Met de constant stijgende populariteit van blockchain-technologie, is het onvermijdelijk om je af te vragen wat de mogelijkheden zijn met blockchain-certificering. Kan een gecertificeerde blockchain-professional een beter voordeel behalen voor zijn carrière? Aan de andere kant maakt u zich misschien zorgen dat de certificering een oefening in zinloosheid is.

Omdat blockchain een relatief nieuwe toevoeging is aan het moderne technologische landschap, is het noodzakelijk om verschillende discussies te vinden over de positieve en negatieve aspecten van het nastreven van blockchain-certificeringen. Over het algemeen zou u meningen over blockchain-certificeringen tegenkomen op grond van loopbaanvoordelen en gerelateerde salarissen.

Als u echter de functies van blockchain voor uw onderneming wilt benutten, dienen de bovengenoemde factoren geen duidelijk doel. Het is belangrijk om erachter te komen wat de waarde is van blockchain-certificering voor uw bedrijf. Vervolgens is het ook van belang redenen te vinden om te investeren in blockchain-training en certificering.

In het volgende e-book worden de belangrijke redenen onderzocht om de beste blockchain-certificeringen na te streven op basis van je carrièredoelstellingen. Daarnaast kunt u ook nadenken over de meest productieve redenen om te kiezen voor certificering in uw gewenste blockchain-specialisatie.

Nieuw bij de Blockchain? Begin je Blockchain-carrière met de gratis Blockchain Fundamentals-cursus en leg de basis voor een heldere Blockchain-carrière.

Wat is precies een Blockchain-certificering?

Voordat we verder gaan met een discussie over beschikbare examenopties voor blockchain-certificering, is het belangrijk om te begrijpen wat het precies is! Laten we nadenken over de definitie van blockchain-certificering in de meest basale zin door rekening te houden met de generieke uitleg van certificering. Blockchain-certificeringen zijn een tastbaar bewijs van de mogelijkheden van individuen om blockchain-technologieën te gebruiken om zakelijke doelen te bereiken.

Bovendien kunnen blockchain-certificeringen ook dienen als veelbelovend bewijs voor de vloeiendheid van professionals in de gevraagde vaardigheden voor specifieke blockchain-gebaseerde functies. Certificeringen in blockchain-technologie kunnen helpen bij het bewijzen van de mogelijkheden voor bedrijfstransformatie met blockchain-technologie. Een blockchain-certificering is dus in feite het bewijs van een bepaald niveau van vaardigheden en kennis in de blockchain.

Het belangrijkste van alles is dat de certificering niet de garantie biedt op plaatsing in lucratieve banen. De vaardigheden en kennis die bij certificering zijn bewezen, kunnen echter veelbelovende waarde opleveren voor bedrijven van verschillende groottes.

Waar kan ik Blockchain-vaardigheden vinden?

Ondernemingen kunnen kiezen voor training en ontwikkeling van blockchain-vaardigheden van bestaande medewerkers of nieuwe medewerkers met gewenst talent binnenhalen. In het geval van blockchain twijfelen bedrijven over het opbouwen of kopen van blockchain-talent. De meeste bedrijven geven er echter de voorkeur aan om blockchain-talent te kopen om ervoor te zorgen dat ze de juiste kandidaat selecteren voor hun bedrijfsdoelstellingen.

De meest opvallende redenen om blockchain-vaardigheden na te streven, liggen niet alleen in de toenemende toepassingen van blockchain-technologie. In de periode tussen 2017 en 2020 escaleerde de vraag naar blockchain aanzienlijk met bijna 2000%. Landen als het Verenigd Koninkrijk, Australië, Frankrijk en Duitsland zijn enkele van de beste plaatsen waar blockchain een van de meest gevraagde vaardigheden is.

Volgens het laatste banenonderzoeksrapport van LinkedIn voor 2020, kwam blockchain naar voren als een van de meest gevraagde vaardigheden. 

Bovendien breidt de vraag naar blockchain-vaardigheden zich uit buiten het bereik van conventionele rollen zoals ontwikkelaar, architect en beveiliging. Nu is de industrie gericht op het introduceren van producten op de markt naast winstgevendheid. Als gevolg hiervan is de oriëntatie van de vraag naar blockchain-vaardigheden grotendeels verschoven naar ontwerp-, verkoop- en marketingrollen.


Cryptocurrency-uitwisselingen zijn momenteel de meest dominante werkgevers in het blockchain-landschap. Bijna 42% van de werknemers op de blockchain-arbeidsmarkt werkt voor cryptocurrency-uitwisselingen. Aan de andere kant werkt de resterende 10% momenteel samen met hardwarefabrikanten en in de mijnbouw. Het belangrijkste van alles is dat het belangrijk is om naar blockchain-certificering te kijken als een mogelijke manier om grote bedrijfsreuzen zoals Microsoft, American Express, IBM, JP Morgan Chase, Amazon en Oracle aan te gaan..

Bovendien kunnen de beste blockchain-certificeringen ook veelbelovende kansen bieden om werk te vinden in verschillende industrieën. Enkele van de opmerkelijke industrieën die op zoek zijn naar blockchain-talent zijn onder meer gaming, landbouw, gezondheidszorg, entertainment, verzending en voedselveiligheid.

Daarom zorgt de continu veranderende dynamiek van het blockchain-ecosysteem zeker voor veel uitdagingen voor bedrijven bij het selecteren van talent. Blockchain is een niet zo oude technologie en de kleinste fout zou kunnen leiden tot een trapsgewijs effect dat kan leiden tot mislukking. Daarom moeten ondernemingen nauwkeurig zijn over de selectie van blockchain-professionals voor hun bedrijfsdoelstellingen.

Redenen om te kiezen voor Blockchain-certificeringen

Een blockchain-certificering geeft je ongetwijfeld een extra voorsprong om vooruit te komen in je blockchain-carrière. Laten we eens kijken naar de veelvoorkomende redenen om voor de blockchain-certificeringen te gaan.

 • Blockchain-certificeringen verbeteren uw aantrekkingskracht

Blockchain-certificering kan u helpen uw vaardigheden in opkomende technologie te valideren. Het belangrijkste van alles is dat blockchain momenteel de favoriet is van ondernemingen van verschillende grootte. Veel bedrijven gebruiken momenteel blockchain om zakelijke communicatie en transacties beter te beveiligen en transparant te maken. Als gevolg hiervan kan blockchain-certificering u helpen te profiteren van de verschillende veelgevraagde functies.

De opmerkelijke functies die u kunt nastreven met de beste blockchain-certificeringen zijn onder meer blockchain-ontwikkelaar met volledige stack, systeemingenieur, cryptocurrency-handelaar en anderen. Bovendien verbeteren blockchain-certificeringen ook het professionele portfolio van professionals in de rollen van databasebeheerders, oplossingsarchitecten en systeembeheerders.

Blockchain-technologie wordt populair met zijn nieuwe en nieuwste trends. Dit zijn de belangrijkste Blockchain-trends voor 2021.

 • Blockchain-certificeringen beperken uw kansen niet

Omdat je toegang hebt tot een breed scala aan blockchain-gebaseerde functies met de beste blockchain-certificeringen, zou je verzekerd zijn van de positieve carrièrevoordelen met certificeringen in blockchain-technologie. Aan de andere kant versterken blockchain-training en certificering ook de spreekvaardigheid van kandidaten in Distributed Ledger Technology of DLT. Blockchain-certificeringen bewijzen dat kandidaten de mogelijkheid hebben om blockchain-infrastructuur te implementeren in bestaande processen en systemen in een organisatie.

 • Blockchain is voorbereid op de toekomst

De volgende belangrijke factor die kandidaten naar blockchain-certificering trekt, verwijst rechtstreeks naar het futuristische potentieel van blockchain. Blockchain is de technologie van de toekomst. Een bepaald deel van de schattingen impliceert dat ongeveer 0,5% van de wereldbevolking blockchain gebruikt. De statistieken over internetgebruik geven echter aan dat bijna 3,77 miljard mensen over de hele wereld op het netwerk zitten.

Als gevolg hiervan bieden certificeringen cruciale instrumenten om de concurrentie te overtreffen, naast het leren over blockchain. Het belangrijkste van alles is dat blockchain-certificeringen ook flexibele toegang bieden tot belangrijke bronnen die verband houden met de ontwikkeling van blockchain. Bovendien kunt u Blockchain leren door te leren over het efficiënte gebruik van de betrokken bronnen en uw expertise te verbeteren. Certificeringen kunnen dus zeker een gunstige kans bieden voor alle professionals om deel te nemen aan een revolutionaire technologieverschuiving.

 • Blockchain combineert effectief met andere technologieën

De flexibiliteit voor integratie van blockchain met moderne technologieën zoals IoT is ook een andere veelbelovende reden om voor certificeringen te kiezen. Blockchain-certificering kan professionals helpen bij het verkennen van de mogelijkheden voor het gebruik van blockchain in grondstoffenhandel, onroerend goed en stemsystemen.

Organisaties die zich bezighouden met maatregelen voor massale acceptatie van blockchain naast het internet der dingen, hebben echter hoogtepunten gemaakt. Kandidaten zouden wenselijke kansen kunnen verkennen in de rollen die zich richten op het ontwikkelen van veilige infrastructuren met functionaliteiten voor autonome samenwerking.

 • Certificeringen helpen u op de hoogte te blijven

Zoals reeds besproken, kunt u blockchain-certificering nastreven om uw vaardigheden en kennis voor specifieke functies te bewijzen. Het blockchain-ecosysteem verandert echter radicaal. Daarom komen er elke dag nieuwe concepten en functionaliteiten bij. Het is dus van cruciaal belang voor alle kandidaten om ervoor te zorgen dat ze worden bijgewerkt met de nieuwste vaardigheden en kennis die nodig zijn om hun professionele verantwoordelijkheden aan te pakken.

De mogelijkheden van gerenommeerde leveranciers van blockchain-certificering bij het bijwerken van hun examendoelstellingen volgens de nieuwste trends in de branche, kunnen blockchain-professionals helpen relevant te blijven op de arbeidsmarkt. Tegelijkertijd bieden de hercertificeringsvereisten voor blockchain-certificeringen ook duidelijke kansen voor ondernemingen om effectieve initiatieven voor talenttransformatie te verzekeren.

 • Investeer in het ontwikkelen van Blockchain-talent

“Certificaten zijn slechts indicatoren van waarde. Mensen bereiken het. “

Het is altijd cruciaal om op te merken dat het behalen van een blockchain-certificeringsexamen geen recht geeft op gekwalificeerde kandidaten op goedbetaalde banen. Certificeringen dienen trouwens als een proxy voor uw blockchain-vaardigheden. Daarom kan een blockchain-certificering op zichzelf geen waarde opleveren voor de onderneming. De mensen met de certificering zijn degenen die verantwoordelijk zijn voor het creëren van de door een onderneming gewenste waarde.

Certificeringen zijn gewoon een andere methode om de waarde van de blockchain-vaardigheden van een individuele blockchain-professional te meten. Als gevolg hiervan kunnen blockchain-certificeringen dienen als betrouwbare tools voor het stellen van doelen, evaluatie van vaardigheden tussen teams en het volgen van de voortgang. Het in overweging nemen van de beste blockchain-certificeringen als enige benchmark voor blockchain-expertise van werknemers vormt echter geen betrouwbare basis.

Daarom is het redelijk om blockchain-certificering te beschouwen als een van de resultaten van blockchain-training en -onderwijs. Blockchain-talenttransformatieprogramma’s moeten ook rekening houden met aanvullende statistieken, zoals time-to-market of time-to-innovation, voor het meten van de resultaten van blockchain-vaardigheidsontwikkeling. Deze factoren zouden een duidelijk beeld geven van de mogelijkheden van blockchain-professionals om de gewenste waarde voor ondernemingen te leveren.

Kosten van een Blockchain-certificering

De volgende belangrijke factor voor het creëren van effectieve initiatieven voor de transformatie van blockchain-talent betreft de kosten van blockchain-certificering. U moet een volledig transparant beeld hebben van de kosten die gemoeid zijn met de certificering van werknemers of kandidaten op uw werkplek. De totale kosten van blockchain-training en certificering kunnen sterk variëren tussen verschillende bedrijven en industrieën.

Er zijn echter nog veel andere belangrijke kosten die in beeld komen als je denkt aan blockchain-training en certificering. Allereerst moet u rekening houden met de basiskosten van uw gewenste blockchain-certificering.

U kunt bijvoorbeeld de Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP-certificering) vinden voor een prijs van $ 397 USD, inclusief de kosten van training, examenregistratie en certificering. Bovendien moeten bedrijven ook letten op de prijsstelling van de cursussen die ze willen opnemen in blockchain-trainings- en onderwijsinitiatieven.

 • Hoewel u trainings- en ondersteuningsmateriaal met CEBP-certificering tegen een vaste prijs kunt vinden, moet u wellicht naar andere mogelijke kosten kijken. Wil je kiezen voor een blockchain-training op locatie, dan moet je naast reiskosten ook rekening houden met de kosten van catering en locatie. U kunt de logistieke kosten echter vermijden door het gebruik van online trainings- en certificeringsplatforms in de blockchain.               
 • De volgende kosten zijn waarschijnlijk het meest gevoelige en belangrijke aspect bij het budgetteren voor blockchain-training en talentontwikkeling. Het trainen van werknemers voor blockchain-certificering resulteert ook in uitvaltijd omdat werknemers niet kunnen werken terwijl ze aan het leren zijn. Daarom moeten bedrijven voorbereid zijn op het nemen van de enorme initiële kosten in de hoop bedrijfsdoelstellingen te stimuleren met blockchain-expertise.
 • Een ander belangrijk aspect is dat de kostenfactor voor blockchain-certificering verwijst naar administratieve kosten. Bedrijven zouden moeten investeren in de organisatie van blockchain-initiatieven voor talentontwikkeling en onderwijs. Gerichte investeringen in onderzoek naar trainingsoplossingen naast de toewijzing van werknemers kunnen helpen bij het handhaven van een naadloze routine voor talentontwikkeling.

Check nu: Deskundige gids om een ​​Blockchain-certificering te krijgen

Top Blockchain-jobtrends

Blockchain betreedt langzaamaan bijna elke zakelijke sector met verbeterde vooruitzichten op flexibiliteit en veiligheid. Veel ondernemingen kunnen het belang van blockchain-training en certificering echter om verschillende redenen negeren. Aan de andere kant is de vervagende hype rond cryptocurrencies ook een van de belangrijkste redenen voor twijfels over de haalbaarheid van blockchain-training. In de echte wereld geven de vraag naar blockchain-ontwikkelaars en de algemene status van de blockchain-arbeidsmarkt iets anders aan. Hier zijn enkele van de opvallende jobtrends die momenteel duidelijk zijn in het blockchain-landschap.

 • Ongeacht de marktdaling in 2018, verbeterde de vraag naar fulltime blockchain-ontwikkelaars in juni 2019 met 13% op jaarbasis.
 • Ongeveer 80% van het verlies aan ontwikkelaars was afkomstig van de eenmalige en parttime ontwikkelaars, waarmee het belang van training en certificering wordt aangegeven.
 • Blockchain-certificering en training worden ook gezien als een topalternatief om te profiteren van de voordelen van concepten zoals infrastructuur, DeFi-ecosystemen en slimme contracten.
 • Ongeacht de consistentie in het volume van code commit, wordt het totale aandeel van actieve blockchain-ontwikkelaars elke maand met 10% afgenomen op jaarbasis.. 
 • Terwijl de crypto-ecosystemen langzaam uitbreiden naar de omvang van gerenommeerde open-sourceprojecten zoals Apache, zijn de mogelijkheden voor training en opleiding aanzienlijk toegenomen.

Controleer ook: Toekomst van Blockchain Jobs Report 2020 door Worlds Economic

Het personeel trainen buiten de bedrijfsdoelstellingen

Over het algemeen kunnen ondernemingen om verschillende redenen niet profiteren van de voordelen van blockchain-certificering en training. Veel ondernemingen worden over het algemeen geplaagd door de angst voor verandering met opleidings- en ontwikkelingsinitiatieven. De mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling van werknemers in blockchain-concepten en -specialisaties kunnen het vertrouwen in werkgevers echter vergroten.

Onder de vele redenen waarom werknemers het bedrijf verlaten, worden carrièregroei, opleiding en ontwikkeling genoemd. Bovendien zien werknemers betere vooruitzichten om bij hun huidige werkgever te blijven met toegang tot loopbaanontwikkelingsinitiatieven. Bedrijven kunnen dus profiteren van enorme opbrengsten uit hun investeringen in de opleiding en ontwikkeling van werknemers.

Het vermijden van investeringen in de opleiding en ontwikkeling van blockchain-expertise van werknemers kan gevoelens van gebrek aan betrokkenheid oproepen. Vervolgens kan het gepercipieerde gebrek aan interesse bij werkgevers leiden tot een geleidelijke verlaging van de retentiepercentages.

Hoe weet u dat u succesvol bent??

Blockchain-certificeringen en de bijbehorende training zijn prominente waardedrivers voor ondernemingen. De blockchain-certificering laat zien dat een individu in staat is blockchain te gebruiken om zakelijke problemen op te lossen. Tegelijkertijd kunnen ze er ook voor zorgen dat professionals geneigd zijn om winstgevendheid en productiviteit te behalen.

Vervolgens kan een uitgebreide opleiding die aansluit bij de functieverantwoordelijkheden van professionals ook veelbelovende voordelen opleveren. In plaats van de blockchain-certificering te beschouwen als de enige indicator van blockchain-expertise, zijn er veel andere statistieken.

Gewoon leren en niets doen is iets dat als een wegversperring fungeert en daar zul je nooit succes mee behalen. Als je succesvol wilt zijn in je Blockchain-carrière, moet je je expertise controleren met deze prestatiestatistieken. Hier zijn enkele van de ideeën die u kunt gebruiken om de resultaten van blockchain-initiatieven voor talentontwikkeling te meten.

 • Ondernemingen dienen de verzoeken om ondersteuning binnen de organisatie in acht te nemen, vooral die met betrekking tot blockchain. De ontwikkeling van blockchain-expertise in een organisatie kan helpen om minder verzoeken om ondersteuning te garanderen.
 • Benchmarks kunnen ook dienen als betrouwbare succesindicatoren, met objectieve tests om de vlotheid van werknemers in blockchain-concepten te bepalen. Wat is beter? U kunt proberen de mogelijke uitkomsten te voorspellen en vervolgens evalueren in hoeverre u succesvol was.
 • Tijd is ook een betrouwbare indicator voor de effectiviteit van een blockchain-certificering en trainingsprogramma. Als werknemers product- of functieproblemen met blockchain-expertise binnen een bepaalde tijd kunnen oplossen, kunnen ze blockchain gebruiken voor zakelijke doelstellingen.
 • De volgende belangrijke factor die kan helpen bij het bepalen van het succes van blockchain-certificering en trainingsprogramma’s, is de gemiddelde tijd voor het oplossen van problemen. U moet weten dat de meest geavanceerde blockchain-infrastructuren met aanzienlijke tegenslagen te maken kunnen krijgen. Daarom is het belangrijk voor getrainde en gecertificeerde professionals om een ​​lagere gemiddelde tijd voor het oplossen van problemen te bereiken. De lagere gemiddelde tijd is een duidelijke indicatie van de vloeiendheid in blockchain-vaardigheden. Tegelijkertijd geeft het een gedetailleerd beeld van het vermogen van het individu om bedrijfswaarde te stimuleren.

Al deze statistieken kunnen u aanzienlijk helpen bij het meten van de resultaten van blockchain-trainingen en certificeringsinitiatieven. De definitie van successtatistieken kan gemakkelijk worden beschouwd als superieur aan het verkrijgen van certificeringen.

Voorbereiden op een Blockchain-interview? Neem deze topvragen over Blockchain-interviews door en bereid je voor op de toekomst.

Laatste woorden

Ter afsluiting kun je duidelijk zien dat er behoefte is aan blockchain-certificering in het moderne IT-landschap. Veel organisaties, vooral de opmerkelijke techreuzen, springen in op de blockchain-trainings- en certificeringsprogramma’s. Daarom kunt u ook de kracht van blockchain voor uw onderneming benutten door de beste blockchain-certificeringen.

U kunt gebruik maken van drie top blockchain-certificeringen op 101 Blockchains met uitgebreide ondersteuning en branchekennis op het gebied van training. Tegelijkertijd kun je ook andere cursussen verkennen voor blockchain-training op 101 Blockchains. Kom langs en verken nu uw kansen in blockchain!   

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me