Het Azure blockchain-cloudplatform is een van de meest geavanceerde cloudplatforms die er zijn. In dit artikel gaan we de Microsoft Azure BaaS verkennen en begrijpen hoe het werkt.

Blockchain-technologie breidt zich snel uit naar verschillende sectoren. Veel grote organisaties bouwen vanaf nul hun eigen blockchain-infrastructuur. Dit geeft hen een extra voordeel als het gaat om het aanpassen aan de blockchain-revolutie. Niet elk bedrijf kan zich echter de luxe veroorloven om zijn eigen blockchain-infrastructuur te creëren. Dat is waar de Blockchain as a Service om de hoek komt kijken.

We gaan op weg naar een slimme economie en het is aan het bedrijf om zich aan te passen aan de nieuwe blockchain-infrastructuur. Blockchain bevat ook de sleutel om bedrijfsprestaties te versnellen en bedrijven in staat te stellen hun uitvoering te verbeteren. Het zal hen ook helpen de verantwoordingsplicht te vergroten, de transparantie te verbeteren en zakelijke beslissingen te nemen op basis van echte gegevens.

Het lijdt geen twijfel dat er veel bedrijven zijn die gebruik kunnen maken van de Azure BaaS-services. Hun Azure-service duurde even voordat ze voor het publiek openstonden. Volgens het rapport van TechCrunch namen ze hun eigen zoete tijd voordat ze hun blockchain-services live maakten.

Schrijf nu in:Gecertificeerde Enterprise Blockchain Professional (CEBP) cursus

De ultieme gids voor Azure Blockchain

Laten we voordat we beginnen wat verwarring opruimen. Blockchain as a service is geen Blockchain!

Als u nieuw bent bij Blockchain, kunt u in de war raken door de voorwaarden. Of denk je misschien dat Azure BaaS en de blockchain-technologie hetzelfde zijn? Maar dat is niet waar.

Blockchain-functies omvatten voornamelijk transparantie, integriteit, decentralisatie, enzovoort. Er zijn echter verschillende soorten blockchain, waaronder hybride, privé, enz. Maar een echte blockchain is voornamelijk gewijd aan het feit dat het een echt gedecentraliseerd netwerk beheert en geen variaties erop. Het echte blockchain-idee is ontstaan ​​met bitcoin. Het is een volledig gedecentraliseerde netwerkopbouw van knooppunten die zorgen voor de algehele consensus.

Geweldig! We hebben Blockchain-as-a-Service (BaaS), het belang ervan, voorbeelden en nog veel meer doorgenomen. Nu zijn we uitgerust met de kennis om Azure Blockchain te begrijpen. Laten we dus zonder enige vertraging aan de slag gaan.

Wat is Azure Blockchain?

Microsoft is een technologieleider met zijn wortels in cloudtechnologie. Hun Azure-cloudplatform heeft zijn dominantie bewezen. Maar Microsoft wist dat ze een meer prominente rol te spelen hebben in de markt. Dat is waar de Azure Blockchain- en Azure Blockchain-applicatie om de hoek komen kijken. We kunnen het ook omschrijven als ‘Blockchain op Azure’.

Azure biedt een complete end-to-end-oplossing voor het ontwikkelen, hosten en beheren van blockchain-oplossingen. Als ontwikkelaar kun je beginnen met hun vereenvoudigde ontwikkelplatform en experimenteren met vooraf gedefinieerde en modulaire netwerken. De infrastructuur is gebouwd om vereenvoudigde ontwikkeling te ondersteunen. Bovendien zijn de tools gebouwd rond het idee om snel aan de slag te gaan. Blockchain op Azure draait helemaal om validatie en iteratie.


We kunnen het ook definiëren als een “volledig beheerde grootboekdienst” die bedrijven de mogelijkheid biedt om blockchain-netwerken te exploiteren en te laten groeien. Ondernemingen hebben volledige controle over het blockchain-netwerkbeheer en de infrastructuur.

azuurblauwe blockchain

De Azure Blockchain is gebouwd om zowel processen als gegevens veilig te houden, waardoor bedrijven met vertrouwen kunnen innoveren.

Azure Blockchain-as-a-Service (BaaS), aan de andere kant, gebruiken blockchain-technologie en bieden service aan hun klanten. Hun aanpak is echter helemaal niet gedecentraliseerd. BaaS is volledig het tegenovergestelde van gedecentraliseerd, omdat het een gecentraliseerd platform biedt voor het verkopen, bouwen en vermarkten van blockchain. BaaS als ecosysteem biedt waarde, maar om dat te doen, moet het ingaan tegen het basisidee van gedecentraliseerde Blockchain. Ze ondersteunen echter veel blockchain-platforms voor bedrijven.

Hetzelfde geldt voor de Azure blockchain-as-a-service. Het is een beheerde oplossing die geen echte decentralisatie biedt. Het is evenzeer in staat om oplossingen op te lossen, waardoor het ideaal is voor startups, bedrijven en ondernemingen die in een gesloten ecosysteem werken, maar wel de voordelen van Blockchain willen..

Blockchain-netwerken die worden ondersteund door de Azure Blockchain

Azure Blockchain-service ondersteunt Ethereum, Quorum Ledger, Corda en Hyperledger Fabric. Als bedrijf hoef je het grootboek niet te beheren. Er zijn ook geen kosten verbonden aan het grootboek zelf. U moet echter betalen voor de ontwikkeling van de app en de kosten ervan wanneer deze op de Blockchain draait. U krijgt virtuele machines en de bijbehorende infrastructuur door de benodigde middelen en tijd toe te wijzen.

Open-source tool-ondersteuning

Het blockchain-netwerk ondersteunt open-source tools. Dat betekent dat u uw applicatie kunt blijven ontwikkelen met behulp van het platform en open-source tools. Als u klaar bent, kunt u uw applicatie implementeren via het blockchain-netwerk.

Azure Blockchain-functies

Ondersteuning voor verschillende Blockchain-netwerken

Azure Blockchain Services wordt geleverd met de ondersteuning van vier prominente Azure blockchain-frameworks, waaronder Quorum, Ethereum, Corda en Hyperledger Fabric. Deze frameworks zijn ook niet beperkt, aangezien Azure Blockchain in de toekomst zeker ondersteuning zal toevoegen voor andere grootboekprotocollen. Kortom, er komt meer ‘Azure Blockchain Framework’.

Geen administratie vereist

Azure beheert alle back-endtools en -infrastructuur voor het beheer van het blockchain-netwerk.

Vereenvoudigde implementatie

Het is eenvoudig om de Azure blockchain-service te implementeren via de beschikbare blockchain-tools zoals de Azure CLI, Azure Portal. Zelfs de Visual Studio-code is bijgewerkt om de Azure Blockchain-extensie te ondersteunen, waardoor het voor de ontwikkelaar gemakkelijker wordt om blockchain-gerelateerde apps te maken. Anders dan dat, is het ook toegankelijk voor het inrichten van validator- en transactieknooppunten. Bovendien kunt u ook de beveiliging en opslag van Azure Virtual Networks beheren.

Als ontwikkelaar kunt u eenvoudig een consortium blockchain-infrastructuur configureren en maken.

Eenvoudige implementatie van Azure BaaS

Veiligheid

Alle transactie- en validatorknooppunten worden beschermd met firewallregels. Als eigenaar moet u de firewall configureren voordat u er toegang toe kunt krijgen. Er wordt ook voorzien in gegevensversleuteling voor alle transactieknooppunten. Het wordt gedaan via TLS. Bovendien kunt u ook basisverificatie toevoegen, meer firewallregels toevoegen of zelfs toegangssleutels toevoegen.

U zult ook versteld staan ​​dat Microsoft de beveiliging zeer serieus neemt en al jaarlijks $ 1 miljard heeft geïnvesteerd. Ze hebben ook 3500 beveiligingsexperts in dienst die de privacy van gegevens waarborgen. Ten slotte hebben ze ook meer certificeringen in vergelijking met andere cloudproviders die hun beveiligingsaspect valideren.

Schrijf nu in: Gecertificeerde Blockchain Security Expert (CBSE) cursus

Onderhoud

De knooppunten worden ook onderhouden om ervoor te zorgen dat ze draaien met de nieuwste versie van de Blockchain. Azure BaaS is een beheerde service en daarom wordt alles beheerd door de Azure zelf.

Beheer van consortiums

Het consortium blockchain-beheer wordt gebakken binnen de Azure Blockchain. Hiermee krijgt u volledige toegang tot de consortia. U krijgt ook volledig knooppuntbeheer en de mogelijkheid om leden toe te voegen of te verwijderen. Andere belangrijke functies die door het consortiumbeheer worden ondersteund, zijn onder meer vereenvoudigde handhaving van het beleid en toestemming zonder code.

Azure Blockchain WorkBench

Azure Blockchain WorkBench is een gratis tool van Microsoft waarmee u Azure Blockchain-toepassingen kunt beheren. Het is samengesteld uit Azure-mogelijkheden en -services, waarmee u blockchaintoepassingen kunt implementeren en maken.

Azure WorkBench is gemaakt na 18 maanden hard werken door het Azure-team. Ze hebben met ontwikkelaars gewerkt en blockchain-sjablonen gemaakt.

Schrijf nu in: Enterprise Blockchains-sjablonencursus

Monitoring en logboekregistratie

De bewakingsfunctie is volledig ontwikkeld. Hier krijg je talloze rijke statistieken om je blockchain-omgeving te bewaken. Het wordt beheerd door Azure Monitor Service, waar u informatie kunt krijgen over de opslag van knooppunten, de CPU, het geheugen en andere belangrijke statistieken, waaronder de diepte van de transactiewachtrij, het minen van blokken, enzovoort.!

Prijzen van Azure Blockchain

Ze bieden ook twee niveaus om ervoor te zorgen dat het bedrijf degene kan kiezen die het beste bij hen past. Deze niveaus zijn onderverdeeld op basis van verschillende mogelijkheden en prestaties. De basislaag wordt geleverd met 1 vCores en $ 0,05 / maand per GB opslag. Het is perfect voor lichtgewicht ontwikkeling. Bovendien kan het ook worden gebruikt om werklasttests uit te voeren. Beide niveaus zijn zeer schaalbaar, dus u zult geen problemen ondervinden bij het schalen van uw blockchain-app.

 • Basis: 1 vCore, $ 0,05 / maand per GB opslag, $ 0,0996 / uur validatorknooppunt, $ 0,0996 / uur transactieknooppunten. De basislaag biedt geen ondersteuning voor hybride implementatie. Maar het biedt wel consortiumbestuur. Het biedt een statistiek voor hoge beschikbaarheid, waardoor het ideaal is voor een testomgeving.
 • Standaard: 2 vCore, $ 0,05 / maand per GB opslag, $ 0,318 / uur validatorknooppunten, $ 0,318 / uur transactieknooppunten, 99,99% beschikbaarheid. Het is goed voor het uitvoeren van productietaken.

De prijzen van de twee beschikbare niveaus zijn als volgt:

 • Basis: $ 0,0996 / uur voor transactieknooppuntprijs, $ 0,0996 / uur voor validatorknooppuntprijs en $ 0,05 / uur voor blockchain-opslagprijs GB.
 • Standaard: $ 0,318 / uur voor transactieknooppuntprijs, $ 0,318 / uur voor validatorknooppuntprijs en $ 0,05 / uur voor blockchainopslagprijs GB.

De Azure blockchain-prijzen van de lagen worden berekend op basis van knooppunt- en opslagkosten. Dus als je bijvoorbeeld een test hebt gedaan die uit twee leden bestaat (met Quorum blockchain). In dat geval kost de basislaag u $ 292.832 per maand, aangezien een maand uit 730 uur bestaat. Evenzo kost de standaardlaag $ 733,92 voor 3 knooppunten. Er zijn andere parameters voor de berekeningen en daarom raden we aan om hun officiële te controleren prijspagina.

Hiermee eindigt onze lijst met Azure blockchain-functies.

Bedrijven die gebruik maken van Azure Blockchain-gebruiksscenario’s

Laten we, om de kracht van Azure blockchain beter te begrijpen, eens kijken naar de bedrijven die blockchain-technologie gebruiken en ook proberen te leren hoe ze het doen.

Starbucks

Starbucks scoort hoog op blockchain-innovatie. Om hun idee echter volledig te implementeren, nemen ze de hulp in van Microsoft. Ze hebben onlangs een belangrijke deal gesloten met Microsoft om ervoor te zorgen dat ze in de goede richting kunnen groeien.

In het partnerschap gaan ze de Azure blockchain-cloudservices gebruiken. Aanvankelijk begonnen ze met hun blockchain-initiatief in 2018, waar ze de Blockchain actief gaan gebruiken om Rwandezen, Colombia en Costa Rica te helpen. Ze gebruiken het koffie-volgsysteem, dat op Blockchain is gebaseerd. De rol van Microsoft speelt zich af tijdens het serveerproces, inclusief koffiezetmachines, drive-thru-bestellingen en tracking.

Insurwave

Zeeverzekeringen zijn een van de grootste problemen die in de 21e eeuw moeten worden opgelost. Aan de andere kant kan Blockchain het probleem oplossen door zijn unieke kenmerken zoals transparantie, onveranderlijkheid en meer! Insurwave is een van die bedrijven die is opgericht door grote spelers, waaronder EY, Guardtime, A.P. Moller-Maersk en R3, om ‘s werelds eerste blockchain-platform voor maritieme verzekeringen te creëren. Ze gebruiken Microsoft Azure om de zakelijke en wereldwijde Blockchain voor verzekeringsoplossingen mogelijk te maken.

Xbox

De eigen onderafdeling van Microsoft Xbox maakt in hun voordeel gebruik van Azure Blockchain. Ze gebruiken Blockchain om informatie over royalty’s te verstrekken aan de uitgevers van Xbox-games. Het gebeurt in realtime, wat het proces verbetert van 45 dagen tot slechts enkele minuten. Over het algemeen is het een stap voorwaarts in de richting van het automatiseren van een van de kritieke aspecten van Xbox met behulp van Blockchain op Azure. De adoptie vond plaats in 2018 en ze zijn al in staat om hun systemen veel te verbeteren!

Nasdaq

Kapitaalmarkten kunnen ook enorm profiteren van de Blockchain. Nasdaq weet dat en daarom gebruiken ze Azure. Hun technologietak is bedrijfskritisch en herbergt een infrastructuur die meer dan 100 uitwisselingen en andere afdelingen beheert die in de 50 landen actief zijn! Hun zet is om Nasdaq Financial Framework te integreren dat zorgt voor de hele infrastructuur met Blockchain. Azure leidt hen naar de volgende generatie financiële structuren die gebruik zullen maken van de multi-ledger blockchain-bedrijfsstrategie.

Andere bedrijven die Azure Blockchain gebruiken, zijn onder meer Project Ubin, webjet.com.au, 3M, Interswitch en nog veel meer!

Oplossingen Architectuur

Een blockchain-as-a-service (BaaS) heeft talloze use-cases waarin het kan worden gebruikt. Azure ondersteunt ook diverse industrieën en gebruiksscenario’s. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt in verschillende sectoren, waaronder financiële dienstverlening, gaming, gezondheid & Life Sciences, detailhandel en productie. Dit betekent dat het in veel use-cases kan worden geïmplementeerd.

Azure heeft op hun site twee architectuuroplossingen voorzien, zodat u een goed idee krijgt van wat zij te bieden hebben.

Laten we nu eens kijken naar de twee oplossingsarchitectuur:

Track and Trace voor supply chain van Azure-architectuur

Fig 1: Supply Chain-architectuur met behulp van Azure Blockchain en IoT

Track en trace van de toeleveringsketen

Supply Chain is een van de meest voorkomende problemen die met Blockchain kunnen worden opgelost. Het belangrijkste idee is om ervoor te zorgen dat een activum door een netwerk kan bewegen zonder door het transport te worden aangepast. We hebben toeleveringsketens in de hele branche. Bijna elke sector gebruikt de supply chain om zijn werkproces te verbeteren. Het is bijvoorbeeld bekend dat Healthcare ook serieuze problemen heeft als het gaat om supply chain management. Door Blockchain te gebruiken voor de toeleveringsketen en nalevingsregels te impliceren, kan het op indrukwekkende wijze worden verbeterd. Hieronder ziet u de supply chain-architectuur met behulp van Azure.

Wilt u weten hoe Blockchain de supply chain kan beïnvloeden? Waarom begin je niet met onze Enterprise Blockchains and Supply Chain Management-cursus om er meer over te leren??

Blockchain Workflow-applicatie

Blockchain is even nuttig bij het veranderen van de workflow op de werkplek. Het kan Blockchain helpen de workflow te digitaliseren en zowel de interne als de externe werking van een organisatie helpen verbeteren. Het heeft ook invloed op hoe de toeleveringsketen werkt en verbetert de manier waarop activa er doorheen stromen. De architectuur van de blockchain-workflowtoepassing omvat de meeste anatomie van blockchain-apps en zal elke ontwikkelaar helpen Blockchain te implementeren.

In eerste instantie moet de ontwikkelaar de Azure Blockchain Services gebruiken om zijn eigen beheerde blockchain-netwerk te implementeren. Als u klaar bent, kan er een consortiumtoepassing bovenop worden gebouwd terwijl u verbinding maakt met verschillende gebruikersinterfaces en apps binnen hetzelfde consortium.

Azure Blockchain-werkstroomtoepassing

De informatiestroom in dit soort architectuur is als volgt:

 • App verzendt de gegevens of gebeurtenissen naar de Azure Service Bus (Message Broker)
 • De gegevens worden naar de consumentenlogica-app DLT (Distributed Ledger Technology) gestuurd. Het wordt verzonden vanaf Service Bus. Nu krijgt de transactiebouwer de informatie zodat de transactie kan worden gebouwd en ondertekend.
 • Nu wordt de transactie opgenomen in het Ethereum-consortiumnetwerk bovenop de Azure Blockchain-service. Het maakt gebruik van een grootboekspecifieke Logic App-connector
 • De transactie wordt, eenmaal vastgelegd, bevestigd door de DLT-watcher Logic APP. Het wordt nu naar de off-chain opslag en databases gestuurd.
 • Tools zoals power BI worden vervolgens gebruikt om de opgeslagen informatie te analyseren en visualiseren.
 • Nu kan de makelaar de gegevens vervolgens gebruiken en naar verschillende bedrijfsprocessen sturen.

De bovenstaande informatiestroom is standaard bij de meeste door blockchain aangedreven apps of netwerken die gebruikmaken van Azure Blockchain. In de architectuur worden veel verschillende Azure-producten gebruikt, waaronder Azure IoT Hub, Service Bus, Power BI en Power Apps. Dit is waar Azure profiteert van andere blockchain-oplossingen, omdat het een complete end-to-end-oplossing biedt voor het implementeren van blockchain-apps op Azure.

Azure Marketplace

De markt is booming met tools die u kunt gebruiken om uw blockchain-ontwikkeling te verbeteren. Laten we hieronder de tools opsommen die u kunnen helpen het beste uit de Azure blockchain-service te halen.

App-versnellers

 • Azure Blockchain Workbench – Maak eenvoudig blockchain-applicaties.
 • Vizix IOT blockchain voor Retail Supply Chain – IoT-ontwikkeltool.
 • Stratumn Indigo Node – Framework om Proof of Process-netwerk te bouwen
 • Handelsfinanciering – Kredietbrief – Handelsfinancieringstoepassing

Grootboek met meerdere knooppunten

 • Ethereum op Azure – Configureer en implementeer Ethereum blockchain-netwerk
 • BlockApps Multi-Node Blockchain – Een enterprise-editie om multi-private Ethereum-blockchain te beheren.
 • EER Single Member Blockchain – Configureer en implementeer Quorum blockchain
 • Mijin Azure BaaS – Het is een privé blockchain-platform.
 • R3 Single Network – Vooraf geconfigureerde netwerkimplementatie voor R3
 • Quorum – Quorumtool om Quorum-blockchain te configureren en te implementeren
 • Hyperledger Fabric op Azure – Configureer en implementeer Hyperledger Fabric

Grootboek met één knooppunt

 • Syscoin Full Node – Door Syscoin aangedreven business blockchain-platform
 • Quorum -Quorum blockchain implementeren en configureren
 • ERC-20 Token Service op Quorum – ERC20 Token Standard op Quorum
 • Ripple Development and Training Suit – Ripple Blockchain ontwikkelomgeving en training
 • Ethereum Developer Kit – Ethereum-omgeving voor testen
 • KrypCore PoC Creation Edition – Creëer proof of concepts op Hyperledger met KrypCore.

Gereedschap

 • Blockstack Core v14 – Een nieuw gedecentraliseerd internet
 • Ethereum Studio – Blockchain-omgeving – Compleet pakket voor Ethereum Blockchain-ontwikkeling
 • Truffle – Ethereum-ontwikkelomgeving, activapijplijn en testraamwerk
 • Parity Ethereum Dev – Lichtgewicht en snelle implementatie van Ethereum.
 • Rewards API – beloningskader voor klantloyaliteitsprogramma’s.

U kunt de volledige lijst met Blockchain-gerelateerde tools vinden op de Azure Marketplace hier. Blijf het bekijken, want ze zullen in de toekomst meer tools toevoegen.

Middelen

Azure Blockchain-services hebben talloze bronnen die u kunnen helpen het onder de knie te krijgen. Sommigen van hen zijn gemaakt door Microsoft zelf. Ze bieden veel tutorials voor Azure Blockchain-service waarmee u aan de slag kunt. Meer nog, u kunt die zelfstudies over azure blockchain-services gebruiken om op elk platform te werken, zoals Hyperledger-fabric.

Laten we een paar van de opmerkelijke noemen die hieronder worden genoemd:

 • Azure Blockchain-service: aan de slag op MSDN.com – Hier leert u hoe de Azure Blockchain-service werkt. De sprekers leren de gedeelde workflowtoepassingen en geven u een overzicht van het implementeren en beperken van blockchain-infrastructuur met behulp van Azure. De belangrijkste onderwerpen die in de zelfstudie worden behandeld, zijn onder meer consortiumbeheer, Azure Portal, service-API-interactie en nog veel meer!
 • Blockchain-ontwikkelingskit – De blockchain-ontwikkelkit vergroot de mogelijkheden voor een ontwikkelaar om met Azure en Blockchain te werken. Het kan worden gebruikt met Azure Blockchain Workbench en blockchain-ontwikkelaarssjablonen.
 • Corda-zelfstudie – Azure Blockchain – Leer hoe u de Corda-blockchain instelt met Azure Blockchain
 • Azure-voorbeelden – Hier vind je de demo van Azure blockchain.

Gevolgtrekking

Azure is een van de best beheerde blockchainservices die er zijn. Het heeft alles wat u nodig hebt om een ​​consortium te maken, te implementeren en te beheren. Het wordt ook geleverd met tal van functies die u goed uitgerust houden binnen het ecosysteem. Dat betekent echter niet dat u andere services of applicaties kunt integreren of verbinden. U kunt bijvoorbeeld open source-tools gebruiken. Azure Blockchain Workbench is ook een uitstekende tool waarmee u uw projecten kunt beheren. Maar het is geen noodzakelijk hulpmiddel.

Bij zijn diensten vindt u ook veel bronnen om mee te werken. Om ervoor te zorgen dat je niet vastzit, hebben we de bronnen in ons artikel opgenomen. De prijsstelling is ook goed omdat ze een prijsstructuur met twee niveaus bieden. Dit betekent dat hun Azure Blockchain kan worden gebruikt voor testen of kleinere projecten.

Maar voordat u met Azure Blockchain te maken krijgt, moet u begrijpen hoe Blockchain perfect werkt. Daarvoor raden we aan om te beginnen met onze cursus Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP)!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me