Wil je blockchain-consultant worden? Bekijk deze gids waar we de kansen van blockchain-consultantbanen analyseren en leren hoe we er een kunnen worden.

Blockchain verandert snel hoe onze wereld werkt en leeft – het wordt een oplossing om een ​​einde te maken aan alle discrepanties in bedrijfsmodellen. Omdat veel bedrijven een blockchain-transformatie proberen te bereiken, hebben ze blockchain-consultants nodig. Daarom neemt ook de vraag naar banen voor blockchain-adviseurs toe.

Voor banen als blockchain-consultant zou u een hoger onderschatting van ambities en een praktisch gevoel voor blockchain-innovatie moeten hebben. In werkelijkheid bieden blockchain-consultantbanen veel kansen voor jou.

Veel bedrijven bieden al blockchain-adviesdiensten aan, en als u goed kunt werken, kunt u ook deel uitmaken van die bedrijven.

Om u vandaag met deze kwestie te helpen, vertel ik u alles over blockchain-adviseurs en waarom u ervoor zou moeten gaan.


Dus laten we beginnen!

Schrijf nu in: Hoe u uw carrière kunt opbouwen in de cursus Enterprise Blockchains

Contents

Blockchain Consultant Jobs: wat zijn de voordelen?

Laten we allereerst beginnen met waarom u in de eerste plaats voor blockchain-adviseurs zou moeten gaan. Dus, bekijk de voordelen hieronder –

Hoog betaald salaris

Het beste van blockchain-consultantbanen is dat het wordt geleverd met een hoog betaald salaris. Om nog maar te zwijgen van de voordelen van het werken met high-end klanten in de branche. Het salarisbereik kan echter variëren, afhankelijk van het soort blockchain-adviesdiensten dat u aanbiedt.

Kortom, het kan variëren van $ 69-179.000! Dat is om te beginnen een aanzienlijk bedrag. Voor een hoger salaris moet u echter ervaring hebben in het vakgebied. Dus nieuwkomers zouden hoogstwaarschijnlijk beginnen met minder betaalde blockchain-consultantbanen. In werkelijkheid zul je veel goedbetaalde blockchain-banen op de markt zien.

Toenemende vraag

De vraag naar banen als blockchain-consultant is uitzonderlijk hoog. Maar hoe komt dat? Omdat technologie relatief nieuw is, hebben de meeste bedrijven geen personeel dat het concept erachter volledig begrijpt. Als gevolg hiervan willen ze erover leren van de beste van de beste blockchain-technologieconsultant die er is. In werkelijkheid neemt de vraag naar blockchain-vaardigheden toe.

In werkelijkheid is dit de belangrijkste oorzaak van de stijgende status van blockchain-adviseurs. U geeft les aan professionals in de CEO’s van de markt, COO’s leren van u over de technologie. En daarom kun je snel een groen signaal krijgen van blockchain-adviseurs.

Exclusieve kansen

De kansen in advies over blockchain-ontwikkeling zijn enorm. Elke functie op dit gebied biedt alle extra voordelen, zoals vakantiedagen, premium teamleden, bonussen, enz. Je krijgt dus niet alleen een knap salaris, maar ook andere functies. Een carrière in blockchain kan echt veel primeurs voor je opleveren.

Een ander groot voordeel van blockchain-adviseurs is dat er niet veel blockchain-adviesdiensten zijn die echt een goede output kunnen bieden. Ja, er zijn te veel adviseurs op de markt, maar een meerderheid heeft geen achtergrond op marktniveau. Het resultaat is dat je met een beetje hard werken gemakkelijk naar de top kunt stijgen.

Lucratieve posities

Een van de laatste voordelen van de banen van blockchain-adviseurs is dat deze wordt geleverd met een zeer lucratieve positie in een onderneming. Ook al bent u slechts een starter, u kunt beginnen met een zeer hoge positie in uw bedrijf. In vergelijking met andere carrièrekeuzes kan het zelfs enkele jaren duren om die positie te bereiken.

Maar in banen als blockchain-consultant kost het misschien geen of heel weinig tijd. En natuurlijk, hoe lucratiever de positie die u in uw bedrijf heeft, hoe meer uw sociale status zal stijgen.

Blockchain Development Consulting: typische fasen die u in uw project kunt hebben

Dit gedeelte is voornamelijk bedoeld voor degenen die niet weten wat de adviesfasen van de blockchain-ontwikkeling zijn. Kortom, als u een beginner bent, lees dan het volgende gedeelte zorgvuldig door om het concept volledig te begrijpen.

Hoe dan ook, er zijn praktisch drie basisfasen in bijna elk blockchain-adviesproject. Dit zijn voornamelijk –

Verlenging –

De eerste fase is de uitbreidingsfase. Hier hebben veel bedrijven pas onlangs gehoord over blockchain-technologie en zijn ze nog steeds op zoek naar strategisch advies over de vraag of het een goede optie is of niet. In deze domineren veel grote adviesbureaus de markt.

De vraag naar blockchain-adviesdiensten in deze fase is enorm. In werkelijkheid is dat omdat ze geen aanvullende ondersteuning nodig hebben, maar strategisch advies van bekwaam personeel. Als je een blockchain-ontwikkelaar of bedrijfsadviseur bent met een beetje extra kennis over de blockchain, kun je ook de branche domineren.

Het lijkt erop dat de vraag naar dit soort oppervlakkige blockchain-adviesdiensten zal blijven stijgen tot 2021. Ik moet u echter waarschuwen dat de behoefte aan dit soort functies niet lang zal duren, tenzij u kunt bewijzen dat u goed geïnformeerd bent. voor de volgende fase van transformatie.

U kunt dus voor een korte tijd kiezen voor freelance blockchain-adviesdiensten zonder uw tijd te verspillen aan het zoeken naar een high-end bedrijf.

Validatie –

De volgende fase die u waarschijnlijk zult tegenkomen, is de validatiefase. Aangezien technologie met de dag volwassen wordt, is het duidelijk dat bedrijven binnenkort naar de tweede fase zullen gaan. In werkelijkheid zijn sommige bedrijven al overgegaan naar de tweede fase.

In deze heb je de technologische kennis nodig om meerdere blockchain-initiatieven aan te kunnen. Kortom, voor blockchain-adviseurs moet u proceswijzigingen, beveiliging, privacy, nalevingskwesties, integraties en nog veel meer afhandelen.

Ook hier zullen alleen grote adviesbureaus met een sterke positie op de marktplaatsen het bedrijf regeren. Uw strategie zou dus moeten zijn om u vooral op deze fase te concentreren, aangezien uw bedrijf in het spel blijft wanneer anderen uitvallen.

Je kunt van deze bedrijven verwachten dat ze, gezien de omstandigheden, minimaal 2026 in het spel blijven. En als je potentieel kunt laten zien, kun je blockchain-adviesdiensten heel lang aanbieden.

Vooruitgang –

Dit is gebaseerd op een Granter-rapport dat ik heb gelezen. Volgens hen zal de marktwaarde van blockchain drastisch verschuiven vanaf begin 2025. Hier zal dus de vraag naar blockchain consultant banen naar de top stijgen..

En omdat nu grote competities zich bij het spel voegen, zullen kleinschalige bedrijven daar niet tegen kunnen concurreren. Je zou dus zeker moeten kiezen voor een goed salaris van een blockchain consultant bij een enterprise-grade adviesbureau.

Op die manier blijft u relevant, ook al zouden andere blockchain-adviesdiensten wegkwijnen. Meer nog, u zult waarschijnlijk een enorme groei ervaren en uw verwachtingen voor het salaris van een blockchain-consultant zouden stijgen.

Het is echter slechts een speculatie, maar er kunnen ook andere zakelijke spectrums voorkomen. In een competitieve wereld is er geen andere keuze dan risico’s te nemen. En voor blockchain moet je bereid zijn het risico te nemen.

Verschillende soorten Blockchain Consultant-banen op de markt

Momenteel evolueert de markt voor dit soort banen nog steeds. Maar ik moet zeggen dat ze zich vrij snel ontwikkelen, en er zijn al een aantal verschillende categorieën in blockchain-adviseurs.

Meer nog, je zult ook een verandering zien in het salaris van een blockchain-consultant in deze verschillende banen in de markt. Dus, om een ​​beter idee te krijgen, laten we eens kijken waar u op zou moeten hopen.

  • Blockchain Specialist Jobs

Door de hoge eisen neemt het belang van technische kennis over blockchain toe. Als gevolg hiervan vereisen veel blockchain-consultingbanen voorafgaande ervaring in deze niche om een ​​positie in een adviesbedrijf te krijgen.

Je zou ook kunnen verwachten dat deze lange tijd in een recent opgericht bedrijf zitten door andere professionals in de race. Met middelmatige vaardigheden is het echter vrijwel onmogelijk om een ​​baan te krijgen als consultant op het gebied van blockchaintechnologie.

Meer nog, je moet uitstekende ervaring en inzicht hebben om hier een baan te krijgen.

Schrijf nu in: Gecertificeerde Enterprise Blockchain Professional (CEBP) cursus

  • Zakelijke Blockchain Consulting-banen

Kortom, deze banen in bedrijfsadviesbedrijven zagen een kans in de blockchain-sector. Meer nog, deze bedrijven hebben zich al gevestigd op de markt als een adviesbureau. Dus als er een nieuwe technologie op de markt is, voegen ze alleen een speciale afdeling toe om die niche aan te pakken.

Maar het punt is dat deze bedrijven of banen zich in wezen richten op strategisch advies en geen betrekking hebben op technische aspecten. U zult zich dus ook moeten concentreren op blockchain-bedrijfsstrategieën.

In de toekomst kunnen ze het echter ook uitbreiden tot technisch advies. Het is dus het beste om over de technische kennis te beschikken om volledig in uw positie te zijn verzekerd. Vergeet in elk geval niet dat u ook een bedrijfsgerichte kennisbank nodig heeft om blockchain-consultingbanen te krijgen.

  • Jobs voor TSP’s of Technology Service Provider

Ook technologiedienstverleners hebben een plek in het spel opgeëist. Ze zagen een kans voor meer inkomsten en namen het heft in eigen handen. Als je blockchain-consultingbanen wilt krijgen in dit soort bedrijven, moet je extreem technisch zijn. Niet alleen theoretisch, maar je moet ook in staat zijn om in de praktijk tot een oplossing te komen.

Als gevolg hiervan vereist uw baan dat u POC’s ontwikkelt en ook een werkbare versie voor uw klanten aanbiedt. Meer nog, het salarisbereik van de blockchain-adviseur is in dit geval vrij hoog.

  • Banen in Blockchain-adviesplatforms

Dit zijn in feite platforms die voor veel bedrijven verschillende zakelijke kansen kunnen bieden. In werkelijkheid zul je veel platforms online vinden die informatie over blockchain-technologieconsultants delen.

Maar niet elk platform kan dezelfde kwaliteit bieden. In elk geval worden deze ondersteund door technische professionals en zijn ze op zoek naar mensen die ze kunnen inhuren om bedrijven efficiënter te helpen.

Hoe dan ook, het betalingsbereik voor dit soort platforms bevindt zich aan de onderkant, maar het kan nog steeds een goede gelegenheid zijn om te schitteren. Het beste hieraan is dat u geen eerdere ervaring hoeft te hebben of POC’s hoeft te ontwikkelen in dit soort blockchain-adviesopdrachten..

Het is dus op dit moment de gemakkelijkste oplossing als carrière.

Wat zouden uw taakverantwoordelijkheden zijn?

Kortom, de verantwoordelijkheden variëren van de vraag van bedrijven tot het soort adviesdiensten dat u aanbiedt. Ik zou er echter aan willen toevoegen dat u niet alle onderstaande verantwoordelijkheden hoeft op te volgen.

Doorgaans zijn er vijf verschillende klassen in de sector van blockchain-adviseurs. Elke klas biedt een ander soort oplossingen aan hun klanten, dus de verantwoordelijkheden zullen veranderen.

Laten we ze dus eens bekijken.

  1. Strategieën voor het samenstellen

Kortom, in deze fase zijn jullie klanten die net zijn begonnen met hun blockchain-verkenning en willen weten of blockchain hun bedrijf zal verstoren of niet. Bovendien willen ze weten hoe ze eventuele verstoringen kunnen voorkomen en hoe ze een mogelijke tactische oplossing kunnen bedenken.

Je verantwoordelijkheden zullen dus voornamelijk bestaan ​​uit: het analyseren van de impact, het bedenken van zakelijke tactieken, het ontwikkelen van de toekomstige roadmap, het geven van lezingen in workshops, etc. Je zult ook moeten aangeven of ze blockchain echt nodig hebben of niet.

Analyse van de impact

Allereerst moet u het bedrijf van uw klant analyseren en vervolgens kijken op welke manier blockchaintechnologie hun organisatie kan verstoren.

Bedenk zakelijke tactieken

Vervolgens ga je als blockchain-technologieconsultant een strategie samenstellen die die verstoring kan tegengaan met behulp van blockchain-bedrijfsmodellen. Bovendien moet u ze een goed idee geven of ze de situatie aankunnen of niet.

Ontwikkel toekomstige routekaarten

Vervolgens, als uw taak als blockchain-technologieconsultant, moet u een haalbare routekaart schetsen die het bedrijf kan volgen.

Host Workshops

Het beste van deze fase is dat je docent wordt en mogelijk van je verlangt dat je adviserende lezingen aanbiedt aan high-end professionals van een onderneming.

  1. Ontwikkel zakelijke oplossingen

In veel gevallen bedenken de bedrijven zelf een mogelijke roadmap. Maar voor het uitvoeringsgedeelte zoeken ze hulp bij adviesbureaus voor blockchain-ontwikkeling. In dit deel van de vacatures voor blockchain-adviseurs moet u specifiek de gebruiksscenario’s voor die specifieke zakelijke blockchain schetsen.

Bovendien zou u ook moeten aangeven hoeveel kosten het zou kosten. Meer nog, in blockchain-consultingopdrachten moet u er ook voor zorgen dat de onderneming weet welke oplossing het meest geschikt voor hen is.

U kunt hoge salarisbereiken voor blockchain-adviseurs verwachten in TSP’s of zakelijke consultingbanen.

De belanghebbenden op één lijn brengen

In werkelijkheid kan het afstemmen van de belanghebbenden een zware taak voor u zijn. Belanghebbenden zijn altijd sceptisch en staan ​​misschien ook niet open voor uw suggesties als adviseur. Zorg er dus voor dat u weet hoe u met hen in hun taal moet praten.

Het ontwerpen van de processen

Nadat u de belanghebbenden op één lijn hebt gebracht, moet u uw technische mening over de oplossing pitchen. Het belangrijkste doel is dus aangeven welke technologie wel en niet past.

Vereisten analyseren

Het is een groot probleem voor uw klanten. Dus in het geval van blockchain-adviesopdrachten, zou u ook op hun kosten moeten besparen.

Gebruiksscenario’s identificeren

Nou, blockchain biedt een enorm aantal use-cases, en niet elke use-case zou geschikt zijn voor alle ondernemingen. Daarom is het uw plicht om de behoeften van uw klanten te analyseren en de beste zakelijke blockchain-use-cases te bieden die ze kunnen gebruiken.

Businesscases ontwikkelen

Ten slotte moet u businesscases ontwikkelen om uw klanten een volledig model te bieden waarmee ze op de lange termijn meer inkomsten kunnen genereren.

  1. Zorg voor technische back-up

Kortom, in dit soort blockchain-consultantbanen zou u API’s, frameworks, architecturen of elke vorm van technische back-up moeten leveren. In werkelijkheid zijn deze verantwoordelijkheden van het volgende niveau, en alleen de beste consultants kunnen het naar het POC-niveau brengen.

Als je onlangs lid bent geworden van een blockchain-adviesbureau, probeer dan de geschiedenis van hun vorige klant te proberen. Het is eigenlijk de beste manier om meer te weten te komen over het werk van professionele adviseurs.

Schrijf nu in: Gecertificeerde Enterprise Blockchain Architect (CEBA) cursus

Technologische strategie

U zult hoe dan ook moeten komen met een solide technologische strategie die het beste werkt voor de ondernemingen.

Kaders implementeren

Vervolgens moet u mogelijk blockchain-frameworks voor uw klanten implementeren. U kunt ook enterprise-frameworks gebruiken, zoals Ethereum, Hyperledger, Corda, Quorum, Ripple, enz..

Vooraf gebouwde oplossingen aanbevelen

Mogelijk heeft uw bedrijf al eerder soortgelijke oplossingen ontworpen. U kunt dat gebruiken als u denkt dat dit het beste bij uw klant past.

Referentiearchitectuur aanbieden

Hoe dan ook, het kan zijn dat u de referentiearchitectuur van uw klant moet volgen en er enkele wijzigingen in moet aanbrengen om er een oplossing van te maken.

POC ontwikkelen

In werkelijkheid moet u misschien een blockchain Proof of Concept voor uw klanten ontwikkelen. Om erachter te komen wat de blockchain hen echt kan brengen, heb je een functionele POC nodig.

API’s aanbieden

Om van de businesscase een groot succes te maken, moet u wellicht API-ondersteuning bieden. Dus daarvoor heb je een coderingsachtergrond nodig.

  1. Risicofactoren beheren

Dit soort verantwoordelijkheid in banen als blockchain-consultant is vrij nieuw. In de meeste gevallen hoeft u de onderstaande handelingen niet uit te voeren. Maar het is het beste om er kennis van te hebben. In werkelijkheid is de technologie uniek en kan deze gepaard gaan met veel risicofactoren. Daarom is het belangrijk om je vooraf voor te bereiden op blockchain-risico’s.

Als je ze kunt verkennen en met betere ideeën kunt komen, dan zul je zeker schitteren in je blockchain-consultant banen. Andere aanbiedingen zoals belastinganalyse, risico van ICO’s en auditservices vallen ook onder deze categorie.

Risico’s analyseren

Voordat u met uw oplossing begint, moet u de risicofactoren analyseren waarmee u mogelijk te maken heeft. Het slagingspercentage van het project hangt immers vooral af van uw advies.

Bekijk de juridische voorwaarden

Voordat u advies geeft over welke blockchain-oplossing dan ook, moet u de wettelijke voorwaarden van een land onderzoeken. In werkelijkheid wil je absoluut geen advies geven over iets illegaals.

Overheidsstructuur

Mogelijk moet u een vorm van bestuursstructuur introduceren voor de oplossing waaraan u werkt.

Wil je weten hoe blockchain wordt gebruikt in overheidsdiensten? Hier is een gids voor blockchain voor de overheid die u kunt bekijken.

Data Privacy

Het komt niet met allerlei soorten blockchain-adviesopdrachten; eerder vermeldt slechts een handvol bedrijven dit.

Risicomanagement aanbieden

Uw klanten willen misschien dat u ook hun risicofactoren beheert. Als uw bedrijf ze niet aanbiedt, zorg er dan voor dat u daarvoor betrouwbare externe bronnen gebruikt.

Naleving van regelgeving

Probeer naleving van de regelgeving te bieden, aangezien deze het meest nodig zijn in een blockchain-oplossing van ondernemingsniveau.

Digitaal vertrouwen cultiveren

In werkelijkheid moet u wellicht vaardig zijn in het voorspellen van wat de consumenten van een verandering zouden vinden. Bovendien moet u ervoor zorgen dat u ook van de consumenten digitaal vertrouwen kunt winnen.

  1. Processen integreren

Het integratieproces brengt een behoorlijk deel van de moeilijke verantwoordelijkheden met zich mee. Deze zijn vooral geschikt voor blockchain-consultants met eerdere ervaringen in het veld. Omdat ze in de meer geavanceerde categorie vallen, bevindt u zich waarschijnlijk op een toppositie met een hoog salaris.

U moet ook weten dat deze verantwoordelijkheden veel hindernissen hebben die u alleen kunt oplossen als u over probleemoplossende vaardigheden beschikt..

Herstellen van een ramp

Je moet bereid zijn om met elke rampzalige situatie om te gaan, want er is geen zekerheid wat er kan gebeuren. Bovendien moet u over probleemoplossende vaardigheden beschikken om snel van een ramp te herstellen.

Voortzetting van zaken

Naarmate de tijd verstrijkt, moet u met een veranderend bedrijfsperspectief komen om de zaken van uw klant continu te houden. Zonder de juiste veranderingen in de tijd kan het verouderd raken.

Gegevens beveiligen

Als je een ontwikkelaarsachtergrond hebt, moet je een beveiligingslaag aan de oplossing toevoegen.

Schrijf nu in: Gecertificeerde Blockchain Security Expert (CBSE) cursus

 Blockchain integreren met oudere systemen

Als je een technische achtergrond hebt, kan het zijn dat je blockchain-consultant banen krijgt waarvoor je de oplossing moet integreren in legacy-netwerken. Het is een uiterst cruciale taak en u moet extra voorzichtig zijn.

Aanpassen van bedrijfsprocessen

Typische bedrijfsprocessen passen niet bij blockchain. En dus moet u een aangepaste versie van hun bedrijfsprocessen bedenken.

Cloudinterfaces beheren

Cloudinterfaces hebben een zwakke beveiliging, en daarom bevindt u zich mogelijk in een positie waarin u alle cloudinterfaces van uw blockchain-client beheert.

Gegevensstandaarden gebruiken

Ten slotte moet u mogelijk gemeenschappelijke gegevensstandaarden gebruiken om af te stemmen op andere blockchain-netwerken. Dus je moet bekwaam zijn in het onderschatten van hoe ze werken.

Waar te beginnen: Enterprise Blockchain-certificeringscursus

Velen van u zullen zich nu afvragen dat u weet wat de functieverantwoordelijkheden en de voordelen zijn, maar hoe en waar begint u. Welnu, de beste optie op dit moment zou zijn om een ​​certificering te behalen of een cursus te volgen. Waarom?

In feite bieden deze cursussen de beste analyse van hoe de blockchain-industrie werkt en bieden ze waarde waarvan u kunt leren. Misschien ben je een blockchain-ontwikkelaar, maar heb je geen idee hoe de blockchain zakelijke bedrijven beïnvloedt.

De cursus kan je dus zeker helpen er meer over te leren. Aan de andere kant zou je een bedrijfsadviseur kunnen zijn, maar de blockchain is een buitenlandse technologie voor jou. U kunt zich dus ook inschrijven voor deze cursus om meer te weten te komen over de kerntechnologie zelf.

Ik zou je ten zeerste aanbevelen om onze verzameling blockchain-cursussen te bekijken, omdat deze alle essentiële informatie biedt die je nodig hebt om meer te weten te komen over blockchain en bedrijven. Het is de perfecte combinatie!

Afsluitende gedachten

Nou, blockchain-consultantbanen lijken in eerste instantie voor sommigen van jullie misschien een gemakkelijke taak. Maar het is net zo belangrijk en moeilijk als elke blockchain-ontwikkeling. Het ergste is dat je veel blockchain-consultants online kunt vinden die beweren dat ze de beste zijn en ontmoedigd zijn dat er te veel concurrentie is. In werkelijkheid is dat echter helemaal niet het geval.

We raden u aan om te beginnen met onze cursus hoe u uw carrière kunt opbouwen in blockchains voor ondernemingen, zodat u beter begrijpt welke vaardigheden u nodig heeft.

Eigenlijk zijn maar heel weinig mensen bekwaam om een ​​echte blockchain-consultant te worden genoemd, terwijl anderen gewoon beweren adviseurs te zijn zonder enige voorkennis. Dus verlies de hoop niet! Het is een buitengewoon goede carrièrekeuze en met de juiste vaardigheden kun je een blockchain-consultant worden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me