Electrum Wallet recensie

Hallo, en welkom hierbij Electrum portemonnee recensie! Dit handige document is gemaakt om u te helpen alles te begrijpen wat u moet weten een van de oudste en meest gebruikte Bitcoin portemonnees rond.

Dus als je merkt dat je vragen stelt zoals "is Electrum veilig? Of, is Electrum legitiem?", je bent bij ons aan het juiste adres. Ik zal deze en nog veel meer vragen beantwoorden voordat we klaar zijn.

In deze recensie zal ik een paar verschillende soorten portemonnees en hun bekijken voor-en nadelen. Dan ga ik naar Electrum zelf. Ik zal kijken wat de portemonnee is, de pluspunten en minpunten van Electrum, en een gedegen beveiligingsoverzicht. Ten slotte behandel ik voor het eerst het opzetten van een Electrum-portemonnee en het verzenden en ontvangen van Bitcoin met Electrum.

Aan het einde van deze Electrum-portemonnee-recensie zou u precies moeten weten wat Electrum is goed voor, waar het is het niet goed voor, hoe veilig Electrum is en hoe Electrum in het algemeen moet worden gebruikt.

Zoals gewoonlijk is er veel om doorheen te komen. Laten we dus alvast beginnen!

Voordelen

 • Een van de oudste Bitcoin-portefeuilles
 • Heel eenvoudig in gebruik
 • Software-gebaseerd
 • Er wordt geen informatie op de server opgeslagen
 • Open source
 • Maakt gebruik van tweefactorauthenticatie

Nadelen

 • Heeft beveiligingsproblemen gehad
 • Ondersteunt alleen Bitcoin

Wat is een cryptocurrency-portemonnee?

Voordat we naar de onze gaan Electrum wallet review, ik moet eerst uitleggen wat een cryptocurrency-portemonnee is.

Een cryptocurrency-portemonnee is een naam die wordt gegeven aan een stuk software dat creëert een volledig willekeurig paar cryptografisch sleutels. Deze sleutels worden gebruikt om en te verzenden verstuur en ontvang Bitcoin (en andere cryptocurrencies) van één persoon naar een ander.

Electrum wallet review: een Bitcoin wallet.

De voorwaarde "portemonnee" is echter een beetje misleidend. In tegenstelling tot uw echte portemonnee, niets wordt feitelijk opgeslagen in een cryptocurrency-portemonnee. De software werkt gewoon om te communiceren met de blockchain van de cryptocurrency waarvoor de portemonnee is ontworpen.

Er zijn veel verschillende soorten portefeuilles met cryptocurrency. Sommige hebben slechts één digitaal bezit. Ondertussen andere winkelkavels. Sommige zijn zeer veilig en andere niet. Laten we, voordat ik goed aan deze Electrum-portemonnee-beoordeling begin, eens kijken naar een paar van de verschillende soorten wallets die beschikbaar zijn.

Koude portemonnees

De meest veilig beschikbare cryptocurrency wallets staan ​​bekend als koude portefeuilles. Ze zijn geweldig voor lange termijn opslag van cryptocurrencies. Er zijn twee hoofdtypen van koude portemonnees: papieren portemonnees en hardware portefeuilles

Papieren portemonnees

Papieren portemonnees bieden het maximale beveiligingsniveau als u ze correct instelt. Dit is echter niet eenvoudig op een volledig veilige manier te doen. Zij zijn vrij maar vanwege de moeilijkheid om ze op te zetten, worden ze niet aanbevolen voor nieuwe gebruikers van cryptocurrency.


Met papieren portemonnees kan dat print uw cryptocurrency wallet-sleutels af en bewaar ze offline. Het enige dat u hoeft te doen, is het vel papier goed opbergen. Als iemand toegang krijgt tot het stuk papier met de sleutels van uw portemonnee erop, kunnen ze toegang krijgen tot uw portemonnee.

Hardware portefeuilles

Hardware portemonnees zijn geweldig als je een zeer veilige portemonnee wilt voor lange termijn opslag van cryptocurrencies en u weet niet zeker hoe u een papieren portemonnee correct instelt. Voorbeelden van hardwareportefeuilles zijn onder meer de Ledger Nano S en Trezor apparaten.

Electrum Wallet recensie

Ze zorgen voor een goede balans tussen veiligheid en gemak. Echter, ze zijn niet gratis. U zult moeten beslissen of de waarde van de cryptocurrency die u wilt beschermen, de kosten van een hardware wallet waard is.

Hot portemonnees

Hot portemonnees zijn veel minder veilig dan koude portemonnees. Ze dienen echter nog steeds een nuttig doel. Hot wallets zijn ideaal voor dagelijkse besteding van cryptocurrencies.

Je zou meer aan hot wallets moeten denken zoals je echte portemonnee. Het zou dwaas zijn om door de stad te lopen met al je geld in de portemonnee in je achterzak. Dat is niet bepaald de veilige opslag van uw geld – u had waarschijnlijk geen Electrum-portefeuillebeoordeling nodig om u dat te vertellen!

Tabel: de voor- en nadelen van de Binance-portemonnee en Electrum

Dat gezegd hebbende, het is veel handiger een beetje geld in uw echte portemonnee hebben voor als u iets moet kopen. Een populaire cryptocurrency-portemonnee is hetzelfde!

Er zijn twee hoofdtypen hot wallets: online portemonnees en software portefeuilles.

Online portefeuilles

Online portemonnees zijn over het algemeen slecht voor de opslag van cryptocurrencies. Dat gezegd hebbende, deze wallets zijn meestal te vinden op beurzen of andere online services die cryptocurrencies gebruiken. U kunt geld storten op een hot wallet om de daaraan gekoppelde service te gebruiken. U moet absoluut niet proberen cryptocurrency voor lange tijd op te slaan in een hot wallet.

Dit laatste punt is erg belangrijk – Hot wallets zijn meestal niet onder uw controle. Een van de belangrijkste lessen die je kunt leren in het hele cryptocurrency-onderwerp is dat als iemand anders je privésleutel kan zien, zij ook je crypto beheren..

Electrum wallet review: Bittrex cryptocurrency exchange.

Als u bijvoorbeeld crypto had opgeslagen op de Bittrex Exchange en morgen is Bittrex verdwenen, zou je nog steeds toegang hebben tot je crypto? Waarschijnlijk niet…

Met elke andere portemonnee maakt het niet uit wat er met een individueel bedrijf gebeurt, je hebt nog steeds controle over je munten als je een correcte back-up van je sleutels hebt gemaakt. Online portemonnees kunnen worden gehackt of gewoon van de ene op de andere dag verdwijnen. Gebruik ze dus niet voor opslag!

Software Portemonnee

Eindelijk zijn we aangekomen bij het hoofdonderwerp van deze Electrum wallet review! De Electrum Bitcoin-portemonnee is een softwareportefeuille. Net als hardwareportefeuilles bieden softwareportefeuilles gebruikers een evenwicht tussen veiligheid en gemak.

Ze zijn niet zo veilig als hardwareportefeuilles, maar dat zijn ze wel handiger in gebruik. Dit maakt ze perfect voor dagelijkse uitgaven, maar niet ideaal voor grote sommen geld opslaan voor een lange periode van tijd.

Electrum wallet review: Electrum homepage.

Software wallets draaien op een computersysteem of een mobiele telefoon. Hiermee kunt u snel en gemakkelijk cryptocurrencies verzenden en ontvangen. Ze zijn echter kwetsbaar voor malware en keyloggers.

Opmerking: malware betekent schadelijke software. Malware wordt meestal per ongeluk gedownload en draait onzichtbaar op uw computer of telefoon. Verschillende soorten malware kunnen de beveiliging van uw softwareportefeuille verminderen.

Electrum Wallet Review: wat is de Electrum Bitcoin Wallet?

De Electrum-portemonnee is een eenvoudige, eenvoudig te gebruiken Bitcoin-portemonnee. Het werd uitgebracht in november 2011. Dit maakt het een van de oudste beschikbare Bitcoin-portefeuilles. Het is ook een van de meest vertrouwde.

De Electrum Bitcoin-portemonnee slaat alleen Bitcoin op. Het biedt geen ondersteuning voor andere cryptocurrency. Dit omvat alle vorken van Bitcoin (zoals Bitcoin Cash​Gebruikers van cryptocurrency hebben de Electrum-software echter gevorkt om ondersteuning te bieden aan verschillende BTC-vorken.

Electrum Wallet recensie

Een voorbeeld hiervan is Electron Cash. Deze portemonnee heeft niets te maken met de originele Electrum-portemonnee, maar gebruikt wel de meeste van dezelfde codering. Het is aangepast om gebruikers in staat te stellen te communiceren met het Bitcoin Cash (BCH) blockchain.

Opmerking: een splitsing in cryptocurrency is een splitsing in het netwerk. Ze doen zich voor wanneer een groep de regels van het netwerk wil wijzigen. Hard forks resulteren in een nieuwe versie van de originele cryptocurrency. Bitcoin Cash is een fork van Bitcoin en is het meest succesvolle voorbeeld van een hard fork.

Hoewel er geen duidelijke gegevens zijn over hoeveel gebruikers van de Electrum-portemonnee er zijn, sommige bronnen schatten dat vanaf 2018, 10% van alle Bitcoin-transacties gebruikt Electrum.

Vergelijk Electrum zij aan zij met anderen

Wist je dat?

Vergelijk Electrum zij aan zij met anderen

Alle Crypto Exchanges lijken misschien op u, maar dat zijn ze NIET allemaal hetzelfde!

Ja! Laat me de vergelijkingstabel zien

Hoe goed is de Electrum-portemonnee?

Zoals ik hierboven heb uitgelegd, Electrum is een softwareportefeuille. Dit betekent dat het meer veiligheid biedt dan een online portemonnee en minder dan een goed gemaakte papieren portemonnee of een hardware portemonnee.

Hoewel het niet de meest veilige opslagoplossing voor cryptocurrency is, biedt de Electrum-portemonnee gebruikers een zeer gebruiksvriendelijke oplossing voor het regelmatig verzenden en ontvangen van Bitcoin-betalingen. Als je cryptocurrency graag gebruikt voor online betalingen, dan is Electrum perfect om een ​​klein bedrag klaar te houden voor gebruik.

Voor-en nadelen

Laten we snel dekken enkele van de belangrijkste voor- en nadelen vaak genoemd in gebruikersrecensies van Electrum-portemonnees, zullen we?

Voordelen

 • Perfect voor wie dat wil gebruik Bitcoin om regelmatige betalingen te doen.
 • Wachtwoord beveiliging maakt het voor hackers moeilijker om in de Electrum-portemonnee te komen.
 • Direct aan – gebruikers hoeven niet het geheel te downloaden blockchain. De Electrum-portemonnee krijgt blockchain-informatie van een server. Hierdoor zijn er geen vertragingen en is het altijd up-to-date.
 • Privésleutels zijn nooit gedeeld met de server. Dat betekent dat u de server zelf niet hoeft te vertrouwen!
 • Er wordt geen gebruikersinformatie opgeslagen met de server. Gebruikers beheren hun eigen privésleutels en dus hun eigen Bitcoin.
 • Open source software. Iedereen kan de code controleren op glitches, bugs of beveiligingsinbreuken.
 • Volledig gratis te downloaden.
 • Electrum berekent het aantal vergoedingen u moet opnemen bij een transactie. Het heeft een handige schuifregelaar waarmee gebruikers kunnen selecteren hoe urgent de transactie is. Ze kunnen kiezen hoeveel blokken (hoe lang) het duurt om door het netwerk te worden verwerkt.
 • Electrum kan worden gebruikt als een portemonnee met meerdere handtekeningen. Dit verhoogt de veiligheid van de portemonnee behoorlijk.
 • Gebruikers kunnen tweefactorauthenticatie met een Electrum-portemonnee. Dit voegt ook extra beveiliging toe aan de portemonnee.

Nadelen

 • Hoewel het veel extra beveiligingsfuncties bevat, Electrum is nog steeds een hete portemonnee. Dit betekent dat alle problemen die van invloed zijn op hot wallets erop worden toegepast. Het is mogelijk voor hackers om in individuele Electrum-portefeuilles te komen.
 • Het ondersteunt alleen Bitcoin. Dit is prima als je er alleen Bitcoin mee wilt gebruiken. Wanneer er echter harde vorken plaatsvinden op de Bitcoin-blockchain, moet u een andere portemonnee gebruiken om de munt te claimen die door de vork is gemaakt (ik moest dit doen met mijn eigen Electrum-portemonnee toen Bitcoin Cash zich in augustus 2017 van de hoofdketen aftrok. ).
 • Er was een recente inbreuk op de beveiliging (zie hieronder). Het kostte het Electrum-team veel tijd om het probleem op te lossen. Dit is een punt van zorg.

Beveiligingsoverzicht

De Electrum-portemonnee heeft veel extra beveiligingsfuncties om uw Bitcoins veilig te houden. Dit maakt het een van de meest veilige softwareportefeuilles die er zijn. Dat gezegd hebbende, het is niet zo veilig als een portemonnee die zelden in de buurt komt van een actieve internetverbinding (lees: koude portemonnee​.

Beveiligingsfuncties van Electrum Wallet

 • Het gecodeerde portefeuillebestand dat uw privésleutels bevat, is beveiligd met een wachtwoord.
 • Electrum wallet gebruikt een seed-frase als back-upmaatregel. Dit beschermt u als u uw privésleutel verliest of als het apparaat waarop Electrum is geïnstalleerd, verloren of gestolen is.
 • Electrum downloadt geen script. Dit betekent dat zelfs als een server wordt gehackt, u uw Bitcoins niet kwijtraakt.
 • Omdat de servercode open-source is, iedereen kan een server draaien. Dit gedecentraliseerd model beschermt gebruikers omdat er geen enkel punt van mislukking is.
 • De programmeertaal waarin Electrum is geschreven is Python. Dit is een oude en bekende taal, dus de code kan door veel communityleden worden beoordeeld.

Ondanks de vele beveiligingsfuncties van de Electrum-portemonnee, zijn er in het verleden problemen geweest met de beveiliging ervan. In november 2017 werd er een beveiligingsprobleem gemeld bij het Electrum-team.

Volgens Mustafa Al-Bassam, postdoctoraal onderzoek aan het University College London, had het probleem sinds februari 2016 invloed op de software (versie 2.6 van Electrum). Hij legt uit hoe de bug in de software de Bitcoins van gebruikers in gevaar brengt:

“[De bug] stelt elke kwaadwillende website in staat om uw Electrum-portemonnee te beheren, inclusief het stelen van al uw Bitcoin als de portemonnee niet is gecodeerd met een wachtwoord … Zelfs als de portemonnee een wachtwoord heeft, kan een hacker Bitcoins nog steeds omleiden vanaf de portemonnee naar hun adres. “

Het duurde tot begin januari 2018 om dit probleem op te lossen. Ze beweerden dat ze tot dan toe niet wisten hoe ernstig het was. De kwetsbaarheid is sindsdien gemaakt. Het is onduidelijk hoeveel gebruikers Bitcoin hebben verloren vanwege het probleem.

Hoe de Electrum-portemonnee in te stellen?

Het opzetten van een eigen Electrum-portemonnee is erg makkelijk. Ik heb de onderstaande stappen voor Windows-gebruikers beschreven:

1. Bezoek electrum.org en klik op “Downloaden”Bovenaan het scherm.

2. Klik op “Windows installatie”Hierdoor worden de benodigde bestanden naar uw computer gedownload.

Electrum wallet review: vergelijking van besturingssystemen.

3. Open de download en volg de instructies op het scherm zoals u bij elk installatieproces zou doen.

Electrum wallet review: Electrum software-installatie.

4. Zodra het is geïnstalleerd, opent u Electrum.

5. U wordt nu gevraagd of u een nieuwe portefeuille wilt aanmaken of een bestaande wilt herstellen. Ik neem aan dat je een nieuwe wilt maken. Klik op de optie “Maak een nieuwe portemonnee”,“ Standard portemonnee“En klik vervolgens op”De volgende​.

Electrum wallet review: Electrum software installatieproces.

6. U krijgt dan te zien je herstelde zaadzin. Haar erg belangrijk je schrijft dit op en bewaakt het met je leven! Dit wordt gebruikt als u ooit uw Electrum-portemonnee moet herstellen zonder uw privésleutel. Maak niet zomaar een bestand op uw computer dat de seed bevat, schrijf de kiemzin op en bewaar deze ergens veilig.

Electrum wallet review: Electrum software-installatie, waarschuwingsberichten.

7. U wordt vervolgens gevraagd om uw seed-zin opnieuw in te voeren. Dit is om er zeker van te zijn dat u het correct hebt opgeschreven. Zinnen zijn een van de belangrijkste onderdelen van uw Electrum-portemonnee – bezuinig niet op hun veiligheid.

8. Vervolgens wordt u om een ​​wachtwoord gevraagd. Maak er een sterke en een die je nog nooit ergens anders hebt gebruikt. Dit is weer een uiterst belangrijke beveiligingsstap. Vertrouw niet alleen op een eenvoudig wachtwoord – als het gemakkelijk te onthouden is, is het ook gemakkelijk te hacken! Als u uw wachtwoord heeft gemaakt en bevestigd, klikt u op ‘De volgende​.

Electrum wallet review: wachtwoordselectie.

9. U wordt vervolgens gevraagd om te selecteren met welke server u verbinding wilt maken. Als dit uw eerste Electrum-portemonnee is, raad ik u aan te klikken op ‘Automatisch verbinden​.

10. Klik ten slotte op ‘De volgende​Uw Electrum-portemonnee is nu klaar voor gebruik. Ik zei toch dat het gemakkelijk was!

Hoe de Electrum-portemonnee te gebruiken?

Vervolgens laat ik je zien hoe je dat moet doen verzend en ontvang een transactie met Electrum. Op die manier kunt u, als u klaar bent met het lezen van deze Electrum-portemonnee-recensie, meteen aan de slag met het gebruik van een van de eenvoudigste Bitcoin-portefeuilles die er zijn..

Bitcoin ontvangen met Electrum Wallet

Het eerste dat u waarschijnlijk met uw nieuwe Electrum-portemonnee wilt doen, is ontvang wat Bitcoin. Je kunt er tenslotte geen Bitcoin van verzenden totdat je er een aantal hebt om te verzenden!

Bitcoin ontvangen met Electrum is heel eenvoudig. Ik heb de onderstaande stappen uiteengezet:

1. Klik op de “Te ontvangen”Tabblad in het hoofdvenster van Electrum.

Electrum wallet review: Bitcoin ontvangen.

2. Naast de “Ontvangend adres”Label, ziet u een reeks tekens (onder het rode vak erboven). Klik op de “Kopieer symbool”(Twee vellen papier op een blauwe achtergrond). Hiermee wordt de openbare (ontvangende) sleutel naar uw klembord gekopieerd.

3. Plak de openbare sleutel waar u de Bitcoin naartoe stuurt. Als u het verzendt vanaf een beurs, plakt u de openbare sleutel in het verzendadresveld onder de opnamemogelijkheden op de beurs. Als je eenmaal hebt geklikt "Sturen", het kan even duren om in uw Electrum-portemonnee te ontvangen.

4. Als u Bitcoin vanaf een mobiel apparaat verstuurt, kunt u de QR-code in plaats daarvan. Dit is onder de grote paarse doos erboven.

Dat is alles! U zou nu wat Bitcoin in uw Electrum-portemonnee moeten hebben om uit te geven!

Bitcoin verzenden met Electrum Wallet

Nu je wat Bitcoin hebt, wil je ook weten hoe je het kunt uitgeven. Dat is ook heel gemakkelijk te doen – het is het volgende dat ik je laat zien in deze Electrum-portemonnee-recensie.

1. Klik op de “Sturen”Tabblad bovenaan het hoofdmenu Electrum portemonnee scherm.

2. Kopieer het adres waarnaar u Bitcoins wilt verzenden. Dit kan een online winkel, een vriend of een beurs zijn.

Electrum wallet review: instructies voor het gebruik van de Electrum wallet.

3. Plak het adres in het vak ‘Betalen om​Controleer altijd het adres om er zeker van te zijn dat het correct is. U kunt dit doen door de eerste en laatste 3 cijfers te controleren.

4. Voer de hoeveelheid Bitcoin die u wilt verzenden in het vak met het label ‘Bedrag​.

5. Pas de vergoeding aan met behulp van de schuifregelaar. Hoe lager de vergoeding, hoe langer uw transactie zal duren. Als de transactie urgent is, kunt u de schuifregelaar helemaal naar rechts schuiven. Dit kost meer, maar zal de transactie aanzienlijk versnellen.

6. Controleer nogmaals of alle informatie correct is. Als je eenmaal tevreden bent, druk je op "Sturen".

Dat is het, u heeft uw eerste transactie gedaan met de Electrum-portemonnee. Het was helemaal niet moeilijk, hè?

Laatste Ledger Wallet Coupon gevonden:

Gevolgtrekking

Dus dat is het, je hebt het einde van mijn bereikt Electrum portemonnee beoordeling. Ik hoop dat je het nuttig vond! Samen hebben we vrijwel alles bekeken wat u moet weten over een van de meest populaire en langst werkende softwareportefeuilles voor Bitcoin.

Na het lezen van deze Electrum wallet review, zou u nu moeten weten:

 • De verschil tussen verschillende soorten portemonnees.
 • De voor-en nadelen van elk van hen.
 • Precies welke Electrum portemonnee is.
 • De toepassingen waar Electrum nuttig voor is.
 • De use cases waarvoor een veiligere portemonnee nuttig is.
 • Het antwoord op de vraag – “is Electrum veilig?”
 • De ongelukkige beveiligingslek van 2017 die Electrum wist op te lossen.
 • Hoe installeren een Electrum-portemonnee.
 • Hoe gebruik de Electrum-portemonnee om Bitcoin te verzenden en ontvangen.

Dus, met al je nieuw ontdekte kennis van deze Electrum wallet review, wat denk je ervan? Gebruikt u Electrum in de toekomst om uw Bitcoins op te slaan??

Tabel: De beveiligingskenmerken van de Trezor Model T en Electrum

Laat het me weten in de reacties hieronder!

De inhoud die op deze website wordt gepubliceerd, is niet bedoeld om enige vorm van financieel, beleggings-, handels- of andere vorm van advies te geven. BitDegree.org onderschrijft of raadt u niet aan om enige vorm van cryptocurrency te kopen, verkopen of aan te houden. Raadpleeg uw financieel adviseur voordat u financiële investeringsbeslissingen neemt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map