Beste Steem-portemonnee

Heeft u onlangs een Steem-investering gedaan en wilt u weten in welke portemonnee u uw munten kunt bewaren? Of misschien overweeg je om er een paar te kopen, maar wil je zeker weten dat er een portemonnee is die goed genoeg is om je munten veilig in op te bergen?

Wat uw situatie ook is, ik heb er alles voor over!

In mijn complete gids ga ik de beste Steem-portefeuilles bekijken die beschikbaar zijn, en geef ik je een kort overzicht van wat het Steemit-platform is – het is erg belangrijk om te begrijpen waarin je investeert!

Als je nog geen munten hebt, ga ik je ook vertellen hoe je Steem-munten kunt kopen! Dus waar wacht je op? Laten we beginnen met uit te zoeken wat Steemit eigenlijk is!

(Als u al zeker bent van uw Steemit-kennis, ga dan gerust naar het gedeelte ‘Belang van een Steem-portemonnee’ of ‘Verschillende Steem-portefeuilles’)

Wat is Steemit?

Steemit is in 2016 opgericht door Daniel Larimer en Ned Scott. Het is een platform voor sociale media dat erg lijkt op Reddit, waar mensen berichten of artikelen kunnen schrijven die iedereen kan bekijken. Er zijn echter enkele belangrijke verschillen die het Steemit-platform uniek maken.

Ten eerste is het een gedecentraliseerd project, wat betekent dat geen enkele persoon of autoriteit controle heeft over het systeem. Dit is mogelijk vanwege de blockchain-technologie waarop het draait, waardoor het heel anders is dan concurrenten zoals Reddit of zelfs Facebook, waar de website-eigenaren inhoud kunnen censureren of verwijderen als ze het niet leuk vinden.

Het Steemit-platform is ook uniek omdat schrijvers betaald kunnen worden als mensen hun berichten leuk vinden. Er is een stemsysteem dat lijkt op het klikken op “Vind ik leuk” op Facebook. Hoe meer likes je krijgt, hoe meer de schrijver kan verdienen! Schrijvers worden echter niet betaald met echt geld zoals Amerikaanse dollars of euro’s, ze worden in feite betaald met de eigen cryptocurrency van Steemit – Steem.

De Steem-munt werkt op dezelfde manier als andere cryptocurrencies zoals Bitcoin, waar gebruikers munten van portemonnee naar portemonnee kunnen verzenden, ontvangen of vasthouden. Het heeft zelfs zijn eigen blockchain in plaats van Ethereum of NEO te gebruiken!

Sinds de lancering in 2016 heeft de Steem-munt het heel goed gedaan en eind 2017 een recordhoogte van $ 1,7 miljard bereikt.!

Dus nu u weet wat het Steemit-platform is, gaan we kijken waarom het belangrijk is om uw Steem-munten in een portemonnee te bewaren!

Belang van een Steem-portemonnee

Wanneer u Steem-munten (of een andere cryptocurrency) koopt bij een cryptocurrency-exchange (bijvoorbeeld Poloniex), wordt uw geld bewaard in iets dat een “Third-Party Web Wallet” wordt genoemd. Dit betekent dat u geen controle heeft over uw geld. Als de externe exchange zijn servers had gehackt (zoals Poloniex deed in 2014), dan zouden al je munten kunnen worden gestolen. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom u uw eigen Steem-portemonnee moet aanschaffen.

Wanneer u een Steem-portemonnee op uw desktop of mobiele apparaat downloadt, bent u de enige persoon die controle heeft over uw privésleutels. Een privésleutel is als een wachtwoord voor internetbankieren. Als iemand er toegang toe heeft, hebben ze volledige controle over uw munten.


Met uw eigen privé Steem-portemonnee kunt u ook uw munten verzenden en ontvangen. U krijgt uw eigen portefeuilleadres, dat is als een bankrekeningnummer, zodat u met de blockchain kunt communiceren.

Elke transactie die u doet met de Steem-muntenportemonnee is transparant, omdat deze op de blockchain blijft zodat iedereen deze kan zien. Nogmaals, als u uw geld hebt aangehouden bij een online cryptocurrency-uitwisseling, moet u een verzoek naar hen sturen wanneer u een opname wilt doen..

Dus nu u weet hoe belangrijk het is om uw eigen Steem-portemonnee te krijgen, ga ik onderzoeken welke portemonnees beschikbaar zijn!

Laatste Ledger Wallet Coupon gevonden:

Verschillende Steem-portefeuilles

Hoewel de Steem-munt voor het eerst werd gelanceerd in 2016, is het aantal beschikbare portefeuilles erg klein. Dit betekent dat er niet veel keuze is. Ik zal echter de weinige Steem-wallets die beschikbaar zijn doornemen en vervolgens bespreken wat ze wel en niet kunnen doen.

Steem-platform

De voor de hand liggende keuze voor het opslaan van uw Steem-munten is het daadwerkelijke Steem-platform. Als je een schrijver bent en het geluk hebt wat geld te verdienen met Steemit, worden je munten in eerste instantie sowieso in de Steemit-platformportemonnee geplaatst. Weet je nog hoe ik je vertelde dat het Steemit-platform gedecentraliseerd is? Welnu, dat betekent dat er geen centrale server is voor hackers om aan te vallen, waardoor het een veilige keuze is om uw Steem-munten op te slaan.

Wanneer u een account aanmaakt op het Steemit-platform, krijgt u automatisch toegang tot uw eigen portemonnee. U kunt geld storten vanuit een andere portemonnee (zoals een cryptocurrency-uitwisseling), uw Steem-munten naar een andere portemonnee sturen of ze daar gewoon achterlaten om ze veilig te bewaren. Er zijn echter ook tal van andere dingen die u kunt doen.

De portemonnee laat u weten hoeveel uw munten waard zijn in Amerikaanse dollars, op basis van de huidige marktprijs. Er is ook een spaarfunctie die een extra beveiligingslaag toevoegt, want om uw munten te verwijderen, moet u 3,5 dagen wachten. Dit betekent dat als, in het zeldzame geval dat iemand toegang heeft tot uw portemonnee, u veel tijd zou hebben om de transactie te stoppen.

Het belangrijkste is dat het Steemit-platform uw privésleutels nooit op een centrale server opslaat, wat betekent dat uw geld altijd veilig is. Het is echter mogelijk om uw privésleutels te bekijken wanneer u zich aanmeldt bij uw Steemit-account, wat betekent dat als iemand toegang had tot uw wachtwoord, zij uw sleutels zouden kunnen zien..

Een extra beveiligingsfout bij het Steemit-platform is dat er geen tweefactorauthenticatie of Google Authenticator-functie is. Hier logt u in, u heeft dan een code nodig die alleen toegankelijk is vanaf uw mobiele telefoon. Het mist deze functies vanwege het gedecentraliseerde karakter – er is geen centrale autoriteit om tweefactorauthenticatie te valideren.

Aan de andere kant is het gebruik van de Steemit-portemonnee die bij uw Steemit-account wordt geleverd erg handig, waardoor het heel gemakkelijk is om snel munten te verzenden of te ontvangen, zowel op uw desktop als op uw mobiele apparaat (geen app – webbrowser).

ESteem portemonnee

Esteem is een mobiele portemonnee-app waarmee u uw Steem-munten kunt verzenden, ontvangen of opslaan. Het is gratis te downloaden op zowel Google Play als de Apple Store. De ontwikkelaars willen binnenkort ook een desktopversie uitbrengen.

De portemonnee is gemaakt door een derde partij die een gebruiksvriendelijk platform wilde maken voor mensen om niet alleen hun Steem-munten op te slaan, maar ook om toegang te krijgen tot materiaal zoals blogs en berichten. Dit betekent dat het heel eenvoudig te gebruiken is, wat perfect is voor beginners.

Logo van eSteem Wallet

De Esteem-portemonnee is gekoppeld aan uw Steemit-platformaccount, wat betekent dat u deze niet kunt gebruiken om een ​​nieuw portefeuilleadres aan te maken. In plaats daarvan moet u uw privésleutels en wachtwoord van uw Steemit-account gebruiken.

In termen van veiligheid, zolang uw mobiele telefoon niet wordt gestolen of door iemand anders wordt geopend, is het een zeer veilige manier om uw munten op te slaan.

CLI-portemonnee

De CLI-portemonnee is de officiële Steem-muntenportemonnee die kan worden gedownload naar een desktopcomputer. In werkelijkheid is dit eigenlijk de veiligste manier om uw Steem-munten op te slaan, aangezien u de blockchain-client moet downloaden, waarmee u rechtstreeks verbinding kunt maken met de Steemit-webaansluiting.

Hoewel dit het veiligst is, is de CLI Steem-portemonnee erg moeilijk te gebruiken. In feite, tenzij je een basiskennis hebt van Command Line Programming, zou ik je aanraden om een ​​andere optie te kiezen.

CLI portemonnee programmeren

Net als bij de Esteem-portemonnee is het niet mogelijk om privésleutels te maken of te genereren, dus u moet ze importeren vanaf het Steemit-platform. Als je Command Line Programming begrijpt, dan hier is een link waarin wordt uitgelegd wat u moet doen om uw CLI Steem-portemonnee in te stellen.

Vaartuig

Het vaartuig is een Steem-portemonnee die naar uw desktopcomputer kan worden gedownload. De portemonnee-provider heeft geen officiële website, dus om deze te downloaden, moet je Github bezoeken (wat u kunt doen door hier op mijn link te klikken). De wallet heet een Lite-client omdat je niet de hele blockchain op je computer hoeft te downloaden.

Schema voor verwerving van schepen

Interessant is dat uw privésleutels feitelijk in de portemonnee zelf worden opgeslagen, waardoor deze echt veilig is. Wanneer u munten verzendt vanuit de Vessel-portemonnee, worden uw privésleutels ook nooit naar de blockchain verzonden.

Een erg handige functie van deze specifieke Steem-portemonnee is dat u al uw individuele Steemit-accounts op één plek kunt importeren. Anders zou u bij het gebruik van andere wallets voor elke wallets een aparte login moeten aanmaken!

Qua gebruiksgemak is de Vessel Steem wallet ook geschikt voor beginners. U kunt ook portemonnee-adressen opslaan voor uitwisselingen van derden, dus als u geld wilt overboeken, is dit een heel eenvoudig proces.

Papieren portemonnee

De laatste optie uit mijn Steem-portemonnee-beoordeling is het gebruik van een papieren portemonnee. Een papieren portemonnee is het meest basale type portemonnee, maar het is eigenlijk een van de veiligste! De manier waarop het werkt, is dat u eenvoudig uw privésleutels op een vel papier afdrukt, uw wachtwoord erop schrijft en het veilig bewaart!

Omdat uw privésleutels op een vel papier staan, zijn ze nooit verbonden met internet, waardoor ze bestand zijn tegen hacks! Als u stapsgewijze instructies wilt voor het verkrijgen van een papieren Steem-portemonnee, klik hier op mijn link!

Het is ook vermeldenswaard dat een echt goede portemonnee genaamd Freewallet vroeger compatibel was met de Steem-munt, maar in April 2018 het bedrijf besloot het van de lijst te schrappen. De ontwikkelaars van Freewallet beweerden dat het Steem-netwerk te veel problemen heeft ondervonden, en dat ze het daarom niet langer zouden ondersteunen.

Dus nu je de verschillende beschikbare Steem-wallets kent, welke vind je dan het leukst aan het geluid? Als je al hebt besloten welke je gaat gebruiken, maar nu wilt weten hoe je Steem kunt kopen, lees dan het onderstaande gedeelte!

Hoe Steem te kopen

De eenvoudigste manier om Steem-munten te krijgen, is door ze te kopen op een externe cryptocurrency-uitwisseling. De meest populaire plaats om het te kopen is bij Binance, de grootste beurs ter wereld voor het dagelijkse handelsvolume. Er zijn geen beurzen die het verkopen in ruil voor echte fiat-valuta’s, dus u kunt geen bankpas / creditcard of een bankrekening gebruiken.

Dit betekent dat u een grote cryptocurrency zoals Bitcoin of Ethereum moet storten en deze vervolgens voor Steem moet verhandelen. Zodra u de transactie heeft voltooid, moet u uw munten terugtrekken naar de door u gekozen Steem-portemonnee.

Behalve Binance kun je het ook kopen bij de volgende cryptocurrency-uitwisselingen:

  • Bithumb
  • Bittrex
  • GOPAX
  • HitBTC
  • Huobi
  • OpenLedger
  • DEX
  • Poloniex
  • RuDEX
  • Upbit

Het is ook mogelijk om gratis Steem-munten te krijgen. Weet jij hoe? Schrijf interessante artikelen, blogs of berichten op het Steemit-platform!

Weet je nog hoe ik je eerder heb verteld dat inhoud naar boven of naar beneden wordt gestemd? Als uw artikel erg populair is en veel stemmen krijgt, krijgt u gratis Steem-munten!

Vergelijk Crypto Exchanges zij aan zij met anderen

Wist je dat?

Heeft u zich ooit afgevraagd welke crypto-uitwisselingen het beste zijn voor uw handelsdoelen??

Zien & vergelijk TOP3 crypto-uitwisselingen naast elkaar

Gevolgtrekking

Ik hoop dat je genoten hebt van mijn Steem-gids voor muntenportefeuilles! Als je het van begin tot eind hebt gelezen, zou je nu een goed begrip moeten hebben van wat het Steemit-platform is, waarom het belangrijk is om een ​​cryptocurrency-portemonnee te krijgen en hoe je ook Steem kunt kopen!

Tabel: De ondersteunde cryptomunten van de Ledger Nano X en de Trezor Model T

Ik heb je ook een volledige lijst gegeven van alle Steem-portefeuilles die op de markt verkrijgbaar zijn. Welke heb je besloten te gebruiken? Persoonlijk gebruik ik de online portemonnee van het Steemit-platform omdat dit de perfecte mix is ​​van gemak en veiligheid. Ik vind het echter een beetje teleurstellend dat er nog maar een paar wallets beschikbaar zijn.

Laat me weten wat je ervaringen zijn met het gebruik van een van de Steem-portefeuilles die ik heb vermeld. Hopelijk kunnen we elkaar allemaal helpen!

De inhoud die op deze website wordt gepubliceerd, is niet bedoeld om enige vorm van financieel, beleggings-, handels- of andere vorm van advies te geven. BitDegree.org onderschrijft of raadt u niet aan om enige vorm van cryptocurrency te kopen, verkopen of aan te houden. Raadpleeg uw financieel adviseur voordat u financiële investeringsbeslissingen neemt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map