Iedereen die nieuw is bij blockchain, heeft één simpele vraag: “waar wordt blockchain opgeslagen?” Sterker nog, veel mensen die blockchain gebruiken via dApps of digitale valuta, zijn nog steeds niet duidelijk hoe de blockchain-gegevens worden opgeslagen en geopend.

Blockchain wint in de loop van de tijd meer aan kracht omdat het in een snel tempo evolueert. Op dit moment zijn er talloze digitale valuta’s die u in de echte wereld kunt kopen, opslaan en gebruiken. Hyperledger is bijvoorbeeld een van de open-sourceprojecten die probeert de problemen van bedrijven op te lossen door een reeks tools, bibliotheken en frameworks te bieden die klaar zijn voor gebruik op bedrijfsniveau..

Er zijn echter enkele vragen die nog moeten worden beantwoord, inclusief waar blockchain is opgeslagen.

In dit artikel zullen we leren hoe blockchain de gegevens opslaat en overdraagt ​​tussen zijn peers. Dus, waar worden blockchain-gegevens opgeslagen?

 


Gedecentraliseerd – de sleutel tot verandering

Het eerste dat we zullen bespreken, is onder meer decentralisatie. Het is het kernconcept van blockchain. Hiermee is er geen gecentraliseerde autoriteit nodig om het netwerk te beheren. De peers zijn meer dan in staat om de transacties te beheren en valideren met behulp van een consensusmethode.

Kort gezegd is blockchain een netwerk van peers waarbij een consensusmethode wordt gebruikt om transacties tussen peers te valideren. 

Dit brengt ons bij een andere interessante vraag. 

Waar slaat blockchain gegevens op? Doen de peers ervoor? Of het wordt in gelijke mate beheerd door iedereen in het netwerk. Het feit dat dit niet in slechts één regel kan worden beantwoord, betekent dat er veel dingen komen kijken bij het opslaan van transactiegegevens in de blockchain.

Laten we dus aan de slag gaan om het te leren.

Maar laten we, voordat we in detail treden, eerst kijken hoe Blockchain werkt.

 

Hoe Blockchain werkt?

U kunt blockchain zien als een grootboeksysteem waarin peers met elkaar communiceren en samenwerken om toegang te krijgen tot informatie en deze op te slaan. 

Laten we voor een beter begrip twee partijen nemen, Jim en Carry. Jim wil wat geld naar Carry sturen. Om dit te doen, start hij de transactie met zijn privésleutel en het openbare adres van Carry. De transactie wordt vervolgens toegewezen aan het blok. Het blok wordt vervolgens gevalideerd met behulp van een consensusalgoritme dat door het netwerk wordt gebruikt. Het netwerk verifieert de transactie (s) die er gebruik van maken. Aan

Zodra de transactie volledig is geverifieerd, wordt deze toegevoegd aan de blockchain en ontvangt Carry het bedrag. Deze informatie is na het schrijven onveranderlijk en kan daarom niet worden gewijzigd nadat het is geschreven. 

Ditzelfde proces kan tussen twee entiteiten worden gedragen. Het kan een bank, een bedrijf of een koper zijn die transacties op het blockchain-netwerk wil doen.

 

Waar Blockchain wordt opgeslagen?

Dus nu we een goed begrip hebben van blockchain, zijn we nu klaar om te leren waar blockchain is opgeslagen. De vraag kan ook worden aangeduid als “waar blockchain-gegevens worden opgeslagen?” De antwoorden op beide vragen zijn hetzelfde.

Laten we beginnen.

Wanneer een transactie wordt gedaan in een blockchain, worden de volgende gegevens verzonden.

 • Transactiedatum en -tijd
 • Het bedrag dat van de afzender naar de ontvanger is verzonden
 • Het adres van de afzender
 • Het adres van de ontvanger

De transactie kan andere essentiële informatie bevatten die nodig kan zijn om de transactie te laten slagen.

Laten we het proberen te begrijpen vanuit het perspectief van bitcoin. Bij een bitcoin-transactie wordt de volgende informatie opgeslagen en verzonden.

 • Transactie datum
 • Bedrag verzonden
 • Bitcoin-adres van de afzender
 • Bitcoin-adres van de ontvanger

EEN bitcoin block heeft een header die de transacties verzamelt. Deze headers zijn teruggekoppeld aan de belangrijkste blockchain en creëren een ketting van blokken en daarom staat het bekend als ‘block-chain’.

Technisch gezien kan de transactiestructuur ons helpen veel dingen uit te leggen.

class Transaction {public: const int32_t Version; const uint32_t NumberOfInputs; const vector CollectionOfInputs; const uint32_t NumberOfOutputs; const vector CollectionOfOutputs; const uint32_t LockTimestamp;​

Hier heeft elk veld zijn eigen doel waarbij de CollectionOfInputs een vector van objecten is en transacties bevat waarbij BTC moet worden ingewisseld. Aan de andere kant verwijst CollectionofOutputs naar de BTC’s om uit te geven en is het ook een vector van objecten.

Met al deze beschikbare informatie kan blockchain snel leren over de adresbalans zonder dat het adres hoeft te worden opgevraagd. Dit is erg handig omdat het helpt om het netwerk niet te overbelasten. 

Zoals u kunt zien, zijn de dingen niet zo eenvoudig als u ziet. Er zijn veel dingen die onder de motorkap gaan om de transacties te genereren, te valideren en vervolgens in het blok op te slaan. 

 

Dus waar wordt blockchain opgeslagen?

Het antwoord is niet eenvoudig.

Blockchain is gedecentraliseerd en daarom is er geen centrale plek om het op te slaan. Daarom wordt het opgeslagen op computers of systemen in het hele netwerk. Deze systemen of computers staan ​​bekend als knooppunten. Elk van de knooppunten heeft één kopie van de blockchain of met andere woorden, de transacties die op het netwerk worden gedaan. 

U kunt het blockchain-systeem dus zien als een spreadsheet waarin de waarden die in elk item zijn opgeslagen, de waarde van een adres zijn. Ook wordt de spreadsheet bijgewerkt wanneer er een wijziging plaatsvindt.

Herinner je je ook het transactievoorbeeld Jim en Carry? Als je dat doet, dan is het hoe de transactie wordt uitgevoerd, de gegevens worden gegenereerd, geverifieerd en opgeslagen in de blockchain. Hier worden Jim en Carry allebei knooppunten genoemd. Jim gebruikt zijn digitale portemonnee om de digitale valuta te verzenden.

De digitale portemonnee kan ook verbinding maken met het netwerk en heeft ook de lijst met andere knooppunten en gebruikers. Dus zodra Jim de transactie heeft verzonden, is deze transparant voor het hele netwerk.

Er wordt naar het hele netwerk uitgezonden dat Jim een ​​bepaald bedrag naar Carry heeft gestuurd. De uitzending wordt uitgevoerd totdat elk ander knooppunt op de hoogte is van de transactie. Er zijn maar weinig knooppunten die bekend staan ​​als mijnwerkers, valideren de transactie en zodra de validatie is voltooid, wordt de transactie onveranderlijk en onomkeerbaar.

Het hele proces kan enkele minuten tot enkele uren duren, afhankelijk van de netwerkcongestie.

 

Waarom zou je gegevens op Blockchain willen opslaan??

Nu we hebben geleerd waar blockchain is opgeslagen, is het nu tijd om te leren dat weergegevens in blockchain kunnen worden opgeslagen? De vraag is het best gericht op ontwikkelaars die mogelijk blockchain willen gebruiken om gegevens op te slaan. Blockchain biedt tenslotte uitgebreide functies, waaronder betere beveiliging, onveranderlijkheid en transparantie.

De blockchain is echter ideaal om enorme hoeveelheden data op te slaan. Ja, het kan geen database zijn als je een videostreamingplatform wilt bouwen dat lijkt op Twitch voor YouTube.

Het is echter ideaal voor het opslaan van kleine hoeveelheden gegevens, maar in grote aantallen transacties. Blockchain-netwerken zijn zeer schaalbaar en er zijn veel varianten van blockchain die ook zeer efficiënt zijn in toegankelijkheid.

 

Soorten blockchain en hoe ze gegevens opslaan

Bitcoin is de eerste cryptocurrency die gebruikmaakt van blockchain-technologie. Het was de eerste generatie technologie en er was nog veel voor verbetering vatbaar.

Het is duidelijk dat er andere blockchain-oplossingen waren en het eerste blockchain-platform om de meeste bitcoin blockchain-technologieproblemen op te lossen als Ethereum. Het is ontwikkeld door Vitalk Buterin. 

Gegevensopslag in Ethereum werkt anders dan in bitcoin. Ze gebruiken de gegevensstructuur van de banden om een ​​betere toegankelijkheid, schaalbaarheid en bruikbaarheid van de gegevens te garanderen.

Het scheidt ook de tijdelijke gegevens en de gedolven transactiegegevens. De datastructuur is ook erg efficiënt als het gaat om het beheren van permanente en tijdelijke data. De gegevens worden pas in de transactie trie geregistreerd als de transactie is bevestigd. 

Een state trie wordt gebruikt om tijdelijke gegevens op te slaan, inclusief accountadres enzovoort. Hierdoor kunnen gegevens in sommige gevallen ook worden gewijzigd.

Kortom, er zijn drie soorten trie in Ethereum-blockchain:

 • State Trie
 • Opslag Trie
 • Transactie Trie

Een ander voorbeeld dat we willen doorlopen is de Corda blockchain. 

Corda is een open-source blockchain-platform dat is gemaakt voor bedrijven. We hebben Corda in detail besproken, waar we hebben besproken hoe het werkt. Het is een gedistribueerde grootboektechnologie die anders werkt in vergelijking met Ethereum of Blockchain.

Het verschil zit hem voornamelijk in de manier waarop het gegevens opslaat en beheert. Ten eerste heeft het geen wereldwijde uitzendingen. De communicatie tussen peers is zo gemaakt dat deze kan worden geverifieerd zonder dat de volledige gegevens hoeven te worden gedownload.

Dit alles is mogelijk omdat het gebruik maakt van grafieken en permanente wachtrijen. Elk knooppunt kan worden gedetecteerd via de netwerkkaartservice, net als een telefoonadresboek.

Gevolgtrekking

Dit leidde ons naar het einde van ons artikel waar we bespraken hoe blockchain-gegevens worden opgeslagen en onderhouden. Het lijdt geen twijfel dat er verschillende manieren zijn om verschillende blockchain-platforms of -oplossingen te gebruiken. We hebben ook geprobeerd te kijken naar twee verschillende oplossingen Corda en Ethereum en hoe ze gegevens op hun netwerk beheren.

Dus, wat vind je van blockchain-opslag? Reageer hieronder en laat het ons weten.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me