Blockchain-technologie is relatief nieuw. Dat heeft bedrijven er echter niet van weerhouden er gebruik van te maken, allemaal om de operationele efficiëntie te verbeteren. Succesverhalen over het gebruik van de technologie rechtvaardigen de noodzaak om vroeg met de technologie te beginnen. Het wordt steeds duidelijker dat het nodig is om verschillende blockchain-bedrijfsstrategieën te begrijpen, voor meer succes in verschillende zakelijke omgevingen.

Blockchain-bedrijfsideeën duiken langzaam op, waardoor bedrijven op een gemakkelijke manier kunnen profiteren van de voordelen van de grootboektechnologie. Je moet echter eerst begrijpen waar de grootboektechnologie over gaat.

Blockchain is een peer-to-peer-netwerk met een gedecentraliseerd, onvergankelijk grootboek. Elk digitaal record dat in de keten wordt verzonden, wordt geleverd met een uniek tijdstempel waaraan niemand kan knoeien. Het netwerk is ook autonoom en gedecentraliseerd, waardoor gecentraliseerd beheer overbodig is.

Blockchain Bedrijfsstrategie Infographic

Implementatiestappen voor Blockchain-bedrijfsstrategieën


Blockchain-kenmerken van bedrijfsstrategieën

Blockchain-bedrijfsnetwerk heeft alles te maken met decentralisatie van gegevens. Het netwerk maakt de afhankelijkheid van een enkele opslageenheid overbodig door gebruik te maken van netwerkknooppunten. Blockchain-bedrijfsstrategieën kunnen variëren. Ze hebben echter allemaal essentiële kenmerken, zoals transparantie, beveiliging, integriteit en efficiëntie, waardoor ze opvallen.

Elk Blockchain-bedrijfsidee moet altijd openstaan ​​voor onderzoek als een manier om de transparantie op een netwerk te vergroten. Iedereen die een dergelijk netwerk gebruikt, moet de geschiedenis van een transactie kunnen traceren wanneer hij maar wil.

Blockchain-bedrijfsprocessen moeten altijd voldoen aan het hoogste niveau van integriteit. In dit geval mag een transactie alleen doorgaan na consensus op een blockchain-bedrijfsnetwerk. Gebruikers in een netwerk moeten ook onafhankelijk opereren.

De onveranderlijkheid van een nieuw blockchain-bedrijfsmodel beperkt de behoefte aan handmatige verificatie of verificatie door derden. Het hasj-aspect zorgt ervoor dat de technologie niet te wijzigen is.

Wat u moet weten voordat u een blockchain-bedrijfsstrategie implementeert

Bij elk Blockchain-bedrijfsidee moet altijd rekening worden gehouden met drie belangrijke factoren, waaronder:

  • Waarde van Blockchain-technologie
  • Kortetermijnrendement op investering naar schaal voor groei
  • Plan op maat voor schaalbaarheid op lange termijn

Waarde van Blockchain-technologie

De waarde van de digitale grootboektechnologie in een blockchain-zakelijk netwerk is er een die zijn geloofwaardigheid als de technologie van de 21e eeuw blijft bevestigen. Blockchain is een technologie van de tweede generatie omdat het een revolutie teweeg zal brengen in verschillende sectoren van de economie.

Omdat het een wereldwijd gedistribueerd grootboek is, maakt blockchain het mogelijk om items van waarde zoals geld naar muziek en stemmen te verwerken zonder tussenpersonen. Het wegwerken van de resultaten van tussenpersonen in een vermindering van de transactiecomplexiteit en onnodige kosten, ongeacht de bedrijfsstrategie van de blockchain.

Blockchain-bedrijfsmodellen leiden ook tot verbeteringen in transparantie en fraudecontroles, waardoor bedrijven maximale waarde uit hun activiteiten kunnen halen.

ROI op korte termijn met behulp van Blockchain-technologie

Bij het verkennen van een blockchain-bedrijfsstrategie is het belangrijk om met een schaalbaar project te komen. Wil een bedrijf de gewenste groei realiseren, dan moet het op korte termijn duidelijk zijn wat het waarschijnlijke rendement op de investering is. Het stellen van kortetermijndoelen is een must, als een manier om de daadwerkelijke voordelen van de technologie te vergaren.

Een bedrijf dat zich bezighoudt met de toeleveringsketen, zou in eerste instantie zijn blockchain-bedrijfsstrategie kunnen structureren, om zich te concentreren op het verlagen van de exploitatiekosten. De technologie kan in ruil daarvoor helpen om discrepanties in het supply chain-proces en productverlies te elimineren, waardoor de verzendtijden worden versneld.

Kostenreductie is een van de meest succesvolle kortetermijndoelen als een manier om een ​​rendement op investering te behalen door gebruik te maken van blockchain-technologie.

Blockchain-bedrijfsidee op maat maken voor schaalbaarheid

Integratie van blockchain-bedrijfsstrategieën op korte en lange termijn in de initiële strategie is essentieel. Het vinden van een manier om de twee te integreren, is een zekere manier om ten volle te genieten van de voordelen van de grootboektechnologie. Een farmaceutisch bedrijf kan bijvoorbeeld op korte termijn technologie gebruiken om productverlies en verzendtijd te verminderen, waardoor de slagingspercentages worden verhoogd.

Om in de toekomst op te schalen, zou het farmaceutische bedrijf zijn blockchain-bedrijfsmodel kunnen configureren om samen te werken met patiënten met het oog op het commercialiseren van hun gegevens voor geneesmiddelenonderzoek. Hoewel de kortetermijnoplossingen de branche niet zullen veranderen, zou de langetermijnstrategie het farmaceutisch bedrijf in staat stellen op te schalen, waardoor een dominantie in de branche ontstaat.

Hoe een Blockchain-bedrijfsstrategie te implementeren

Blockchain-technologie bevindt zich nog in de beginjaren van ontwikkeling. Er zijn echter nog steeds een aantal manieren waarop u de technologie goed kunt gebruiken. Als het gaat om het implementeren van een blockchain-bedrijfsstrategie, zijn er stappen die een bedrijf moet volgen voor meer succes.

Focus op een specifiek probleem

Voor groot succes zou het belangrijk zijn om de technologie voor een specifiek onderwerp te gebruiken. In plaats van te proberen de technologie te gebruiken voor de hele bedrijfsvoering, zou een bedrijf een blockchain-bedrijfsstrategie moeten configureren om zich op één probleem te concentreren.

Door de aandachtsgebieden te beperken, zou een bedrijf kunnen genieten van meer efficiëntie en tegelijkertijd de blockchain-mogelijkheden optimaliseren. Om deze reden moet een bedrijfsmanager de tijd nemen om met zijn team te brainstormen om te zien waar de technologie goed van pas kan komen. Dit kan zijn in logistiek en voorraadbeheer, het bijhouden van gegevens of het gebruik van de technologie om transacties te verbeteren.

Een blockchain-bedrijfsstrategie zou zich in dit geval moeten richten op een operatie die in de toekomst aanvullende aanpassingen zou vereisen. De grootboektechnologie evolueert nog steeds, en nieuwe mogelijkheden, evenals functies, zullen in de toekomst opduiken.

Neem kleine stapjes

Vol gas in de neus duiken om gebruik te maken van blockchain-technologie zou op de lange termijn suïcidaal kunnen blijken te zijn. Een blockchain-bedrijfsidee moet zich dus richten op het stapsgewijs implementeren van de technologie.

Het feit dat blockchain-technologie onderweg veel veranderingen zou vereisen, vraagt ​​ook om veel voorzichtigheid. Om deze reden zou het belangrijk zijn om je te concentreren op kleine oplossingen die gebruikmaken van de technologie die een grote impact zou hebben.

Te veel vertrouwen op technologie als onderdeel van de blockchain-bedrijfsstrategie is niet ideaal. Blijf in plaats daarvan stabiel, concentreer u op het gebruik van de technologie voor specifiek gebruik en vermijd de verleiding van scoop kruip.

Bedenk een POC en verbind alle verwachtingen

Het bedenken van een proof of concept is een essentieel aspect van de implementatie van blockchain-bedrijfsstrategieën. Een proof of concept is essentieel omdat het een bedrijf in staat stelt al zijn doelen en resultaten te plannen. Planning is essentieel omdat het een bedrijf ook in staat stelt om gefocust te blijven op het gebruik van blockchain-technologie voor een bepaald probleem.

Tijdens de planningsfase zou het belangrijk zijn om gesprekken te voeren met verschillende mensen met verschillende meningen en visies. Door te brainstormen, zouden ideeën moeten opduiken over hoe de technologie beter kan worden gebruikt om onderliggende problemen aan te pakken. Brainstormen is ook essentieel omdat het iemand in staat stelt om een ​​volledig blockchain-bedrijfsidee te voeden vóór de implementatiefase.

Implementeer een Blockchain-bedrijfsstrategie

Na brainstormen en het bedenken van alle blockchain-bedrijfsideeën, is de volgende stap de implementatie. Het implementeren van een blockchain-bedrijfsstrategie zal in het begin geen gemakkelijke taak zijn. Dit komt omdat proof of concept in het begin veel gebreken kan vertonen. Daarom is het belangrijk om op kleine schaal te implementeren terwijl je bezig bent om de problemen een voor een op te lossen.

Teruggaan naar het configureren van de tekortkomingen zou een rol moeten spelen als een manier om het beste uit een blockchain-bedrijfsstrategie te halen. Dit zou het perfecte moment zijn om terug te gaan naar de teamleden om nog een keer te brainstormen over de onderliggende tekortkomingen en hoe deze beter kunnen worden opgelost..

Een miljoen keer testen na elke succesvolle oplossing is de enige manier om het beste uit blockchaintechnologie te halen. Hoe complexer de blockchain-oplossing, hoe meer reparaties en testen er nodig zouden zijn.

Mogelijk moet ook samenwerking met andere bedrijven een rol gaan spelen als een manier om een ​​bepaalde blockchain-oplossing te verfijnen. Er zijn een flink aantal bedrijven die bereid zijn veel uit te geven aan een blockchain-project met geweldige vooruitzichten.

Implementatiestappen voor Blockchain-bedrijfsstrategieën

Stappen
Identificeer het onderliggende probleem & Gestelde doelen -Bekijk een bedrijf van naderbij en identificeer een probleem dat gebruik kan maken van blockchain-mogelijkheden

-Bedenk een use-case die de technologie nuttig zou maken

– Bedenk doelen die de blockchain-technologie moet bereiken bij implementatie

Ontwikkel een proof of concept -Brainstorm met een team om een ​​blockchain-oplossing te bedenken

– Schets een POC tijdens het brainstormen

– Ontwikkel een planning voor implementatie

Probeer Blockchain-oplossing -Bouw een prototype van een POC

-Test de blockchain-oplossing

-Evalueer alle fouten en succes en probeer de blockchain-oplossing op te poetsen

Rol de Blockchain-oplossing uit -Rol de blockchain-oplossing uit na het uitvoeren van tests

-Controleer of het aan alle benchmarks voldoet

Waar een Blockchain-bedrijfsstrategie implementeren

Een blockchain-bedrijfsstrategie kan alleen op drie verschillende manieren werken aan het benutten van blockchain-technologie: privé, openbaar en hybride. De drie blockchain-opties bieden een gemakkelijke manier om de synergieën van blockchain-technologie te benutten voor zowel financiële als niet-financiële doeleinden.

Implementatie van Blockchain-bedrijfsstrategie in een openbare blockchain

Als het gaat om het implementeren van een blockchain-bedrijfsstrategie in een openbare blockchain, zou een bedrijf in wezen mensen uit alle lagen van de bevolking toegang geven tot de inhoud van een netwerk. In dit geval zijn er geen beperkingen met betrekking tot wie er kan binnenkomen of wanneer iemand kan binnenkomen om toegang te krijgen tot netwerkinhoud.

Een openbare blockchain werkt met een stimuleringsmechanisme dat is ontworpen om meer mensen aan te moedigen zich bij het netwerk aan te sluiten. Bitcoin is een perfect voorbeeld van een ideale openbare blockchain, aangezien de keten voor iedereen openstaat.

Een van de grootste nadelen van het integreren van blockchain-bedrijfsstrategieën op een openbare blockchain heeft te maken met de hoeveelheid rekenkracht die nodig is om een ​​dergelijk grootboek te onderhouden. Een bedrijf zou een aanzienlijke hoeveelheid rekenkracht nodig hebben, wat tot extra kosten zou kunnen leiden, alleen al om het bedrijfsnetwerk operationeel te houden.

Bovendien zal een bedrijf zich bewust moeten zijn van het feit dat om consensus te bereiken, elk knooppunt in het netwerk een complex cryptografisch probleem zal moeten oplossen, ook wel proof of work genoemd. Een ander nadeel van een openbare blockchain in een zakelijke omgeving heeft te maken met het gebrek aan privacy als het gaat om transacties. Een bedrijf kan sommige vitale transacties mogelijk niet privé houden, gezien de aard van de openbare blockchain.

Blockchain-bedrijfsidee implementeren op een privé-blockchain

Een bedrijf dat bepaalde informatie of transacties van het publieke domein moet verbergen, kan zijn toevlucht nemen tot het gebruik van een privé-blockchain als onderdeel van zijn blockchain-bedrijfsstrategie. Het implementeren van een bedrijfsstrategie in een privé-blockchain biedt een bedrijf een gemakkelijke manier om gebruikerstoegang tot bepaalde inhoud te beperken.

Ongeautoriseerde gebruikers zullen in dit geval toestemming moeten vragen om toegang te krijgen tot de inhoud van de privé-blockchain. De persoon die de private blockchain bemant, is de enige die toegang kan verlenen. Met Private Blockchains kunnen bedrijven transacties naar eigen inzicht regelen.

Er kunnen voorschriften worden opgesteld waarbij rekening wordt gehouden met de aard van de transacties en met hun snelheid en intentie. Private Blockchains maken ook ordes van grootte mogelijk die groter zijn dan schaalbaarheid als het gaat om transactionele doorvoer.

Private Blockchain is een ideaal implementatieplatform voor blockchain-strategieën voor bedrijven die goed gebruik willen maken van blockchain-mogelijkheden, maar in een gecontroleerde omgeving. De Linux Foundation is een perfect voorbeeld van een privé-blockchain, aangezien je een uitnodiging nodig hebt om lid te worden van het netwerk.

Opvallend is echter dat Private Blockchains niet helemaal uit het publiek springen. Mensen hebben nog steeds toegang tot de inhoud van de blockchain, maar op basis van wat de beheerder wil dat ze zien.

Een blockchain-bedrijfsstrategie implementeren op een hybride blockchain

Zoals de naam zegt, combineert hybride blockchain alle positieve eigenschappen van de publieke en private blockchain. Door een blockchain-bedrijfsidee te implementeren op een hybride blockchain, kan een bedrijf het beste uit de twee blockchains halen.

Hybrid is een ideale blockchain voor sterk gereguleerde ondernemingen en voor overheidsdiensten die blockchain-mogelijkheden willen benutten. Implementatie van een blockchain-bedrijfsidee in Hybrid stelt een bedrijf in staat om meer flexibiliteit en controle te hebben over gegevens die worden gedeeld in een openbaar grootboek en die privé worden gehouden.

Hoewel hybride blockchain niet voor iedereen toegankelijk is, bevat het nog steeds enkele van de functies die blockchain opvallen, zoals integriteit, transparantie en beveiliging. Een hybride blockchain zou een bedrijf in staat stellen om mensen aan te passen en te controleren die kunnen deelnemen aan de blockchain. De blockchain maakt het voor een bedrijf ook mogelijk om transacties te reguleren die openbaar gemaakt kunnen worden.

Openbare blockchain Privé blockchain Hybride blockchain
Definitie Public Blockchain staat open voor iedereen om inhoud te bekijken en deel te nemen aan besluitvorming -Niet voor iedereen toegankelijk, maar voor mensen met autorisatie.

-De blockchain wordt geleverd met een beheerder die de toegang en de toegankelijkheid van blockchain-inhoud beperkt

– Combineert publieke en private blockchain-aspecten om te resulteren in een hybride blockchain.

-Met hybride blockchain kunnen mensen sommige processen en inhoud privé houden en andere openbaar

Transparantie Hoge mate van transparantie De blockchain is alleen transparant voor mensen met netwerktoegang Transparantie komt neer op hoe de eigenaren het willen
Incentive Zo geconfigureerd dat deelnemers gestimuleerd worden voor de groei van het netwerk Beperkte toegang betekent in wezen een gebrek aan prikkels, aangezien beheerders mensen reguleren die zich bij het netwerk kunnen aansluiten . Hybride eigenaren kunnen besluiten om gebruikers te stimuleren om meer mensen aan te trekken
Use Case Ideaal voor allerlei branches waar privacy geen issue is.

-Een ideale blockchain voor het creëren van een commerciële cryptocurrency

-Ideale blockchain voor organisaties die volledige controle over hun workflow en transacties op een blockchain nodig hebben -Hybrid is een ideaal blockchain-platform voor projecten die op elk moment openbaar of privé kunnen worden.

-Het is ook een perfect platform voor projecten die niet te veel op vertrouwen vertrouwen

Ken uw klantbepaling Niet nodig Ja Ja
Transactiekosten Nogal duur Heel betaalbaar om op te zetten en te onderhouden, gezien het beperkte aantal mensen dat toegang heeft tot netwerkinhoud Betaalbaar

Federatieve Blockchain

Meerdere entiteiten kunnen samenkomen om de voordelen van blockchain-technologie op één netwerk te benutten. Hoewel de entiteiten afhankelijk zijn van een enkel netwerk, zouden ze nog steeds een gedecentraliseerd type systeem kunnen opzetten. In dat geval zou een federatieve blockchain essentieel zijn om aan de behoeften van elke entiteit in het netwerk te voldoen.

Een federatieve blockchain is in wezen een knooppunt waar organisaties informatie kunnen uitwisselen op één netwerk. De entiteiten die bij een dergelijk netwerk betrokken zijn, komen van tijd tot tijd bij elkaar en brengen de nodige wijzigingen aan die ervoor zorgen dat een netwerk efficiënter blijft werken.

Federated Blockchain leidt tot een gedecentraliseerd netwerk waarbij elke entiteit toegang heeft tot de inhoud van het netwerk. In tegenstelling tot Private Blockchains, waar één entiteit of individu de leiding heeft, heeft in een federatieve blockchain elke entiteit de leiding over de gebeurtenissen in een netwerk.

Gebruikmaken van federatieve blockchain in bedrijfsstrategie

Openbare blockchains zijn gedecentraliseerde netwerken met een goed beveiligingsniveau. Ze missen echter snelheid en efficiëntie. Private Blockchain daarentegen is meestal veel schaalbaar en sneller, maar is niet volledig gedecentraliseerd.

Federated Blockchain biedt de ultieme oplossing voor een consortium dat de volledige voordelen van de grootboektechnologie als geheel wil benutten. Federatieve blockchains zijn over het algemeen veel sneller als het gaat om het verwerken van transacties.

Het feit dat het aantal knooppunten dat nodig is voor validatie altijd onder controle is, verkleint het risico op schaalbaarheidsproblemen. Bovendien leidt het feit dat die transacties veel sneller en minder gecompliceerd zijn, tot lagere transactiekosten in een federatieve blockchain.

Federatieve blockchains zijn voor specifieke groepen of entiteiten. Het feit dat ze geen willekeurige vreemden op het netwerk toelaten, verkleint de kans op 51% aanvallen.

Blockchain als een service

Techgiganten investeren steeds meer in Blockchain, gezien het potentieel van de technologie om de operationele efficiëntie te verbeteren. Verhoogde investeringen hebben in wezen geleid tot Blockchain as a service.

Blockchain as a service is in wezen een aanbod waarmee mensen cloudgebaseerde oplossingen kunnen gebruiken om zowel blockchain-apps als slimme contracten te bedenken. Amazon Microsoft en Oracle zijn enkele van de technische giganten die enorme hoeveelheden geld hebben geïnvesteerd in het verbeteren van blockchain als een service.

Amazon heeft al blockchain-sjablonen onthuld als onderdeel van Baas waarmee Amazon Web Service-gebruikers die aan blockchain werken, veel sneller hyperledger Fabric- en Ethereum-netwerken kunnen opzetten. De sjablonen maken het ook gemakkelijk voor mensen om gemakkelijk blockchain-netwerken te implementeren.

Microsoft beschouwt zichzelf als de pionier van de BaaS-industrie. Via Azure heeft de softwaregigant het proces van het bedenken van blockchain-netwerken vereenvoudigd dankzij vooraf geconfigureerde netwerken en infrastructuur. Ingebouwde verbindingen stellen gebruikers in staat om verschillende blockchain-ontwikkelingen te valideren en te herhalen.

Oracle van zijn kant heeft Enterprise-Grade Blockchain Cloud Service onthuld. De service biedt zakelijke klanten een volledig beheerde aanpak en een raamwerk om betrokken te raken bij de blockchain. De blockchain as a service is gebouwd op open source Hyperledger Fabric Project.

Blockchain-bedrijfsproces

Een van de belangrijkste voordelen van blockchain-technologie is dat het de wrijving tussen partijen die betrokken zijn bij de uitwisseling van informatie helpt verminderen. Blockchain-bedrijfsprocessen krijgen steeds meer grip, deels omdat de technologie helpt bij het stroomlijnen van verschillende operaties.

De digitale grootboektechnologie verhoogt het niveau van het blockchain-bedrijfsnetwerk op twee manieren. Ten eerste maakt het een gemakkelijke registratie mogelijk van de transactiegeschiedenis die heeft plaatsgevonden in een heel bedrijfsnetwerk. Transacties in elke keten zijn aantoonbaar en onveranderlijk, waardoor mensen vertrouwen kunnen hebben in data in een keten.

De technologie zorgt ook voor bedrijfslogica in een netwerk door alle rollen en verantwoordelijkheden van mensen die bij een transactie betrokken zijn, op te nemen. Het gebruik van slimme contracten dicteert bijvoorbeeld hoe partijen met elkaar gaan samenwerken, dergelijke contracten zorgen er ook voor dat mensen die bij transacties betrokken zijn altijd volgens de regels spelen.

Hoe Blockchain bedrijfsprocessen revolutioneert

Rekrutering, contactbeheer en Fintech zijn enkele van de belangrijkste gebieden waar de blockchain-bedrijfsstrategie aan kracht wint. Uitbreiding buiten cryptocurrency heeft ervoor gezorgd dat de technologie zijn weg heeft gevonden naar belangrijke bedrijfsactiviteiten.

Hieronder staan ​​enkele van de opkomende blockchain-bedrijfsstrategieën die verschillende industrieën vormgeven.

Blockchain-bedrijfsideeën Sector Toepassing Voordelen

Traceerbaarheid van activa

Toeleveringsketen en logistiek

-Blockchain verbetert het volgen van goederen en onderdelen in toeleveringsketens en gedurende hun hele levenscyclus.

-De technologie helpt ook om de besluitvorming over voorraadbeheer en reparaties te verbeteren

-Eliminatie van tussenpersonen

-Lagere kosten voor supply chain management

-High-end strakke beveiliging

Snellere afwikkeling van transacties

Financiën en detailhandel

– Versnelde afwikkelingstijden is een van de voordelen van Blockchain-bedrijfsmodellen in de detailhandel en e-commerce.

-De technologie helpt de afwikkelingstijd te versnellen als het gaat om geschillen met betrekking tot transacties.

-Blockchain-bedrijfsnetwerken profiteren ook van naadloze grensoverschrijdende betalingen

-snellere transacties

– Lagere kosten

-Betere klantervaring

Belastingen en douane

Elke sector

-De technologie blijkt betrouwbaar te zijn bij het automatiseren en stroomlijnen van nalevingslasten met betrekking tot belastingen en douane.

-Eliminatie van tussenpersonen

-Meer transparantie en traceerbaarheid

Betalingen Royalty’s en licenties

Financiën

Blockchain-technologie automatiseert vooraf bepaalde contractvoorwaarden, waardoor snellere royaltybetalingen en abonnementsinkomsten mogelijk zijn.

-Verhoogde transparantie

-Verhoogde traceerbaarheid

-Uitbetalingen zijn geautomatiseerd

Bestrijdt fraude bij royaltybetalingen

Identiteitsbeheer Elke sector Blockchain-technologie heeft gebruik gevonden voor de authenticatie van identiteit op een blockchain voor referentie-identiteit en voor loyaliteits- en beloningsprogrammabeheer. -Privacy en beveiliging toegevoegd

-Unieke ondertekende ID’s

– Verbetering van gegevensbeveiliging

– Fraude tegengaan

Bottom Line

Hoewel Blockchain-technologie al geruime tijd bestaat, is het nu pas dat mensen, maar ook multinationals, er grote belangstelling voor hebben. Het wordt steeds duidelijker dat de technologie de potentie heeft om transacties in verschillende sectoren te verbeteren en transactiekosten te verlagen. Bovendien heeft de technologie het potentieel om het delen van gevoelige informatie op een veiligere manier te verbeteren.

Dat gezegd hebbende, bedrijven die hun operationele efficiëntie willen verbeteren, zouden veel moeten blijven investeren in de technologie en deze moeten integreren als onderdeel van hun bedrijfsstrategie.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me