In 2008 werd een nieuw soort geld gecreëerd. Bitcoin was het eerste volledig gedecentraliseerd digitale valuta. Dit betekent dat ik het kan geld over de hele wereld verzenden zonder een bank te gebruiken. Ik hoef mijn naam niet eens te noemen! Cryptogeld is een van de meest opwindende technologieën die is ontwikkeld sinds het internet is uitgevonden. Laten we dus twee zeer populaire beurzen vergelijken waar u wat kunt krijgen, Bitstamp VS Coinbase.

Sinds de oprichting van Bitcoin zijn er honderden andere cryptocurrencies gelanceerd. Sommige zijn veel geld waard terwijl anderen dat niet zijn, maar misschien wel in de toekomst. Elke dag kopen en verkopen miljoenen mensen cryptocurrency met crypto-uitwisselingen. Als je deze gids leest, denk ik dat je er een van wilt zijn. Heb ik gelijk?

CoinMarketCap bevat 350 crypto-uitwisselingen. Dat zijn veel uitwisselingen om uit te kiezen! Het kiezen van de juiste ruil voor jou kan erg verwarrend zijn, maar maak je geen zorgen – Ik ben hier om te helpen. In deze gids vertel ik je over twee van de meest populaire crypto-uitwisselingenBitstamp en Coinbase.

Ik zal je alles vertellen wat je moet weten over Bitstamp VS Coinbase. Als je het artikel hebt gelezen, weet je het de voor- en nadelen van elke uitwisseling. U zult ook in staat zijn om kies de uitwisseling die het beste bij u past. Laten we beginnen met een klein beetje geschiedenis.

Geschiedenis

Het is belangrijk om te weten hoe Coinbase en Bitstamp zijn begonnen voordat u met hen gaat handelen.

Laatste Coinbase-coupon gevonden:

Het Bitstamp-verhaal

Bitstamp werd opgericht in een tijd dat mensen crypto-uitwisselingen niet echt vertrouwden. In 2011 de grootste beurs ter wereld, Mt. Gox, veel van het geld van de gebruiker verloren. Twee Slovenen genaamd Nejc Kodric en Damijan Merlak besloten een platform te bouwen dat gebruikers konden vertrouwen.

Merlak en Kodric hebben Bitstamp ontworpen om te zijn een legitieme financiële instelling zoals Lloyds of Santander. Wereldwijde financiële dienstverleners worden door hun klanten vertrouwd omdat ze volg veel regels en voorschriften. Deze regels helpen houd het geld van de klant veilig. Zij ook stoppen met het illegaal gebruiken van geld van klanten.

Bitstamp VS Coinbase: Bitstamp-functies.

Toen Bitstamp in 2011 werd gelanceerd, waren er maar heel weinig regels voor crypto-uitwisselingen. De oprichters van Bitstamp hebben heel hard gewerkt om hun uitwisseling legitiem te maken. Ten eerste hebben ze een deel van hun activiteiten naar Londen verplaatst, zodat de beurs dichter bij het financiële centrum van Europa zou zijn. Vervolgens zochten ze een plek waar Bitstamp goed geregeld kon worden. Kodric en Merlak kozen Luxemburg.

In 2016 werd Bitstamp de eerste volledig gelicentieerde crypto-uitwisseling. Luxemburg is lid van de Europese Unie. Dit betekent dat als u een vergunning heeft in Luxemburg, u ook een vergunning hebt in alle 28 staten van de EU. Dit maakte Bitstamp tot een van de krachtigste beurzen in Europa.

Bitstamp heeft nu banden met financiële instellingen over de hele wereld. Het heeft ook een model gecreëerd van hoe crypto-uitwisselingsregulering in de toekomst zal werken.

Dus, hoe zit het met Coinbase?

Vergelijk Crypto Exchanges zij aan zij met anderen


Wist je dat?

Heeft u zich ooit afgevraagd welke crypto-uitwisselingen het beste zijn voor uw handelsdoelen??

Zien & vergelijk TOP3 crypto-uitwisselingen naast elkaar

Het verhaal van Coinbase

Coinbase werd in 2012 opgericht door Brian Armstrong en Fred Ehrsam. Het is gevestigd in San Francisco, Californië.

Coinbase is gemaakt op hetzelfde moment dat andere beurzen begonnen te worstelen en te mislukken. Mt. Gox ging in 2014 failliet, drie jaar nadat het voor het eerst werd gehackt. Net als Bitstamp, Coinbase wilde een ander soort crypto-uitwisseling worden.

Eerste, Coinbase verzekerde alle cryptocurrency die op haar exchange was opgeslagen. Toen Bitstamp een licentie kreeg in Luxemburg, kreeg Coinbase een BitLicense voor New York.

Bitstamp VS Coinbase: koop en verkoop crypto op Coinbase.

Eind 2016, Coinbase was in de VS net zo legitiem als Bitstamp in Europa. Het had ook gezorgd voor Bitcoin-betalingen geaccepteerd bij Dell, Expedia, Time Inc., en andere bekende merken.

In augustus 2017 werd Coinbase de eerste beurs die een eenhoorn werd! Helaas is dit niet zo cool als het klinkt. Een financiële eenhoorn is geen mythisch paard met een hoorn (sorry!). Het is een bedrijf dat is ter waarde van meer dan 1 miljard dollar (USD), wat nog steeds best gaaf is, toch? Brian Armstrong kwam ook op de tiende plaats op de Forbes-lijst van de meest invloedrijke jonge mensen in het bedrijf.

Voordat ik u vertel over de functies van elk platform, wil ik u graag een idee geven van hoe big Coinbase en Bitstamp zijn.

Bitstamp VS Coinbase: grootte

Coinbase is beschikbaar in 32 landen en beweert te hebben bediende meer dan 10 miljoen klanten. Meer dan 50 miljard dollar zijn gekocht en verkocht op het platform.

Bitstamp is gerangschikt 15e in de lijst van 350 uitwisselingen van CoinMarketCap. Het heeft een 24-uurs handelsvolume van 195.091.734 Amerikaanse dollars.

Opmerking: een 24-uurs handelsvolume is het totale bedrag aan cryptocurrency dat in één dag op een beurs wordt gekocht en verkocht (het bovenstaande cijfer is voor 01/05/18).

Sinds hun lancering, Coinbase en Bitstamp zijn groter en sterker geworden. Maar wat is in Bitstamp VS Coinbase-vergelijking de beste? Is Bitstamp beter dan Coinbase? Om de verschillen tussen Coinbase en Bitstamp te begrijpen, moeten we kijken naar welke valutadiensten elk van hen biedt.

Bitstamp VS Coinbase: valuta’s

Er zijn twee soorten van valutahandel aangeboden door crypto-beurzen. Zij zijn cryptocurrency-handel en fiat valuta handel.

Fiat-valutahandel

Fiat-valuta’s zijn de officiële valuta van landen. Ze worden wettelijk ondersteund door een nationale overheid. Voorbeelden van fiat-valuta’s zijn de Japanse yen (JPY), de Canadese dollar (CAD) of de Indiase roepie (INR).

Bitstamp biedt fiat-valutahandel met euro’s (EUR) en Amerikaanse dollars (USD).

Opmerking: Britse ponden en Zwitserse franken kunnen ook op Bitstamp worden gebruikt, maar u kunt er niet mee handelen. Ze worden omgezet in EUR of USD voordat u ermee kunt handelen.

Gebruikers van Coinbase kunnen cryptocurrencies kopen met de fiat-valuta’s van een van de 32 landen waarin Coinbase beschikbaar is. U kunt in alle 32 landen cryptocurrencies verkopen behalve Australië en Canada.

Bitstamp VS Coinbase: de originele wereldwijde crypto-uitwisseling.

Als beginner is het belangrijk dat u kies een beurs die fiat-valutahandel mogelijk maakt. Als je gebruikt Bitstamp of Coinbase, u hoeft geen andere beurs te bezoeken voordat u begint met handelen. Dus hier komt het Bitstamp VS Coinbase-debat tot een gelijkspel, zoals je vindt alles wat je nodig hebt op één plek!

Laten we vervolgens de selectie van cryptocurrencies vergelijken die de twee platforms bieden.

Handelen in cryptovaluta

U kunt op Bitstamp handelen met 5 verschillende cryptocurrencies. Zij zijn:

Bitstamp heeft 11 uniek handelsparen.

Opmerking: een handelspaar bestaat uit twee valuta’s die kunnen worden verhandeld. De handel heeft een wisselkoers zoals die je ziet bij het wisselkantoor op de luchthaven. Een voorbeeld van een handelspaar dat Bitstamp aanbiedt, is 1 Litecoin (LTC) = 148,18 US Dollars (USD).

Coinbase biedt iets andere diensten aan Bitstamp. Een uitwisseling zoals Bitstamp brengt koper en verkoper in de handel bij elkaar. Als ik bijvoorbeeld 4 LTC wil kopen voor $ 595, dan zal Bitstamp een verkoper voor me zoeken die aanbiedt om 4 LTC te verkopen voor $ 595. Bitstamp neemt dan een percentage van de transactie van elke handelaar als vergoeding.

Coinbase werkt een beetje anders. Coinbase is een makelaarsuitwisseling. Dit betekent dat het cryptocurrency koopt en verkoopt voor fiat-valuta. Kopers en verkopers handelen niet met elkaar, ze handelen met Coinbase.

Bitstamp VS Coinbase: ga binnen een paar minuten aan de slag met Coinbase.

In Bitstamp VS Coinbase handelsvergelijkingsaspect, Coinbase biedt geen handelsparen aan op dezelfde manier als Bitstamp, in plaats daarvan heeft het een conversieservice. Coinbase biedt een vaste prijs of conversieratio voor elke transactie. Dit tarief zal sterk lijken op het tarief dat wordt aangeboden door Bitstamp. In feite zijn de conversiekosten van Coinbase gebaseerd op de wisselkoersen van GDAX.

Opmerking: GDAX (Global Digital Asset Exchange) is een professionele crypto-uitwisseling die eigendom is van en wordt beheerd door Coinbase. Het biedt gebruikers meer geavanceerde handelsopties dan Coinbase. Wanneer u zich aanmeldt bij Coinbase, krijgt u ook toegang tot GDAX.

De cryptocurrencies die u kunt kopen of verkopen met behulp van de Coinbase-conversieservice zijn:

  • Bitcoin (BTC)
  • Litecoin (LTC)
  • Ethereum (ETH)
  • Bitcoin Cash (BCH

Nu u weet welke valuta’s op elk platform worden aangeboden om te handelen, laten we eens kijken de vergoedingen die ze aanrekenen.

Bitstamp VS Coinbase: vergoedingen

De vergoedingen die een handelaar betaalt, zijn afhankelijk van waar ze wonen, de omvang van de handel, en welke betaalmethode ze gebruiken. Dus, wat is het verschil tussen Coinbase versus Bitstamp voor vergoedingen??

Bitstamp-kosten

Het fess op Bitstamp is vrij laag in vergelijking met de rest van de markt. Bitstamp laadt op 0,25% voor alle transacties onder $ 20.000. Dit betekent dat, of u nu een cryptocurrency koopt of verkoopt, u betaalt dezelfde vergoeding. Dit is geweldig voor nieuwkomers. Enkele andere uitwisselingen – zoals Kraken – verschillende kosten in rekening brengen voor het kopen en verkopen. Bitstamp houdt zijn tarieven echter mooi en eenvoudig!

Het vergelijken van Bitstamp versus Coinbase-kosten, Bitstamp-kosten voor fiat-stortingen en opnames zijn iets gecompliceerder. Bitstamp brengt geen kosten in rekening voor stortingen van euro’s in de SEPA. Opnames in euro’s in de SEPA-kosten € 0,90.

Bitstamp VS Coinbase: 3 stappen om te beginnen met handelen.

Opmerking: SEPA is de Single Euro Payments Area. Het heeft 33 landen erin. De SEPA maakt het overmaken van geld binnen de EER (Europese Economische Ruimte) snel en gemakkelijk.

Bitstamp brengt echter kosten in rekening minimaal $ 7,5 voor stortingen in Amerikaanse dollars. Bitstamp brengt geen kosten in rekening voor opnames van cryptocurrency. Opnames van minder dan $ 1000 kosten $ 10 en opnames van meer dan $ 1000 worden in rekening gebracht een vergoeding van 2%.

Bitstamp-gebruikers kunnen ook creditcards gebruiken om cryptocurrency te kopen. De vergoeding voor het gebruik van een creditcard is 5% van het transactiebedrag.

Coinbase-kosten

De handelskosten van Coinbase zijn bijna zes keer hoger dan de Bitstamp-kosten. Een vergoeding van 1,49% wordt elke keer dat u cryptocurrency koopt of verkoopt in rekening gebracht. Deze vergoeding loopt op tot 3,99% voor aankopen gedaan met een creditcard.

Coinbase-stortingen van euro’s zijn gratis in SEPA. Voor opnames van euro’s in de SEPA worden kosten in rekening gebracht € 0,15. Stortingen met Amerikaanse dollars bij een bankoverschrijving zijn gratis. Opnames van Amerikaanse dollars worden in rekening gebracht $ 10.

Coinbase-kosten zijn laag in vergelijking met beurzen zoals CEX en Coinmama, die vergelijkbare diensten aanbieden.

De grootste overeenkomst tussen Bitstamp-kosten en Coinbase-kosten is dat ze zijn gemakkelijk te begrijpen. Een beginner kan een van beide platforms kiezen en precies weten wat ze in rekening worden gebracht en waarom. De vergoedingen van beide platforms zijn dus beginnersvriendelijk, maar welk platform is dat wel gemakkelijker te gebruiken? Dat zoeken we uit!

Bitstamp VS Coinbase: gebruiksvriendelijkheid

Coinbase wordt vaak aanbevolen voor beginners, maar waarom? En wat heeft Bitstamp crypto-nieuwkomers te bieden? Laten we doorgaan met de Bitstamp VS Coinbase-vergelijking.

Bitstamp is een goed ontworpen platform met een beperkt aantal handelsfuncties. Dit betekent dat het slechts een klein aantal cryptocurrencies heeft en een klein aantal dingen die u ermee kunt doen. De manier waarop een deel van de handelsinformatie van Bitstamp wordt weergegeven, is echter niet zo eenvoudig. Beginners klagen daar wel eens over De Tradeview-pagina van Bitstamp is te ingewikkeld. Bekijk het hieronder:

Bitstamp VS Coinbase: Bitstamp's tradeview-platform.

Het gebruik van enkele van de meer verwarrende functies van Bitstamp wordt gemakkelijker gemaakt door de gedetailleerde helppagina. Ik zou nieuwkomers aanraden deze pagina te gebruiken wanneer ze Bitstamp voor de eerste keer proberen.

Coinbase is waarschijnlijk het beste platform voor beginners. Het is zo ontworpen dat het heel eenvoudig te gebruiken is. Zoals ik eerder zei, Coinbase is een effectenbeurs. Dit betekent dat het meer op een winkel lijkt dan op een uitwisseling.

Kopen en verkopen wordt gemakkelijk gemaakt. De lay-out en functies van Coinbase zijn vergelijkbaar met apps voor online bankieren en winkelen. Zie het als Amazon voor cryptocurrencies!

U zult geen minder stressvolle manier vinden om uw eerste cryptocurrency te kopen dan Coinbase. Coinbase is gemakkelijker te gebruiken dan Bitstamp, en ook bijna elke andere exchange!

Beide platforms bieden ook mobiele apps voor iOS en Android, maar dat is beter?

Bitstamp VS Coinbase: mobiele apps

Gebruikers van de mobiele app van Bitstamp hebben geklaagd over de gebrek aan functies en trage updates. Het heeft een score van slechts 1,7 van de 5 bij de Apple Store.

De mobiele app van Coinbase heeft betere recensies gekregen. Gebruikers reageren op hoe eenvoudig en betrouwbaar de app is, en het heeft een score van 4.7 van de 5 bij de Apple Store.

Nu weet u alles over de valuta’s en vergoedingen van het Bitstamp VS Coinbase-platform. U weet ook hoe gemakkelijk ze te gebruiken zijn, maar hoe veilig ze zijn?

Bitstamp VS Coinbase: beveiliging

Veiligheid is een groot probleem geweest voor de meeste crypto-uitwisselingen. Laten we eens kijken hoe Coinbase en Bitstamp het probleem aanpakken.

Is Bitstamp veilig?

Bitstamp neemt de veiligheid van de gebruiker heel serieus. In januari 2015, 19.000 BTC is gestolen van Bitstamp. Het hele platform werd omgebouwd tot de veiligheid handhaven en geen enkele klant heeft geld verloren.

Het bewaart bijna al zijn digitale activa in koude opslag. Dit betekent dat ze offline zijn, weg van dieven en hackers. Bitstamp is ook geweest gecontroleerd door Ernst en Young accountants. Dit betekent dat het is getest om er zeker van te zijn dat het het geld van zijn klanten correct gebruikt en opslaat. Het platform biedt ook gebruikers tweefactorauthenticatie.

Bitstamp VS Coinbase: geavanceerde tools voor cryptohandel.

Opmerking: bij tweefactorauthenticatie heeft het account van een gebruiker twee soorten wachtwoorden.

Dus ik denk dat je antwoord op "Is Bitstamp veilig" is Ja. Ik zou echter aanraden om cryptocurrencies nooit voor de lange termijn op een beurs te laten staan. Laten we nu verder gaan naar Coinbase in de Bitstamp VS Coinbase-vergelijking.

Is Coinbase veilig?

Er is geld gestolen van Coinbase klanten, maar het platform is niet gehackt. De meeste verliezen gebeuren wanneer het wachtwoord van een gebruiker wordt gestolen, of wanneer ze het slachtoffer zijn een phishing-zwendel.

Coinbase heeft een zeer goede staat van dienst op het gebied van veiligheid in vergelijking met de meeste andere uitwisselingen. Omdat Coinbase in de VS is gevestigd, moet hij de Amerikaanse staats- en federale wetgeving volgen. Sommige critici van het platform zeggen dat het te nauw samenwerkt met de Amerikaanse regering. In februari 2018, Coinbase heeft de gegevens van 13.000 gebruikers aan de IRS verstrekt! De IRS is de Amerikaanse belastingplichtige. Dit was niet erg populair bij veel gebruikers!

Bitstamp VS Coinbase: gebruiksvriendelijke interface.

Ongeveer 98% van de fondsen van Coinbase wordt offline gehouden. De andere 2% zijn verzekerd tegen diefstal. Coinbase houdt ook het geld van klanten gescheiden van het geld van Coinbase. Dit betekent dat als Coinbase failliet gaat, klanten hun geld kunnen terugnemen. Coinbase biedt ook tweefactorauthenticatie.

Dus daar is het, Coinbase VS Bitstamp. Nu is het aan jou om te beslissen welke uitwisseling het beste voor jou is. Voordat u dat doet, wil ik u nog een paar dingen vertellen die u kunnen helpen bij het maken van uw keuze.

Laatste gedachten

Cryptocurrencies kopen en verkopen is niet altijd gemakkelijk. Het kan ingewikkeld, vervelend en zelfs eng zijn. Het kan ook erg leuk zijn! Bitstamp en Coinbase zijn beide geweldige plekken om je crypto-avontuur te beginnen.

Bitstamp is een van de oudste en meest populaire beurzen ter wereld. Het is veilig, goedkoop, en heeft een geweldig team die geven om hun klanten. Het kan zijn moeilijk voor sommige beginners om te gebruiken, maar het is een geweldige plek om te leren hoe een professionele crypto-uitwisseling werkt.

Coinbase is perfect voor beginners. Haar gemakkelijk, veilig, en makkelijk te gebruiken. Het biedt alle basisdiensten die u nodig heeft om uw eerste cryptocurrency te kopen. Als eerste stap in de wereld van crypto kan ik Coinbase niet sterk genoeg aanbevelen.

Dus, wie is de winnaar van Bitstamp VS Coinbase? Kunt u niet beslissen? Waarom niet gebruiken beide platforms? U kunt eenvoudig beginnen met Coinbase en vervolgens doorgaan naar de meer geavanceerde handel die beschikbaar is bij Bitstamp. U kunt eenvoudig geld tussen de twee verplaatsen, gewoon overboeken van Coinbase naar Bitstamp!

Vandaag was het 24-uurs handelsvolume van alle beurzen die op CoinMarketCap vermeld staan meer dan 23 miljard USD. Dus als u erover nadenkt wanneer de beste tijd is om te beginnen met het handelen in cryptovaluta, kan ik u helpen. Het is NU!

Als je meer wilt weten over Bitstamp, ga dan naar "Wat is Bitstamp?" gids, moet je ook kijken op mijn Kraken VS Bitstamp vergelijking.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me