In het afgelopen decennium hebben we gezien dat steeds meer bedrijven blockchaintechnologie gebruiken. Snellere transacties, betere gegevensbeveiliging, transparantie en lagere operationele kosten speelden de spilrollen achter een dergelijke overgang. Toch blijft scepsis bestaan.

Organisaties en ondernemers zijn benieuwd naar de maatschappelijke impact en duurzaamheid van blockchaintechnologie op de lange termijn. We hebben besloten om een ​​enquête over deze kwestie uit te voeren om het sentiment van de branche te begrijpen. De enquête is gebaseerd op de respondenten uit Noord-Amerika, Europa en de Pacifische regio Azië, de broeinesten van blockchain-initiatieven voor bedrijven..

We willen Oracle ook bedanken voor het zijn van onze onderzoekspartner.

Onderzoekspartner


orakel

Impact van blockchain-technologie: van storend naar duurzaam

Ondanks het feit dat ze de ‘disruptive’ tag hebben, biedt blockchain-technologie een betere duurzaamheid ten opzichte van traditionele praktijken. Van technische industrieën tot gezondheidszorg, we zien de voortdurende groei van de implementatie van blockchain. Bovendien accepteren de sceptici die dachten dat blockchain een andere dot-com-bubbel was, de verandering en keuren ze de haalbaarheid goed..

Dat gezegd hebbende, moeten we de mening van mensen over het probleem begrijpen. Laten we de belangrijkste bevindingen van de enquête eens doornemen en de resultaten analyseren vanuit het oogpunt van sociale impact en duurzaamheid.

Geld is misschien NIET de valuta van de toekomst

De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties kwam met 17 onderling verbonden Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) om tegen 2030 een duurzame toekomst te creëren. De SDG van de VN stelde nieuwe soorten valuta voor die de overhand zouden kunnen krijgen op het traditionele geld. Deze alternatieven omvatten – data, ideologie en sentiment.

Ons onderzoek suggereert dat gegevens hoogstwaarschijnlijk de valuta van de toekomst zullen zijn. Ook hebben menselijke eigenschappen zoals ideologie of sentiment weinig tot geen kans om financiële waarde te bieden.

blockchain voor onderzoek naar sociale impact

Het feit dat mensen prioriteit geven aan gegevens boven geld, versterkt alleen de argumenten voor blockchain-technologie. Hoe? Als gegevens de valuta van de toekomst worden, zullen transactiesnelheid, veiligheid en transparantie in de toekomst nog belangrijker worden. En deze drie kenmerken zijn de belangrijkste kenmerken van blockchain-technologie.

Alle aspecten van duurzaamheid hebben dezelfde betekenis

Duurzaamheid is een breed begrip dat vanuit verschillende perspectieven verschillende betekenissen heeft. Alomvattende duurzaamheid is moeilijk te realiseren, omdat verschillende parameters vaak tegengesteld zijn.

blockchain voor onderzoek naar sociale impact

Toen we de deelnemers aan de enquête vroegen naar de “belangrijkste motor” van duurzaamheid, hadden ze ervoor gekozen om ze allemaal te begunstigen. De nieuwere generaties voelen de drang om naast financiële duurzaamheid ook ecologische en sociale duurzaamheid te bereiken. In de vorige eeuw concentreerden besluitvormers zich alleen op sociale en financiële stabiliteit.

Dus, hoe kan blockchain alle duurzaamheidsfactoren beïnvloeden??

We staan ​​allemaal op de pagina over de financiële impact van blockchain. De huidige industriële praktijken en haalbare use-cases laten zien dat blockchain betere financiële waarden voorstelt in vergelijking met de traditionele methodologieën.

Terwijl we overschakelen van het gecentraliseerde systeem naar de gedecentraliseerde omgeving van blockchain, zullen we zorgen voor sociale stabiliteit. Individuen zullen “gelijkwaardige en actieve” leden van het systeem worden in plaats van afhankelijk te zijn van het autoritaire gecentraliseerde systeem. Zo kunnen we sociale duurzaamheid bereiken door middel van blockchain.

Eindelijk komt de kwestie van ecologische duurzaamheid, en dat is ook mogelijk met blockchain-technologie. Blockchain stelt de mogelijkheid voor van een geldloze en papierloze samenleving voor de hele mensheid. Bovendien zullen op blockchain gebaseerde traceerbaarheidssystemen de herkomst van goederen en de kwaliteit van processen detecteren. Wanneer dat gebeurt, zullen we getuige zijn van een drastische vermindering van de ecologische voetafdruk.

Blockchain-projecten voor fysieke goederen zijn in opkomst

Mensen waren alleen nieuwsgierig naar het zien van de impact van verschillende blockchain-projecten voor fysieke goederen. Maar de dingen zijn in hoog tempo aan het veranderen. Vooral verschillende Decentralized Finance (DeFi) -projecten stellen creatieve oplossingen voor.

Boson Protocol, een DeFi-project, werkt bijvoorbeeld aan een oplossing om blockchain-tokens in te wisselen voor hun fysieke tegenhangers in de echte wereld. Hun doel is om gebruikers in staat te stellen fysieke goederen / diensten rechtstreeks via slimme contracten te kopen op een volledig toestemmingsloze manier.

blockchain voor onderzoek naar sociale impact

Op verzoek antwoordde bijna een derde van de respondenten dat ze momenteel aan dergelijke projecten werken. Het merendeel van de rest leert, onderzoekt of overweegt om in korte tijd een project te starten.

Nu, waar vertalen deze cijfers naar?

Maatschappelijke impact en duurzaamheid.

Het toenemende aantal blockchain-projecten voor fysieke goederen suggereert dat individuen nu meer vertrouwen hebben in de technologie. Deze projecten moedigen meer mensen aan om technologie als een kettingreactie toe te passen. Deze trend suggereert alleen maar dat blockchain de komende jaren een grote sociale impact zal hebben.

Gebruikersvoorlichting en regelgeving zijn nog steeds de belangrijkste factoren

Blockchain stelt alternatieven voor de concepten die al generaties lang aan de gang zijn. Ondanks de overvloed aan succesverhalen en implementatie, verzet onze mentale starheid zich tegen de massale acceptatie van blockchain-technologie.

Vier sleutelfactoren, zoals gebruikerseducatie, regelgeving, technologie-infrastructuur en gebruikerservaring / gebruikersinterface (UX / UI), kunnen ervoor zorgen dat blockchain een aanzienlijke sociale impact kan creëren. Dit zijn echter ook belemmerende factoren tegen de blockchain.

blockchain voor onderzoek naar sociale impact

Deelnemers aan de enquête vinden dat gebruikerseducatie en -regulering de sleutel zijn, terwijl de eerste iets meer betekenis heeft.

We voelen ook hetzelfde.

Ondanks dat het twee verschillende entiteiten zijn, verwarren massamensen blockchain-technologie nog steeds met cryptocurrency (meestal Bitcoin). Mensen noemen deze technologie zelfs ‘internetgeld’.

Gebruikerseducatie is dus de doorslaggevende factor voor blockchain om wereldwijd een sociale impact te creëren. Tegelijkertijd moet er een vorm van regelgevingsrichtlijnen zijn met duidelijke normen, praktijken en brancheprotocollen. Het zou de gewone mensen helpen om een ​​beter begrip te krijgen, wat leidt tot een duurzaam milieu.

Over Oracle Blockchain

Oracle maakt blockchain-acceptatie eenvoudig en snel voor bedrijven door het marktleidende Oracle Blockchain-platform in de cloud en on-premise te bieden voor zowel klanten als ontwikkelaars die hun eigen oplossingen willen bouwen.

Voor meer informatie bezoek: oracle.com/blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me