Ultieme gids voor Ethereum Smart Contracts

Wilt u meer weten over slimme contracten van Ethereum? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. In dit artikel zullen we slimme contracten onderzoeken in de context van Ethereum. In feite was het Ethereum dat het concept van automatisering via slimme contracten bracht. Het veranderde de manier waarop blockchain-technologie evolueerde en hielp de toekomst van blockchain als geheel vorm te geven.

Ook de opkomst van blockchain in de afgelopen jaren valt niet te ontkennen. Projecten zoals Hyperledger en Corda lopen voorop bij het brengen van blockchain-technologie naar bedrijven over de hele wereld.

Het is duidelijk dat het blockchain-concept dat is bedacht vanaf de release van de eerste cryptocurrency, d.w.z. bitcoin, niet voldoende was om aan de vraag van het huidige generatiebedrijf te voldoen. Met slimme contracten gebruikt de nieuwe generatie blockchain-technologie verschillende gedistribueerde grootboektechnologieën om beter aan de eisen van verschillende sectoren te voldoen.

Ethereum slimme contracten

Laten we beginnen door te begrijpen wat slimme contracten van Ethereum of slimme contracten in het algemeen zijn.

Wat is een slim contract?

Slimme contracten zijn ontworpen om te werken als een computerprotocol dat een contract digitaal kan verifiëren, afdwingen en faciliteren zonder dat er papierwerk nodig is. Het is vergelijkbaar met papieren contracten, maar wordt efficiënter en effectiever beheerd dan deze. De slimme contracten zijn haalbaar om transactieprestaties tussen partijen te beheren.

Slimme contracten zijn mogelijk vanwege de ware aard van blockchain, d.w.z. decentralisatie. Het lijdt geen twijfel dat zonder tussenkomst van de tussenpersonen de taken of transacties die door partijen worden uitgevoerd, ook kunnen worden geautomatiseerd.

Zonder mogelijkheid van conflicten is blockchain altijd de eerste keuze geweest voor bedrijven die de voorkeur geven aan volledige transparantie en geloofwaardigheid.

Dit alles betekent dat slimme contracten kunnen worden gebruikt om waarde te delen in de vorm van aandelen, eigendom of geld op een conflictvrije, transparante en gedecentraliseerde manier. Omdat er geen tussenpersoon is, is het proces ook veilig en fraudebestendig dankzij het gebruik van de onveranderlijkheidsfunctie en cryptografie van blockchain.

Een eenvoudige context


Een eenvoudigere manier om het te begrijpen, is door het te vergelijken met een gewichtsmachine. Om de machine te gebruiken, hoeft u de machine alleen de benodigde invoer te geven en te wachten tot deze deze voor u heeft berekend.

Er is hier geen tussenpersoon en is accuraat zonder te worden geknoeid. Het is een eenvoudig contract tussen u en de machine.

Slimme contracten werken ook op dezelfde manier. Hiermee hoeft u niet op uw hoede te zijn voor derden. In een slim contract worden de regels correct gedefinieerd, samen met de boetes of andere clausules die de twee partijen zijn overeengekomen.

Dit is vergelijkbaar met die van een normale overeenkomst die wordt gedaan via een traditioneel contract. In slimme contracten of slimme Ethereum-contracten is alles echter geautomatiseerd.

Meer lezen over slimme contracten? Lees hier onze ultieme gids: Slimme contracten: de ultieme gids voor beginners.

Wie heeft slimme contracten en slimme Ethereum-contracten gemaakt?

Het concept van slimme contracten ontstond in 1996. Het werd voor het eerst geïntroduceerd door Nick Szabo. Hij was een computerwetenschapper. Na verloop van tijd bracht hij betere versies ervan uit en bracht hij meerdere publicaties uit.

Maar de echte implementatie van slimme contracten gebeurde met de release van bitcoin – de cryptocurrency die in 2009 werd uitgebracht.

Het echte gebruik werd echter voor het eerst gedaan in Ethereum, waar Vitalik Buterin werkte aan de juiste implementatie van slimme contracten.

Volgens hem is een smart contract een programma dat code gebruikt om de eigenaar van het activum te bepalen en het proces om dit te doen automatiseert. Als de activa niet aan een persoon worden toegewezen, worden de terugbetalingen gedaan volgens de voorwaarden die zijn vastgelegd in het slimme contract. Dit is een stap voorwaarts in vergelijking met gedecentraliseerde grootboektechnologie, waarbij het kernidee is om gegevens te repliceren en te delen zonder de noodzaak van gecentraliseerde autoriteit.

Tegenwoordig worden slimme contracten in bijna alle cryptocurrencies gebruikt.

Waarom hebben we slimme Ethereum-contracten nodig??

In dit gedeelte zullen we leren waarom we slimme Ethereum-contracten nodig hebben. Net als elk slim contract hebben slimme contracten van Ethereum hun eigen voordelen.

 • Vertrouwen

Slimme contracten wekken vertrouwen in de hele deal of overeenkomst die door partijen is ingesteld om transacties te doen. Met slimme contacten kan niemand de documenten wijzigen of de voorwaarden van het contract wijzigen. De documenten worden ook veilig opgeslagen met de juiste versleutelingsmethoden zonder dat een gecentraliseerde autoriteit nodig is. Het gebruik van slimme contracten brengt ook vertrouwen bij de deelnemers zonder de andere partij volledig te hoeven kennen.

 • Autonomie

Het gebruik van smart contract brengt autonomie met zich mee, omdat er geen tussenpersoon van een derde partij nodig is om de transactie of de overeenkomst te vergemakkelijken.

 • Besparingen

Het gebruik van slimme contracten levert ook besparingen op voor de bij de uitwisseling betrokken partijen. De besparingen worden gerealiseerd door de overbodige makelaars, notarissen, assistentie of enige andere vorm van tussenpersonen weg te nemen. In eenvoudige bewoordingen verwijdert het slimme contract de extra kosten die zijn verbonden aan de meeste services die er zijn.

 • Veiligheid

Slimme contracten zijn veilig in vergelijking met andere vormen van traditionele methoden van contractbeheer. Slimme contracten zijn moeilijk te hacken als ze correct worden geïmplementeerd. Ze gebruiken immers cryptografie om niets te doen dat kan worden gehackt of gewijzigd.

 • Nauwkeurigheid

Alle transacties die met behulp van slimme contracten worden gedaan, zijn nauwkeurig en bevatten geen fouten, aangezien het slimme contract op het moment van creatie goed werd beoordeeld voordat het live werd gezet.

Hoe werkt Ethereum Smart Contract??

In deze sectie zullen we leren hoe slimme contracten van Ethereum of slimme contracten in het algemeen werken.

Voordat we beginnen, moeten we begrijpen dat Bitcoin op de meest eenvoudige manier slimme contracten ondersteunt. Het deed het door het netwerk aan te bieden als een manier om waarde over te dragen van de ene peer naar de andere. De knooppunten in het netwerk zorgen voor het validatieproces.

Het gebruik van slimme contracten is echter veel meer dan alleen cryptocurrency.

Laten we eens kijken naar Ethereum. Het introduceerde scripttaal en het idee om slimme contracten te configureren om meer te doen dan alleen het overdragen van waarden of activa tussen collega’s.

Het stelde ontwikkelaars in staat om hun eigen programma’s te maken via slimme contracten, die volgens hen ook wel bekend staan ​​als autonome agenten Ethereum wit papier.

Ethereum maakte het mogelijk om een ​​breder scala aan rekeninstructies te ondersteunen, omdat het een “Turing-complete” is.

Dus, waar kunnen slimme contracten toe in een Ethereum-netwerk? Laten we het hieronder bekijken.

 • De slimme contracten van Ethereum bieden functies voor meerdere handtekeningen. Dit betekent dat een account (s) kunnen worden aangemaakt met behulp van slimme contracten waarbij de uitgaven worden gedaan op basis van de overeenstemming van de mensen in een groep.
 • Het kan ook effectief worden gebruikt om contracthulpprogramma te leveren, d.w.z. het aan andere contracten te verstrekken.
 • Slimme contracten kunnen worden gebruikt om overeenkomsten tussen gebruikers te beheren.
 • Ten slotte kan het dienen als een manier om informatie op te slaan, zoals lidmaatschapsrecords.

Slimme contracten werken ook niet op zichzelf. Om ze functioneel en beheersbaar te maken, kunt u op verschillende manieren slimme contracten en een blockchain-netwerk met elkaar verbinden.

Als een slim contract bijvoorbeeld het aantal opnames op een school beheert, zal het vertrouwen op andere slimme contracten die opnames vergemakkelijken, valideren en opnames overdragen aan het genoemde onderwerp.

Uw eigen slimme contract maken

Uw eigen slimme contract maken is eenvoudig. Er is een overvloed aan online bronnen die u kunt gebruiken om uw eigen slimme contract te maken. Een van die bronnen komt uit de documenten van Solidity – de programmeertaal die wordt gebruikt om slimme contracten op het Ethereum-platform te schrijven. Laten we eens kijken naar de voorbeelden van slimme Ethereum-contracten.

Om toegang te krijgen tot de tutorial, kun je hun documentatie raadplegen hier: Inleiding tot slimme contracten – Solidity 0.6.7-documentatie. Hier kunt u ook de Ethereum smart contract-zelfstudie vinden.

Solidity is een van de slimme contracttalen van Ethereum die u kunt gebruiken om contracten te ontwikkelen.

We zullen hieronder ook een voorbeeld doornemen dat is overgenomen uit de documentatie.

ethereum-smart-contract-creatie

Uw eigen slimme Ethereum-contract maken

Het bovenstaande is een opslagvoorbeeld waarbij we een variabele initiëren opgeslagen informatie en stel het vervolgens openbaar in met de functie set (unit x). De waarden worden geretourneerd via de functie get ().

Laten we eens kijken naar het voorbeeld van een subvaluta.

ethereum-smart-contract-sub-valuta-voorbeeld

SubCurrency-voorbeeld

Hier hebben we het Coin () contract.

In het contact hebben we de belangrijkste functies gedefinieerd, waaronder

 • Verzonden (adres van, adres naar, uint-bedrag) → Wordt gebruikt om een ​​bedrag van het ene adres naar het andere te verzenden.
 • constructor () → initieert de constructor
 • function mint (adres ontvanger, uint bedrag) → Mint de cryptocurrency

Ethereum Smart Contract-gebruiksgevallen

Er zijn meerdere use-cases van Ethereum smart contract use-cases. Laten we ze een voor een kort doornemen.

 • Regering

Een van de beste use-cases van slimme contracten is bij de overheid. Ze kunnen het bijvoorbeeld gebruiken voor stemdoeleinden, wat een van de belangrijkste kwesties in het bestuur is.

Mensen willen transparantie en slimme contracten kunnen de stemsystemen helpen om dat te bieden. Op deze manier zal er geen politiek en samenzwering zijn rond stemmen. De op het grootboek gebaseerde oplossing kan gemakkelijk stemmen traceren en ervoor zorgen dat de resultaten zo nauwkeurig mogelijk zijn.

Slimme contracten kunnen ook de opkomst van de kiezers verbeteren, omdat het kan worden gebruikt om te werken met een digitale identiteit waarvoor geen formulieren hoeven te worden ingevuld. Kiezers kunnen ervoor kiezen om te stemmen via een veilig online systeem, waardoor de kans wordt vergroot om een ​​eerlijke regeringspartij aan de macht te krijgen.

 • Beheer

Het kan ook hun werkprocessen automatiseren met behulp van slimme contracten.

Het gebruik van slimme contracten betekent ook dat er meer vertrouwen is onder het management, aangezien de informatiebron één grootboek is dat voortdurend wordt bijgewerkt met nieuwe verifieerbare informatie..

Andere voordelen zijn onder meer transparantie, nauwkeurigheid en geautomatiseerde systemen. Het heeft duidelijk geen zin om heen en weer te gaan voor goedkeuringen en discussies wanneer u één enkele bron voor informatiedistributie heeft die niet afhankelijk is van een gecentraliseerde aanpak.

Het verbetert de verwerking naar een geheel nieuw niveau zonder afhankelijkheid van andere processen en met minder kans op het delen en gebruiken van verkeerde informatie. Het zorgt ook voor schikkingen en rechtszaken.

 • Bevoorradingsketen

Supply chain is ongetwijfeld de belangrijkste use-case voor slimme contracten. Elke toeleveringsketen die Ethereum gebruikt, kan profiteren van wat slimme Ethereum-contracten kunnen doen.

Bijvoorbeeld een bezorgsysteem dat slimme contracten gebruikt om het product te volgen, de staat waarin het zich bevindt en andere belangrijke details die niet mogelijk waren zonder het gebruik van slimme contracten of het grootboeksysteem. Slimme contracten zijn ook in staat om automatisch dingen te bestellen als de voorraden bijna op zijn.

Dit is van groot belang voor retailers of online supply chain-markten, omdat ze niet altijd in de gaten hoeven te houden wat ze moeten aanvullen, waardoor de partners het meeste uit het geautomatiseerde systeem kunnen halen. Een ander voordeel van het gebruik van slimme contracten is geschillenbeslechting in de toeleveringsketen. Omdat alles wordt bijgehouden, worden geschillen binnen enkele minuten opgelost.

 • Auto

Auto is nog een andere use-case voor slimme contracten. De auto-industrie kan slimme contracten gebruiken als het gaat om zelfrijden.

De slimme contracten kunnen helpen om de fouten tijdens een ongeval op te sporen of om de problemen die zich in de auto voordoen te begrijpen. Dit kan helpen bij autoverzekeringen en fraude voorkomen.

Het kan ook echt gebruikers helpen die getroffen zijn door een auto-ongeluk en ervoor zorgen dat hun verzekering heel snel wordt geregeld!

 • Onroerend goed

Heeft u er ooit aan gedacht om een ​​huis te kopen en besluit u het dan uit te stellen vanwege het lange proces dat nodig is om er een te krijgen? Als je dat doet, ben je niet de enige.

Om nog maar te zwijgen, er zijn verificatieprocessen die een tijdje kunnen duren voordat u eigenaar kunt worden van uw nieuwe huis!

Al deze kunnen worden geautomatiseerd met behulp van slimme contracten die het hele proces van kopen en eigendomsoverdracht van verkoper naar koper kunnen regelen. De clausule kan worden besloten en vervolgens worden gecodeerd in een smart contract voordat deze live wordt gemaakt.

Eenmaal gedaan, moet de koper de termijnen of de betaling betalen. Als u klaar bent, wordt het eigendom van het nieuwe huis automatisch overgedragen.

 • Gezondheidszorg

De laatste use-case van Ethereum smart contract is de gezondheidszorg. De gezondheidszorg kampt momenteel met veel problemen en hindernissen als het gaat om dienstverlening aan de patiënten. Een van die problemen is het opslaan en bijhouden van de persoonlijke gezondheidsdossiers van de patiënt.

Aangezien elke zorgverlener zijn eigen database en manier heeft om deze te beheren, is het moeilijk voor dienstverleners om toegang te krijgen tot eerdere records.

Dit leidt tot inconsistenties als het gaat om het bedienen van patiënten. Zonder een goed gedecentraliseerd netwerk kan het ook een uitdaging worden om een ​​verzekering af te sluiten.

Slimme contracten die op het Ethereum-netwerk worden uitgevoerd, kunnen de gezondheidsproblemen oplossen door een gezondheidszorgsysteem te creëren waar de profielen van patiënten toegankelijk zijn via een gedecentraliseerd netwerk. Het verbetert ook de testresultaten, de naleving van de regelgeving en het toezicht op de levering van geneesmiddelen!

Gevolgtrekking

Het slimme contract van Ethereum is er om te blijven. Ze zorgen ervoor dat blockchain-technologie werkt en automatiseert zonder dat er een gecentraliseerde autoriteit nodig is.

Het feit dat er tal van use-cases zijn voor slimme contracten, maakt het nog nuttiger voor de bedrijven die er zijn. De volgende keer dat je het huis gaat kopen, zoek dan naar een platform dat gedecentraliseerd is en maak gebruik van slimme contracten.

Op deze manier kunt u uw koopproces automatiseren door u in staat te stellen leningen en aanbetalingen te automatiseren. Zodra u uw betaling heeft voltooid, draagt ​​het slimme contract automatisch het onroerend goed aan u over!

Hoe geweldig is dat? Rechtsaf!

Dus, wat vind je van slimme contacten in het algemeen? Reageer hieronder en laat het ons weten.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map