Electroneum Mining: hoe Electroneum te mijnen?

Electroneum (ETN) is een beetje een nieuwkomer in de cryptocurrency-wereld. Natuurlijk zijn de mijnbouwonderwerpen van Electroneum ook nieuw. Het werd opgericht in 2017 toen het team erachter een eerste muntaanbieding (ICO) organiseerde om geld in te zamelen om de ontwikkeling van het project te betalen. Tegenwoordig is het de 77e grootste digitale valuta. Het heeft een marktkapitalisatie van ongeveer $ 142 miljoen.

Het idee van Electroneum is om cryptocurrency voor iedereen beschikbaar te maken. Het team achter het project heeft zeer gebruiksvriendelijke software gemaakt en deze op veel verschillende apparaten beschikbaar gemaakt. Zowel gsm- als computergebruikers kunnen met een paar klikken de software instellen die nodig is om Electroneum te minen.

Hoewel het heel gemakkelijk is om Electroneum te delven en gebruikers geen speciale hardware nodig hebben, kan het toch een beetje eng zijn, vooral als je geen technisch type bent! Daarom hebben we deze handige gids voor Electroneum-mijnbouw gemaakt.

Tijdens de gids proberen we de volgende vragen te beantwoorden: Wat is Electroneum? Hoe werkt Electroneum-mijnbouw? Welke software heb ik nodig? Hoe begin ik eraan? Hoeveel geld kan ik verdienen als Electroneum-mijnwerker?

Deze gids zal dienen als uw toegang tot Electroneum-mijnbouw en waarschijnlijk cryptocurrency-mijnbouw in het algemeen. Dit komt omdat Electroneum een ​​van de gemakkelijkste digitale valuta’s is om te minen.

Aan het einde van de gids zou u moeten weten: wat Electroneum is, hoe u aan de slag kunt met Electroneum-mijnbouw op zowel een gewone computer als een mobiele telefoon en of het winstgevend wordt om het zelf te proberen.

Voordat we echter aan de slag gaan, moet u weten dat er zoveel zijn eenvoudigere manieren om Electroneum te verkrijgen cryptocurrency. Kies gewoon een betrouwbare cryptocurrency-uitwisseling en koop het direct.

Of het nu ETN, BTC of ETH is, het is cruciaal om een ​​betrouwbare hardwareportefeuille te kiezen. Enkele van de meest aanbevolen opties zijn Ledger Nano X en Trezor Model T.

Wat is Electroneum (ETN)

Voordat we met Electroneum-mijnbouw beginnen, laten we beginnen met de basis. Electroneum is een cryptocurrency die is gebaseerd op een andere digitale munt genaamd Monero (XMR). Het wordt gebruikt om betalingen van de ene persoon naar de andere te doen. Het beste (en mogelijk wereldveranderende) deel van digitale valuta’s zoals Electroneum, Monero en vooral Bitcoin is dat niemand je toestemming hoeft te geven om ze te gebruiken. Het enige dat u nodig heeft, is een internetverbinding en een portefeuilleadres.

Laatste Coinbase-coupon gevonden:

Net als Monero is privacy een zeer belangrijk onderdeel van het Electroneum-project. Saldi zijn onmogelijk op te zoeken en niemand kan zien uit welke portemonnee een transactie afkomstig is. Dit geeft zowel Electroneum als Monero een kwaliteit die Bitcoin niet heeft: vervangbaarheid.

Het is mogelijk om Bitcoin-transacties tussen gebruikers bij te houden. Dit betekent dat een gebruiker kan zien of een Bitcoin betrokken was bij een misdrijf. Dit is een slechte kwaliteit om geld te hebben.

U kunt bijvoorbeeld een Bitcoin ontvangen die iemand ooit heeft gebruikt om drugs of onfatsoenlijk materiaal te kopen. Zelfs als je het hebt gekregen voor zoiets onschuldigs als iets doorverkopen OpenBazaar, wanneer u de bitcoin ergens anders probeert uit te geven, kan de ontvanger besluiten deze af te wijzen. Ook al heb je geen misdaad begaan, de Bitcoin kan vanwege zijn verleden als ‘besmet’ worden beschouwd.


Dankzij hun privacyfuncties is het onmogelijk om te zeggen waar Electroneum of Monero vandaan komt. Dit betekent dat beide valuta’s als fungibel kunnen worden beschouwd.

Wat maakt Electroneum speciaal?

Electroneum verschilt van Monero omdat het team erachter heeft geprobeerd het zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Het idee is dat toegang krijgen tot cryptocurrency net zo eenvoudig moet zijn als het downloaden van een applicatie naar uw computer of telefoon.

Tegenwoordig kan het behoorlijk moeilijk zijn om aan cryptocurrency te komen. Dit betekent dat veel mensen die in crypto willen komen, worden afgeschrikt door de verschillende stappen die het kan nemen. Nieuwere gebruikers willen of kunnen hun identiteit niet altijd verifiëren door gevoelige documenten online naar vreemde mensen of bedrijven te sturen.

Bovendien konden enorme aantallen mensen uit ontwikkelingslanden zich niet aanmelden voor uitwisseling omdat ze geen enkele vorm van identificatie of een bankrekening hebben om cryptocurrencies mee te kopen.

Dan zijn er de vergoedingen. Diensten zoals Coinbase brengen hoge kosten in rekening voor het kopen van cryptocurrencies. Dit maakt het nog minder waarschijnlijk dat armere gebruikers in ontwikkelingslanden digitale valuta kopen. Dit is jammer, want digitale valuta kunnen in deze landen de grootste impact hebben.

Veel mensen in deze landen hebben misschien geen bankrekeningen, maar veel mensen hebben wel een mobiele telefoon. Daarom is het team achter Electroneum erop gebrand om applicaties te ontwikkelen die geschikt zijn voor telefoongebruikers om Electroneum te minen en om het te verzenden en te ontvangen.

Inzicht in het mijnbouwproces zelf

Voordat ik aan de slag ga met de volledige Electroneum-mijngids, moet je eerst begrijpen wat mijnbouwcryptocurrency eigenlijk is.

Mijnbouw is het proces van het verifiëren van transacties tussen verschillende gebruikers van een cryptocurrency. In plaats van één centrale autoriteit te gebruiken om transacties te controleren (zoals een bank), controleren alle deelnemers van het netwerk (ook bekend als knooppunten) of geen enkele gebruiker dezelfde munten twee keer heeft verzonden of het systeem op een andere manier heeft bedrogen.

Voor dit werk worden mijnwerkers beloond met munten. De munten zijn afkomstig van een blokbeloning (hierover later meer) en de kosten die bij transacties zijn inbegrepen. Het feit dat mijnwerkers geld verdienen voor het minen, is belangrijk om te voorkomen dat knooppunten samenkomen en het netwerk aanvallen. Het is gewoon economisch verstandiger om volgens de regels te spelen dan om het netwerk te bedriegen.

Wat is Electroneum Mining?

Het bijzondere aan het delven van Electroneum is hoe gemakkelijk het is om aan de slag te gaan. Tenzij u een codeerder bent, zult u snel in de war raken door de instructies als u op Google zoekt naar bijna elke andere cryptocurrency-mining.

Het Electroneum-team wilde hier verandering in brengen. Ze wilden een cryptocurrency creëren die iedereen kon mijnen. Dit zou moeten leiden tot een meer gedecentraliseerd netwerk en een netwerk dat sterker is tegen netwerkaanvallen.

Electroneum gebruikt een speciale ASIC-resistente mijncode. Dit maakt het anders dan bijvoorbeeld Bitcoin. In Bitcoin kunnen gebruikers gespecialiseerde hardware gebruiken die ASIC’s worden genoemd. Deze chips zijn duur in aanschaf. Dit maakt het voor elke potentiële gebruiker van Bitcoin onmogelijk om zijn eigen node te runnen en de valuta te minen.

Dankzij de manier waarop Electroneum is ontworpen, kunnen zelfs mobiele telefoons het mijnen. Het levert de mijnwerker misschien maar een paar cent per dag op, maar als je bedenkt hoeveel mensen in de wereld van minder dan $ 2 per dag leven, kan dit een groot verschil maken..

Opmerking: ASIC staat voor Application Specific Integrated Circuit. Het zijn speciale computerchips die voor één taak zijn ontworpen. In dit geval het delven van cryptocurrencies.

Vergelijk Crypto Exchanges zij aan zij met anderen

Wist je dat?

Heeft u zich ooit afgevraagd welke crypto-uitwisselingen het beste zijn voor uw handelsdoelen??

Zien & vergelijk TOP3 crypto-uitwisselingen naast elkaar

Electroneum Mining Rewards en Electroneum Mining Moeilijkheidsgraad

Zoals vermeld, verdienen cryptocurrency-mijnwerkers beloningen voor het verifiëren van transacties. Dit zijn zowel de transactiekosten als een beloning die door de code zelf wordt bepaald.

De Electroneum-mijnbeloning gaat naar de mijnwerker (of pool van mijnwerkers) die een complex computerprobleem oplost. Als de beloning wordt gewonnen door een pool, wordt deze gedeeld tussen die pool van gebruikers. Naarmate meer en meer mijnwerkers dit complexe probleem proberen op te lossen, worden ze competitiever. Dit betekent dat het voor elke individuele gebruiker moeilijker wordt om met succes te minen.

De huidige beloning voor Electroneum is 6.413,56 ETN, wat gelijk is aan $ 136 bij vandaag tarief.

Elke gebruiker kan deze beloning winnen. Hoe meer verwerkingskracht (hash-snelheid) een miner heeft, hoe groter de kans dat ze het probleem oplossen. Daarom zijn Electroneum-miningpools een goede optie voor gebruikers die minen op minder krachtige apparaten.

De pools werken samen aan het probleem en het maakt niet uit welk individueel knooppunt het oplost. Als een lid dat doet, krijgen de anderen een deel van de beloning. De hoeveelheid verwerkingskracht die aan de pool wordt bijgedragen, bepaalt hoe groot het aandeel van elke gebruiker zal zijn.

Verschillende manieren om Electroneum te ontginnen

Er zijn twee manieren om Electroneum te ontginnen. Gebruikers kunnen ervoor kiezen om solo te minen of te minen als onderdeel van een pool. Ik heb de voordelen van elk hieronder opgesomd.

Solo mijnbouw

Solo Electroneum mining is alleen geschikt voor gebruikers met een hoge rekenkracht. Voor Electroneum betekent dit degenen met speciale grafische kaarten op hun computers (GPU’s).

Het voordeel van solo-miner zijn, is dat u geen kosten aan de pool zelf hoeft te betalen en dat er geen tussenpersoon is. Dit tweede punt is belangrijk omdat mijnpools van Electroneum in het verleden zijn gehackt.

Het nadeel van solo-mijnwerker zijn, is de wachttijd voor het winnen van een beloning. Het kan erg lang duren om geld te verdienen als je solo mijnbouwt!

Je kunt het zien als werken voor commissie. Als autoverkoper kunt u bijvoorbeeld vele lange dagen werken zonder een enkele verkoop te doen. Als je er eindelijk een haalt, is het een grote betaaldag, maar de downtime kan voor sommige mensen te veel worden. Solo-mijnwerkers kunnen eeuwenlang aan de problemen werken en niets ontvangen. Ze krijgen wel alle beloningen als ze er eindelijk een oplossen!

Mijnbouw als onderdeel van een mijnbouwpool voor elektronen

Voor de meeste gebruikers is werken als onderdeel van een Electroneum-mijnbouwpool de beste optie. Het geeft hen consistente beloningen en stelt hen in staat om cryptocurrency te minen zonder speciale hardware te gebruiken.

Mijnbouwpools werken als volgt: u combineert uw rekenkracht met andere mensen en u wordt beloond met hetzelfde% Electroneum als u in stroom bijdraagt ​​aan de pool. Dus als u 10% van de stroom levert aan de Electroneum-mijnbouwpool, ontvangt u 10% van de beloning. Gemakkelijk!

Welke optie je ook kiest, als je eenmaal ETN hebt gebruikt, moet je een betrouwbare portemonnee. Ledger Nano X en Trezor Model T behoren momenteel tot de marktleiders.

Ledger Wallet-deal nu actief:

Aan de slag met het delven van Electroneum

De volgende stapsgewijze handleidingen zijn opgesteld om uit te leggen hoe u Electroneum kunt minen aan gebruikers die nog nooit eerder cryptocurrencies hebben gedolven. Ze zijn niet de meest winstgevende manier, maar ze zouden een uitstekende manier moeten zijn om mensen kennis te laten maken met mijnbouw. Helaas is deze eenvoudige handleiding momenteel alleen geschikt voor Windows-gebruikers.

Mijnbouw Electroneum met behulp van een CPU

Ten eerste heb je een veilige portemonnee nodig, zodat je je Electroneum kunt bewaren zodra je de Electroneum-mining start.

Hieronder heb ik uitgelegd hoe je een veilige offline portemonnee maakt. Een meer functionele maar minder veilige portemonnee kan ook worden gemaakt door u aan te melden bij Electroneum vanaf hun website. Dit houdt in dat u het bedrijf veel informatie over u moet geven waar sommige gebruikers zich niet prettig bij voelen.

Offline portemonnee instellen

Hieronder volgt een korte handleiding voor het opzetten van een offline portemonnee. Aanvullende veiligheidsmaatregelen zijn te vinden hier. Ze verwijzen naar offline-wallets van Bitcoin in plaats van naar Electroneum-portefeuilles, maar het idee is hetzelfde.

 • Ga naar de downloads sectie van de Electroneum-website.
 • Klik op ‘browserversie’ of ‘ZIP downloaden’. Als u de browserversie gebruikt, moet u ervoor zorgen dat u Google Chrome gebruikt. Voor deze demonstratie gebruik ik de browserversie. Voor meer veiligheid moet de rest van de handleiding offline worden uitgevoerd of idealiter op een computer die nog nooit online is geweest.

Electroneum mining pool-software

 • Lees de disclaimer over privésleutels op de volgende pagina. Als u begrijpt hoe belangrijk het is om uw persoonlijke bestedingssleutel geheim te houden, klikt u op ‘Laten we beginnen’.

Electroneum offline portemonnee-generator

 • Beweeg je muis in willekeurige patronen op het volgende scherm. Deze stap is om een ​​echt willekeurige sleutelset te genereren.
 • Lees vervolgens de waarschuwing over het belang van het veilig bewaren van de afgedrukte portemonnee. Als u de inhoud op de pagina begrijpt, klikt u op ‘Portemonnee opslaan als pdf’.
 • Open de pdf en druk de sleutelsets af. Koppel uw printer los van internet voor een veiligere portemonnee. Sterker nog, gebruik er een zonder geheugen of draadloze verbindingen.

De mijnbouwsoftware voor beginnerspools installeren

Nu u ergens uw gedolven Electroneum kunt opslaan, is het tijd om de mijnsoftware te installeren.

 • Ga naar de downloads sectie van de Electroneum-website opnieuw.
 • Klik op “download windows miner”.

electroneum mining pool software download

 • Wanneer u de software heeft gedownload, merkt u mogelijk dat Chrome of de antivirussoftware van uw computer u ervan weerhoudt deze te openen. Schakel in dit geval uw antivirusprogramma uit en ga naar het instellingenmenu van Chrome. Van daaruit klikt u op de geavanceerde opties en schakelt u de optie “u beschermen tegen gevaarlijke sites” uit. Start de download opnieuw en u zult zien dat Chrome u nu het “.exe” -bestand laat openen.

Chrome-instellingen

 • Nadat u de Electroneum Pool Miner-software heeft geopend, vindt u een standaard installatiemenu. Volg de instructies op het scherm om de applicatie aan uw computer toe te voegen.
 • Open de Electroneum Pool Miner en voeg uw ETN-portefeuilleadres toe. U moet ook een nummer toevoegen onder het vak aantal threads. Hiervoor moet u weten hoeveel kernen de processor van uw computer heeft.

electroneum pool mijnwerker software

 • Vervolgens moet u de URL toevoegen van de Electroneum-mijnpool die u gaat gebruiken. We raden EasyHash voorlopig aan. Later kunt u andere zwembaden proberen. Een volledige lijst met Electroneum-mijnpools en de vergoedingen die elke lading kost, is te vinden hier.
 • Gebruik dit formaat in het URL-veld: stratum + tcp: // [URL]: [poort] – je moet [URL] en [poort] vervangen. Als je een low-end CPU gebruikt, gebruik dan “stratum + tcp: //etn.easyhash.io: 3630”. Als alternatief kunt u voor geavanceerde CPU’s ‘stratum + tcp: //etn.easyhash.io: 3631’ gebruiken
 • Zodra alle details zijn ingevuld, klikt u op “start mining”.

Dat is alles wat er is. Makkelijk, toch?!

Mijnbouw voor mobiele telefoons

Zoals eerder vermeld, kun je Electroneum ook met een mobiele telefoon minen. Deze functie is erg nieuw en is momenteel alleen beschikbaar op Android-apparaten. Volg de onderstaande stappen om de applicatie te installeren en u als gebruiker te registreren:

 • Bezoek de Google Play Store.
 • Zoek naar Electroneum.
 • Klik op “Download”, en als het gedownload is, klik op “installeren”.
 • Registreer een account door naar my.electroneum.com te gaan en de gevraagde informatie in te vullen.
 • Verifieer je e-mailadres door naar je inbox te gaan en op de link erin te klikken.
 • Geef uw gsm-nummer op. Electroneum stuurt dan een code naar het nummer. Hierdoor kunnen mensen niet veel verschillende accounts aanmaken. Voer bij aankomst de code in het vak op de registratiepagina in.
 • Geef een alternatief e-mailadres op waarnaar herstelgegevens kunnen worden verzonden als u de pincode voor uw account kwijtraakt.
 • Toets een pincode in die u zeker zult onthouden. U heeft dit elke keer nodig wanneer u de app start of wanneer u transacties verzendt.
 • Ga ten slotte terug naar uw e-mailinbox en klik op de link in de e-mail die naar u is verzonden. Dit bevestigt dat u een e-mail voor het herstellen van de pincode heeft ontvangen. U kunt nu inloggen op de app.

Dat is het bijna! Nee echt!

Het enige dat u hoeft te doen om Elecetroneum mining te starten, is naar het vak “start mining” te gaan en erop te klikken. Makkelijk, he?

Wat heb je nodig om Electroneum Mining te starten?

Software

We hebben al de basissoftware vermeld die u nodig hebt om aan de slag te gaan met Electroneum-mijnbouw met behulp van een Windows-machine en een CPU. Als je wilt minen met een GPU of met een ander besturingssysteem, is het proces iets anders. Gelukkig is alle software echter gratis en staat deze vermeld op de Electroneum website zelf. Er zijn ook goede instructies om deze te gebruiken.

U kunt dit ook bekijken mijnbouwsoftware

 • www.ccgmining.com
 • hashflare.io
 • minergate.com
 • nicehash.com

Hardware

Bij Electroneum-mining hangt de hoeveelheid ETN die u kunt minen af ​​van het soort hardware dat u gebruikt. Het is duidelijk dat elke Android-telefoon werkt, evenals CPU’s en GPU’s. Electroneum-mijnwerkers zijn er in alle soorten en maten!

CPU’s zijn veel goedkoper dan GPU’s, en hun prestaties zullen ook veel lager zijn. Ik heb hieronder een aantal CPU’s en hun statistieken opgesomd:

Opmerking: hoe hoger de hash-snelheid, hoe beter. Het vergroot uw kansen om de mijnbeloning te ontvangen.

AMD R9 280x

Kosten – $ 140

Hash-snelheid – 500 uur / sec

AMD Radeon Rx 580

Kosten – $ 300 – 400

Hash-snelheid – 575 uur / sec

Vergelijk deze nu met de duurdere, krachtigere GPU’s van bijvoorbeeld Nvidia en Sapphire:

Nvidia GTX 1070

Kosten – $ 400 – 500

Hash-snelheid – 505 uur / sec

Nvidia GTX 1080

Kosten – $ 550 – 650

Hash-snelheid – 600 uur / sec

Saffier Radeon RX 480 NITRO+

Kosten – $ 300

Hash-snelheid – 600 uur / sec

Is Electroneum Mining winstgevend?

De winstgevendheid van de mijnbouw Electroneum zal van nogal wat factoren afhangen. Ik heb ze hieronder opgesomd om u een beter idee te geven of het voor u de moeite waard is:

 • Hash-snelheid: hoe krachtiger uw hardware is, hoe winstgevender uw mijnbouw zou moeten zijn.
 • Stroomverbruik: apparaten die minder energie verbruiken, worden winstgevender.
 • Kosten per kWh: Als u ergens woont met goedkope energie, heeft u een grotere kans om winst te maken.
 • Kosten van de hardware: als u $ 600 uitgeeft aan een GPU-mijnwerker, kan het langer duren om winst te maken.

U kunt verschillende configuraties van hardware testen met behulp van een online calculator voor de winstgevendheid van mijnbouw. Hier is er een om naar te kijken – WhatToMine!

Is mobiele mijnbouw winstgevend?

Aangezien mobiele telefoons over het algemeen veel minder krachtig zijn dan CPU’s en zeker GPU’s, is het onwaarschijnlijk dat u met een mobiele telefoon pure profit mining van Electroneum zult laten zien. Aangezien het Electroneum-platform zich echter richt op ontwikkelingslanden, kan mobiele mijnbouw een uitstekende manier zijn om wat geld te besparen op de kosten van bezit en gebruik van het mobiele apparaat..

Gevolgtrekking

U zou nu een veel beter begrip moeten hebben van wat Electroneum is en hoe Electroneum-mijnbouw werkt. U weet hoe u een veilige portemonnee opzet, hoe u een eenvoudige Windows-mijnbouwinstallatie opzet, hoe u de mobiele-telefoonversie van de software gebruikt en hoe u erachter komt hoe winstgevend het allemaal zal zijn..

Met dat alles in gedachten, wat vind je van Electroneum-mijnbouw? Denk je dat dit een goede manier is om het idee van cryptocurrency bij meer mensen te introduceren? We horen graag uw mening!

Nogmaals, als u besluit dat ETN-mijnbouw niets voor u is, zorg er dan voor dat u een betrouwbare cryptocurrency-uitwisseling om deze munt te krijgen. Enkele van de meest aanbevolen opties zijn Coinbase en Binance.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map