Dus u wilt beginnen met het kopen, verhandelen of verkopen van cryptocurrency op een beurs … maar u weet niet zeker waar u heen moet?

Nou, je hebt er waarschijnlijk van gehoord Coinbase – een effectenbeurs met meer dan 13 miljoen klanten. (Dat is meer dan de totale bevolking van België!)

De reden dat Coinbase zo populair is, is dat ze het voor alle gebruikers eenvoudig maken om hun bankpas / creditcard of bankrekening te gebruiken om munten te kopen. Ze verkopen echter alleen aan 32 landen en bieden slechts 4 verschillende munten aan!

Daarom dachten we dat het een goed idee zou zijn om u een aantal alternatieven voor Coinbase te geven. Waarom? Nou, cryptocurrencies zijn nu ongelooflijk populair geworden en er zijn meer dan 100 verschillende beurzen om uit te kiezen. Het is dus belangrijk dat gebruikers weten welke uitwisseling het beste voor hen is.

Deze gids geeft je een korte introductie over Coinbase en waarom het zo populair is. We zullen u dan enkele alternatieven voor Coinbase geven en enkele voor- en nadelen van het gebruik ervan uitleggen. Dit omvat hun vergoedingen, stortings- en opnamemethoden, veiligheid en enkele van de munten die ze beschikbaar hebben.

Aan het einde van deze handleiding heeft u een goed begrip van enkele van de beste alternatieven voor Coinbase.


Laten we dus beginnen met meer te weten te komen over Coinbase en wat ze doen!

Coinbase – De gemakkelijkste plek om te handelen

alternatieven voor Coinbase

Laatste Coinbase-coupon gevonden:

Als u geïnteresseerd bent in het kopen van cryptocurrency met uw bankkaart, kunt u dit niet doen zonder een tussenhandel te gebruiken. Met effectenbeurzen kunt u munten voor Fiat-valuta rechtstreeks op hun website kopen en verkopen.

Denk aan de beurs. Als u een aantal aandelen van Apple zou willen kopen, zou u deze niet rechtstreeks van het bedrijf kopen, toch? In plaats daarvan koopt u ze bij een makelaar.

Voor makelaars die geld willen verdienen, brengen ze u een vergoeding in rekening voor het verwerken van uw transactie. Uitwisselingen van cryptocurrency-makelaars doen hetzelfde!

Coinbase verkoopt meer Bitcoin dan welke andere beurs dan ook en houdt een zeer grote hoeveelheid Bitcoin en USD in reserve. Dit is hoe ze zoveel bestellingen kunnen verwerken.

Het feit dat Coinbase gebruikers in staat stelt cryptocurrency te kopen met hun bankkaart, maakt het erg gemakkelijk voor beginners die voor het eerst cryptocurrency kopen. Het heeft echter zijn nadelen, daarom zoeken mensen naar alternatieven voor Coinbase.

Het eerste is dat er maar 4 verschillende munten zijn die u kunt kopen en verkopen. Dit zijn Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) en Bitcoin Cash (BCH). Dit is een kleine selectie in vergelijking met andere beurzen.

Cool feit: er zijn nu in totaal meer dan 1.500 cryptocurrencies!

Een andere reden waarom mensen nu op zoek zijn naar alternatieven voor Coinbase, is dat hun tarieven hoog zijn. Als u bijvoorbeeld uw bankpas / creditcard wilt gebruiken om echt geld te storten, moet u ongeveer 4% transactiekosten betalen! Dat is jammer voor degenen die hun eerste cryptocurrency-aankoop willen doen met een bankkaart.

Er zijn echter enkele goede alternatieven voor Coinbase, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Dus als u op zoek bent naar een goedkopere manier om te storten, of als u een uitwisseling wilt met meer munten om uit te kiezen, blijf dan lezen.

Wat uw redenen ook zijn om naar alternatieven voor Coinbase te kijken, wij staan ​​voor u klaar! Laten we dus eens kijken naar enkele Coinbase-concurrenten!

Welke andere effectenbeurzen zijn er??

Zoals we eerder al zeiden, zijn er nu honderden alternatieven voor Coinbase – en er worden voortdurend nieuwe uitwisselingen geopend. We hebben onze lijst echter beperkt tot slechts 4. De uitwisselingen die we hebben gekozen hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen, maar we zijn er zeker van dat u er een zult vinden die bij u past! Laten we beginnen met te kijken naar Coinmama.

Coinmama

alternatieven voor Coinbase

De Coinmama-beurs is opgericht in 2013 en bevindt zich in Israël, maar ze zijn actief in meer dan 200 verschillende landen! Coinmama is heel eenvoudig. De enige munten die u kunt kopen, zijn Bitcoin en Ethereum, en u kunt ook niet verkopen of handelen met andere cryptocurrencies.

U kunt een bankpas of creditcard gebruiken om bij Coinmama te kopen, maar de kosten zijn hoger dan bij Coinbase. Voor elke bestelling worden transactiekosten van 5,5% in rekening gebracht en vervolgens moet u 5,0% extra betalen voor het gebruik van uw bankpas of creditcard..

Een van de goede dingen van Coinbase-alternatieven zoals Coinmama is dat ze bestellingen uit de meeste landen accepteren. Coinbase staat alleen aankopen toe uit (en verkopen aan) 32 landen! Dit betekent dat meer mensen Bitcoin en Ethereum van Coinmama kunnen kopen.

Een ander voordeel van Coinmama is dat zodra uw betaling is ontvangen, uw munten automatisch naar uw persoonlijke portemonnee worden gestuurd. U moet echter uw account verifiëren voordat u munten kunt kopen.

Het verificatieproces is nogal vreemd, omdat u het volgende moet doen:

 • Upload een door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs, enz.)
 • Maak een “selfie” van je terwijl je de ID vasthoudt
 • Maak een ‘selfie’ van jezelf terwijl je een vel papier vasthoudt met de datum van vandaag en het woord ‘Coinmama’ erop geschreven

Coinmama neemt beveiliging erg serieus, daarom laten ze je selfies nemen om jezelf te verifiëren! Normaal gesproken verifiëren ze uw account binnen één uur, en als dat eenmaal is gebeurd, kunt u tot $ 10.000 aan munten kopen.

Coinmama versleutelt uw creditcard- / betaalpasgegevens, zodat ze deze nooit echt zien. Er zijn geen andere beveiligingsfuncties, dit is echter niet echt nodig, aangezien uw munten direct naar uw persoonlijke portemonnee worden gestuurd zodra u heeft betaald.

De opties voor klantenondersteuning van Coinmama zijn ook erg beperkt en er is geen livechat of telefonische ondersteuning. U kunt ze echter e-mailen.

Om samen te vatten, zijn hier de voor- en nadelen van het gebruik van Coinmama:

Voordelen

 • Beschikbaar voor klanten in meer dan 200 landen
 • Accepteert pinpassen en creditcards
 • Munten worden na betaling rechtstreeks naar uw portemonnee gestuurd
 • Betalingsgegevens zijn versleuteld

Nadelen

 • Hoge kosten – 5,5% voor elke transactie en 5,0% voor het gebruik van uw bankpas / creditcard
 • Verkoopt slechts 2 munten: Bitcoin en Ethereum
 • Klanten kunnen geen munten verkopen of ze inruilen voor een andere cryptocurrency
 • Klantenservice: geen live chat of telefoon
 • Best een lastig verificatieproces

Dus, wat vind je van ons eerste alternatief voor Coinbase??

Nog steeds niet tevreden? Laten we naar de volgende gaan.

Vergelijk Crypto Exchanges zij aan zij met anderen

Wist je dat?

Heeft u zich ooit afgevraagd welke crypto-uitwisselingen het beste zijn voor uw handelsdoelen??

Zien & vergelijk TOP3 crypto-uitwisselingen naast elkaar

CEX

CEX is een van de eerste en originele Bitcoin-makelaars. Het is een in het VK gevestigde beurs die werd opgericht in 2013. In hun eerste twee jaar was CEX een van de grootste cloud mining pools. Ze schortten hun cloud-mijndiensten echter op en concentreerden zich op hun uitwisseling.

Cool feit: een mijnbouwpool is wanneer groepen mensen samenkomen om Bitcoin te mijnen. Ze combineren al hun rekenkracht zodat ze meer kans hebben op de mining-beloning! Deze mijnbouwpool wordt vervolgens gelijkelijk verdeeld over de mijnwerkers, afhankelijk van hun vermogen. Voor meer informatie over hoe Bitcoin-mining werkt, zie onze Volledige gids over wat Bitcoin Mining is en hoe het werkt.

CEX is een van de sterkste concurrenten van Coinbase. Met CEX kunt u 8 verschillende cryptocurrencies kopen met een bankpas of creditcard. Deze munten zijn onder andere Bitcoin, Ethereum en Ripple. U kunt ook geld storten via een bankoverschrijving, of SEPA als u zich in de EU bevindt. De fiat-valuta’s die ze ondersteunen, zijn USD, EUR en GBP.

Het systeem dat CEX gebruikt om orders te verwerken is enigszins verwarrend en kan het beste worden vergeleken met de “fill or kill” -instructie die op de beurs wordt gebruikt. Hier is een realistisch voorbeeld hiervan:

 1. John wil 10.000 aandelen kopen voor $ 10 per aandeel.
 2. John wil de bestelling alleen afronden als hij alle 10.000 aandelen kan kopen voor $ 10 per aandeel. Lukt dit niet direct, dan annuleert hij de gehele bestelling.
 3. Om dit te doen, vertelt John zijn makelaar om een ​​“fill or kill” -order uit te voeren.
 4. Er zijn slechts twee mogelijkheden: de bestelling van John is vervuld of de bestelling is geannuleerd!

CEX doet dit om hun klanten te beschermen tegen plotselinge prijswijzigingen. Dit is echter niets om u zorgen over te maken, tenzij u een serieuze hoeveelheid geld verhandelt!

CEX-bankoverschrijvingen kosten $ 10. Als u besluit om te storten met uw bankpas of creditcard, moet u 3,5% aan kosten betalen, plus $ 0,25 (of het equivalent in uw valuta). CEX voegt echter ook nog eens 7% toe aan de huidige marktprijs. Dat is erg hoog!

Voordat u cryptocurrency van CEX kunt kopen, moet u uw account verifiëren. Om dit te doen, moet je je ID uploaden en een selfie maken van jezelf (ja, nog een vreemde)! Het duurt normaal gesproken 48 uur om te verifiëren, wat niet erg handig is als u snel wilt kopen.

De beveiliging is goed bij CEX, maar ik zal gebruikers altijd aanraden om hun cryptocurrencies niet op te slaan op online exchange!

Qua klantenondersteuning is er geen chat- of telefonische ondersteuning bij CEX, maar ze reageren snel op e-mails.

Samenvattend zijn hier de voor- en nadelen van het gebruik van CEX:

Voordelen

 • U kunt storten met uw bankpas / creditcard of bankrekening
 • 8 verschillende munten beschikbaar
 • Goede beveiliging voor een online uitwisseling

Nadelen

 • Hoge kosten – 7% toegevoegd aan elke transactie en 3,5% voor het gebruik van uw bankpas / creditcard
 • Geen live chat of telefonische ondersteuning
 • Langzaam verificatieproces – kan tot 48 uur duren

Dus, wat vind je van ons tweede alternatief voor Coinbase? Laten we nu eens kijken naar BitPanda, de derde op onze lijst met Coinbase-concurrenten!

BitPanda

BitPanda digitaal cryptocurrency-handelsplatform

BitPanda is een andere cryptocurrency-makelaar, opgericht eind 2014, die gespecialiseerd is in het verkopen van munten aan klanten in Europa.

Een van de beste dingen van BitPanda is dat ze veel verschillende betaalmethoden accepteren. Dit omvat een bankpas / creditcard, bankoverschrijving, Neteller, Skrill en Giropay!

De kosten zijn afhankelijk van de betaalmethode die u wilt gebruiken. Als u besluit om een ​​pinpas of creditcard te gebruiken, betaalt u tussen de 3-4%. Helaas worden andere betalingskosten niet duidelijk weergegeven op de website, wat niet geweldig is.

BitPanda biedt in totaal 6 cryptocurrencies, namelijk: Bitcoin (BTC), Ripple (XRP), Dash (Dash), Litecoin (LTC), Bitcoin Cash (BCH).

Als u problemen ondervindt met uw account, kunt u een e-mail sturen naar het BitPanda-ondersteuningsteam. Nogmaals, er is geen livechat of telefonische ondersteuning.

BitPanda gebruikt tweefactorauthenticatie om uw account te beveiligen. Ze houden ook nooit uw geld vast, omdat uw munten na aankoop rechtstreeks naar uw portemonnee worden gestuurd.

Samenvattend zijn hier de voor- en nadelen van het gebruik van BitPanda:

Voordelen

 • Veel verschillende betaalmethoden, waaronder pinpas / creditcard en Skrill
 • 6 verschillende munten beschikbaar om te kopen
 • Vergoedingen lager dan bij de meeste andere makelaars
 • Houdt uw geld niet vast – uw munten worden rechtstreeks naar uw portemonnee gestuurd

Nadelen

 • Alleen beschikbaar voor Europese klanten
 • De kosten worden niet duidelijk gemaakt op hun website
 • Geen live chat of telefonische ondersteuning

Nu je meer weet over BitPanda, welke van onze alternatieven voor Coinbase vind je tot nu toe leuk? Denk je dat dit het beste alternatief is voor Coinbase??

Als dit niet het geval is, lees dan verder om te zien of u BitStamp verkiest!

BitStamp

BitStamp digitaal valutahandelplatform

BitStamp verkoopt sinds 2011 cryptocurrencies, waardoor het een van de oudste makelaars is die er is! Ze waren oorspronkelijk gevestigd in Slovenië, maar hebben nu kantoren in zowel het VK als Luxemburg.

BitStamp is populair bij crypto-investeerders omdat ze u in staat stellen om geld te storten met behulp van traditionele betaalmethoden zoals een bankpas / creditcard of bankoverschrijving. De kosten die de makelaar in rekening brengt, verschillen per betaalmethode.

Het gebruik van uw bankpas kost $ 10 aan kosten als de totale aanbetaling minder is dan $ 1000. Als het meer is, kost het 2%. Dit is veel goedkoper dan andere makelaars, waardoor het het beste Coinbase-alternatief is voor stortingen met pinpassen.

Als u echter met uw creditcard wilt betalen, zijn de kosten 5% hoger. En vergeet niet dat uw creditcardmaatschappij mogelijk ook extra kosten in rekening brengt.

BitStamp biedt vijf munten, waaronder: Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Bitcoin Cash (BCH) en Litecoin (LTC).

In 2015 werden de servers van BitStamp gehackt, waarbij de hackers meer dan 19.000 Bitcoins stalen! Sindsdien heeft BitStamp hun beveiliging verbeterd en sindsdien zijn ze niet meer gehackt.

BitStamp stelt op hun website dat hun beveiliging nu op een hoog niveau staat en dat ze de meeste van hun munten in koude opslag houden. Ze gebruiken ook tweefactorauthenticatie, wat uw account extra bescherming geeft en vereist is bij het kopen of verkopen van munten.

Klanten uit meer dan 60 verschillende landen kunnen een account openen bij BitStamp, inclusief heel Europa en de VS.Maar voordat u cryptocurrency kunt kopen, moet u uw identiteit verifiëren door uw ID en een bewijs van adres (zoals een bankafschrift) te uploaden..

Naarmate BitStamp steeds populairder wordt, worden de verificatietijden langzamer en langzamer. Sommige mensen zeggen dat ze 2 weken hebben moeten wachten voordat ze werden geverifieerd. Wat niet ideaal is als u snel crypto wilt kopen / verkopen!

Sommige klanten zeggen dat e-mailondersteuning ook erg traag is, wat frustrerend kan zijn.

Samenvattend zijn hier de voor- en nadelen van het gebruik van BitStamp:

Voordelen

 • Betaalmethoden zijn onder meer debet / creditcard en bankoverschrijving
 • 5 verschillende munten beschikbaar om te kopen
 • De kosten voor stortingen met een pinpas zijn laag
 • Beschikbaar in meer dan 60 landen

Nadelen

 • Creditcardkosten zijn hoog
 • Langzaam verificatieproces
 • In 2015 zijn 19.000 Bitcoin’s gehackt
 • Klantondersteuning is traag

Dus daar heb je het! Vier alternatieven voor Coinbase. Maar voordat u een definitieve beslissing neemt of u ze gaat proberen, raadpleegt u de onderstaande tabel voor een definitieve vergelijking van de bovenstaande uitwisselingen:

Makelaar Handel in Fess Debet- / creditcardkosten Aantal munten Verificatie Veiligheid
Coinbase Markttarief 3,99% 4 Snel / geautomatiseerd Mooi zo. Ze bieden offline opslag die voor de meeste munten wordt gebruikt.
Coinmama + 5,5% 5,0% 2 Snel / handmatig Mooi zo. (Houdt nooit uw geld vast.)
CEX + 7% 3,5% 8 Langzaam / handmatig Mooi zo. Het biedt wat offline opslag.
BitPanda Onduidelijk / veranderingen in volume 3-4% 6 Medium Mooi zo. (Houdt nooit uw geld vast.)
BitStamp 0,25% Max

Debetkaart:

$ 10 (minder dan $ 1000) 2% (meer dan $ 1000)

Kredietkaart:

5%

5 Zeer langzaam / mogelijk meer dan een week OK. Ze bieden wat offline opslag, maar zijn eerder gehackt.

Gevolgtrekking

Als u deze complete gids over de alternatieven voor Coinbase heeft gelezen, zou u nu een goed idee moeten hebben van wat andere makelaars u kunnen bieden. Elke makelaar heeft zijn voor- en nadelen, maar u moet beslissen welke de beste optie voor u is.

Of u nu op zoek bent naar een kleine vergoeding, een snelle koop / verkoop of een goede beveiliging … er zijn veel dingen die u moet overwegen. Het belangrijkste is natuurlijk dat u een beurs kiest waarmee u in uw land of staat kunt kopen / verkopen!

Dus, wat denk je ervan? Gaat u overschakelen naar een van deze alternatieven voor Coinbase? Of blijf je gewoon bij Coinbase? De keuze is aan jou. Maar welke optie u ook kiest – onthoud, blijf veilig en investeer nooit meer dan u zich kunt veroorloven te verliezen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me