Blockchain uitgelegd: hoe werkt Blockchain?

Hallo daar, binnenkort blockchain experts. Vandaag is de dag die de geboorte markeert van uw volledige kennis van blockchain-technologie. Hier krijg je de ingewikkelde blockchain in eenvoudige bewoordingen uitgelegd.

Zoals u ongetwijfeld weet, is proberen te begrijpen hoe de blockchain werkt als proberen de wetenschap achter het universum te begrijpen – het is verwarrend! Dat is precies waarom je hier bent.

In deze blockchain-tutorial zal ik vanaf de basis leren wat blockchain is, inclusief de voordelen van de technologie en hoe de blockchain de manier waarop de wereld in de toekomst opereert, ten goede zal komen..

Er zijn twee grote “b” -woorden in de blockchain-industrie. De eerste (ja, je raadt het al) is “Blockchain“, En de tweede is”Bitcoin​Nieuwelingen verwarren zichzelf vaak door te geloven dat dit hetzelfde is, wat ze niet zijn.

Ze zijn echter nauw verwant. Bitcoin – simpel gezegd – is een digitale valuta. Blockchain, aan de andere kant is de technologie die wordt gebruikt door Bitcoin om veilige, openbare en anonieme transacties mogelijk te maken.

Denk maar aan blockchain als een besturingssysteem (zoals Windows of Mac OS) en Bitcoin als een applicatie die op dat besturingssysteem draait. Gemakkelijk!

U moet ook overwegen welke crypto-uitwisselingsplatforms u gaat gebruiken bij het kopen van Bitcoin, als dat iets is dat u interesseert!

Wat is Blockchain?

Het is een van de meest raadselachtige vragen die we proberen te beantwoorden wanneer we voor het eerst cryptocurrencies ontdekken. Het is dus essentieel om blockchain uitgelegd te krijgen.

Laatste Coinbase-coupon gevonden:

Klaar? Dit is wat blockchain is in eenvoudige bewoordingen:

Het belangrijkste doel van de blockchain is om snel toestaan, veilig en transparant Peer naar peer transacties. Het is een vertrouwd, gedecentraliseerd netwerk dat de overdracht van digitale waarden zoals valuta en gegevens mogelijk maakt.

Nu, want we zijn allemaal nieuwkomers hier. Hier is de blockchain voor dummies:

 1. Stel je de blockchain voor als een digitaal database, net als een Excel-spreadsheet.
 2. Deze database wordt doorgaans gedeeld via een groot netwerk met veel computers (ook wel “knooppunten” genoemd) en dat is het ook volledig openbaar. Ik zeg “typisch” omdat het technisch kan worden gevormd door een willekeurig aantal knooppunten. Om blockchain volledig uitgelegd te krijgen, is het belangrijk om te weten dat hoe meer knooppunten er zijn, hoe veiliger het is.Daarom is het goed om een ​​groot aantal knooppunten op de blockchain te hebben!
 3. Elke keer dat het netwerk een update van de database uitvoert, is dat zo automatisch bijgewerkt en gedownload naar elke computer op het netwerk.
 4. Blockchain-technologie is beveiligd met cryptografisch technieken, waardoor het voor hackers bijna onmogelijk wordt om er wijzigingen in aan te brengen. De enige manier om wijzigingen aan te brengen, is door meer dan de helft van de knooppunten in de blockchain te hacken, wat nogmaals de reden is waarom het veiliger is om meer knooppunten / computers met de blockchain te laten draaien..

Dat is uw blockchain uitgelegd in eenvoudige bewoordingen. Dus als iemand je nu vraagt ​​”wat is blockchain?”, Dan heb je dat twee sterke antwoorden kiezen uit.

Hoe werkt Blockchain in het geval van Bitcoin?


Bitcoin was de eerste cryptocurrency die blockchain-technologie gebruikte. Het is uitgevonden door de persoon of groep mensen die de naam dragen Satoshi Nakamoto (vreemd genoeg weet niemand wie Satoshi Nakamoto is).

Het enige doel van Bitcoin is om op te treden als een winkel van waarde. Het maakt peer-to-peer-transacties mogelijk waarvoor geen derde partij nodig is, zoals PayPal of een bank.

Het uitleggen van Bitcoin blockchain is essentieel om te begrijpen hoe blockchain werkt. De Bitcoin-blockchain is een database (bekend als een “grootboek”) die bestaat uit alleen van Bitcoin-transactierecords. Er is geen centrale locatie waar de database staat, maar wordt gedeeld via een enorm netwerk van computers. Dus om nieuwe transacties aan de database toe te voegen, moeten de knooppunten het erover eens zijn dat de transactie echt en geldig is.

Blockchain uitgelegd: een bank.

Deze groepsovereenkomst wordt ook wel een “consensus” genoemd. Het komt voor tijdens het proces van mijnbouw.

Notitie: Mijnbouw is het proces waarbij knooppunten transactiegegevens verifiëren en worden beloond voor hun werk. Het dekt hun lopende kosten (elektriciteit en onderhoud enz.) En ook een kleine winst voor het verlenen van hun diensten. Bij het uitleggen van blockchain is het belangrijk om te weten dat het een onderdeel is van alle blockchains, niet alleen van Bitcoin.

Zodra de knooppunten het erover eens zijn dat de transactie echt is, wordt deze toegevoegd aan een “blok” (daarom wordt het een blockchain genoemd) en onder het vorige blok met transacties in het grootboek geplaatst..

Om een ​​transactie geldig te laten zijn, moeten de computers op het netwerk bevestigen dat:

(1) De rekening bevat de hoeveelheid Bitcoin die de gebruiker wil verzenden.

(2) Het bedrag is nog niet naar iemand anders verzonden.

Stel dat Tom bijvoorbeeld $ 10 aan Bitcoin naar Ben probeert te sturen. Tom heeft slechts $ 5 aan Bitcoin in zijn portemonnee. Omdat Tom niet het geld heeft om $ 10 naar Ben te sturen, is deze transactie niet geldig. De transactie wordt niet toegevoegd aan het grootboek.

Blockchain uitgelegd: Bitcoins op een computerchip.

Dit betekent dat niemand kan ooit hetzelfde geld twee keer uitgeven! Dit kan vaak een groot probleem zijn voor standaardbanken en betalingssystemen.

Een eenvoudig voorbeeld om Blockchain beter uitgelegd te krijgen

Laten we eens kijken hoe gegevens worden opgeslagen en gedeeld in standaard (niet-blockchain) systemen met hoe ze worden opgeslagen en gedeeld in een blockchain-systeem.

De manier waarop traditionele (niet-blockchain) grootboeken werken, lijkt sterk op de manier waarop u dat zou doen deel een Microsoft Word-document met uw vriend

 1. Terwijl u het document bewerkt, is uw vriend buitengesloten en kan hij geen wijzigingen aanbrengen.
 2. Als u klaar bent met het aanbrengen van uw wijzigingen, stuurt u deze naar uw vriend om deze verder te bewerken.
 3. Terwijl uw vriend het document aan het bewerken is, bent u buitengesloten en kunt u geen wijzigingen aanbrengen totdat ze klaar zijn en het naar u terugsturen.

In een blockchain-systeem echter, alle gebruikers kunnen de wijzigingen zien terwijl ze worden aangebracht.

Blockchain uitgelegd: een blockchain.

De gegevens zijn toegankelijk in een beveiligde en gedeelde omgeving, in plaats van te worden vergrendeld aan één bedrijf of persoon tegelijk (met het risico de gegevens te verliezen). Als de gegevens bijvoorbeeld op één computer zijn opgeslagen en die computer is gehackt of afgesloten, gaat de nieuwste versie van de gegevens verloren.

Nu, om blockchain uitgelegd te krijgen: met de blockchain worden de gegevens opgeslagen op alle computers / knooppunten waarop deze wordt uitgevoerd. Dit betekent dat de gegevens geen risico lopen als een van de computers / knooppunten wordt gehackt of kapot gaat.

Zoals je kunt zien, blockchain-technologie komt niet alleen ten goede aan cryptocurrencies. Het komt veel verschillende industrieën ten goede. Stel je de hoeveelheden juridische, gezondheids-, account- en klantgegevens, enz. Voor die op deze manier zouden moeten worden gebruikt.

Dit is slechts een van de vele voordelen van blockchain-technologie! Laten we nu eens kijken naar enkele van de andere.

Belangrijkste voordelen

Blockchain uitgelegd Zaken vereenvoudigen

De meeste bedrijven gebruiken verschillende systemen, dus het is moeilijk

zodat ze een database kunnen delen met een ander bedrijf.

Blockchain uitgelegd Vertrouwen & Transparantie

Vertrouwen is een essentieel onderdeel om het moeilijk te krijgen

wereld van blockchain uitgelegd.

Blockchain uitgelegd Kostenefficiënt

Omdat de blockchain een vertrouwd peer-to-peer-netwerk is,

het elimineert de noodzaak voor een centrale derde partij.

Blockchain uitgelegd Onbreekbaar

Zodra een transactie is bevestigd, wordt deze opgeslagen op het

grootboek en beveiligd met cryptografie.

Blockchain uitgelegd Beschikbaarheid

Blockchain is een gedecentraliseerd peer-to-peer-netwerk

en er is geen centraal punt van mislukking.

Blockchain uitgelegd Gedecentraliseerd

Decentralisatie is een van de kernen – en de meeste

belangrijk – voordelen van blockchain-technologie.

Gedecentraliseerd

Decentralisatie is een van de belangrijkste – en belangrijkste – voordelen van de blockchain-technologie. Het is al jaren een zeer gewild concept, maar het was de blockchain-technologie die het mogelijk maakte.

Om de blockchain in eenvoudige bewoordingen uit te leggen, is er geen centrale server nodig om blockchain-gegevens op te slaan het is niet gecentraliseerd. Dit is wat de blockchain zo krachtig maakt.

In plaats van dat de server op één plaats wordt opgeslagen, wordt deze opgeslagen op de blockchain en wordt hij aangedreven door veel verschillende computers / knooppunten. Dit betekent er is geen derde partij die u kunt vertrouwen en waaraan u een vergoeding kunt betalen.

Vergelijk Crypto Exchanges zij aan zij met anderen

Wist je dat?

Heeft u zich ooit afgevraagd welke crypto-uitwisselingen het beste zijn voor uw handelsdoelen??

Zien & vergelijk TOP3 crypto-uitwisselingen naast elkaar

Onbreekbaar

Zodra een transactie is bevestigd, wordt deze opgeslagen in het grootboek en beveiligd met cryptografie. Het kan niet worden gewijzigd of verwijderd zonder een consensus (de groepsovereenkomst), waardoor de blockchain onbreekbaar is. Best cool, hè?

Blockchain uitgelegd: een netwerk over een stad.

Vertrouwen en transparantie

Vertrouwen is een essentieel onderdeel om de moeilijke wereld van blockchain uitgelegd te krijgen. Omdat het een gedeelde database is, kan iedereen de volledige details van de transacties erin zien. Deze omvatten de bron, datum, tijd en de bestemming van de transactie.

Kostenefficiënt

Zoals de blockchain is een vertrouwd peer-to-peer-netwerk, het elimineert de noodzaak voor een centrale derde partij. Dit is een van de belangrijkste voordelen voor bedrijven, omdat het de kosten die aan derden moeten worden betaald, volledig wegneemt.

Snellere operaties

Laten we een echt voorbeeld gebruiken:

Stel je voor dat je een betaling wilt sturen naar iemand in een ander land. Zonder de hulp van blockchain-technologie zou u normaal gesproken dure vergoedingen moeten betalen (aan de banken) en het kan 3-10 dagen duren voordat de transactie is verwerkt.

Met behulp van blockchain is dit mogelijk vrijwel onmiddellijk en tegen veel lagere kosten.

Beschikbaarheid

Blockchain is een gedecentraliseerd peer-to-peer-netwerk en daar is geen centraal punt van mislukking. Zelfs als een computer het netwerk breekt of verlaat, zullen andere computers het netwerk draaiende houden. Daarom is dit een enorm, enorm voordeel.

Om de blockchain nog duidelijker uit te leggen, stelt u zich eens een ziekenhuisserver voor: deze bevat belangrijke gegevens die te allen tijde toegankelijk moeten zijn. Als de computer met de laatste versie van de gegevens zou breken, zouden de gegevens niet toegankelijk zijn. Het zou heel erg zijn als dit tijdens een noodgeval zou gebeuren!

Blockchain uitgelegd: een man die iets online koopt.

Als het ziekenhuis echter een blockchain zou gebruiken, maakt het niet uit of er een computer kapot gaat. Op een blockchain wordt de nieuwste versie van de data gedeeld over het hele netwerk en is deze dus altijd toegankelijk.

Business to Business vereenvoudigen

De meeste bedrijven gebruiken verschillende systemen, dus het is moeilijk voor hen om een ​​database met een ander bedrijf te delen. Daarom kan het het ze erg moeilijk maken. Het antwoord is dus blockchain-technologie!

Omdat een blockchain kan fungeren als een enkele gedeelde database voor beide bedrijven om vanuit te werken, is het delen van gegevens voor hen veel gemakkelijker op een blockchain-systeem.

Blockchain in real-world industrieën

Om u te helpen enkele van de andere voordelen te begrijpen die blockchain bedrijven biedt, volgen hier enkele voorbeelden van industrieën die momenteel blockchain-technologie gebruiken. Dit zal zeker uitleg krijgen over blockchain!

Identiteit

Bedreigingen voor cyberbeveiliging vormen een enorm probleem in de identiteitsbeheerindustrie. In de huidige wereld wordt onze identiteit gecontroleerd door grote bedrijven. Of dat nu Netflix, Facebook, Instagram of zelfs de bedrijven waar we voor werken.

Mensen worden altijd bedreigd dat hun identiteit wordt gestolen door cyberdieven – ook wel bekend als hackers. En zelfs gebruiken de beste virtuele privénetwerken (VPN’s) als veiligheidsmaatregel kan u niet altijd redden.

Al deze bedrijven gebruiken gecentraliseerde servers. Netflix is ​​bijvoorbeeld het centrale punt van de Netflix-server – als Netflix wordt gehackt, lopen alle gegevens die ze voor hun klanten bewaren in gevaar.

Pas onlangs zijn de gegevens van Equifax gehackt.

INTERESSANT FEIT

Equifax is een van de grootste kredietbeoordelingsbureaus die persoonlijke gegevens van meer dan 800 miljoen klanten. Hierdoor zijn de gegevens van meer dan 145 miljoen gebruikers gestolen.

Blockchain uitgelegd: gecentraliseerde systemen versus blockchain.

Dus, hoe kan het hacken van persoonlijke gegevens worden gestopt met behulp van de blockchain??

Welnu, uw gegevens worden momenteel bewaard in een gecentraliseerde database (net als bij Equifax). Een gecentraliseerde database is veel gemakkelijker te hacken omdat deze gebruikmaakt van een hoofd server. In dit geval is alles wat de hackers moeten doen om de gegevens te stelen, de hoofdserver hacken. In een blockchain is er geen hoofdserver – er is geen centraal punt waar een hacker kan aanvallen! Hier is een groot voordeel van blockchain uitgelegd.

Bankieren en betalingen

“Blockchain zal doen met bankieren wat internet de media heeft aangedaan”, een nogal gewaagde uitspraak, toch?

Dit is hoe belangrijk blockchain-technologie is voor de financiële sector. Door de blockchain te gebruiken, kunnen nu financiële diensten worden verleend aan degenen die deze momenteel niet hebben. Dat zijn meer dan 2 miljard mensen!

Laten we Bitcoin opnieuw als voorbeeld gebruiken – dankzij de Bitcoin-blockchain kan iedereen die toegang heeft tot internet nu digitale betalingen verzenden. Het is de toekomst! Dus hier is nog een voordeel om te weten wat blockchain is en aan de lijst is toegevoegd.

Naast het helpen van degenen die geen financiële diensten hebben, helpt blockchain ook de banken zelf. Accenture schatte dat grote investeringsbanken kunnen dankzij blockchain meer dan $ 10 miljard per jaar besparen omdat de transacties veel goedkoper en sneller zijn.

Energietoevoer

In het verleden hadden mensen maar één optie om energie te ontvangen – via een gecentraliseerde bron.

We zijn nu echter in staat om hernieuwbare energie uit onze eigen apparaten te halen, of uit nieuwe roostersystemen die “microgrids” worden genoemd. Microgrids stellen mensen die zonnepanelen bezitten in staat om hun overgebleven energie te verkopen aan andere mensen en retailers van duurzame energie zonder tussenkomst van een derde partij. Laten we dus nog een ander voordeel van blockchain uitleggen.

Notitie: Hernieuwbare energie is energie die op natuurlijke wijze wordt opgevangen. Denk aan zon, wind, water, enz. Blockchain uitgelegd: een persoon die geld aanneemt van een bank.

Vóór de blockchain-technologie konden mensen hun overgebleven energie alleen aan retailers (de derde partij) verkopen. De prijzen die ze de energie aan retailers verkochten, waren heel laag omdat de retailers de energie dan terug zouden verkopen aan andere mensen en een grote winst zouden maken.

Aangezien blockchain-technologie de derde partij verwijdert, kunnen mensen een prijs overeenkomen die voor hen beiden eerlijk is – waardoor de kosten die voorheen door de retailers werden genomen, worden verminderd.

Blockchain zal de manier veranderen waarop veel meer industrieën momenteel opereren

Bovenstaande voorbeelden zijn slechts een klein deel van wat er mogelijk is met de blockchain. Blockchain wordt toegepast veel meer industrieën dan degene die hierboven zijn vermeld.

Hier zijn enkele van de andere industrieën die momenteel blockchain gebruiken om hun manier van werken te verbeteren:

 • Cyberveiligheid
 • Onderwijs (zoals BitDegree!)
 • Marketing & reclame
 • Voorraadketenbeheer
 • Overheidssystemen
 • Muziek & video delen
 • E-commerce
 • Stemmen

Blockchain uitgelegd: een grafiek.

Met zoveel voordelen bij het gebruik van blockchain, zijn de mogelijkheden eindeloos! Blockchain geeft ons allemaal iets om naar uit te kijken.

Gevolgtrekking

Laten we eens nadenken over wat we hebben geleerd in deze gids met uitleg over blockchain en enkele van de belangrijkste kenmerken van de blockchain belichten om te onthouden:

Wat is blockchain?

 • Een peer-to-peer-netwerk dat maakt de behoefte aan vertrouwde derde partijen overbodig;
 • Transacties worden verwerkt sneller en goedkoper dan standaard (niet-blockchain) systemen;
 • Het is een openbare database en alle transacties zijn zichtbaar op het netwerk, waardoor cyberaanvallen worden voorkomen;
 • De database kan niet worden gewijzigd zonder dat meer dan de helft van het netwerk ermee instemt veel veiliger
 • Het wordt niet gecontroleerd door één enkel bedrijf en het heeft geen enkel storingspunt;
 • Blockchain kan in veel verschillende industrieën worden gebruikt – niet alleen digitale valuta.

Hoe werkt blockchain?

 • Het werkt als een grote database die wordt gedeeld via een netwerk van knooppunten (computers);
 • De knooppunten op het netwerk werken samen om transacties verifiëren en worden beloond met de valuta van de blockchain – een proces dat bekend staat als mijnbouw;
 • Zodra een transactie door het netwerk is geverifieerd, is de transactie geplaatst in een blok
 • Nieuwe transactieblokken worden – op volgorde – onder het vorige transactieblok geplaatst
 • Alle transacties worden opgeslagen in een gedistribueerde database (grootboek);
 • Het is extreem moeilijk voor een hacker om de transacties te wijzigen, omdat ze controle nodig hebben over meer dan de helft van de computers op het netwerk.

Blockchain uitgelegd: voordelen voor grote industrieën.

Welke voordelen heeft dit voor grote industrieën??

 • Het verwijdert de kosten van derden
 • Betalingen en gegevens zijn veel sneller verwerkt
 • Databasebeheer tussen bedrijven is veel eenvoudiger;
 • Gegevensbescherming / beveiliging wordt op grote schaal verbeterd.

Laatste woorden om blockchain uitgelegd te krijgen

Blockchain-technologie zal de manier waarop bedrijven werken veranderen en verbeteren, maar dat is niet alles wat het zal veranderen. Het zal ook de levens van miljoenen mensen veranderen door hen de mogelijkheid te geven om geld op te slaan en naar elkaar te sturen.

Dankzij blockchain kan de wereld een betere plek worden! En onthoud – als u erover denkt om cryptocurrencies te kopen, bekijk dan uitwisselingen zoals Binance of Coinbase!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map