Toen Bitcoin-oprichter ‘Satoshi Nakamoto’ Bitcoin creëerde, wilde hij niet alleen een financieel systeem creëren zonder tussenpersonen van derden, maar hij wilde ook dat mensen anoniem geld konden verzenden en ontvangen. In deze Anonieme Bitcoin Wallet-gids ga ik beginnen met uit te leggen waarom Bitcoin anoniem kan worden gebruikt. Daarna zal ik je laten zien hoe je Bitcoins anoniem kunt krijgen.

Ik ga het dan hebben over enkele van de beste anonieme Bitcoin-portefeuilles voor verschillende apparaten en platforms, inclusief software-, mobiele en hardwareportefeuilles.

Dus aan het einde van het lezen van deze gids van begin tot eind, heb je alle informatie die je nodig hebt om de wereld van Bitcoin te betreden zonder iemand je echte naam te geven..

Waar wacht je nog op? Laten we beginnen met uit te zoeken hoe Bitcoin anoniem kan worden gebruikt!

Bitcoin’s anonimiteit

In de echte wereld onthult u uw identiteit meerdere keren per dag, vooral wanneer u geld uitgeeft met behulp van traditionele betaalmethoden zoals een pinpas of een bankrekening. Dit komt doordat de financiële instelling waarbij u bent geregistreerd al uw persoonlijke gegevens heeft.

Laatste Coinbase-coupon gevonden:

Niet alleen dit, maar elke keer dat u elektronisch geld verzendt of ontvangt, weet de bank hoeveel u verzendt en ook naar wie u het verzendt..

Dit is waar Bitcoin anders is. In plaats van uw echte identiteit te onthullen, verricht u transacties op peer-to-peer-basis wanneer u geld verzendt of ontvangt, wat betekent dat het niet via een derde partij verloopt. Bovendien is uw geld gekoppeld aan een ‘Bitcoin-adres’, waaraan uw gegevens niet zijn gekoppeld.

Hier is een voorbeeld van hoe een anoniem Bitcoin-portemonnee-adres eruitziet:

1A1zP1eP5QGefi2DMPTfTL5SLmv7DivfNa

(Leuk weetje: het bovenstaande anonieme Bitcoin-portefeuilleadres is van Satoshi Nakamoto en het was het allereerste adres dat werd aangemaakt!)

Hoewel het doel van het anoniem maken van transacties voor gebruikers was om de noodzaak voor derden weg te nemen, is het helaas ook om de verkeerde redenen gebruikt.

Dit komt omdat wanneer mensen misdaden plegen, ze hun identiteit geheim willen houden. Als gevolg hiervan stelt Bitcoin mensen in staat illegale goederen online te kopen en verkopen, wat betekent dat wetshandhavers niet kunnen achterhalen wie er achter de transactie zit..

Een voorbeeld hiervan was de zijderoute, een illegale marktplaats waar gebruikers een reeks illegale producten zoals drugs en wapens konden kopen, evenals andere illegale diensten. De belangrijkste valuta bij uitstek was Bitcoin, die de slechteriken beschermde.


Het belangrijkste om te onthouden wanneer u probeert anoniem te blijven, is dat u uw identiteit niet onthult wanneer u voor het eerst Bitcoin koopt. Dit komt doordat elke transactie die plaatsvindt op de Bitcoin blockchain voor iedereen zichtbaar is, zodat uw transacties terug te herleiden zijn naar uw oorspronkelijke adres..

Dus in het volgende gedeelte van deze handleiding ga ik snel uitleggen hoe je Bitcoins anoniem kunt krijgen!  

Bitcoin anoniem kopen

Voordat ik verder ga, wilde ik kort uitleggen dat het door verschillende overheidsvoorschriften nu moeilijker is geworden om anoniem cryptocurrencies op beurzen te kopen. Dit komt omdat wanneer u fiat-valuta’s zoals USD of EUR gebruikt, u een uitwisseling met een reeks persoonlijke gegevens moet verstrekken.

Bovendien moet u deze informatie ook verifiëren door kopieën van uw identiteitsbewijs (zoals een paspoort) en een bewijs van adres (zoals een bankafschrift) te uploaden. De reden hiervoor is om te voorkomen dat criminelen het Bitcoin-netwerk gebruiken voor criminele activiteiten.

Anders zouden mensen gemakkelijk misdrijven kunnen plegen zoals het witwassen van geld, belastingontduiking en fraude, zonder ooit te hoeven onthullen wie ze zijn!

Als u een exchange verstrekt met de bovenstaande informatie, dan gebruikt u Bitcoin niet anoniem. Hoewel het nu moeilijker is om deze identificatievereisten te omzeilen, zijn er een aantal manieren om dit te omzeilen!

Maakt u zich echter geen zorgen, want door de onderstaande methoden te volgen, overtreedt u de wet niet!

De eerste anonieme Bitcoin-uitwisseling die ik je wilde laten zien, heet ‘LocalBitcoins’.

LocalBitcoins

anonieme bitcoin-portemonnee - localbitcoins.com

LocalBitcoins werd opgericht in juni 2012 en is gevestigd in Finland. Hiermee kunnen mensen uit meer dan 248 verschillende landen Bitcoin kopen en verkopen met behulp van verschillende betaalmethoden.

In tegenstelling tot gecentraliseerde beurzen, zijn LocalBitcoins een peer-to-peer-platform, wat betekent dat kopers en verkopers rechtstreeks kunnen handelen. Hierdoor is het mogelijk om anoniem te handelen.

Het platform ondersteunt meer dan 20 verschillende betaalmethoden in de echte wereld, waaronder een lokale bankoverschrijving, PayPal, contante bijeenkomsten, contant geld per post, enz..

Wanneer u voor het eerst een account registreert, wordt u niet gevraagd om het platform van identificatiedocumenten te voorzien. Sommige verkopers verkopen echter alleen aan een gebruiker die zijn identiteit heeft geverifieerd met LocalBitcoins, maar als dit het geval is, kunt u gewoon iemand anders vinden.

Een ander ding om op te merken bij het kopen van Bitcoins op LocalBitcoins is dat er bij aankoop geen kosten aan de koper in rekening worden gebracht. De verkoper kan echter de prijs instellen waarvoor hij zijn Bitcoin wil verkopen, dus zorg ervoor dat u niet te veel meer betaalt dan de huidige marktprijs..

Dit is slechts een van de manieren waarop u Bitcoins anoniem kunt kopen, en het is de optie die ik het meest zou aanbevelen (ik heb dit platform vaak gebruikt). Nadat u een transactie op LocalBitcoins heeft voltooid, kunt u uw munten overzetten naar een anonieme Bitcoin-portemonnee (hierover later meer).

Om toe te voegen, als u denkt dat u nog meer anonimiteit wilt, raad ik u ook aan om een ​​beveiligde VPN-verbinding (virtual private network) te gebruiken bij het uitvoeren van Bitcoin-transacties op LocalBitcoins. Op deze manier verberg je ook je IP-adres & locatie van de anderen. Als u niet zeker weet waar u moet zoeken, vindt u hier een lijst met top VPN-services het proberen waard.

Dus nu je weet van de anonieme Bitcoin-uitwisseling LocalBitcoins, was de volgende methode die ik wilde bespreken het gebruik van een Bitcoin-geldautomaat!

Vergelijk Crypto Exchanges zij aan zij met anderen

Wist je dat?

Heeft u zich ooit afgevraagd welke crypto-uitwisselingen het beste zijn voor uw handelsdoelen??

Zien & vergelijk TOP3 crypto-uitwisselingen naast elkaar

Bitcoin-geldautomaten

Wist je dat er net als een echte geldautomaat ook Bitcoin-geldautomaten zijn? In plaats van uw kaart in te voeren en geld op te nemen, voert u echter uw geld in en ontvangt u Bitcoins!

Omdat Bitcoin een digitale valuta is, neemt u (natuurlijk) geen fysieke munten op! In plaats daarvan geeft u de machine uw Bitcoin-portefeuilleadres, en het draagt ​​het naar u over. Als u nog geen Bitcoin-portefeuilleadres heeft, kan de Bitcoin-geldautomaat er een voor u aanmaken.

De allereerste Bitcoin-geldautomaat werd in 2013 geïnstalleerd in een coffeeshop in Vancouver, Canada. Er zijn nu echter overal ter wereld Bitcoin-geldautomaten en er worden voortdurend nieuwe geïnstalleerd. Als je bezoekt coinatmradar.com, het toont de locaties van alle machines.

anonieme bitcoin-portemonnee - bitcoin-atm-kaart

Niet bij alle Bitcoin-geldautomaten kunt u echter anoniem munten kopen, omdat u voor sommige geldautomaten uw ID moet scannen. Door de Coinatmradar-website te bezoeken, kunt u uw zoekopdracht verfijnen tot alleen machines waarmee u anoniem kunt kopen.

Nog een ding, vanwege anti-witwasregels, kunt u alleen een beperkt bedrag kopen als u geen identiteitsbewijs verstrekt!

Een van de nadelen van het gebruik van een Bitcoin-geldautomaat is dat de kosten hoog zijn. Vaak moet u 8% -20% meer betalen dan de huidige marktprijs! Dit is echter begrijpelijk, aangezien de kosten voor het bouwen en bedienen van de machine duur kunnen zijn.

Aan de andere kant zijn Bitcoin-geldautomaten niet alleen handig, maar ook erg gebruiksvriendelijk!

Dus nu je twee verschillende manieren kent om Bitcoin te kopen zonder je identiteit prijs te geven, ga ik het nu hebben over hoe je het veilig kunt bewaren in een anonieme Bitcoin-portemonnee.!

Bitcoin anoniem opslaan

Als je mijn gids tot nu toe hebt gelezen, ken je nu twee manieren waarop je anoniem Bitcoins kunt kopen. Als u de ATM-methode kiest, kan de geldautomaat u een anoniem Bitcoin-portefeuilleadres geven.

Als u echter de LocalBitcoins-methode gebruikt, stopt het proces daar niet. U moet nu uw Bitcoins naar een anonieme Bitcoin-portemonnee sturen.

Dit deel is echter eenvoudig.

Wanneer u Bitcoin opslaat in een privéportemonnee, hoeft u nooit persoonlijke gegevens op te geven. U kunt eenvoudig geld in en uit uw anonieme Bitcoin-portemonnee overboeken, zonder dat u zich hoeft te identificeren.

Omdat Bitcoin echter op een gedecentraliseerd netwerk werkt, hebt u de volledige controle over uw geld. Dus onthoud dit gewoon – als u ooit de privésleutel van uw Bitcoin-portemonnee verliest, zou niemand u kunnen helpen en zou u de toegang tot al uw geld verliezen..

Zoals ik je nu zal laten zien, zijn er verschillende soorten anonieme Bitcoin-portefeuilles, elk met hun voor- en nadelen. Laten we beginnen met softwareportefeuilles!

Software portemonnee

Een softwareportefeuille is het meest populaire type Bitcoin-portemonnee omdat ze gemakkelijk toegankelijk en te gebruiken zijn. Het enige dat u hoeft te doen, is de portemonnee downloaden naar uw desktop- of laptopapparaat. De softwareportefeuille biedt u een openbare en privésleutel. U kunt dan eenvoudig Bitcoins in en uit de portemonnee overboeken.

Laten we eens kijken naar een van de meest populaire Bitcoin-portefeuilles: Electrum.

Electrum

Hoewel er honderden verschillende softwareportefeuilles beschikbaar zijn, is Electrum een ​​van de beste anonieme Bitcoin-portefeuilles. Het werd voor het eerst gelanceerd in 2011 en is daarmee een van de oudste portemonnees op de markt. Het kan gratis worden gedownload en wordt ondersteund door Windows, Mac en Linux.

Zodra uw munten zijn opgeslagen in Electrum, kunt u ze gemakkelijk naar andere mensen sturen. U voert eenvoudig het aantal munten in dat u wilt verzenden, samen met het Bitcoin-adres van de ontvanger, en klikt vervolgens op verzenden! Dit geldt echter voor bijna elke Bitcoin-portemonnee.

Hoewel de portemonnee gratis is, verdient Electrum zijn geld door elke keer dat u een betaling verzendt, een kleine transactiekost in rekening te brengen. Het team beweert dat Electrum een ​​van de veiligste softwareportefeuilles in de branche is, aangezien ze alle privésleutels versleutelen. Er is dus een kleine vergoeding voor de veiligheid van uw munten, wat naar mijn mening redelijk genoeg is.

Electrum biedt u ook een wachtwoordzaad, waarmee u uw munten kunt herstellen als u uw privésleutel verliest. Zolang u deze beide veilig bewaart, moet uw geld voor altijd veilig zijn. Probeer gewoon het apparaat waarop u uw portemonnee heeft gedownload, vrij te houden van virussen.

Ga naar de officiële Electrum-website door om de portemonnee te downloaden clicking hier!

Mobiele portemonnee

Met een mobiele portemonnee kunt u Bitcoin op uw mobiele telefoon opslaan. Net als een softwareportemonnee download je deze rechtstreeks naar je apparaat. Dit type portemonnee is de handigste manier om uw Bitcoin op te slaan, omdat u gemakkelijk onderweg geld kunt verzenden en ontvangen.

Brood portemonnee

Er zijn nu veel verschillende portefeuilles beschikbaar om te downloaden in de app-winkels, maar de beste anonieme Bitcoin-portemonnee voor mobiel is (denk ik) Brood!

Het hoofdkantoor is gevestigd in Zwitserland en de Bread-portemonnee kan gratis worden gedownload via de Google Play- en Apple-winkels.

Wanneer u uw portemonnee voor het eerst instelt, moet u een 6-cijferige pincode kiezen, die wordt gebruikt om in te loggen op uw account. Daarna krijgt u 12 willekeurige woorden te zien, die worden gebruikt om uw account te herstellen als u uw pincode vergeet.

Een van de beste functies van het gebruik van een anonieme Bitcoin-portemonnee zoals Bread is dat gebruikers hiermee betalingen kunnen verzenden en ontvangen met een QR-codescanner. Dus als u een winkel heeft gevonden die Bitcoin accepteert, kunt u eenvoudig de QR-code van de winkel scannen en de Bread-portemonnee zal de betaling automatisch overmaken..

Een ander uniek kenmerk van Bread is dat wanneer transacties worden verwerkt, deze direct naar de Bitcoin-blockchain worden gestuurd. Dit is een goede beveiligingsfunctie omdat de meeste andere wallets transacties eerst via hun servers moeten gaan voordat ze op de blockchain worden geplaatst.

Andere beveiligingsfuncties zijn onder meer TouchID, waarvoor uw vingerafdruk nodig is om toegang te krijgen tot de portemonnee!

Een nadeel van het gebruik van de Bread-portemonnee is dat deze alleen Bitcoin ondersteunt, wat betekent dat als u andere munten bezit, u deze ergens anders moet bewaren.

Dus nu je iets weet over software en mobiele portefeuilles, is het volgende type anonieme Bitcoin-portemonnee waar ik met je over wilde praten een hardwareportefeuille.!

Hardware Portemonnee

Een hardware wallet is de veiligste plek om cryptocurrencies op te slaan. Ze slaan munten offline op, zodat ze nooit het risico lopen te worden gehackt. De twee meest populaire hardware wallets op de markt zijn de Ledger Nano S en Trezor. Beide hebben zeer vergelijkbare functies, maar ik zal de Ledger Nano S bespreken omdat deze iets veiliger is!

Ledger Nano S

anonieme bitcoin-portemonnee

Ten eerste is het belangrijk om te onthouden dat in tegenstelling tot de andere wallets die ik heb besproken, een hardware wallet zoals Ledger Nano S niet gratis is. Als u het bij de officiële fabrikant koopt (wat u om veiligheidsredenen altijd moet doen), kost het u ongeveer 90 euro.

Wanneer u de Ledger voor het eerst instelt, krijgt u een herstelwachtwoord met 12 zinnen, dat nodig is voor het geval u uw pincode vergeet of uw apparaat wordt gestolen. Als u het apparaat ontvangt, moet u ook een pincode instellen. Dit is vereist elke keer dat u het apparaat wilt gebruiken of geld naar iemand wilt sturen.

Wanneer u munten overboekt naar uw Ledger Nano S, stuurt u ze gewoon naar een Bitcoin-adres op dezelfde manier als bij elke andere portemonnee. Dit betekent dat u ze anoniem kunt opslaan.

Een andere goede eigenschap van het gebruik van de Ledger-portemonnee is dat deze veel andere munten ondersteunt, zoals Ethereum, Ripple en ZCash!

Hoewel een hardware wallet de beste beveiliging biedt, is het toch iets minder handig om munten naar iemand te sturen. Dit komt omdat u de portemonnee met uw apparaat moet verbinden voordat u geld kunt overboeken. Dus als u graag geld wilt verzenden terwijl u op reis bent, dan is een hardware wallet misschien niet iets voor u.

Dat gezegd hebbende, het is een must-have voor gebruikers die grote hoeveelheden cryptocurrency bezitten.

Anonieme Bitcoin-portemonnee: laatste woorden

Cryptocurrencies zoals Bitcoin zijn een geweldige manier om geld te verzenden en ontvangen zonder een gecentraliseerde derde partij te gebruiken. Hierdoor kunnen gebruikers anoniem blijven.

Ik vind dat mensen het recht moeten hebben om hun rijkdom te verzenden, te ontvangen en op te slaan zonder hun identiteit te hoeven onthullen – op dezelfde manier doen we dat wanneer we fysiek geld in de echte wereld uitgeven.

Overheden beginnen echter nieuwe regels te installeren die elke anonieme Bitcoin-uitwisseling kunnen dwingen de identiteit van een nieuwe gebruiker te verifiëren voordat ze Bitcoin mogen kopen met fiat-valuta. Dus als deze wet op alle beurzen wordt gehandhaafd, bestaat de mogelijkheid dat u in de toekomst niet anoniem Bitcoin kunt kopen..

Voorlopig kunt u Bitcoin echter anoniem kopen – en ook vrij gemakkelijk. Maar als u hier problemen mee heeft, laat het ons dan weten in de opmerkingen hieronder.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me