Wie is Satoshi Nakamoto? De Mythe van Bitcoin Creator

De crypto-ruimte is uitgegroeid tot zo’n grote wereld. De blockchain-technologie heeft tot verbeelding, angst, verwarring en nieuwsgierigheid gewekt. Deze gevoelens zijn voor zowel enthousiastelingen als critici. De crypto-wereld van vandaag heeft zoveel bekend, terwijl er ook zoveel onbekend blijft. Enkele van de onbekenden zijn wie Satoshi Nakamoto is.

Vandaag zullen we een wandeling maken door hoe crypto aan het licht kwam. De belangrijkste focus is om te proberen het grootste mysterie achter Bitcoin te ontdekken. Bitcoin is de meest populaire cryptocurrency. De persoon, of liever gezegd, personen achter Bitcoin.

Bitcoin creatie

In 2007 vond de eerste stap naar de creatie van Bitcoin plaats. Satoshi Nakamoto schreef de Bitcoin-code. De stap klonk toen van onschatbare waarde, jaren later kunt u de rechter zijn. Denk je dat het een stap van onschatbare waarde was? Ik denk het niet.

In 2008 bracht de maker van Bitcoin via een online domein bitcoin.org een whitepaper uit. In de paper schetst Satoshi hoe de Bitcoin zal werken met computernetwerken. Het doel was om derden uit te schakelen voor de digitale transacties.

In 2009 werd Bitcoin vrijgegeven voor het publiek. De eerste Bitcoin-mijnwerker was Hal Finney die de blockchain heeft gedownload. Later heeft hij tien Bitcoins gedolven, waardoor hij een van de eerste gebruikers van Bitcoin was. De andere vroege liefhebbers van bitcoin zijn; Wei Dai, Nick Szabo en Gavin Andresen. En hun huidige steun groeide vanaf dat moment.

Bitcoin-groei

Tijdens de groeiperiode valt één naam op; Gavin Andresen. De Amerikaanse ontwikkelaar nam de mantel over van de mysterieuze Satoshi Nakamoto in 2010. Het laatste bericht van de maker was dat de revolutionaire Bitcoin in veilige handen was. Onder Gavin Andresen zouden de komende zeven jaar erg cruciaal blijken.

De groei is tot stand gekomen door opvallende strategische relaties. In 2013 accepteerde een lerende instelling in de VS Bitcoin als een legale betalingsmethode. Momenteel is de modus wereldwijd aanvaardbaar door particuliere instellingen en sommige regeringen.

De groei vond plaats te midden van gevechten met de overheid door de jaren heen. Al met al ontwikkelde en groeide Bitcoin zich zoals het revolutionaire idee was. 2017 was het beste jaar tot nu toe voor bitcoin, aangezien de waarde ervan groeide tot meer dan $ 11.000 voor een enkele bitcoin.

Het mysterie achter Satoshi Nakamoto

Temidden van al deze informatie over Bitcoin blijft één mysterie onopgelost. Net als de aard van de mens, heeft nieuwsgierigheid verschillende onderzoeken gedaan naar het onderwerp van wie is Satoshi Nakamoto? Maar er is geen sluitend bewijs dat precies aangeeft wie het is, of beter gezegd, wie ze zijn. We grijpen onze kansen door de wereld van het onbekende binnen te gaan. Misschien heb je geluk om te weten wie het is.

Verhuizen van het bekende naar het onbekende. Wij zullen met oog voor detail zijn en ervoor zorgen dat u niets mist. Schakel daarom de focusuitrusting in en ga met mij mee op deze reis.

Maar voordat enige vorm van leiden tot het kennen van Nakamoto`s identiteit, is er veel gedaan. Stylometrie is gebruikt om Bitcoin-werken te koppelen aan de identiteit van wie Satoshi Nakamoto is. De stijl kijkt naar originele Bitcoin-teksten en relateert deze aan teksten van een auteur.


De stijl heeft de mogelijkheid om veel mogelijke identiteiten te identificeren. Maar er zijn nog anderen die dichtbij genoeg zijn om Nakamoto te zijn.

Laten we al met al eerst onderzoeken wat ons helpt Nakamoto te identificeren.

De bekende over Satoshi Nakamoto

Sommige feiten over wie Satoshi Nakamoto ook is, zijn zo duidelijk. Ze zijn de informatie die er is voor iedereen.

Satoshi Nakamoto is een genie

Een artikel uit 2011 in The New Yorker noemt de Bitcoin terecht een bijna perfecte status. De Bitcoin-code is zonder fouten. Door fouten te elimineren, creëerde Satoshi Nakamoto een veilig, betrouwbaar en veilig online platform.

In de woorden van het artikel; ‘Alleen de meest paranoïde, nauwgezette programmeur ter wereld kan fouten vermijden.’

Satoshi Nakamoto spreekt vloeiend Engels

Nakamoto`s schreef de code en literatuur over Bitcoin, inclusief het witboek. En ze zijn online beschikbaar. Uit de literatuur en code blijkt dat Satoshi Nakamoto zeer vloeiend Engels spreekt. Vooral Brits Engels. Dit uitgangspunt heeft geleid tot de herhaalde speculatie dat Satoshi een Brit is. Hij mag dan aanspraak maken op Japanse afkomst, maar zijn beheersing van het Engels verraadt hem. Desalniettemin betekent het beheersen van het Engels niet noodzakelijk dat hij een Brit is of dat hij geen Japanner is.

Satoshi Nakamoto kan meer dan één persoon zijn

Er is een enorme kans dat Satoshi misschien niet één persoon is. De mogelijkheid dat het een groep individuen zou kunnen zijn, is intrigerend. Maar waar zijn de beweringen waaruit blijkt dat ze een groep mensen kunnen zijn? Hier is waar. De claims vloeien voort uit de aard van de innovatie.

Het Bitcoin-systeem onderscheidt zich in de huidige samenleving door zijn genialiteit. Het is een onomkeerbare, snelle, betrouwbare en wereldwijde transactie-innovatie. Bovendien is het platform pseudoniem. Het is dus mogelijk om te registreren zonder de echte identiteit bekend te maken.

Wat zelfs opwindend is, is dat het Bitcoin-systeem beschermt tegen inbraak door derden. Ofwel van de overheid of andere partijen. Vanwege de hoeveelheid werk die in een dergelijk idee wordt gestoken, kan het goed klinken dat er voor het werk misschien een team nodig was om te creëren.

Een bewering van Laszlo Hanyecz, een vroege Bitcoin-ontwikkelaar, ondersteunt deze gedachte. Dus hij had het gevoel dat de code te goed was voor één persoon. Hij had ook het voorrecht om Nakamoto een e-mail te hebben gestuurd.

Het onbekende

We hebben nu wat informatie over waar we onze zoektocht kunnen beginnen. Onze oplossingen voor het mysterie liggen binnen handbereik. Het veld is breed. Maar we moeten nog steeds doorgaan. Je bent zo ver gekomen om de oplossing op te geven. We moeten uitzoeken wie Satoshi Nakamoto is? Wil je dit mysterie niet oplossen? Zo ja, ga dan verder met wat onbekend is.

Dus, wat is het onbekende op Satoshi Nakamoto?

We hebben het bekende behandeld, maar wat is het onbekende. Wat draagt ​​bij aan alle razernij over het mysterie?

Is Satoshi Nakamoto mannelijk of vrouwelijk?

We hebben gezien dat Satoshi Nakamoto iedereen kan zijn. Satoshi Nakamoto beweert in april 1975 in Japan geboren te zijn, maar het is onduidelijk of het een man of een vrouw is. Veel meningen wijzen erop dat Satoshi Nakamoto om wat voor reden dan ook een man is. Maar wat als het een vrouw is? Ik weet het! Het zou een geniale vrouw kunnen zijn. Het vooruitzicht om het meest innovatieve idee van een vrouwelijke ontwikkelaar te krijgen, is op zijn zachtst gezegd opwindend. Toch is het te vroeg om het te bellen. We moeten nog even wachten.

Waarom zou hij niet blijven rondhangen om krediet te krijgen??

Als ik Satoshi Nakamoto was, zou ik blijven hangen om de eer op te eisen. Om op tv-shows te verschijnen om met eer te strijken. Om trots te zijn op mijn genialiteit. Geef het toe; jij zou ook willen. Nog; Satoshi Nakamoto, koos ervoor om te verdwijnen. Dus, wat was de motivatie achter deze verhuizing? U zult het binnenkort ontdekken, want dit is een goed onderzocht onderwerp.

Mogelijke redenen waarom Satoshi Nakamoto voor anonimiteit koos

Veel voorzichtigheid

Het meest redelijke argument dat goed resoneert met elke denker is; uit voorzichtigheid koos hij ervoor stil te zijn. Bitcoin-technologie is geworteld in cyberpunks! Vraagt ​​u zich af wie dat zijn? Cyberpunks zijn activisten die pleiten voor het gebruik van cryptografie. Omdat ze deel uitmaken van een strijd voor sociale en politieke verandering.

Het is moeilijk om de overheidsinstellingen uit te dagen. Het kan je kwetsbaar maken voor aanvallen van alle kanten. Onnodig te zeggen dat Satoshi Nakamoto, die visionair was, dat voorzag. Daarom koos hij ervoor anoniem te blijven voor zijn eigen bestwil.

Leid aandacht en politieke wendingen af

Bij de aanvang van de Bitcoin-blockchain had Nakamoto een heel duidelijke bedoeling in gedachten. Hij wilde de financiële wereld veranderen. Hij wilde transacties vergemakkelijken en tegelijkertijd derde partijen elimineren. Dus hij wilde zijn veiligheid verzekeren in het belang van het project.

We weten inmiddels dat iemand Satoshi Nakamoto had kunnen zijn. Het is ook bekend dat misdaadorganisaties de blockchain hebben gebruikt bij hun transacties. Het feit dat u dit leest, werpt ook licht op dat u geen doorsnee burger bent. Het is dus duidelijk dat u zich met politiek bezighoudt, en u weet dat de politiek verhalen verdraait.

Stel je nu voor wat er zou zijn gebeurd als Satoshi Nakamoto de naam een ​​gezicht had gegeven. En misdaadorganisaties gebruikten zijn technologie. Het verhaal zou verdraaid zijn geweest dat het nieuwe idee ongepast zou worden geacht. Door zijn vooruitziende blik zou hij proberen anoniem te blijven. Voor de technologie om het beoogde doel te bereiken. Raad eens? Hij had gelijk.

De anonimiteit verlichtte wat zou kunnen zijn veranderd in een politieke kattenachtervolging. Hoezeer de politieke betrokkenheid één ding ook duidelijk is, het zou rommeliger zijn geweest.

Genoten van privacy?

Hoe verrassend het ook mag klinken, sommige mensen genieten van privacy. Satoshi Nakamoto was er misschien een van. Voor hem of haar is een rustig leven voldoende. Aandacht is alleen bedoeld om ellende aan hun leven toe te voegen. Dus koos hij ervoor om in de doos van anonimiteit te blijven. De bekendheid en aandacht die ermee gepaard ging, deed er niet toe. Zolang de revolutie aan de gang was, deed het er niet toe of hij werd gecrediteerd of niet.

Dus, kunnen we de naam een ​​gezicht geven??

Je boekt geweldige vooruitgang. Kunnen we met het bekende en onbekende binnen jouw rijk nu een gezicht aan de naam geven? Ga de uitdaging aan.

Om die reden zijn hier enkele van de kwaliteiten die een must-have zijn voor elke mogelijke kandidaat. Hij moet een ontwikkelaar zijn, een groot voorstander van cryptografie, een liefhebber van gedecentraliseerde valuta en een ondernemer.

Wie is Satoshi Nakamoto: Topkandidaten

Dit zijn de beste kanshebbers voor de oorsprong van Bitcoin;

Nick Szabo – The Bit Gold Creator

Afbeeldingscredits: YouTube

Nick Szabo heeft constant de links ontkend die hem verbinden met Satoshi Nakamoto. Maar zijn schrijven over ‘bit gold’ vertoont na analyse gelijkenis met het origineel Bitcoin-witboek. Bovendien, als een van de eersten die Bitcoin verkende, plaatst het hem een ​​topmededinger in het gezicht achter Satoshi Nakamoto.

Harold Finney – Eerste Bitcoin-transactie door een Amerikaanse Cypherpunk

Afbeeldingscredits: YouTube

Onthouden Harold Finney die de eerste tien Bitcoins heeft gedolven op dezelfde dag dat ze werden vrijgegeven? Ja, deze man zou net zo goed de maker van Bitcoin kunnen zijn die zaken met zichzelf doet. Bovendien is het feit dat hij pas na Satoshi Nakamoto verbetering op Bitcoin voorstelde, enigszins bewijs. Hoe indirect het ook mag zijn, Hal Finney zou net zo goed Nakamoto kunnen blijken te zijn.

Dorian Prentice – Militair fysicus: American Satoshi Nakamoto?

Afbeeldingscredits: Steemit

Dorian Prentice, wiens geboortenaam Satoshi Nakamoto is, heeft media-aandacht gekregen. Zou voor zijn naam of vindingrijkheid zijn. Maar zijn achtergrond als libertariër en kennis als natuurkundige stellen hem in staat om onze Satoshi Nakamoto te zijn..

Waarschijnlijk de grootste link van deze man om de maker van Bitcoin te zijn, is een verklaring die hij heeft afgelegd. In de verklaring zinspeelde hij op het feit dat hij niet langer bij de technologie betrokken was. Beweren dat er mensen zijn die de leiding hebben over Bitcoin. Is dit niet genoeg om voldoende argwaan te wekken? Hoewel hij later de verklaring introk.

Craig Wright – Toelating verkeerd gegaan door een Australische computerwetenschapper

Afbeeldingscredits: De econoom

De computerwetenschapper werd verdreven door een persoon die beweerde met hem samen te werken. In de e-mail aan Gizmodo beweerde de anonieme tip dat Craig Wright de maker van Bitcoin is.

Bovendien, in 2016, Craig Wright beweerde dat hij onze Satoshi Nakamoto was. De Australische autoriteit reageerde echter door zijn huis te overvallen. Daarna trok Craig zijn verklaring in. Het bewijs van bewijs waarvan hij beweerde dat hij het had, heeft hij herroepen.

Andere mogelijke kandidaten

Een ding dat Nakamoto zo goed heeft weten te doen, is zijn identiteit verbergen. Hij heeft, zo niet alle, de beste mensen gegeven om op te letten. Maar de mogelijkheid dat hij niet tot hen behoort, kan niet worden genegeerd. Zelfs met dat in gedachten, kun je nog steeds het geluk hebben anderen te kennen die eigenschappen hebben die betrekking hebben op de maker van Bitcoin.

Onder de meest verbonden persoonlijkheden bevinden zich een student, wetenschappers, sociologen en wiskundigen.

Een artikel bracht de identiteit van Nakamoto in verband met de Finse socioloog Dr. Vili Lehdonvirta. Het artikel bracht nog steeds een verband tussen de Ierse student Michael Clear, afgestudeerd in cryptografie.

Zelfs Garvin Andersen is in een artikel uit 2013 ook in verband gebracht met de identiteit van Nakamoto. Het argument van het artikel is dat Garvin de verantwoordelijkheid op zich nam om Bitcoin zo gemakkelijk te ontwikkelen. Ofwel Garvin weet wie Nakamoto is of hij is het.

Een andere schandalige connectie werd gelegd met Elon Musk op basis van expertise in financiële software en whitepaper in een artikel uit 2017.

Satoshi Nakamoto nettowaarde

Zoals eerder vermeld, is er geen duidelijkheid over wie Satoshi Nakamoto precies is. Maar informatie over zijn waarde is bekend. Voordat het in 2011 verdween, beweren rapporten dat Satoshi Nakamoto ongeveer 1 miljoen Bitcoins heeft gedolven. Momenteel vertalen deze zich naar meer dan 6% van alle Bitcoins. Met zoveel Bitcoin varieert de waarde in de waarde van meer dan $ 15 miljard. De waarde heeft hem in de positie van de jaren 40-50 geplaatst in de rijkste persoon ter wereld. Het is daarom duidelijk dat de maker van Bitcoin ook een verstandig zakenman is.

Gevolgtrekking

Concluderend is er het mysterie rond de maker en ontwikkelaar van Bitcoin. Satoshi Nakamoto blijft voorlopig in ieder geval onopgelost. Misschien zullen we nooit weten wie Bitcoin heeft gemaakt. Of misschien hebben we het mysterie hier nu opgelost.

Niettemin blijven sommige dingen, temidden van al het mysterie, zo duidelijk. Die Bitcoin-technologie is een fenomenale creatie. Dat Bitcoin in de loop der jaren is uitgegroeid tot het diepgaande idee dat het voor ogen had. Het heeft ervoor gezorgd dat de Bitcoin-gemeenschap een wereldwijd platform heeft. Een platform dat snel, betrouwbaar, betrouwbaar en veilig is voor hun online transacties.

Bovendien is de identiteit van de maker misschien niet zo belangrijk als het onderzoek naar de toekomst van Bitcoin. Liefhebbers beweren dat met de groei van de blockchain het potentieel enorm is. Critici beweren dat het groeiende potentieel het systeem zou kunnen overbelasten. Bijgevolg verraden waarvoor Bitcoin is ontwikkeld: decentralisatie van valuta.

Al met al, zelfs als je niet weet wie Satoshi Nakamoto is. Je geniet van de vruchten van zijn technologie. Andere blockchain-projecten zijn eruit voortgekomen.

Middelen

https://www.bbc.com/news/av/uk-36185280/bitcoin-creator-reveals-his-identity

https://money.cnn.com/infographic/technology/what-is-bitcoin/

https://metro.co.uk/2018/04/06/alleged-bitcoin-creator-craig-satoshi-nakamoto-wright-reveals-secrets-rare-interview-7444418/

https://www.cnbc.com/2017/10/27/bitcoins-origin-story-remains-shrouded-in-mystery-heres-why-it-matters.html

https://www.inc.com/will-yakowicz/5-billion-lawsuit-craig-wright-bitcoin.html

https://www.cnbc.com/2016/05/02/bitcoin-inventor-satoshi-nakamoto-finally-revealed.html

https://www.newyorker.com/business/currency/we-need-to-know-who-satoshi-nakamoto-is

https://www.bbc.com/news/technology-36168863

http://www.businessinsider.com/bitcoin-history-cryptocurrency-satoshi-nakamoto-2017-12?IR=T#wait-so-who-is-this-japanese-american-guy-named-satoshi-nakamoto- 7

https://www.digitaltrends.com/cool-tech/who-is-satoshi-nakamoto/

https://steemit.com/bitcoin/@oppaidaisuke69/dorian-prentice-satoshi-nakamoto

https://www.economist.com/briefing/2016/05/02/craig-wrights-claims-to-be-satoshi-nakamoto-come-under-fire

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map