Top 20+ bedrijven die Blockchain-technologie implementeren

Bedrijven, organisaties, ondernemingen en individuen implementeren in toenemende mate blockchain-technologie omdat ze proberen te profiteren van de mogelijkheden ervan. In deze gids zullen we ons concentreren op de bedrijven die blockchain-oplossingen implementeren.

Blockchain-technologie gaat niet alleen over cryptocurrency. In werkelijkheid blijft de onderliggende gedecentraliseerde grootboektechnologie toepassingen vinden in een breed scala van industrieën, allemaal in een poging om de manier waarop dingen worden gedaan te veranderen en het leven van mensen te verbeteren..

Naast het verbeteren van betalingsverwerkingssystemen, blijft de implementatie van blockchain zijn weg vinden naar verschillende industrieën, van de toeleveringsketen tot de overheid. Sommige mensen en entiteiten gebruiken de technologie ook om retail- en loyaliteitsbeloningsprogramma’s aan te drijven, evenals digitale ID’s en voor onveranderlijke gegevensback-ups.

Daarom heeft blockchain-technologie een nieuwe reeks zakelijke ideeën met zich meegebracht, evenals modellen waar bedrijven steeds meer van profiteren. Bedrijven gebruiken technologie om nieuwe producten te lanceren en om de efficiëntie van hun bestaande producten en dienstverlening te verbeteren.

Dus in deze gids zullen we de beste zakelijke bedrijven bekijken die blockchain gebruiken voor hun eigen verbetering.

Schrijf nu in:Gratis Blockchain-cursus

Top 20 bedrijven die Blockchain-technologie implementeren

Bedrijven die Blockchain-technologie implementeren

 1. Walmart: producttracking

Retailgigant Walmart is een van de multinationals die het voortouw heeft genomen bij de implementatie van Blockchain. Het bedrijf maakt gebruik van de digitale grootboektechnologie om het datatracking- en beheerproces te verbeteren in zijn dagelijkse activiteiten. Meer nog, Walmart werkt samen met IBM in wat wordt gezien als een perfect voorbeeld van blockchain-implementatie bij het volgen van vlees- en gevogelteproducten die in zijn verkooppunten worden verkocht..

Dit is het perfecte voorbeeld van spraakmakende bedrijven die blockchain gebruiken.

Meer nog, het bedrijf heeft al een blockchain-systeem geïmplementeerd dat in staat is om informatie van de boer tot de makelaar, distributeur en detailhandelaar te volgen.

Walmart-medewerkers en consumenten kunnen producten nu terug naar hun roots volgen, dankzij blockchaintechnologie-integratie.

 1. British Airways: Blockchain-bewakingssysteem

De grootste luchtvaartmaatschappij van Groot-Brittannië, British Airways, is een ander voorbeeld van bedrijven die blockchain gebruiken. In werkelijkheid heeft het ook blockchain-technologie geïmplementeerd om informatie over datavluchten tussen belangrijke luchthavens in Londen, Genève en Miami te beheren. Meer nog, de luchtvaartmaatschappij test ook een nieuwe blockchain-aangedreven VChain-verificatieservice die het incheckproces kan revolutioneren..


Met het nieuwe systeem kunnen luchtvaartmaatschappijen en luchthavenautoriteiten de identiteit van reizigers verifiëren aan de hand van een database op een blockchain. Het systeem controleert de geldigheid van reisdocumenten zonder persoonlijke informatie met derden te delen.

 1. Maersk: Blockchain-verzendplatform

Maersk, een ander voorbeeld van bedrijven die blockchain gebruiken, werkt samen met technologiegigant IBM om een ​​platform te lanceren om de verzending van vracht te volgen. TradeLens is dus het geïmplementeerde blockchain-platform dat moet worden gebruikt om zendingen te volgen terwijl ze van de ene haven naar de andere gaan..

Het platform heeft al meer dan 175 deelnemers. Het digitale elektronische verzendingsboek is ook ontworpen om details van vrachtzendingen vast te leggen wanneer ze scheepswerven verlaten totdat ze op hun eindbestemming aankomen..

Tijdens het verzendproces kunnen de partijen die betrokken zijn bij de toeleveringsketen informatie volgen zoals aankomsttijden van zendingen en documenten zoals douane-vrijgaven en handelsfacturen. Volgens de verzendgigant heeft blockchain-implementatie het potentieel om de beveiliging te stroomlijnen en te verbeteren als het gaat om internationale verzending.

Wilt u weten hoe blockchain de supply chain-sector kan veranderen? Bekijk nu onze gids voor blockchain in de toeleveringsketen!

 1. UPS Blockchain: logistiek systeem

United Parcel Services is toegetreden tot de Blockchain in Trucking Alliance voor het implementeren van blockchain-oplossingen voor de vrachtsector van miljoenen dollars. De alliantie is van plan om de ontwikkeling van normen voor de scheepvaartsector te stimuleren door de implementatie van een veilig blockchain-systeem.

Onder de alliantie zijn ze van plan nieuwe innovaties te ontwikkelen die een efficiënt en goedkoper logistiek managementsysteem kunnen bieden. Een groot aantal makelaars, evenals verborgen informatie in complexe toeleveringsketens, zijn enkele van de uitdagingen die blockchain-technologie in de industrie zal oplossen als onderdeel van de laatste push.

 1. FedEx: Blockchain voor geschillenbeslechting

FedEx is een andere verzendgigant die een goed voorbeeld van blockchain-implementatie heeft ontketend. Dankzij de implementatie van blockchain heeft het bedrijf het proces van geschillenbeslechting waarbij klanten betrokken zijn, kunnen verbeteren

Het bedrijf implementeert blockchain-oplossingen om het type gegevens te identificeren dat op een blockchain moet worden opgeslagen, ideaal om klantproblemen op te lossen. Meer nog, de technologie moet ook worden gebruikt ’om gegevens op te slaan voor toekomstig gebruik.

 1. BHP Billiton: Blockchain voor supply chain management

Mijnbouwgigant BHP Billiton implementeert ook blockchain-technologie om zijn supply chain-processen te verbeteren. Het bedrijf is van plan de gedistribueerde grootboektechnologie te gebruiken om bewegingen van de boorgesteenten en vloeistofmonsters vast te leggen en te traceren. Door gebruik te maken van de mogelijkheden van de technologie, zou het bedrijf in staat moeten zijn om realtime gegevens te beveiligen die tijdens de levering worden gegenereerd.

Het blockchain-systeem moet het bedrijf in staat stellen de interne efficiëntie te verbeteren, zodat het nauw kan samenwerken met partners. Het bedrijf vereist ook dat leveranciers blockchain-technologie gebruiken via oplossingen van bijvoorbeeld BlockApps en ConsenSys om live gegevens te verzamelen.

Bovendien voert het bedrijf knooppunten uit op het interplanetaire bestandssysteem, dat fungeert als een peer-to-peer-protocol voor het delen van bestanden in combinatie met blockchainsystemen..

 1. Alibaba: luxe goederen volgen

Ondanks dat hij een van de grootste critici van cryptocurrencies is, blijft mede-oprichter van Alibaba, Jack Ma, optimistisch over blockchain-technologie. Het bedrijf is gastheer voor de meeste blockchain-patenten ter wereld en onderstreept hoe gefocust het is om het te gebruiken om zijn activiteiten te verbeteren.

Op het gebied van applicaties heeft de e-commercegigant een op blockchain gebaseerde oplossing onthuld waarmee luxegoederen die worden verkocht op zijn e-commercesites zoals Tmall, kunnen worden gevolgd. Het verbeteren van grensoverschrijdende toeleveringsketens is een ander voorbeeld van blockchain-implementatie door de e-commercegigant.

De Australische eenheid van het bedrijf heeft ook een blockchain-platform ontwikkeld voor het volgen van voedselbewegingen met partners.

 1. Tencent: Blockchain voor juridische facturering en belastingen

Tencent implementeert blockchain-technologie om de legale facturering en belastingen in de Chinese stad Shenzhen te verbeteren. In werkelijkheid onderzoekt de multinational blockchain voor bedrijfstoepassingen door gebruik te maken van de technologie om nepfacturen te bestrijden en het aantal zaken in de stad te verminderen dat profiteert van belastingvoordelen.

In samenwerking met de Shenzhen City State Administration of Taxation hoopt het bedrijf de opkomende technologie te gebruiken om de authenticiteit van facturen te verifiëren. De voorgestelde blockchain-oplossing moet worden opgenomen in het WeChat-platform voor media-app op berichtenschaal van het bedrijf.

Lees verder:6 belangrijke Blockchain-functies die u moet kennen

 1. Baidu: beheer van intellectuele rechten

Baidu is een andere Chinese multinational die een goed voorbeeld van de blockchain-implementatie heeft geleverd. De zoekgigant heeft een systeem voor het beheer van beeldrechten gelanceerd dat wordt aangedreven door blockchain-technologie.

In werkelijkheid biedt het systeem fotografen en fotoagentschappen een manier om profielen aan te maken en de auteursrechten op hun afbeeldingen te claimen. De comptECH lijkt een blad te hebben geleend uit Kodak’s fotovolgsysteem KodakOne.

Het bedrijf heeft ook een goed voorbeeld van blockchain-implementatie in de gamingsector ontrafeld. Leci Gou is het nieuwe blockchain-aangedreven huisdieropfokspel van het bedrijf dat op de een of andere manier vergelijkbaar is met de CryptoKitties. De game dient als een marketing- en loyaliteitsprogramma, omdat spelers cryptopuppy’s en gamecredits kunnen verdienen bij het kopen van Baidu-producten.

Daarnaast heeft Baidu een open platform gelanceerd waarmee enterprise-ontwikkelaars blockchain-gebaseerde applicaties kunnen bouwen die zich richten op gebieden van digitale facturering en bankkredietbeheer..

 1. AIA Group: Blockchain ingeschakeld bankverzekeren

Een van de financieringsmaatschappijen die blockchain gebruiken, is AIA Group. In werkelijkheid heeft het blockchain-technologie geïmplementeerd en in het proces de eerste blockchain-enabled Bancassurance gelanceerd. De oplossing maakt het gemakkelijk voor het bedrijf en zijn bankpartners om zowel polisgegevens als documentatie in realtime te delen. De oplossing moet ook leiden tot meer transparantie en kortere doorlooptijden

De integratie van IT-systemen van verzekeraars en legacy-banksystemen is altijd een groot probleem geweest. Met de digitalisering van het bankverzekeringskanaal zouden banken echter hun software naar keuze moeten kunnen kiezen en gebruiken.

De geïmplementeerde blockchain-aangedreven bankverzekering zou aanzienlijke inkomsten moeten opleveren voor levensverzekeraars. Het moet verzekeraars ook helpen om effectiever met consumenten om te gaan en tegelijkertijd de doorlooptijd te verkorten.

Bekijk nu het belang van blockchain in de verzekeringssector!

 1. Metlife: door blockchain aangedreven geautomatiseerde verzekeringsoplossing

Een andere financieringsmaatschappij die blockchain gebruikt, is Metlife. Ze gebruiken het echter via het in Singapore gevestigde innovatiecentrum Lumen Lab. In werkelijkheid heeft het een voorbeeld van een blockchain-implementatie in de gezondheidsindustrie ontdekt.

Daarom test het bedrijf momenteel ‘s werelds eerste blockchain-aangedreven geautomatiseerde verzekeringsoplossing om vrouwen die worstelen met zwangerschapsdiabetes financiële bescherming te bieden..

Vitana is een voorbeeld van een blockchain-implementatieplatform dat tegemoet komt aan de behoeften van een op de vijf aanstaande vrouwen in Singapore. Door een blockchain-oplossing te implementeren, kan Metlife de elektronische medische dossiers van de klant in realtime verbinden en binnen enkele minuten beleid uitvaardigen.

De oplossing zorgt ook voor automatische uitbetaling bij diagnose zonder dat mensen claims hoeven in te dienen.

 1. Facebook: blockchain voor digitale betalingen

Als reactie op het Cambridge Analytica-schandaal heeft Facebook nieuwe manieren moeten bedenken om de gegevens van mensen beter te beschermen. Het implementeren van blockchain-technologie om voor de enorme hoeveelheid gegevens te zorgen, lijkt de laatste duw van het bedrijf te zijn.

Een ander populair project waar ze aan werken, is het Libra cryptocurrency-project. Eerder was het meer gericht op het ondersteunen van alleen het Weegschaal-token. Maar nu zal het ook bestaande door de overheid gesteunde valuta’s op het platform bevatten.

In werkelijkheid kan dit project zelfs het allereerste platform worden dat digitale dollar introduceert. Het is dus een grote stap voorwaarts voor de internationale gemeenschap.

 1. Walt Disney: Blockchain om voorraden bij te houden

Blockchain-implementatie in themaparkgigant Walt Disney krijgt ook vorm. Het meest voor de hand liggende gebruik van de technologie in de activiteiten van het bedrijf is het bijhouden van zowel voorraden als verkopen en verzendingen in de parken.

Het bedrijf onderzoekt ook het gebruik van technologie om het mensen gemakkelijk te maken om te weten of een transactie is goedgekeurd of geweigerd. Dragonchain is de voorgestelde blockchain-oplossing waar het bedrijf aan werkt, omdat het samen met andere bedrijven vooruitgang boekt bij het benutten van zijn mogelijkheden.

 1. Ford: Blockchain ter ondersteuning van mobiliteitstechnologieën

Ford heeft zich aangesloten bij een groeiende lijst van autobedrijven die blockchain-technologie in de industrie implementeren. Het bedrijf is van plan blockchain-technologie te implementeren om mobiliteitstechnologieën mogelijk te maken ter ondersteuning van zijn Smart Mobility-oplossingen.

Een nieuw toegekend octrooi suggereert dat het bedrijf binnenkort blockchain-technologie zou kunnen gebruiken om het voor auto’s gemakkelijk te maken om met elkaar te communiceren om zo het verkeer te verminderen. Het voertuig-tot-voertuigoctrooi beschrijft een systeem dat de verkeerscongestie tracht te verminderen door de snelheid van auto’s op de weg te coördineren.

Schrijf nu in: Gecertificeerde Enterprise Blockchain Professional (CEBP) cursus

 1. Prudentieel: Blockchain-handelsplatform

De verzekeringsgigant Prudential in Singapore werkt samen met Starhub aan de implementatie van blockchain. De twee werken samen aan een digitaal handelsplatform dat zich richt op kleine en middelgrote ondernemingen.

Fast-track Trade is het blockchain-aangedreven platform dat het voor bedrijven gemakkelijker zal maken om partners en distributeurs te vinden, maar ook om betalingen te doen en goederen te volgen. Prudentieel is ook om het platform te gebruiken om verzekeringsproducten aan te bieden.

 1. Nestle: Blockchain in voorraadbeheer

Nestle implementeert blockchain-technologie bij het volgen van voedselproducten, met name producten die door kinderen worden gebruikt, rechtstreeks van boerderijen. Het bedrijf implementeert blockchain-technologie in zijn toeleveringsketen in lijn met wat er in de scheepvaartsector gebeurt.

Het feit dat babyvoeding over het algemeen zeer gevoelig is, vraagt ​​om het gebruik van de technologie om het terugroepen van voedsel aan te pakken. Het experimentproject dat zich richt op Gerber-babyvoeding maakt deel uit van een doorlopend partnerschap tussen Unilever Walmart en IBM.

 1. Toyota: Blockchain om de technologie voor autonoom rijden te verbeteren

De Japanse autogigant Toyota overweegt de implementatie van blockchain-technologie om de technologie voor autonoom rijden te versnellen. De onderzoekseenheid van het bedrijf werkt samen met MIT Media Lab om een ​​digitale omgeving te creëren waarin mensen en bedrijven gegevens over autonome voertuigen kunnen delen en transacties voor het delen van ritten en autodelen kunnen beheren.

De twee werken samen met andere partners om applicaties en proof of concepts te ontwikkelen om de mobiliteit in de auto-industrie te verbeteren.Volgens het bedrijf zal blockchain-implementatie mensen helpen om meer vertrouwd te raken met autonome technologieën..

 1. UnitedHealthcare: Blockchain voor het verbeteren van artsengidsen

UnitedHealthcare, Humana, Optum en Quest Diagnostics werken samen om te onderzoeken hoe blockchain-technologie in het bedrijfsleven kan worden geïmplementeerd. In werkelijkheid willen ze het gebruiken voor bedrijven in de gezondheidszorg, die zich zullen concentreren op dokterslijsten. Daarom gaan zorgbedrijven de technologie gebruiken om zorggegevens te beveiligen en op een veilige manier te verspreiden.

Blockchain-implementatie moet de bedrijven in staat stellen om de kwaliteit van de gegevens die aan verzekeringsmaatschappijen worden overgedragen te verbeteren, naast het verlagen van de administratieve kosten. Het gebruik van digitale grootboektechnologie moet het maar al te vaak voorkomende probleem van een claim van verzekeraars uit de wereld helpen, terwijl de informatie die door zorgaanbieders wordt verstrekt niet overeenkomt..

Lees ook: Hoe kan blockchain de gezondheidszorg verstoren??

 1. Samsung: Blockchain voor Supply Chain Management

Hardwaregigant Samsung heeft ook blockchain-technologie geïmplementeerd om zowel supply chain management als logistiek te verbeteren. Als een van ‘s werelds grootste fabrikanten van elektrische apparaten heeft het bedrijf dringend behoefte aan een systeem dat in staat is om zijn uitgebreide toeleveringsketen te beheren.

Het bedrijf is van plan de technologie te gebruiken om zijn talloze zendingen te volgen die bestaan ​​uit elektronische apparaten en apparaten van elk formaat. Het bedrijf verwacht dat blockchain-implementatie digitale transformaties zal stimuleren door de operationele efficiëntie te verbeteren.

 1. Apple: blockchain naar tijdstempelgegevens

Apple is al heel lang bezig met de vraag of het potentieel ziet in blockchain-technologie als onderdeel van zijn enorme imperium. Het invullen van een nieuw octrooi heeft echter de discussie tot stilstand gebracht, aangezien het naar voren kwam dat het bedrijf van plan zou kunnen zijn om de digitale grootboektechnologie te gebruiken om tijdstempels te maken en te verifiëren..

Dus op dit moment onderzoeken ze nog steeds hoe ze blockchain in het bedrijfsleven kunnen implementeren.

 1. HSBC: gedecentraliseerd kluisplatform

HSBC gebruikt al een blockchain-gebaseerd platform. In werkelijkheid implementeren ze blockchain om hun kluissysteem te digitaliseren. Om het meer beveiligd en privé te maken, stapt de bank af van het bijhouden van papieren documenten. Dus hun investeerders kunnen nu al hun geld vanaf het platform volgen.

 1. Anheuser Busch InBev: Blockchain voor toeleveringsketen

Dit is momenteel een van de grootste brouwerondernemingen ter wereld. Momenteel gebruiken ze blockchain voor hun supply chain. Samen met BanQu willen ze de algehele transparantie van hun systemen vergroten. Meer nog, het zal de transparantie van hun cassave-gewasketen daadwerkelijk traceren en vergroten. Zo krijgt het ook meer dan 2000 boeren in Zambia meer mogelijkheden.

 1. Pfizer: Farmaceutisch voorraadbeheer

Pfizer implementeert ook blockchain-technologie. Biogen en Pfizer hebben zojuist een proof of concept voor het project afgerond. Dit project is bedoeld voor het bijhouden van records en het beheren van de digitale inventaris van farmaceutische producten.

In werkelijkheid komt de groep ook met andere spelers zoals GlaxoSmithKline, Merck, AstraZeneca en Deloitte.

 1. Shell: Blockchain voor de handel in ruwe olie

Shell is een van de energiebedrijven die blockchain implementeert voor de energiesector. Met behulp van de technologie die dit bedrijf samen met Sinochem Energy Technology Co Ltd en Macquarie gebruikt, is Shell van plan blockchain te gebruiken voor de handel in ruwe olie.

Ze onderzoeken de technologie ook voor andere doeleinden in de olie-industrie. Hoe dan ook, ze zijn van plan het platform te gebruiken om transparantie te bevorderen en corruptie uit de wereld te helpen.

 1. JLL: Spaanse waardering van commercieel onroerend goed

JLL is een ander bedrijf dat blockchain-technologie implanteert. Momenteel gebruiken ze deze technologie voor het taxatieproces van het Spaanse commerciële vastgoed. Meer nog, ze zijn van plan om deze technologie te gebruiken voor de bouw van de vastgoedsector. Met behulp van de applicatie kunt u eigendommen verhuren of zelfs verkopen. Dit initiatief is voornamelijk gericht op JLL Japan.

Lees meer over blockchain-platforms voor bedrijven om te begrijpen hoe elk ervan werkt.

Lijst met bedrijven die Blockchain implementeren

CompanySectorBlockchain-oplossing
Walmart Kleinhandel Blockchain-technologie gebruiken om productbewegingen van boeren naar winkels te volgen
British Airways Reisindustrie Blockchain implementeren om vluchtgegevens te beheren en de identiteit van de reiziger te verifiëren
Maersk Verzenden Blockchain-systeem voor het volgen van verplaatsingen van zendingen tussen havens
BHP Billiton Mijnbouw Gebruikmaken van blockchain-technologie voor supply chain management
Tencent e-commerce / detailhandel Oplossing voor het verifiëren van de authenticiteit van facturen en voor het waarborgen van belastingnaleving
Toyota Autoindustrie Van plan om blockchain-technologie te gebruiken om de technologie voor autonoom rijden te verbeteren
UnitedHealthcare Gezondheidszorg Blockchain-technologie gebruiken om artsengidsen te verbeteren om nauwkeurige invulling van verzekeringsclaims mogelijk te maken
UPS Verzenden Blockchain-aangedreven oplossing voor logistieke monitoring en beheer
Baidu Zoek reus Blockchain gebruiken om het beheer van intellectuele rechten te verbeteren
Samsung Tech Is van plan blockchain-technologie te gebruiken om het beheer van de toeleveringsketen te verbeteren als het gaat om elektronische verzendingen
FedEx Verzenden Werken aan een blockchain-oplossing voor het oplossen van klantgeschillen
Alibaba e-commerce Blockchain-technologie gebruiken om luxegoederen op zijn e-commerceplatforms te volgen
AIA Group Verzekering Lancering van de eerste bankverzekering in zijn soort voor het delen van beleidsgegevens
Metlife Gezondheidszorg Blockchain-technologie gebruiken voor het opslaan van medische dossiers van patiënten voor verzekeringsdoeleinden
Facebook Tech Onderzoek naar het gebruik van blockchain om de gegevensbeveiliging en de privacy van gebruikers te verbeteren
Ford Auto Gebruikmakend van blockchain-technologie om de mobiliteitstechnologieën te verbeteren
Prudentieel Verzekering Onthult een blockchain-aangedreven handelsplatform voor kleine en middelgrote ondernemingen
appel Tech Gepatenteerde blockchain-technologie voor tijdstempeldata
Nestelen Kleinhandel Blockchain-technologie gebruiken in voorraadbeheer om babyvoedingsproducten te volgen
Google Tech Onderzoek naar het gebruik van blockchain-technologie om de beveiliging van cloudservices en voor gegevensbescherming te verbeteren
HSBC Bank Met behulp van blockchain-technologie om hun archivering volledig te digitaliseren en de beveiliging van het kluizenstelsel te vergroten
Anheuser Busch InBev Drank Blockchain gebruiken voor hun toeleveringsketen voor dranken en de transparantie vergroten
Pfizer Farmaceutisch Records bijhouden en de digitale inventaris van farmaceutische producten beheren
Shell Olie Van plan om blockchain te gebruiken voor de handel in ruwe olie om corruptie weg te werken
JLL Onroerend goed Onderzoek naar blockchain voor waardering van Spaans commercieel onroerend goed

Uiteindelijk

We hebben meer dan 20 bedrijven gedekt die blockchain-technologieën implementeerden om de dienstverlening te verbeteren en de operationele efficiëntie te verbeteren. Meer investeringen in de sector moeten leiden tot betere innovaties die allemaal gericht zijn op het verbeteren van de manier van leven van mensen. Als u geïnteresseerd bent in het implementeren van blockchain voor uw branche, heeft u al enig inzicht in hoe anderen het doen.

Als je echter helemaal opnieuw wilt leren over de technologie, kun je nu onze gratis blockchain-cursus bekijken!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map