Top 10 uitdagingen voor de implementatie van blockchain voor bedrijven

Terwijl blockchain overgaat van hype naar realiteit, komen verschillende uitdagingen voor de implementatie van blockchain aan het licht. Laten we dieper ingaan om deze uitdagingen beter te begrijpen en hoe u ze kunt overwinnen.

In werkelijkheid impliceren uitdagingen bij de implementatie van blockchain simpelweg dat er meer aan moet worden gewerkt voordat de technologie zijn belofte kan waarmaken. Verder wordt het ook duidelijk dat technologie meer details vereist om een ​​beter begrip en dus een betere implementatie mogelijk te maken.

Interessant is dat om de uitdagingen tot een goed einde te brengen, een goed begrip van de technologie en wat deze inhoudt, vereist. Zelfs nu is blockchain vrij ongedefinieerd. Als zodanig is het misschien niet duidelijk wat u in de toekomst kunt verwachten.

De toekomst voorspellen is eerlijk gezegd moeilijk en nogal vaag. Met name de problemen die nog niet duidelijk zijn, zijn onder meer de blockchain-implementatiearchitectuur die nog moet worden gestandaardiseerd. In dit licht zullen we het blockchain-probleem bespreken waarmee we vandaag worden geconfronteerd en of u ze kunt overwinnen of niet.

Schrijf nu in:Gratis Blockchain-cursus

Top 10 uitdagingen voor de implementatie van blockchain voor bedrijven

Uitdagingen voor Enterprise Blockchain-implementatie

Stijgende kosten van blockchain-implementatie

Een van de grootste uitdagingen bij de implementatie van blockchain zijn de kosten van het hele proces. Met name de meeste bestaande blockchain-platforms zijn behoorlijk inefficiënt wat betreft de snelheid van transacties en het energieverbruik. Terwijl het bitcoin-netwerk bijvoorbeeld slechts 3 tot 5 transacties per seconde uitvoert, verbruikt het veel energie in het proces.

Aan de andere kant kan Ethereum tot 15 transacties per seconde beheren. Helaas zijn deze allemaal zo slecht te vergelijken met VISA, dat 1.667 in één seconde kan uitvoeren.

In feite draaien enterprise blockchain-platforms op een vergelijkbaar raamwerk als bitcoin en andere. Met name het bitcoin-netwerk was het eerste dat aan het licht kwam, en het is degene die alle andere op blockchain gebaseerde technologieën heeft geïnspireerd die vandaag de dag bestaan..

Desalniettemin hebben populaire blockchain-platforms voor bedrijven grote vooruitgang geboekt op het gebied van transactiesnelheden.

Bijvoorbeeld Hyperledger Fabric claims om snelheden tot 3.500 TPS mogelijk te maken, wat ongeveer twee keer zo snel is als via het VISA-platform. Hyperledger Fabric werkt echter niet op proof-of-work-platforms zoals bitcoin en is daarom traag in het stroomverbruik.


Dit wil niet zeggen dat het implementatieproces goedkoop is. Ten eerste moet je de juiste mensen aannemen die schaars zijn. Verder zijn de meeste softwarevereisten duur.

Kortom, men moet bereid zijn te betalen voor het gemak dat de nieuwe technologie met zich meebrengt. Dit omvat lidmaatschap van de consortia die de blockchain-projecten van de onderneming pushen, waar de meeste van hen privé zijn. Laten we in ieder geval eens kijken naar de blockchain-problemen en hun oplossingen in het volgende segment.

Lage schaalbaarheid

Blockchain-technologie, en bij uitbreiding de enterprise blockchain-technologie, kampt met het probleem van het onvermogen om veel gebruikers te bedienen.

Met de toegenomen vraag naar enterprise blockchain en de bijbehorende applicaties, zullen bedrijven die met succes hun enterprise blockchain-platforms kunnen opschalen, grote vruchten plukken.

Met name, wil de technologie substantieel worden toegepast door de reguliere entiteiten, moet de doorvoer voldoende zijn. Er zijn al een aantal lopende projecten die onderzoeken hoe de transactiesnelheden van bedrijfsplatforms hoog kunnen blijven, zelfs als er veel gebruikers aan boord zijn..

Voor ondernemingen met een groot aantal klanten is het duidelijk dat schaalbaarheid noodzakelijk is om met de technologie rekening te houden.

Helaas zijn de meeste bestaande blockchain-netwerken voor bedrijven in die mate niet getest. Dit is dus een van de enorme uitdagingen voor de implementatie van blockchain op dit moment. Er is met name geen bewijs dat een enterprise blockchain-netwerk zoals Corda of Hyperledger Fabric door grote banken wordt gebruikt om het slagingspercentage te bepalen..

Als zodanig zijn er maar weinig instellingen die bereid zijn het risico te nemen uit de vrees dat dit een averechts effect op hen zou kunnen hebben. Daarom is het absoluut noodzakelijk dat de verschillende blockchain-projecten van de onderneming zich ertoe verbinden om de markt te verzekeren dat hun platforms voldoende schaalbaar zijn door ze daadwerkelijk in de praktijk te brengen. Laten we in ieder geval eens kijken naar de blockchain-problemen en hun oplossingen in het volgende segment.

Lees verder: 6 belangrijke Blockchain-functies die u moet kennen

Lage gegevensprivacy

Een van de grootste verkoopargumenten van enterprise blockchain is dat het operaties zodanig decentraliseert dat gebruikers geen tussenkomst van tussenpersonen nodig hebben. Het is echter ook een van de uitdagingen bij de implementatie van blockchain.

In werkelijkheid is het ook waar dat de meeste ondernemingen het niet op prijs zouden stellen dat iemand zijn gegevens kan inzien die vrij gevoelig kunnen zijn voor hun kernactiviteiten. Laten we de uitdagingen van het implementeren van blockchain in de toeleveringsketen eens als voorbeeld bekijken.

Laten we zeggen dat bedrijf A en bedrijf B concurrenten zijn in de scheepvaart. Laten we verder aannemen dat de bedrijven geïnteresseerd zijn in deelname aan “TradeLens”, een blockchain-gebaseerde supply chain-oplossing die gericht is op de digitalisering van activiteiten in de scheepvaartsector..

Met name TradeLens is een geval van implementatie van blockchain in de toeleveringsketen, waar bedrijven in de scheepvaartsector gemakkelijk toegang hebben tot gegevens met betrekking tot goederen. Verder draait de oplossing op IBM’s Hyperledger Fabric, waar interacties peer-to-peer zijn. Ook hebben alle deelnemers gemakkelijk toegang tot alle soorten gegevens via het gedistribueerde grootboek. In wezen houdt dit in dat bedrijf A alle soorten gegevens met betrekking tot bedrijf B kan inzien.

Als bedrijf A en bedrijf B zakelijke rivalen zijn, verliest bedrijf B elke vorm van invloed die het zou kunnen hebben zodra bedrijf A gegevens bekijkt die privé hadden moeten blijven. Bedrijf A voorkomt bijvoorbeeld elke vorm van verrassing of strategische zet die bedrijf B in gedachten had. Op deze manier zullen de zaken voor bedrijf B niet zo goed zijn als het bedrijf zich had kunnen voorstellen.

In dit licht is het onwaarschijnlijk dat de bedrijven zich bij een dergelijk platform aansluiten. Daarom blijft gegevensprivacy een knelpunt dat enterprise blockchain-projecten willen verhelpen als de technologie mainstream moet worden.

Onvoldoende kennisbasis over Blockchain

Blockchain als technologie neemt net een vlucht. Met name de meeste van de oplossingen die eraan komen, zijn nieuw, en ze zijn meestal technisch voor de meerderheid van de mensen in de industrie. De organisaties hebben echter geen mensen die het concept van blockchain en bij uitbreiding enterprise blockchain goed begrijpen. Dit is dus weer een van de uitdagingen voor de implementatie van blockchain die de groei van deze sector belemmeren.

Het ontbreekt de organisaties met name aan informatie over aspecten als de keuze van het beste enterprise blockchain-platform om te adopteren. Verder zijn de bedrijven niet op de hoogte van de juiste implementatiestappen voor blockchain die het beste resultaat en een optimaal gebruik van de technologie zouden moeten garanderen..

Interessant is dat blockchain-technologie veel problemen belooft die aanvankelijk hardnekkig waren. De technologie belooft bijna alle soorten industrie te raken, variërend van supply chain management tot identiteitsbeheer. Daarom moeten organisaties duidelijk zijn over hun blockchain-behoeften, zodat ze het beste enterprise blockchain-platform kunnen kiezen.

Om de doelstelling met succes te realiseren, heeft de organisatie voldoende interne blockchain-kennis nodig. Interessant is dat ze kunnen proberen eventuele hiaten op te vullen door extern talent in te huren. Er is echter een tekort aan geschoolde mensen die de doelstelling met succes kunnen bereiken. Daarom wordt het voor bedrijven moeilijk om het blockchain-gerelateerde project te implementeren.

In de war raken over het implementeren van blockchain is een normaal scenario, aangezien het nog steeds een nieuwe technologie is. Bekijk onze gids over “Heb je een blockchain nodig?” Om nu de beslissing te nemen!

Moeilijkheden bij het overstappen van verouderde netwerken

Een andere uitdaging voor de implementatie van blockchain is de overgangsfase van de legacy-netwerken. Voordat blockchain in beeld kwam, werkten de meeste dingen die het wilde veranderen al redelijk goed.

Met name, ondanks de weinige uitdagingen die ze tegenkwamen, leverden de industrieën diensten of producten aan hun klanten. In het bijzonder waren de industrieën zo gewend aan de gevestigde legacy-structuren en aan de normen die in overeenstemming met de structuren waren opgesteld.

Bij voorkeur in de supply chain-ruimte, dit is een van de grootste uitdagingen bij het implementeren van blockchain.

Verder zijn de mensen in de industrieën vrij bekend met de bestaande structuren, zodat elke poging om nieuwe structuren te introduceren de hele industrie zal destabiliseren. Het is bijvoorbeeld duidelijk dat de financiële sector tot de sectoren behoort die te maken hebben met een revolutie die wordt aangewakkerd door blockchain. Hier heeft de sector structuren opgezet die de dienstverlening begeleiden.

Met name gebruiken mensen VISA voor grensoverschrijdende transacties. Voor banken gebruiken ze SWIFT en andere middelen voor het verplaatsen van contanten in bulk. Dergelijke constructies zijn zo verankerd in het systeem dat het veel tijd zal kosten om nieuwe mechanismen te introduceren. Interessant is dat dit precies is wat blockchain doet. Deze technologie verandert de aard van operaties op alle mogelijke manieren fundamenteel.

Zoals eerder besproken, zijn legacy-systemen diep geworteld in de industrie, zodat mensen terughoudend kunnen zijn om nieuwe systemen uit te proberen. Mensen in de financiële sector zouden zich bijvoorbeeld kunnen verzetten tegen de acceptatie van blockchain-technologie omdat – i) ze er zo weinig van af weten en ii) ze denken dat dit een enorm banenverlies zou kunnen inluiden doordat sommige functies overbodig worden.

Schrijf nu in: Gecertificeerde Enterprise Blockchain Professional (CEBP) cursus

Gebrek aan technologiepartners

Zoals eerder uitgelegd, is blockchain nog steeds een opkomende technologie, en veel mensen hebben er nog geen duidelijk inzicht in. Dit wil zeggen dat zelfs voor die organisaties die het zouden willen implementeren, er geen duidelijke roadmap voor de implementatie van blockchain is.

Met name het ontbreken van duidelijke normen betekent dat er veel informatie is die meer verwarrend dan nuttig is.

Desalniettemin worden er inspanningen geleverd om dit proces gemakkelijk te maken voor degenen die enterprise blockchain willen implementeren. Met name de belangrijkste stap die u moet overwegen voordat u de sprong wagen, is het vinden van de juiste technologiepartner om u door het labyrint te leiden.

Hier komt echter nog een hindernis. Wie is de beste partner en hoe kan men zien dat ze de juiste partner hebben gevonden?

Interessant is dat dit een van de belangrijkste uitdagingen voor de implementatie van blockchain is die zich voordoen wanneer entiteiten de technologie willen implementeren.

Door de juiste partner te vinden, kan een organisatie de beste roadmap voor blockchain-implementatie ontdekken.

Momenteel zijn er overkoepelende projecten zoals Hyperledger, Enterprise Ethereum Alliance en andere blockchain-platforms van bedrijven zoals Corda, Microsoft Azure en Hyperledger Fabric. Dit zijn met name private blockchain-platforms die gelijkgestemde organisaties bij elkaar brengen die zich richten op blockchain.

De realiteit is dat de implementatiekosten van blockchain onbetaalbaar hoog zijn. Als zodanig is het alleen verstandig dat men op zoek gaat naar een partner om de technologie te helpen implementeren.

Zelfs met de vele en spraakmakende partners die beschikbaar zijn, is het soms behoorlijk duur om toegang te krijgen tot hun platforms. Verder lopen de bestaande platforms snel vol, wat betekent dat ze snel overvol kunnen raken. In een dergelijke omgeving zou het vanwege de enorme vraag moeilijk zijn om op maat gemaakte diensten te krijgen.

Meer weten over blockchain-technologieën voor bedrijven? Bekijk nu de beste blockchain-frameworks voor bedrijven voor uw project!

Veiligheidsproblemen

Uitdagingen bij het inzetten van blockchain zijn er in verschillende vormen. Het is duidelijk dat een van de grootste verkoopargumenten van blockchain de veerkracht tegen cyberaanvallen is.

Desalniettemin wordt de blockchain-sector geconfronteerd met verschillende risico’s van slechte actoren. Met name het tempo van de implementatie van de technologie stelt schijnbaar delen van de industrie bloot aan hackers.

In werkelijkheid zijn er tal van kwetsbaarheden die inherent zijn aan technologie als gevolg van onvolgroeide processen en afweermechanismen. De kans dat een persoon bijvoorbeeld het slachtoffer wordt van phishing-aanvallen, is vrij hoog. Verder impliceert het ontbreken van duidelijke ontwikkelingsstandaarden dat er veel malware op de loer ligt in de branche. Deze, in combinatie met technologische kwetsbaarheden en exploits bij de implementatie, vormen een groot gevaar voor nietsvermoedende gebruikers.

Om aan de mogelijkheid van beveiligingsproblemen te ontsnappen, gaan gebruikers continu voor private blockchain-netwerken. Dit zijn met name netwerken die niet toegankelijk zijn voor het publiek en waarvoor authenticatie vereist is voordat toegang kan worden verkregen. Voorbeelden van dergelijke blockchain-platforms zijn onder meer die waarop verschillende enterprise blockchain-projecten worden uitgevoerd.

Het probleem met privénetwerken is echter dat gebruikers niet dezelfde autonomie hebben als gebruikers van openbare blockchain-netwerken. Hier is er een tendens bij het “presiderende” knooppunt om enkele beperkingen op te leggen aan wat deelnemers kunnen doen. Dit heeft bijvoorbeeld invloed op het vermogen van gebruikers om aan het platform te sleutelen zoals ze zouden willen.

Desalniettemin zijn de openbare blockchains zo onveilig dat iedereen een knooppunt binnen het ecosysteem kan draaien. Als een slechte actor met succes een platform aanvalt, zodat ze dubbele besteding van munten kunnen initiëren, zal het platform waarschijnlijk aan geloofwaardigheid inboeten. Dit impliceert dat iedereen met investeringen in het ecosysteem verliezen zal lijden.

Criminele activiteit

Enterprise blockchain-implementatie staat voor een enorme uitdaging die raakt aan de ‘reinheid’ van de technologie. Met name werd de technologie wereldwijd populair nadat er twee dingen waren gebeurd.

Ten eerste bracht het bitcoin aan het licht, wat de financiële sector op zijn kop dreigde te zetten. Ten tweede leek de technologie spraakmakende criminele activiteiten zoals het witwassen van geld te verminderen. Interessant is dat slechte actoren de technologie gebruikten om enorme hoeveelheden contant geld naar elders gestolen te verplaatsen. Blockchain wordt zelfs vandaag met dit probleem geconfronteerd!

Verder hebben onderzoekers van de Cornell University Library een enquête dat veel mensen blockchain wantrouwen vanwege de beruchte cryptocurrencies. Uit het onderzoek bleek met name dat criminelen digitale valuta gebruiken om duistere transacties op internetgebaseerde marktplaatsen af ​​te wikkelen.

Uit de studie bleek ook dat cybercriminelen cryptovaluta gebruikten om losgeld te vragen in gevallen van Distributed Denial of Service (DDoS) -aanvallen op computers..

Als gevolg hiervan kreeg blockchain een onwaarschijnlijke kwaliteit. Voor de potentiële gebruikers van de technologie blijft het belangrijk om eerst de angst weg te nemen dat slechte actoren het platform blijven gebruiken om hun criminele activiteiten uit te voeren.

In wezen is er een soort angst onder de nieuwe potentiële gebruikers die niet klaar zijn om verwikkeld te raken in een plan dat ze niet leuk vinden.

In werkelijkheid is het de gedachte aan dergelijke incidenten die potentiële gebruikers van de technologie in de weg zitten. Dit is momenteel een van de grootste uitdagingen bij het inzetten van blockchain-technologie.

Lees ook:Top 10 uitdagingen op het gebied van blockchain-adoptie

Gebrek aan regelgeving

Dit is een van de blockchain-uitdagingen die gepaard gaan met oplossingen en kansen. Gezien de verschillende ongelukkige incidenten die hierboven zijn besproken, zijn sommige overheidsinstanties terughoudend om de technologie uit de vrije hand te laten groeien. Bovendien vinden regelgevende instanties het moeilijk om de juridische omgeving voor de technologie te definiëren, gezien de complexiteit ervan.

Een blockchain-netwerk bestaat bijvoorbeeld uit verschillende knooppunten verspreid over de hele wereld. Daarom is het voor autoriteiten moeilijk om, zodra een transactie plaatsvindt op het platform, de jurisdictie en daarmee de juiste wettelijke verplichtingen van de partijen bij de transactie duidelijk te definiëren..

Te midden van dit juridische raadsel is het moeilijk voor te stellen hoe toekomstige wetgeving, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van de EU, zal werken..

In wezen geeft de verordening digitale rechten op eigendom van gegevens die zijn opgeslagen op een blockchain-platform. Interessant is dat het duidelijk is dat gebruikers van blockchain-platforms anoniem kunnen opereren. In dat geval vragen goed geïnformeerde waarnemers zich af hoe effectief de AVG zal zijn.

Verder is het feit dat de AVG een vorm van gegevensbescherming voorstelt verwarrender. Blijkbaar zijn de gegevens die zijn opgeslagen in het gedistribueerde grootboek beschikbaar voor alle deelnemers om te bekijken, maar niet om te wijzigen.

Ook zijn niet alle gegevens die bij een bepaalde transactie horen, beschikbaar voor de gebruikers. Dit komt door een blockchain-netwerkeigenschap die gegevensminimalisatie wordt genoemd. Daarom is dit een bewijs dat gegevens op een blockchain-netwerk al beschermd zijn.

Desalniettemin is het punt dat de blockchain-gemeenschap nog niet duidelijk is over wat de wet zegt over de opkomende technologie. Als zodanig is dit een punt van zorg dat veel potentiële gebruikers van enterprise blockchain hun beslissingen laten twijfelen.

Lees verder: Lijst met 20+ Blockchain-technologie use cases

Geen interoperabiliteit van Enterprise Blockchain-platforms

Zoals eerder opgemerkt, bestaan ​​er tegenwoordig talloze blockchain-platforms voor bedrijven. Interessant is dat elk project ernaar streeft om bepaalde oplossingen aan de gebruikers te bieden.

IBM’s Hyperledger Fabric is bijvoorbeeld uitstekend in het beheren van toeleveringsketens, terwijl R3’s Corda het beste is voor oplossingen in de financiële sector. Blijkbaar is er een soort van ontkoppeling tussen deze platforms, waardoor navigatie tussen platforms een nachtmerrie is.

Interoperabiliteit van enterprise blockchain is een relevant probleem waarvoor ontwikkelaars een oplossing moeten vinden om massale acceptatie te bewerkstelligen. Men zou met name in staat moeten zijn om lid te worden van Hyperledger-fabric, maar in staat moeten zijn om services op Corda of Microsoft Azure te gebruiken zonder serieuze compatibiliteitsproblemen.

Dit is een van de blockchain-uitdagingen die gepaard gaan met oplossingen en kansen.

Interessant is dat twee van de meest populaire blockchain-platforms voor ondernemingen, namelijk Enterprise Ethereum Alliance en Hyperledger, vorig jaar elkaar ontmoetten met het oog op het probleem.

Met name de projecten die bedoeld waren om mee samen te werken, zodat ze konden proberen het probleem van interoperabiliteit op te lossen. Een deel van de overeenkomst omvatte het opstellen van bepaalde normen die de implementatie van blockchain-oplossingen voor bedrijven zouden begeleiden.

Ondanks het enthousiasme achter de bijeenkomst, valt er veel te wensen over op het gebied van interoperabiliteit. Interessant is dat interoperabiliteit een eigenschap is van software die bepaalt of er kansen zijn op massale acceptatie.

In het bijzonder zijn er talloze software die allemaal gebruikers heeft. Daarom moet er een manier zijn waarop gebruikers van verschillende software kunnen communiceren en zinvolle zaken kunnen doen. In dit licht is er behoefte aan meer werk op het gebied van enterprise blockchain-interoperabiliteit om massale acceptatie te stimuleren.

Meer weten over blockchain-interoperabiliteit? Bekijk nu onze ultieme gids over blockchain-interoperabiliteit!

Laatste woorden

Nu u zich bewust bent van de uitdagingen bij het inzetten van blockchain-technologie, kunt u de weloverwogen beslissing nemen of u blockchain wilt gebruiken of niet. Blockchain zal echter de toekomst zijn, zelfs als er vandaag een blockchain-probleem is.

Met het verstrijken van de tijd krijgt blockchain-technologie de updates die deze onderliggende problemen oplossen. Sterker nog, in veel gevallen maken bedrijven al gebruik van private blockchain-technologieën om de problemen aan te pakken.

Hoe dan ook, als je een beginneling bent en meer wilt weten over deze technologie en de problemen, dan raden we je aan om onze gratis blockchain-cursus te bekijken. Dit kan het begin zijn van uw blockchain-reis.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map