In deze gids zullen we de voor- en nadelen van blockchain-technologie ontdekken en hoe u alle tekortkomingen van blockchain kunt overwinnen.

Veel blockchain-enthousiastelingen op de markt verheerlijken blockchain-technologie als de volgende beste digitale revolutie. Eerlijk gezegd hebben ze het niet allemaal mis. In werkelijkheid verandert technologie legacysystemen, verwijdert ze tussenpersonen en introduceert ze een nieuwe wereld voor ons. Velen slagen er echter niet in om de voor- en nadelen van blockchain goed af te wegen voordat ze erin springen.

Bij elke technologie zijn er altijd voor- en nadelen; blockchain staat ook op die lijst. Dus wanneer bedrijven proberen het volledige potentieel van blockchain te achterhalen, vergeten ze vaak de problemen.

Als gevolg hiervan hebben velen de neiging om fouten te maken, middelen te verliezen en tijd te verspillen. Om u te helpen de voor- en nadelen van blockchain af te wegen, behandelen we ze in deze gids. Laten we dus eens kijken wat de voor- en nadelen van blockchain zijn! Maar laten we, voordat we ingaan op de sectie met voor- en nadelen van blockchaintechnologie, een korte samenvatting geven van wat blockchain-technologie werkelijk is.

Schrijf nu in: Enterprise Blockchains Fundamentals-cursus


Wat is blockchain-technologie?

Laten we beginnen met de basis – Blockchain-technologie is een gedecentraliseerd grootboeksysteem dat gedistribueerde aard, gegevensintegriteit en transparantie bevordert.

Het was niet zo ingewikkeld, toch? Laat me het op een eenvoudigere manier uitleggen. Kortom, het is een grootboeksysteem met blokken en elk blok is verbonden in een kettingachtige structuur. Alle blokken worden dus verbonden met het nieuwe blok en het blok.

Bovendien zal elk afzonderlijk blok informatie bevatten en zou de kettingachtige structuur het koppelingsproces vertegenwoordigen. Alle informatie in het blok is hoe dan ook cryptografisch beveiligd. Behalve deze heeft het ook een hash-ID, tijdstempels en transactiegegevens.

In werkelijkheid zul je in dit type architectuur eindigen met een reeks blokken, en dit is waar de naam van de blockchain in de eerste plaats vandaan kwam. Velen van jullie verwarren het misschien met de database, maar blockchain en database zijn in werkelijkheid heel verschillend.

De beste voordelen van blockchain zijn dat het een peer-to-peer-verbinding biedt, zodat er geen gecentraliseerde server is die al uw bewegingen bewaakt.

Hoe populair is het onder de ondernemingen?

Momenteel zijn veel bedrijven zeer geïnteresseerd in blockchain-technologie. Na analyse van de voor- en nadelen van blockchain, zijn velen al begonnen met hun blockchain-implementatie. Volgens een recent onderzoek is meer dan 36% van de ondernemingen bereid om $ 5 miljoen of meer in de blockchain te investeren.

De enquête voor 2020 werd uitgevoerd onder 1488 wereldwijde ondernemingen, waarbij aan elk bedrijf werd gevraagd hoeveel ze van plan zijn te investeren. U kunt het onderstaande percentageformulier bekijken. U moet echter weten dat de enquête niet alle ondernemingen ter wereld omvat die aan de technologie werken.

Het “echte” percentage zal dus altijd variëren. Voor meer informatie kunt u terecht bij de Deloitte enquête.

Investeringen Percentage ondernemingen dat van plan is te investeren
≥ $ 10 miljoen 7%
$ 5 miljoen – $ 10 miljoen 24%
$ 1 miljoen – $ 5 miljoen 30%
$ 500.000 – $ 1 miljoen 24%
12%
Niet zeker 2%
Geen investering 1%

U ziet dus dat ondernemingen ook graag in de technologie willen investeren. Laten we hoe dan ook verder gaan met het volgende deel van de voor- en nadelen van de blockchain-gids.

Voors en tegens van Blockchain-technologie

Er zijn veel voor- en nadelen van blockchain-technologie, maar onder hen zullen we eerst de pro-sectie bekijken. Bekijk hieronder de voordelen van blockchain.

Blockchain-voordelen

Er zijn veel voordelen van blockchain-technologie. Laten we eens kijken wat enkele ervan zijn:

Disintermediatie

Allereerst krijg je met blockchain een gedistribueerd systeem. Het betekent dat het alle tussenpersonen uit uw systeem verwijdert. Maar hoe is dat een voordeel? In werkelijkheid zijn tussenpersonen meestal de externe bron die u met uw services verbindt.

In de zakenwereld krijgen ze echter van elke dienst die de tussenpersonen bieden een korting. In werkelijkheid lijkt een klein bedrag aan betaling misschien niet veel, maar het klopt wel wanneer uw service een proces van 10-15 stappen vereist.

Afgezien daarvan is er geen manier om te weten of de tussenpersonen eerlijk zouden zijn met hun diensten. In werkelijkheid zit de corruptie diep, en in veel gevallen hebben deze tussenpersonen de neiging om ondernemingen en consumenten te misbruiken voor hun persoonlijk gewin.

Dus door ze kwijt te raken, wordt het hele vertrouwensprobleem opgelost. Laten we eens kijken naar het volgende voordeel in deze voordelen van blockchain-gids.

Hoogwaardige gegevens

Blockchain-technologie biedt een superieur niveau van datakwaliteit. In werkelijkheid is het een gedistribueerd grootboeksysteem waarin het gegevens opslaat. Maar hoe levert het hoogwaardige data op? U moet weten dat gegevens van lage kwaliteit niet binnen een nacht worden omgezet in gegevens van hoge kwaliteit. Dat is niet hoe het gebeurt.

Hoe dan ook, deze gedistribueerde grootboektechnologie biedt een consensusproces waarmee u slechte gegevens kunt filteren met nuttige gegevens. Het betekent dat niemand zomaar informatie aan het grootboek kan toevoegen of zelfs de bestaande kan manipuleren.

Dus wanneer elk stukje informatie wordt geverifieerd voordat het aan het grootboek wordt toegevoegd, worden alle valse gegevens verwijderd.

Bovendien lost het ook de problemen op die voortkomen uit door mensen gemaakte fouten. Aangezien elk stukje informatie wordt geverifieerd, is er geen ruimte voor door mensen gemaakte fouten.

Het verhoogt dus aanzienlijk de kwaliteit van de gegevens. Laten we hoe dan ook verder gaan naar het volgende voordeel in deze gids met voor- en nadelen van blockchain.

Duurzaamheid en veiligheid

Blockchain biedt duurzaamheid op zijn best. Je zou het kunnen zien als internet met ingebouwde robuustheid. In werkelijkheid maakt de algehele structuur van de technologie het zo duurzaam. Omdat het informatieblokken in het netwerk opslaat, zorgt het er bovendien voor dat er geen enkel storingspunt is of een enkele entiteit het beheert..

Deze kwaliteit maakt het systeem inherent duurzaam. Meer nog, aangezien niemand de blokken kan veranderen, blijft het een solide beveiligd platform. Afgezien daarvan is het ook behoorlijk efficiënt om hackpogingen af ​​te weren.

Er is dus weinig tot geen mogelijkheid om dit netwerk te overmeesteren. Laten we hoe dan ook het volgende voordeel bekijken in deze gids met voor- en nadelen van blockchain.

 Hoog niveau van integriteit

Een ander groot voordeel van blockchain is het integriteitsniveau. Vergeleken met andere netwerksystemen die er zijn, biedt blockchain tot nu toe het hoogste niveau van integriteit. Maar wat houdt het in? In werkelijkheid betekent dit dat al uw gegevens altijd de juiste zijn en dat niemand ze kan wijzigen als ze eenmaal in het grootboek staan.

Meer nog, het proces van het opslaan van de informatie en consensusprocessen is ook robuust. Bovendien kan elke gebruiker de verificatie niet zomaar naar eigen inzicht wijzigen. Het zou dus elke keer nauwkeurige en betrouwbare gegevens bieden wanneer u transacties uitvoert of andere informatie opslaat.

Aan de andere kant speelt de hash-ID van elke blockchain een grote rol bij het behouden van deze eigenschap. Laten we eens kijken naar het volgende voordeel in deze gids met voor- en nadelen van blockchain.

Onveranderlijkheid en transparantie

Voor het volgende voordeel in deze gids met voor- en nadelen van blockchain, gaan we dieper in op transparantie en onveranderlijkheid. Blockchain wordt geleverd met een onveranderlijk opslagsysteem waar u geen enkele vorm van gegevens kunt wijzigen of laat staan ​​volledig kunt verwijderen.

In werkelijkheid speelt cryptografische hashing een grote rol bij het handhaven van een onveranderlijke structuur. Omdat elk blok een hash-ID heeft, zouden wijzigingen in de gegevens van dat blok de ID drastisch veranderen. En het is onmogelijk om dezelfde hash-ID opnieuw te maken.

Dus als iemand de gegevens probeert te wijzigen, zullen alle andere gebruikers dit meteen opmerken. Hoe dan ook, het grootste deel van het grootboeksysteem op deze technologie is ook voor iedereen zichtbaar. Zelfs in privé-blockchains is er algemene grootboekinformatie die iedereen op elk moment kan zien.

Levensduur en betrouwbaarheid

Een ander groot voordeel in deze voor- en nadelen van blockchain-gids is de betrouwbaarheid en levensduur van gegevens. Zoals je al weet, is blockchain onveranderlijk, transparant en biedt het integriteit. Al deze kenmerken resulteren in de betrouwbaarheid en levensduur van de technologie.

Bovendien, omdat niemand zomaar de regels van de blockchain kan veranderen, blijft deze intact. Bovendien wordt het een betrouwbare technologie omdat het levensvatbare oplossingen kan bieden voor verschillende zakelijke problemen op de lange termijn.

Veel bedrijven overwegen al om hun legacy-netwerken voor de lange termijn aan te passen met blockchain.

Simplistisch ecosysteem

Velen van jullie vinden blockchain misschien een gecompliceerd ecosysteem; vertrouwen is echter eigenlijk een simplistisch ecosysteem. In werkelijkheid moet elke onderneming verschillende fasen doorlopen om hun consumenten een oplossing te bieden of te verwerken.

Wat blockchain hier doet, is de verschillende stadia van verwerking terugbrengen tot een paar stappen. Bovendien, aangezien de technologie bijna alles online kan bieden, is het veel gemakkelijker te onderhouden.

Er zijn al veel blockchain-gebaseerde oplossingen op de markt die gebruiksvriendelijke interfaces bieden.

Gemachtigde gebruikers

Het is nog een van de voordelen in deze gids met voor- en nadelen van blockchain. In het traditionele gecentraliseerde systeem hebben de gebruikers niet echt veel controle over hun eigen informatie. Als gevolg hiervan proberen meerdere corrupte personeelsleden de informatie te misbruiken voor hun persoonlijk gewin.

Omdat blockchain echter zorgt voor een peer-to-peer-netwerk en gebruikers de controle teruggeeft, zorgt het ervoor dat niemand ze op enigerlei wijze kan misbruiken. Het niveau van beveiliging en transparantie zorgt ervoor dat elk individu de volledige controle heeft over zijn / haar informatie.

Dit is absoluut iets dat we al heel lang wilden.

Snellere transacties

Het biedt ook snellere transacties in vergelijking met traditionele middelen. Gewoonlijk kunnen de gecentraliseerde banken zelfs veel tijd kosten om een ​​transactie te verwerken. Het werd prominenter wanneer iemand geld naar het buitenland probeert te sturen.

In werkelijkheid kan het zelfs tot zes dagen duren voordat die transactie is verwerkt. In tijden van nood kunnen veel consumenten dus niet vertrouwen op het trage systeem van traditionele banken. Met blockchain kunt u echter binnen enkele seconden een transactie voltooien!

Dat is tot nu toe ontzettend sneller dan welk traditioneel middel dan ook.

Lagere transactiekosten

Behalve dat het snellere transacties biedt, biedt het ook lagere transactiekosten – uiteraard niets gratis. Wanneer u traditionele methoden gebruikt om dagelijks transacties uit te voeren, moet u ze een of andere vorm van vergoeding geven in ruil voor hun diensten.

Ook al is de vergoeding misschien klein, maar na een proces dat uit meerdere stappen bestaat, kan het zwaarder worden voor uw portemonnee. Aan de andere kant biedt blockchain alleen lagere transactiekosten in ruil voor een sneller transactieproces.

Laten we de volgende bekijken in deze gids met voor- en nadelen van blockchain.

Nieuw bedrijfsmodel en waardeketen

Een ander groot voordeel van blockchain in deze gids met voor- en nadelen van blockchain is het nieuwe bedrijfsmodel. Blockchain biedt een nieuw perspectief op hoe we ons bedrijf in de nieuwe wereld moeten modelleren.

Met het gebruik van deze technologie worden nieuwe marktplaatsen gevormd en worden nieuwe kansen gecreëerd. Bovendien is het een betere infrastructuur die veel problemen wegneemt waarmee we tegenwoordig worden geconfronteerd. Het voegt ook meer waarde toe aan uw onderneming als u het eenmaal begint te gebruiken door de inkomsten te verhogen en het vertrouwen te bevorderen.

Verbeterde traceerbaarheid

Dit is tot nu toe het laatste voordeel in de lijst met voor- en nadelen van blockchain. Nou, het is meer voor bedrijven die te maken hebben met de complexe aard van de toeleveringsketen of een andere vergelijkbare branche. Het is cruciaal om te traceren wat of hoe u een item heeft geproduceerd.

In elke fase moet u ervoor zorgen dat het de hoogste kwaliteit biedt. Als u de oorsprong van uw goederen echter niet weet, kunt u geen kwaliteit bieden. Blockchain zorgt er echter voor dat u deze items van de bron tot aan het eindpunt kunt traceren.

Niet alleen goed, maar u kunt ook elk activum in activabeurzen verifiëren.

Blockchain-technologie nadelen

In deze voor- en nadelen van de blockchain-technologiegids zullen we het nu hebben over de verschillende nadelen van blockchain-technologie. Laten we eens kijken wat deze zijn.

Redundante prestaties

Het is het eerste nadeel in de voor- en nadelen van de blockchain-lijst tot nu toe. In werkelijkheid zijn de rekenbehoeften van deze technologie meer repetitief dan gecentraliseerde servers. Het is omdat elke keer dat het grootboek wordt bijgewerkt, alle knooppunten ook hun versie van het grootboek moeten bijwerken.

Het is omdat de gedistribueerde aard van het grootboeksysteem vereist dat elk knooppunt een kopie van het grootboeksysteem moet hebben. Het moet dus keer op keer hetzelfde proces ondergaan.

Complex handtekeningverificatieproces

Een ander nadeel in onze voor- en nadelen van de blockchain-lijst is het handtekeningverificatieproces. Kortom, voor elke transactie in het systeem heeft u een privé-openbare cryptografische handtekeningverificatie nodig.

Het gebruikt vervolgens de ECDSA (Elliptic Curve Digital Signature Algorithm) om ervoor te zorgen dat de transactie plaatsvindt tussen de juiste knooppunten. Elk knooppunt moet dus de authenticiteit van de gebruiker verifiëren, wat een lastig en complex proces kan zijn.

Privésleutels

Om transacties op het netwerk uit te voeren, heeft u een privésleutel nodig. Hoewel andere gebruikers uw openbare sleutel kunnen zien, is een privésleutel veel belangrijker omdat deze verborgen blijft. Bovendien hebben alle blockchain-adressen een privésleutel.

U moet uw privésleutel op welke manier dan ook beveiligen als u niet wilt dat andere mensen uw bezittingen misbruiken. Als u echter uw privésleutel kwijtraakt, raakt u ook de toegang tot uw geld op het netwerk kwijt. Er is geen manier meer om ze te herstellen.

Laten we eens kijken naar de volgende nadelen in onze gids met voor- en nadelen van blockchaintechnologie.

Gebrek aan interne mogelijkheden

Omdat technologie een relatief nieuw concept is, zijn er niet veel bekwame ontwikkelaars die eraan kunnen werken. Dus wanneer bedrijven proberen hun eigen blockchain-oplossing voor bedrijven te ontwikkelen, wordt het moeilijk om een ​​capabel team te vinden om het project af te handelen.

BAAS-providers bieden in dit geval veel diensten aan. Deze services bieden geavanceerde ontwikkelaars en marketingteams om u te helpen uw blockchain-oplossing op de markt te krijgen.

Als je je spel een boost wilt geven en een gecertificeerde blockchain-professional wilt worden, dan is hier een verzameling van onze blockchain-certificeringscursussen die je kunt uitproberen.

Integratieproblemen

Het is weer een van de belangrijkste nadelen van blockchaintechnologie. Het is voornamelijk bedoeld voor bedrijven met verouderde netwerken. In werkelijkheid zou blockchain legacy-netwerken vervangen. Het integratieproces is echter nog niet volledig functioneel. Bovendien zijn veel blockchain-technologieën niet in staat om samen te werken met de bestaande netwerken.

Het betekent dat bedrijven, om het goed te gebruiken, hun legacy-netwerken voorgoed volledig moeten verwijderen. Dit is iets waar velen sceptisch over zijn.

Onzekere regelgeving

Het is een groot nadeel in onze voor- en nadelen van de blockchain-lijst. In werkelijkheid hebben niet alle blockchain-technologieën de juiste set voorschriften op het netwerk. Velen vertrouwen het systeem dus helemaal niet. Aan de andere kant brengt het gebrek aan regelgeving het concept van ICO-zwendel met zich mee.

En het is onnodig te zeggen dat velen het slachtoffer zijn geworden van ICO-zwendel, omdat er geen regelgeving is met betrekking tot cryptocurrencies. Overheidsinstellingen hebben ook moeite om het over te nemen, aangezien deze sector volledig op regelgeving draait.

Groot energieverbruik

Om ervoor te zorgen dat elke transactie geldig is, moet deze consensusprocessen doorlopen. Het is duidelijk dat het consensusproces een enorme hoeveelheid inspanning vereist om elk knooppunt te vormen. Om nog maar te zwijgen, alle knooppunten moeten heen en weer communiceren om ervoor te zorgen dat een transactie geldig is.

Aan de andere kant vereisen consensusalgoritmen, zoals proof of work, veel rekenkracht, waardoor het totale stroomverbruik toeneemt. U zou echter blij zijn te weten dat nu meerdere consensusprotocollen veel minder energie verbruiken.

Laten we eens kijken naar de volgende nadelen in onze gids met voor- en nadelen van blockchaintechnologie.

Geen controle voor ondernemingen

Bedrijven hebben een bepaald gezaghebbend proces nodig om blockchain-technologie te gebruiken. Helaas zullen openbare blockchains deze controlerende aspecten niet snel kunnen aanbieden. De opkomst van private en consortium blockchains lijkt echter zowel de controle van de technologie als het gedistribueerde karakter te bieden. Dit worden meestal enterprise blockchain-frameworks genoemd en zijn alleen geschikt voor organisaties.

We zouden dus veel eerder dan verwacht in staat moeten zijn om deze kwestie moderner te benaderen.

Laten we eens kijken naar de volgende nadelen in onze gids met voor- en nadelen van blockchaintechnologie.

Privacybezorgdheden

Een ander belangrijk nadeel in onze voor- en nadelen van de blockchain-lijst zijn privacyproblemen. Ondernemingen hebben hun privacy nodig om koste wat het kost hun merkwaarde te behouden. Het is duidelijk dat ze hun gevoelige informatie niet mogen onthullen aan de massa mensen of hun concurrenten.

En dus zijn veel organisaties niet zo happig om blockchain te gebruiken voor zakelijke zakelijke doeleinden. Het gebruik van privétransactieopties en gebruikersspecifieke authenticatie lost dit probleem echter stukje bij beetje op.

Culturele adoptie / verstoring

Dit is meer een cultureel nadeel dan een technisch nadeel. Onze businessmodellen draaien al geruime tijd op een specifieke architectuur. Maar de uitvinding van blockchain vormt een bedreiging voor dat systeem.

In werkelijkheid begon blockchain de manier waarop het systeem werkt al te veranderen en heeft het veel industrieën ontwricht. Als gevolg hiervan zijn meerdere marktplaatsen al verouderd.

Laten we eens kijken naar de volgende nadelen in onze gids met voor- en nadelen van blockchaintechnologie.

Hoge kosten

Ja, blockchain is veel goedkoper dan andere infrastructuren. Het kan echter ook een kostbare oplossing zijn. Kortom, de kosten zijn afhankelijk van het type functie dat u wilt toevoegen en uw behoeften. Meer nog, het ontwikkelen van een oplossingsvorm van zetmeel vereist een flinke hoeveelheid geld.

Om nog maar te zwijgen van het vervangen van het legacy-systeem zou ook veel geld kosten. U kunt dit probleem echter oplossen door uw oplossingen tot een minimum te beperken. Bovendien kan het aansluiten bij een consortium of het gebruik van een BAAS u ook helpen. Blockchain as a Service kan u echter helpen bij het ontwikkelen van een solide blockchain-bedrijfsstrategie.

Volgens een recent onderzoek uit 2020 onder 1488 wereldwijde ondernemingen, werd hen gevraagd wat hun acceptatiebarrière kan zijn. U kunt het onderstaande percentageformulier bekijken. U moet echter weten dat de enquête niet alle ondernemingen ter wereld omvat die aan de technologie werken. Het “echte” percentage zal dus altijd variëren.

Aannemingskwesties Percentage ondernemingen dat denkt dat het probleem een ​​belemmering vormt
Bestaande oudere systemen vervangen of aanpassen 35%
Mogelijke beveiligingsbedreigingen 34%
Bezorgdheid over gevoeligheid van concurrentiegegevens 34%
Gebrek aan duidelijkheid over de regelgeving 32%
Gebrek aan interne mogelijkheden 31%
Uitdagingen bij het vormen van een consortium 31%
Lastige regelgevingsomgeving 30%
Onzekere ROI 29%
Gebrek aan een overtuigende toepassing 29%
Deze technologie is niet bewezen 27%
Onvoldoende financiering 26%

Bovendien beschouwt 22% van de ondernemingen dit niet als een zakelijke prioriteit. Ook zag 3% helemaal geen belemmeringen, en 1% weet niet zeker of er een belemmering is voor de acceptatie van blockchain of niet.

De tekortkomingen van blockchain overwinnen

Bij elke technologie krijgt u te maken met nadelen als u wilt profiteren van de voordelen. De nadelen mogen de voordelen echter nooit overweldigen. Daarom moet blockchain echt een stap verder gaan.

En dat is wat het op dit moment doet. De meeste nadelen van blockchain-applicaties kunnen een pro worden als de bedrijven private of consortium blockchains omarmen. Private blockchains bieden extra controle, privacy, regelgeving, snellere transacties, goedkope integraties en nog veel meer.

Ook als u de decentralisatie van blockchain wilt krijgen, kunt u altijd consortium blockchain voor uw bedrijf gebruiken. Naarmate de tijd verstrijkt, zijn steeds meer mensen geïnteresseerd in blockchain-technologie en verwerven ze de vaardigheden die ze nodig hebben om een ​​carrière op dit gebied op te bouwen.

Hiermee wordt het gebrek aan vakbekwame professionals weggenomen en ontstaat er nieuwe ruimte voor zowel de werknemer als de werkgever. Ja, er is een mogelijkheid dat er nieuwe nadelen ontstaan ​​binnen het blockchain-applicatie-ecosysteem, maar vergeet niet dat er ook voordelen zullen zijn om dat tegen te gaan.

Eindnoot

Blockchain is momenteel een relatief nieuwe technologie met een lange reis voor de boeg. Het is dus duidelijk dat het ook voor- en nadelen heeft. We hebben in deze gids bijna alle voor- en nadelen van blockchain belicht.

Houd er echter rekening mee dat blockchain de meeste problemen al heeft opgelost en een nieuwere manier heeft bedacht om de problemen zo veel mogelijk te minimaliseren..

Dus geef het nog een paar jaar, en misschien zie je een perfecte technologie die klaar staat om de industrieën te ontwrichten. Dit is een geweldige kans om meer te leren over blockchain-technologie. We raden onze gratis blockchain-basiscursus aan om u op weg te helpen op uw blockchain-reis.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me