Bitcoin-zwendel om te vermijden in 2021

Bitcoin en de algehele cryptocurrency-markt hebben de afgelopen jaren een snelle stijging doorgemaakt en daarmee Bitcoin-oplichters. De stijgende prijs van Bitcoin en marktkapitalisatie is aantrekkelijk voor nieuwe investeerders die de markt zijn binnengestroomd in de hoop op snel geld..

Ze begrijpen de technologie misschien niet helemaal, maar ze hebben verhalen gelezen over slimme investeerders die een paar duizend dollar in miljoenen hebben omgezet en nu ‘Bitcoin-miljonairs​.

Bitcoin-zwendel om op de hoogte te zijn

Het vooruitzicht om online geld te verdienen vermengd met hebzucht, brengt het slechte in de menselijke natuur naar boven. Terwijl de cryptocurrency-markt vaak wordt afgeschilderd als riskant, frauduleus en gebruikt door criminele organisaties. De realiteit is dat overal waar hebzucht is, er online oplichting zal zijn.

Als we de duidelijke signalen kunnen herkennen, kunnen beleggers deze oplichting vermijden en hun crypto-activa beschermen. De volgende 5 Bitcoin-scams zijn de meest voorkomende die moeten worden vermeden.

# 1 – Fake Bitcoin ruilt oplichting

In de hype die Bitcoin is, zijn er veel gebruikers die nietsvermoedend zijn en nepbeurzen bezoeken in de haast om Bitcoin te kopen.


Net als bij phishing kunnen deze zwendelwebsites eruitzien als een gerenommeerde crypto-uitwisseling. Deze websites zijn echter slechts een illusie om uw personeelsinformatie te stelen.

Scam-uitwisselingen zullen aantrekkelijk promotiemateriaal gebruiken dat te mooi lijkt om waar te zijn. Deze omvatten aanbiedingen om u aan te melden om een ​​beloning voor een “beperkte tijd” te claimen, een extra bonus als u een groot bedrag stort of de belofte om uw initiële investering in een paar maanden te vermenigvuldigen..

Valse Bitcoin-uitwisselingen brengen doorgaans ongebruikelijk hoge kosten in rekening voor transacties, maken het erg moeilijk om geld op te nemen of stelen gewoon uw geld bij elkaar en er zal nooit meer iets van vernomen worden..

Casestudy: Een recent voorbeeld was in Zuid-Korea, waar overheidsfunctionarissen een nep-uitwisseling aan het licht brachten BitKRX. Ze bedrogen onschuldige klanten door zich voor te doen als een legitieme beurs door zichzelf op de markt te brengen als tak van KRX, het grootste financiële handelsplatform in Zuid-Korea..

Houd ook rekening met uitwisselingen met mooie smartphoneapplicaties. Deze kunnen behoorlijk geavanceerd zijn, maar kunnen een Bitcoin-fraude zijn. In principe kunnen ze uw informatie op uw telefoon stelen, zoals inloggegevens voor uw daadwerkelijke uitwisseling.

Er zijn gevallen bekend waarbij deze apps zijn gedownload van legitieme app-winkels zoals Google Play.

Hoe u valse Bitcoin-uitwisseling kunt vermijden Oplichting

 • Blijf bij populaire, bekende, legitieme Bitcoin-uitwisselingen zoals Coinbase, Binance en Bitit.
 • Maak een bladwijzer van de uitwisseling in uw browser en gebruik deze altijd
 • Onderzoek de uitwisseling grondig voordat u een account registreert
 • Wees ijverig met promotiemateriaal dat te mooi klinkt om waar te zijn
 • Laat u niet onder druk zetten om u aan te melden voor een beurs om speciale aanbiedingen te ontvangen

# 2 – Malware in softwareportefeuilles

Malware is al lang een favoriet onder online oplichters. Gebruikers die software downloaden, zoals bitcoin-softwareportefeuilles, kunnen schadelijke malware bevatten. Deze kunnen iets moeilijker te identificeren zijn.

Zodra de malware uw pc heeft geïnfecteerd, krijgt het toegang tot uw softwareportefeuille en maakt het uw account leeg, controleert het ‘klembord’ op adressen en wachtwoorden voor cryptovaluta of steelt het gewoon uw privésleutels.

Walware is een veelgebruikte online methode voor oplichting

Malware vermijden in softwareportefeuilles

 • Koop en gebruik een vertrouwd en gerenommeerd hardware portemonnee om al uw cryptocurrency-activa op te slaan
 • Koop GEEN hardware wallet van ongeautoriseerde wederverkopers
 • Download NIET zomaar een Bitcoin-portemonnee in de App Store
 • Zorg ervoor dat de website een hangslot heeft en klik erop om ervoor te zorgen dat de naam van de organisatie overeenkomt met de beschrijving van de website
 • Gebruik ExpressVPN of NordVPN om al uw verkeer te versleutelen, inclusief URL’s die u zoekt, en bescherm uw identiteit
 • Zorg ervoor dat uw virusscanner up-to-date is

NordVPN.com

# 3 – Scam-bedrijven die een hoger rendement beloven

Je hebt misschien al eerder over deze bedrijven gehoord, want er is veel over gepubliceerd. Deze zwendelbedrijven zullen uw geld ‘verhandelen’ op de markt voor cryptocurrency en beloven een vast percentage

leeftijdsrendement dat ruim boven een gemiddelde investering ligt.

Hoewel het in het begin misschien aantrekkelijk klinkt, moeten deze snel rijk wordende crypto-websites (of munten) worden vermeden en zijn ze meestal een ponzi- of piramidespel.

Nieuwkomers worden verleid tot het vooruitzicht hun initiële investering binnen een bepaalde periode, zoals 12 of 18 maanden, te vermenigvuldigen.

Casestudy: Het nu beroemde voorbeeld was Bitconnect die de grootste zwendel in de geschiedenis van cryptocurrency veroorzaakte. Het bedrijf genereerde gegarandeerd tot 40 procent totaalrendement per maand aan investeerders – hoe meer geld u stort, hoe groter en sneller u kunt verdienen.

Een afbeelding die door BitConnect wordt gebruikt om uit te leggen hoe het schema werkt

In eerste instantie lijkt alles in orde. Het evenwicht begint toe te nemen en opwinding te trekken. Het is moeilijk te geloven dat het om fraude gaat als ze u goed betalen?

Maar wanneer u probeert wat winst op te nemen, is er altijd een complicatie.

De oplichters zullen contact opnemen en u overtuigen om meer geld te storten om het rendement te verhogen. Tegen de tijd dat de 12 of 18 maand voorbij is, is het te laat en is je zuurverdiende crypto weg.

Hoe u bedrijven kunt vermijden die een hoger rendement beloven

 • Zoek niet naar dingen als ‘hoe u gratis Bitcoin kunt maken ‘of soortgelijke projecten
 • Op je gevoel vertrouwen. Als het te mooi klinkt om waar te zijn, is het dat meestal niet
 • Geef nooit Bitcoin of privésleutels aan een beurs die deze voor u zal “verhandelen”

# 4 – Phishing

U bent misschien al op de hoogte van de eerste zwendel op de lijst vanaf uw werkplek. Een veelgebruikte manier om gebruikers te targeten met behulp van social engineering, is door een ongevraagde e-mail te gebruiken die er legitiem uitziet.

De e-mail kan afkomstig lijken te zijn van een vertrouwde organisatie zoals een bank, of in dit geval een cryptocurrency exchange of software wallet.

De e-mail bevat vaak een link naar een andere website die er bijna identiek uitziet als de exchange- of software wallet-pagina die u normaal zou bezoeken.

Helaas is dit allemaal een vermomming om uw inloggegevens te achterhalen.

Hoe u phishing-aanvallen kunt vermijden

 • Open nooit een e-mail die er verdacht uitziet en die u ontvangt van een vertrouwde entiteit zoals uw bank of cryptocurrency exchange
 • Zorg ervoor dat u de URL altijd dubbel controleert om ervoor te zorgen dat u de daadwerkelijke website bezoekt
 • Klik niet op links die naar u zijn gemaild en die er verdacht uitzien
 • Geef uw privésleutel nooit aan iemand anders, ook niet aan uitwisselingen
 • Maak een bladwijzer van de feitelijke uitwisseling van het softwareportefeuille-adres en gebruik dit altijd om de website te bezoeken
 • Zorg ervoor dat de website een hangslot heeft en klik erop om ervoor te zorgen dat de naam van de organisatie overeenkomt met de beschrijving van de website
 • Gebruik ExpressVPN of NordVPN om al uw verkeer te versleutelen, inclusief URL’s die u zoekt, en bescherm uw identiteit
 • Zorg ervoor dat uw virusscanner up-to-date is
 • Koop een hardware wallet en laat uw Bitcoin ‘offline ‘staan

Hier zijn een paar relevante artikelen die u hierna zou moeten lezen:

 • Kraken vs Gemini: Crypto Exchange-vergelijking 2021
 • Coinmama Review: Bitcoin, handelen & Vergoedingen
 • StealthEX Review: Crypto, Instant Swaps & Vergoedingen
 • Tokenize Review: Exchange-functies, vergoedingen & Meer
 • Exocrow Review: Is het veilig & Legit?
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map