De complete gids over wat Bitcoin Mining is

De populariteit van Bitcoin stijgt naarmate meer en meer mensen erover leren. Het is echter nog steeds moeilijk om sommige ideeën met betrekking tot Bitcoin te begrijpen – Bitcoin-mijnbouw is er zeker een van.

Wat is Bitcoin-mijnbouw? Hoe werkt Bitcoin-mijnbouw? Hoe lang duurt het om een ​​Bitcoin te minen …? Er zijn zoveel vragen die we onszelf stellen als we voor het eerst lezen over Bitcoin en mijnbouw. Het is toch verwarrend?

Maar het is oké. Ik ben hier om te helpen! In deze gids vind je alle antwoorden die je nodig hebt. Ik ga Bitcoin-mijnbouw eenvoudig maken en het u uitleggen op een manier die gemakkelijk te begrijpen is. Ik zal het hebben over hoe mijnbouw werkt, wat het is en hoe u zelf kunt beginnen met Bitcoin-mijnbouw. Aan het einde van deze handleiding heeft u een veel beter begrip van het concept.

Niet alleen dat, als u merkt dat het delven van deze cryptocurrency iets is dat u mogelijk interesseert, wilt u dat misschien ook verkopen of verhandelen, te. Daarvoor moet u op sommigen vertrouwen crypto-uitwisselingsplatforms – Coinbase en Binance zijn twee van de betere opties.

Dus laten we beginnen!

Wat is Bitcoin Mining?

Bitcoin-mijnbouw is het proces van het verifiëren, opslaan en beveiligen van Bitcoin-transacties. Er komt natuurlijk veel meer bij kijken. Voordat u meer ingaat op wat Bitcoin-mijnbouw is en hoe het werkt, moet u deze twee belangrijke dingen over Bitcoin zelf in gedachten houden:

Laatste Coinbase-coupon gevonden:

 1. Als u met een creditcard betaalt, wordt de creditcardmaatschappij verifieert en registreert de transactie. Nu, als u een betaling doet met bitcoin, is dat zo geen centrale / derde partij zoals de creditcardmaatschappij om de transactie te verifiëren. In plaats daarvan wordt het geverifieerd door Bitcoin-mijnwerkers.
 2. In tegenstelling tot traditioneel geld (USD, JPY, EUR etc.), dat door banken wordt gedrukt, kan Bitcoin door niemand worden gedrukt. Met traditionele valuta kan de bank zoveel geld afdrukken als ze willen, omdat er geen maximumlimiet op staat. Bitcoin heeft echter een maximale limiet van 21 miljoen. Dit betekent dat er maar 21 miljoen Bitcoin ooit gemaakt kan zijn!

Dit is waar het bij Bitcoin om draait – het werkt zonder tussenpersonen (zoals banken of creditcardmaatschappijen).

Zoals u kunt zien, is Bitcoin heel anders dan traditionele betalingssystemen zoals banken en creditcardmaatschappijen. Omdat de cryptocurrency echter niet wordt afgedrukt, hoe wordt nieuwe Bitcoin gemaakt?

De complete gids over wat Bitcoin Mining is

Kunt u raden wat het antwoord is??

Als je dacht dat het misschien Bitcoin-mijnbouw was, heb je gelijk! Dus ja, dat is het doel van Bitcoin-mijnbouw – om transacties te verifiëren en nieuwe Bitcoin aan te maken. Maar als dat is wat het doet, hoe werkt het dan? Laten we dieper ingaan op Bitcoin-mijnbouw en de vraag beantwoorden die ons nog steeds bezighoudt: wat is Bitcoin-mijnbouw?

Bitcoin Mining uitgelegd

Zoals u nu weet, is Bitcoin-mining het proces van het verifiëren van Bitcoin-transacties en het creëren van nieuwe Bitcoin. De mensen die Bitcoin minen, staan ​​bekend als Bitcoin-miners. Nou, zeg ik "mensen", maar echt, ze zijn computers die worden beheerd door mensen.

Deze computers (die we "knooppunten") moeten erg krachtig zijn, omdat Bitcoin-mijnbouw veel computerkracht gebruikt. Ze draaien software die hen verbindt met de Bitcoin blockchain en lost wiskundige problemen op.


Wanneer deze wiskundige problemen zijn opgelost, worden nieuwe transactiegegevens geverifieerd en opgeslagen op de Bitcoin-blockchain. Dus de Bitcoin-mijnwerkers verifiëren de transacties in plaats van banken en creditcardmaatschappijen. Dit betekent dat er geen derde partij is om op te vertrouwen of waarop u kunt vertrouwen. Slim, toch?

De basisvereisten voor bitcoin mining zijn:

Wat zijn gespecialiseerde Bitcoin-mijnbouwcomputers Wat is Bitcoin Mining Wat is Bitcoin-mijnbouwelektriciteit
Gespecialiseerde computers Een sterke internetverbinding Elektriciteit (veel!)

U denkt misschien: waarom doen deze ‘mijnwerkers’ zo veel moeite? Het is toch erg duur? Nou, dat is een goede vraag. Simpel gezegd, ze doen het omdat ze worden beloond met Bitcoin.

Dat klopt, Bitcoin-mijnwerkers worden betaald met nieuwe Bitcoin. Dit is de enige manier waarop nieuwe Bitcoin kan worden gemaakt!

Op dit moment zijn er meer dan 18 miljoen Bitcoins die zijn gedolven en de beloning voor mijnbouw een volledig blok (Ik zal blokken in een oogwenk uitleggen) is vastgesteld op 12,50 Bitcoins. Onthoud dat er in totaal slechts 21 miljoen Bitcoin kan worden gedolven; wanneer alle 21 miljoen Bitcoins zijn gedolven, kunnen er geen nieuwe Bitcoins worden aangemaakt! Dus nu weet je wat Bitcoin-mijnbouw in totaal is.

Nu dan – wat is een Bitcoin-blok??

Wat is Bitcoin Mining: hoe werkt Bitcoin Mining??

Laten we het hebben over blokken en de technologie die betrokken is bij Bitcoin-mijnbouw. Dat weet je Bitcoin gebruikt de blockchain, Rechtsaf? Nou, daar halen we de term ‘blokkeren’ vandaan.

Vergelijk Crypto Exchanges zij aan zij met anderen

Wist je dat?

Heeft u zich ooit afgevraagd welke crypto-uitwisselingen het beste zijn voor uw handelsdoelen??

Zien & vergelijk TOP3 crypto-uitwisselingen naast elkaar

Wat is een block- en blockchain-technologie?

Veel Bitcoin-transacties vinden tegelijkertijd plaats. De transacties die tegelijkertijd plaatsvinden, worden in groepen onderverdeeld; deze groepen worden ‘blokken’ genoemd. Het zijn deze groepen / blokken die Bitcoin-mijnwerkers moeten verifiëren – ze verifiëren de transacties in groepen in plaats van ze afzonderlijk te verifiëren.

Wat is Bitcoin-mijnbouw: cryptocurrency-rig.

Zodra een blok is geverifieerd, wordt het toegevoegd aan een reeks blokken die al zijn geverifieerd. Daarom wordt de technologie achter Bitcoin de blockchain genoemd!

Notitie: je kunt meer lezen over de blockchain in onze deze gids.

Dit wordt gemakkelijker te begrijpen als ik het stapsgewijze proces van het delven van Bitcoins uitleg.

Hoe werkt Bitcoin Mining?

 • Stap 1: Stel je voor dat je een bed wilt kopen en met Bitcoins wilt betalen. Als de kosten van het bed zijn $ 300, het zal er zijn 0,046510 Bitcoin (dat wil zeggen op het moment van schrijven). Terwijl u het bed koopt, kopen andere mensen over de hele wereld ook dingen met Bitcoin.
 • Stap 2: De Bitcoin-mijnknooppunten (de computers) worden verteld over deze transacties die plaatsvinden.
 • Stap 3: Nu moet de Bitcoin-mijnwerker uw transactie verifiëren. U kunt uw bed pas mee naar huis nemen als de Bitcoin-mijnwerker uw transactie heeft geverifieerd.

Maar wacht. Wat betekent het verifiëren van een transactie en hoe wordt dit gedaan??

 • Bitcoin-mijnwerkers gebruiken Bitcoin-mijnbouwsoftware die wiskundige problemen oplost – stel je voor dat een computer een heel ingewikkelde puzzel / legpuzzel voltooit! Bij elk transactieblok is het probleem / de puzzel die ze moeten oplossen anders.
 • Veel Bitcoin-mijnwerkers proberen het probleem tegelijkertijd op te lossen, maar de mijnwerker die het als eerste oplost, is degene die wordt beloond met de nieuwe Bitcoin. Het is net een race!
 • Bitcoin-mijnwerkers houden gegevens bij van alle transacties van Bitcoin die ooit hebben plaatsgevonden. Laten we dit de ‘database met oude transacties’ noemen.
 • Dus wat is een Bitcoin-mijntransactie? Wanneer u Bitcoin verzendt, controleren de Bitcoin-mijnwerkers de ‘database met oude transacties’ voordat ze deze verifiëren. Dit zorgt ervoor dat u niet dezelfde Bitcoin heeft uitgegeven in een van de eerdere transacties.
 • Ze controleren ook als je genoeg Bitcoin bezit. In het bedvoorbeeld was de transactie 0,046510 Bitcoin. Dus de Bitcoin-mijnwerkers zullen controleren of u dat heeft gedaan 0,046510 Bitcoin voordat ze het verifiëren. Als je dat nog niet hebt gedaan 0,046510 Bitcoin, uw transactie wordt niet geverifieerd en u kunt het bed niet kopen.

Oké, terug naar het kopen van je bed …

 • Stap 4: De eerste mijnwerker die de puzzel oplost (laten we deze mijnwerker ‘John’ noemen), moet de rest van de knooppunten vertellen dat hij de puzzel heeft opgelost. Andere mijnwerkers kijken dan of John’s oplossing voor de puzzel klopt.
 • Stap 5: Als 51% van de andere miners het erover eens is dat John de juiste oplossing heeft, dan is jouw 0,046510 Bitcoin is geverifieerd en verzonden. Notitie: De minimale tijd voor het verifiëren van een transactie is 10 minuten. Maar met het toenemende aantal bitcoin-transacties kan het soms 35-40 minuten of meer duren.
 • Stap 6: De Bitcoin-mijnwerker voltooit het verifiëren van het blok / de groep waarin uw transactie zich bevindt. De transactie is nu voltooid! Ja, je kunt je bed mee naar huis nemen!

Een van de beste dingen aan wat Bitcoin-mijnbouw is, is dat de persoon die ervoor kiest om mijnwerker te worden, niet hoeft te weten hoe hij de problemen moet oplossen of goed hoeft te zijn in wiskunde. Ze hebben gewoon nodig Bitcoin-mijnbouwhardware (een krachtige computer) en Bitcoin-mijnsoftware.

Zoals u kunt zien, is Bitcoin-mining niet zo moeilijk te begrijpen. Dat gezegd hebbende, de volgende grote vraag in je hoofd is waarschijnlijk iets dat lijkt op ‘hoe gebruik je Bitcoin?’. Laten we er maar meteen op ingaan.

Wat is Bitcoin Mining: hoe Bitcoin Mining te starten?

Volg onderstaande stappen en je kunt zelf Bitcoin miner worden. Als je dat niet wilt, is dat ook prima – als je leert hoe je Bitcoin kunt minen, kun je nog steeds een beter begrip krijgen van het mijnbouwproces zelf..

Verkrijg de Bitcoin Mining Hardware

De eerste stap om Bitcoin-mijnbouw te starten, is om koop de mijnbouwhardware. Het selecteren van de juiste hardware is belangrijk voor het succes van mining. Dus, wat is Bitcoin-mijnbouw? beste hardware?

Toen Bitcoin-mijnbouw begon, in 2009, kon je mijnen gebruiken met basiscomputers – zoals degene die we in winkels kopen! Die computer processorcentrale verwerkingseenheid) genoeg kracht hadden om het wiskundige probleem snel op te lossen.

Toen Bitcoin populairder begon te worden, begonnen de miners ook krachtigere computers te gebruiken. Ze gebruikten sneller grafische verwerkingseenhedenGPU) die de problemen sneller zouden kunnen oplossen, wat betekent dat ze de race zouden winnen en beloond zouden worden met de nieuwe Bitcoin!

Raad eens wat er gebeurde toen Bitcoin nog populairder werd? Mijnwerkers hebben nog sneller. In plaats van CPU’s en GPU’s te gebruiken, begonnen ze gespecialiseerde Bitcoin-mijnbouwhardware te gebruiken, genaamd ASIC’sToepassingsspecifieke geïntegreerde schakelingen​Dus als je de race wilt winnen en nu Bitcoin wilt mijnen, heb je een ASIC nodig.

Wat is Bitcoin-mining: Bitcoin minen met ASICs Miner.Bron: buybitcoinworldwide

ASIC’s die zijn gemaakt voor mijnbouw zijn zeer krachtig en snel. Ze doen niets anders dan mijnbouw.

Als u een ASIC wilt kopen, moet u verschillende ASIC’s vergelijken met behulp van:

 • De prijs;
 • De hash-snelheid (dit nummer vertelt je de kracht van de ASIC – hoe hoger de hash-snelheid, hoe sneller de ASIC is);
 • De elektriciteitsbehoefte (hoe lager dit aantal, hoe minder elektriciteit het verbruikt).

U kunt de volgende vergelijking van verschillende bekijken ASIC’s die populair zijn bij beginners.

ASIC-model Hash-snelheid (TH / s) Elektriciteit (W) Prijs (USD)
Antminer S9 14,0 1372 2.694
Avalonminer 821 11,0 1200 3.190
Antminer R4 8,4 845 1.000

U kunt ook ASIC’s afrekenen die beschikbaar zijn op Amazon en eBay.

Word lid van een Bitcoin-mijnbouwpool

Er zijn twee manieren dat u Bitcoin-mijnbouw kunt starten. Een daarvan is om zelf te beginnen, wat solo mining wordt genoemd. Een andere manier is om sluit je aan bij een groep andere Bitcoin-mijnwerkers – deze worden genoemd mijnbouwpools.

Dus, wat is Bitcoin-mijnbouwpool? Denk aan Bitcoin-mijnpools als grote Bitcoin-boerderijen. Veel miners combineren de kracht van hun Bitcoin-mininghardware. Ze splitsen ook de Bitcoin-beloning die ze ontvangen.

Stel je voor: je bevindt je in een Bitcoin-mijnbouwpool. Uw computervermogen is 2% van het totale vermogen in de mijnpool. Als uw mijnbouwpool de race wint om een ​​blok te verifiëren, krijgt u 2% van de nieuwe Bitcoin waarmee de mijnbouwpool wordt beloond.

Als je een beginner bent, Bitcoin-landbouw (toetreden tot een mijnbouwpool) is aanbevolen. Er zijn veel verschillende zwembaden waaruit u kunt kiezen. Wees voorzichtig en kies alleen voor bekende mining pools met een goede reputatie! Ze rekenen natuurlijk een vergoeding, maar die is normaal gesproken vrij klein (1-3%).

Enkele van de populaire mijnbouwpools die ik aanbeveel voor nieuwe mijnwerkers zijn:

 • Slushpool: vergoedingen van 2%.
 • Pool.BTC.com: vergoedingen van 2-3%.
 • Kanopool: vergoedingen van 0,9% (de goedkoopste van de drie!).

Download Bitcoin-mijnsoftware

Je had kunnen hebben de beste mijnbouwhardware in de wereld, maar zonder Bitcoin-mijnbouw software, de hardware is nutteloos.

Mijnbouwsoftware is nodig om toegang te krijgen tot het Bitcoin-netwerk en de ‘database met oude transacties’. Je hebt het ook nodig als je lid wilt worden van een mijnbouwpool.

Er zijn verschillende soorten Bitcoin-mijnsoftware beschikbaar. Er zijn verschillende voor verschillende besturingssystemen – zoals Mac OS, Windows en Linux. Enkele van de meest populaire software die mining met ASIC’s ondersteunt, zijn:

CG mijnwerker (Download hier)

Wat is Bitcoin-mijnbouw: CG Miner.

 • Beschikbaar voor Windows, Linux en Mac;
 • Kan worden gebruikt met GPU / ASIC;
 • Gratis te downloaden!

BitMinter (Downloaden hier

Wat is Bitcoin-mijnbouw: BitMiner.

 • Beschikbaar voor Windows, Linux en Mac;
 • Kan worden gebruikt met GPU / ASIC;
 • Gratis te downloaden!

Als je meer opties wilt bekijken, kun je ook kijken op hashflare.io, minergate.com en nicehash.com.

Notitie: Ik raad u aan de Bitcoin-mijnbouwvoorschriften voor uw land te controleren. Regelgevers uit verschillende landen proberen de cryptocurrency-markt te controleren en te controleren. Dit kan uw Bitcoin-mijnbouw beïnvloeden.

Open een Bitcoin-portemonnee

Nadat u uw Bitcoin-mijnbouwhardware hebt ingesteld, uw software hebt gedownload en lid bent geworden van een mijnbouwpool, kunt u Bitcoins gaan minen! Maar wacht, je wordt toch beloond in Bitcoins? Dus, heb je nagedacht over waar je deze Bitcoins gaat opslaan??

In tegenstelling tot traditioneel geld, kan Bitcoin niet op uw bankrekening worden opgeslagen. In plaats daarvan bewaar je ze in een Bitcoin-portemonnee! Dus wat is een Bitcoin-portemonnee?

U moet heel voorzichtig zijn bij het kiezen van een portemonnee, anders kunt u uw Bitcoin verliezen. Veel mensen zijn veel geld kwijtgeraakt doordat hun Bitcoin-portemonnee is gehackt.

Er zijn drie soorten Bitcoin-portefeuillesweb portefeuilles, software portefeuilles en hardware portefeuilles.

Webportefeuilles en softwareportefeuilles zijn altijd verbonden met internet. Om een ​​webportemonnee te gebruiken / openen, gaat u naar een website. Om een ​​softwareportefeuille te gebruiken / openen, gaat u naar een app.

ik Niet doen raad aan om een ​​webportemonnee te gebruiken, aangezien dit de minst veilige optie is. Als u een softwareportefeuille wilt downloaden, raad ik u aan Exodus.

Hardware portemonnees zijn veiliger omdat ze geen verbinding met internet hebben. Zij zijn feitelijke fysieke apparaten waarop u uw Bitcoin kunt opslaan; u verbindt uw hardware wallet via USB met uw computer.

Wat is Bitcoin-mijnbouw: Trezor, Ledger Nano S en Keepkey.

Drie van de meest populaire hardware portefeuilles die ik aanbeveel zijn:

TREZOR

 • Prijs – $ 110
 • Geweldige beveiligingsfuncties, waaronder een USB-verbinding die geen virussen kan krijgen (+)
 • Kan worden gekoppeld aan een Dropbox-account (+)
 • Kan niet veel andere cryptocurrencies opslaan dan Bitcoin (-)

Ledger Nano S

 • Prijs $ 116
 • Makkelijk te gebruiken (+)
 • Kan ook 10+ verschillende cryptocurrencies en ERC-20-tokens opslaan (+)

Keepkey

 • Prijs $ 49
 • Gebruiksvriendelijk (+)
 • Geweldig ontwerp (+)
 • Zeer nieuw, moet zich nog bewijzen (-)

Notitie: ERC-20-tokens zijn Ethereum-gebaseerde tokens voor de dApps (gedistribueerde applicaties) die op Ethereum draaien. U kunt meer lezen over dApps en Ethereum in ons Ethereum VS Bitcoin-gids.

Wat is Bitcoin-mijnbouw: is mijnbouw Bitcoin de moeite waard voor u?

Het antwoord op deze vraag verschilt van persoon tot persoon. Het is misschien geschikt voor u, maar het is misschien niet geschikt voor iemand anders.

Wat is een Bitcoin-mijnbeloning?

Het huidige aantal Bitcoins waarmee miners per blok worden beloond is 12.5. Dat klopt, 12,5 bitcoins worden aan de eerste mijnwerker gegeven om het probleem op te lossen (de transactie te verifiëren) van elk blok.

Dit aantal wordt echter elke 4 jaar gehalveerd. Dus ergens in 2021 zal de beloning dalen tot 6,25 Bitcoin per blok.

Het is nu 12,5 Bitcoins per blok ?! Dus, hoe lang duurt het om een ​​Bitcoin te minen? Nou, een blok duurt 10 minuten naar de mijne. Dat betekent er wordt elke 48 seconden één bitcoin gedolven.

Hoe moeilijk is Bitcoin-mijnbouw?

Naarmate steeds meer Bitcoin-mijnwerkers zich bij het netwerk aansluiten, neemt ook de moeilijkheidsgraad van de mijnbouw toe. Dit betekent simpelweg dat de miners / mining pools met krachtigere hardware zullen winnen. Het betekent ook dat u duurdere hardware zou moeten kopen.

Hoeveel kost Bitcoin Mining?

Laten we eens kijken wat de mijnbouwkosten van Bitcoin zijn? Twee van de belangrijkste kosten van Bitcoin-mijnbouw zijn:

 • Hardware / computerkosten: Zelfs voor beginners zouden de kosten van Bitcoin-mijnbouwhardware zijn $ 600 – $ 1000 en het is veel duurder als u de beste beschikbare hardware wilt kopen.
 • Elektriciteitskosten: Bitcoin-mijnbouw verbruikt veel elektriciteit! De kosten van elektriciteit op uw locatie kunnen een enorm verschil maken in de kosten van Bitcoin-mijnbouw. Als de elektriciteit in uw regio te duur is, kunt u geld verliezen door Bitcoins te delven in plaats van geld te verdienen.

Als u lid wordt van een mijnbouwpool, denk dan ook aan de kosten van mijnbouwpools – 1-3%.

Hoeveel winst kun je maken door Bitcoin te mijnen?

De gemakkelijkste manier om erachter te komen hoeveel winst u kunt maken, is door een online calculator te gebruiken! Er zijn veel verschillende Bitcoin-mijnbouwcalculators op internet. ik raad aan Mijnbouwcalculator van CryptoCompare.

U moet het volgende invoeren:

 • Hashing-kracht – de kracht van uw hardware (die u kunt achterhalen nadat u heeft gekozen welke hardware u gaat kopen);
 • Energieverbruik – hoeveel elektriciteit uw hardware verbruikt (nogmaals, u kunt dit achterhalen als u eenmaal heeft gekozen welke hardware u gaat kopen);
 • Kosten per KWh) – hoeveel uw elektriciteitskosten (als u geen USD gebruikt, kunt u De valutacalculator van Google
 • Zwembadtoeslag – de vergoeding voor de mining pool waar u zich bij aansluit.

Zorg ervoor dat u nadenkt over de kosten van uw Bitcoin-mijnbouwhardware. U moet de kosten van uw hardware in uw berekeningen opnemen, zodat u uw werkelijke winst kunt achterhalen.

Nog een belangrijk ding

Vergeet de prijs van Bitcoin niet!

Zoals we allemaal weten, De prijs van Bitcoin verandert elke dag veel. Dit is iets waar je geen controle over hebt, maar dat alles kan veranderen.

Bijvoorbeeld jij berekenen uw winst als de Bitcoin-prijs is $ 12.000. Als de prijs daalt tot $ 6000, dan kan uw winst een verlies worden. U moet altijd onthouden dat dit mogelijk is. Op een gegeven moment zagen we Bitcoin vallen $ 19.000 in december 2017 tot onder $ 7000 begin februari 2018.

Wat is Bitcoin-mijnbouw: prijsdaling van Bitcoin.Bron: steemit

Wat is Bitcoin Mining: laatste woorden

Dus nu zou u vrij zelfverzekerd moeten weten – wat is Bitcoin-mijnbouw.

Ik hoop dat je een goed begrip hebt van wat het is, hoe het werkt en hoe je aan de slag kunt gaan met je eigen Bitcoin-mining. Het is duidelijk dat je veel geld kunt verdienen door Bitcoin te minen, maar het hangt van veel dingen af ​​- waarvan de meeste geen controle hebben (elektriciteitskosten, de prijs van Bitcoin etc.).

Beginnen met het mijnen van Bitcoin vereist veel planning en geld – het is hetzelfde als het verhandelen op een beurs. Het kan u een grote winst opleveren, maar het kan ook resulteren in enorme verliezen. Over verliezen gesproken, als u uw vermogen veilig wilt houden, moet u altijd kiezen betrouwbare hardware wallets. Enkele van de beste opties zijn Ledger Nano X en Trezor Model T.

Als uw elektriciteitskosten laag zijn, bent u dat waarschijnlijk ook heel positief over het minen van Bitcoin. Als ze hoog zijn, is de situatie waarschijnlijk precies het tegenovergestelde; nou, of dat, of je denkt erover om landen te verplaatsen!

Als u besluit om in plaats daarvan Bitcoin te kopen en te beginnen met handelen, kunt u cryptocurrency-uitwisselingsplatforms bekijken, zoals Coinbase en Binance, deze zijn enkele van de meest betrouwbare..

Dus vertel ons – wat bent u van plan te doen??

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map