Top Blockchain-platforms en bedrijfsoplossingen om uit te kiezen

Het blockchain-ecosysteem is de afgelopen vijf jaar snel gegroeid. Nu steeds meer bedrijven interesse tonen in de blockchain, wordt het tijd dat blockchain-platforms stijgen.

In dit artikel gaan we door de blockchain-platforms. 

De platforms die we zullen bespreken, vallen in meerdere categorieën, waaronder blockchain-bedrijfsplatforms, blockchain-cloudplatforms, enzovoort.

Blockchain is een peer-to-peer gedistribueerde grootboektechnologie. De belangrijkste toepassingen zijn te vinden in bijna elke sector die er is. U kunt blockchain implementeren of gebruiken in financiën, toeleveringsketen, voedsel, stemmen, enzovoort.

Het werd voor het eerst geïntroduceerd via de bitcoin-whitepaper waar Satoshi Nakamoto. 

Dus waar wachten we op? Laten we aan de slag gaan met de beste blockchain-platforms die er zijn.

Wat is een blockchain-platform? Hebben we het nodig??

Blockchain-implementatie is een van de grootste uitdagingen in de huidige industrie.

Er zijn veel rapporten die erop wijzen dat er minder succes is met blockchain-implementatie als het gaat om complexe systeemimplementatie.

De hele blockchain-implementatie wordt ingewikkelder als een bedrijf zijn blockchain-netwerk en framework wil bouwen.

In eenvoudige bewoordingen is het niet mogelijk om vanaf nul een end-to-end blockchain-oplossing te bouwen.

Dat is waar het blockchain-platform om de hoek komt kijken. Hiermee kunnen startups, bedrijven en ondernemingen profiteren van bestaande infrastructuur, oplossingen of services met betrekking tot blockchain. 

We hebben ook blockchain-groei nodig in de vergelijking. Het is simpelweg niet mogelijk voor bedrijven om hun systeem up-to-date te houden als ze hun eigen blockchain-oplossing gebruiken. Blockchain evolueert in hoog tempo en het is altijd verstandig om de upgradetaak over te laten aan blockchain-platforms.

Blockchain-platforms worden geleverd met tal van functies.


Nu we het blockchain-platform en hun behoefte hebben begrepen. Laten we de voordelen van het blockchain-platform hieronder opsommen:

Voordelen van het gebruik van blockchain-platform

Waarom zou u als consument een blockchain-platform gebruiken? Om te beginnen biedt het blockchain-platform de mogelijkheid om de belangrijkste uitdagingen te overwinnen.

Laten we eens kijken naar andere voordelen die u kunt krijgen door een blockchain-platform te gebruiken.

 1. De essentie krijgen

Waarom zou je überhaupt een blockchain-platform gebruiken??

De reden is simpel. U haalt de essentiële functies uit bijna elk blockchain-platform dat er is. Sommige bieden een complete oplossing, andere bieden u een specifieke oplossing. 

Dit betekent dat u over de nodige functies beschikt om aan de slag te gaan.

Kortom, Blockchain-platforms zijn oplossingen die de eindgebruiker de mogelijkheid bieden om met de blockchain te communiceren. 

Blockchain is in wezen een database, gedistribueerd en beheerd door peers. Het kan alle transacties op een veilige en gestructureerde manier bijhouden. Dit betekent dat blockchain-platforms de basisfuncties van blockchain bieden.

Elk van de transacties wordt binnen het blok opgeslagen – een veilige en gecodeerde reeks transacties. Dit betekent dat niemand de blokken kan manipuleren, wat de nodige beveiliging biedt. 

Een andere essentiële factor die blockchain-platforms bieden, is een implementatie van blockchain volgens hun vereisten. Blockchain is open source, wat betekent dat het dienovereenkomstig kan worden gemaakt.

 1. Verbeterde efficiëntie

Het blockchain-platform is geoptimaliseerd om efficiënt te werken. Nu cloud steeds vaker voorkomt op platforms, is het duidelijk dat deze platforms extra efficiëntie bieden.

Het huidige bedrijfsmodel maakt gebruik van computers en hun rekenkracht is inefficiënt. Dit kan veranderen met blockchain omdat het meer flexibiliteit en aanpak biedt in vergelijking met andere gateway-oplossingen. De gateway-oplossingen hebben hun beperkingen, die de prijs, levertijd en andere factoren kunnen bepalen.

Een blockchain-platform stelt producenten ook in staat om rechtstreeks met de consumenten te communiceren. Een voedselproducent kan bijvoorbeeld zijn product verkopen via een blockchain-platform – door tussenpersonen en hun commissie te verwijderen.

Zowel de verkoper als de koper profiteren van het gebruik van op blockchain gebaseerde platforms.

 1. Slimme contracten

Op blockchain gebaseerde platforms zoals Ethereum bieden slimme contracten. Slimme contracten is een protocol dat bepaalt wanneer en onder welke voorwaarden een transactie plaatsvindt. In eenvoudige bewoordingen is een transactie alleen toegestaan ​​als aan de voorwaarde is voldaan. 

Dit is belangrijk om het platform te beschermen tegen fraude. Slimme contractprotocollen moeten zorgvuldig worden gepland en er moet goed worden getest voordat ze worden geïmplementeerd. 

 1. Fraudepreventie

Blockchain-platforms bieden fraudepreventie. Dit komt door hoe blockchain werkt. Het is niet mogelijk om de gegevens te wijzigen nadat ze op de blockchain zijn geschreven.

Dus als iemand een bepaald bedrag stuurt, wordt zijn transactie-informatie opgeslagen in de blockchain. De ontvanger krijgt het bedrag, en alles wordt nu in het blok opgeslagen. Nu kan geen van de partijen de overdracht van fondsen weigeren. Het is ook niet mogelijk om de transactie-informatie door een van de partijen of een kwaadaardig knooppunt van een derde partij te wijzigen.

 1. Transparantie

Blockchain-platforms bieden transparantie. Banken gebruiken momenteel oplossingen die niet geheel transparant zijn. Banken vallen erdoor – omdat we veel fraude kunnen vinden in het banksysteem.

Ook als een transactie fout gaat of vertraging oploopt, is het niet mogelijk om deze door klanten te traceren. Alleen banken kunnen de transactiestatus bevestigen, wat gemakkelijk 2-3 dagen kan duren. Met Blockchain kunnen gebruikers alles zelf regelen. Omdat er geen tussenpersonen zijn, treden de gebruikers zelf op als bank en kunnen ze elke transactie zelf traceren.

Bedrijven die het blockchain-ondernemingsplatform gebruiken, kunnen ook profiteren van transparantie. Ze kunnen een transparantie-ecosysteem opzetten dat meer vertrouwen in het systeem kan brengen.

 1. Prestatiebeoordeling

Blockchain-platforms bieden een prestatiebeoordeling van de verschillende elementen van het bedrijf. Als een toeleveringsketen bijvoorbeeld blockchain gebruikt, kunnen ze de zwakke punten in hun toeleveringsketen ontdekken en deze oplossen. 

Blockchain is een uitstekende tool om niet alleen de efficiëntie te verbeteren, maar ook om uw eigen bedrijf beter te begrijpen. Het reflecteert ook op de onderdelen die hoge prestaties leveren.

 1. Controleerbaarheid

Auditing is een essentieel onderdeel van het bedrijf. Het legt verantwoording af aan iedereen die deel uitmaakt van het bedrijf.

Blockchain brengt die hoorbaarheid op tafel. Met het blockchain-platform is het eenvoudig om alle informatie op te slaan die gecontroleerd kan worden op verantwoording. Een supply chain-bedrijf kan bijvoorbeeld zijn werknemers verantwoordelijk houden wanneer de artikelen hun bestemming bereiken.

Criteria voor het selecteren van de blockchain-platforms

Er zijn talloze blockchain-platforms. 

Om ervoor te zorgen dat we de beste kiezen die er zijn, hebben we een aantal criteria bedacht om aan te voldoen. Deze criteria omvatten de volgende.

De criteria kunnen verschillen naargelang uw behoefte. Het is dus altijd een goed idee om onderzoek te doen voordat u de juiste criteria stelt. In het algemeen zijn de volgende de algemene criteria waar u op moet letten.

 • Activiteit en populariteit → Hoe populair of actief het blockchain-platform is. 
 • Architectuur en ondersteunde talen → Welke programmeertalen worden ondersteund door het blockchain-platform? Ook welke architectuur biedt het blockchain-platform?
 • Netwerktype → Wat is het netwerktype? Openbaar, privé of geautoriseerd netwerk
 • Github Repo → Hebben ze een Github-repo? Zo ja, wordt deze regelmatig bijgewerkt?
 • Implementatie- en operationele kosten→ Wat zijn de kosten?

Lijst met de beste blockchain-platforms

Nu we de voordelen van het gebruik van het blockchain-platform hebben doorgenomen, is het tijd om de beste blockchain-platforms op de lijst te zetten.

Populaire blockchain-platforms

Hyperledger

Hyperledger staat bekend als een van de beste blockchain-platforms die er zijn.

Hyperledger-platform is een unieke benadering om blockchain-problemen op te lossen. Het is een open-source samenwerking die in alle industrieën wordt uitgevoerd. Het wordt momenteel gehost door The Linux Foundation. Grote bedrijven in het bankwezen, de financiële sector, de toeleveringsketen en anderen hebben deelgenomen aan de Hyperledger.

Hyperledger platforms een breed scala aan frameworks / projecten gericht op verschillende use-cases. Degenen waarvan we denken dat ze het vermelden waard zijn, zijn onder meer:

 • Hyperledger-stof – Het is een blockchain-framework-implementatie die bedoeld is om de basis te bieden voor bedrijven om hun oplossing of applicatie te bouwen met behulp van de modulaire architectuur. Het biedt een breed scala aan functies, waaronder lidmaatschap en consensusdiensten. Bovendien kunt u ook slimme contracten hosten met behulp van een ‘kettingknooppunt’. IBM en Digital Asses hebben als eerste bijgedragen aan het project.
 • Hyperledger Sawtooth Lake: Sawtooth zijn modulaire platform. Het is bedoeld om gebruikers services te bieden voor het implementeren en uitvoeren van DLT’s. 
 • Hyplerleder Iroha: Hyperleder Iroha is een andere blockchain-platformimplementatie die is geschreven met C ++. Het maakt gebruik van het Byzantijnse fouttolerante consensusalgoritme. Het unieke kenmerk is het gebruik van PostgreSQL.

Er zijn ook andere Hyperledger-projecten, waaronder Hyperledger Composer, Hyperledger Cello, Hyperledger Aries, enzovoort. Niet alle projecten zijn momenteel inactief. Er zijn maar weinig projecten, waaronder Hyperledger Burrow en Hyperladder Grid, bevinden zich nog in de incubatiefase.

Benieuwd naar meer informatie over Hyperledger? Bekijk dan Hyperledger: The Enterprise Blockchain.

R3 Corda

Corda staat ook bekend als een van de beste blockchain-platforms voor bedrijven.

R3 Corda is een open-source blockchain-platform. Het is een gedistribueerde grootboektechnologie met een verandering.

De aanpak is heel anders dan de traditionele blockchain, waarbij één transactie door veel knooppunten moet worden geverifieerd. De aanpak is om het aantal validaties te verminderen en de efficiëntie te verbeteren terwijl alle functies van blockchain intact blijven. 

De drie belangrijkste kenmerken van R3 Corda zijn open source, open design en open ontwikkeling. Dit betekent dat iedereen R3 Corda kan gebruiken en het open-source blockchain-platform kan gebruiken volgens hun behoeften en vereisten. 

Als je nieuwsgierig bent, kun je onze ultieme gids over R3 Corda bekijken. Het leert je meer over R3 Corda, inclusief bedrijfsprincipe, architectuur, het wereldwijde Corda-netwerk, Corda Bass Vendor en nog veel meer!

Ethereum

Ethereum staat ook bekend als een van de beste blockchain-platforms die er zijn.

Ethereum is een stap hoger dan de blockchain van Bitcoin. Het introduceerde nieuwe concepten, waaronder dApps en slimme contracten.

Als u een bedrijf bent dat wil profiteren van een open-source, wereldwijd geaccepteerd blockchain-platform, dan is Ethereum een ​​goede keuze. Het kan worden gebruikt om zeer geavanceerde gedecentraliseerde applicaties (dApps) te maken.

Ethereum blockchain is ontwikkeld door Vitalik Buterin, die bekend staat om zijn expertise op het gebied van blockchain.

Voor ontwikkelaars hebben ze aan de slag-handleidingen, waaronder het programmeren van slimme contracten en het vinden van de nieuwste ontwikkelaarstools. Ethereum maakt ook gebruik van Solidity, dat populair is bij de ontwikkelaarsgemeenschap.

Als u geïnteresseerd bent in wat Ethereum te bieden heeft, dan kunt u kijken Ethereum 2.0-pagina.

Enterprise Ethereum

Enterprise Ethereum staat ook bekend als een van de beste enterprise blockchain-platforms die er zijn.

Ethereum is een open-source, openbare blockchain. Het is geschikt voor sommige bedrijven die er zijn, maar niet voor ondernemingen. 

Enterprise vereist een blockchain-platform dat toegestane blockchain-ontwikkeling biedt en tegelijkertijd de blockchain-functies biedt, zoals transparantie, beveiliging en onveranderlijkheid.

Dit is waar Enterprise Ethereum om de hoek komt kijken.

Enterprise Ethereum biedt een flexibele, veilige en schaalbare blockchain gericht op bedrijven. Het biedt drie soorten implementatie, waaronder privé, hybride en consortium. Dit betekent dat elk bedrijf kan profiteren van Ethereum door het aan te passen aan hun vereisten. Met de meegeleverde tools kunt u gedecentraliseerde applicaties bouwen. Bovendien kunt u uw dApp ook testen. 

Enterprise Ethereum is een zeer capabele blockchain-oplossing die minder downtime, betere implementatie en aanpasbaarheid betekent. Het helpt u ook om de implementatiekosten te verlagen en het vertrouwen in het hele systeem te vergroten.

De belangrijkste voordelen van het gebruik van Enterprise Ethereum zijn onder meer

 • Beter vertrouwen tegen lage kosten
 • Verbeterde efficiëntie
 • Biedt volledige aanpasbaarheid, inclusief aangepaste toestemming
 • Verhoog de beveiliging
 • Betere en nieuwe bedrijfsmodellen

Enterprise Ethereum Alliance staat achter de standaarden en implementatie van Enterprise Ethereum. Hun focus is om een ​​open standaard te ontwikkelen die wereldwijd kan werken. Hun samenwerking bestaat uit 250+ aangesloten bedrijven die verspreid zijn over 45+ landen.

Vraagt ​​u zich af wat Enterprise Ethereum nog meer te bieden heeft? Bekijk dan onze gids over Enterprise Ethereum: Private Blockchain For Enterprise.

Quorum

Quorum is het geesteskind van J.P. Morgan. Het is ook ondernemingsgericht en is voornamelijk gemaakt voor financiële instellingen. 

Dus als u een bedrijf in de financiële sector bent, moet Quorum worden beschouwd als een blockchain-ondernemingsplatform. 

De belangrijkste kenmerken van Quorum zijn onder meer snelle transacties en prestaties, waardoor het ideaal is voor de financiële sector. Bovendien is het ook een van de meest geavanceerde beveiligingsprotocollen die het veilig maken.

Quorum is ook gebaseerd op Ethereum, wat betekent dat het functies biedt zoals slimme contracten en de mogelijkheid om gedecentraliseerde dApps te maken. 

Quorum biedt betere functies, waaronder

 • Betere prestatie
 • Verbeterde contractprivacy
 • Goed netwerkbeheer
 • Op stemmen gebaseerd consensusmechanisme

Quorum maakt gebruik van het Istanbul BFT-consensusalgoritme, dat een hoge beveiliging en verbeterde prestaties biedt. Quorum is ook open-source, wat betekent dat u het kunt aanpassen aan uw vereisten. De open-sourcebenadering zorgt ook voor vertrouwen, volwassenheid en gemeenschap.

Enkele van de opmerkelijke projecten die Quorum gebruiken, zijn VAKT, KIMLIC, IIN, FOGCHAIN ​​ETHHOTELS en anderen.

Wilt u meer weten over Quorum? Bekijk dan de ultieme gids over het Quorum blockchain-platform.

Blockchain as a service-platforms (BaaS-platforms)

Nu we enkele van de beste blockchain-platforms hebben doorlopen, laten we de blockchain als een serviceplatform noemen.

Deze BaaS-platforms bieden diensten aan ondernemingen, bedrijven en startups, omdat het hen in staat stelt hun blockchain-oplossing te hosten.

IBM

Volgens IBM hebben de early movers hun voordeel. Ze bieden vertrouwde expertise, die bestaat uit 1500 experts uit de branche. Ze hebben ook een groot klantenbestand van meer dan 500 klanten en staan ​​op nummer 1 als het gaat om onderzoek.

Hun enterprise blockchain zorgt ervoor dat je kunt bouwen, besturen, opereren en groeien met behulp van hun gebruiksvriendelijke blockchain-oplossing. Als je gebruik maakt van IBM blockchain, krijg je ook toegang tot IBM cloud, wat ervoor zorgt dat je jouw blockchain applicatie snel kunt opschalen.

Amazon Blockchain

Amazon biedt ook zijn BaaS-oplossing aan met behulp van Amazon Managed Blockchain. Hiermee kunt u blockchain maken en beheren. Het werkt met populaire blockchain-netwerken zoals Ethereum en Hyperledger Fabric.

Hiermee krijgt u de volgende voordelen

 • Volledig beheerd
 • Kies Ethereum of Hyperledger Fabric
 • Veilig en schaalbaar
 • Betrouwbaar

Veel use-cases kunnen worden geïmplementeerd met behulp van de Amazon-blockchain. U kunt bijvoorbeeld een toeleveringsketen, detailhandel, activa en handelsoverdracht implementeren.

Om bedrijven te helpen bij het bouwen van hun blockchain-applicatie, bieden ze een breed scala aan oplossingen, waaronder Amazon QLDB (Quantum Ledger Database), Amazon Managed Blockchain, AWS Blockchain Templates en AWS Blockchain Partners.

Ze hebben klanten zoals Smatto, DTCC, healthdirect en anderen.

Orakel

Oracle biedt ook hun blockchain-expertise via hun Oracle blockchain-platform. Het biedt een eenvoudig te gebruiken manier om een ​​blockchain-applicatie te bouwen, waardoor het voor een onderneming gemakkelijk wordt om blockchain te adopteren.

Oracle definieert zichzelf als een blockchain-platform op ondernemingsniveau. Ze bieden services die nodig zijn om de bedrijfsapplicatie en het proces te transformeren om blockchain te gebruiken.

Hun belangrijkste kenmerken zijn onder meer voorgemonteerde managed services, plug-and-play-integratie, geautomatiseerde operaties, enterprise-grade en open. Ze bieden hun blockchain-gerelateerde oplossing al aan voor de supply chain met CargoSmart.

Andere Blockchain-platforms die het vermelden waard zijn

OpenChain

OpenChain is blockchain-technologie voor de onderneming. Het is open-source, net als de meeste andere blockchain-platforms.

OpenChain is vooral gericht op organisaties die ervoor willen zorgen dat hun digitale assets op een veilige, robuuste en schaalbare manier worden beheerd en uitgegeven.

Het is gemakkelijk te gebruiken en iedereen kan binnen enkele minuten zijn eigen OpenChain-instantie maken. Het is ook aanpasbaar door de beheerders. De regels kunnen door hem worden ingesteld waar de eindgebruikers kunnen deelnemen en waarde kunnen uitwisselen die door die regels wordt bepaald. Elke transactie is digitaal ondertekend om de veiligheid te garanderen.

OpenChain maakt gebruik van de gepartitioneerde consensus. Elke Openchain-instantie heeft één autoriteit voor transactiegeldigheid, waarbij de blockchain Openchain-instanties gebruikt voor decentralisatiedoeleinden. Dit betekent dat de transactie moet worden gevalideerd door verschillende OpenChain-instanties.

Andere belangrijke kenmerken van OpenChain zijn meer efficiëntie door het gebruik van client-serverarchitectuur en geen mijnwerker. Dit betekent ook dat transacties geen kosten vergen en direct plaatsvinden.

Ten slotte maakt het gebruik van een modulair ontwerp voor een betere integratie met andere bedrijfsprocessen.

De use-cases van OpenChain omvatten het creëren van zekerheden voor real-world assets, eigendomsimplementatie van creatief werk, loyaliteitspunten en cadeaubonnen.

Stellair

Stellar is een blockchain-platform dat helpt bij het verbinden van banken, mensen en betalingssystemen. Het gaat erom geld over de grenzen heen te krijgen met behulp van hun technologie.

Stellar noemt zichzelf de toekomst van het bankwezen. Het biedt geldovermakingen, mobiele filialen, microbetalingen, mobiel geld en diensten voor mensen met een onderbank.

Als u zich in de betalingssector bevindt, kunt u Stellar gebruiken om de betalingsinfrastructuur aan te passen. U kunt zich snel ontwikkelen met behulp van het netwerk. 

Als je geïnteresseerd bent, kun je de Uitstekende documentatie

Gevolgtrekking

Dit leidt ons naar het einde van onze lijst met beste blockchain-platforms. Naast blockchain-platforms hebben we ook betrekking op BaaS-platforms. Deze platforms bieden bedrijven, ondernemingen en startups de mogelijkheid om aan de slag te gaan met blockchain en hun volwaardige blockchain-applicaties te bouwen. 

Dus, wat vind je van blockchain-platforms? Reageer hieronder en laat het ons weten.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map