Top 5 Blockchain-protocollen om te volgen in 2018

Het is nu midden 2018 en steeds meer mensen raken steeds meer geïnteresseerd in blockchains en cryptocurrencies. Als het om blockchains gaat, gaan mensen er over het algemeen van uit dat we het alleen over Bitcoins hebben. Nou, Bitcoin is slechts het topje van de ijsberg, de blockchain-technologie is enorm en er zijn talloze pasgeborenen die je hersenen moeten laten tikken. Vandaag gaan we het hebben over de toonaangevende blockchain-protocollen die u in 2018 in de gaten moet houden.

De ultieme lijst met blockchain-protocollen

1. Bitcoin

Bitcoin

Niemand kan het allereerste blockchain-netwerk dat ooit is gebouwd, ontkennen. Kortom, het baande de weg voor de anderen later. Bitcoins staan ​​nog steeds bovenaan de lijst. Met een marktkapitaal van maar liefst $ 131 miljard.

Bitcoin is een digitaal geldsysteem dat de noodzaak van een derde partij om transacties te valideren, heeft opgeheven. Ze staan ​​bekend om hun Proof-of-Work-consensusalgoritme, hash, digitale handtekening en mijnfuncties.

Bitcoin werkte aan meerdere kritische factoren die het systeem zo betrouwbaar en authentiek maakten, zoals het voorkomen van dubbele uitgaven. Vorig jaar steeg de waarde van Bitcoin met 1.000%. Bitcoin is ongetwijfeld de marktleider en een van de beste blockchain-protocollen die uw interesse zouden moeten wekken.

2. Ethereum

Voordelen van Ethereum gedecentraliseerd platform

Ethereum wordt vaak de 2e generatie blockchain genoemd omdat het de mogelijkheid van blockchain naar een geheel nieuwe dimensie heeft gebracht. Hoewel Bitcoin slechts een digitaal geldsysteem is, is Ethereum veel meer dan dat.

Het Russische genie Vitalik Buterin innoveerde slimme contracten waarmee de blockchain kon werken aan verschillende activa, indices en diensten.

Afgezien van de slimme contracten, introduceerden ze Ethereum Virtual Machine (EVM), gedecentraliseerde apps en gedecentraliseerde autonome organisaties.

Veel nieuwere blockchains gebruiken het ERC-20-token dat is uitgevonden door Ethereum. Ether is de cryptocurrency die Ethereum blockchain gebruikt. Lees meer over de voordelen van Ethereum Decentralized Platform

3. Rimpel


Rimpelnet

Rimpeling kwam aan het licht in 2012 en is gebouwd op een open-source gedistribueerd grootboek. Wat maakt Ripple zo onweerstaanbaar? Snellere en eenvoudigere transacties. Hoewel het uren duurt om geld over te maken met behulp van de Bitcoin-blockchain, kan Ripple het in een oogwenk doen. Bovendien zijn de transactiekosten bijna nul. Dus als u geld wilt sturen naar iemand die in een deel van de wereld woont, kost dit slechts enkele seconden en bijna geen kosten.

Ze hebben XRP als hun eigen valuta. Bovendien is de blockchain vriendelijk voor de banken en andere betalingsbedrijven die bedrijven voorzien van hun RippleNet.

4. IOTA

JOTA

IOTA staat bekend om hun blokloze digitale grootboek. Terwijl de meeste anderen een blockchain gebruiken om het grootboek actief te houden, gebruiken ze een uniek grootboek genaamd “Tangle”. Tangle stelt machine-economie in staat om in realtime digitale bronnen over de hele wereld te verhandelen.

Ze geloven dat cryptografische blockchains veel meer kunnen zijn dan een digitale P2P-valuta en erg handig zouden zijn om zonder kosten technische activa af te handelen..

Het kan worden gebruikt op gebieden als e-Governance en e-Voting. De meeste bronnen blijven meestal inactief en nutteloos, zoals bandbreedte of rekenkracht. IOTA maakt het mogelijk om deze inactieve bronnen overal te delen en te leasen.

5. Symbiont

Symbonit

Het gedistribueerde grootboek van Symbiont kwam voor het eerst aan het licht in 2016. Aanvankelijk werkte het als een ontwikkelkit voor Assembly. Nu is de montage slechts een onderdeel van de slimme contracten van Symbiont. Hoe onderscheidt het zich van zijn concurrenten? Nou, niet elk blockchain-netwerk kan meer dan 80.000 transacties per seconde verwerken!

Ze zijn de uitvinder van de Slimme zekerheden technologie. De Smart Securities stelt de instellingen in staat om bedrijfslogica en marktgegevens te delen met een gedistribueerd digitaal grootboek. Het kan gegevens in lichte snelheid delen met behoud van vertrouwelijkheid en gegevensintegriteit. De technologie is volkomen risicoloos en heeft geen derde partijen nodig om vertrouwen tussen gebruikers mogelijk te maken.

Het is ongetwijfeld een van de beste blockchain-protocollen die het goed zou doen in 2018.

Lees ook,

  • Top 10 veelbelovende cryptocurrencies om in de gaten te houden in 2018

  • Top 10 cryptocurrencies die u moet kennen

Laatste woorden

Dus, waar denk je aan? Vroeg of laat zal de blockchain-technologie de wereldeconomie domineren. Hoe eerder u eraan begint te werken, hoe beter. U wilt niet achterblijven wanneer de wereld in beweging is met deze verbijsterende technologie.

Er waren tal van andere veelbelovende blockchain-netwerken die de moeite van het onderzoeken waard zijn. Ook kun je Chain, Corda, HydraChain, Lisk, Openchain en Hyperledger in de gaten houden. Ze lopen niet ver achter in de race van de beste blockchain-protocollen.

* Disclaimer: het artikel mag niet worden opgevat als, en is niet bedoeld als beleggingsadvies. Claims in dit artikel vormen geen beleggingsadvies en dienen niet als zodanig te worden opgevat. Doe je eigen onderzoek!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map