan we hadden verwacht. Het is dus dringend nodig om een ​​oplossing te vinden voor deze uitdagingen op het gebied van blockchain-acceptatie.

Banken verdienen enorme winsten via tussenpersonen. En daardoor zijn de kosten veel lager dan normaal. Maar als blockchain deze factor kan overtreffen, zal het veel goedkoper zijn dan dit. Wij zijn van mening dat organisaties deze uitdagingen moeten overwegen bij het adopteren van blockchain-technologie.

Banken gebruiken enorme lobbymacht bij regeringen en wetgevers. Het is denkbaar dat, als ze besluiten dat het in hun belang is, de traditionele financiële sector de blockchain kan verkleinen. Ze kunnen ook het nut ervan aanzienlijk verminderen en de beschikbaarheid ervan beperken.

Publieke perceptie

Een andere grote uitdaging bij het toepassen van blockchain-technologie is het gebrek aan kennisbasis. In werkelijkheid is de meerderheid van het publiek zich nog steeds niet bewust van het bestaan ​​en het mogelijke gebruik van deze technologie. Als we willen dat blockchain succesvol is, moet het acceptatie verdienen. Hoewel de technologie geschiedenis schrijft, is het niet genoeg om meer consumenten aan te trekken.

Ook maakt het gebrek aan goede marketing voor deze niche het impopulair. Dus als je hier niet bij betrokken bent, weet je niet eens dat het bestaat.

Momenteel heeft blockchain-technologie bijna dezelfde betekenis als Bitcoin. De meeste mensen denken alleen dat bitcoin het enige blockchain-netwerk is. Anderen weten het niet eens, behalve de cryptocurrency.

Ondertussen blijft de waarde van Bitcoin stijgen tot ongekende niveaus. En ook blijft cryptocurrency geassocieerd met de duistere transacties van het witwassen van geld, zwarte handel en andere illegale activiteiten.

Voordat de algemene acceptatie mogelijk is, moeten leden van het publiek het verschil begrijpen tussen bitcoins, andere cryptocurrencies en blockchain. Dit zal helpen om de negatieve implicaties van cryptocurrencies te elimineren en de technologie op zichzelf te laten schitteren. Het zal het resultaat zijn van een grotere bereidheid om de technologie te gebruiken.

Meer weten over blockchain-platforms voor bedrijven? Bekijk nu de beste blockchain-frameworks voor bedrijven om te begrijpen hoe ze allemaal werken.

Is er nog iets meer voor de uitdagingen op het gebied van blockchain-adoptie??

Blockchain zal worden geconfronteerd met verschillende uitdagingen op het gebied van blockchain-acceptatie voordat het in de samenleving wordt geïntegreerd. Deze omvatten schaalbaarheid, de tijd die nodig is om transacties te verifiëren, de transactiekosten en beveiliging.

Bijzondere aandacht is onlangs gericht op hackincidenten bij op Bitcoin gebaseerde bedrijven en startups. Wat u hier niet weet, is dat de meeste van deze situaties het gevolg zijn van malafide gebruikers.

Bijvoorbeeld een softwareportefeuille, die in wezen het bitcoin-equivalent van een bankrekening is. U moet deze portemonnee op uw pc installeren om al uw tegoeden te openen en op te slaan. De maas in de wet hier is echter dat het geen enkele codering heeft.

Dus iedereen heeft toegang tot uw pc en kan vervolgens uw tegoeden opnemen.

Een ander scenario zou de 51% -aanval kunnen zijn. Gebruikers kunnen naar wens wijzigingen in het netwerk aanbrengen als meer dan 51% van de gebruikers de macht beheersen. Het is echter een bijna onmogelijke uitkomst en zal de aanvallers niet enorm ten goede komen. Bovendien is de regelgeving voor verrekeningsprotocollen met cryptocurrency-protocollen nog niet duidelijk. Uitdagingen bij de acceptatie van blockchain vormen ook hier een bedreiging.

Positief is dat regelgevers in sommige landen steeds meer stappen ondernemen om met deze situatie om te gaan.

Er zijn geen beperkingen op hoe financiële instellingen de blockchain kunnen gebruiken om hun interne netwerken te creëren en te beheren. Dit heeft gevolgen voor het externe gebruik van Blockchain-technologie, zoals betalingen en overboekingen.

Centrale agentschappen van de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk geven aan een pragmatische aanpak te willen hanteren. Dit nieuws van de grote banken versterkt deze praktische aanpak.

Wilt u meer weten over Blockchain-technologie? Bekijk onze blockchain-definitiegids voor meer informatie.

Blockchain-uitdagingen en kansen:Is er geen hoop?

Hoewel het lijkt alsof er alleen problemen zijn met blockchain, zijn er al veel tegenplatforms aanwezig. Hyperledger biedt bijvoorbeeld een groot aantal projecten die uitsluitend op grote ondernemingen zijn gericht. Niet alleen dat, Ethereum werkt zelfs aan geautoriseerde platforms die het merendeel van de problemen met blockchain voor bedrijven kunnen oplossen.

Meer nog, toegestane blockchain kan voordelen bieden voor veel industrieën. In werkelijkheid zijn er al heel wat aanmeldingen en projecten live die perfect werken. Dus, zoals je kunt zien, zullen alle problemen met blockchain oplossingen en kansen bieden.

Meer nog, veel bedrijven staan ​​te popelen om deze technologie te implementeren of te gebruiken, en ze investeren er veel geld in. Het is dus slechts een kwestie van tijd dat we een grote verandering in de samenleving en de economie zullen zien.

Blockchain kan nog steeds –

  • Verstoor ons huidige financieringssysteem
  • Transformeer interbancaire betalingen
  • Zorg voor peer-to-peer-betalingen
  • Mogelijkheden bieden om bestaande uitwisselingsmechanismen te vervangen.
  • Bewaar financiële informatie, klantrecords en overeenkomsten.

Bekijk de top 50 bedrijven die blockchain-technologie gebruiken voor meer informatie.

Gevolgtrekking

Er zijn echter nog steeds veel uitdagingen voor de acceptatie van blockchain om een ​​echte verandering te zien in de manier waarop financiële diensten deze technologie gebruiken. Het lijkt onvermijdelijk dat bedrijven het op de voet volgen en bereid zijn om hun diensten aan te passen en de resultaten te behalen.

Hoewel er weinig twijfel over bestaat dat blockchaintechnologie een cruciale rol zal spelen in zowel de publieke als de private sector, is deze toekomst nog verder weg dan veel mensen denken. De hierboven genoemde lijst met uitdagingen op het gebied van blockchain-acceptatie onderstreept duidelijk de noodzaak van technologische verbeteringen.

In de huidige staat van de blockchain-technologie moet de belangrijkste focus zijn om deze nieuwe, innovatieve technologie algemeen beschikbaar te maken.

Als je meer wilt weten over deze technologie of deel wilt uitmaken van deze revolutie, raden we je aan onze gratis blockchain-cursus te bekijken. Dit is het perfecte moment om meer te weten te komen over alle blockchain-uitdagingen en kansen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map