Overweegt u om uw baan op te zeggen en een fulltime cryptocurrency-expert in daghandel te worden? Voordat je dat doet, denk ik dat je eerst mijn gids moet lezen!

Daghandel in cryptocurrency is niet voor iedereen weggelegd en er komt veel bij kijken voordat u aan de slag gaat. Er wordt zelfs geschat dat bijna 95% van alle daghandelaren uiteindelijk faalt.

In mijn “Day Trading Cryptocurrency” -gids ga ik je alles vertellen wat je moet weten. Dit begint met precies uit te leggen wat daghandel is, gevolgd door de dingen waar u rekening mee moet houden.

Daarna, als je nog steeds geïnteresseerd bent, ga ik je laten zien hoe je aan de slag kunt!

Aan het einde van het lezen van mijn gids van begin tot eind, heb je alle informatie die je nodig hebt om te beslissen of daghandel in cryptocurrency geschikt voor je is.

Dus waar wacht je op? Laten we beginnen met uit te zoeken wat daghandel is!

Daghandel in cryptocurrency: wat is daghandel?

Wanneer mensen over handelen praten, bedoelen ze het kopen en verkopen van activa met het doel winst te maken. Op echte aandelenbeurzen bijvoorbeeld, verhandelen mensen van alles. Dit kunnen aandelen en aandelen zijn zoals Apple, valuta’s zoals Amerikaanse dollars en zelfs metalen zoals goud en zilver.

Laatste Coinbase-coupon gevonden:

Wat er ook wordt verhandeld, het doel is hetzelfde. Koop een actief en verkoop het vervolgens voor meer dan je ervoor hebt betaald! Dit is precies hetzelfde als het handelen in cryptocurrency.

Er zijn verschillende soorten handelsdoelen, die normaal gesproken worden opgesplitst in handel op korte termijn en handel op lange termijn. Dit wordt bepaald door hoe lang u een actief wilt houden voordat u het verkoopt.

Daghandel is een handel op zeer korte termijn, en het kan betekenen dat u een actief slechts een paar seconden tot een paar uur aanhoudt. Het idee is dat u uw bezit voor het einde van de dag verkoopt, in de hoop een kleine, maar snelle winst te maken.

Laten we een voorbeeld bekijken van twee dagelijkse transacties in cryptovaluta.

Voorbeeld 1:

  1. Peter koopt wat Ripple (XRP) omdat hij denkt dat de prijs in de komende minuten zal stijgen, aangezien zojuist in het nieuws is aangekondigd dat een grote Amerikaanse bank het gaat gebruiken voor hun internationale betalingen.
  2. Hij koopt 1000 XRP tegen een prijs van $ 0,80
  3. Omdat veel andere mensen het nu proberen te kopen, gaat de prijs omhoog.
  4. 10 minuten later is de prijs van XRP nu $ 0,816 en Peter heeft besloten dat hij wil verkopen om snel winst te maken.
  5. Peter maakt 2% winst, wat neerkomt op $ 16 – niet slecht voor slechts een paar minuten “werk”!

Voorbeeld 2:


  1. John koopt wat EOS (EOS) terwijl hij de hitlijsten bestudeert en het ziet ernaar uit dat de prijs zal blijven stijgen.
  2. Hij koopt 100 EOS tegen een prijs van $ 17.
  3. De prijs blijft stijgen en bereikt binnen een paar uur $ 24, maar begint dan weer te dalen.
  4. John verkoopt zijn EOS voor $ 21.
  5. John maakt een winst van iets meer dan 23%, wat neerkomt op iets meer dan $ 391!

Het is echter belangrijk om te onthouden dat de bovenstaande twee transacties voorbeelden zijn van een succesvolle voorspelling. Op een andere dag hadden de prijzen gemakkelijk de andere kant op kunnen gaan, wat zou hebben betekend dat zowel Peter als John geld hadden verloren.

Het belangrijkste idee is dat u bij daghandel op zoek gaat naar kansen om snel winst te maken. Als u van plan bent om langer aan een cryptocurrency vast te houden, wordt dit langetermijnhandel genoemd.

Leuk weetje: een modewoord dat je veel zult horen in de crypto-ruimte is ‘HODL’. Dit is een verkeerde spelling van het woord ‘hold’, aangezien iemand ooit een typefout heeft gemaakt op een forum en het sindsdien is blijven hangen als een crypto-community-trend. Het betekent letterlijk gewoon om een ​​munt of token voor een lange tijd vast te houden en het niet te verkopen.

Er zijn veel verschillende methoden die mensen tegenwoordig gebruiken om te handelen, maar de twee belangrijkste zijn gebaseerd op speculatie of grafiekanalyse.

Speculatie is wanneer een handelaar denkt dat een prijs zal stijgen of dalen vanwege een bepaalde gebeurtenis. In het bovenstaande voorbeeld van Peter kocht hij Ripple omdat hij een positief nieuwsverhaal zag. Er was geen garantie dat de prijs zou stijgen, maar hij speculeerde dat het op zijn eigen mening zou zijn gebaseerd.

De andere vaak gebruikte strategie voor het verhandelen van cryptocurrency is grafiekanalyse. Dit is waar handelaren de prijsbeweging van een bepaalde cryptocurrency bestuderen en proberen te raden welke kant het op gaat, op basis van historische prijsbewegingen. Bij het analyseren van grafieken kunt u kijken hoe een prijs zich elke paar seconden, minuten of zelfs uren beweegt.

Day trading prijsgrafiek

Dus nu je weet hoe het werkt, gaat het volgende deel van mijn “Day Trading Cryptocurrency” -gids kijken naar wat je moet weten voordat je aan de slag gaat.

Daghandel in cryptocurrency: wat u eerst moet weten

In het bovenstaande gedeelte heb ik kort besproken wat daghandel in cryptocurrency eigenlijk is en enkele van de crypto-handelsstrategieën die mensen gebruiken. Dit gedeelte gaat over de mentale kant van handelen, wat waarschijnlijk het belangrijkste is om te overwegen.

Beweeglijkheid

Ten eerste is er één groot verschil tussen daghandel in cryptocurrency en daghandel in echte activa. De reden hiervoor is vluchtigheid. Volatiliteit is wanneer de prijs van een activum heel snel omhoog of omlaag beweegt, wat betekent dat het een groot succes voor de handelaar kan zijn of als alternatief een grote mislukking..

Als u bijvoorbeeld daghandel in aandelen op de NYSE (New York Stock Exchange) zou doen, is het zeer onwaarschijnlijk dat de prijzen in een periode van 24 uur zo sterk zouden veranderen. Dit komt doordat het veilige bedrijven zijn die al heel lang actief zijn. De prijzen gaan natuurlijk nog steeds omhoog of omlaag, maar in vergelijking met cryptocurrencies zou dit over het algemeen maar een klein bedrag zijn.

Aan de andere kant zijn de prijzen van cryptocurrencies erg volatiel. Het is niet ongebruikelijk dat de prijs van een muntstuk in één dag met meer dan 10% -50% stijgt of daalt. In sommige gevallen zelfs meer. In februari 2018 steeg bijvoorbeeld een cryptocurrency genaamd E-Coin in slechts 24 uur met meer dan 4000% in waarde, om vervolgens weer terug te vallen naar waar het begon..

Iedereen die de munt tegen het begin van de dag kocht, zou veel geld hebben verdiend, maar de mensen die de munt tegen de hoogste prijs kochten, zouden het grootste deel van hun investering hebben verloren..

Vergelijk Crypto Exchanges zij aan zij met anderen

Wist je dat?

Heeft u zich ooit afgevraagd welke crypto-uitwisselingen het beste zijn voor uw handelsdoelen??

Zien & vergelijk TOP3 crypto-uitwisselingen naast elkaar

Verliezen accepteren

Het E-Coin-voorbeeld is waarom het belangrijk is om te begrijpen dat de daghandel in Bitcoin en andere cryptocurrencies niet altijd volgens plan zal verlopen. U moet verliezen kunnen accepteren wanneer ze zich voordoen, aangezien dit een onderdeel is van handelen. Zelfs de meest succesvolle handelaren ter wereld maken verlies, omdat het onmogelijk is om altijd de juiste voorspelling te doen.

Onthoud dat u moet nooit probeer uw verliezen te “achtervolgen”.

Verliezen najagen is de handeling waarbij een handelaar een groot verlies ervaart en hij probeert terug te komen door echt hoge risico’s te nemen.

Dit is een van de belangrijkste redenen waarom de meeste handelaren falen. Je moet accepteren dat je op een gegeven moment altijd verlies zult lijden!

Oefening baart kunst

Voordat u er zelfs maar aan denkt om geld op uw nieuwe handelsaccount te storten, is het erg belangrijk dat u eerst oefent. Hoewel geen van de grote cryptocurrency-uitwisselingen een demo-account aanbiedt, is Coins2Learn een goede plek om te beginnen..

Coins2Learn biedt een handelssimulator waarmee u kunt handelen met nepgeld. Het platform is echt goed voor beginners en ze bieden zelfs tips en hoe je succesvol kunt worden.

U kunt hun website bezoeken via door op deze link te klikken!

Als u eenmaal een beter begrip heeft van hoe de markten werken, is de volgende stap om het echte werk te doen. Hoewel het gebruik van een demosimulator goed is om te leren hoe handelen werkt, bereidt het u niet voor op echte verliezen.

Daarom is het belangrijk om met hele lage bedragen te beginnen. In feite mogen de bedragen niet groter zijn dan u zich kunt veroorloven te verliezen. In deze fase van je dagelijkse carrière in cryptocurrency, leer je over de hoogte- en dieptepunten van de markten en vooral, het verbeteren van je vaardigheden en kennis.

Doelen

Als u eenmaal weet hoe de markten werken en u denkt dat u klaar bent om met echt geld te gaan handelen, moet u uzelf een aantal doelen stellen. Dit is echt belangrijk, want als je van plan bent dit te doen als je parttime of fulltime baan, moet je verwachtingen hebben over hoeveel je hoopt te verdienen.

Zoals ik eerder al zei, proberen daghandelaren snelle, korte termijnwinsten te behalen, die per transactie lager kunnen zijn dan 1%. Deze handelaren zullen een zeer grote hebben "bankroll", wat betekent dat ze nog steeds goed geld kunnen verdienen, zelfs als de procentuele winst klein is.

Opmerking: een bankroll is het totale geldbedrag dat de handel tot hun beschikking heeft.

Ervaren traders zullen zelden meer dan 1% van hun totale bankroll riskeren. Dit betekent dat als u $ 1.000 te investeren heeft, u nooit meer dan $ 10 op elke transactie plaatst. Hoewel dit als een klein bedrag klinkt, zal dit u op de lange termijn beschermen tegen blut.

Dit zal je ook in staat stellen om een ​​vast inkomen op te bouwen door je totale bankroll op lange termijn te verhogen.

Stop met verliezen

Een ander belangrijk aspect van daghandel in cryptocurrency is dat je jezelf een stop loss instelt. Een stop-loss is wanneer u een prijs invoert die u automatisch uit uw transactie wilt laten.

Als u bijvoorbeeld Ethereum hebt gekocht voor een prijs van $ 700, kunt u voor uzelf een stoploss van 10% instellen. Dit betekent dat als de prijs van Ethereum zou dalen tot $ 630, het systeem uw investering automatisch zou verkopen. Dit beschermt tegen een plotselinge prijsdaling of als u niet achter uw computer zat om het zelf te doen.

Instructies voor het doen van daghandel

U kunt ook een “limietverkooporder” doen, wat betekent dat uw transactie automatisch kan worden gesloten wanneer uw munt een bepaalde hogere prijs bereikt. Als we het bovenstaande Ethereum-voorbeeld zouden gebruiken, zou u een verkooplimiet van 10% kunnen instellen, wat zou betekenen dat als de prijs $ 770 zou bereiken, het systeem uw transactie automatisch zou sluiten.

Overweeg een alternatief

Nu u alles weet wat u ervan zou kunnen weerhouden een succesvolle daghandelaar te worden, is het belangrijk om te onthouden dat dit niet de enige optie is. Als u denkt dat u niet het mentale verlangen, de tijd of het geduld zult hebben om daghandelaar te worden, kunt u in plaats daarvan altijd overwegen om op lange termijn te investeren..

Handelen op de lange termijn is veel minder stressvol, want als je eenmaal een munt hebt gekocht, kun je deze gedurende een langere periode laten groeien. Als u bijvoorbeeld begin 2017 enkele Dash-munten kocht toen ze elk ongeveer $ 15 waard waren en vervolgens wachtte tot december van hetzelfde jaar toen ze meer dan $ 1.500 bereikten, zou u een winst van 10.000% hebben gemaakt.!

Dit had kunnen worden bereikt zonder dat u de hele dag achter uw computer hoeft te zitten om te controleren op prijsbewegingen. U kunt ook dezelfde handelstechnieken toepassen, zoals het instellen van stopverliezen of marktlimietorders.

Als u er echter zeker van bent dat u een daghandelaar in cryptocurrency wilt worden, zal het volgende deel van mijn gids u laten zien hoe u aan de slag kunt.!

Daghandel in cryptocurrency: aan de slag

Nu u weet welke daghandel in cryptocurrency vereist, en waar u rekening mee moet houden, ga ik u nu laten zien hoe u aan de slag kunt!

De eerste stap wanneer u kijkt naar hoe u cryptocurrency dagelijks kunt verhandelen, vereist dat u een goede uitwisseling vindt. Met een cryptocurrency-uitwisseling kunt u 24 uur per dag munten kopen en verkopen. Het is belangrijk om na te denken over wat voor soort cryptocurrencies u wilt gebruiken.

Als u fulltime overdag wilt handelen, dan is het de moeite waard om een ​​beurs te kiezen die veel verschilparen vermeldt.

Opmerking: een koppeling verwijst naar de twee munten die worden verhandeld. Als u bijvoorbeeld dacht dat de prijs van Ethereum zou stijgen ten opzichte van de prijs van Bitcoin, dan zou u een BTC / ETH-koppeling moeten vinden!

Het is ook belangrijk om een ​​beurs te vinden die veel liquiditeit heeft. Dit zorgt ervoor dat u altijd gematcht kunt worden met een koper of verkoper, anders kunt u uw transactie mogelijk niet sluiten wanneer de prijs daalt.!

Een goede plek om te beginnen zou Binance zijn, aangezien ze honderden handelsparen beschikbaar hebben en ze ook een van de grootste handelsvolumes op de markt hebben. Voor meer informatie over het aanmaken van een account bij Binance, zie mijn gids hier!

Zodra u een rekening bij een uitwisseling heeft geopend, is het tijd om wat geld te storten. Bij de meeste cryptocurrency-uitwisselingen kunt u geen storting doen met een bankpas / creditcard of bankrekening, maar bij sommige wel.

Als de exchange die u wilt gebruiken geen geldstortingen uit de echte wereld accepteert, kunt u eerst naar Coinbase gaan om wat Bitcoin of Ethereum te kopen en het vervolgens over te dragen. Voor meer informatie over het kopen van een cryptocurrency bij Coinbase met een bankpas / creditcard, zie mijn gids hier!

U moet ook bedenken hoeveel u van plan bent te storten. Vergeet nooit dat de cryptocurrency-markten erg volatiel zijn, dus er is altijd een kans dat u uw volledige investering kunt verliezen. Begin eerst met kleinere hoeveelheden.

Als u eenmaal bent ingesteld en u wat geld heeft gestort, neem dan even de tijd om de verschillende functies op het handelsscherm te begrijpen. Elke beurs heeft een grafiek, dus het is een goed idee om te leren hoe u prijsbewegingen kunt analyseren.

Er is een echt goede beginnershandleiding bij CryptoPotatoe, die u laat zien hoe u grafieken leest en vervolgens hoe u prijstrends analyseert. Je kunt hun gratis gids hier bezoeken.

Bitstamp-daghandel

Zoals u in de bovenstaande schermafbeelding zult zien, kijkt de handelaar naar de prijsbeweging van USD / BTC. De groene balken betekenen dat de prijs is gestegen, terwijl de rode balken betekenen dat de prijs is gedaald.

Leren hoe deze tools werken, is erg belangrijk, omdat u hiermee kunt bepalen wanneer de kans groot is dat een munt zal stijgen of dalen. Maar nogmaals, er is geen garantie dat uw voorspelling klopt, dus zorg er altijd voor dat u klaar bent om een ​​transactie te verlaten als het slecht gaat!

Gevolgtrekking

Dat is het einde van mijn “Day Trading Cryptocurrency” -gids! Ik weet dat ik je heel veel informatie heb gegeven, maar ik denk dat het erg belangrijk voor je is om alle risico’s te begrijpen.

Als je mijn gids van begin tot eind hebt gelezen, zou je nu moeten weten of daghandel geschikt voor je is, en ook hoe je in Bitcoin kunt handelen en hoe je in cryptocurrency in het algemeen kunt handelen..

Zoals u waarschijnlijk heeft opgemerkt, zijn er veel stappen die u moet overwegen voordat u aan uw handelscarrière begint. In werkelijkheid zal het erg lang duren voordat u succesvol kunt handelen alsof u de dingen correct doet, u zult de zaken langzaam moeten opbouwen.

Ook al zijn verliezen nooit een goede zaak, als u ze in uw vroege dagen van handelen ervaart, zal het u helpen te leren om niet opnieuw dezelfde fout te maken.!

Dus wat vind je van daghandel in cryptocurrency? Gaat u erover nadenken, of geeft u de voorkeur aan het geluid van langetermijnhandel? Je zult veel tijd moeten besteden als je het gaat doen, maar het kan de moeite waard zijn als je eenmaal je eerste miljoen hebt verdiend!

Zorg er gewoon voor dat u nooit investeer meer dan u zich kunt veroorloven te verliezen en dat u nooit jaag uw verliezen na.

Nu je weet hoe je daghandel moet doen en hoe je geld kunt verdienen met cryptocurrency, laat me je mening weten in de comments hieronder. Zelfs als daghandel in cryptocurrency niets voor jou is, laat me weten waarom!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me