Dash Mining: complete startersgids voor mijnbouw Dash Coin

dash digitaal contant geldEr zijn veel dingen die fans van cryptocurrency kunnen doen om geld te verdienen. Dash mining is er een van. Lees deze tutorial en kijk waar Dash over gaat. Als je het leuk vindt wat je leest, overweeg dan zelf Dash mining.

In deze tutorial vertellen we je alles wat je moet weten om aan de slag te gaan. Wat is dash mining, welke hardware heb je nodig, hoeveel kun je verwachten om te minen? Dit zijn allemaal vragen die we zullen beantwoorden.

Ook als het gaat om Dash-cryptocurrency, kunt u ervoor kiezen kopen of ruilen het. Er zijn meerdere platforms waarmee u dat kunt doen. Coinbase en Binance zijn enkele van de meest populaire.

Ben je klaar om te leren hoe je een dash-munt kunt delven? Laten we gaan!

Wat is Dash Mining?

Voordat we leren wat dash mining is en wat je nodig hebt om aan de slag te gaan, moeten we eerst de Dash-munt zelf bespreken. Wie weet, vind je het idee van Dash misschien belachelijk en heb je geen zin om betrokken te raken bij het minen van Dash-munten.

Laatste Coinbase-coupon gevonden:

Wat is Dash?

Dash is een altcoin. De oprichters hebben de naam gecreëerd door de woorden digitaal en contant geld te combineren. Het is een altcoin gericht op het maken van een cryptocurrency, wat handig is voor betalingen. Het wordt verzameld door een proces dat bekend staat als Dash-muntenmijnbouw.

Iedereen maakt reclame voor cryptocurrencies als de volgende evolutionaire stap in de financiële wereld. Dat is niet het geval. De UI (User Interface) is te ingewikkeld. Het betalingsproces duurt te lang. Het is moeilijk te gebruiken in het echte leven.

Dash belooft deze problemen op te lossen.

Deze cryptocurrency herleidt mijnwerkersprikkels om het hele systeem te versnellen.

Het is standaard dat de miner die de hash-functie oplost de volledige beloning krijgt. Het Dash-systeem verdeelt de beloning op drie manieren. 45% gaat naar de mijnwerker, 45% gaat naar de Masternode en 10% valt naar de schatkist.

Wat zijn Masternodes? Het zijn gebruikers die ten minste 1.000 Dash bezitten en ermee instemmen hun systeem 24/7 online te houden. Masternodes onderhouden de InstantSend- en PrivateSend-functies van Dash en stemmen op cruciale zakelijke beslissingen.

Er wordt verwacht dat Masternodes de beste beslissing voor iedereen willen nemen. De 1.000+ Dash die ze bezitten, stimuleert hen immers om ervoor te zorgen dat Dash succesvol is.


Definities:

altcoin – cryptocurrency vrijgegeven na het succes van Bitcoin.

hash-functie – een moeilijk wiskundig probleem dat de blockchain versleutelt.

miner – blockchain-gebruiker die zijn computer gebruikt om hash-functies op te lossen. Het oplossen van de functie beloont de mijnwerker eerst met de bijbehorende munt.

Vergelijk Crypto Exchanges zij aan zij met anderen

Wist je dat?

Heeft u zich ooit afgevraagd welke crypto-uitwisselingen het beste zijn voor uw handelsdoelen??

Zien & vergelijk TOP3 crypto-uitwisselingen naast elkaar

Hoe is Dash gedolven??

Voordat u leert hoe u Dash-munten kunt delven, moet u weten wat er überhaupt nodig is. Het proces voor het minen van Dash is hetzelfde als bij elke andere cryptocurrency. U stelt uw computer in, verbindt deze met internet en laat hem met rust.

Mensen over de hele wereld doen elke seconde transacties en registreren deze. Het probleem is dat mensen proberen het systeem voor de gek te houden.

Om dit te voorkomen maakt de Dash blockchain gebruik van een concept dat bekend staat als Proof of Work en miners.

De computers van mijnwerkers krijgen een wiskundig probleem om op te lossen. Dit rekenprobleem wordt moeilijker naarmate er meer mijnwerkers tegelijk zijn. Degene die het als eerste oplost, mag het nieuwe blok in de blockchain maken.

Met dit Proof of Work verdient de mijnwerker Dash voor zijn inspanningen. Nu controleert de rest van de blockchain de mijnwerkersversie van het grootboek met die van henzelf.

Als de twee overeenkomen, bereikt de blockchain consensus en begint het proces opnieuw.

De mensen die de mijnbouwactiviteiten van Dash uitvoeren, zijn essentieel voor de functionaliteit van de blockchain. Het is belangrijk om te werken dat ook zeer goed kan worden gecompenseerd met krachtige apparatuur om te helpen.

Wat heb ik nodig voor mijn Dash?

Je hebt twee dingen nodig om Dash te minen: een computer en een internetverbinding.

Er zijn drie verschillende manieren om in Dash-muntenmijnen te komen. U kunt de CPU van uw computer gebruiken. U kunt het proces via de GPU uitvoeren. Of u kunt gespecialiseerde ASIC-computers gebruiken.

Het CPU-gebaseerde Dash-mijnbouwproces is het goedkoopste. Het is ook de langzaamste. De CPU is veel langzamer dan de andere twee opties. Een van de beste consumenten-CPU’s op de markt, de Intel i7 8700k heeft een hashrate van ongeveer 500 uur / s.

Mining Dash met je GPU is duurder maar ook sneller. Een NVIDIA GTX 1080Ti van $ 900 kan oplopen tot 32 Mh / s, een meer dan significante verbetering ten opzichte van CPU-mining.

De beste en aanbevolen manier om voor Dash-mining te gaan, is het gebruik van een ASIC-computer.

ASIC-machines (Application Specific Integrated Circuit) zijn op maat gemaakt om specifieke taken uit te voeren. In dit geval lost het hash-functies op die betrokken zijn bij Dash-mining. We zullen er in de volgende sectie meer over praten.

Hardware

Dash-mijnbouwhardwareWat is een ASIC-computer?

ASIC-computers zijn machines die op maat zijn gemaakt voor een bepaald doel. In het geval van X11 ASIC-machines is dat doel Dash-mining. De makers van deze processors verwijderen alles wat overbodig is, zelfs Facebook. Ja, we zijn ook geschokt!

Als gevolg hiervan is de hashrate die ASIC’s hebben, onvergelijkbaar met wat zelfs de beste GPU’s aankunnen. De $ 133 Bitmain Antminer D3 heeft een hashrate van 17 GH / s.

Ter vergelijking:

– i7 8700k = 500 hash / s

– GTX 1080 Ti = 32.000.000 hash / s

– Bitmain Antminer D3 = 17.000.000.000 hash / s

GPU wat?

Antminer D3 is op geen enkele manier de beste ASIC. Er zijn machines met zelfs 540 GH / s en een prijskaartje van meer dan $ 15k.

Waarom is hashrate belangrijk?

We hebben wat hashrate-nummers op je hoofd laten vallen, maar hebben niet gesproken over waarom ze belangrijk zijn in Dash-mijnbouw.

In eenvoudige bewoordingen vertegenwoordigt de hash-snelheid de oplossnelheid van de hash-functie. Het maximaliseren van hashrate is essentieel.

Waarom?

Omdat alleen de eerste persoon die een hash-functie oplost, wordt gecompenseerd met Dash. Als uw systeem te traag is, wordt u nooit betaald.

De kosten van Dash Mining

Hoewel het waar is dat Dash-mijnbouw je niet aan je stoel lijmt, zijn er wel wat kosten aan verbonden buiten de tijdsinvestering.

Allereerst moet u een ASIC kopen voor mijnbouw. De machine draait niet op hoop en dromen. Het heeft elektriciteit nodig om te functioneren. Er is 930 W nodig om de Antminer D3 te laten werken, en het is een van de minder energie-hongerige ASIC’s.

Alsof dat nog niet genoeg was, draait het systeem 24/7 op volle toeren, waardoor het versleten raakt en de kamer waarin het zich bevindt in een sauna verandert. Een ASIC kopen en verwachten dat deze meerdere jaren meegaat, is niet realistisch.

Je moet dus elektriciteit pompen, je uitrusting onderhouden en de machine koel houden. De moeite is het niet waard als je geen enkele Dash verdient, omdat je systeem te traag is, nietwaar?

Mijnbouwpools

Als je na het lezen van de laatste sectie het hele idee van Dash-mijnbouw opnieuw bent gaan nadenken, goed! Blijf lezen om erachter te komen hoe de echte Dash-mijnwerkers het doen.

Wat zijn mijnpools?

Dash mining - pool hash-snelheidZoals je misschien hebt gemerkt, kan dash mining een dure en vruchteloze activiteit zijn. Mensen van internet hebben (natuurlijk) een oplossing gevonden. Die oplossing is mijnpools.

Het idee achter mining pools is dat hoe meer mensen aan een probleem werken, hoe meer kans er is om te winnen. Denk er zo over na:

Je kunt in een uur alleen een hek schilderen of drie vrienden vragen om te helpen en het in 15 minuten schilderen.

Een Dash-miningpool verbindt computers over de hele wereld met één doel: Dash minen. Deze computers pakken allemaal hetzelfde wiskundige probleem aan terwijl ze de verwerkingskracht delen.

Laten we zeggen dat de pool het recht wint om het volgende blok in de Dash-blockchain te maken. Nu krijgt iedereen die heeft deelgenomen een deel van de Dash die de pool heeft gewonnen. De hoogte van de beloning hangt af van de hoeveelheid werk die je erin steekt. En dat brengt ons terug bij hashrate.

Hoe word ik lid van een mijnbouwpool?

Het eerste dat u wilt doen, is naar de dash.org-forums springen en zien wat er wordt gezegd over dash-mining in een pool. Reddit en sceptisch gerichte Google-zoekopdrachten zijn ook een fantastisch idee.

We zouden je een lijst kunnen geven van onze favoriete mijnbouwpoelen, maar een slimme man zei ooit: geef een man een vis en je geeft hem een ​​dag te eten; leer hem vissen, en je geeft hem een ​​leven lang te eten.

Je wilt toch leren vissen?

Zonder een gespecificeerde mining-pool om naar toe te gaan, kunnen we u niet vertellen hoe u deze moet instellen. Zelfs als we dat zouden doen, zouden ze iets kunnen veranderen tegen de tijd dat je deze tutorial leest.

Het is redelijk om te zeggen dat elke gerenommeerde en succesvolle mijnbouwpool tutorials zal hebben. Mensen = verwerkingskracht voor een mijnbouwpool van Dash.

Cloud Mining

Het lijdt geen twijfel dat Dash-mining met een ASIC je de beste hashrate geeft. Deelnemen aan een goede mijnbouwpool helpt je om een ​​constant straaltje Dash te krijgen in plaats van een overstroming als je geluk hebt.

Elektriciteitskosten en onderhoudswerkzaamheden kunnen echter een deel van uw winst bijten. Voor een tech-liefhebbende Dash-mijnwerker kan het een deel van het plezier zijn. Maar wat als u geen techneut bent en niet met de hardware wilt spelen? Cloud mining zorgt daarvoor.

Waar gaat Cloud Mining over?

Als er een probleem is, komt er altijd een oplossing. Cloud mining is de oplossing. Het is een uitkomst voor de dash-mijnwerker die niet meer wil betalen voor elektriciteit en het tuig onderhoud.

Cloud mining-services werken door het aanbieden van dash-mining-rigs te huur. U kiest het plan dat u wilt, betaalt ervoor en begint met mijnen.

Hoe meer je betaalt, hoe hoger de hashrate die je krijgt. Hoe hoger de hashrate die je krijgt, hoe meer Dash je verdient. Wanneer u Dash verdient, krijgt de cloudmining-service een kleine korting. Het wordt gebruikt om aan hun kant te betalen voor elektriciteits- en hardwareonderhoud.

Stel dat je $ 500 hebt betaald voor een tweejarig abonnement met een hashrate van 50 GH / s. De cijfers zijn overigens denkbeeldig. Het kostte je zes maanden om genoeg Dash te ontginnen om de kosten van $ 500 te dekken. Alles wat u daarna maakt, is winst na het stopzetten van het onderhoud van de cloud mining-service.

Als je de service morgen koopt en Dash-prijs omhoog schiet naar $ 5000 in een week, zou je ook veel sneller winst gaan maken.

Het grootste voordeel van cloud mining is dat uw huis geen oven zal zijn.

PAS OP!

Cloud mining klinkt misschien als het beste ooit, maar je moet ijverig zijn en je bewust zijn van oplichting.

Er zijn veel gerenommeerde en betrouwbare cloud-mijndiensten over de hele wereld. Er zijn nog meer oplichtingssites, die u de hemel beloven en niets opleveren.

Hoe weet u of de service die u overweegt oplichterij is? Voer een ijverige Google-zoekopdracht uit, vraag rond op forums en kijk sceptisch.

Als het te mooi klinkt om waar te zijn, kan het een oplichterij zijn. Als het je iets voor niets belooft, is het waarschijnlijk oplichterij.

Oké, wat heb ik nog meer nodig?

Stel dat u een machine heeft die is ingesteld en klaar is om te minen of een cloudservice te gebruiken die u vertrouwt en die u wilt proberen. Je weet ook hoe je Dash-munten moet minen en je wilt graag aan de slag.

Houd je paarden vast, want je moet nog wat andere dingen opzetten.

Ten eerste heb je een plek nodig om je Dash te bewaren. Daarvoor heb je een portemonnee nodig. Uw Dash wordt niet precies in de portemonnee opgeslagen. Het is tenslotte maar een record op de blockchain. In plaats daarvan heeft u een portemonnee nodig om uw privésleutel te bewaren. Het openbare adres, dat uw transacties identificeert, verbindt u met de privésleutel.

Het verliezen of gestolen krijgen van uw privésleutel is een ramp, omdat er geen manier is om te bewijzen dat deze van u is. Zonder te bewijzen dat u eigenaar bent, kunt u het geld niet terugkrijgen. Er zijn verschillende soorten cryptocurrency wallets, waaronder:

  • Hardware portemonnees
  • Papieren portemonnees
  • Portemonnee-apps
  • Webportefeuilles

Het kiezen van uw portemonnee is een cruciale beslissing. Uw keuze hangt af van de verhouding tussen de gewenste veiligheid en gemak.

Een hardware wallet is de veiligste optie, maar ook het minst handig. Hardware wallets zijn kleine apparaten die indien nodig verbinding kunnen maken met internet. Hoewel het mogelijk is dat een hardware-portemonnee wordt gehackt, is het een uitdaging. Ter vergelijking: portemonnee-apps en websites zijn veel kwetsbaarder.

Als u besluit om een hardware portemonnee, overweeg Ledger Nano X en Trezor Model T. Ze zijn allebei zeer veilig en betrouwbaar.

Ledger Wallet-deal nu actief:

De beste manier om uw privésleutel op een plek te bewaren die beveiligd is tegen hackers, is op een stuk papier. Er is helemaal geen manier om het te hacken. Het probleem is dat stukjes papier gemakkelijk kunnen worden verloren en in het vuur kunnen verbranden.

Als je Dash wilt gebruiken om dingen te betalen zoals ze bedoeld zijn, zul je het moeten riskeren met een app of een andere praktische methode. U kunt proberen om geld in uw Dash-portemonnee-app te houden en de rest over te dragen naar een veiligere portemonnee.

Als je besluit om begin met handelen Dash, het wordt ten zeerste aanbevolen om een ​​van deze te kiezen drie opties: Coinbase, Binance en Coinmama.

Zolang je Dash te verliezen hebt, is bewust zijn van veiligheid altijd het beste beleid.

We hopen dat deze tutorial je heeft geholpen erachter te komen wat de beste manier is om Dash te bemachtigen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map