Copay Wallet recensie

De juiste portemonnee kiezen is erg belangrijk voor elke crypto-newbie, omdat het kiezen van de verkeerde portemonnee kan betekenen dat je je cryptocurrency voor altijd verliest!

In deze gids ga ik het hebben over een van de populairste crypto-portefeuilles beschikbaar – Copay. Ik ga je vertellen wat voor soort portemonnee het is, hoe het werkt en waarom het zo populair is. Ik zal het je ook laten zien hoe te installeren en gebruik Copay.

Voordat ik aan deze beoordeling van de Copay-portemonnee begin, wil ik u graag wat aanvullende informatie voorstellen waarvan u misschien niet op de hoogte bent.

Voordelen

  • Portemonnee met meerdere handtekeningen
  • Meerdere accounts
  • Open source
  • Gebruikersvriendelijk

Nadelen

  • Geen tweefactorauthenticatie
  • Onbehulpzame klantenondersteuning
  • Beslissingen die worden beïnvloed door BitPay

Plaats uw privésleutel veilig

Er is voorbij 320 miljard dollar waarde van cryptocurrency in de wereld vandaag. Al die cryptocurrency wordt niet bewaard in banken of onder matrassen, het is opgeslagen op enorme digitale grootboeken. Digitale grootboeken zijn databases waar de transactie-informatie van een cryptocurrency wordt vastgelegd. Het meest voorkomende type digitaal grootboek wordt een blockchain.

Voor meer informatie over blockchains, ga naar Blockchain Explained.

Blockchains zijn netwerken van duizenden computers. De computers op deze netwerken worden knooppunten genoemd. Sommige knooppunten bevatten het hele grootboek, andere niet. Degenen die het volledige grootboek bevatten, worden volledige knooppunten genoemd. Klopt toch?

Copay Wallet-beoordeling: blockchain.

Gebruikers hebben alleen toegang tot hun cryptocurrency met een prive sleutel. Er zijn echter twee soorten sleutels en u hebt ze allebei nodig om cryptocurrency te verzenden en te ontvangen. Zij zijn:

  • Publieke sleutel: Dit zijn codes die kunnen zijn gezien door iedereen, en informatie kan worden verzonden via het gebruik van openbare sleutels. Beschouw het als een e-mailadres – als u cryptocurrency naar uw vriend verstuurt, zult u hem om zijn openbare sleutel vragen.
  • Prive sleutel: Deze mag alleen door jou worden gezien. Ze werken op dezelfde manier als uw e-mailwachtwoord. Dit wachtwoord kan echter alleen worden gebruikt om toegang te krijgen tot uw cryptocurrencies – u heeft uw openbare sleutel niet nodig om in te loggen. Cryptocurrencies zijn toegewezen aan privésleutels, geen individuele portemonnees. Geef uw privésleutel nooit prijs en bewaar deze altijd veilig!

Het is erg moeilijk om uw cryptocurrency terug te krijgen als uw privésleutel wordt gestolen. Wie toegang heeft tot de privésleutel, is eigenaar van de cryptocurrency! Het veilig bewaren van uw privésleutel is erg belangrijk.

Dit is waar portemonnees binnenkomen…

Portefeuilles met cryptocurrency bewaar uw privésleutel veilig. Er zijn veel verschillende portefeuilles, zoals softwareportefeuilles, hardwareportefeuilles en portefeuilles voor websites. Er zijn zelfs enkele stukjes papier waarop je sleutels zijn gedrukt! Deze verschillende portemonnees bieden allemaal verschillende beveiligingsniveaus.

Dus, wat voor soort portemonnee is Copay? Dat zoeken we uit…

Laatste Ledger Wallet Coupon gevonden:

Wat is de Copay Wallet?

De Copay portemonnee was gelanceerd in 2015 door een bedrijf genaamd BitPay. BitPay was de eerste Bitcoin-betalingsprovider en stond veel bedrijven toe om Bitcoin voor het eerst als betaling te accepteren. Het is als een cryptoversie van Visa of Mastercard! De dienst werd gelanceerd in mei 2011 en werd in september 2013 door 10.000 verschillende bedrijven gebruikt.


De Copay Bitcoin-portemonnee werd uitgebracht in juni 2015. In 2016 was BitPay aan het verwerken 200.000 Bitcoin-transacties elke maand en Copay werd een van ‘s werelds meest gebruikte crypto-wallets.

Copay is een softwareportefeuille die kan zijn geïnstalleerd op mobiele apparaten en pc’s. Hiermee kunnen gebruikers sleutels opslaan voor twee soorten cryptocurrency: Bitcoin (BTC) en Bitcoin Cash (BCH).

Copay wallet review: Copay gebruikersinterface.

Sommige Bitcoin-portefeuilles gebruiken de hele Bitcoin-blockchain om op de hoogte te blijven van het netwerk. Ze worden full node wallets genoemd. Bitcoin Core is een populaire portemonnee met volledige knooppunten. Copay maakt gebruik van eenvoudige betalingsverificatie om op de hoogte te blijven van het netwerk. Dit betekent dat het een portemonnee met een lichte knoop is.

Opmerking: eenvoudige betalingsverificatie (SPV) gebruikt informatie van servers van derden in plaats van een blockchain. Copay gebruikt informatie van BitPay’s servers om up-to-date te blijven.

Nu je weet wat voor soort portemonnee Copay is, laten we eens kijken naar enkele van de voor- en nadelen …

De Copay Bitcoin-portemonnee heeft veel fans gewonnen met zijn functies. Laten we eens kijken wat goed en slecht is aan de Copay Bitcoin-portemonnee …

PROS Nadelen

✓ Meerdere handtekeningen: Met de Copay-portemonnee kunnen meer dan één gebruiker dezelfde portemonnee gebruiken. Denk aan portefeuilles met meerdere handtekeningen als gezamenlijke bankrekeningen. Ze zijn geweldig voor bedrijven waar meerdere mensen het eens moeten worden voordat transacties kunnen worden uitgevoerd.

✓ Meerdere accounts: Met Copay kunnen gebruikers meerdere privésleutels in dezelfde portemonnee maken. U kunt bijvoorbeeld een portemonnee voor u hebben en een voor uw vriend.

✓ Open source: De portefeuillecode van Copay is online waar iedereen deze kan zien en wijzigingen kan voorstellen. Dit is goed voor gebruikers omdat het ontwikkelaars in staat stelt eventuele problemen met de Copay-software te zien en deze op te lossen. Door open source te zijn, is Copay veiliger in gebruik en gemakkelijker te vertrouwen.

✓ Gratis te gebruiken: Er zijn geen kosten voor de Copay-portemonnee. U moet echter transactiekosten betalen voor het netwerk dat u gebruikt. Transactiekosten op het Bitcoin- en Bitcoin Cash-netwerk variëren.

✓ Gebruiksvriendelijk: Copay heeft een eenvoudige en gemakkelijk te gebruiken interface. Beginners zullen zonder problemen leren hoe ze het platform en zijn functies moeten gebruiken.

✓ HD-instellingen: Dit heeft niets te maken met de beeldkwaliteit van Copay! HD betekent een hiërarchische deterministische. Dit is een gecompliceerde manier om te zeggen dat u een back-up van uw Copay-portemonnee kunt maken met seed-zinnen. Seed-zinnen zijn als lange wachtwoorden die u helpen uw sleutels terug te vinden als ze verloren gaan. Als u bijvoorbeeld de computer verliest waarop uw Copay-portemonnee is geïnstalleerd, kunt u uw seed-zinnen gebruiken om toegang te krijgen tot uw cryptocurrency.

✓ Veelzijdigheid: Dit betekent dat de Copay wallet op verschillende besturingssystemen kan worden gebruikt. Copay kan worden gebruikt met Android-, iOS-, Windows-, Linux- en Mac-systemen. Het is dus een portemonnee voor mobiel en desktop die u op veel verschillende apparaten kunt gebruiken. Het kan ook worden gekoppeld aan een hardware wallet. Het wordt altijd aanbevolen dat gebruikers verschillende soorten wallets hebben.

✓ Bitcoin-betalingsprotocol: De Copay-portemonnee gebruikt het Bitcoin Payment Protocol (BIP) om ervoor te zorgen dat gebruikers geen cryptocurrency naar de verkeerde adressen sturen. Dit is een veel voorkomend probleem. Adressen zijn slechts lange rijen letters en cijfers die gebruikers gemakkelijk kunnen misleiden. Als dit gebeurt, kan de cryptocurrency die u probeert te verzenden, verloren gaan. BIP controleert of het adres correct is voordat u iets verzendt.

✗ BitPay: De Copay-portemonnee is geproduceerd door BitPay, dus de beslissingen die het bedrijf neemt, hebben hier invloed op. In 2017 ondersteunde BitPay hard werken aan de Bitcoin-blockchain genaamd BTC1. Door dit te doen, zei BitPay dat ze dachten dat BTC1 “de echte Bitcoin” was. Het adviseerde zijn gebruikers om over te schakelen naar de nieuwe cryptocurrency. BTC1 was echter niet voldoende uitgeprobeerd en getest, dus het mislukte. Nu vertrouwen sommige gebruikers BitPay of Copay niet met hun geld.

✗ Geen tweefactorauthenticatie: Bij tweefactorauthenticatie heeft een gebruiker twee soorten wachtwoorden nodig om toegang te krijgen tot zijn account. De eerste is een wachtwoord dat door de gebruiker is ingesteld. De tweede is een code die naar een mobiel apparaat wordt gestuurd of is gemaakt door een app zoals Google Authenticator. De Copay wallet biedt deze service niet, terwijl andere wallets zoals Coinbase dat wel doen.

✗ Lichtknooppunt: Sommige critici denken dat lichte knooppunten niet zo veilig zijn als volledige knooppunten. Bovendien heeft de cryptogemeenschap een hekel aan servers van derden! Lichtknooppunten zijn echter sneller en nemen minder ruimte in op uw apparaat.

✗ Gebruikersondersteuning: Copay is traag geweest om gebruikers met problemen te helpen. Sommige gebruikers hebben problemen gemeld en moesten weken wachten op een antwoord. De meeste problemen hebben te maken met hoe de portemonnee functioneert als een lichtknooppunt. Als de BitPay-servers uitvallen, kunnen Copay-transacties verloren gaan of worden vertraagd.

Nu heb je gezien wat goed is aan de Copay Bitcoin-portemonnee en wat niet zo goed is. Vervolgens wil ik een zeer belangrijke vraag beantwoorden …

Vergelijk Copay Wallet zij aan zij met anderen

Wist je dat?

Vergelijk Copay Wallet zij aan zij met anderen

Alle Crypto Exchanges lijken misschien op u, maar dat zijn ze NIET allemaal hetzelfde!

Ja! Laat me de vergelijkingstabel zien

Hoe veilig is Copay?

Geen enkele andere functie is belangrijker voor een crypto-portemonnee dan beveiliging. De Copay-portemonnee is een kluis portemonnee, maar er zijn in het verleden enkele problemen opgetreden…

De CEO van BitPay was de slachtoffer van een phishingaanval in 2015 en verloor 5.000 BTC. Dergelijke hacks komen vrij vaak voor en kunnen bij elke financiële organisatie voorkomen. Bij een dergelijke aanval ziet het bedrijf er slecht uit, maar de beveiliging van de Copay-portemonnee was niet de schuldige.

Notitie: Een phishing-aanval is een truc die hackers gebruiken om mensen persoonlijke informatie zoals wachtwoorden en gebruikersnamen te laten vrijgeven.

Copay is niet zo veilig als full node wallets zoals Ledger of Coinbase. Copay biedt zijn gebruikers echter een softwareplatform die kan worden gekoppeld aan een hardware wallet. Voor de meeste gebruikers is dit meer dan voldoende beveiliging.

De veelzijdigheid van Copay lost ook het probleem op van tweefactorauthenticatie. Copay heeft niet echt tweefactorauthenticatie nodig, omdat gebruikers het zowel op hun telefoons als op hun pc kunnen installeren.

Copay wallet review: Copay gebruikersinterface.

Dit betekent dat één apparaat een extra beveiligingslaag naar de andere. Er kan worden gesteld dat dit systeem net zo veilig is als de tweefactorenbeveiliging die wordt aangeboden door platforms zoals Coinbase.

De meest indrukwekkende beveiligingsfuncties zijn de Copay portemonnee heeft zijn de multi-signature HD-instellingen. Deze alleen al maken de Copay-portemonnee veiliger dan de meeste. En vergeet niet dat de code van Copay open source is, dus deze wordt altijd herzien en bijgewerkt met verbeteringen.

Over het algemeen is de Copay-portemonnee een beveiligd platform om Bitcoin op te slaan en Bitcoin Cash. De betrouwbaarheid wordt echter altijd beïnvloed door de servers die worden gebruikt voor netwerkupdates.

Tot nu toe heb je geleerd over de functies die Copay biedt. Voor de rest van deze Copay wallet review, zal ik je laten zien hoe je een Copay account opzet en gebruikt …

Een Copay-account opzetten

1. Ga naar het Copay startpagina. Klik op Koop Copay.

Copay wallet review: Copay homepage.

2. Kies het besturingssysteem dat u gebruikt. Ik gebruik bijvoorbeeld Windows, dus ik klik op Download voor Windows.

Copay wallet review: Copay Wallet op verschillende besturingssystemen.

3. U wordt omgeleid naar GitHub waar u moet kiezen welke versie van de software u wilt installeren. De meest recente versie staat bovenaan de lijst. Download het!

Een snelle tip: Zorg ervoor dat uw apparaat vrij is van malware voordat u portefeuillesoftware downloadt.

Eventuele virussen op uw pc of mobiele telefoon kunnen de beveiliging van uw portemonnee aantasten.

Copay wallet review: Copay wallet-bestanden.

4. Als het downloaden is voltooid, opent u het Copay-installatieprogramma en volg de instructies. Het installatieprogramma heeft veel nuttige informatie over uw nieuwe portemonnee.

Copay wallet review: maak een wallet aan.

5. Vergeet niet om een ​​back-up van uw portemonnee te maken door de seed-zinnen op te schrijven die het installatieprogramma u geeft. Deze stap is erg belangrijk! Je seed-zinnen zien er ongeveer zo uit:

Copay Wallet Review: Seed-zinnen.

En dat is alles, u bent klaar om cryptocurrency te verzenden en te ontvangen!

Nu laat ik u zien hoe u uw Copay Bitcoin-portemonnee gebruikt…

Hoe Copay te gebruiken

1. U moet uw openbare adres weten voordat u cryptocurrency kunt ontvangen. Klik hiervoor op het Te ontvangen pictogram op de taakbalk. U krijgt uw adres te zien in een lange coderegel en een QR-code. Dit is de informatie die u nodig heeft om geld te ontvangen.

Copay wallet review: Copay wallet genereerde QR bitcoin-adres

2. Nu kunt u geld naar uw portemonnee laten sturen. U kunt dit doen door een betaling ontvangen van een andere gebruiker. Of als u de portemonnee zelf wilt financieren, kunt u wat Bitcoin of Bitcoin Cash kopen bij een beurs zoals Coinbase en deze naar het adres van uw portemonnee sturen.

Hier is hoe uw portemonnee eruit zal zien wanneer er Bitcoin in zit:

Copay Wallet Review: persoonlijke portemonnee.

3. Om Bitcoin te verzenden, klikt u op de Sturen pictogram op de taakbalk. U moet nu het openbare adres invoeren van de gebruiker naar wie u Bitcoin wilt verzenden. Voer eenvoudig de hoeveelheid Bitcoin in die u wilt verzenden en klik Sturen. Het is echt zo eenvoudig!

Een korte opmerking over transactiekosten

Zoals ik al eerder zei, zijn er geen kosten voor de Copay-portemonnee. Wanneer mensen praten over de kosten van de Copay-portemonnee, hebben ze het eigenlijk over de transactiekosten voor het netwerk. Er is geen manier om deze kosten te vermijden, maar u kunt zelf bepalen hoeveel u voor elke transactie betaalt.

Klik hiervoor op het Instellingen pictogram op de taakbalk en selecteer Beleid voor Bitcoin-netwerkkosten. Kies nu een tariefinstelling. Onthoud gewoon dat hoe minder u betaalt, hoe langzamer uw transactietijd zal zijn. Dus als u wilt dat uw transactie snel verloopt, selecteert u Dringend. Als u het niet erg vindt om te wachten, selecteert u Super economie.

Gevolgtrekking

De Copay Bitcoin-portemonnee komt van een van ‘s werelds beste Bitcoin-betalingsproviders. Het is gemakkelijk te gebruiken, veilig en heeft voldoende functies om de meeste gebruikers tevreden te houden. Het is de perfecte portemonnee voor gezinnen en bedrijven, maar ook voor gebruikers die geld willen verdelen over aparte rekeningen.

Het belangrijkste nadeel van Copay is dat het is niet rechtstreeks gekoppeld aan een blockchain. Dit betekent dat de betrouwbaarheid ervan kan worden aangetast als de servers die het gebruikt problemen ondervinden. Als deze problemen optreden, lost Copay ze niet altijd snel op.

Tabel: de Copay-portemonnee en de Ledger Nano S

De Copay-portemonnee is echter nog steeds een van de betere op de markt. Als u denkt dat Copay de portemonnee voor u is, waar wacht u dan nog op? Volg mijn eenvoudige instructies en ga aan de slag!

Mocht u willen uitchecken meer aanbevolen crypto-portefeuilles, je moet zeker gaan voor Coinbase, Ledger Nano S of Trezor. Deze portemonnees lijken de meest betrouwbare op de markt te zijn.

De inhoud die op deze website wordt gepubliceerd, is niet bedoeld om enige vorm van financieel, beleggings-, handels- of enige andere vorm van advies te geven. BitDegree.org onderschrijft of raadt u niet aan om enige vorm van cryptocurrency te kopen, verkopen of aan te houden. Raadpleeg uw financieel adviseur voordat u financiële investeringsbeslissingen neemt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map