Met de toegenomen populariteit van crowdfunding, werd Initial Coin Offering de volgende grote stap in het verzamelen van de fondsen en het kapitaal dat nodig is om een ​​bedrijf te starten. 2017 was het jaar waarin ICO’s in populariteit zijn geëxplodeerd en dit kan te wijten zijn aan cryptocurrencies en blockchain die de media domineren of alleen bijdragers een gemakkelijke manier bieden om een ​​project te ondersteunen.

Technologie die ICO’s mogelijk maakt

ICO’s profiteren van de blockchain-technologie. Blockchain is uniek omdat alle blokken met gegevens aan elkaar zijn gekoppeld om een ​​openbare database te vormen. De database wordt als openbaar beschouwd omdat deze wordt gedeeld met honderden of zelfs duizenden computers. Beschouw deze computers als servers voor de blockchain of de database.

Laatste Coinbase-coupon gevonden:

Alle wijzigingen in de openbare database moeten worden geverifieerd door meer dan 51% van de computers op het netwerk. Als ze niet worden bevestigd, kan de wijziging niet worden aangebracht. Deze technologie die door Initial Coin Offering wordt gebruikt, maakt het extreem moeilijk om de database te hacken, omdat de hacker tegelijkertijd de controle over 51% van de computers zou moeten overnemen. Een verscheidenheid aan bedrijven en instellingen is eigenaar van deze computers.

Bovendien wordt het feit dat een enkele instelling niet alle knooppunten beheert, decentralisatie genoemd. Dat betekent dat blockchain gewoon een veiligere database is die geen eigendom is van een unieke entiteit, en iedereen kan wijzigingen aanbrengen zolang 51% van de eigenaren het erover eens is dat de wijziging geldig is.


De betreffende database-wijzigingen verwijzen naar verschillende transacties die worden uitgevoerd. In het geval van Bitcoin zijn deze transacties mensen die bitcoins verkopen of kopen, en de database houdt bij hoeveel bitcoin elke persoon heeft. Blockchain kan echter veel meer bijhouden dan alleen transactiegegevens. Vrijwel alles kan het zijn, zolang er maar iets is dat de waarde van een object of dienst vertegenwoordigt.

De transactiewaarde kan bijvoorbeeld een auto- of elektriciteitsrekening vertegenwoordigen. Er is natuurlijk geen manier om deze waarden fysiek op een blockchain te plaatsen. In plaats daarvan is er iets nodig dat de waarde van die dingen vertegenwoordigt. Een van die waardevertegenwoordigers zou een token kunnen zijn.

Tokens en slimme contracten

Tokens worden gemaakt om de waarde van iets weer te geven. Deze tokens kunnen niet rechtstreeks op de blockchain worden toegepast, aangezien blockchains doorgaans alleen transacties van hun eigen cryptocurrency kunnen verwerken, zoals Ether op de Ethereum-blockchain en Bitcoin op de Bitcoin-blockchain..

Eerste muntenaanbiedingToken-transacties moeten worden verwerkt met behulp van een applicatie. De applicaties die tokens gebruiken, worden slimme contracten genoemd. In 1994 kreeg Nick Szabo (een cryptograaf) een visioen. Hij wilde contracten maken met computercode. Dit contract wordt automatisch geactiveerd wanneer aan bepaalde voorwaarden is voldaan. Bovendien zou er geen manier zijn om deze voorwaarden te bedriegen, omdat ze allemaal in computercode zouden worden vermeld.

Omdat bij het maken van contracten geen vertrouwde derde partij meer nodig is, kunnen deze contracten (of transacties) zichzelf automatisch uitvoeren op een vertrouwd netwerk. Computers beheersen dit netwerk volledig. De essentiële kenmerken van een smart contract:

 1. Ze kunnen transacties automatisch verwerken
 2. De transacties worden alleen geactiveerd als aan de juiste voorwaarden is voldaan. Stel je het zo voor: “WANNEER Peter 100 Ether in het smart contract betaalt, DAN wordt het huis-token van John naar Peter gestuurd.”
 3. Slimme contracten maken gebruik van blockchain-technologie, dus de voorwaarden van het slimme contract kunnen niet worden gewijzigd.

ICO’s profiteren al van slimme contracten en de blockchain-technologie om projecten te crowdfunding. Een slim contract en een token voor dat slimme contract is nodig bij het maken van een ICO. De volgende stap is het aangeven van de slimme contractvoorwaarden. Bijvoorbeeld: ALS 0,1 ETH naar het slimme contract wordt verzonden, DAN stuurt het slimme contract 1 token naar het adres dat de 0,1 ETH verzendt.

Dit zorgt ervoor dat iedereen die deelneemt aan Initial Coin Offering altijd het juiste aantal tokens krijgt. Geen menselijke interactie of handmatige distributie. De slimme contracten zijn meestal ook openbaar beschikbaar, zodat alle deelnemers de voorwaarden van het slimme contract kunnen bekijken.

De twee meest voorkomende redenen waarom mensen deelnemen aan ICO’s zijn:

 1. Het token kan op de applicatie worden gebruikt zodra het eindproduct klaar is.
 2. Naarmate de populariteit van het project toeneemt, kan de prijs van de tokens of munten stijgen. Naarmate meer mensen gebruik willen maken van de diensten, stijgt de vraag.

Mastercoin, de eerste ICO

Beschouw ICO’s als een blockchain-versie van Kickstarter. Het cruciale verschil is dat het het hele verkoopproces op een veilige, betrouwbare manier automatiseert. Het begon echter allemaal met de eerste ICO van Mastercoin in juli 2013.<

Mastercoin maakte hun witboek openbaar in januari 2012, ze hebben voorgesteld dat het bestaande Bitcoin-netwerk kan worden gebruikt als een protocollaag voor protocollen op een hoger niveau. Het doel was om nieuwe regels voor contracten mogelijk te maken. Hierdoor zouden mensen nieuwe valuta kunnen creëren zonder dat er een aparte blockchain nodig is.

Dit is vergelijkbaar met wat Ethereum nu doet, Ethereum wordt zelfs Mastercoin 2.0 genoemd. Hoewel het witboek sinds januari 2012 openbaar was, begon de fondsenwerving om dit project te realiseren op 31 juli 2013. Toen J. R. Willett, de man die de uitvinder van de Initial Coin Offering was, begon met wat de eerste ICO ooit werd..

15 augustus was de datum waarop de allereerste Mastercoin-transactie werd geregistreerd. Het netwerk werd op de proef gesteld met het verzenden van 1 test Mastercoin. Na het testen was Mastercoin open voor het publiek en bleef het een gestage stroom van financiering ontvangen. De belangrijkste golf van investeerders werd echter blootgesteld aan Mastercoin tijdens een presentatie aan BitAngels. BitAngels was het eerste investeerdersnetwerk en incubator die werd opgericht om uitsluitend te investeren in startups met cryptocurrency. BitAngels waren geïnteresseerd in Mastercoin en waren aan boord bij het project.

Tijdens de fondsenwerving zou Mastercoin een Bitcoin-adres hebben ingesteld en als iemand vóór 31 augustus BTC naar het adres zou sturen, zouden ze 100x het aantal Mastercoins krijgen. Dus als iemand 0,01 BTC naar het adres stuurt, krijgt hij of zij 1 Mastercoin terug. Aan het einde van de Mastercoin ICO hebben ze ongeveer 4700 BTC opgehaald, die destijds werd gewaardeerd op ongeveer 500 duizend USD. Ter vergelijking: 4700 BTC wordt op het moment van schrijven geschat op ongeveer 41 miljoen USD. Op zijn hoogste niveau werd Mastercoin verhandeld tegen 0,25 BTC tegen 1 MSC.

Eerste muntenaanbieding

In 2015 heeft Mastercoin echter zijn naam veranderd in Omni en is begonnen met een rebranding. Hun doel was om alle slechte pers, kritiek en verontwaardiging van de gemeenschap die Mastercoin kreeg achter te laten en opnieuw te beginnen. Als gevolg van de rebranding zijn veel van de overgebleven Mastercoin-leiders, waaronder hoofdarchitect JR Willet, CTO Craig Sellars en bestuurslid en BitAngels mede-oprichter David Johnston, gemigreerd naar Omni.

Helaas heeft het project veel grip verloren en zijn mensen ontevreden. Mastercoin of Omni wordt vandaag slechts 0,0041 BTC tot 1 OMNI-munt gewaardeerd. Dit heeft mensen er echter niet van weerhouden om bij te dragen aan het Initial Coin Offering-model.

Deze manier van fondsenwerving bleek een effectieve manier om een ​​project te crowdfunding. In plaats van zich te wenden tot particuliere investeerders die grote sommen geld zouden bijdragen, slaagde Mastercoin erin om zijn financieringsdoel met succes te bereiken door fondsen te verzamelen van meer dan 500 kleinere investeerders van over de hele wereld.

De meest succesvolle ICO’s aller tijden

Tot 2017 waren bedrijven die tijdens hun ICO’s meer dan enkele miljoenen dollars ophaalden vrij zeldzaam. Ethereum, de op een na grootste cryptocurrency in 2018, heeft in 2015 $ 18 miljoen opgehaald dankzij zijn innovatieve slimme contracten. De volgende belangrijke mijlpaal voor ICO’s vond plaats in 2016. DAO heeft binnen enkele minuten 150 miljoen dollar opgehaald. DAO ondervond later beveiligingsproblemen die leidden tot een hack en een verlies van meer dan 50 miljoen dollar.

Sinds de dagen van Mastercoin, Ethereum en andere vroege ICO’s heeft het concept veel meer grip gekregen. Initiële muntenaanbiedingen hebben in 2017 en 2018 samen bijna 10 miljard dollar opgehaald. De markt voor cryptovaluta leek eind 2017 te vertragen. December was de meest actieve maand van 2017 en bracht meer dan 1 miljard miljoen dollar op. 2018 was echter een geweldige start voor ICO’s, waarbij maart de meest actieve maand tot nu toe was. In maart 2018 werd meer dan 2,9 miljard dollar opgehaald via verschillende Initial Coin Offerings.

Eerste muntenaanbiedingIn augustus 2017 haalde de Filecoin ICO 257 miljoen dollar op bij meer dan 2.100 investeerders, waardoor Filecoin de grootste ICO van 2017 werd. Met Filecoin kunnen gebruikers de vrije ruimte op hun harde schijven verhuren. Gebruikers zouden dan Filecoin krijgen, die ze konden inwisselen voor USD, ETH, BTC en andere valuta’s. Het succes van Filecoin en andere ICO’s laat zien dat het ICO-model een geweldige manier is om een ​​bedrijf een kickstart te geven.

Top 10 ICO’s aller tijden:

Positie Projectnaam en ticker Totaal ingezameld bedrag in dollars
1 EOS (EOS) 4,2 miljard
2 Telegram (GRAM) 1,7 miljard
3 Drakenmunt (DRG) 320 miljoen
4 Houbi-token (HT) 300 miljoen
5 Filecoin Futures (FIL) 257 miljoen
6 Tezos (XZT) 232 miljoen
7 Sirin Labs-token (SRN) 158 miljoen
8 Bancor (BNT) 153 miljoen
9 Bankera (BNK) 152 miljoen
10 Polkadot (DOt) 151 miljoen

1. EOS (EOS) hadden een ongelooflijke 7.162.546,39 ETH opgehaald in hun laatste dag, wat betekent dat ze tot nu toe $ 4.201.836.214 ($ 4,2 miljard) hebben opgehaald tegen de huidige Ethereum-prijs van $ 586 volgens BitGuru. De EOS ICO duurde in totaal 350 dagen en was op 1 juli klaar.

2. Telegram (GRAM) wordt vaak de nummer 2 ICO aller tijden genoemd door 1,7 miljard dollar op te halen. Er zou echter kunnen worden aangevoerd dat Telegram niet in dezelfde categorie valt als andere ICO’s, omdat ze geen ICO hadden en hun cryptocurrency nooit aan het publiek werd aangeboden. De manier waarop Telegram 1,7 miljard dollar ophaalde, was volgens Theverge door 2 privé pre ICO-verkopen te hebben. 81 investeerders aantrekken die gezamenlijk 850 miljoen dollar hebben bijgedragen en later een tweede onderhandse verkoop hebben die 94 investeerders heeft aangetrokken die nog eens 850 miljoen dollar hebben bijgedragen. Omdat Telegram slechts 2 pre-ICO-verkopen had, hoefden ze nooit te crowdsourcen en werd hun ICO gefinancierd voordat het ooit begon.

3. Drakenmunt (DRG) heeft volgens Brazzi 320 miljoen dollar opgehaald. Dragon is een gedecentraliseerde valuta die wordt gebruikt om te gokken. De Dragon Coin (DRG) is ingesteld om binnen casino’s te functioneren en de eeuwenoude game-industrie te versterken.

4. Huobi-token (HT) 300 miljoen dollar inzamelen. Houbi-tokens fungeren als een door blockchain aangedreven loyaliteitspuntensysteem. Met de tokens kunnen gebruikers kortingen krijgen op de Houbi-uitwisseling en handelen tegen andere populaire cryptocurrencies zoals ETH- of BTC-paren.

5. Filecoin Futures (FIL) heeft 257 miljoen opgehaald. Filecoin valt op doordat de ICO voldoet aan de nieuwe SEC-voorschriften voor ICO’s. Dit betekent dat alleen bijdragers met accreditatie konden deelnemen aan de ICO. Het niet naleven van SEC-wetten of het uitvoeren van een KYC kan ertoe leiden dat een munt of token veel geld verzamelt, maar geen enkele bank zou ze accepteren, wat betekent dat de uitwisseling van ETH naar FIAT vaak onmogelijk is. Filecoin heeft alle maatregelen genomen om dit te voorkomen.

6. Tezos (XTZ) heeft 232 miljoen dollar opgehaald. Tezos ontwikkelt een zelfaanpassend gedistribueerd grootboek dat zal worden gebruikt om slimme contracten te creëren. Tezos staat hun token-houders toe om nieuwe protocolupdates goed te keuren en te financieren. Dit zal Tezos in staat stellen om eventuele schaal- of ontwikkelingsgeschillen in de toekomst van het Tezos-netwerk op te lossen.

7. Sirin Labs-token (SRN) heeft 158 ​​miljoen dollar opgehaald. Sirin streeft naar de massale acceptatie van blockchain-technologie. Ze richten zich op het ontwikkelen van veilige hardware, het genereren van inkomsten met extra apparaatbronnen via microtransacties. Momenteel creëert Sirin een ecosysteem rond blockchain.

8. Bancor (BNT) 153 miljoen dollar opgehaald. Bancor is een protocol waarmee mensen hun cryptocurrency kunnen uitgeven. Ze noemen de cryptocurrency smart tokens. Het primaire voordeel van het gebruik van slimme tokens is dat ze geen secundaire partij nodig hebben als je ze wilt inwisselen. Bancor gebruikt Smart Tokens en converteert deze intern tussen verschillende ERC-20-tokens.

9. Bankera (BNK) 152 miljoen dollar opgehaald. Bankera richt zich op het bouwen van een bank die kan werken tijdens het blockchain-tijdperk. Om de Bankera-tokens van nut te zijn, brengen ze geen kosten in rekening voor het verhandelen van BNK-tokens tegen een paar. Dit werd gedaan om ervoor te zorgen dat gebruikers eerst BNK-tokens kochten en deze vervolgens kosteloos inruilden voor andere cryptocurrencies.

10. Polkadot (DOT) haalde 151 miljoen dollar op. Polkadot is op zoek naar een schaalbare heterogene multi-chain. En in tegenstelling tot eerdere blockchain-implementaties die voornamelijk gericht waren op een enkele keten, heeft Polkadot helemaal geen inherente functionaliteit. Polkadot vormt het fundament "relais-keten" die andere valideerbare en dynamische datastructuren kunnen hosten.

De verschillen tussen Ethereum en EOS

Projecten zoals DAO of Filecoin hebben het Ethereum-netwerk gebruikt om hun ICO’s te organiseren. Er zijn echter Ethereum-alternatieven. Een van deze alternatieven is EOS.

Eerste muntenaanbieding

EOS is een van de nieuwste blockchain-projecten die op de markt voor cryptocurrency zijn gekomen. Het doel van EOS is om een ​​robuust netwerk op te bouwen dat miljoenen transacties per seconde kan verwerken. EOS is echter nog niet klaar met het bouwen van hun product. In dit stadium is alles slechts theoretisch. Het meest opwindende aan EOS is dat ze een platform willen bouwen dat functioneert als een besturingssysteem. Vandaar de naam E-OS. De mogelijkheid om miljoenen transacties per seconde te verwerken zou een groot probleem oplossen, aangezien andere blockchains slimme contracten kunnen herkennen, kan geen van hen deze taak snel genoeg uitvoeren. Hoewel Ethereum bijvoorbeeld de populairste smart contract blockchain is, kan het slechts 15 transacties per seconde aan.

EOS ICO (net als veel andere slimme contractblokketens) wordt vaak de “Ethereum Killer” genoemd omdat het alles kan doen wat Ethereum kan, alleen sneller. Het sneller kunnen verwerken van gegevens helpt EOS met het “schaalbaarheid” -probleem waarmee Ethereum momenteel wordt geconfronteerd. Schaalbaarheid is een van de belangrijkste dingen om te overwegen bij het analyseren van het potentieel van een blockchain-project.

Omdat Ethereum nog steeds slechts ongeveer 15 transacties per seconde kan verwerken, loopt het problemen op wanneer er meer bewerkingen moeten worden afgehandeld. Hoe meer transacties er in de wachtrij staan, hoe langer de voltooiingstijd voor elke transactie. Hoewel het EOS-netwerk nog niet is gebouwd, is de EOS ICO (Initial Coin Offering) om een ​​aantal redenen erg interessant geweest.

INTERESSANT FEIT

De Initial Coin Offering die EOS organiseert om hun project te financieren, is gestart op 26 juni 2017. De einddatum hiervoor is vastgesteld op 1 juni 2018. Dit maakt de EOS Initial Coin Offering in totaal 350 dagen, momenteel de langste ooit een ICO hebben uitgevoerd.

Eerste muntenaanbieding

Tijdens de 350 dagen durende ICO heeft EOS 7.162.546,39 ETH opgehaald die hun laatste dag ingaan. Dit betekent dat ze tot nu toe $ 4.201.836.214 ($ 4,2 miljard) hebben opgehaald tegen de huidige Ethereum-prijs van $ 586.

Het bedrag dat door EOS is ingezameld, maakt ze niet alleen het langstlopende Initial Coin Offering, maar ook een van de meest succesvolle ICO’s aller tijden. Zodra de EOS ICO is afgelopen, hebben ze 700 miljoen van hun tokens vrijgegeven, wat gelijk is aan 70% van de totale tokenvoorraad. EOS heeft een aantal ervaren teamleden, waaronder Daniel Larimer, die ook mede-oprichter was van zowel BitShares als Steem. De cryptocurrency-projecten van Larimer zijn nu miljarden dollars waard.

Met behulp van het Initial Coin Offering-model staat het bedrijf wereldwijde deelname toe, en het gemak van betrokkenheid zorgt ervoor dat mensen die misschien niet eerder overwegen om te investeren, dit kunnen doen. Fondsenwerving via het Initial Coin Offering-model laat zien dat, gegeven de juiste omstandigheden, de beleggersmarkt een stuk groter is dan eerder werd gedacht door bedrijven die op zoek waren naar financiering.

De belangrijkste attractie van Initial Coin Offering (ICO) is dat beleggers de resultaten van hun investeringen in realtime kunnen zien. Omdat ze de ene valuta voor de andere verhandelen en alle gegevens openbaar zijn. Als investeerder kunnen ze de prijs van hun investering volgen en beslissingen nemen op basis van de publieke opinie of de voortgang van het team.

De verschillen tussen Ethereum en NEO

Een andere cryptocurrency die heeft gestreden om de # 1-plek is NEO. NEO is aan het groeien en doet een goede poging om Ethereum in te halen. Omdat EOS echter werkt aan het vergroten van het aantal verwerkte transacties, doet NEO veel meer. Kernverschillen tussen NEO en Ethereum kunnen worden samengevat in:

 1. NEO heeft directe ondersteuning gevonden bij de ontwikkelaarsgemeenschap omdat het programmeren in meerdere talen ondersteunt, zoals C ++, C #, Java. Aan de andere kant, om een ​​project op het Ethereum-netwerk te creëren, moet een relatief nieuwe taal worden gebruikt die expliciet is gemaakt voor slimme contractontwikkeling, Solidity genaamd..
 2. Transactiesnelheid. NEO kan ongeveer 10.000 transacties per seconde aan, aangezien Ethereum beperkt is tot 15 transacties per seconde.
 3. De NEO-blockchain heeft twee verschillende munten – NEO en GAS. Ethereum heeft alleen Ether. Iedereen die NEO in zijn portemonnee heeft, wordt beloond in de vorm van GAS. U kunt NEO zien als de aandelen van een bedrijf en GAS als het dividend.
 4. Ethereum (Ether) is deelbaar in kleinere eenheden (gas), maar NEO is ondeelbaar. Overdrachten van 10,5 NEO of 1,2 NEO zijn dus onmogelijk, omdat het alleen in hele getallen bestaat.
 5. NEO is de eerste en belangrijkste Chinese cryptocurrency en wordt naar verluidt ondersteund door de Chinese overheid. Ethereum wordt daarentegen niet ondersteund door de Chinese overheid. NEO heeft een uitstekende kans om de enorme Chinese markt en andere Aziatische markten te veroveren.

Token versus munt: wat is het verschil?

Over NEO, Ethereum en EOS gesproken, het is essentieel om het verschil in token versus munt te noemen. De beste manier om munten en tokens te onderscheiden door de cryptocurrency zelf te analyseren. Munten zijn inheems in hun blockchain, zoals Bitcoin. Tokens zijn bovenop een andere blockchain gebouwd. Ether zou dus een munt zijn, omdat het een native blockchain heeft.

Als het Ethereum-netwerk echter wordt gebruikt en een nieuwe cryptocurrency wordt gecreëerd bovenop het Ethereum-netwerk, wordt dit als een token beschouwd. Kortom, het verschil tussen token en munt is het hebben van een blockchain.

Creëer uw eigen cryptocurrency

Wanneer u uw eigen cryptocurrency wilt creëren, is het essentieel om te beslissen of er een aparte blockchain nodig is. Omdat deze beslissing het creatieproces drastisch verandert. Als u uw eigen cryptocurrency wilt creëren, vereist een aparte blockchain meer financiering en tijd. Als er echter geen aparte blockchain nodig is, kan in plaats daarvan een token worden gemaakt. Op deze manier wordt er in plaats van een aparte blockchain te bouwen een app gebouwd. Deze app draait op een bestaande blockchain – zoals Ethereum of NEO. De belangrijkste dingen die moeten worden overwogen voordat een cryptocurrency wordt gemaakt, zijn:

 1. Het idee, welk probleem lost het project op en hoe verschilt het van bestaande oplossingen?
 2. Ontwikkelaars, als er een ERC20-token wordt gemaakt (op het Ethereum-netwerk), zijn ontwikkelaars nodig die bedreven zijn in Solidity. Als een NEP-5-token wordt gemaakt, zijn ontwikkelaars nodig die bekwaam zijn in programmeertalen als C ++ en Java. Bovendien zullen de ontwikkelaars ook een smart-contract moeten maken als er een ICO wordt georganiseerd voor crowdfunding.
 3. Een code-audit uitgevoerd door professionals. Als er tijdens het project beveiligingsproblemen optreden, kan dit het einde zijn. Een onderzoek verkleint de kans dat projecten worden gehackt.
 4. Een informatieve samenvatting van het project. Met een informatieve whitepaper, roadmap of pitch-deck kunnen potentiële bijdragers beter vertrouwd raken met het project.

White papers moeten gemakkelijk te lezen en beknopt zijn en alle belangrijke punten van het project bespreken. Een whitepaper is waar potentiële bijdragers alle vereiste informatie over uw project kunnen krijgen. Wanneer een potentiële bijdrager de whitepaper leest, zouden ze geen vragen meer moeten stellen. De beste whitepapers zijn ook origineel, gemakkelijk te lezen en te begrijpen, en schetsen alle belangrijke punten op volgorde. Enkele van de beste whitepapers bevatten ook grafieken / diagrammen / illustratoren die bijdragers helpen een beter begrip te krijgen van welk probleem en hoe het project het oplost.

Een whitepaper moet over het algemeen als pdf worden opgemaakt. Dit zorgt ervoor dat het witte papier gemakkelijk te verdelen is. Het is echter moeilijk te bewerken. White paper-bewerkingen worden afgekeurd in de cryptocurrency-gemeenschap, omdat mensen vinden dat het team niet genoeg aandacht heeft besteed aan het beschrijven van hun missie of omdat ze het product willen veranderen dat ze willen maken.

Vermijd pluisjes en overtolligheid. Langer wit papier wordt op geen enkele manier als beter beschouwd. Aangezien potentiële investeerders tijd en energie besteden aan het lezen van het witboek, is het het beste om het relevant te houden. Alle belangrijke punten op zo min mogelijk pagina’s uitleggen.

Door gebruik te maken van de wereldwijde aantrekkingskracht van Initial Coin Offerings, zou het witboek dit moeten weerspiegelen. Door het witboek in meerdere talen te vertalen, kan het bereik van het project aanzienlijk worden vergroot en kunnen investeerders uit niet-Engelssprekende landen het plan beter begrijpen.

Het perfectioneren van uw whitepaper is geen gemakkelijke taak. Een echt team zou echter geen problemen moeten ondervinden bij het verzamelen van de informatie die ze nodig hebben om een ​​geweldig witboek te maken. White papers helpen de visie af te ronden en alle details van tevoren uit te werken.

Google, Facebook, Mailchimp Eerste muntaanbod verbod

ICO’s hebben een lange weg afgelegd sinds hun oprichting in de zomer van 2013. Het inzamelen van zulke grote hoeveelheden geld dat moeilijk te traceren of terug te krijgen is, omdat de meeste transacties anoniem zijn, ging niet zonder hun ondergang. Google, Facebook en Mailchimp hebben advertenties voor Initial Coin Offering al verboden.

Eerste muntenaanbieding

Het verbod is tot stand gekomen nadat frauduleuze ICO’s hun projecten crowdsourcen en gewoon wegliepen met al het geld. Deze frauduleuze ICO’s zijn de reden dat er extra moeite is gedaan om minder geïnformeerde gebruikers te beschermen. Het reclameverbod heeft ook een directe invloed op verschillende marketinginspanningen van Initial Coin Offering. Ruimte maken voor nieuwe platforms die in populariteit toenemen voor advertenties.

Net als LinkedIn zijn betaalde advertenties nog steeds verboden, maar cryptocurrency-gemeenschappen bestaan ​​nog steeds. Door met deze gemeenschappen samen te werken, kunnen gelijkgestemde cryptocurrency / blockchain-enthousiastelingen worden geopend om uw project te ondersteunen. Andere kanalen zoals Telegram, waarmee gebruikers groepen met maximaal 100.000 leden kunnen maken en instant messaging kunnen aanbieden, zijn belangrijk geweest in de cryptocurrency-gemeenschap.

Bovendien kan actief deelnemen aan Reddit-discussies een project opleveren voor een van de grootste doelgroepen ter wereld. Kortom, het verbod op sociale media heeft op de een of andere manier invloed gehad op de markt voor cryptocurrency. Facebook of Twitter zijn echter niet de plaatsen waar de meeste liefhebbers van cryptocurrency rondhangen, deze werden meer gebruikt om nieuwe klanten te targeten.

Gevolgtrekking

Uiteindelijk moet iedereen die besluit deel te nemen aan een eerste muntenaanbieding, onderzoek doen en voorzichtig zijn. Cryptocurrency is geen niche meer voor de uitverkorenen. Het is een miljardenindustrie waar investeerders binnen een paar weken aanzienlijke bedragen kunnen verdienen of verliezen. Er zit veel potentieel in het gebruik van de blockchain-technologie voor toekomstige projecten.

Het organiseren van een eerste muntenaanbieding is misschien wel de gemakkelijkste manier om financiering te krijgen. Niets is echter zonder gevaren. Het organiseren van een succesvol eerste muntenaanbod vereist een goed doordacht project, een ervaren en toegewijd team om succesvolle marketingcampagnes en publieke steun te creëren. Meer lezen over wat is ICO? Volg nog een artikel op onze blog.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me