Poll-analyse – Bedrijfswaarde van blockchain

Het aantal blockchain-gebaseerde enterprise-projecten is de afgelopen jaren enorm gestegen. Trends suggereren dat dit aantal de komende decennia alleen maar zal stijgen. U moet echter een reeks prioriteiten hebben voor uw aanstaande op blockchain gebaseerde zakelijke inspanningen. Het gebrek aan voorspelbare gegevens betekent dat de huidige praktijken en inzichten in de branche enigszins de beste beschikbare opties zijn.

Om u te helpen, hebben we een branche-enquête uitgevoerd naar de prioriteiten voor ondernemers in het blockchain-scenario voor ondernemingen. We willen Telefónica van harte bedanken voor haar onderzoekspartner in dit onderzoek.

De enquêteresultaten zijn gebaseerd op de enquête-antwoorden van de respondenten die in Noord-Amerika, Europa en Azië-Pacific wonen. Zoals u weet, hebben deze regio’s het hoogste engagementniveau in de blockchain-projecten voor ondernemingen.

Beveiliging en stabiliteit zijn nog steeds de onschatbare kenmerken

In elk modern of traditioneel bedrijf worden veiligheid en stabiliteit gezien als de belichaming van succes. Tegelijkertijd proberen bedrijven te streven naar een hoog plafond dat duurzaam groeit. En op blockchain gebaseerde enterprise-projecten vormen daarop geen uitzondering.

Nu er een aantal geweldige blockchain-netwerken en ecosystemen zijn, kunnen bedrijven eindelijk verschillende paden zoeken binnen die grens van veiligheid en stabiliteit..

Enterprise-projecten willen een bepaald niveau van controle en vertrouwen hebben bij de deelnemers. Deze twee eigenschappen geven ze een gevoel van veiligheid en stabiliteit.

Dus, wat vinden onze deelnemers aan de enquête van de belangrijkste prioriteiten voor een enterprise blockchains-project??

Toegestaan ​​boven Permissionless

Blockchain-netwerken hebben een toegestane of toestemmingsloze benadering. Hoewel toestemmingloze blockchain-netwerken wonderen verrichten in gevallen van ‘openbaar’ gebruik, zoals stemmen of fondsenwerving, is het zeker niet geschikt voor bedrijfsomgevingen.

Supply chain management of bankieren / betalingen gedijen bijvoorbeeld in een geautoriseerd en gecontroleerd ecosysteem, specifiek beheerst door regelgevende regimes. Met een betere schaalbaarheid en een snellere outputsnelheid is blockchain met toestemming een veel betere optie voor een zakelijk project.

Laten we nu verder gaan met de enquête –


poll analyse telefonica

De resultaten van de enquête weerspiegelen ook dat idee.

De overgrote meerderheid van de respondenten is voorstander van Hyperledger Fabric Private Network of een door een consortia ondersteund netwerk met toestemming.

Interessant is dat Public Ethereum ook behoorlijk populair is. De reden voor deze keuze is de relevante rol die Ethereum speelt bij het creëren en beheren van slimme contracten die de belangrijkste pijler vormen van blockchain-applicaties voor acceptatie door ondernemingen. Toch hebben geautoriseerde blockchains de voorkeur voor het zakendoen.

Waarom?

Zoals ons onderzoek bevestigt, zijn betere controle en vertrouwen tussen de entiteiten erg cruciaal in het ondernemingsscenario. Een geautoriseerd netwerk kan hen daarbij helpen.

Denk bijvoorbeeld aan een typische supply chain. De elementen van een toeleveringsketen functioneren van nature in een gesloten en gecontroleerde omgeving, als zakenpartners. Deze elementen kunnen efficiënter en sneller presteren omdat ze een hoger betrouwbaarheidsniveau, gedeelde regels en algemeen aanvaarde operationele richtlijnen hebben.

Schaalbaarheid, traceerbaarheid en transparantie zijn de meest betrokken kwesties

Bij zakendoen draait alles om schaalvergroting. Een bedrijf dat $ 1 miljoen verdient aan inkomstenplannen door die inkomsten te verhogen tot $ 10 miljoen. Groei is de aard van elk bedrijf.

Een bedrijf kan echter prestaties opofferen tijdens het opschalen. Maar het is dus absoluut noodzakelijk om tegelijkertijd schaalbaarheid en prestaties te verbeteren.

Evenzo worden schaalbaarheid en prestaties cruciale aspecten voor elk blockchain-netwerk, ongeacht of het toestemming heeft of geen toestemming heeft..

Operationele bedrijfsomgevingen vereisen kenmerken van traceerbaarheid en transparantie. Je zou kunnen denken dat geautoriseerde blockchains “de” go-to-optie zijn voor bedrijven. Maar dergelijke blockchain-netwerken missen volledige openbare transparantie. Daarom kiezen sommige industriedomeinen (vooral in de publieke sector) voor netwerken zonder toestemming, zoals Public Ethereum.

Ten slotte heeft de laatste belangrijke zorg voor bedrijven betrekking op de technologie zelf. Ondanks de ontwrichtende impact in de zakenwereld is blockchain nog steeds een nieuw geboren concept, nog lang niet volwassen. Zo wordt technologische volwassenheid een doorslaggevende factor.

Dus, wat vinden de respondenten van onze opiniepeiling??

We hebben hier een gelijkspel. Bijna de helft van de deelnemers is van mening dat schaalbaarheid en prestaties van de blockchain-netwerken zorgwekkend zijn. Een soortgelijk bevolkte groep probeert manieren te vinden om een ​​betere traceerbaarheid en transparantie in particuliere ecosystemen te krijgen.

Ten slotte maakt ongeveer een kwart van de respondenten zich zorgen over het volwassenheidsniveau van de technologie.

Het lijkt erop dat enterprise-projecten op zoek zijn naar een mix van twee werelden. Ze zijn op zoek naar schaalbaarheid, maar willen ook geen concessies doen aan traceerbaarheid en transparantie.

Toch, met meer ondernemingsgeoriënteerde functies, hebben toegestane blockchain-netwerken een lichte voorsprong op de tegenovergestelde optie.

Download de volledige bedrijfswaarde van Blockchain Poll-analyse

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map