Bitcoin Fork: geschiedenis en aankomende Bitcoin Forks

De cryptocurrency- en blockchain-technologie-industrie hebben veel nieuwe en opwindende termen gecreëerd. Een van deze termen is Fork. En nee, dit is niet het ding dat je gebruikt om je eten mee te eten!

In deze gids ga ik alles uitleggen wat u moet weten over deze nieuw gepresenteerde vorken. Ik zal beginnen met uit te leggen wat een BTC-vork eigenlijk is, gevolgd door een discussie over enkele van de meest populaire en bekende vorken van de afgelopen jaren.

Daarna zal ik het hebben over een aantal Bitcoin-forks die gepland zijn voor de toekomst, gevolgd door mijn mening over de vraag of ik denk dat Bitcoin altijd de nummer één cryptocurrency zal zijn..

Dus waar wacht je op? We hebben veel te bespreken, maar laten we beginnen met uit te zoeken wat deze innovatie eigenlijk is!

Wat is BTC Fork?

In de eenvoudigste vorm is het wanneer iemand een kopie van de Bitcoin blockchain-code maakt en hierin wijzigingen aanbrengt. Deze wijzigingen kunnen worden aangebracht om een ​​aantal redenen, zoals het hacken van de vorige blockchain of omdat er verbeteringen nodig zijn. Over het algemeen zijn er twee soorten blockchain-vorken: a ‘Zachte vork’ en een ‘Harde vork’.

Laatste Coinbase-coupon gevonden:

Een zachte vork is gemakkelijker dan een harde vork, omdat er slechts kleine wijzigingen in de blockchain worden aangebracht. Een zachte vork staat bekend als "achterwaarts compatibel" want terwijl oude transacties niet langer geldig zijn, worden nieuwe transacties herkend door zowel oude knooppunten als nieuwe knooppunten. Om een ​​zachte vork succesvol te laten zijn, moet deze een “meerderheidsconsensus” krijgen, wat vergelijkbaar is met een openbare stemming.

Notitie: Een knooppunt wordt gebruikt om een ​​apparaat te beschrijven dat is verbonden met een blockchain om transacties te helpen verifiëren. Er zijn duizenden Bitcoin-knooppunten over de hele wereld!

Een harde Bitcoin-vork is iets anders, omdat deze in wezen een nieuwe blockchain creëert. Bitcoin Cash is een beroemd voorbeeld van een Bitcoin hard fork. Omdat de meeste blockchains zoals Bitcoin open source zijn, kan iedereen de code bekijken en kopiëren, wat betekent dat een Bitcoin hard fork door iedereen kan worden uitgevoerd.

Dus nu je weet wat deze innovatie eigenlijk is, gaat het volgende deel van mijn gids over enkele van de beroemdste Bitcoin-herwerkingen aller tijden!

De meest populaire

Bitcoin Cash 

In 2017 besloot een groep invloedrijke Bitcoin-ontwikkelaars om een ​​hard fork van de Bitcoin-client uit te voeren, wat resulteerde in het creëren van een volledig nieuwe cryptocurrency en blockchain, Bitcoin Cash (BCH)..

De belangrijkste reden achter deze Bitcoin-splitsing was dat de transactiekosten van Bitcoin te duur werden. In feite, in wat begon als minder dan een cent in 2009, liep het al snel op tot een paar dollar per transactie.

Voordat de harde Bitcoin-vork werd uitgevoerd, probeerde de groep ontwikkelaars echter de Bitcoin-gemeenschap te overtuigen om de vereiste wijzigingen aan te brengen binnen de oorspronkelijke Bitcoin-client..


De wijzigingen die een team van ontwikkelaars wilde aanbrengen, waren het vergroten van de maximale blokgrootte van 1 MB naar 8 MB. Hierdoor zouden mijnwerkers meer transacties aan een blok kunnen toevoegen, wat de kosten zou hebben verlaagd die Bitcoin-gebruikers betalen om geld over te maken.

Weet je nog hoe ik zei dat een zachte vork nodig was om de meerderheid van stemmen te krijgen? Helaas wilden de meeste Bitcoin-gebruikers de wijziging niet aanbrengen, dus moesten ze een geheel nieuwe blockchain maken.

De Bitcoin Cash blockchain is officieel gelanceerd op 1 augustus 2017. Net als Bitcoin is de voorraad Bitcoin Cash beperkt tot 21 miljoen munten en elk blok duurt 10 minuten voordat het wordt bevestigd..

Aan de andere kant, omdat de maximale blokgrootte acht keer werd vergroot, kon de Bitcoin Cash-blockchain (of Bitcoin-vork) meer transacties opschalen. Schaalbaarheid (of schaalbaarheid) is het maximale aantal transacties dat een bepaalde blockchain elke seconde kan verwerken.

Bitcoin is in die zin erg beperkt, aangezien het gemiddeld slechts 7 transacties per seconde kan verwerken. Dit is een van de dingen die Bitcoin momenteel in de steek laat – als het als een wereldwijd betalingssysteem wordt gebruikt, moet het zijn schaalbaarheidsprestaties verbeteren.

Bitcoin-vorkBron: cointelegraph

Vanwege de wijzigingen die zijn doorgevoerd na deze Bitcoin-splitsing, kan Bitcoin Cash ongeveer 61 transacties per seconde verwerken.

Interessant is dat iedereen die BTC vasthield op de dag van de Bitcoin-splitsing precies hetzelfde aantal Bitcoin Cash (BCH) -munten ontving. Dit betekent dat als u 0,5 BTC had, u ook 0,5 BCH zou ontvangen toen Bitcoin Cash werd gelanceerd.

Sinds de lancering van deze Bitcoin-vork is het een zeer succesvol project geweest. Op het moment van schrijven in juni 2018 is het zelfs de vierde meest waardevolle cryptocurrency in de branche. In december 2017 bereikte BCH zijn hoogste punt ooit van meer dan $ 4000, met een totale marktkapitalisatie van iets minder dan $ 70 miljard!

De belangrijkste persoon achter het Bitcoin Cash-project is een bekende cryptocurrency-investeerder genaamd Roger Ver. Ver, vaak aangeduid als "Bitcoin Jezus", gelooft dat Bitcoin Cash eigenlijk de "Echte Bitcoin", en hij denkt dat het Bitcoin zal inhalen als de nummer één cryptocurrency.

Bitcoin Fork Roger Ver

Bitcoin is de belangrijkste uitvinding in de geschiedenis van de wereld sinds internet.

Investeerder in bitcoin-gerelateerde startups,

Roger Ver

Dus nu je weet over de Bitcoin Cash-vork, is de volgende Bitcoin-hardfork die ik wilde bespreken Bitcoin Gold.

Vergelijk Crypto Exchanges zij aan zij met anderen

Wist je dat?

Heeft u zich ooit afgevraagd welke crypto-uitwisselingen het beste zijn voor uw handelsdoelen??

Zien & vergelijk TOP3 crypto-uitwisselingen naast elkaar

Bitcoin Gold 

De BTC Gold is een Bitcoin fork blockchain die officieel werd gelanceerd in oktober 2017. Terwijl Bitcoin Cash bezig was met het verlagen van transactiekosten, wilden de mensen achter Bitcoin Gold Bitcoin meer maken "gedecentraliseerd".

Hoewel Bitcoin technisch nog steeds gedecentraliseerd is en het systeem niet wordt gecontroleerd door een enkele autoriteit, noch wordt ondersteund door een centrale bank of natiestaat, zijn er nog steeds enkele zorgen over de manier waarop transacties worden geverifieerd / gedolven..

Dit komt omdat de overgrote meerderheid van Bitcoin-mijnbouw wordt beheerd door slechts een paar pools in China. Een mining-pool is waar veel mensen hun hardwarebronnen “poolen” om hen een grotere kans te geven op het winnen van de mining-beloning.

Zodra de Bitcoin-beloning is gewonnen, wordt deze verdeeld over de pool, op basis van hoeveel elke persoon heeft geïnvesteerd. Uiteindelijk geeft dit de mensen die de mijnbouwpool runnen veel macht en invloed over het netwerk, en daarom geloven sommigen dat deze Bitcoin-vork te gecentraliseerd is geworden..

In de vroege dagen voordat mijnpools dominant werden, was het mogelijk om Bitcoin te minen door een standaard CPU of GPU te gebruiken, wat betekent dat iedereen het in het comfort van hun eigen huis kon doen. Die dagen zijn nu allang voorbij als je kans wilt maken op het winnen van de beloning – je moet niet alleen deel uitmaken van een mijnbouwpool, maar je moet ook echt dure ASIC-hardware bezitten..

Maar raad eens wie veel van de mijnbouwhardware produceert? Een van de grootste mijnpools in de branche!

Als reactie hierop heeft Bitcoin Gold een nieuw mijnbouwproces geïnstalleerd dat ervoor zorgt dat gespecialiseerde en dure hardware niet kan worden gebruikt om iemands kansen op het winnen van de mijnbeloning te vergroten..

Denk er zo over na:

Als een Ferrari met 10 Mini Cooper’s racet, welke auto zou volgens jou dan winnen? Nou, natuurlijk de Ferrari, want hij heeft de krachtigste motor! Bitcoin Gold verandert echter dingen zodat in plaats van dat er een Ferrari in de race is, er slechts 10 Mini Coopers zijn, waardoor iedereen een eerlijke kans heeft om te winnen..

Net als zowel Bitcoin als zijn Bitcoin-vork BTC Cash, zal Bitcoin Gold zijn BTG-muntvoorraad beperken tot maximaal 21 miljoen. Bovendien werd de maximale blokgrootte van 1 MB ook niet verhoogd. In plaats van 10 minuten te nemen zoals Bitcoin, kan Bitcoin Gold een transactie in slechts 2,5 minuut bevestigen, waardoor het vier keer sneller is!

Het andere grote verschil is de manier waarop mijnwerkers transacties verifiëren. Interessant is dat Bitcoin Gold ook Proof-of-Work gebruikt (net als Bitcoin), maar het is aangepast om alleen GPU’s te laten minen, niet ASIC’s.

Net als de Bitcoin Cash-vork ontving iedereen die Bitcoin vasthield op het moment van de lancering identieke bedragen in Bitcoin Gold.

Sinds de lancering heeft Bitcoin Gold ook erg goed gepresteerd. De BTG-munt bereikte zijn hoogste punt ooit in december 2017 en bereikte iets minder dan $ 8 miljard aan marktkapitalisatie.

In mei 2018 beleefde Bitcoin Gold echter de gevreesde “51% -aanval”. Dit is wanneer iemand (of een groep mensen die samenwerken) in staat zijn om 51% of meer van de totale blockchain-hashingkracht te krijgen, wat betekent dat ze tijdelijk wijzigingen in het netwerk kunnen aanbrengen. Dit resulteerde in iets meer dan $ 18 miljoen aan BTG-munten voor Bitcoin-vork die werden gestolen en omgezet bij een externe uitwisseling.

Deze aanval is eigenlijk best ironisch, omdat het hele punt van Bitcoin Gold was om te voorkomen dat gecentraliseerde mijnwerkers te veel controle zouden krijgen. Als gevolg hiervan wordt aangenomen dat de ontwikkelaars van plan zijn om een ​​afsplitsing van de Bitcoin Gold-code uit te voeren om ervoor te zorgen dat dit niet opnieuw gebeurt.

Dus nu je iets over de Bitcoin Gold-fork weet, gaat het volgende deel van mijn BTC-fork-gids over Bitcoin Private!

Bitcoin privé

Bitcoin Private werd officieel gelanceerd in maart 2018, maar het was eigenlijk geen directe splitsing van de originele Bitcoin. Hier wordt het een beetje ingewikkeld:

  1. Bitcoin Private is gevorkt van een blockchain genaamd ZClassic.
  2. ZClassic is gesplitst vanuit een blockchain genaamd ZCash.
  3. ZCash is gesplitst van de originele Bitcoin.

De oprichter en belangrijkste ontwikkelaar, Rhett Creighton, creëerde ook ZClassic en sindsdien hebben anderen zich bij het team gevoegd. Het idee van Creighton was om de privacy en geheimhouding van ZClassic te combineren met de veiligheid en populariteit van Bitcoin.

Net als bij de andere Bitcoin-forks die ik heb besproken, kreeg iedereen die BTC vasthield op het moment van de lancering een 1: 1-voorraad Bitcoin Private (BTCP). Bovendien kreeg iedereen met ZClassic (ZCL) ook een 1: 1-voorraad. Dit betekent dat als u zowel BTC als ZCL had, u tweemaal Bitcoin Private-munten zou hebben ontvangen!

Bitcoin Fork

In totaal zal er een maximale voorraad zijn van 21 miljoen BTCP-munten. De blokgrootte is met 2 MB dubbel zo groot als Bitcoin en het is ook in staat om een ​​transactie vier keer sneller te bevestigen.

Bovendien is, net als Bitcoin fork BTC Gold, het mining-mechanisme aangepast om te voorkomen dat mensen dure hardware gebruiken, wat betekent dat het een veel eerlijker en gelijker netwerk is dan Bitcoin. Ter verduidelijking maakt het ook gebruik van het Proof-of-Work-consensusmechanisme.

Bitcoin Gold is niet alleen veel sneller en eerlijker dan de originele Bitcoin, maar zoals de naam al doet vermoeden, staat het ook meer privétransacties toe. Net als de ZClassic-blockchain gebruikt Bitcoin Private zoiets als "ZK-Snarks".

Hoewel elke geldbeweging nog steeds in het grootboek wordt geboekt, blijven zowel de afzender als de ontvanger privé. Dit verschilt enigszins van de originele Bitcoin, want hoewel de echte identiteit van de afzender en ontvanger niet wordt onthuld, is het mogelijk om erachter te komen hoeveel een bepaald Bitcoin-adres heeft. Niet alleen dat, maar u kunt ook zien hoeveel een bepaald adres in het verleden heeft verzonden en ontvangen.

Sinds Bitcoin Gold in maart 2018 werd gelanceerd, heeft het een recordhoogte bereikt van iets meer dan $ 1,5 miljard aan marktkapitalisatie, wat het in april 2018 bereikte..

Dus nu je weet over Bitcoin Cash, Bitcoin Gold en Bitcoin Private, was de laatste Bitcoin-fork die ik wilde bespreken Bitcoin Diamond!

Bitcoin Diamond

Bitcoin Diamond is rechtstreeks afgesplitst van de oorspronkelijke Bitcoin-client. De belangrijkste focus van het ontwikkelingsteam was om gebruikers nog anoniemer te laten blijven. In die zin lijkt het doel sterk op Bitcoin Private.

Toen het voor het eerst werd gelanceerd in november 2017, verdeelde Bitcoin Diamond hun munten op een iets andere manier dan de andere Bitcoin-vorken die ik heb genoemd. Terwijl de anderen allemaal hun totale voorraad op 21 miljoen munten hielden, verhoogde Bitcoin Diamond dit met 10 keer. Als gevolg hiervan, als u 0,5 BTC had op het moment van de vork, zou u 5 Bitcoin Diamond-munten (BCD) hebben ontvangen.

Net als Bitcoin Cash is de maximale blokgrootte verhoogd van 1 MB naar 8 MB en is de bevestigingstijd van de transactie 10 minuten. Sommige mensen in de cryptocurrency-gemeenschap geloven dat Bitcoin Diamond oplichterij is, en velen zijn niet blij dat het team niet eens een whitepaper heeft uitgebracht.

Op het moment van schrijven in juni 2018 weten we alleen van de oprichters dat ze oorspronkelijk Bitcoin-mijnwerkers waren, onder de naam “Team Evey” en “Team 007”. Hoe dan ook, het bereikte een recordhoogte van iets minder dan $ 1 miljard aan marktkapitalisatie, wat het bereikte in april 2018.

Vergelijkingstabel

Als je deze Bitcoin Fork-gids tot nu toe hebt gelezen, heb je nu een goed idee van de meest populaire vorken die tot nu toe zijn gebeurd. Bekijk voordat we verder gaan de onderstaande vergelijkingstabel, waarin de belangrijkste kenmerken van de verschillende gevorkte blockchains worden vergeleken.

Vergelijkingstabel Bitcoin Fork

Aankomende BTC Forks

Voordat ik verder ga, wil ik een paar belangrijke dingen noemen waarmee u rekening moet houden als u Bitcoin vasthoudt en wat gratis munten verwacht van aankomende Bitcoin-forks.

  • Stuur Bitcoin nooit naar een ander adres alleen omdat een nieuw gevorkte blockchain u dat heeft verteld. Als de vork legitiem is, zijn de munten beschikbaar op basis van uw huidige bezit.
  • Als de nieuw gevorkte blockchain je vraagt ​​om ze je privésleutels te sturen, doe het dan niet. Dit is absoluut een oplichterij.
  • Onderzoek de vork altijd zelf. Veel nieuwe blockchains gebruiken de “merknaam” van Bitcoin om gebruikers ervan te overtuigen dat ze te vertrouwen zijn. Dit is niet altijd het geval.

Hoe dan ook, nu dat uit de weg is, kunnen we een paar aankomende vorken bekijken. Beide onderstaande aankomende BTC-forks bevinden zich nog in de ontwikkelingsfase, dus we hebben nog geen exacte Bitcoin-forks-datum, noch is de vooraf vrijgegeven informatie definitief.

Anonieme Bitcoin: Dit project wil Proof-of-Work en Proof-of-Stake combineren om de manier waarop transacties worden gedolven te verbeteren. Ze zijn ook van plan om de ZK-Snark-technologie te gebruiken die ik eerder noemde (Bitcoin Private).

BitcoinZeroX: Deze Bitcoin-vorkdatum staat gepland voor september 2018, maar moet nog worden bevestigd. De vork zal een combinatie zijn van Bitcoin en Hexxcoin. Het doel van deze BTC-vork is om een ​​nog anoniemere blockchain te creëren dan Bitcoin Private. Iedereen die Bitcoin, Hexxcoin of beide bezit, ontvangt BitcoinZeroX op een 1: 1 basis.

Zal Bitcoin altijd nummer één zijn??

Zoals u waarschijnlijk weet, is Bitcoin de eerste en originele cryptocurrency. Toen het in 2009 werd gelanceerd, was het belangrijkste doel van Bitcoin om een ​​wereldwijd betalingssysteem te creëren dat door iedereen ter wereld kon worden gebruikt, zonder dat transacties door een derde partij moesten worden bevestigd..

Bitcoin Fork Bitcoin is nummer 1 cryptocurrency

Hoewel Bitcoin zijn tiende handelsjaar nadert, zijn de transactietijden met slechts 10 minuten nog steeds erg traag. Bovendien kan het netwerk slechts ongeveer 7 transacties per seconde verwerken en lijken transactiekosten steeds hoger te worden.

Er zijn tal van andere blockchain-projecten die snellere, goedkopere en efficiëntere transacties kunnen afhandelen, waardoor ze veel geschikter zijn voor een wereldwijd betalingssysteem. Hoewel het Bitcoin-team dit probeert op te lossen met de introductie van de ‘Lighting Network’-upgrade, is er geen garantie dat het zijn prestatieniveaus zal kunnen oplossen.

Daarom, hoewel ik denk dat Bitcoin altijd de nummer één cryptocurrency zal zijn in termen van gebruik, waarde en marktkapitalisatie, denk ik niet dat het zal worden aangenomen als een wereldwijd betalingssysteem. In plaats daarvan denk ik dat de meerderheid van de mensen Bitcoin zal gebruiken als een ‘Store of Value’. Dit is vergelijkbaar met een echt actief zoals goud of zilver.

Uiteindelijk denk ik niet dat de Bitcoin-forks die ik heb genoemd ver genoeg gaan om een ​​echt nuttig wereldwijd betalingssysteem te worden. Ze zullen altijd de originele Bitcoin-naam inruilen, wat veel mensen niet leuk vinden.

Dit is echter alleen mijn persoonlijke mening. Ik zou gelijk kunnen hebben of ik zou helemaal ongelijk kunnen hebben! We zullen gewoon moeten afwachten…

Gevolgtrekking

En dat is het einde van mijn Bitcoin-vorkgids. Hopelijk heb je het allemaal gelezen en nu zou je een heel goed begrip moeten hebben van wat een vork is en de redenen waarom ze gebeuren.

Ik heb ook 4 van de meest populaire cryptocurrencies opgesomd die van Bitcoin zijn gevorkt. Sommigen van hen richten zich op het verbeteren van de prestatieniveaus van de originele Bitcoin (zoals lagere vergoedingen en het schalen van meer transacties), terwijl anderen zich richten op meer privacy of decentralisatie..

Vooruitkijkend naar de toekomst, vergeet niet om uw eigen onderzoek te doen voordat u aankomende Bitcoin-forks begint, en laat u niet misleiden door oplichters die proberen uw privésleutels af te nemen!

Laat me zoals altijd weten wat uw mening is over de forks die ik heb genoemd, of dat u denkt dat Bitcoin altijd de eerste cryptocurrency bij uitstek zal zijn..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map