De blockchain-wereld heeft een opmerkelijk verhaal geproduceerd in de naam van CryptoKitties, waar mensen virtuele katten kunnen kopen, fokken en verhandelen. Maar laat me raden, je vraagt ​​je af wat het is en hoe het allemaal werkt? Nou, je bent bij ons aan het juiste adres!

Wist je trouwens dat het Ethereum-spel ‘CryptoKitties’ in december 2017 zo populair werd dat het verantwoordelijk was voor 25% van al het Ethereum-verkeer? Gek, ik weet het!

In afwachting van ethereum-transacties na de release van CryptoKitties

Hoe dan ook, deze complete CryptoKitties-beginnersgids zal je alles vertellen wat je moet weten, inclusief hoe het verhaal begon, hoe hun genetische algoritme-technologie werkt en vooral hoe je CryptoKitties kunt spelen.!

Als je al zeker bent van je kennis van CryptoKitties, ga dan gerust naar het gedeelte ‘Hoe speel je CryptoKitties’..

Dus waar wacht je op? Laten we beginnen!


Wat is CryptoKitties?

CryptoKitties is gemaakt door de Canadese startup Axiom Zen in december 2017. Axiom Zen is betrokken bij veel verschillende dingen, zoals softwareontwikkeling en virtual reality, maar CryptoKitties is tot nu toe een van hun meest succesvolle projecten geweest.!

Laatste Coinbase-coupon gevonden:

De oprichters wilden een Ethereum-spel maken waarmee iedereen ter wereld virtuele katten zou kunnen bezitten die zijn gemaakt op basis van een slim contract. Elke kat die wordt gemaakt, is uniek, met inbegrip van verschillende kleuren vacht, ogen en haar!

Er zijn ook verschillende CryptoKitty-geslachten, die hun naam ontlenen aan een mannelijk of vrouwelijk paard! Een mannelijke CryptoKitty wordt een Sire genoemd en vrouwtjes worden Dames genoemd!

Zie het als het DNA van een mens. Iedereen op de planeet heeft een uniek intern DNA dat nooit hetzelfde is als dat van iemand anders, en dat is hetzelfde met CryptoKitties! De technologie die dit ondersteunt, staat bekend als het genetische algoritme, dat ik later in meer detail zal uitleggen.

Hoewel CryptoKitties een spel wordt genoemd, kun je eigenlijk niets anders met ze doen dan ze kopen, kweken en verkopen.

Sommige katten zijn veel zeldzamer dan andere en deze kunnen voor veel geld worden verkocht. In sommige gevallen hebben mensen meer dan $ 100.000 dollar betaald voor een enkele kat!

Logo van Cryptokitties

Herinner je je het Pokémon-kaartspel nog, waar je een pakket zou kopen en hoopte een zeldzame kaart zoals Charizard te krijgen? Nou, CryptoKitties lijkt erg op elkaar, want wanneer nieuwe katten worden gemaakt, worden ze willekeurig gegenereerd op basis van een slimme contractcode!

Is CryptoKitties een cryptocurrency?

Mensen maken vaak de fout dat het bezitten van CryptoKitties hetzelfde is als het bezitten van een cryptocurrency zoals Bitcoin of Litecoin. Nou, dat is het niet! CryptoKitties hebben geen waarde buiten het netwerk en kunnen ook niet worden verhandeld met andere digitale tokens of munten op uitwisselingen van derden. Omdat mensen echter bereid zijn er geld voor te betalen, zijn CryptoKitties eigenlijk ‘blockchain-activa’.

CryptoKitties worden gemaakt bovenop de Ethereum-blockchain en het zijn ERC-721-tokens. ERC staat voor Ethereum Request for Comments. Er zijn veel variaties op ERC, met als meest populaire ERC-20. ERC-20-tokens kunnen echter niet van elkaar worden onderscheiden, wat betekent dat ze fungibel zijn.

Een realistisch voorbeeld van een vervangbaar activum is de Amerikaanse dollar. Als u iemand een biljet van $ 20 leent, zal het waarschijnlijk niet hetzelfde biljet zijn dat u hem hebt gegeven als hij / zij u terugbetaalt. Dit maakt niet uit, want welke notitie ze je ook geven, het heeft dezelfde waarde en kan op dezelfde manier worden uitgegeven.

ERC-721-tokens zijn niet-vervangbaar. Dit betekent dat elk token uniek is en onafhankelijk kan worden geverifieerd. Zie dit als het bezitten van een stuk land. Hoewel er veel verschillende percelen in de wereld zijn, is het perceel dat u bezit uniek! Dit is hetzelfde als CryptoKitties!

Waar komen CryptoKitties vandaan??

De allereerste CryptoKitty werd geboren op 2 december 2017. Sinds die datum is er elke 15 minuten een nieuwe gecreëerd door de Ethereum-blockchain, wat zal gebeuren tot november 2018. Deze CryptoKitties worden Generation-0-poesjes genoemd en er zullen er 50.000 zijn. van hen in totaal.

CryptoKitties kunnen echter ook op een andere manier worden aangemaakt! Weet je nog hoe ik je eerder vertelde dat je zowel mannelijke als vrouwelijke CryptoKitties kunt krijgen? Nou, net als echte kittens kunnen CryptoKitties met elkaar fokken om nieuwe CryptoKitties te maken!

waar komen cryptokitties vandaan

De gemakkelijkste manier om te fokken is als je zowel een vader (reu) als een dame (vrouw) bezit. Als u er echter maar één heeft, kunt u iemand anders zoeken om u te helpen!

Stel dat u een Sire (reu) CryptoKitty bezit en deze wilt fokken. Je zou iemand moeten vinden die een Dame (vrouwelijke) CryptoKitty bezat, en als je dat eenmaal hebt gedaan, kun je het fokproces starten!

Het belangrijkste om te onthouden is dat de eigenaar van een Dame (vrouw) de pasgeboren CryptoKittie mag houden! Als je echter alleen een vader (man) hebt, kun je nog steeds geld verdienen, omdat je de eigenaar van een dame (vrouw) een Siring-vergoeding kunt vragen! In tegenstelling tot Generation-0 CryptoKitties die zijn gemaakt door de ontwikkelaars, is er geen limiet aan het aantal CryptoKitties dat je kunt maken door te fokken!

Wanneer een nieuwe CryptoKitty wordt geboren, erven ze enkele attributen van hun ouders. Interessant genoeg noemen de CryptoKitty-ontwikkelaars deze “Cattributes”! Zie het als een pasgeboren menselijke baby. Ze nemen misschien het zwarte haar van hun moeder en de kromme neus van hun vader.

De baby kan echter ook unieke eigenschappen hebben, zoals hele grote voeten! Dit is hetzelfde als een pasgeboren CryptoKitty en ze worden willekeurig gegenereerd! Vergeet niet dat hoe zeldzamer de kenmerken van de pasgeborene zijn, hoe meer waarde het kan hebben!

Dus nu je weet waar ze vandaan komen en hoe nieuwe worden geboren, ga ik het nu hebben over de CryptoKitty-marktplaats!

De CryptoKitty-marktplaats

Weet je nog hoe ik zei dat CryptoKitties een blockchain-asset is? Dat betekent dat u ze op een open markt kunt kopen, verhandelen en verkopen!

Ten eerste worden katten van generatie-0 als de meest waardevolle katten beschouwd, aangezien er maar 50.000 katten zullen zijn. Deze zijn oorspronkelijk eigendom van de ontwikkelaars van het platform, dus als ze ze verkopen, behouden ze alle winst. Als een verdere opmerking, de ontwikkelaars maken ook een winst van 3,75% op elke nu-Generation-0-transactie die op de markt plaatsvindt.

Hoe dan ook, de markt lijkt erg op eBay, omdat je een lange lijst met CryptoKitties zult zien die je kunt kopen. De valuta die wordt gebruikt om ze te kopen, is Ethereum (ETH). Elke CryptoKitty heeft een andere prijs en is afhankelijk van hoe zeldzaam ze zijn.

Zodra u besluit er een te kopen, wordt het CryptoKitty-token automatisch naar uw ERC-271-portemonnee gestuurd, dus het is heel eenvoudig te gebruiken. Als u uw CryptoKitty wilt verkopen, kunt u beslissen voor hoeveel ETH u deze wilt verkopen. Zodra iemand het bij u koopt, wordt de ETH rechtstreeks naar uw portemonnee gestuurd!

Notitie: Het CryptoKitty-platform gebruikt de MetaMask-portemonnee, die u moet installeren. Ik zal dit in meer detail uitleggen over het kopen van een gids.

Aangezien er duizenden verschillende CryptoKitties te koop zijn, kunt u de zoekresultaten sorteren. U kunt het bijvoorbeeld sorteren op leeftijd, generatienummer of waarde!

De marktplaats CryptoKitties is meteen een succes sinds de lancering in december 2017. In de eerste week meldden zich meer dan 60.000 mensen aan, met een totaal van $ 5 miljoen aan CryptoKitty-verkopen! Slechts een week later steeg dit tot 150.000 gebruikers en werd er voor $ 15 miljoen aan CryptoKitties verkocht!

Cryptokitties cumulatieve verkoop

Een ding om te onthouden is dat elke keer dat u een CryptoKitty koopt, verkoopt, fokt of verhandelt, u transactiekosten voor Ethereum blockchain moet betalen..

Notitie: Er zijn kosten vereist om transacties op de Ethereum-blockchain te voltooien en staan ​​bekend als GAS. Deze vergoedingen betalen mijnwerkers die helpen bij het verifiëren van transacties. Naarmate het netwerk steeds drukker wordt, stijgt de prijs van GAS. Voor meer informatie over hoe de Ethereum-blockchain werkt, zie mijn gids hier!

Naarmate het spel steeds populairder werd, werden de transactietijden langzamer. Om dit probleem op te lossen, besloten de ontwikkelaars de GAS-kosten te verhogen om ervoor te zorgen dat mensen niet lang hoefden te wachten voordat hun CryptoKitty-transactie was voltooid..

Dus nu je weet hoe de online marktplaats werkt, gaat het volgende deel van mijn CryptoKitties-gids praten over hoe het genetisch algoritme werkt!

Genetisch algoritme

De belangrijkste technologie die elke CryptoKitty uniek maakt, is de functie Genetisch algoritme. De terminologie kan best moeilijk te begrijpen zijn, dus ik ga het op een heel eenvoudige manier uitleggen!

Misschien herinner je je nog hoe ik eerder heb uitgelegd dat de unieke eigenschappen van een CryptoKittie vergelijkbaar zijn met die van het DNA van een mens, dat informatie weergeeft over hoe je lichaam werkt. Je DNA bepaalt alles over jou, zoals of je steil haar hebt, of je lang of klein bent of welke huidskleur je hebt!

In de wereld van CryptoKitties bepaalt het genetische algoritme de achtergrondkleur, gezichtsuitdrukking, of de kat strepen heeft en de patronen op hun vacht!

In een menselijk lichaam bestaat DNA uit heel veel verschillende eiwitten die op een bepaalde manier met elkaar verbonden zijn. Het genetische algoritme gebruikt echter in plaats daarvan getallen! Waar een mens wordt geboren met een 50/50 mix tussen moeder en vader, zijn de genen van hun ouders gemengd.

Wanneer we het hebben over het genetische algoritme, wordt dit een cross-over genoemd. Laten we eens kijken naar mijn voorbeeld hieronder.

Menselijk DNA Genen van Moeder crossover met genen van Vader = DNA van baby

CryptoKitty-DNA 01011101 (uniek nummer Dame) crossover met 011110010 (uniek nummer van Sire) = 010110010 (uniek aantal pasgeboren CryptoKitty)

Binair DNA van cryptokitty

Zoals u in het bovenstaande voorbeeld kunt zien, zijn de nummers die worden gebruikt om een ​​unieke CryptoKitty te genereren binair, wat betekent dat alleen 0 en 1 worden gebruikt. Bovendien kunnen geen twee sets cijfers ooit hetzelfde zijn, wat ervoor zorgt dat uw pasgeboren CryptoKitties uniek zijn!

Vergeet niet dat hoewel de nieuwe CryptoKitty zeer vergelijkbare functies zal hebben als zijn ouders, er ook kleine verschillen zullen zijn. De meest waardevolle fokkerij wordt gedaan door degenen die zowel een zeldzame Dame als een zeldzame Sire gebruiken!

Alle bovenstaande codes worden gegenereerd via slimme Ethereum-contracten, wat betekent dat alles is geautomatiseerd. Wanneer u bijvoorbeeld besluit om te fokken, worden de individuele binaire codes van de Dame en Sire naar de blockchain gestuurd en retourneert het slimme contract een nieuwe code, namelijk de pasgeboren Crypto Kitty..

Elk smart contract van CryptoKitty wordt gehost door een gedecentraliseerde applicatie, ook wel een dApp genoemd. Het CryptoKitties-platform is een van de meest succesvolle dApps aller tijden en het stelt het genetisch algoritme in staat om te worden omgezet in visuele objecten die op schattige katten lijken! Best verbazingwekkend, is het niet?

Voor een meer gedetailleerde uitleg over hoe slimme contracten en dApps werken, zie mijn gids hier!

Dus nu je begrijpt hoe genetisch algoritme werkt, ga ik je een korte demonstratie geven over hoe je aan de slag kunt gaan met CryptoKitties!

Hoe CryptoKitties te spelen

Koop wat Ethereum

Voordat u aan de slag kunt met CryptoKitties, moet u wat Ethereum (ETH) kopen. De eenvoudigste manier om dit te doen is met Coinbase, aangezien u gemakkelijk en snel een aantal kunt kopen met uw bankpas / creditcard of bankrekening. Om mijn gids te zien over het kopen van Ethereum met Coinbase, Klik hier!

Installeer MetaMask

Als je eenmaal wat ETH hebt gekocht, moet je nu een virtuele portemonnee met de naam MetaMask installeren. Dit is de portemonnee die compatibel is met het CryptoKitties-platform en waarmee u katten kunt kopen, fokken en verkopen.

De MetaMask-portemonnee is heel eenvoudig te gebruiken en je kunt hem zelfs installeren als een Google Chrome-extensie! Zodra u MetaMask heeft ingesteld, brengt u uw ETH erin over.

Maak een CryptoKitties-account aan

 1. Nu u een MetaMask-portemonnee heeft die met ETH wordt gefinancierd, kunt u de CryptoKitties-website bezoeken en een account aanmaken. Hier is de link!
 2. U moet eerst uw e-mailadres invoeren en een bijnaam kiezen. Zoals u in de onderstaande schermafbeelding zult zien, wordt uw MetaMask-portefeuilleadres automatisch ingevoegd.

  Cryptokitties metamask wallet-adres

 3. U krijgt nu de algemene voorwaarden van CryptoKitties te zien. Zorg ervoor dat u ze leest voordat u klikt Mee eens!

 4. Vervolgens zal een MetaMask-pop-upvenster u vragen om u aan te melden bij CryptoKitties. Klik op Inloggen

  MetaMask-melding

 5. Je zou nu op het CryptoKitties-platform moeten zijn, wat betekent dat je met succes een account hebt geopend!

Hoe CryptoKitties te kopen

Als je tot nu toe alle stappen hebt gevolgd, zou je nu een MetaMask-portemonnee moeten hebben die is gefinancierd met ETH en je op het CryptoKitties-platform moeten bevinden met een geregistreerd account. Het is nu tijd om wat CryptoKitties te gaan kopen!

 1. Klik bovenaan de pagina op Marktplaats

  Marktplaats voor cryptokitties

 2. Zoals je op de onderstaande schermafbeelding kunt zien, zijn er 140.000 unieke CryptoKitties om uit te kiezen! Dat is veel fokken!

  Cryptokitties

 3. Als u op het Filter -knop, kunt u selecteren welk type CryptoKitty u wilt kopen.

  Cryptokitty-typen

 4. Zoals je hieronder zult zien, is de duurste CryptoKitty die te koop is geprijsd op 100.000 ETH! Vanaf mei 2018 is dat meer dan waard $ 60 miljoen! Dat valt buiten mijn prijsklasse, dus ik ga in plaats daarvan de goedkoopste kopen
 5. Ik hou van het uiterlijk van Kitty 702165 die 0,002 ETH kost. Klik op de foto van degene die u wilt kopen.

  Cryptokitty-typen

 6. Nu moet je op de sinaasappel klikken Koop nu knop!
 7. Voordat de transactie is voltooid, moet u het bedrag bevestigen. Als u tevreden bent, klikt u op Oké, koop deze Kitty. Hoe cryptokitty te kopen
 8. Er wordt nu een MetaMask-pop-upvenster weergegeven met de details van de transactie en de GAS-kosten. Klik ten slotte op om uw transactie te voltooien Bevestigen.

  Metamask-melding om transactie te bevestigen

Dat is het, je hebt zojuist je eigen CryptoKitty gekocht! Zodra de Ethereum-blockchain de transactie verwerkt (wat niet langer dan een paar minuten zou moeten duren), wordt het token weergegeven in uw MetaMask-portemonnee!

Hoe een CryptoKitties te fokken

Nu je weet hoe je Crypto Kitties moet kopen, ga ik je nu snel laten zien wat je moet doen om het te fokken!

Het is belangrijk om te onthouden dat alleen de Dame (moeder) de Crypto Kitty mag houden, dus als je een vader (vader) hebt, krijg je niets. Sommige mensen brengen echter kosten in rekening voor deze service (bekend als Siring-vergoeding) als ze een zeldzame vader hebben!

Weet je nog dat ik zei dat Generation-0-munten het meeste waard zijn, aangezien er maar 50.000 zullen zijn? Als een Generation-0 Dame fokt met een Generation-0 Sire, dan zal het een Generation-1 CryptoKitty produceren..

In een ander voorbeeld, als een Generation-2 Dame fokt met een Generation-4 Sire, zal hij een Generation-6 CryptoKitty produceren! Hoe lager de generatie, hoe duurder de Siring-vergoeding!

 1. Klik bovenaan het scherm op het Zoeken doos.
 2. Vink onder het zoekvak het vakje naast aan Siring.
 3. Soms vind je Sire’s die graag gratis fokken, wat geweldig is! Ik vind het uiterlijk van Kitty 5144811 mooi. Zoek de vader waarmee je wilt fokken en klik op de foto.
 4. Klik vervolgens op het roze Ras nu knop

  Cryptokitty fokken

 5. Nu moet je selecteren welke van je Dame’s je wilt fokken! Klik op Selecteer een kat om het proces te voltooien. Zodra u de transactie bevestigt, wordt het nieuwe CryptoKitty-token naar uw MetaMask-portemonnee gestuurd!

  Cryptokitties fokken

Gevolgtrekking

Ik hoop dat je genoten hebt van mijn Crypto Kitties-gids! Ik vind het verbazingwekkend hoe populair deze game in zo’n korte tijd is geworden!

Dus, wat vind je van CryptoKitties? Denk je dat je zelf een CryptoKitty gaat kopen? Zo ja, wat voor soort kat zoekt u? Het hangt allemaal af van hoeveel geld je wilt uitgeven, denk ik. Generatie-0 Dame’s zullen altijd de duurste zijn omdat je altijd de pasgeboren fiche mag houden!

Als je mijn gids van begin tot eind leest, zou je ook moeten begrijpen hoe het genetische algoritme werkt. Het is echt gaaf dat de slimme contracttechnologie op dezelfde manier werkt als DNA!

Eindelijk zou je nu in staat moeten zijn om het Crypto Kitties-platform alleen te gebruiken. Als je besluit er een te gaan kopen, laat me dan weten welke CryptoKitty je hebt gekocht. Ik zou graag zien hoe het eruit ziet!

Dus dat is het. Dat is mijn gids voor het spelen van het ongelooflijk populaire kattenfokspel, CryptoKitties!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me