Bitcoin Cold Storage: een uitgebreide gids

Bitcoin koude opslag klinkt misschien als het opslaan van uw cryptocurrency in een koelkast, maar de realiteit is heel anders.

Als het om crypto’s gaat, warme en koude opslag verwijzen naar de portemonnees die ze bevatten. Er zijn veel verschillende manieren om uw Bitcoin (of een andere cryptocurrency) op te slaan, dus het kan verwarrend zijn welke methoden de beste en de slechtste zijn, vooral als u een beginner bent in het veld..

In deze gids gaan we het hebben over alles wat met ‘Bitcoin voor koude opslag’ te maken heeft: we zullen het hebben over hoe je het opslaat Bitcoin offline, bedek de beste portemonnees voor koude opslag (ook de slechtste!) en vergelijk hete portefeuilles versus koude portefeuilles (zoals Ledger Nano S en Trezor​.

We beginnen echter langzaam. Om er zeker van te zijn dat we allebei op dezelfde pagina zitten, gaan we door de definities kijken.

Inzicht in Bitcoin Cold Storage

Zo, wat is Bitcoin koude opslag?

Laatste Coinbase-coupon gevonden:

In de cryptocurrency world verwijst koude opslag naar fysieke objecten (meestal complexe, maar kleine apparaten) waarin u uw cryptocurrencies zou opslaan.

Deze apparaten zijn versleuteld met speciale beveiligingscodes om uw cryptomunten te beschermen en toch op elk moment toegankelijk te zijn. Behalve koude opslag kunnen deze apparaten ook wel cold wallets worden genoemd.

Op zijn beurt, hete opslag (of hot wallets) verwijst naar digitale crypto-opslagportefeuilles – deze wallets kunnen dat zijn beschikbaar op internet, uw bureaublad of eender welke plaats daar tussenin.

Bitcoin Cold Storage: een uitgebreide gids

Er zijn veel discussies over welke portemonnee de betere, superieure keuze is. Dus voordat we verder gaan met de Bitcoin-gids voor koude opslag, laten we proberen deze vraag te beantwoorden.

Hot Wallet versus Cold Wallet

De twee methoden van hoe opslaan Bitcoin offline zijn onderwerp van een voortdurend debat. In dit debat vergelijken en contrasteren mensen hot wallets versus cold wallets in de hoop de perfecte keuze te vinden voor het opslaan van hun cryptocurrencies. We zullen het hebben over zowel hete als koude opslag Bitcoin.

Er zijn veel standpunten van waaruit u dit debat zou kunnen beginnen. Persoonlijk denk ik echter dat er maar één zou moeten zijn – veiligheid.


Het maakt niet uit hoeveel de portemonnee kost, hoe goed hij eruitziet of hoeveel opties hij heeft – alles wordt willekeurig wanneer de opslagmethode mist beveiliging. Als je op een dag wakker wordt en je warme of koude portemonnee controleert om te zien dat al je geld is gehackt en gestolen, denk ik dat de visuele aantrekkelijkheid van de portemonnee de minste van je zorgen zal zijn..

Bitcoin Cold Storage: een uitgebreide gids

Het behouden van het bovenstaand voorbeeld in gedachten zal mijn belangrijkste aandachtspunt zijn als ik het heb over warme en koude opslag (Bitcoin) veiligheid. Als de opslagmethode in de meeste opzichten superieur lijkt, maar onvoldoende middelen lijkt te hebben om oplichting te voorkomen, het staat niet op deze lijst.

Dat gezegd hebbende, zal ik u echter presenteren objectieve informatie over beide Bitcoin-opslagmethoden – zowel van hun sterke als van hun zwakke kanten.

Bitcoin Hot Storage – voors en tegens

Het is waarschijnlijk veilig om te zeggen dat de hete opslagmethode is de meest populaire manier om cryptocurrencies op te slaan. Hier zijn een aantal redenen voor.

Allereerst is hete opslag meestal gratis. Er zijn waarschijnlijk honderden, zo niet duizenden websites die hun portemonnee aanbieden aan mensen die op zoek zijn naar hot opslagmethoden – gratis! Dit levert veel verkeer op, vooral als de site dit goed op de markt brengt.

Een andere geweldige factor als het gaat om online en desktopportefeuilles, is dat het maakt niet uit wat voor soort cryptocurrency u wilt opslaan – je zult er waarschijnlijk wel een portemonnee voor vinden.

Zelfs enkele van de minst populaire en bekende cryptocurrencies hebben vaak aangewezen digitale portemonnees om ze op te slaan. Meestal is de makers of ontwikkelaars van deze valuta’s hebben zelf optionele, specifiek ontworpen portefeuilles die u kunt gebruiken.

Dit feit alleen al verhoogt het aantal hot storage-gebruikers, want er zijn veel mensen die andere cryptocurrencies bezitten, niet alleen Bitcoin of Ethereum.

Bitcoin koude opslag: Bitcoin-portemonnee.

Een andere aantrekkelijke eigenschap van digitale portemonnees is dat ze gemakkelijk toegankelijk zijn. Als u zich op uw desktop of laptop bevindt, kunt u uw portemonnee openen met een paar klikken. Dit elimineert de mogelijkheid om altijd een fysiek item aan uw zijde te hebben wanneer u een transactie wilt uitvoeren.

Het nadeel

De belangrijkste kritiek op hot wallets is echter hun veiligheid. Ik heb eerder gezegd dat dit de topprioriteit zou moeten zijn als het gaat om crypto-opslag, dus dat zullen we doen verspil geen tijd en spring er meteen in.

Standaard, hot wallets zijn verbonden met internet. Hoewel dit op zich geen probleem is, kan het er uiteindelijk een veroorzaken. Potentiële hackers, dieven en andere ondeugende individuen zijn constant op zoek naar nieuwe manieren en methoden om in te breken in de portemonnee van mensen en hun cryptocurrencies te stelen.

Veel websites en bedrijven die digitale crypto-opslag aanbieden, hebben dit al ervaren en proberen continu hun beveiligingsmaatregelen te verbeteren. Hoewel dit lovenswaardig is, biedt het weinig tot geen condoleances aan de mensen die al met oplichters te maken hebben gehad.

Als een hete portemonnee is actueel en wordt constant beveiligingsupdates en andere geïntegreerde verbeteringen, dit verkleint de kans op een inbreuk op de beveiliging. Veel van de meer bekende en serieuze bedrijven die met digitale portemonnees te maken hebben, proberen dit te doen.

helaas, je kunt nooit wees er volledig zeker van – het enige dat nodig is, is één enkele fout en al uw crypto-inkomsten en besparingen zijn misschien voor altijd verdwenen.

Bitcoin Cold Storage: een uitgebreide gids

Als u uw Bitcoin online opslaat, doet zich een ander mogelijk gevaar voor: technische storingen.

Online portefeuilles slaan uw portefeuillesleutel op in hun servers. Terwijl de site actief is, is dat allemaal prima en dandy. Als zich echter zoiets als een technische storing of storing voordoet, kunt u kan uw sleutel verliezen (en op zijn beurt – uw cryptomunten) voor altijd.

Veel websites bieden zelfs disclaimers en vereisen dat u een document ondertekent dat het bedrijf van alle verantwoordelijkheid ontslaat als zich een soortgelijk evenement voordoet.

Overzicht

Laten we een korte samenvatting maken.

Hot wallet-voordelen:

 • Meestal gratis;
 • Kan bijna alle cryptocurrencies opslaan;
 • Makkelijk te gebruiken, “houd je hand vast tijdens het hele proces” zoiets;
 • Beschikbaar in slechts een paar klikken op een knop.

Hot wallet nadelen:

 • Als het gratis is, kan dit leiden tot slechte prestaties, technische fouten, enz.
 • Je hebt niet het gevoel dat je de touwtjes in handen hebt – elk technisch probleem kan al je besparingen teniet doen;
 • Kwetsbaar voor oplichting, fraude, vatbaar voor hackers en dieven.

Nu u een beter begrip heeft van hete portemonnees, gaan we over op de koude.

Vergelijk Crypto Exchanges zij aan zij met anderen

Wist je dat?

Heeft u zich ooit afgevraagd welke crypto-uitwisselingen het beste zijn voor uw handelsdoelen??

Zien & vergelijk TOP3 crypto-uitwisselingen naast elkaar

Bitcoin Cold Storage – voors en tegens

Als je kijkt naar hoe u Bitcoin offline kunt opslaan, Bitcoin’s koude opslag is zeker iets voor jou.

Hoewel het verre van zo populair en veel gebruikt is als hot wallets, groeit de koude opslag van Bitcoin constant en wordt het steeds bekender. Hier zijn een paar goede redenen voor.

Allereerst is Bitcoin cold storage momenteel de veiligste manier om uw Bitcoins op te slaan. De cryptomunten worden opgeslagen in een klein apparaat en kunnen worden meegenomen of in een kluis worden geplaatst, veilig of opgeborgen op een andere mogelijke locatie uit het zicht.

Deze apparaten hebben geen internetverbinding nodig om goed te werken en te functioneren – deze factor alleen elimineert het grootste deel van het potentiële risico op diefstal, fraude, enzovoort..

Bitcoin Cold Storage: een uitgebreide gids

Behalve dat het veilig is, koude opslag (Bitcoin) geeft je een gevoel van controle dat de hot wallets simpelweg niet hebben.

Als je wilt, kun je het Bitcoin-koelopslagapparaat de hele dag in je zak dragen en het altijd letterlijk naast je hebben. U zou de leiding hebben over alles wat ermee zou gebeuren – of het nu gaat om transacties of om wat het betreft op een veilige plaats bewaren.

Als u deze optie heeft, weet u zeker dat uw munten nooit zullen worden opgelicht en gestolen. U hoeft geen externe dienstverleners te vertrouwen – de verantwoordelijkheid rust plechtig op uw schouders.

Het nadeel

Draaien naar de negatieve aspecten van de koude opslag van Bitcoin, is de prijs de voor de hand liggende die bij iemand opkomt.

In tegenstelling tot hete portefeuilles, kan Bitcoin koude opslag krijgen behoorlijk duur. Het is echter subjectief: als u veel Bitcoins heeft, lijkt de prijs niets als het gaat om de beste bescherming van uw spaargeld. Als alternatief, als wat u vasthoudt slechts een zeer kleine hoeveelheid cryptocurrency is, kunnen cold wallets een enorme overkill lijken.

De koude opslag van Bitcoin blijft meestal rond de prijs bereik van $ 50 – $ 100. De opties van $ 100 zijn meestal behoorlijk chique en multifunctioneel, terwijl de goedkopere versies gewoon opslagapparaten zijn.

Een ander ding dat mensen vaak afschrikt, is het kleine aantal cryptocurrencies dat door cold wallets wordt ondersteund.

Op het moment van schrijven van deze handleiding, fysieke opslagapparaten ondersteuning en kan slechts enkele van de belangrijkste cryptocurrencies op de markt opslaan. Elke dag komen er nieuwe opties beschikbaar, maar het proces is veel te traag om het constant toenemende aantal cryptomunten in te halen.

Overzicht

Een korte samenvatting:

Cold Wallet-voordelen:

 • DE veiligste opties als het gaat om opslag van cryptocurrency;
 • Geeft je niet alleen zin, maar ook om de touwtjes in handen te hebben;
 • Meestal klein en compact, gemakkelijk te verbergen of mee te nemen.

Koude portemonnee nadelen:

 • Kan voor sommige mensen duur zijn;
 • Het is niet zo praktisch of gemakkelijk toegankelijk als de hot wallets.

Nu u weet hoe u Bitcoin offline kunt opslaan, gaan we proberen de beste portefeuilles voor koude opslag op de markt te vinden.

Beste koude portefeuilles

Ik zal je vertellen over de drie meest populaire en bekende Bitcoin cold wallets op de markt. Welke is de beste portemonnee voor koude opslag? Nou, ik laat je beslissen.

Trezor

Trezor is zeer bekend in de cryptocurrency-gemeenschap. En terecht – het was het eerste Bitcoin-apparaat voor koude opslag dat er is.

Bitcoin koude opslag: Trezor.

Tegenwoordig wordt Trezor door velen beschouwd als de leider in de veilige en volledig functionele koude portemonnee afdelingen. Het beschermt uw cryptocurrency in elk van de mogelijke scenario’s, of het nu gaat om fysieke stevigheid of wanneer u het aansluit op een apparaat dat schadelijke virussen bevat.

Trezor is overal een uitstekende keuze als het gaat om Bitcoin-apparaten voor koude opslag.

Ledger Nano S

Deze Bitcoin-portemonnee voor koude opslag is een van de belangrijkste concurrenten voor Trezor. Het biedt uitstekende beveiliging tegen een concurrerende lage prijs.

De Ledger Nano S staat ook bekend om zijn grootte – haar kleiner en meer compatibel dan veel van de andere fysieke portemonnees die er zijn.

Bitcoin Cold Storage: een uitgebreide gids

Als u op zoek bent naar iets soortgelijks, maar goedkoper dan Trezor, is de Ledger een geweldig alternatief.

KeepKey

KeepKey misschien wel de minder bekende Bitcoin koude opslag apparaat op deze lijst, maar dat komt omdat het nog relatief nieuw is.

Deze crypto-portemonnee werd al snel beroemd om zijn elegant en verfijnd ontwerp. De meeste specificaties zijn bijna identiek aan die van Trezor. Het belangrijkste dat hen onderscheidt? Het ontwerp.

KeepKey is een stuk zwaarder dan bijvoorbeeld, Trezor of Nano Ledger S. Dit kan op de lange termijn wel of niet hinderlijk worden – in feite is het een scenario van geval tot geval. Sommige mensen houden van de zwaardere versies van de portemonnees, anderen geven de voorkeur aan licht.

Gevolgtrekking

In deze gids hebben we de meest voorkomende onderwerpen behandeld met betrekking tot fysieke opslagapparaten. We hebben het gehad over de beste portefeuilles voor koude opslag en hebben besproken hoe u Bitcoin offline kunt opslaan, vergeleken hete portefeuilles versus koude portefeuilles en ik gaf je een paar voorbeelden van enkele van de meer opmerkelijke koude portefeuilles die er zijn, inclusief Trezor en Ledger Nano S.

Het onderwerp van koude opslag van Bitcoin is slechts een klein deel van een groter gesprek – nu cryptocurrencies in populariteit toenemen, gaan steeds meer mensen kijken naar de beschikbare opties voor portefeuilles, wat er weer toe zal leiden dat er nog meer van die opties verschijnen..

Een goede vuistregel om te onthouden is veiligheid. Plaats altijd de veiligheid van uw crypto’s als topprioriteit en kies altijd dienovereenkomstig zowel warme als koude portefeuilles. De esthetiek van de portemonnee doet er niet toe als deze niet veilig en onbetrouwbaar is.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map