Blockchain kan veel problemen uit de echte wereld oplossen en voor ons allemaal een beter bedrijfsmodel en economische structuur bieden. Laten we eens kijken naar deze problemen en de mogelijke oplossingen die blockchain biedt.

We zijn het meest gewend om samen met Bitcoin en Cryptocurrency over blockchain te horen. De toepassing ervan gaat echter veel verder dan digitale activa. Blockchain is zelfs verreweg een van de meest ontwrichtende en revolutionaire technologieën van onze tijd.

Volgens rapporten zullen de wereldwijde uitgaven aan blockchain naar verwachting stijgen en tegen 2023 naar verwachting meer dan $ 15,9 miljard bedragen.

Bovendien is bijna elke industriële sectie op zoek naar blockchain-technologie om er de vruchten van te plukken. Dit begint voor de verwachte fintech-bedrijven, tot zelfs de media-industrie en de gezondheidszorg.


Dus, wat maakt blockchain tot deze enorme kracht waarmee rekening moet worden gehouden? Welnu, voor deze lezing hebben we een lijst samengesteld met enkele van de echte wereldproblemen en hoe blockchain effectieve en efficiënte oplossingen biedt. Meer nog, we zullen ook weten wat het kernprobleem is dat blockchain probeert op te lossen?

Schrijf nu in:Gratis Blockchain-cursus

Problemen die blockchain oplossen: Wat is Blockchain?

Zoals de naam je misschien doet denken, is Blockchain niets meer dan een reeks blokken – nou ja, theoretisch tenminste. De ‘blokken’ vertegenwoordigen hier digitale informatie die is gekoppeld of ‘geketend’ aan andere blokken met behulp van een cryptografische hash van het vorige blok.

Deze unieke structuur maakt het superveilig en veerkrachtig voor elke vorm van gegevenswijziging, en dit is waar het grootste deel van de toepassing ervan ligt.

Allereerst moet u er rekening mee houden dat er geen centrale autoriteit is die de blockchain regelt. Dit maakt het een volledig gedemocratiseerd systeem. Vervolgens, aangezien de verstrekte informatie onveranderlijk is, kan deze gemakkelijk worden gedeeld en openbaar worden gemaakt voor een ongeëvenaard transparantieniveau..

Deze twee factoren maken blockchain letterlijk het op één na grootste ding sinds de komst van internet. Maar welke problemen lost blockchain op, waardoor het zo populair en grensverleggend is?

Welnu, hier zijn een paar voorbeelden van echte problemen die blockchain oplost. Laten we dus zonder verder oponthoud aan de slag gaan:

Lees hier meer over de basisprincipes van blockchain: Blockchain voor beginners: handleiding Aan de slag.

Top 10 echte problemen die blockchain oplost

Nu je een basiskennis hebt van wat blockchain is en hoe het werkt, gaan we snel enkele echte problemen bespreken en hoe deze revolutionaire technologie kan worden gebruikt om ze op te lossen en oplossingen aan te bieden. We zullen ook weten wat het kernprobleem is dat blockchain probeert op te lossen?

Problemen met Blockchain oplossen

1. Grensoverschrijdende betalingen

Het probleem: De huidige staat van internationale betalingen via bankkanalen is op zijn zachtst gezegd een warboel. Het is een meerstappenproces waarbij veel tussenpersonen betrokken zijn. Bovendien kost elke stap van het proces veel tijd en kost het ook behoorlijk wat geld.

Volgens de Wereldbank bedragen de gemiddelde transactiekosten voor wereldwijde betalingen zelfs ongeveer 7%. Dat is veel!

Hoe Blockchain de problemen oplost

Blockchain helpt het hele proces te stroomlijnen door alle tussenpersonen en langdurige procedures te elimineren, waardoor onnodige vertragingen ontstaan.

Door gebruik te maken van zijn veilige en geavanceerde gedistribueerde grootboek, wordt de betaling, zodra een transactie is geregistreerd, vrijwel onmiddellijk overgedragen aan de ontvangende partij. Omdat de transactie niet kan worden teruggedraaid of gewijzigd, zorgt deze ook voor een betere verantwoording en beveiliging dan het huidige systeem.

Volgens Deloitte moeten de betrokken partijen voor transacties die met blockchain worden gedaan, ongeveer 40% tot 80% minder overmakingskosten betalen dan traditionele methoden. Niet alleen dat, maar de volledige transacties worden verwerkt en voltooid in een kwestie van 4 tot 6 seconden in plaats van dagenlang te moeten wachten.

En wanneer u de voordelen van extra veiligheid en transparantie in de mix opneemt, is blockchain zeker een betere oplossing voor wereldwijde geldtransacties.

Wie gebruikt momenteel Blockchain voor dit doel?

Momenteel gebruiken een aantal fintech-bedrijven blockchain om dit probleem op te lossen. Bekende namen in het veld zijn onder meer:

Cirkel: Hiermee kunnen gebruikers veilig geld (meerdere ondersteunde valuta’s) overboeken naar meer dan 29 landen.

Rimpeling: Helpt banken, betalingsproviders en uitwisselingen van digitale activa om supersnel en met minimale overmakingskosten wereldwijd geld te verzenden en te ontvangen.

We ruilen: WeTrade biedt een innovatief digitaal platform waarmee banken en bedrijven in heel Europa kunnen samenwerken en veilige, transparante en kansen biedt.

Meer weten over blockchaintechnologie? Bekijk nu onze ultieme gids met blockchain-definities!

2. Beheer van de toeleveringsketen

Het probleem: Supply Chain Management verwijst naar de planning en uitvoering van alle gerelateerde processen die leiden tot de implementatie van een gereed product. Over het algemeen vormt het een netwerk van entiteiten – individuen of bedrijven die beginnen bij leveranciers van grondstoffen, rechtstreeks naar de productfabrikanten en vervolgens naar de distributeurs..

Een goed geoptimaliseerde toeleveringsketen zorgt voor maximale productiviteit met minder frauduleuze activiteiten en overheadkosten. Zoals u zich kunt voorstellen, is het een hectische klus om dit in de echte wereld te implementeren. Er zijn automatiseringsinspanningen gedaan met behulp van AI en Machine Learning, maar blockchain belooft een game-changer te worden op dit gebied. Dit is dus een van de echte problemen die door blockchain worden opgelost.

Hoe Blockchain de problemen oplost

Een van de belangrijkste voordelen van blockchain voor Supply Chain Management is interoperabiliteit.

De transparantie bij het delen van gegevens zorgt ervoor dat iedereen op dezelfde lijn zit – van de fabrikanten tot detailhandelaren, verkopers en zelfs de aannemers. Dit helpt op zijn beurt eventuele conflicten en vertragingen in operaties te verminderen.

Bovendien, aangezien alle producten in realtime kunnen worden gevolgd, vermindert het de kans dat goederen verkeerd worden geplaatst of dat goederen vast komen te zitten in de toeleveringsketen..

En alsof dat niet alles is, biedt blockchain schaalbaarheid op onvoorstelbare niveaus, met grote databases die beschikbaar zijn vanaf meerdere locaties over de hele wereld. Dit betekent dat hoe groot uw bedrijf ook is of hoe verspreid het over de wereld is, u met blockchain uw supply chain moeiteloos kunt beheren..

Wie gebruikt momenteel Blockchain voor dit doel?

Enkele voorbeelden van bedrijven die blockchain gebruiken voor efficiënt supply chain management zijn:

Oorsprongspoor: Ze bieden een protocol voor gegevensuitwisseling dat kan worden gebruikt door onderling verbonden toeleveringsketens.-

Openpoort: Een Blockchain-platform verbindt verladers en vervoerders rechtstreeks, wat de kosten verlaagt en het beheer van de toeleveringsketen optimaliseert.

Walmart: Walmart, een van de grootste winkels, gebruikt blockchain om zijn toeleveringsketen te verbeteren.

Lees over hoe Blockchain de handelsfinanciering nu kan transformeren!

3. Aansprakelijkheidsproblemen bij traditionele contracten en overeenkomsten

Het probleem: In de kern creëren we contracten en overeenkomsten omdat er een gebrek aan vertrouwen is bij de transacterende partijen. Als gevolg hiervan doorlopen we deze juridische procedure van het maken van contracten, een proces van meerdere stappen waarbij nog meer partijen en tonnen en tonnen papierwerk betrokken zijn..

Hierdoor wordt er veel tijd en geld besteed aan de tussenpersonen. Stelt u zich eens voor de laatste keer dat u een contract hebt opgesteld en hoeveel geld u uw advocaat moest betalen voor het maken van al dat regelgevend papierwerk, of hoeveel tijd u besteedde aan het rijden naar het centrum om alle handtekeningen te verzamelen.

Ook al beschouwen we dit als de norm en als onderdeel van het maken van contracten en overeenkomsten, al deze ongemakken kunnen worden vermeden door gebruik te maken van blockchain-technologie, met name slimme contracten..

Dit is dus een van de echte problemen die door blockchain worden opgelost.

Hoe Blockchain de problemen oplost

Nou, blockchains maken iets mogelijk dat bekend staat als Smart Contracts, een ingenieuze oplossing en toekomstige vervanging voor traditionele contracten en overeenkomsten. Dus de volgende voor de hand liggende vraag zou zijn: wat is een slim contract?

Welnu, een slim contract bestaat in feite uit een paar regels codes die u op een blockchain kunt opslaan. Deze zijn geprogrammeerd om bepaalde acties uit te voeren – idealiter een transactie verwerken zodra aan de voorwaarden en condities gespecificeerd in de coderegels is voldaan.

Nu de slimme contracten zijn opgeslagen op de blockchain, kunnen de algemene voorwaarden niet worden gewijzigd of gemanipuleerd. Bovendien is alles open en openbaar, wat zorgt voor meer transparantie.

Wie gebruikt momenteel Blockchain voor dit doel?

Er zijn talloze startups en bedrijven die al slimme contracten hebben aangenomen in ruil voor traditionele overeenkomsten. Hier zijn een paar opmerkelijke vermeldingen:

Tradelanse: Het helpt de supply chain te digitaliseren door overeenkomsten en traditionele contracten te versoepelen.

Tradeix: Tradeix herschrijft werkkapitaalfinanciering en handel met behulp van blockchain. Ze bieden waarde voor alternatieve financiers, banken, leveranciers met toegevoegde waarde, enzovoort!

Benieuwd naar de impact van blockchain op overheden? Bekijk nu onze gids over blockchain voor de overheid!

4. Identiteitsdiefstal

Het probleem: In de kern is uw identiteit niets meer dan een verzameling beweringen over u als persoon. Dit omvat gegevens over waar u woont, uw paspoortnummer, rijbewijs, burgerservicenummer, enzovoort. Dit zijn allemaal datapunten die worden gebruikt door overheden en worden opgeslagen in gecentraliseerde databases.

Een slechte actor kan mogelijk een van deze documenten bemachtigen en door gebruik te maken van bepaalde beveiligingsfouten, steelt u uw identiteit. Ze kunnen nu uw identiteit gebruiken om een ​​financieel voordeel te behalen of krediet op uw naam te krijgen. Dit is een serieus probleem! In feite stelen veel criminelen ook de identiteit van een overledene om misdaden te plegen en ermee weg te komen. Dit is dus een van de echte problemen die door blockchain worden opgelost.

Hoe Blockchain de problemen oplost

Blockchain biedt een nieuwe oplossing voor het probleem. Op een gedecentraliseerd platform krijg je toegang tot een private key en een public key. De openbare sleutel wordt openbaar gemaakt.

En vanwege de open, transparante aard van blockchain, heeft iedereen toegang tot uw openbare registers. Het biedt echter concrete veiligheid omdat niemand uw gegevens kan wijzigen of bewerken.

Als u nu toegang wilt tot uw persoonlijke gegevens of toestemming wilt geven, kunt u uw privésleutel gebruiken om uw identiteit te verifiëren. Het is een eenvoudige methode, maar biedt veel beveiliging tegen beperkte identiteitsdiefstal zoals die tegenwoordig wordt uitgevoerd.

Wie gebruikt momenteel Blockchain voor dit doel?

Er zijn een heleboel nieuwe Blockchain-startups opgedoken die draaien om identiteitsbeheer. Hier een paar opmerkelijke:

Valideer ID: het bedrijf gebruikt Blockchain-technologie om digitale identiteitsoplossingen te bieden, waaronder een uitgebreide elektronische handtekeningservice. Hun service streeft ernaar om eenvoudige en kosteneffectieve services te bieden die ook eersteklas beveiliging bieden.

NewBanking: Met NewBanking kunnen gebruikers hun identiteit via internet delen zonder zich zorgen te hoeven maken over het verliezen of opofferen van hun gevoelige gegevens.

Sovrin: Sovrin biedt ‘s werelds eerste self-sovereign identity (SSI) -netwerk aan.

Uport: Met Uport kan het bedrijf een vertrouwd ecosysteem opbouwen en de klanten en partners een manier bieden om veilig transacties uit te voeren.

Lees ook: Blockchain voor digitale identiteit

5. Beheren en beschermen van patiëntgegevens in zorginstellingen

Het probleem: De huidige gezondheidszorgsystemen gebruiken gecentraliseerde systemen om patiëntgegevens vast te leggen en te beheren. Deze kunnen minder veilig zijn en onderhevig aan verkeerde informatie.

Er zijn talloze gevallen van datalekken geweest in ziekenhuizen waar patiëntgegevens zoals creditcardinformatie en genomische testrecords werden gestolen. In feite zijn tussen de periode van 2009 tot 2017 meer dan 176 miljoen patiëntendossiers gecompromitteerd als gevolg van datalekken.

Bovendien is de huidige staat van interhospitaalcommunicatie van patiëntgegevens een complete puinhoop. Vaak kiezen patiënten ervoor om van ziekenhuis te wisselen. Soms worden ze vanwege calamiteiten opgenomen in ziekenhuizen in een ander netwerk.

Omdat het huidige systeem de snelle en gemakkelijke uitwisseling van patiëntendossiers van hun primaire zorgverlener niet mogelijk maakt, zijn ze nu gedwongen om een ​​nieuw medisch dossier aan te maken, wat zowel tijd als geld kost..

Hoe Blockchain de problemen oplost

Blockchain kan helpen bij het creëren van een gedecentraliseerd logboek van patiëntgegevens dat transparant en openbaar is voor alle ziekenhuizen. Bovendien is er geen manier om de gegevens te corrumperen, dus het hele probleem van interhospitaalcommunicatie is opgelost.

Vervolgens komt de beveiliging. Ondanks dat het transparant en openbaar is, kan blockchain ook helpen uw gegevens privé te houden door uw identiteit te verbergen met beveiligde codes die al uw gevoelige gegevens beschermen. Indien en zelfs nodig, moet u een privésleutel opgeven en alleen dan is de informatie toegankelijk.

Wie gebruikt momenteel Blockchain voor dit doel?

Veel bedrijven gebruiken blockchain in de gezondheidssector om patiëntgegevens beter te beheren en te beveiligen. Hier zijn een paar opmerkelijke namen:

BurstIQ: Het bedrijf biedt Blockchain-oplossingen om zorgbedrijven te helpen enorme hoeveelheden patiëntgegevens veilig en veilig te beheren.

Medische ketting: Helpt de integriteit van gezondheidsdossiers te behouden. Artsen, ziekenhuizen en laboratoria kunnen patiëntinformatie opvragen, maar de identiteit van de patiënt blijft veilig en beschermd tegen externe bronnen.

Schrijf nu in: Gecertificeerde Enterprise Blockchain Professional (CEBP) cursus

6. Digitaal auteursrecht en piraterij

Het probleem: Wist u dat de Amerikaanse film- en tv-industrie een verlies van ongeveer $ 71 miljard per jaar lijdt als gevolg van inbreuk op het auteursrecht? Grote mediabedrijven zoals Sony en anderen voeren voortdurend juridische oorlogen tegen piraterij en de illegale verspreiding van media.

Maar waarom lijden deze industrieën zo veel??

Het zou je verbazen te horen dat media-industrieën, met name de muziekindustrie, nog steeds vasthouden aan verouderde systemen en bedrijfsmodellen die relevant waren toen het papieren formaat populair was. Het systeem is niet bedreven in de wereld van internet.

Dit is de reden waarom een ​​paar geselecteerde spelers die digitaliseringstrend hebben omarmd en momenteel de streamingmarkt domineren.

Hoe Blockchain de problemen oplost

Blockchain kan artiesten en makers helpen bij het digitaliseren van de metadata van hun inhoud, zoals tijdstempels en IP-rechten (intellectuele eigendom) in onveranderlijke grootboeken.

Nu kan de maker zijn inhoud veilig op een openbare markt plaatsen, maar hij weet het onmiddellijk zodra er een inbreuk op het auteursrecht plaatsvindt en kan daarom gerechtelijke stappen ondernemen..

Bovendien kan de blockchain elke keer dat de inhoud wordt geopend of gebruikt, opnemen. Dit creëert een soort transparante realtime tracking, die ook de mogelijkheid opent voor op consumptie gebaseerde prijsmechanismen, die beter zullen zijn voor de consument.

Wat transacties betreft, kunnen slimme contracten worden opgesteld om microbetalingsfaciliteiten tussen de consument en de maker te bieden.

Wie gebruikt momenteel Blockchain voor dit doel?

Een van de meest prominente namen in de branche die actief betrokken is bij het idee van blockchain voor DRM zou Sony zijn.

Bekijk de top 50 bedrijven die blockchain-technologie gebruiken voor meer informatie.

7. Overheidssystemen en publieke sectoren

Het probleem: De meeste lokale overheden en publieke sectoren over de hele wereld vertrouwen op eeuwenoude methoden en systemen voor al hun processen, die traag en duur zijn en ruimte maken voor corruptie.

Interne datalekken kunnen bijvoorbeeld gevoelige gegevens over overheden met een hoog risico opleveren. Dan is er nog het geval voor de arbeidsintensieve processen, die veel tijd in beslag nemen en ook de kosten verhogen.

Omdat het een gecentraliseerd systeem is, maakt het bovendien ruimte voor veel misbruik en corruptie van binnenuit. Dit kan resulteren in een groter wantrouwen tussen de regering en haar mensen, wat zich doorgaans vertaalt in nog meer problemen in de staat.

Hoe Blockchain de problemen oplost

Allereerst stellen op Blockchain gebaseerde overheidsmodellen bedrijven, overheden en individuen in staat om veilig en met volledige gemoedsrust middelen te delen binnen het gedistribueerde grootboek. Omdat de structuur onveranderlijk is, hoeft u zich geen zorgen te maken over fraude of gegevensmanipulatie.

Ten tweede maakt het, gezien het gedecentraliseerde karakter van blockchain, overheidsoperaties transparanter, waardoor het vertrouwen van de mensen in het systeem wordt versterkt..

Ten slotte kunnen met slimme contracten veel arbeidsintensieve taken worden geautomatiseerd, waardoor het proces kan worden gestroomlijnd en tijd en kosten kunnen worden bespaard.

Wie gebruikt momenteel Blockchain voor dit doel?

Dubai wordt een van de eerste steden ter wereld die het blockchainbeleid implementeert. Dit stelt hun overheid in staat om transacties met blockchain waar mogelijk te faciliteren.

Lees verder: 6 belangrijke Blockchain-functies die u moet kennen

8. Crowdfunding en fondsenwerving

Het probleem: Crowdfunding wordt steeds populairder omdat bedrijven en startups gemakkelijk op een relatief goedkope en ongecompliceerde manier geld kunnen inzamelen. Het was en is ook nog steeds de belangrijkste vorm van fondsenwerving voor non-profitorganisaties.

Maar dat gezegd hebbende, worden Crowdfunding-platforms geplaagd door een hele reeks problemen, beginnend bij misbruik van investeerders, bezorgdheid over de veiligheid en zelfs illegale transacties. Dit alles zorgt voor angst in de hoofden van de investeerders en verdrijft hen van crowdfundingplatforms.

Als zodanig worden zowel de organisaties als de investeerders geconfronteerd met problemen door de manier waarop de zaken momenteel worden beheerd.

Hoe Blockchain de problemen oplost

Op blockchain gebaseerde systemen maken effecten of initiële crowdfunding mogelijk. In wezen is het vergelijkbaar met openbare aanbiedingen waarbij een bedrijf of start-up tokens zal uitgeven die zullen functioneren als het aandeel van het bedrijf, maar zonder aandelenruil.

Een gebruiker kan de tokens kopen met fiat-valuta’s zoals USD en daarmee de startup of het bedrijf ondersteunen.

Wie gebruikt momenteel Blockchain voor dit doel?

Tot nu toe hebben letterlijk honderden bedrijven effecten gebruikt voor hun fondsenwerving. Petro is verreweg de meest succesvolle van het stel en heeft in zijn campagne meer dan $ 5 miljard verzameld.

Lees ook: 10+ moet de zakelijke blockchain-use-cases kennen

9. Onroerend goed

Het probleem: De huidige staat van de vastgoedmarkt is een complexe puinhoop. Als u bijvoorbeeld van plan bent een nieuw huis te kopen, is het niet voldoende om het geld te hebben om de grond te kopen.

Het is een lang en vervelend proces dat veel papierwerk, antecedentenonderzoeken en veel tussenpersonen met zich meebrengt. Dit vereist uiteraard meer geld, maar het is ook een stressvol proces dat veel van uw tijd opslokt..

En dan is er de angst voor verkopersfraude – waarbij iemand om te beginnen een woning verkoopt die niet van hem is.

Hoe Blockchain de problemen oplost

Welnu, u kunt uw eigendommen en onroerendgoedactiva digitaliseren en opslaan in een blockchain. Dit maakt het onveranderlijk, zodat er niet mee kan worden geknoeid. Bovendien wordt elke volgende transactie opgeslagen voor toekomstige verwijzingen.

Dit alles maakt het voor iemand onmogelijk om vals te spelen en uw eigendom te verkopen dat niet van hen is. Evenzo, zodra u een eigendom bezit, wordt het daar in de blockchain vastgelegd en kan het niet worden gewijzigd of geweigerd.

Bovendien kunt u, met het gedecentraliseerde karakter van blockchain in combinatie met het gebruik van slimme contracten, de meeste tijdrovende wettigheden automatiseren en het hele proces stroomlijnen..

Wie gebruikt momenteel Blockchain voor dit doel?

Momenteel maken veel startups en bedrijven gebruik van blockchain om een ​​revolutie teweeg te brengen in de vastgoedmarkt. Enkele voorbeelden zijn:

Propy: Ze zijn een van de eerste bedrijven die het gebruik van slimme contracten introduceren bij het kopen en verkopen van onroerend goed. De eerste transactie die met hun systeem werd gedaan, was een appartement van $ 60.000 in Oekraïne.

PropertyClub: Het is een op NewYork gebaseerde startup die een blockchain-aangedreven platform biedt waar mensen onroerend goed kunnen kopen, verkopen en erin kunnen investeren door gebruik te maken van slimme contracten..

Benieuwd naar de impact van blockchain op onroerend goed? Bekijk nu onze gids over blockchain voor onroerend goed!

10. Sport en ESports

Het probleem: De sport- en esports-industrie volgt een ouderwetse benadering voor het genereren van inkomsten. Dit omvat het maken van campagnes om kaartjes voor evenementen te verkopen, het maken van kanaalabonnementen om een ​​live game te laten zien, enzovoort.

Hoewel het model werkt, is het niet geoptimaliseerd. Het stimuleert de kijkers bijvoorbeeld niet voor hun betrokkenheid, wat meer aandacht kan trekken voor sport en esports. Bovendien is crowdfunding een beetje zeldzaam in deze branche, maar het houdt een enorme belofte in om atleten in staat te stellen een op prestaties gebaseerd inkomen te genereren..

Al deze problemen kunnen eenvoudig worden opgelost door blockchain op de markt te brengen.

Hoe Blockchain de problemen oplost

Ten eerste kan blockchain worden gebruikt om nieuwe verdienmodellen te creëren door teams te tokeniseren en loyaliteitsprogramma’s te introduceren. Het maakt het ook mogelijk om nieuwe markten te creëren waar mensen kunnen beginnen met gokken op hun favoriete teams.

Evenzo kunnen individuele atleten crowdfunding-opties creëren door gebruik te maken van slimme contracten om geld te verdienen en betere prestaties te leveren.

Een blockchain-gebaseerd systeem kan zelfs helpen bij het volgen van de betrokkenheid en interactie van gebruikers, die vervolgens kunnen worden gebruikt om incentiveprogramma’s te maken om nog meer interactie en betrokkenheid van het publiek te bevorderen..

Wie gebruikt momenteel Blockchain voor dit doel?

Een aantal bedrijven en startups beginnen blockchain te implementeren om een ​​revolutie teweeg te brengen in de toekomst van sport en esports. Een paar eervolle vermeldingen zijn:

SportyCo: Het bedrijf biedt cryptosponsoring aan voor atleten.

PlayerTokens: Het bedrijf helpt spelers te symboliseren om de deelname van fans te promoten.

Benieuwd naar de impact van blockchain op verzekeringen? Bekijk nu onze gids over blockchain in verzekeringen!

Afsluiten

Dit was dus onze snelle blik op enkele van de huidige problemen in verschillende industriesectoren en hoe Blockchain-technologie kan helpen deze problemen op te lossen. We hebben ook enkele vermeldingen opgenomen van huidige bedrijven en startups die de technologie toepassen om de weg vrij te maken voor de toekomst..

We hopen dat deze lezing u heeft geholpen om een ​​beter begrip en waardering voor blockchain te ontwikkelen. Als je echter nog vragen hebt over enkele andere problemen die blockchain oplost en hoe het dat doet, bekijk dan onze gratis blockchain-cursus.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me