Voorbereiden op een interview met een blockchain-architect? Hier brengen we de deskundige gids die de belangrijkste interviewvragen voor blockchain-architecten behandelt voor je voorbereiding!

De hype rond blockchain-technologie neemt langzaam af en cryptocurrencies worden geassocieerd met dalende prijzen. Blockchain-banen blijven echter radicaal momentum winnen in verschillende sectoren, waarbij bedrijven de zakelijke waarde van blockchain beseffen. Veel kandidaten zoeken dus vaak naar interviewvragen over blockchain-architecten om zich voor te bereiden op professionele blockchain-gebaseerde functies.

De functie van blockchain-architect is een van de meest gewilde functies in het blockchain-landschap. Aangezien de functie van een blockchain-architect kernverantwoordelijkheden inhoudt, zouden de interviewvragen van de belangrijkste blockchain-architect zich richten op technische vloeiendheid van kandidaten. Dus, waar vind je de nieuwste interviewvragen over blockchain-architecten om je kansen op kwalificatie voor een lucratieve carrière met blockchain-technologie te vergroten? Hier is onze uitgebreide gids om u te helpen.

Schrijf nu in: Gecertificeerde Enterprise Blockchain Architect (CEBA) cursus

Top Blockchain Architect interviewvragen

Een van de belangrijkste zorgen in de geest van elke kandidaat-interviewkandidaat voor een blockchain-architect heeft betrekking op de complexiteit van vragen. Kandidaten moeten er echter rekening mee houden dat de basisvragen voor het interviewen van blockchain-architecten beginnen met de fundamentele concepten. Interviewers stellen over het algemeen vragen die de basiskennis van de kandidaat op het gebied van blockchain testen. Hier zijn enkele van de meest populaire interviewvragen voor blockchain-architecten die u in de beginfase kunt tegenkomen.

1. Wat is het verschil tussen Hyperledger en Blockchain?

Blockchain wordt gedefinieerd als een gedecentraliseerde technologie met verschillende onveranderlijke records, ook wel blokken genoemd. Aan de andere kant dient Hyperledger als een platform om mensen in staat te stellen hun privé-blockchains te ontwikkelen. Hyperledger is alleen geschikt voor bedrijfsgerichte oplossingen. Aan de andere kant is blockchain toepasbaar in verschillende sectoren, behalve het bedrijfsleven, waaronder de gezondheidszorg en het bestuur. Met Hyperledger kunnen gebruikers alleen private blockchains bouwen, terwijl blockchain de flexibiliteit biedt om te kiezen tussen private en public blockchain.

2. Wat is Merkel Tree?

Merkel Tree is een van de belangrijkste elementen in blockchain-technologie voor het verifiëren van een blok. Het is in feite een datastructuur, met het uiterlijk van een binaire boom die cryptografische hashes in elk blok bevat. De binaire boomstructuur in Merkel Trees presenteert de hash van een blok transactiegegevens als een bladknooppunt. Aan de andere kant dienen de niet-bladknooppunten als de hash van het bladknooppunt. Vervolgens vertegenwoordigt de Merkel-root of hash-root de laatste hash-root voor alle transactie-hashes, inclusief alle transacties in de niet-leaf-knooppunten.

3. Definieer de betekenis van cryptografie in blockchain

Cryptografie zou een van de belangrijkste items zijn bij interviewvragen over blockchain-architecten. Hashing in cryptografie kan helpen bij het ondersteunen van de beveiliging van de identiteit van gebruikers. Het zorgt ook voor de veilige uitvoering van transacties via een hash-functie. Blockchain maakt gebruik van het SHA-256-cryptografieprotocol met de mogelijkheid van de unieke hash-output voor alle inputs. Het SHA-256-algoritme biedt standaard alfanumerieke uitvoer van 64 tekens, ongeacht de invoer.

4. Definieer het Genesis-blok


Het genesisblok is ook een van de opmerkelijke onderwerpen voor fundamentele interviewvragen over blockchain-architecten. Meer nog, het genesisblok is, zoals de naam al aangeeft, het eerste blok in een blockchain, en het wordt ook wel blok 0 genoemd. Het genesisblok is het enige blok in een blockchain dat niet verwijst naar het vorige blok. Vervolgens kan het genesisblok ook helpen bij het definiëren van verschillende blockchain-parameters, zoals consensusalgoritmen en moeilijkheidsgraad.

5. Wat zijn enkele van de populaire cryptografische algoritmen?

Enkele van de meest opvallende cryptografische algoritmen zijn SHA-256, Blowfish, RSA, Ethash en Triple DES.

6. Wat zijn de populaire open-sourceplatforms voor de ontwikkeling van blockchain-applicaties??

De meest opvallende open-sourceplatforms die kunnen helpen bij het ontwikkelen van blockchain-applicaties zijn Ethereum, Hyperledger, Eris, Open Chain en Multichain.

Ethereum is momenteel het meest populaire alternatief voor het ontwikkelen van blockchain-applicaties. Enterprise Ethereum is ook populair bij ondernemingen voor het ontwikkelen van zakelijke blockchain-oplossingen.

Aan de andere kant is Eris een populaire keuze voor het ontwikkelen van blockchain-oplossingen voor bedrijven.

7. Waarom koos u voor Blockchain voor applicatie-ontwikkeling??

De redenen voor het gebruik van blockchain zullen ook dienen als een van de opmerkelijke interviewvragen voor blockchain-architecten. In feite is een blockchain een betrouwbare benadering om verschillende redenen. Allereerst is blockchain vanwege het open source karakter zeer compatibel met verschillende bedrijfstoepassingen. Blockchain-bedrijfsmodellen bieden ook uitgebreide beveiliging om veilige informatie-uitwisseling en transacties te vergemakkelijken. Bovendien is blockchain geschikt voor bedrijven van elke omvang met de zekerheid van schaalbaarheid op aanvraag.

8. Wat zijn de belangrijkste kenmerken die u kunt vinden in blockchain-technologie?

De belangrijkste blockchain-functies zijn onder meer de volgende,

  • Gedecentraliseerde natuur
  • Gedistribueerd grootboek
  • Een veilig ecosysteem met een betere garantie van integriteit

9. Wat is de rol van blokken in Blockchain?

U zult dit item waarschijnlijk zonder enige twijfel tegenkomen bij interviewvragen over blockchain-architecten. Blockchain is in feite een ketting van ‘blokken’ of verzameling records. De blokken worden vervolgens met elkaar verbonden en vormen zo een ketting, die we kenden als blockchain. Gebruikers kunnen een blok in het online grootboek herkennen aan de hash-pointer. De hash-pointer dient als de link voor het blok vóór het betreffende blok. Daarnaast bevat een blok naast een tijdstempel ook transactiegegevens. En het is ook verantwoordelijk voor het bepalen van de grootte van de blockchain.

10. Weet u iets over blok-id’s??

Blok-ID’s in blockchain omvatten de blokhoogte en de blokheader-hash, die helpen bij het identificeren van een blok.

Wil je je carrière naar een hoger niveau tillen met een van de beste blockchain-certificeringen? Bekijk hoe u een Certified Enterprise Blockchain Architect kunt worden.

11. Noem het type records voor het opslaan van records op blockchain

Blockchain legt geen enkele beperking op aan het type records dat geschikt is voor opslag. Bedrijven in verschillende industrieën gebruiken momenteel blockchain voor de beveiliging van verschillende soorten records. Over het algemeen helpt blockchain bij het opslaan van records zoals transactieverwerking, beheeractiviteiten, identiteitsbeheer, documentatie en medische transactierecords.

12. Leg uit over Forking in Blockchain

Forking is een veel voorkomend onderwerp in de meest populaire interviewvragen voor blockchain-architecten voor experts. In feite is forking het proces van het bijwerken van een cryptocurrency-code of -protocol. Tijdens het proces wordt een blockchain opgedeeld in twee takken. Forking is over het algemeen onvermijdelijk wanneer netwerkdeelnemers niet tot overeenstemming kunnen komen over nieuwe regels en consensusalgoritmen voor het valideren van transacties. Gebruikers kunnen drie veelvoorkomende varianten van vorken vinden, zoals zachte vorken, harde vorken en onbedoelde vorken.

13. Definieer Nonce en de toepassing ervan in de mijnbouw

Nonce is ook een van de meest voorkomende onderwerpen die je kunt tegenkomen in interviewvragen over blockchain-architecten. Mijnbouw is een essentiële vereiste om transacties te bewijzen door middel van het oplossen van een wiskundige puzzel, ook wel proof of work genoemd. Blockchain proof of work helpt bij het bepalen van een nonce of een getal naast een cryptografisch hash-algoritme. Zowel het nonce- als het hash-algoritme produceren een lagere hash-waarde dan het vooraf gedefinieerde doel. De nonce is dus in feite een willekeurige waarde die helpt bij het aanpassen van de hash-waarde om de overeenkomst tussen hash-voorwaarden en de uiteindelijke hash-waarde te behouden.

14. Wat is het verschil tussen een openbare sleutel en een privésleutel??

De privésleutel is geschikt voor het versleutelen of vergrendelen van een bericht of transactie die via het blockchain-netwerk wordt verzonden. In dit geval kan de afzender berichten verzenden met behulp van de openbare sleutel van de ontvanger. Vervolgens kan de ontvanger de transactie of het bericht decoderen door gebruik te maken van hun privésleutel. Als gevolg hiervan blijft de communicatie of transactie beschermd tegen elke dreiging van knoeien.

Benieuwd naar het verschil tussen een publieke en een private sleutel? Hier is een gids voor privésleutel versus openbare sleutel die u kunt bekijken.

15. Wat zijn enkele van de belangrijkste toepassingen van slimme contracten?

De meest opvallende toepassingen van slimme contracten zijn het volgen van goederenzendingen, verzekeringstoepassingen en bescherming van eigendomsrechten. Slimme contracten kunnen ook dienen als gunstige instrumenten om loonbetaling te garanderen.

16. Wat is het proces voor het genereren van een bloksignatuur of -hash?

Interviewvragen voor Blockchain-architecten zouden ook gericht zijn op het proces voor het genereren van de bloksignatuur. Het proces begint met het invoeren van transactiegegevens via een unidirectionele hashfunctie zoals SHA-256. Vervolgens moeten gebruikers de uitvoerwaarde uitvoeren door gebruik te maken van een handtekeningalgoritme zoals ECDSA met de persoonlijke sleutel van de gebruiker. Nu kunt u zowel de gecodeerde hash als andere stukjes informatie krijgen, zoals het hash-algoritme.

17. Wat is het resultaat van het implementeren van een bestand met meerdere contracten??

Gebruikers kunnen geen bestand met meerdere contracten op blockchain implementeren. De samensteller beschouwt alleen het laatste contract van het geüploade bestand voor implementatie, naast het negeren van de andere contacten.

18. Is het mogelijk om een ​​heel blok uit een Blockchain-netwerk te verwijderen??

Ja, gebruikers kunnen een volledig blok verwijderen uit een blockchain-netwerk. Dit is van toepassing in situaties waarin u zich alleen hoeft te concentreren op een specifiek aspect van het online grootboek. Het belangrijkste van alles is dat u verschillende standaardfilters en opties kunt vinden om een ​​volledig blok te verwijderen.

19. Definieer Coinbase-transactie?

Coinbase-transactie verwijst naar de eerste transactie die in een blok plaatsvindt. Mijnwerkers kunnen deze unieke variant van Bitcoin-transacties maken om blokbeloningen voor hun bijdrage te verzamelen. Mijnwerkers kunnen ook andere transactiekosten innen die door de mijnwerker worden geïnd.

20. Wat zijn de opmerkelijke varianten van consensusalgoritmen?

De meest voorkomende varianten van consensusalgoritmen zijn de volgende,

  • Bewijs van werk
  • Bewijs van inzet
  • Byzantijnse fouttolerantie
  • Bewijs van verstreken tijd
  • Bewijs van autoriteit
  • Gedelegeerd bewijs van inzet

Doorloop deze meest voorkomende blockchain-interviewvragen en -antwoorden om je voor te bereiden op je blockchain-interview.

Gevolgtrekking

Tot slot kun je duidelijk de soorten interviewvragen voor blockchain-architecten observeren. De kans op succes van een kandidaat in interviewvragen over blockchain-architecten hangt sterk af van hun vakkennis. Afgezien van uw kennis en vaardigheden in blockchain-architectuur, heeft u zakelijke vaardigheden nodig om waarde te bereiken.

Hoewel interviews met blockchain-architecten gemakkelijk lijken voor getrainde en gecertificeerde kandidaten, is er nog veel meer om te overwegen voor interviews. U moet de juiste hoeveelheid focus en concentratie ontwikkelen om alle vragen met vertrouwen op te lossen. U kunt ook een van de beste blockchain-certificeringen bemachtigen die uw vaardigheden en expertise valideren. Het geeft je een extra voordeel in het sollicitatiegesprek en je krijgt een hogere prioriteit ten opzichte van andere kandidaten.

Dit is dus het juiste moment om uw blockchain-vaardigheden en kennis aan te scherpen met betrouwbare blockchain-onderwijs- en certificeringsplatforms.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me