Laten we een gokje wagen dat u hier vandaag bent, want u heeft er veel over gehoord cryptocurrencies en je wilt meedoen, toch? Als je een gemeenschapsmens bent, Dogecoin-mijnbouw misschien wel de perfecte start voor jou!

Bitcoin was het eerste in 2009, en nu zijn er duizenden cryptocurrencies. Deze nieuwe munten (die op hun eigen native blockchain werken) worden altcoins of alternatieve munten genoemd. Een populaire altcoin is Dogecoin. Het kan worden gekocht, verkocht en verhandeld, net als Bitcoin. Het kan ook zijn gedolven!

Dus, wat is Dogecoin-mijnbouw?

Tegen de tijd dat u deze handleiding heeft gelezen, weet u er alles over hoe Dogecoin te minen en wat het is. Je weet wel wat hardware en wat software je moet aan de slag. U zult ook weten of Dogecoin-mijnbouw iets voor u is!

Terwijl Dogecoin mijnbouw is spannend en dat moet je weten DOGE-prijs gestegen met meer dan 1000% binnen een paar dagen, dus u moet het ook beschouwen als een toekomstige kansmunt!

Notitie: Bewaar DOGE en andere cryptocurrencies altijd in veilige portemonnees (zoals Ledger Nano X en Trezor Model T). Ook als u besluit om kopen DOGE direct, kies een betrouwbare uitwisseling, zoals Binance of Kraken.


Dus, waar zou je willen beginnen? Het begin? Goede keuze. Laten we eens kijken hoe Dogecoin is begonnen.

Een (zeer) korte geschiedenis van Dogecoin

In 2013, een Australiër met de naam Jackson Palmer en een Amerikaan genaamd Billy Markus werden vrienden. Ze werden vrienden omdat ze allebei van cryptocurrencies hielden. Ze dachten echter ook dat het allemaal te serieus werd, dus ze besloten om hun eigen te creëren.

Laatste Coinbase-coupon gevonden:

Palmer en Markus wilden dat hun munt leuker en vriendelijker zou zijn dan andere cryptomunten. Ze wilden dat mensen die normaal niet om crypto zouden geven, mee zouden doen.

Dogecoin-mijnbouw: Dogecoin-startpagina.

Ze besloten om een ​​populair te gebruiken meme als hun mascotte – een Shiba Inu-hond.

Dogecoin was gelanceerd op 6 december, 2013. Sindsdien is het populair geworden omdat het speels en goedaardig is. Net als zijn mascotte!

Dogecoin is geworden bekend voor het gebruik ervan in liefdadigheidsacties en online fooien. In 2014, $ 50.000 waarde van Dogecoin werd gedoneerd aan het Jamaicaanse bobslee-team, zodat ze naar de Olympische Spelen konden gaan. Dogecoin is ook geweest gewend om putten bouwen in Kenia. Is dat niet geweldig!

Gebruikers van sociale platforms – zoals Reddit – kunnen Dogecoin gebruiken om elkaar een fooi te geven of te belonen voor het plaatsen van goede content.

Dogecoin heeft de 27e grootste marktkapitalisatie van elke cryptocurrency.

Notitie: EEN marktkapitalisatie (of marktkapitalisatie) is de totale waarde van alle munten op de markt.

Dogecoin is dus een populaire altcoin, bekend als leuk, vriendelijk en aardig. Het is een munt met een hond erop! Je houdt er al van, nietwaar?

Vervolgens wil ik erover praten hoe mijnbouw werkt

Inzicht in Crypto Mining Bottom Line

Om mijnbouw te begrijpen, moet u het eerst begrijpen hoe cryptocurrencies werken. Cryptocurrencies zijn peer-to-peer digitale valuta’s. Dit betekent dat ze toestaan ​​dat geld van de ene persoon naar de andere wordt overgemaakt zonder tussenkomst van een bank.

Elke cryptocurrency-transactie is opgenomen in een enorme digitale database genaamd een blockchain. De database is opgeslagen op duizenden computers die knooppunten worden genoemd. Nodes stellen groepen nieuwe transacties samen en voegen deze toe aan de blockchain. Deze groepen worden blokken genoemd.

Elk blok transacties moet door alle knooppunten worden gecontroleerd op het netwerk voordat ze aan de blockchain worden toegevoegd. Als knooppunten geen transacties zouden controleren, zouden mensen kunnen doen alsof ze meer geld hebben dan ze in werkelijkheid hebben (ik weet dat ik dat zou doen!).

Transacties bevestigen (mining) vereist veel computerkracht en elektriciteit dus het is vrij duur.

Blockchains hebben geen betaalde werknemers zoals banken, dus zij bieden een beloning aan gebruikers die transacties bevestigen. De beloning voor het bevestigen van nieuwe transacties is nieuwe cryptocurrency. Het proces waarbij we worden beloond met een nieuwe valuta voor het bevestigen van transacties, noemen we "mijnbouw"!

Dogecoin mining meme

Het wordt mijnbouw genoemd omdat het een beetje is zoals graven naar goud of diamanten. In plaats van met een schop naar goud te graven, ben je dat wel graven met uw computer voor cryptomunten!

Notitie: Ga voor meer informatie over blockchain-technologie naar onze Blockchain uitgelegd gids.

Elke cryptocurrency heeft zijn eigen blockchain. Verschillende manieren om nieuwe valuta te delven worden gebruikt door verschillende munten waarbij verschillende beloningen worden aangeboden.

Dus, hoe mijn Dogecoin? Wat is er speciaal aan Dogecoin-mijnbouw? Laten we eens kijken…

Wat is Dogecoin Mining?

Dogecoin-mijnbouw is het proces van beloond worden met nieuwe Dogecoin voor het controleren van transacties op de Dogecoin blockchain. Simpel toch? Nou nee, zo simpel is het niet, niets is dat ooit!

Mijnbouw Dogecoin is zoals een loterij. Om mee te doen aan de loterij moet je wat werk verzetten. Nou, eigenlijk moet je computer (of node) wat werk verzetten! Dit werk omvat het bevestigen en controleren van transacties waarover ik in de vorige sectie heb gesproken.

Dogecoin kopen kost veel minder moeite, vooral bij het gebruik van Binance of Kraken. Dit is het moment waarop Dogecoin bereikte zijn hoogste punt ooit en blijft aanzienlijk in prijs stijgen. Dus als je het nu doet, stap je misschien toch in die trein! De prijs van Dogecoin in één dag met meer dan 300% procent gestegen, zoals je kunt zien in de onderstaande tabel.

Koop Dogecoin: Dogecoin-prijs.

Koop Dogecoin NU op Binance!

Veel computers werken aan hetzelfde transactieblok op hetzelfde moment, maar de enige kan de beloning van nieuwe munten winnen. Degene die verdient de nieuwe munten is het knooppunt dat voegt het nieuwe blok toe van transacties naar het oude transactieblok. Dit wordt voltooid met behulp van complexe wiskundige vergelijkingen.

Het knooppunt dat het wiskundige probleem als eerste oplost, wint! Het kan vervolgens het nieuw bevestigde transactieblok aan de rest van de blockchain koppelen.

De meeste cryptocurrency-mining gebeurt op deze manier. Echter, Dogecoin-mijnbouw verschilt van andere munten op verschillende belangrijke gebieden. Deze gebieden zijn

 • Algoritme: Elke cryptocurrency heeft een reeks regels voor het delven van nieuwe valuta. Deze regels worden een mining- of hash-algoritme genoemd.

 • Blokkeertijd: Dit is de gemiddelde tijdsduur die nodig is om een ​​nieuw blok transacties te controleren en aan de blockchain toe te voegen.
 • Moeilijkheidsgraad: Dit is een getal dat aangeeft hoe moeilijk het is om elk nieuw valutablok te minen. U kunt het moeilijkheidsnummer gebruiken om uit te zoeken hoe waarschijnlijk het is dat u de mijnloterij wint. De moeilijkheidsgraad van mijnbouw kan omhoog of omlaag gaan, afhankelijk van het aantal mijnwerkers. De moeilijkheidsgraad wordt ook aangepast door het protocol van de munt om ervoor te zorgen dat de bloktijd hetzelfde blijft.
 • Beloning: Dit is de hoeveelheid nieuwe valuta die wordt toegekend aan de mijnwerker van elk nieuw blok.

Laten we nu eens kijken hoe DogeCoin-mijnbouw werkt in vergelijking met Litecoin en Bitcoin

Mijnbouwvergelijking

Litecoin Bitcoin Dogecoin
Algoritme Scrypt SHA-256 Scrypt
Moeilijk 6802626.0955 3511060552899.72 2798252.1991
Blokkeertijd (In minuten) 2.5 10 1
Beloning (Per blok) 25 12.5 10.000
Beloning (Per blok in USD) 3.027,35 86.391,63 27.36

Bron: www.coinwarz.com

Bitcoin toepassingen SHA-256 naar begeleiden de mijnbouw van nieuwe valuta en de andere twee gebruiken Scrypt. Dit is een belangrijk verschil omdat Scrypt-mijnbouw heeft veel minder stroom nodig en is een veel sneller dan SHA-256. Dit maakt mijnbouw gemakkelijker voor mijnwerkers met minder krachtige computers. Fans van Litecoin en Dogecoin denken dat ze eerlijker zijn dan Bitcoin omdat meer mensen ze kunnen minen.

Notitie: In 2014 fuseerden Litecoin en Dogecoin de mijnbouw. Dit betekent dat ze het mogelijk maakten om beide munten in hetzelfde proces te minen. Dogecoin-mijnbouw is nu gekoppeld aan Litecoin-mijnbouw. Het is alsof twee verschillende voetbalteams thuiswedstrijden spelen in hetzelfde stadion!

Mijnbouw Dogecoin is veel sneller dan Litecoin of Bitcoin minen. De blokbeloning is ook veel hoger!

Raak echter niet te opgewonden (sorry!). Dogecoin is nog steeds veel minder waard dan Bitcoin en Litecoin. Een beloning van tienduizend Dogecoin is minder dan dertig dollar waard. Een beloning van 12,5 Bitcoin is momenteel 86.391,63 US dollar waard!

Dogecoin Mining: How to Mine Dogecoin - Beginnershandleiding

Notitie: De cijfers kunnen enigszins afwijken tegen de tijd dat u deze handleiding leest.

Het is echter niet zo erg als het klinkt. Dogecoin-mijnbouwproblemen zijn meer dan een miljoen keer minder dan Bitcoin-mijnbouwproblemen. Dit betekent dat je veel bent meer kans om het blok te winnen beloning wanneer je Dogecoin mineert.

Nu heb ik je verteld wat Dogecoin mining is en hoe het werkt, zou je het eens willen proberen?

Laten we eens kijken wat u moet doen om een ​​Dogecoin-mijnwerker te worden…

Hoe Dogecoin te mijnen

Er zijn twee manieren om Dogecoin te minen, solo (door uzelf) of in een Dogecoin-mijnbouw zwembad.

Notitie: Een Dogecoin-pool is een groep gebruikers die hun rekenkracht delen om de kans op het winnen van de race om transacties te bevestigen te vergroten. Wanneer een van de knooppunten in een pool een transactie bevestigt, wordt de beloning gelijkelijk verdeeld over de gebruikers van de pool.

Dogecoin Mining: Solo vs Pool

Als je mijnbouw doet als onderdeel van een Dogecoin-pool, moet je dat doen vergoedingen betalen. Ook als het zwembad een blok ontgint, ontvang je alleen een klein deel van de totale beloning. Pools ontginnen echter veel vaker blokken dan solo-mijnwerkers. Uw kans om een ​​beloning te verdienen (ook al wordt deze gedeeld) is dus groter. Dit kan u voorzien van een gestage nieuwe voorraad Dogecoin.

Als je ervoor kiest om solo te minen, loop je het risico lang te wachten om een ​​transactie te bevestigen, omdat er veel concurrentie is. Het kan weken of zelfs maanden duren voordat je je eerste blok mineert! Als je echter wint, de hele beloning zal voor jou zijn. U hoeft het niet te delen of kosten te betalen.

Als beginner zou ik het aanbevelen lid worden van een Dogecoin-pool. Op deze manier hoef je niet zo lang te wachten om je eerste blok nieuwe valuta te minen. Je zult ook het gevoel hebben dat je deel uitmaakt van de gemeenschap en dat is waar het bij Dogecoin om draait!

Vergelijk Crypto Exchanges zij aan zij met anderen

Wist je dat?

Heeft u zich ooit afgevraagd welke crypto-uitwisselingen het beste zijn voor uw handelsdoelen??

Zien & vergelijk TOP3 crypto-uitwisselingen naast elkaar

Wat je nodig hebt om te beginnen met mijnbouw Dogecoin

Voordat u begint met het minen van Dogecoin, je hebt een paar basisprincipes nodig. Zij zijn:

 • Een pc met een Windows-, OS X- of Linux-besturingssysteem.
 • Een internetverbinding.
 • Een Shiba Inu-puppy (grapje!).

Je hebt ook nodig ergens om de Dogecoin te bewaren die je van mij hebt. Het wordt niet aanbevolen om online portefeuilles te kiezen, kies software of hardware portefeuilles in plaats daarvan. Ze bevatten Ledger Nano S, Trezor Model T en Coinbase. De laatste optie is een softwareportefeuille, terwijl de eerste twee hardwareportefeuilles zijn.

Opmerking: een portemonnee is als een e-mailaccount. Het heeft een openbaar adres voor het verzenden / ontvangen van Dogecoin en een privésleutel om er toegang toe te krijgen. Uw privésleutels zijn als het wachtwoord van uw e-mail. Privésleutels zijn erg belangrijk en moeten volledig veilig worden bewaard.

dogecoin mijnbouw

Er zijn twee verschillende soorten; een lichte portemonnee en een volle portemonnee. Om Dogecoin te minen, heb je de volledige portemonnee nodig. Het heet Dogecoin Core.

Nu je een portemonnee hebt, heb je wat software en hardware nodig.

Dogecoin Mijnbouwhardware

U kunt Dogecoin minen met:

 • De CPU van uw pc: De CPU in uw pc is waarschijnlijk krachtig genoeg om Dogecoin te minen. Het wordt echter niet aanbevolen. Door mijnbouw kunnen minder krachtige computers oververhit raken, wat schade veroorzaakt.
 • Een GPU: GPU’s (of grafische kaarten) worden gebruikt om computergraphics te verbeteren, maar ze kunnen ook worden gebruikt om Dogecoin te minen. Er zijn tal van GPU’s om uit te kiezen, maar hier zijn er een paar om u op weg te helpen:
 • Een Scrypt ASIC Miner: Dit is een stuk hardware dat is ontworpen om maar één taak uit te voeren. Scrypt ASIC-mijnwerkers zijn geprogrammeerd om op scrypt gebaseerde valuta’s zoals Litecoin en Dogecoin te minen. ASIC-mijnwerkers zijn erg krachtig. Ze zijn ook erg duur, heel luidruchtig en kan krijgen heel heet! Hier zijn er een paar om uit te checken:
  • Innosilicon A2 Terminator ($ 760
  • Bitmain Antminer L3 ($ 1.649
  • BW L21 Scrypt Miner ($ 7.700
  • Dogecoin Mijnbouwsoftware

   Of je nu aan het minen bent met een ASIC, een GPU of een processor, je hebt er wat software voor nodig. U moet proberen de software te gebruiken die het beste werkt met de hardware die u gebruikt. Hier is een korte lijst met de beste gratis software voor elke keuze van mijnbouwhardware;

   • PROCESSOR: Als je mijnbouw gewoon snel wilt proberen, werkt het gebruik van de CPU van je computer prima. De enige software die ik zou aanraden voor mijnbouw met alleen een CPU is een CPU-mijnwerker die je gratis kunt downloaden hier.
   • GPU: Als je mijnbouwt met een GPU, zijn er meer software-opties. Hier zijn er een paar om uit te checken;
   • CudaMiner– Werkt het beste met Nvidia-producten.
   • CGminer- Werkt met de meeste GPU-hardware.
   • EasyMiner– Gebruiksvriendelijk, dus goed voor beginners.
  • Scrypt ASIC-mijnwerker:
   • MultiMiner– Geweldig voor het minen van op scrypt gebaseerde valuta’s zoals Litecoin en Dogecoin. Het kan ook worden gebruikt om SHA-256-valuta’s zoals Bitcoin te minen.
   • CGminer en EasyMiner kunnen ook worden gebruikt met ASIC-mijnwerkers.
   • Aanbevelingen

    Je bent een beginner, dus houd het simpel! Wanneer je voor het eerst Dogecoin gaat minen, zou ik aanraden om een GPU zoals de Radeon RX 580 met EasyMiner-software. Dan zou ik aanraden om lid te worden van een Dogecoin-mijnbouwpool. De beste pools om aan deel te nemen zijn pools met meerdere valuta’s, zoals Multipool of AikaPool.

    Dogecoin Mining: How to Mine Dogecoin - Beginnershandleiding

    Als je Dogecoin wilt minen maar niet in alle technologie wilt investeren, is er nog een andere optie …

    Dogecoin Cloud Mining

    Cloud mining is mijnbouw zonder mijnbouw! Simpel gezegd, u huurt computervermogen van een enorm datacenter voor een maandelijks of jaarlijks bedrag. De Dogecoin wordt in het midden gedolven en vervolgens wordt uw deel naar u verzonden.

    Het enige wat je nodig hebt om de mijne Dogecoin te clouden, is een Dogecoin-portemonnee. Kies vervolgens een cloud mining-pool om mee te doen. Eobot, Leuke hash en Genesis Mining alle bieden Op scrypt gebaseerde cloud-mining voor een maandelijks bedrag.

    Er zijn voor- en nadelen van Dogecoin cloud mining.

    De voors

    • Het is goedkoper dan het opzetten van uw eigen mijnbouwbedrijf. Er ligt ook geen hete, luidruchtige hardware in huis!
    • Als beginner zijn er niet veel technische dingen om over na te denken.
    • U krijgt elke maand een constante aanvoer van nieuwe valuta.

    De nadelen

    • Cloud mining-pools delen niet veel informatie over zichzelf en hoe ze werken. Het kan moeilijk zijn om erachter te komen of een cloud mining-contract een goede prijs-kwaliteitverhouding biedt.
    • U huurt alleen computerkracht. Daalt de prijs van Dogecoin, dan moet je toch hetzelfde bedrag betalen voor iets dat waardeloos is.
    • Dogecoin-pools hebben vaste contracten. De wereld van crypto kan erg snel veranderen. Je zou twee jaar met een onrendabel contract kunnen vastzitten!
    • Het is niet leuk om iemand anders de mijnbouw voor u te laten doen!

    Nu je weet over alle verschillende manieren om Dogecoin te minen, kunnen we de grote vraag stellen: kun je tonnen geld verdienen met het delven van Dogecoin??

    Dus, is Dogecoin Mining winstgevend?

    Het korte antwoord is: niet echt. Dogecoin-mijnbouw zal je niet van de ene op de andere dag een crypto-miljardair maken. Eén Dogecoin is ongeveer waard 0,05 Amerikaanse dollars.

    Als je ervoor kiest om mijn Dogecoin solo, het zal zijn moeilijk om winst te maken. U zult waarschijnlijk meer geld uitgeven aan elektriciteit en hardware dan u zult verdienen met Dogecoin-mijnbouw. Zelfs als u kiest voor een Dogecoin-pool of een cloud-pool, zal uw winst klein zijn.

    Als u op zoek bent naar een snellere en gemakkelijkere manier om geld te verdienen, je zou moeten denk aan Dogecoin als een toekomstige kansmunt. Deze cryptocurrency verhoogd met meer dan 300% in één dag!

    Dogecoin mining: DOGE key metrics.

    KOOP Dogecoin direct!

    Als je echter denkt dat ik je vertel om de Dogecoin niet te mijnen, dan heb je het mis! Natuurlijk denk ik dat je Dogecoin moet minen, maar er zijn gewoon betere manieren om geld te verdienen met DOGE. Een van de beste opties is om begin met handelen. Als u besluit dat te doen, is het aan te raden om voor betrouwbare crypto-uitwisselingen te kiezen, zoals Binance.

    Zorg ervoor dat u uw cryptocurrencies niet in een online portemonnee bewaart, kies veilige portemonnees in plaats daarvan. Dergelijke opties zijn onder meer Ledger Nano X en Trezor Model T.

    Maar waarom? Ernstig…

    Nou, je zou Dogecoin moeten mijnen omdat het zo is leuk en je wilt deel uitmaken van de Dogecoin-familie. Cryptocurrency gaat de wereld veranderen en jij wilt deel uitmaken van die verandering, toch? Mijnbouw Dogecoin is een geweldige manier om mee te doen.

    Dogecoin is de munt die tovert een glimlach op de gezichten van mensen. Door Dogecoin te minen, ondersteunt u alle goed werk dat de gemeenschap doet. Je leert over mijnbouw van de vriendelijkste bende in crypto. En wie weet? Over een paar jaar kan de Dogecoin die je nu mijnt duizenden of zelfs miljoenen waard zijn! In 2010 was Bitcoin waardeloos. Denk erover na!

    Alleen jij kunt kiezen of je Dogecoin wilt minen of niet. U weet nu alles wat u moet weten om uw keuze te maken. De toekomst is hier. Dus wat ga je doen?

    Mike Owergreen Administrator
    Sorry! The Author has not filled his profile.
    follow me