Blockchain-projectmanager is momenteel een van de lucratieve carrièrekeuzes. Om je op weg te helpen in je carrière, gaan we dieper in op het ontleden van welke vaardigheden je nodig hebt om er een te worden. Dus pak een kopje koffie en lees verder!

Blockchain-technologie verstoort alle industrieën en biedt nieuwe kansen om mensen te betrekken, taken uit te voeren en zaken te doen. Het maakt echter niet uit hoeveel deze technologie processen automatiseert, omdat mensen aan het eind van de dag altijd de initiatie zullen nemen voor zakelijke of persoonlijke behoeften..

Daarom is een van de meest cruciale fasen in de levenscyclus van de blockchain-ontwikkeling de projectinitiatiefase, die altijd projectmanagers, klanten en belanghebbenden zal hebben. Ze zijn verantwoordelijk voor het schetsen van de doelstellingen, het doel, de routekaart en de resultaten. De behoefte aan een blockchain-projectmanager zal dus nooit ophouden te bestaan.

U kunt deze kans aangrijpen en een veilige carrière op dit gebied verzekeren. U moet echter specifieke vaardigheden beheersen om projectmanager te worden. In deze gids wordt beschreven welke vaardigheden of onderwijskwalificaties je nodig hebt om een ​​baan als blockchain-projectmanager te krijgen.

Schrijf nu in: Gecertificeerde Enterprise Blockchain Professional (CEBP) cursus


Wie is een Blockchain-projectmanager?

Projectmanagers staan ​​aan het hoofd van elk gedecentraliseerd grootboekproject, die fungeert als de schakel tussen ontwikkelaars en de klanten. Kortom, u zorgt ervoor dat ontwikkelaars op de hoogte zijn van de reikwijdte van elk project en ervoor zorgen dat u kunt voldoen aan de verwachtingen van de klant.

In werkelijkheid is de blockchain-projectmanager verantwoordelijk voor het managen van het team. Samen met het team werk je voornamelijk aan het databasesysteem, verwerkingssystemen en de tokeneconomie van het project. Als het project niet is gebaseerd op een token-economie, houdt u toezicht op het hele blockchain-infrastructuurproces.

Kortom, de functiebeschrijving van de blockchain-projectmanager omvat het bewaken en rapporteren van bronnen, waarbij beveiligingsprotocollen, transactiebeheersystemen en het ontwikkelen van elke gespecialiseerde functie over het hoofd worden gezien..

In feite kan de manager zelfs het probleem aanpakken dat voortkomt uit blockchain-processen.

Zoals u weet, vormen het grootboeksysteem en de verwerkingseenheden de kern van elk op blockchaintechnologie gebaseerd project. Het is dus erg cruciaal om ervoor te zorgen dat deze systemen de hoogste prestaties en betrouwbaarheid bieden. Daarom moet u ervoor zorgen dat deze verwerkingsactiviteiten altijd hun maximale efficiëntie en betrouwbaarheid hebben.

In werkelijkheid omvat blockchain-projectbeheer alles, van het ontwikkelen van roadmaps tot het implementeren van de oplossing. En blockchain-projectmanager vormt er de kern van. In welke branche u ook werkt, u bent de enige die het succes van een project garandeert.

Zie je, deze carrière brengt veel belang en verantwoordelijkheden met zich mee. Daarom is deze baan de moeite waard.

Lees ook: Beginnersgids voor Blockchain

Welke vaardigheden heb je nodig om een ​​Blockchain-projectmanager te worden?

Om een ​​baan als projectmanager te krijgen, moet je bepaalde vaardigheden beheersen. Meer nog, het bedrijfsleven zoekt tegenwoordig alleen experts. Je moet er dus voor zorgen dat je cv daarvoor voldoende verrijkt is.

Krijg grondige kennis over Blockchain Essentials

Voor banen voor blockchain-projectmanagers moet u meer weten over blockchain-technologie. Dit kan een algemene kennisbank of kennisbank op expertniveau over het onderwerp omvatten. Dus voordat je in het technische gedeelte van de blockchain duikt, moet je eerst begrijpen hoe de technologie echt werkt.

Gewoonlijk bevat de basis een idee van wat de technologie is, hoe deze werkt, hoe elk van de kernelementen werkt, enzovoort. Begin dus met het leren van de definitie van blockchain en ga dan langzaam op weg naar gecompliceerde onderwerpen zoals slimme contracten.

Over het algemeen is het een goed idee om te beginnen met een blockchain-projectmanagercursus om meer te weten te komen over de technologie van een professionele trainer. Op deze manier zul je zeker in een mum van tijd vaardig zijn.

Leer zaken te koppelen aan Blockchain

Als projectmanager is het voor u van vitaal belang om te weten hoe u blockchain aan het bedrijfsleven kunt koppelen. Uw bedrijf wil bijvoorbeeld mogelijk een blockchain-oplossing integreren in hun bestaande systeem (in de meeste gevallen om de efficiëntie van de processen te vergroten). Maar als u niet weet hoe blockchain compatibel is met het bedrijfsmodel van uw bedrijf, kunt u het nooit redden.

In werkelijkheid is het een van de cruciale taken die u zeker moet beheersen. Dus ik zal je aanraden om te beginnen door te proberen blockchain te koppelen aan bestaande bedrijfsmodellen. Als je eenmaal in staat bent om dat voor elkaar te krijgen, kun je verhuizen om nieuwe bedrijfsmodellen bovenop de blockchain te maken.

In werkelijkheid kan deze vaardigheid u zeer goedbetaalde banen opleveren, aangezien de meeste grote bedrijven niet weten hoe de technologie met hun bedrijf kan samenwerken.

Leer hoe u een Blockchain-implementatiestrategie kunt ontwikkelen

Uiteraard moet je een expert zijn in het ontwikkelen van blockchain-implementatiestrategieën. Als u vanaf het begin geen duidelijke strategie in gedachten heeft, zal het moeilijk zijn om de oplossing te bedenken. Als je geen eerdere expertise of kennis over het onderwerp hebt, kun je het beste blockchain-implementaties bestuderen die al succesvol zijn.

Wat voor goeds zal het doen? Nou, om te beginnen helpt het je te analyseren hoe andere bedrijven hun blockchain-oplossingen strategisch hebben bedacht. Als je hun mening over de kwestie begint te zien, zul je al snel speciale tactieken inhalen.

Meer nog, u kunt lid worden van een consortium of een gemeenschap om beter te begrijpen hoe anderen werken. In werkelijkheid is de blockchain-gemeenschap enorm en ondersteunend. U kunt dus een goede ervaring opdoen bij deze gemeenschappen.

Verbeter uw leiderschap en managementvaardigheden

Uw taakverantwoordelijkheid hangt sterk af van deze vaardigheid. Daarom moet u ervoor zorgen dat u een meester in deze vaardigheid kunt worden. In werkelijkheid moet je een mensenmens zijn. Blockchain-projectmanager-banen omvatten het leiden van een team van professionals door de volledige cyclus van blockchain-projectontwikkeling. Zonder uw begeleiding komt uw team er niet uit.

Het is dus een noodzaak voor jou. Zorg er daarom voor dat u uw leiderschapsvaardigheden aanscherpt. Zonder uw leidinggevende is het een uitdaging om het succes van een oplossing te garanderen.

Als manager moet je ook afstemmen met je teamleden. Een slimme leider zal altijd hun sterke en zwakke punten achterhalen en op basis daarvan taken toewijzen. Meer nog, je moet ook een balans vinden tussen je stok en vriendelijke persoonlijkheid.

Overdrijf alles, en je team kan uit elkaar vallen.

Raak vertrouwd met Blockchain Project Management Tools

Er zijn veel tools voor projectbeheer die zijn gebaseerd op blockchain-technologie. In werkelijkheid kunt u deze tools gebruiken om het ontwikkelingsproces van uw project te versnellen. Meer nog, deze zijn efficiënt in het besparen van uw tijd en middelen. Testen is ook gemakkelijk met hen. Zijn ze niet geweldig?!

Maar ja, je moet wel weten hoe je ze moet gebruiken en deze tools in je ontwikkelingsproces houden. Op dit moment willen veel grote ondernemingen professionals die vertrouwd zijn met het gebruik van deze tools en die dingen sneller gedaan kunnen krijgen.

Dus voor uw beheerproces is het eigenlijk een noodzaak. Zorg er dus voor dat u deze blockchain-projectmanagementtools kent en ze correct gebruikt.

Ontwikkelaars gebruiken veel blockchain-tools om tijd en middelen te besparen. Bekijk de beste blockchain-tools waar ontwikkelaars dol op zijn!

Wees efficiënt in Blockchain-risicobeheer

Nog een van de vaardigheden van blockchain-projectmanagers die je nodig hebt, is om efficiënt te zijn in risicobeheer. Met het blockchain-project komt een enorme hoeveelheid risico met zich mee. In werkelijkheid is de inzet niet alleen beperkt tot het technische aspect, maar ook tot bedrijfsresultaten.

Dus als u geen vaardigheden op het gebied van risicobeheer hebt, kunt u niet voorzien waar uw klant of bedrijf in de toekomst mee te maken krijgt. Meer nog, meestal zul je unieke inspanningen moeten doen, die gepaard gaan met niet in kaart gebrachte gebieden.

Als je de risico’s kunt beheersen, hoe uniek ze ook zijn, laat dat zien dat je de baas bent over je spel. Dit is een uitstekende gelegenheid om bonussen te krijgen en snel naar de top te stijgen.

Beschikken over kennis van hoe standaarden en ecosystemen werken

Blockchain-projectmanager-training kan u helpen de kennis te verwerven om te begrijpen hoe het ecosysteem en de normen werken. Momenteel zijn de verschillen tussen de standaarden van elk ecosysteem enorm, en daarom is het vrijwel onmogelijk om onderlinge interoperabiliteit te bereiken.

Maar aangezien de normen lijken te variëren, moet u leren hoe ze werken en welk pad u moet volgen. Hyperledger en Ethereum worden bijvoorbeeld geleverd met variabele standaarden. Meer nog, Hyperledger richt zich op toegang met toestemming en openbare toegang tot Ethereum.

U moet dus bekwaam zijn om te kiezen welke het beste bij uw project past. Ik zal je aanraden om Corda, Hyperledger, Quorum en Ethereum te bekijken om er meer over te weten te komen.

Beschikken over strategische vaardigheden om problemen sneller op te lossen

Een blockchain-projectmanager moet strategisch zijn. Strategische vaardigheden zijn ongelooflijk cruciaal voor u om projectmanager te worden. In werkelijkheid kan het werken aan een nieuw project in een bedrijfsomgeving veel problemen opleveren.

Daarom zul je de verantwoordelijkheid moeten nemen om ze op te lossen, en dat moet je zo snel mogelijk doen. Maar zorg ervoor dat u geen fouten maakt terwijl u dit doet, want dat kan tot verliezen leiden. Je moet je strategische vaardigheden dus perfect aanscherpen voordat je kunt solliciteren.

Ik denk dat het bekijken van casestudy’s over systematische kwesties je veel helpt. Onthoud echter dat u meestal met unieke problemen te maken krijgt. En dus moet je met unieke oplossingen komen om ze op te lossen.

Wees een expert in budgetbeheer

Budgetbeheer is een van de cruciale onderdelen van een blockchain-projectmanager. Je hoeft geen wiskundige te zijn, maar met een goed gevoel voor budgettering kun je een heel eind komen. Een van uw essentiële taken is ervoor te zorgen dat u het projectbudget zo efficiënt mogelijk gebruikt.

Het is oké als je er soms maar een klein beetje overheen gaat, maar je moet ervoor zorgen dat de meeste van je projecten binnen het budget worden uitgevoerd.

Als u een expert bent in kostenbeheer, kunt u elk project uitvoeren, zelfs als het budget te krap is. Een ander belangrijk ding om in gedachten te houden zijn de verschillende strategieën die u kunt implementeren om de kosten te verlagen zonder de kwaliteit in gevaar te brengen.

Weet hoe de Blockchain-architectuur werkt

Dit is een ander technisch aspect van de vacature waarin je moet uitblinken. De vaardigheden van Blockchain-projectmanagers omvatten weten hoe blockchain-architectuur werkt. Je moet op de hoogte blijven van de laatste architectonische ontdekkingen in deze niche.

Nogmaals, het is een pluspunt om te begrijpen hoe hash-functies of consensus werken.

Pro-tip: Bekijk alle whitepapers van populaire blockchain-platforms voor bedrijven. Het zal u helpen begrijpen hoe de blockchain-infrastructuur werkt.

In werkelijkheid is het ook een uitstekende manier om uw innovatievaardigheden te vergroten. Maar je moet veel tijd besteden om deze vaardigheid te benutten. U kunt ook een blockchain-projectmanagercertificering krijgen om de juiste training van een gekwalificeerde instructeur te krijgen.

Schrijf nu in: Gecertificeerde Enterprise Blockchain Architect (CEBA) cursus

Beschikken over een dieper begrip van verschillende Blockchain-platforms

U weet dat er verschillende soorten blockchain-platforms zijn, en niet elk ervan is geschikt voor elk soort project. U moet dus leren hoe deze verschillende soorten platforms werken om de POC voor het project te ontwikkelen.

In principe zijn er drie soorten blockchain: Private, Public en Federated blockchain. Mogelijk ziet u ook hybride blockchains. In werkelijkheid hebben deze allemaal verschillende kenmerken, sterke en zwakke punten.

Zorg er dus voor dat u er grondig over leert. Zonder ze te begrijpen, kunt u geen educatieve beslissing nemen over welk platform past bij de behoeften van uw klant.

Leer operationele strategische langetermijnplanning te maken

Het maken van operationele strategische langetermijnplanning is een must voor blockchain-projectmanagers. Hier moet je dus ook in uitblinken. In werkelijkheid kunt u beginnen met het definiëren en bepalen van de reikwijdte van het project en wat uw doelstellingen zijn. Vervolgens moet u voorspellen hoeveel middelen u nodig heeft om het doel te bereiken en deze zo efficiënt en effectief mogelijk te beheren.

In werkelijkheid zorgt het maken van een planning voor elke taak en het beheren van een werkplan ervoor dat dingen snel worden gedaan. Dus zodra u deze kunt definiëren, kunt u uw langetermijnplanning probleemloos vergrendelen. Ik vind dit een van de mooie eigenschappen die een projectmanager zou moeten hebben.

Beheers slimme contractontwikkeling en -beheer

U denkt misschien dat u deze vaardigheid niet onder de knie hoeft te krijgen, maar in werkelijkheid zult u contacten met klanten moeten onderhouden. En met blockchain komen slimme contracten, dus het is noodzakelijk om te weten hoe je ze moet gebruiken.

Een deel van uw verantwoordelijkheden omvat het managen van leveranciers. Maar zonder vaardigheden in slimme contracten, kun je dat niet doen. Het contractbeheer zal zich richten op het beheer van deze aanbestedingen.

De beste manier om dit te doen, is door te gaan voor een blockchain-projectmanager-training met slimme contracten. In werkelijkheid kunt u dit type training gebruiken om meer te weten te komen over het ontwikkelingsproces en te trainen in het beheren ervan.

Slimme contracten zijn een van de kernelementen van een blockchain-project. Lees er nu meer over in onze ultieme gids voor slimme contracten!

Ervaring opdoen met de levenscyclus van Blockchain-projectontwikkeling

Kortom, de levenscyclus van de blockchain-projectontwikkeling kan 8-10 stappen omvatten. Deze zullen beginnen met het identificeren van het probleem en het doel van het schalen van de POC en het lanceren van het product. De beste manier om er echter over te leren, er actief aan deel te nemen.

Ben je nog maar een beginner, ga dan voor stagiaire banen die gericht zijn op ontwikkeling. Als stagiair kun je zien hoe de manager een product aanpakt en succesvol lanceert. Bovendien, als u al een expert bent, zou u al het potentieel moeten hebben om een ​​heel project tot een goed einde te brengen.

Maar in ieder geval, als je dat niet doet, dan voor een baan bij een blockchain-softwareontwikkelingsbedrijf en ervaringen opdoen. Het zal je cv verbeteren en grote bedrijven zullen je willen aannemen met een goed salaris.

Wees een expert in op blockchain gebaseerde softwareontwikkeling

Dit is een pluspunt als het gaat om projectmanagers. Omdat u zich uitsluitend in de technische en IT-niche bevindt, kunt u uw teamleden niet in de goede richting leiden zonder de juiste kennis van softwareontwikkeling.

Je hebt bijvoorbeeld ontwikkelaars en ingenieurs in het team. Dus als ze een moeilijke periode tegenkomen, moet u ze helpen het probleem correct op te lossen. Maar als u niet weet hoe blockchain-softwareontwikkeling werkt of niet weet hoe u moet programmeren, dan kunt u ze op geen enkele manier helpen.

Eerlijk gezegd, zonder deze functie kom je niet in aanmerking voor de baan. Zorg er dus voor dat je deze vaardigheid perfectioneert door dagelijks te oefenen.

Schrijf u in voor een Enterprise Blockchain-certificeringsprogramma

Een kleine geheime tip voor jou: een certificering voor enterprise blockchains gaat echt een lange weg. Dit is eigenlijk een van de beste manieren om een ​​voorsprong te nemen op je blockchain-reis. Momenteel zijn er veel cursussen op de markt.

Maar je moet ervoor zorgen dat je de beste op de markt krijgt. In feite bieden de meeste cursussen niet de waarde die u echt nodig heeft voor het geld dat u eraan uitgeeft. Door deze cursussen te gebruiken, kunt u snel de basisprincipes van blockchain begrijpen, hoe verschillende architecturen werken en de belangrijkste risico’s die aan de technologie zijn verbonden..

De cursus Blockchain-projectmanager kan u ook helpen meer te weten te komen over populaire platforms zoals Ethereum, Hyperledger, en Corda. Zoals u al weet, is het essentieel voor uw carrière om hierover te leren.

In werkelijkheid kunt u met behulp van de certificering van blockchain-projectmanagers uw cv verrijken en snel een post krijgen met hoogbetaalde salarissen. Ik bedoel, bedrijven zijn op zoek naar experts en het hebben van een certificering laat echt zien wat je waard bent.

 

Waarom zou u een Blockchain-projectmanager worden??

Grote vraag en toekomstperspectieven

De eisen voor blockchain-projectmanagers stijgen enorm. Nu blockchain langzaamaan een gevestigde niche aan het worden is, werken veel bedrijven aan oplossingen. Hierdoor ontstaat dus de vraag, maar het aanbod van gekwalificeerde mensen is nog niet voldoende.

U kunt deze mogelijkheid gemakkelijk in uw eigen voordeel gebruiken.

Aantrekkelijk salaris

Het salaris van een Blockchain-projectmanager kan variëren van $ 60.000 – $ 136.000. Het is duidelijk dat hoe meer ervaring je hebt, hoe meer salaris je kunt vragen van de ondernemingen. In werkelijkheid lijkt het salaris van de blockchain-projectmanager vanwege de grote vraag naar deze functie aantrekkelijker te worden. Niet alleen dit, maar u kunt ook verwachten dat u een deel krijgt van de projecten waaraan u gaat werken. Dus uiteindelijk is het een uitstekende gelegenheid om de toekomst veilig te stellen.

Meer weten over de salarissen van andere blockchain-banen? Bekijk onze blockchain-vacaturesalarisgids voor meer informatie.

Flexibele werkuren

Als je een vacature met betrekking tot deze post hebt bekeken, heb je misschien het voordeel van flexibele werktijden opgemerkt. Bijna alle functieomschrijvingen van blockchain-projectmanagers bevatten dat ze flexibele werktijden bieden.

Dat komt omdat uw werk voornamelijk projectmatig is en het werk dat u zult moeten doen, zal op basis daarvan aanzienlijk variëren. Maar enterprise-bedrijven zijn bereid om u van de haak te laten en het niet nodig te maken om een ​​9-5-schema aan te houden.

Kans in verschillende industrieën

Nu blockchain inzetbaar is in verschillende branches, zijn uw mogelijkheden eindeloos. Als je in de supply chain wilt werken, kan dat, maar je kunt ook in de financiële wereld werken. Bijna alle industrieën kunnen profiteren van deze technologie, en daarom richten de meeste van deze bedrijven zich op het ontwikkelen van oplossingen omwille van hen..

Training voor CEO-niveau

Praktisch komen de verantwoordelijkheden van een CEO overeen met projectmanagers. In werkelijkheid beheren ze allebei mensen en bedrijfsmodellen. U kunt dus overwegen deze baan te nemen om een ​​opleiding te volgen om CEO te worden.

Bovendien is het een goede gelegenheid om een ​​niveau hoger te komen en meer te weten te komen over de hoge gezaghebbende posities.

Werk aan unieke projecten

Blockchain is een vrij nieuwe technologie. Je zult dus veel unieke projecten zien die je je nog nooit eerder had voorgesteld. Met blockchain kun je praktisch alles automatiseren. Innovatie kan hier dus nooit worden beperkt. Je treedt zelfs op als veranderingsagent die zal deelnemen aan de nieuwe revolutie.

Gelegenheid om te leren

Als je het leuk vindt om op de hoogte te blijven, dan kan deze baan je daarbij helpen. De rol van projectmanager geeft je de mogelijkheid om elke dag nieuwe dingen te leren. U krijgt dus de kans om meer te weten te komen over een volledig nieuwe technologie die de toekomst van ons zakelijke ecosysteem gaat worden.

Kan het nog beter worden dan dat??

Schrijf nu in: Hoe u uw carrière kunt opbouwen in de cursus Enterprise Blockchains

Eindnoot

Ten slotte, zoals je hebt gemerkt, zal de behoefte aan een blockchain-projectmanager nooit ophouden te bestaan. Blockchain-technologie is er om te blijven, en het is een goede gelegenheid om een ​​carrière van je leven op te bouwen. Maar daarvoor moet u een expert worden in alle functieverantwoordelijkheden die u mogelijk heeft.

U kunt de eerste stap zetten in onze professionele blockchain-cursus voor bedrijven als u op een eenvoudige manier meer wilt weten over blockchain.

Meer nog, je kunt ook onze gratis blockchain-cursus bekijken als je niet zeker weet of je voor een professionele cursus gaat. Verspil dus geen tijd en begin nu met uw blockchain-reis!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me