Bitcoin Cash versus Bitcoin: welke moet u kiezen

Bitcoin Cash versus Bitcoin – een oorlog van twee crypto-titanen!

Wist je dat Bitcoin Cash afkomstig is van Bitcoin zelf? Dat klopt – Bitcoin Cash-knooppunten waren ooit een onderdeel van de Bitcoin blockchain. Bitcoin Cash is een afsplitsing van Bitcoin.

Maar in welke van de twee moet u kiezen om in te investeren? Wat is het verschil tussen Bitcoin Cash versus Bitcoin? Wat is een “vork”? Er zijn zoveel vragen, en Ik ben hier om ze allemaal te beantwoorden!

Aan het einde van deze handleiding kent u het verschil tussen twee verschillende cryptocurrencies – Bitcoin Cash versus Bitcoin.

U leert meer over hun geschiedenis, waarde en hun potentieel voor de toekomst. Hierna zou u moeten kunnen beslissen in welke u het liefst investeert, of dat u in beide wilt investeren.

Laten we eerst eens kijken naar Bitcoin en zijn achtergrond. Vervolgens zal ik uitleggen wat een vork is. Daarna kijken we naar het verhaal achter Bitcoin Cash en zijn functies.

Voordat u de gids in snelt, moet u zich bewust zijn van een enkele belangrijke aspecten. Zorg er allereerst voor dat u een keuze maakt betrouwbare crypto-uitwisselingsplatforms bij het kopen van BTC (Coinbase is een van de aanbevolen opties), of profiteer van de gemakkelijkste manier om Bitcoins te kopen met uw creditcard – Simplex.

Ten tweede moeten cryptocurrencies worden opgeslagen in veilige portemonnees. Ledger Nano S en Trezor zijn enkele van de meest aanbevolen en betrouwbare hardware wallets.

Als je al bekend bent met Bitcoin en Bitcoin Cash en je bent hier alleen voor de vergelijking, ga dan naar de sectie met het label Bitcoin Cash VS Bitcoin: The War of The Prices!

Bitcoin

Bitcoin was de allereerste cryptocurrency en jarenlang was het niet erg bekend. Het is net als elke andere echte valuta. U kunt het gebruiken om goederen, diensten, investeringen en meer te kopen, verkopen en verhandelen.

Laatste Coinbase-coupon gevonden:

De blockchain-technologie waarvan het is gemaakt, voorkomt dat het wordt nagemaakt. Het betekent ook dat het zo is niet in eigendom, uitgegeven of gecontroleerd door een enkele groep of partij.

Bijvoorbeeld de US dollar wordt uitgegeven door de Amerikaanse regering en is gecontroleerd door banken. In dit scenario zijn de centrale partij de overheid en de banken. Wanneer u dollars overmaakt naar een vriend, vertrouwt u op de bank om de transactie te autoriseren en te verwerken.

Bitcoin, aan de andere kant is niet afgegeven of gecontroleerd door een centrale autoriteit. De transacties op de blockchain worden geverifieerd door de computers die de blockchain draaien, en deze computers kunnen eigendom zijn van iedereen – de blockchain is gedecentraliseerd.


Bitcoin Cash versus Bitcoin: welke moet u kiezen

Op de blockchain, transacties zijn opgeslagen en verzonden in blokken. De computers verifiëren het hele transactieblok in één keer door een ingewikkeld wiskundig probleem op te lossen. Wanneer het probleem is opgelost, worden de transacties in het blok geverifieerd en nieuwe Bitcoin wordt gemaakt – het wordt gegeven aan de computer die het probleem heeft opgelost. Dit proces wordt genoemd mijnbouw!

De totaal aantal Bitcoin dat ooit zal bestaan ​​is beperkt tot 21 miljoen. Ook al zijn er al meer dan 16 miljoen Bitcoin, het zal nog lang duren voordat de telling van Bitcoin 21 miljoen bereikt! Dit is zo omdat elke 4 jaar, het aantal aangemaakte Bitcoin per blok is gehalveerd.

Naarmate meer mensen Bitcoin proberen te bemachtigen en de snelheid van creatie afneemt, is de algemene overtuiging dat de waarde zal toenemen. Daarom zijn zoveel mensen nu gek op Bitcoin!

Vandaag, Bitcoin is de meest waardevolle cryptocurrency die momenteel op de markt is. Terwijl andere valuta zijn proberen om Bitcoin te overtreffen en om zijn dominantie over de sector van digitale munten te verminderen, kan Bitcoin Cash hierop een uitzondering vormen vanwege het verschil tussen Bitcoin en Bitcoin Cash!

Aangezien Bitcoin Cash een vork van Bitcoin is, zal ik uitleggen wat een vork is voordat ik naar Bitcoin Cash spring!

Een vork

Er zijn nogal wat Bitcoin-vorken, maar geen enkele is zo gebruikt of zo bekend als Bitcoin Cash. EEN vork wordt gemaakt wanneer het originele code van een blockchain is bijgewerkt maar slechts enkele van de knooppunten (computers) op de blockchain accepteren de update.

De originele blockchain (zoals Bitcoin) blijft hetzelfde, en de bijgewerkte knooppunten splitsen zich af van de originele blockchain en creëren een nieuwe blockchain (zoals Bitcoin Cash) en de munten op de blockchain gescheiden worden en uniek van degenen op de originele blockchain.

Bitcoin Cash versus Bitcoin: welke moet u kiezen

Iedereen die de originele munt vasthoudt op het moment dat deze werd gevorkt, zal dat doen automatisch de gevorkte versie krijgen van de munt die ze vasthielden. Dus toen Bitcoin splitste naar Bitcoin Cash, zou iemand met 10 BTC automatisch een bepaald aantal BCH hebben ontvangen dat overeenkomt met de waarde van hun 10 BTC.

Laten we het nu hebben over Bitcoin Cash zelf!

Bitcoin Cash

Net als Bitcoin, Bitcoin Cash is een cryptocurrency met zijn eigen blockchain. Het werkt net als een digitale valuta en is nieuw BCH (Bitcoin Cash) is gemaakt door middel van Bitcoin Cash-mijnbouw. Het was gemaakt eind 2016, waardoor het veel jonger is dan Bitcoin.

Bitcoin werd gevorkt om Bitcoin Cash te creëren omdat de ontwikkelaars van Bitcoin enkele belangrijke wijzigingen in Bitcoin wilden aanbrengen. De ontwikkelaars van de Bitcoin-gemeenschap konden geen overeenstemming bereiken over enkele van de wijzigingen die ze wilden aanbrengen. Dus een kleine groep van deze ontwikkelaars heeft Bitcoin gevorkt om een nieuwe versie van dezelfde code met een paar aanpassingen.

De De volgende veranderingen maken het verschil tussen Bitcoin Cash en Bitcoin

  • Bitcoin Cash heeft goedkopere transferkosten (ongeveer $ 0,20 per transactie), dus als u transacties uitvoert in BCH, bespaart u meer geld dan wanneer u BTC gebruikt. Een BTC-transactie kan ongeveer $ 1 USD per transactie kosten, hoewel het voorheen opliep tot ongeveer $ 25 per transactie!
  • BCH heeft snellere overdrachtstijden. U hoeft dus niet de 10 minuten te wachten die nodig zijn om een ​​Bitcoin-transactie te verifiëren!
  • BCH kan meer transacties per seconde aan. Dit betekent dat meer mensen BCH tegelijkertijd kunnen gebruiken dan met BTC.

Al deze veranderingen zijn te wijten aan het feit dat a Bitcoin Cash-blok (in de blockchain) is acht keer groter dan een Bitcoin-blok. Dit maakt BCH sneller, goedkoper en schaalbaarder dan Bitcoin. Bitcoin cash wordt hierdoor met de dag meer en meer geadopteerd.

Bitcoin Cash versus Bitcoin: de prijsoorlog

Zoals eerder vermeld, zijn cryptocurrencies zoals Bitcoin of Bitcoin Cash ontlenen hun waarde aan hoeveel ze zijn aangenomen, gebruikt en geëist. We kunnen ze analyseren in termen van ROI (rendement op investering) en waardegroei.

Zij zijn beide houders van waarde, en hoewel Bitcoin tot nu toe de houder van de meeste waarde was, wint Bitcoin Cash snel aan gebruikers en waarde.

Bitcoin Cash versus Bitcoin: welke moet u kiezen

Bitcoin Cash is veel jonger dan Bitcoin. Het is dus nog in de fase van zijn eigen plek veroveren en realiseren in de cryptomarkt. Veel mensen speculeren dat Bitcoin Cash een groot deel van het marktaandeel van Bitcoin zou kunnen nemen, waardoor het de nieuwe dominante crypto in de industrie wordt. Dit komt omdat Bitcoin Cash de schaalproblemen waarmee Bitcoin wordt geconfronteerd, heeft aangepakt, waardoor meer mensen het gemakkelijk en tegen lagere kosten kunnen gebruiken.

Als de Bitcoin-ontwikkelaarsgemeenschap geen manier vindt om in te stemmen met een wederzijdse update van de Bitcoin-code om de problemen op te lossen, kan Bitcoin verliezen in de oorlog tussen BTC VERSUS BCH. Dit betekent dat meer mensen waarschijnlijk zullen overschakelen naar het gebruik van BCH als hun belangrijkste opslagplaats voor waarde en transactionele valuta.

In het recente verleden, Bitcoin Cash is geweest met een waarde van slechts 5% van Bitcoin, naar zo hoog als 33%. Het blijft momenteel binnen het bereik van 10-15% van de prijs van Bitcoin. Hieronder vindt u grafieken van de BCH VS BTC-prijzen van de afgelopen negen maanden.

(De oranje lijn is BCH naar BTC)

Bitcoin Cash-prijsgrafiek

Bitcoin-prijsgrafiek

UPDATE 2021Bitcoin contant is momenteel de moeite waard $ 226,83 en Bitcoin is het waard $ 10.258,22 USD, wat betekent dat 1 Bitcoin gelijk is aan 44,90 Bitcoin Cash.

Bitcoin Cash versus Bitcoin: welke moet u kiezen

Een van de dingen die de snelle groei van BCH tegenhouden, is de verwarring die mensen hebben tussen Bitcoin en Bitcoin Cash. Veel beginnende investeerders zien Bitcoin Cash als een goedkopere Bitcoin met een lagere toegang tot de markt. Dit komt omdat ze zeer vergelijkbare namen delen en afkomstig zijn van dezelfde branding en gemeenschap.

De verwarring heeft er ook toe geleid dat Bitcoin Cash negatieve aandacht kreeg als een copycat-valuta die eenvoudigweg een geldgreep is, gericht op het misleiden van nieuwe crypto-investeerders om een ​​nep-Bitcoin te kopen. Dit is echter niet waar.

BCH is geen nep-Bitcoin, maar het kan heel goed een betere zijn.

Bitcoin Cash versus Bitcoin: de functies

Voordelen van Bitcoin Cash

De belangrijkste voordeel van Bitcoin Cash is dat het is goedkoper en sneller te gebruiken. Dit komt omdat het schaalbaarder is, wat betekent dat meer mensen op elk moment transacties kunnen uitvoeren op de blockchain.

Het ontwikkelingsteam is snel te implementeren oplossingen die de blockchain schaalbaarder maken. Dat geeft het een groot toekomstig potentieel voor adoptie en gebruik.

Het is ook goedkoper om tussen beurzen te verplaatsen. Telkens wanneer de prijs stijgt, is het een geweldige handelsactiva tegen Bitcoin en een solide investering om zich in te dekken tegen Bitcoin, mocht Bitcoin op een dag zijn marktdominantie verliezen..

Notitie: Niets in dit artikel is financieel advies! Je zou moeten altijd raadpleeg een financieel adviseur voordat u investeert. Kies ook altijd voor betrouwbare cryptocurrency-wallets, zoals Ledger Nano S, Coinbase en Trezor, om uw munten veilig te houden!

Bitcoin Cash-nadelen

Bitcoin Cash heeft niet zoveel beleggersvertrouwen als Bitcoin. Ook zijn de acceptatiegraad en marktpenetratie veel lager dan die van Bitcoin. Dit heeft veel te maken met het feit dat deze munt veel nieuwer is dan Bitcoin.

Bitcoin Cash versus Bitcoin: welke moet u kiezen

Bitcoin Cash mining is relatief hetzelfde als Bitcoin minen. Dit betekent dat iemand die Bitcoin Cash mijnbouw maakt veel minder winst dan iemand met dezelfde apparatuur Bitcoin aan het minen. Om deze reden zijn mijnwerkers niet zo snel om Bitcoin Cash te minen.

Eindelijk, als het gaat om handelen, BCH heeft veel minder handelsparen dan BTC, waardoor het minder verhandelbaar is dan Bitcoin. Al deze nadelen zorgen ervoor dat de acceptatiegraad en prijzen van Bitcoin Cash veel lager zijn dan die van Bitcoin.

Bitcoin-voordelen ten opzichte van Bitcoin Cash

Als de originele cryptocurrency, Bitcoin is de basisvaluta van de hele sector. Het is waar alle andere cryptocurrencies tegen handelen (en meestal ook ETH) en het is verhandelbaar op de meeste beurzen. Bitcoin is het populairst en heeft de meeste handelsparen met andere cryptocurrencies.

Vanaf 23 maart 2018 maakt Bitcoin 44,5% uit van het gehele kapitaal van de crypto-sector en wordt het beschouwd als de gouden standaard van een snelgroeiende industrie..

UPDATE 2021: Bitcoin is momenteel de moeite waard 57,3% van de hele crypto-industrie.

De grootste voordeel Bitcoin heeft meer dan Bitcoin Cash is zijn gemeenschap en cult-achtige volgende: het is de eerste cryptocurrency die iemand hoort. Het is super, super populair – als je oma iets van één cryptocurrency kent, wed ik dat het $ 100 is, het is Bitcoin!

Bitcoin-nadelen ten opzichte van Bitcoin Cash

De nadelen van Bitcoin in vergelijking met Bitcoin Cash voornamelijk betrekking hebben op de schaalbaarheid problemen tegenover Bitcoin. Bitcoin is ouder, langzamer en kost veel meer per transactie. Het is waarschijnlijk dat naarmate de sector groeit, Bitcoin zijn dominantie aan deze andere munten zal blijven verliezen.

Bitcoin Cash VS Bitcoin: Bitcoin-app.

Een ander nadeel is dat de kern ontwikkelingsteam van Bitcoin is niet zo goed verenigd als andere cryptoteams, zoals die van Ether bijvoorbeeld. Ze lijken als groep verdeeld te zijn en het ontbreekt hen aan duidelijk leiderschap.

Dit maakt de implementatie van schaaloplossingen moeilijker om het eens te worden over en toe te passen op het netwerk – helemaal niet goed!

Bitcoin Cash versus Bitcoin: waar kunt u ze kopen??

Een van de meest populaire beurzen om zowel Bitcoin als Bitcoin Cash te kopen is Coinbase.

Op dit platform kunt u gebruik maken van fiat om populaire cryptocurrencies te kopen (inclusief Bitcoin en Bitcoin Cash) via uw creditcard, bankrekening en meer. Helaas is Coinbase alleen beschikbaar in 32 landen:

VS, Canada, VK, Zwitserland, Zweden, Spanje, Slovenië, San Marino, Portugal, Polen, Noorwegen, Nederland, Monaco, Malta, Liechtenstein, Letland, Jersey, Italië, Ierland, Hongarije, Griekenland, Finland, Denemarken, Tsjechië, Cyprus, Kroatië, Bulgarije, België, Oostenrijk, Australië en Singapore.

UPDATE 2021: Coinbase is momenteel beschikbaar in meer dan 100 landen.

Als u een makelaar gebruikt die geen BCH verkoopt maar BTC verkoopt, kunt u altijd Bitcoin kopen en deze inwisselen voor Bitcoin Cash op een handelsplatform zoals Binance.

De laatste en gemakkelijkste manier om BTC en BCH met uw creditcard te kopen, is via Simplex – fraudevrije online verwerking.

Bitcoin Cash versus Bitcoin: conclusie

Veel mensen hebben de indruk dat Bitcoin Cash versus Bitcoin is een oorlog, en die ene zou beter moeten zijn dan de andere. Om praktische redenen, Bitcoin Cash is een snellere en goedkopere aanwinst om te gebruiken voor transacties op de blockchain.

Maar Bitcoin, zijnde de originele cryptocurrency, is het meest geadopteerd en momenteel de grootste waardeopslag in de cryptomarkt. Dit doet me geloven dat beide munten als nietjes in de industrie kunnen blijven terwijl ze evolueren en rijpen.

BCH kan het belangrijkste hulpmiddel worden voor transacties en het verplaatsen van geld naarmate meer gebruikers het gebruiken. BTC kan blijven worden gebruikt als een waardeopslag die wordt overwogen het goud van digitale valuta. Beide zullen in de loop van de tijd in waarde en acceptatie groeien, waardoor ze waardige investeringen zijn voor elke belegger om naar te kijken en te overwegen.

Nu u de verschillen tussen deze twee munten kent, kunt u beter beslissen hoe u wilt investeren in hen en hoe u ze gaat gebruiken.

U kunt bijvoorbeeld in Bitcoin Cash investeren om het te gebruiken als uw belangrijkste valuta om mee te handelen. U zou echter in Bitcoin kunnen investeren zoals u in goud zou investeren – voor investeringsvoordelen.

De vraag is: welke is uw voorkeur? En waarvoor? Verkiest u Bitcoin als investering maar Bitcoin Cash als bruikbare munt? Wat is uw mening over Bitcoin Cash versus Bitcoin? Laat het me weten!

Belangrijke notitie: Doe altijd verder, onafhankelijk onderzoek en raadpleeg altijd een financiële investeerder voordat u investeert. Houd er ook rekening mee dat het cruciaal is om uw cryptocurrencies in veilige digitale portemonnees, zoals Ledger Nano S, Trezor Model T en Coinbase. Bij het kopen van BTC en BCH is het een goed idee om te kiezen Simplex – veilige betalingsverwerking.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map