Top 5 voordelen van blockchain-technologie

In dit artikel bespreken we de voordelen van blockchain-technologie, de voordelen ervan en hoe deze voordelen kan bieden aan toonaangevende sectoren.

Blockchain heeft de manier waarop we problemen zien veranderd. Het heeft veel voordelen opgeleverd.

Blockchain-technologie lost belangrijke problemen op, zoals vertrouwen in een netwerk. Door het veranderen van de belangrijkste parameters, vertrouwen, kan elke organisatie zich concentreren op het oplossen van de problemen. Wereldwijde overheden hebben ook het belang ervan ingezien en zijn enthousiast over het implementeren van blockchain-technologie. Dubai Smart City 2020 is bijvoorbeeld een project dat tot doel heeft een slimme stad te bouwen met nieuwe technologieën, waaronder blockchain.

Dus, wat zijn de voordelen van blockchain-technologie? Laten we eerst eens kijken naar de top 5 voordelen van blockchain.

Schrijf nu in: Enterprise Blockchains Fundamentals-cursus

Top 5 Blockchain-voordelen voor de industrie

Als u in de branche werkt, moet u op de hoogte zijn van de voordelen van blockchain-technologie, d.w.z. de voordelen ervan. Het zal u helpen meer te weten te komen over de komende veranderingen als uw bedrijf momenteel blockchain krijgt of van plan is om blockchain in de toekomst te implementeren. Meestal hangen deze voordelen nauw samen met de belangrijkste blockchain-functies. Laten we eens kijken wat voor soort voordeel het biedt.

Betere transparantie 

Transparantie is een van de grote problemen in de huidige branche. Om de transparantie te verbeteren, hebben organisaties geprobeerd om meer regels en voorschriften te implementeren. Maar er is één ding dat geen enkel systeem 100% transparantie maakt, namelijk centralisatie.

Met blockchain kan een organisatie kiezen voor een volledig gedecentraliseerd netwerk waar geen gecentraliseerde autoriteit nodig is, waardoor de transparantie van het systeem wordt verbeterd.

Een blockchain bestaat uit peers die verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren en valideren van transacties. Niet elke peer neemt deel aan de consensusmethode, maar ze zijn vrij om te kiezen of ze willen deelnemen aan het validatieproces. Om validatie door middel van decentralisatie te bieden, wordt de consensusmethode gebruikt. Eenmaal gevalideerd, bewaart elk knooppunt een kopie van het transactierecord. Op deze manier zorgt het blockchain-netwerk voor transparantie.

Transparantie heeft grotere implicaties als het om organisaties gaat. Zoals eerder vermeld, kunnen overheden ook gebruikmaken van transparantie bij het opzetten van overheidsprocessen of zelfs stemmen.

Verbeterde beveiliging


Blockchain-technologie maakt gebruik van geavanceerde beveiliging in vergelijking met andere platforms of archiveringssystemen. Alle transacties die ooit worden geregistreerd, moeten worden overeengekomen volgens de consensusmethode. Elke transactie is ook gecodeerd en heeft een juiste link naar de oude transactie met behulp van een hash-methode.

De beveiliging wordt ook verbeterd door het feit dat elk knooppunt een kopie bevat van de transacties die ooit op het netwerk zijn uitgevoerd. Dus als een kwaadwillende actor ooit wijzigingen in de transactie wil aanbrengen, zal hij dit niet kunnen doen, aangezien andere knooppunten zijn verzoek om transacties naar het netwerk te schrijven zullen afwijzen.

Blockchain-netwerken zijn ook onveranderlijk, wat betekent dat de gegevens, eenmaal geschreven, op geen enkele manier kunnen worden teruggedraaid. Dit is ook de juiste keuze voor systemen die gedijen op onveranderlijke gegevens, zoals systemen die burgers verouderen.

Schrijf nu in: Gecertificeerde Blockchain Security Expert (CBSE) cursus

Lagere kosten

Op dit moment geven bedrijven veel geld uit om hun huidige systeem te verbeteren. Daarom willen ze de kosten verlagen en het geld besteden aan het bouwen van iets nieuws of het verbeteren van huidige processen.

Door blockchain te gebruiken, kunnen organisaties veel kosten verlagen die samenhangen met externe leveranciers. Omdat blockchain geen overgeërfde gecentraliseerde speler heeft, is het niet nodig om leverancierskosten te betalen. Bovendien is er minder interactie nodig als het gaat om het valideren van een transactie, waardoor de noodzaak om geld of tijd te besteden aan basishandelingen verder weggenomen wordt..

Echte traceerbaarheid

Met blockchain kunnen bedrijven zich concentreren op het creëren van een supply chain die werkt met zowel leveranciers als leveranciers. In de traditionele toeleveringsketen is het moeilijk om items te traceren die tot meerdere problemen kunnen leiden, waaronder diefstal, namaak en verlies van goederen.

Met blockchain wordt de supply chain transparanter dan ooit. Het stelt elke partij in staat de goederen te traceren en ervoor te zorgen dat deze niet worden vervangen of misbruikt tijdens het supply chain-proces. Organisaties kunnen ook het meeste uit blockchain-traceerbaarheid halen door het intern te implementeren.

Verbeterde snelheid en zeer efficiënt

Het laatste industriële voordeel dat blockchain oplevert, is verbeterde efficiëntie en snelheid. Blockchain lost het tijdrovende proces op en automatiseert ze om de efficiëntie te maximaliseren. Het elimineert ook menselijke fouten met behulp van automatisering.

Het digitale grootboek maakt dit alles mogelijk door transacties op één plek op te slaan. Door het stroomlijnen en automatiseren van processen wordt alles ook zeer efficiënt en snel.

Het feit dat alles is opgeslagen in een gedecentraliseerd grootboek, maakt het ook voor iedereen gemakkelijk om elkaar te vertrouwen. Kortom, blockchain gebruikt zijn unieke manier van gegevensopslag om een ​​zeer efficiënt proces te bieden met vertrouwen, transparantie en onveranderlijkheid..

We hopen dat alle bovenstaande punten uw vraag hebben beantwoord over wat de belangrijkste voordelen zijn van blockchain-technologie.

Laten we, om u een beter idee te geven, de voordelen van blockchain-technologie op een rijtje zetten die u krijgt door blockchain voor uw project te gebruiken.

Voordelen van Blockchain-technologie

Het gebruik van blockchain-technologie heeft veel voordelen in vergelijking met andere traditionele technologieën.

 • Met blockchain wordt uw bedrijfsproces beter beschermd met behulp van een hoog beveiligingsniveau
 • Ook de hackdreigingen tegen uw bedrijf zullen in grotere mate worden verminderd.
 • Aangezien blockchain een gedecentraliseerd platform biedt, hoeft u niet te betalen voor gecentraliseerde entiteiten of diensten van tussenpersonen.
 • Enterprise blockchain-technologie stelt organisaties in staat om verschillende niveaus van toegankelijkheid te gebruiken.
 • Met behulp van blockchain kunnen organisaties snellere transacties doen.
 • Accountafstemming kan worden geautomatiseerd.
 • De uitgevoerde transacties zijn transparant en daarom gemakkelijk te volgen.

Nu de impact van industrieën duidelijk is, is het nu tijd om de lijst met sectoren te doorlopen die profiteren van blockchain-technologie. Laten we beginnen.

Wilt u meer weten over blockchain-technologie en hoe dit van invloed kan zijn op verschillende industrieën? Schrijf je nu in voor onze blockchain-cursussen!

Welke branche kan profiteren van Blockchain?

Bijna alle sectoren die er zijn, kunnen profiteren van de blockchain. Van alle sectoren die er zijn, zijn de vier sectoren waarvan wij denken dat ze er het meeste baat bij hebben: Energie, Vastgoed, Logistiek, Gezondheidszorg, Financiën en Overheid.

Er zijn al veel bedrijven die blockchain-technologie actief gebruiken nadat ze het potentieel van deze technologie hebben gerealiseerd. Om een ​​idee te krijgen van hoe verschillende industrieën precies profiteren van blockchain, laten we ze kort doornemen.

Voordelen van blockchain in de energiesector

Energiedistributie, toewijzing en productie zijn altijd al een belangrijke sector geweest voor regeringen. Zonder goed energiebeheer wordt het voor elke overheid moeilijk om waardevolle groei voor haar economie te realiseren. Ook private spelers spelen een cruciale rol en kunnen profiteren van de blockchain. Hieronder staan ​​de voordelen die de energiesector ontvangt bij het gebruik van blockchain.

 • Duurzaamheid van het milieu: Blockchain helpt de energiesector ecologisch duurzamer te maken. Het helpt bij het overwinnen van oude efficiëntiekwesties in de energiesector en biedt een netwerk waar het mogelijk is om energie efficiënter te produceren, op te slaan en te distribueren.
 • Lagere kosten: De daaraan verbonden kosten worden verlaagd als het gaat om infrastructuur en operationele aspecten van de energiesector.
 • Verbeterde transparantie: Het gebruik van gedistribueerde grootboeken verbetert de transparantie.

Voordelen van blockchain in onroerend goed

De toestand van de vastgoedsector is de afgelopen jaren niet zo goed geweest. Dat komt deels door de steeds stijgende prijs en hoe frustrerend het is geworden om een ​​woning te kopen. Blockchain heeft een nieuwe frisse kijk gegeven op hoe de vastgoedsector werkt. De voordelen van blockchain in onroerend goed zijn onder meer:

 • Tokenisatie: Met blockchain wordt het mogelijk om acties te tokeniseren. Dit betekent dat woningen voor een bepaalde periode kunnen worden verhuurd met behulp van vooraf gedefinieerde code. Tokens maken het ook mogelijk om zakelijke logica toe te voegen, inclusief de mogelijkheid om te beschermen tegen fraude.
 • Juiste identiteit van huurder en investeerder: Digitale identiteiten kunnen zowel investeerder als huurder helpen om digitale identiteiten te creëren die gemakkelijk te verifiëren en te gebruiken zijn. De KYC / AML-procedures zullen meer gestroomlijnd worden door het gebruik van goed identiteitsbeheer. Ten slotte wordt documentatie eenvoudiger en beter deelbaar.
 • Vastgoed te koop: Verkoop van onroerend goed kan worden geautomatiseerd met slimme contracten. Het maakt juridische overeenkomsten mogelijk die traceerbaar en uitvoerbaar zijn als aan een bepaalde voorwaarde wordt voldaan.
 • Realtime boekhouding: Met blockchain is het mogelijk om realtime boekhouding te doen

Voordelen van Blockchain in Trade Finance

Handelsfinanciering profiteerde enorm van de blockchain. Er was een vorm van hervorming nodig om de problemen op te lossen waarmee het momenteel wordt geconfronteerd. De voordelen van blockchain bij handelsfinanciering zijn onder meer de volgende.

 • Data-integriteit: Met blockchain verbetert de handelsfinancieringssector als het gaat om gegevensintegriteit, authenticiteit en de juiste herkomst van activa.
 • Gestroomlijnd proces: Automatisering werd ook een norm dankzij blockchain dApp en slimme contractmogelijkheden. Het verbeterde de algehele procesefficiëntie, inclusief de mogelijkheid om realtime afwikkeling uit te voeren. Het proces werd ook foutloos doordat er geen tussenpersonen bij betrokken waren.
 • Programmeerbaar: Met blockchain kunnen organisaties nu meerdere aspecten van het bedrijf coderen, waaronder gegevensprivacy, governance, identiteitsbeheer, enzovoort.
 • Marktreactiviteit: Het gebruik van digitale veiligheid betekent ook dat handelsfinancieringsorganisaties veranderingen kunnen aanbrengen wanneer dat nodig is. In eenvoudige bewoordingen biedt het maatwerk.
 • Kostenbesparing: Het gebruik van een geautomatiseerd netwerk betekent kostenbesparing, inclusief transactionele, operationele en infrastructurele.

Als u nieuwsgierig bent naar hoe blockchain een positieve invloed kan hebben op de wereld van handelsfinanciering, en in het bijzonder op handelsactiviteiten, dan moet u zich nu inschrijven voor onze cursus blockchains voor ondernemingen en handelsfinanciering.!

Voordelen van blockchain bij de overheid

Veel regeringen over de hele wereld zijn geen voorstander van cryptocurrency, maar ze begrijpen het belang van blockchain en wat het te bieden heeft. De overheid kan blockchain op veel manieren inzetten. De voordelen van Blockchain bij de overheid zijn onder meer:

 • Correct identiteitsbeheer: De overheid kan voor iedere burger identiteitsmanagement inzetten. Op deze manier kunnen ze de transacties, inloggegevens beheren en ook gegevensbeheer doen.
 • Eerlijke verkiezingen: Ze kunnen de blockchain ook gebruiken om transparante verkiezingen te houden waarbij er geen kans is op fraude.
 • Financieel management: Betrek u op een betere manier om financieel beheer uit te voeren. Ze kunnen ook budgetten toewijzen met transparantie, efficiëntie en effectiviteit.

Voordelen van blockchain in de gezondheidszorg

De gezondheidszorg vereist ook een complete verandering als ze effectiever willen zijn in het verlenen van service aan hun patiënten. De voordelen van blockchain in de zorg zijn legio. Het levert veel voordelen op voor de tafel. Laten we eens kijken hoe blockchain voor de gezondheidszorg het spel echt kan veranderen.

 • Privacy van patiëntprofiel: Het gebruik van een gedecentraliseerd grootboek betekent een uniform patiëntenprofiel. Patiënten hoeven hun papieren niet meer mee te nemen, omdat alles kan worden opgeslagen en gedeeld via een beveiligd grootboek. Het biedt patiënten ook meer privacy omdat zij de bevoegdheid hebben om toestemming te verlenen aan wie de gegevens mag gebruiken of inzien.
 • Traceerbaarheid van geneesmiddelen: De traceerbaarheid van geneesmiddelen zal ook verbeteren met blockchain. Omdat alles in realtime en in een gedecentraliseerd netwerk wordt gevolgd, zijn er bijna onmogelijke kansen om belemmerd te worden.
 • Betere klinische onderzoeken: De gegevens van de patiënt worden beveiligd en opgeslagen in een gedecentraliseerd netwerk. De gegevens over de volksgezondheid kunnen worden gebruikt voor betere klinische proeven en onderzoek, waardoor de kansen op het ontwikkelen van geneesmiddelen voor verschillende ziekten worden vergroot.
 • Elektronische patiëntendossiers (EPD’s): Met blockchain kunnen gezondheidsorganisaties eenvoudig elektronische dossiers beheren.

Voordelen van blockchain in de logistiek

Logistiek is een vooraanstaande branche die zo snel mogelijk aan verandering toe is. Dit is een van de industrieën die te maken heeft met een overweldigend aantal problemen. Dit is waar blockchain in het spel komt. Blockchain kan deze branche echt voordelen bieden. Laten we eens kijken hoe blockchain voor logistiek echt kan bieden:

 • Betere tracering van vracht: Blockchain biedt een goed authenticatiekanaal dat ook met verificatie wordt geleverd; niemand kan knoeien met de gegevens die op het netwerk beschikbaar zijn. Dit kan helpen om alle leveringen bij te houden en de leveringen in realtime bij te houden.
 • Betere onboarding van de provider: Blockchain is volledig in staat om de situatie aan te pakken; het onboarding-proces van een nieuwe bestuurder kan binnen enkele minuten plaatsvinden.
 • Voertuig-naar-voertuigcommunicatie: Blockchain kan snel alle gegevens van voertuig-tot-voertuigcommunicatieprocessen beveiligen en bedrijven helpen de informatie efficiënt te stroomlijnen.
 • Beveiliging voor apparaten van het Internet of Things (IoT): Het kan beveiliging bieden voor IoT-apparaten (gebruikt in de logistieke industrie) en alle gegevens monitoren die van al deze apparaten komen.

Gevolgtrekking

Dit brengt ons bij het einde van onze belangrijkste voordelen van blockchain-technologie. Nu u weet hoe belangrijk blockchain-technologie is, kunt u weloverwogen beslissingen nemen over het al dan niet gebruiken van deze technologie.

Blockchain is een revolutionaire technologie met een enorme impact op elke sector die er is. Onze focus lag alleen op de belangrijkste sectoren, zodat u de voordelen ervan kunt relateren en begrijpen.

Maar uiteindelijk is de beslissing geheel aan jou. Hopelijk helpt deze gids u bij het nemen van de juiste beslissing voor uw bedrijf.

Als je echter meer in detail wilt treden, bekijk dan onze gratis blockchain-cursus voor meer informatie over deze technologie..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map