Cardano-cryptocurrency was uitgebracht in 2017. Hoewel het een relatief jonge crypto is, heeft Cardano al behoorlijk wat aandacht gekregen, zowel van investeerders als van de algemene bevolking. Naarmate het aan populariteit wint, proberen steeds meer mensen erachter te komen Cardano mijnbouw.

In deze tutorial gaan we dat doen bedek alle dingen Cardano – wat het is, waar het vandaan komt, waarom het onze aandacht waard is en – belangrijker nog – hoe Cardano te minen (KUN je Cardano liever minen?).

Houd er rekening mee dat als u besluit in Cardano te investeren, u voor betrouwbare cryptocurrency-uitwisselingsplatforms kiest, zoals Coinbase en Binance. Zorg er ook voor dat u een veilige hardwareportefeuille voor uw activa aanschaft!

Wat is Cardano?

Allereerst is het vermeldenswaard dat mensen de termen vaak door elkaar halen Cardano en ADA.


Laatste Coinbase-coupon gevonden:

Als je het over het echte hebt cryptocurrency zelf, dan moet u verwijzen naar ADA. Cardano is het platform waar de cryptomunt wordt gehost – met andere woorden, Cardano is de blockchain van ADA.

Eenvoudigheidshalve, en omdat mensen gewend zijn om “Cardano” te zeggen wanneer ze het over de munt hebben, zal ik in deze “Cardano mining” tutorial ook verwijzen naar de cryptocurrency als “Cardano”.

Cardano Mining: een uitgebreide tutorial over hoe Cardano te mijnen

Cardano is gemaakt door een bedrijf genaamd Input Output Hong Kong. De ontwikkeling van het platform begon in 2015, maar werd vrijgegeven voor het grote publiek terug in 2017.

Een van de leiders van het Cardano-cryptocurrency-project was een mede-oprichter van IOHK genaamd Charles Hoskinson. Zijn naam is opmerkelijk in de cryptocurrency-wereld omdat hij ook de mede-oprichter is van Ethereum (een van de meest bekende cryptocurrencies die er zijn) en een bedrijf belde BitShare.

Charles is behoorlijk geworden populair en gerespecteerd in de cryptocurrency-wereld vanwege zijn betrokkenheid bij de eerder genoemde projecten – die allemaal als enorm succesvol leken uit te komen.

Cardano lijkt op veel andere gevestigde cryptocurrencies omdat het gedecentraliseerd is (het heeft niet één enkele eigenaar – in plaats daarvan kan bijna iedereen bijdragen aan het welzijn van de munt). Qua structuur komt de munt het dichtst bij die van Ethereum.

Zelfs met al zijn overeenkomsten aan andere crypto’s op de markt, wil Cardano een revolutie teweegbrengen in de cryptocurrency-wereld. Een van de manieren waarop het dit doet, is door gebruik te maken van een “Proof of Stake” -systeem.

PoS

In de meeste gevallen gebruiken cryptocurrencies een van de twee systemen – “Bewijs van inzet” en “Bewijs van werk”. Als het gaat om het minen van cryptomunten, komt de laatste vaker voor.

De manier waarop het PoW-systeem werkt, is dat van uw mijnsysteem lost moeilijke wiskundige problemen op, dus deelnemen aan het mijnbouwproces. Wanneer een blok wordt gedolven, wordt het PoW systeem ziet uw bijdrage en u wordt beloond voor uw werk – u ontvangt een bepaald bedrag van die cryptocurrency.

Cardano Mining: een uitgebreide tutorial over hoe Cardano te mijnen

Als het aankomt op PoS, het proces is echter heel anders. In de PoS-systeem, de munthouder genereert nieuwe blokken en verifieert de uitbetalingen (transacties). Iedereen die een munt van die cryptocurrency bezit (in dit geval Cardano (ADA)) kan de leider van dit proces worden.

De PoS-systeem wordt overwogen gunstig omdat het elimineert gedwongen en brute hashing van munten (wat meestal mijnbouw wordt genoemd) en zorgt voor een veel soepeler en meer gestabiliseerd proces van blockchain-ontwikkeling.

De meeste (zo niet alle) crypto’s die momenteel op de markt zijn, worstelen met evenwichtige veiligheid, decentralisatie, en snelheid. Met de huidige technologie lijkt het bijna onmogelijk om alle drie de bovengenoemde factoren even goed te laten werken.

Cardano wil die enige uitzondering zijn. Met behulp van het PoS-systeem wordt het platform continu doorontwikkeld om sneller te zijn zonder in te boeten aan beveiliging of vrijheid (decentralisatie) features. De PoS-methode van Cardano-mijnbouw is erop gericht om dat te gebruiken.

Vergelijk Crypto Exchanges zij aan zij met anderen

Wist je dat?

Heeft u zich ooit afgevraagd welke crypto-uitwisselingen het beste zijn voor uw handelsdoelen??

Zien & vergelijk TOP3 crypto-uitwisselingen naast elkaar

ICO

De Cardano ICO (Initial Coin Offering) vond een paar jaar geleden plaats. Tijdens de eerste aanbieding werd het ADA-token verhoogd ongeveer $ 60 miljoen. De prijs per token was ter waarde van $ 0,02.

Achteraf gezien had de Cardano ICO er nogal wat hype omheen gegenereerd. Er waren een paar belangrijke redenen waarom dat het geval was.

Een van de grootste van deze redenen zou de de invloed van medeoprichter op potentiële klanten. De naam van C. Hoskinson was al erg bekend in de cryptocurrency-wereld vanwege Ethereum en zijn andere projecten.

Cardano Mining: een uitgebreide tutorial over hoe Cardano te mijnen

Veel mensen beschouwden hem als een zeer doelgerichte wiskundige dat tot doel heeft een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop de blockchain-technologie werkt. Bovendien legde de heer Hoskinson de nadruk op het woord "Onderzoek" gedurende het hele ontwikkelings- en advertentieproces van Cardano. Iedereen wist dat dit platform (en de munt die het bevat) volledig zal zijn op onderzoek gebaseerd – het zou de eerste in zijn soort op de markt zijn.

Een andere grote reden waren de beloften die bij het platform kwamen. En ik heb het er niet eens over Cardano mijnbouw – eerder de kenmerken die de munt in de cryptowereld zou brengen.

Cardano werd vanaf het allereerste begin geadverteerd als revolutionair in de manier waarop het transacties afhandelt. Het feit dat het erin zou slagen om veiligheid en snelheid in evenwicht te brengen en toch volledig gedecentraliseerd te zijn, was het belangrijkste punt van alle discussies eromheen.

Normaal gesproken zouden mensen erg sceptisch zijn over dergelijke beweringen. Er zijn opmerkelijke voorbeelden van reclame voor ontwikkelaars en veelbelovende baanbrekende technologische vooruitgang vóór en tijdens de ICO, en hun product flipt en volledig faalt direct daarna.

In dergelijke gevallen worden de praat over grootsheid gebruikt om een ​​hype rond het product op te bouwen, maar weinig tot geen aandacht wordt gegeven aan zijn werkelijke toestand.

Bij Cardano is de situatie echter een beetje anders. Nogmaals, dit komt vooral door de heer Hoskinson – zijn naam gaf de beloften rondom Cardano veel verdiensten.

Cardano Prijs

Hierboven ziet u de Cardano-prijsgrafiek sinds deze release tot nu toe.

De huidige prijs van de ADA munt is $ 0,14. Cardano raakte de prijspiek van $ 1,15 en begon toen begin 2018 af te nemen. Dit had niets te maken met wat er in de buurt was Cardano mijnbouw of IOHK, echter.

Eind 2017 en begin 2018 is de cryptovalutamarkt een grote crash meegemaakt. Dit was te wijten aan een aantal redenen, met als belangrijkste dat sommige regeringen over de hele wereld sancties tegen crypto’s oplegden.

Cardano-mijnbouw: Cardano-prijs.

Sommige cryptocurrencies nooit echt stond weer op van de eerste crash (sommige crashen tot op de dag van vandaag!), andere zijn weer in prijs gestegen. Zoals we in de bovenstaande grafiek kunnen zien, bevindt Cardano zich enigszins in het midden – na de eerste crash van de munt is de ADA-cryptocurrency sindsdien gestabiliseerd. Noch regeringen, noch Cardano-mijnbouw hadden iets te maken met deze stabilisatie.

Het is algemeen aanvaard dat Cardano heeft gestabiliseerd en zal waarschijnlijk weer beginnen te groeien vanwege zijn algehele sterkte. Het platform is voortdurend in ontwikkeling met de steun van een enorm en invloedrijk bedrijf erachter, mensen lijken de munt daadwerkelijk te gebruiken en geloven in de beloften van de mede-oprichter.

Deze en enkele andere details worden beschouwd als de belangrijkste factoren die Cardano’s revalidatie beïnvloeden.

Cardano Mijnbouw

Dus nu we hebben besproken wat Cardano is, kunnen we beginnen met analyseren hoe Cardano te mijnen. Hoewel, zoals je waarschijnlijk al hebt begrepen, de vraag zou moeten zijn: KAN je Cardano van mij minen??

Het korte antwoord op die vraag zou zijn Nee. Cardano-mijnbouw is onmogelijk omdat het geen deel uitmaakt van de “Proof of Work” -consensus. Cardano kan dat echter wel zijn ingezet.

Wat betekent dit? Nou, je houdt gewoon je Cardano portemonnee (de belangrijkste die je kunt gebruiken, heet Daedalus) online, en ontvang op zijn beurt een bepaald percentage van je reeds in bezit zijnde ADA-munten als betaling. Deze methode wordt gebruikt door het “Proof of Stake” -systeem, dat transacties bevestigt via reeds bestaande ADA-munten, in plaats van door hardware te gebruiken (dat zou het geval zijn bij het minen van Cardano).

Cardano Mining: een uitgebreide tutorial over hoe Cardano te mijnen

Als het gaat om “Cardano-mijnbouw”, is dit om een ​​aantal redenen superhandig.

Allereerst hoeft u zich geen zorgen te maken over mijnbouwmethoden. Er is geen cloud-mining, GPU of processor mijnbouw – niks van dat. U bespaart een hoop geld op mijnbouwapparatuur, koeling en elektriciteit, die u vervolgens in de ADA-munt zelf kunt investeren.

Bovendien is het proces * dat * veel eenvoudiger – het enige dat u hoeft te doen is uw portemonnee online te houden en dat is het – de inkomensverdeling zal zichzelf afhandelen. Hoe meer Cardano-munten je bezit en inzet, hoe meer je ontvangt.

De ontwikkelaars beloven ook dat ze tijdens het “Reward Era” constante updates en functies met betrekking tot Cardano zullen vrijgeven.

Gedurende deze periode, inzetpools (hetzelfde als een mijnbouwpool, alleen met het “Proof of Stake” -systeem) zullen tevoorschijn komen en mensen die kleine hoeveelheden Cardano maar deelname aan de transactieprocessen zal in staat zijn om grotere beloningen te ontvangen.

Al met al lijkt het “Proof of Stake” -systeem ringpools te zijn. Het ontwikkelingsteam van de munt is professioneel en ervaren in hun respectievelijke vakgebieden, dus deze cryptocurrency heeft een geweldige ondersteuning en kan blijven groeien en vooruitgaan, zowel in prijs als in technologische termen, zonder een daadwerkelijke Cardano-mijnoptie te hebben..

Overzicht

Nu we het meeste hebben besproken van wat we wilden behandelen, laten we een kort overzicht hebben van wat Cardano is.

De platform (samen met de cryptocurrency) werd ontwikkeld en een jaar geleden uitgebracht, in 2017. Het werd gemaakt door een bedrijf genaamd “Input-Output Honk Kong”, met de CEO van het bedrijf Charles Hoskinson die het project leidde.

De Cardano-cryptocurrency is speciaal omdat deze volledig op onderzoek is gebaseerd en als doel heeft om veiligheid en snelheid in evenwicht te brengen en toch volledig gedecentraliseerd te zijn. De projecten ICO was behoorlijk succesvol en zorgde voor een grote hoeveelheid hype – het is geen verrassing als je van tevoren de prestaties van het team en de heer Hoskinson bekijkt.

Cardano Mining: een uitgebreide tutorial over hoe Cardano te mijnen

Hoe Cardano mijnen? Kun je Cardano mijnen? Nee, nee dat kan je niet. Mijnbouw Cardano is niet mogelijk, maar je kunt Cardano inzetten – de cryptocurrency gebruikt een ‘Proof of Stake’-systeem, dat wordt beschouwd als gunstig aan dat van “Proof of Work”. U houdt gewoon uw Cardano-portemonnee online en ziet uw winst groeien – zo simpel is het!

Gevolgtrekking

Als u op zoek bent naar cryptocurrencies, zou dat beide enigszins zijn populair en voordelig voor de mijne zul je waarschijnlijk tientallen, zo niet honderden kanshebbers tegenkomen. Het kan behoorlijk moeilijk worden om te kiezen, vooral als u weinig tot geen voorkennis hebt over het onderwerp cryptocurrency.

Cardano is zo’n cryptocurrency. Bovendien streven de makers van de munt ernaar om er de BESTE in zijn soort van te maken. En hoewel Cardano de ouderwetse manier is onmogelijk, IOHK biedt een geweldig alternatief voor dat probleem.

Vanwege de mainstream populariteit van cryptocurrency-mining, hebben veel mensen waarschijnlijk nog nooit van staking gehoord. Dit kan vaak ontmoedigend zijn – niet iedereen wil deelnemen aan iets waar ze geen voorkennis van hebben, vooral als er een bekend alternatief is. Maar deze methode van Cardano “mijnbouw” is voordelig op de meeste denkbare manieren – het is (in zekere zin) gratis, vereist geen voortdurende inspanning en is behoorlijk flexibel.

Naast alles, beloven de ontwikkelaars achter Cardano constante updates en verlengingen. Het team lijkt zeer onvermurwbaar te zijn in het produceren van het best mogelijke product – ze houden zich aan hun plannen sinds het begin van de munt.

Dus hoewel Cardano-mijnbouw niets is, is het dat wel mogelijk te verkrijgen het via andere middelen, zoals cryptocurrency-uitwisselingen. Enkele van de meest populaire zijn Coinbase en Binance.

Als het verwerven van cryptocurrency uw belangrijkste doel is en u niet per se geeft om het proces van hoe het wordt gedaan, moet u Cardano eens bekijken. Als u grote hoeveelheden Cardano aanschaft, moet u ook voor een veilige portemonnee zorgen. Enkele van de aanbevolen opties zijn Ledger Nano X en Trezor Model T.

Ledger Wallet-deal nu actief:

Ik hoop dat je deze gids nuttig vond. Veel mensen over de hele wereld geloven in het succes van Cardano en zijn bereid hieraan bij te dragen. Er zijn speciale forums online die u kunt bezoeken en die u kunt doorlezen om een beter begrip van de doelen van de ADA en motiverende factoren als het u nog steeds niet duidelijk is.

Ik wens je veel succes met je Cardano-mijnactiviteiten!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me