Top 9 Blockchain-mythen en feiten

Of je nu een beginner bent of een expert in Blockchain, je bent misschien een of meer van de Blockchain-mythen tegengekomen. Laten we eens kijken naar de meest voorkomende Blockchain-mythen en de feiten erachter onthullen!

De impact van technologische vooruitgang in de bestaande wereld op het dagelijkse leven van elk individu speelt een grote rol bij het stimuleren van de acceptatie ervan. Aan de andere kant moeten gebruikers de invloed van nieuwe technologieën zoals Blockchain begrijpen om er het maximale uit te halen. Maar vaker wel dan niet, gaan nieuwe technologieën vaak gepaard met aanzienlijke verwarring.

De verwarring leidt doorgaans tot wisselende percepties van nieuwe technologie, waardoor mythes ontstaan. Onder de verschillende technologische vooruitgang van de afgelopen tijd, was Blockchain een prominente kanshebber. Het gebrek aan duidelijkheid bij het begrijpen van Blockchain heeft in de loop der jaren geresulteerd in het ontstaan ​​van veel Blockchain-mythen.

Schrijf u nu in: gratis Blockchain-cursus

Het is alleen mogelijk om een ​​duidelijk begrip van Blockchain-technologie te krijgen als u alle twijfels erover kunt wegnemen. De volgende discussie helpt je om enkele van de algemeen veronderstelde misvattingen over Blockchain-technologie te ontrafelen. U kunt een overzicht vinden van Blockchain-mythen en feiten die uw begrip van Blockchain-technologie volledig kunnen rechttrekken.

De meest voorkomende blockchain-mythen en feiten die erachter schuilgaan

Is het belangrijk om na te denken over Blockchain-mythen voor een beter begrip van de technologie? Sommigen zouden zich afvragen waar precies de bron van alle mythen is! Elke Blockchain-liefhebber is op de hoogte van de drastische schommelingen in het Blockchain-landschap door de jaren heen. De plotselinge opkomst van Bitcoin, gevolgd door zijn crash, vormde de ideale basis voor verschillende percepties van zijn functionaliteiten.

Het belangrijkste van alles is dat het brede scala aan voordelen van Blockchain-technologie ook een cruciale factor is geweest bij het stimuleren van verkeerde informatie en verwarring. Laten we nu eens kijken naar enkele van de belangrijkste mythen en feiten over Blockchain die u kunnen helpen het verschil te vinden tussen wat Blockchain is en wat niet.

Nieuw in de wereld van Blockchain? Hier is alles wat u moet weten om de grondbeginselen van Blockchain te leren.

Mythe 1: elke blockchain is openbaar

Feit: Veel mensen hebben dit feit aangenomen op basis van de introductie van openbare wereldwijde blockchains zoals Bitcoin. Dit is echter een van de opmerkelijke Blockchain-mythen die elke beginner in verwarring kan brengen. In feite zijn openbare blockchains niet het enige type blockchain. Private en hybride blockchains zijn ook geschikt voor verschillende use cases.

De introductie van Bitcoin resulteerde in een bepaald fenomeen bij alle financiële instellingen en particuliere ondernemingen. Het specifieke fenomeen staat bekend als toegestane Blockchain, ook wel bekend als federatieve of private Blockchain. Veel gedistribueerde grootboektechnologieën die u in de huidige wereld aantreft, zijn voorbeelden van verschillende soorten blockchain. Dus dat is een mythe voor jou.

Mythe 2: Blockchain is hetzelfde als cryptocurrencies


Feit: Het allereerste voorbeeld van reguliere erkenning voor Blockchain was de introductie van Bitcoin in 2009. Veel mensen verwarren Blockchain dus als een cryptocurrency. Cryptocurrencies zijn echter in feite een andere toepassing van Blockchain-technologie. Blockchain is in feite een systeem dat transactierecords opslaat en de records worden bijgehouden op verschillende computers die met elkaar zijn verbonden via een peer-to-peer-netwerk.

De blockchain dient als een open en gedistribueerd grootboek dat kan helpen bij het vastleggen van transacties tussen verschillende partijen. Veelvoorkomende Blockchain-mythen schilderen blockchain echter af als een cryptocurrency. Het is dus essentieel om te begrijpen dat cryptocurrencies digitale valuta zijn die de regulerende controle van de overheid over de valuta kunnen omzeilen.

Bovendien vereisen cryptocurrencies geen tussenkomst van tussenpersonen. Blockchain-technologie dient dus als de ideale basis voor het bouwen van cryptocurrencies. Dat betekent niet dat alle cryptocurrencies gebruikmaken van blockchain-technologie. Het voorbeeld van IOTA cryptocurrency toont het gebruik van cryptocurrencies zonder blockchain-technologie.

IOTA gebruikt een Directed Acyclic Graph (DAG), een vorm van gedistribueerde grootboektechnologie. Aan de andere kant is blockchain niet specifiek bedoeld voor cryptocurrencies. De toepassingen van blockchain in de zorg voor het stroomlijnen van medische data en een betere administratie bewijzen hetzelfde.

Mythe 3: Blockchains zijn onkwetsbaar

Feit: De primaire basis van Blockchain-technologie is versleuteling van informatie met betrekking tot specifieke transacties tussen twee partijen. De meeste blockchains, zoals de Bitcoin-blockchain, gebruiken het SHA-256 cryptografische hash-algoritme. Het belangrijkste van alles is dat veel experts de SHA-256 prijzen vanwege het potentieel om in de nabije toekomst aan coderingsvereisten te voldoen.

Als het algoritme echter wordt gecompromitteerd, zullen er veel meer problemen zijn dan de hele blockchain zelf. Bovendien zijn er verschillende perspectieven op de kwetsbaarheid van blockchain die in tegenspraak zijn met de absolute veiligheidsclaim van Blockchain-technologie. Sommige experts zijn van mening dat kleinere blockchains gemakkelijk sneller kunnen worden gecompromitteerd. Aan de andere kant bieden grotere en openbare blockchains betere mogelijkheden voor beveiliging tegen cyberaanvallen.

Blockchain is een breed spectrum. Vergroot je kennis van Blockchain met deze Blockchain Cheat Sheet.

Mythe 4: Blockchain-technologie zal baanbrekende veranderingen in de wereld teweegbrengen

Feit: Blockchain-technologie biedt veel veelbelovende voordelen, en daarom zijn mensen geneigd om in deze mythe over Blockchain te geloven. Bovendien voeden nieuwsberichten over door olie gesteunde cryptocurrency, Petro, in Venezuela, en de groeiende interesse van de Bank of England in cryptocurrencies ook dergelijke mythen..

Een nadere beschouwing van de cases laat zien dat de hype rond blockchaintechnologie overdreven is. Blockchains kunnen de kans op fraude zeker verkleinen. Ze kunnen echter niet volledig garanderen dat de dreigingen van online fraude worden verwijderd. In sommige gevallen kan blockchain-technologie zelfs een inefficiënte digitale transformatie van een conventioneel grootboek blijken te zijn.

Daarom wordt het potentieel van blockchain-technologie meer geverfd dan het zou moeten zijn. Een praktische indruk van de mogelijkheden van blockchain is de onmiddellijke behoefte van het uur. Het is dus essentieel om op te merken dat hoewel blockchain het potentieel heeft om de wereld te veranderen, het nog ver verwijderd is van het bereiken van dat doel..

Mythe 5: Blockchain is een cloudgebaseerde database

Feit: Een van de veelvoorkomende Blockchain-mythen houdt in dat het slechts cloudgebaseerde databases zijn. In werkelijkheid zou u de blockchain moeten downloaden en deze op computers met internetverbinding moeten uitvoeren om deze te gebruiken. Elke computer ter wereld die een blockchain draait, wordt geregistreerd als een knooppunt op het netwerk. De sterkte van de internetverbinding van de computer waarop blockchain draait, is een belangrijke factor bij het versterken van het blockchain-netwerk.

Een ander verschil tussen blockchain- en cloudgebaseerde databases is dat u geen digitale bestanden hoeft op te slaan in formaten zoals Word-documenten. Integendeel, blockchains slaan records op met een bewijs van bestaan. Het bewijs van bestaan ​​toont duidelijk het bewijs dat een specifiek document bestaat zonder het feitelijke document te tonen.

Mythe 6: Alle transacties op blockchains zijn anoniem

Feit: Het meest kritische aspect van de vergelijking van blockchain-mythe en realiteit is de anonimiteitsfactor. Bijna elke nieuwkomer in het blockchain-landschap gaat ervan uit dat op blockchain gebaseerde cryptocurrencies kunnen helpen bij het doen van anonieme betalingen. Nou, de bewering is niet helemaal onjuist.

De blockchain registreert alleen de openbare adressen van de wallets en vermijdt openbaarmaking over de naam van de wallet-eigenaar. Recente rapporten hebben echter aangetoond dat het gebruik van cryptocurrencies voor het doen van betalingen voor illegale activiteiten traceerbaar zou kunnen zijn. Als iemand het openbare adres van de portemonnee kan koppelen aan de echte identiteit van een persoon, kan de eerste de volledige lijst met transacties uit het verleden traceren.

Blockchain is erg belangrijk voor ondernemingen. Laten we deze top use cases van blockchain voor bedrijven eens bekijken.

Mythe 7: Blockchain is gratis

Feit: Dit is duidelijk een van de meest voorkomende Blockchain-mythen die je moet zijn tegengekomen. Hoewel de kosten van blockchain met betrekking tot Bitcoin voornamelijk in verband zijn gebracht met het gebruik van krachtige computers voor het oplossen van wiskundige vergelijkingen, schetst de werkelijke kosten een heel ander beeld..

Bitcoin-mijnbouw vereist dure, krachtige hardware met een hoger elektriciteitsverbruik. Mijnbouwcryptocurrency kan ongeveer 140 terawattuur elektriciteit verbruiken, wat wijst op aanzienlijke kosten. Er is dus geen reden om aan te nemen dat Blockchain gratis is, of dat dit binnenkort in de toekomst zal gebeuren.

Mythe 8: Tokens zijn hetzelfde als munten

Feit: De toepassingen van Blockchain in de financiële sector zijn verantwoordelijk voor een breed scala aan blockchain-mythen. Veel mensen gebruiken de termen token en munten door elkaar zonder het exacte verschil tussen beide te kennen. De cryptomunt is lokaal voor een specifieke blockchain zoals Ether of Bitcoin. Al deze munten bestaan ​​zonder iets anders in de blockchain en dienen net als een valuta.

Aan de andere kant verwijzen tokens naar activa die zijn uitgegeven door een op blockchain gebaseerd project. U kunt de tokens gebruiken als betaalmethoden binnen het systeem en tegelijkertijd vergelijkbare functionaliteiten bieden als munten. Het belangrijkste verschil tussen tokens en munten is echter dat munten het voorrecht bieden om deel te nemen aan een netwerk, terwijl tokens kunnen dienen als belangrijke elementen van een digitale bron of als representatie voor een aandeel in het bedrijf..

Mythe 9: Slimme contracten zijn geldige juridische contracten

Feit: Dit is ook een van de prominente Blockchain-mythen die slimme contracten vergelijken met geldige juridische contracten. Slimme contracten zijn in feite coderegels die verschillende activiteiten op natuurlijke wijze kunnen uitvoeren en tegelijkertijd aan specifieke voorwaarden voldoen. Ze kwalificeren dus niet als juridische contracten. U kunt slimme contracten presenteren als bewijs dat aan bepaalde voorwaarden is voldaan of niet. Slimme contracten kunnen echter dienen als ongelooflijke troeven bij het stimuleren van digitale transformatie, ondanks de verwarrende juridische positie.

Zijn deze blockchain-mythen en feiten echt belangrijk??

De bovengenoemde Blockchain-mythen en feiten zijn erg belemmerend. Bovendien kunnen ze leiden tot slechte zakelijke beslissingen. Zonder de Blockchain-feiten tegen deze mythen te valideren, kan een bedrijf kostbare middelen verspillen, die anders misschien zijn gebruikt om de flexibiliteit van bedrijven te vergroten.

Voorbereiden op een Blockchain-interview? Neem deze belangrijke Blockchain-interviewvragen door en bereid je voor op het interview.

Bottom Line

U kunt dus duidelijk de waarheid achter verschillende Blockchain-mythen opmerken in de bovengenoemde discussie. Terwijl je alle mythen blootlegt, kom je dichter bij de waarheid over blockchain en zijn functionaliteiten. Bovendien laat de waarheid je ook de beperkingen van blockchain zien, wat bijdraagt ​​aan een eerlijk begrip van de technologie.

Met slechts 11 jaar sinds de oprichting is Blockchain-technologie uitgegroeid tot zulke hoogten van succes. Als je wilt profiteren van de voordelen van blockchain, dan is het essentieel om alle mogelijke mythes erover op te helderen. Hoe meer je de mythen ontrafelt, hoe meer vertrouwen je krijgt in je kennis en capaciteiten met Blockchain-technologie.

Ben je een beginneling? Begin uw Blockchain-reis met onze gratis Blockchain-cursus en leg de basis voor een succesvolle carrière in Blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map