EOS versus Ethereum – Wat is het betere alternatief?

Dus je hebt gehoord over twee van de meest populaire smart contract blockchains, maar wil je weten welke beter is in de strijd tussen EOS en Ethereum? Of misschien wilt u weten hoe de twee technologieën zich verhouden? Nou, je bent bij ons aan het juiste adres, want ik ga je alles vertellen wat je moet weten!

In deze EOS vs Ethereum-gids ga ik beginnen met het uitleggen van de basisprincipes van elk project, gevolgd door een overzicht van hoe elke blockchain presteert. Dit omvat zaken als transactietijden, transactiekosten en schaalbaarheid.

Daarna zal ik u een eenvoudig overzicht geven van hoe transacties worden geverifieerd zonder een derde partij. Dit omvat een vergelijking tussen het Proof of Work-model dat wordt gebruikt door Ethereum en het Delegated Proof of Stake-model dat wordt gebruikt door EOS.

Ten slotte zal ik je mijn eigen mening geven over wat ik denk dat de toekomst in petto heeft voor elke blockchain. Dus aan het einde van het lezen van mijn EOS vs Ethereum-gids, kun je beslissen wat het beste alternatief is!

Waar wacht je op? Laten we beginnen met het ontdekken van de basisprincipes van elke blockchain!

De basis

Wat is Ethereum?

Ethereum werd in 2015 gelanceerd door een jonge Canadees-Russische programmeur genaamd Vitalik Buterin. Het is een blockchain-platform waarmee mensen geld kunnen verzenden en ontvangen, zonder tussenkomst van een derde partij, zoals een bank.

Het Ethereum-project werd het eerste blockchain-protocol dat iets genaamd ‘smart contract’ -technologie installeerde, waardoor vreemden het eens kunnen worden over een vertrouwensloze omgeving. De technologie is gebaseerd op vooraf gedefinieerde voorwaarden en zodra hieraan is voldaan, kan het slimme contract het geld automatisch vrijgeven zonder de hulp van een tussenpersoon.

Bekijk het volgende voorbeeld om u een idee te geven hoeveel potentieel dit heeft.

  1. James heeft een boerderij. Hij besluit dat hij een verzekering wil afsluiten als het langer dan 7 dagen niet regent.
  2. In plaats van een derde partij te gebruiken, besluit James een slim contract af te sluiten.
  3. Om het slimme contract te activeren, stort James de verzekeringskosten.
  4. Het slimme contract kan duizenden webpagina’s analyseren om de weersgeschiedenis te controleren.
  5. Als het 7 dagen of langer niet regent, wordt James automatisch uitbetaald door het slimme contract. Als het regent, verliest James zijn verzekeringspremie.
  6. Dit alles is mogelijk zonder tussenkomst van een derde partij!

Het bovenstaande voorbeeld kan worden gebruikt ten voordele van meerdere industrieën, waaronder het bankwezen, energie, gokken en zelfs politieke verkiezingen!

Ethereum heeft ook zijn cryptocurrency genaamd Ether (ETH), die wordt verhandeld op de meeste cryptocurrency-beurzen. In totaal zijn er iets meer dan 100 miljoen munten in omloop. Hoewel er geen limiet is aan het aantal munten dat kan worden uitgegeven, heeft Vitalik Buterin gesuggereerd dat hij waarschijnlijk zal voorkomen dat er meer munten worden gemaakt.

Net als Bitcoin is de Ethereum-blockchain gedecentraliseerd, wat betekent dat niemand er controle over heeft. Dit voorkomt dat een enkele persoon of autoriteit de gegevens die op de blockchain wordt gepost, wijzigt of wijzigt.

In plaats daarvan worden transacties bevestigd door de Ethereum-gemeenschap, die in ruil daarvoor worden beloond voor het bijdragen van hun extra rekenkracht. Ik zal hier later meer in detail over praten.

Dus nu je enkele basisprincipes van Ethereum kent, gaat het volgende deel van mijn EOS vs Ethereum-gids de basisprincipes van EOS bespreken!

Wat is EOS?


EOS is een van de vele Ethereum-alternatieven. Het is een gloednieuw blockchain-project dat ook slimme contracten aankan. Blok. One, een bedrijf gevestigd op de Kaaimaneilanden, lanceerde het project voor het eerst in 2017.

De leidende ontwikkelaar die eraan werkt, is Daniel Larimer, die ook zeer succesvolle projecten BitShares en Steem oprichtte. De andere projecten van Larimer zijn zo succesvol geweest dat ze nu miljarden dollars waard zijn!

EOS schreef onlangs geschiedenis toen zijn eenjarige eerste muntenaanbieding (ICO) meer dan $ 2,5 miljard aan financiering ophaalde. Dit maakt het een van de grootste ICO’s aller tijden! Net als Ethereum heeft EOS ook zijn cryptocurrency die kan worden gebruikt om geld te verzenden en te ontvangen, wallet-to-wallet.

Het uiteindelijke doel van EOS is om de snelste, goedkoopste en meest schaalbare smart contract blockchain ter wereld te zijn. Als gevolg hiervan wil het een groot percentage van het marktaandeel van Ethereum winnen.

De EOS-blockchain is ook gedecentraliseerd, wat betekent dat deze niet wordt beheerd door een enkele persoon of entiteit. Op dezelfde manier als Ethereum worden transacties geverifieerd door de gemeenschap.

Interessant is dat EOS-tokens oorspronkelijk bovenop de Ethereum-blockchain werden gebouwd, wat betekent dat het ERC-20-tokens waren. Na de lancering van Main-Net in juni 2018 begon het team deze echter in te wisselen voor officiële EOS-munten die nu worden ondersteund door de EOS-blockchain..

Volgens de ontwikkelaars wordt gehoopt dat het totale aanbod aan EOS-munten in eerste instantie wordt afgetopt op 1 miljard munten, met een jaarlijkse inflatie van 5%. Ik zal later uitleggen waarvoor dit wordt gebruikt!

Hoewel EOS en Ethereum klinken alsof ze erg op elkaar lijken, onderscheiden ze zich door enkele duidelijke verschillen. Daarom gaat het volgende deel van mijn Ethereum vs EOS-gids kijken naar hoe de twee blockchains presteren!

Prestatie

Ethereum

Als eerste en originele smart contract blockchain is het belangrijk om te begrijpen hoe het transacties afhandelt. Ten eerste duurt het gemiddeld 16 seconden voordat een transactie is geverifieerd op de openbare blockchain.

Dit omvat een beweging van fondsen, evenals het bevestigen van slimme contracten. Het maakt niet uit waar de afzender en ontvanger zich bevinden, de transactietijd is altijd hetzelfde. Dit is indrukwekkend, aangezien het tot drie dagen kan duren voordat een bank een internationale betaling verwerkt.

Dus, hoe zit het met transactiekosten? Toen Ethereum voor het eerst werd gelanceerd in 2015, was het voor het netwerk mogelijk om een ​​transactie te verifiëren tegen een kostprijs van minder dan 1 cent. Naarmate de tijd verstreek en meer mensen het begonnen te gebruiken, is dit langzaamaan toegenomen.

De duurste periode was terug in december 2017, waar het gemiddeld $ 4 kostte om een ​​transactie te verzenden. Dit maakte Ethereum ongeschikt voor het overboeken van kleine bedragen. Gelukkig is dit sindsdien teruggebracht tot minder dan $ 1, maar dit kan gemakkelijk weer omhoog gaan als het netwerk een drukke periode doormaakt.

Het meest verontrustende probleem voor de Ethereum-blockchain betreft de schaalbaarheid van transacties. Schaalbaarheid verwijst naar hoe goed een netwerk veel transacties tegelijk kan verwerken. Visa kan bijvoorbeeld tot 50.000 transacties per seconde verwerken en de banksector gebruikt systemen die nog meer kunnen!

Eos versus Ethereum

In het geval van Ethereum kan de blockchain echter maximaal 15 per seconde aan. Dit is een groot probleem en als het niet wordt opgelost, zal het geen wereldwijde acceptatie ervaren. Gelukkig voor ETH-investeerders werkt het Ethereum-team aan een paar verschillende oplossingen voor dit probleem, die ik later zal bespreken.

Hoe dan ook, nu je weet hoe Ethereum presteert, gaat het volgende deel van mijn EOS vs Ethereum-gids kijken hoe EOS zich verhoudt!

Vergelijk Crypto Exchanges zij aan zij met anderen

Wist je dat?

Heeft u zich ooit afgevraagd welke crypto-uitwisselingen het beste zijn voor uw handelsdoelen??

Zien & vergelijk TOP3 crypto-uitwisselingen naast elkaar

EOS

Voordat ik verder ga, is het erg belangrijk dat u een belangrijk verschil begrijpt in deze EOS versus Ethereum-discussie. Hoewel Ethereum een ​​zeer gevestigd blockchain-project is met een volledig functioneel platform, staat EOS nog in de kinderschoenen. Het team heeft echter grote ambities.

Maar totdat er een afgewerkt product is, is er geen manier om te garanderen of ze al hun doelen zullen bereiken. Laten we echter eens kijken naar wat het EOS-team wil bereiken.

De belangrijkste doelmarkt voor het EOS-platform zijn gedecentraliseerde applicaties (dApps). In wezen zijn dApps vergelijkbaar met internet- of mobiele apps zoals YouTube, Facebook en Gmail, maar in plaats van een gecentraliseerd controlepunt te hebben, zijn ze gedecentraliseerd!

Voor meer informatie over dApp’s, Klik hier om mijn gids te lezen!

Ethereum blijft momenteel steken op 15 transacties per seconde, terwijl EOS van plan is de lat hoger te leggen en op te schalen naar miljoenen EOS-transacties per seconde. Dit zou het niet alleen de meest schaalbare blockchain in de branche maken, maar het zou ook in staat zijn om elke toepassing in de echte wereld aan te kunnen.

Wist je bijvoorbeeld dat er elke seconde van de dag meer dan 52.000 Facebook-likes plaatsvinden? Elke “Like” is een individuele datatransactie die het systeem moet verwerken. Een applicatie als Facebook zou perfect zijn voor EOS als het deze schaalbaarheidsdoelen kan bereiken.

Op het moment van schrijven in juli 2018 heeft EOS met succes 1.000 EOS-transacties per seconde beheerd. Het team bereikte het tijdens de testfase drie maanden geleden. Dit is al aanzienlijk beter dan Ethereum, maar het is ver achter bij het uiteindelijke doel.

Dus, hoe zit het met vergoedingen? Welnu, volgens de EOS-whitepaper zijn er GEEN transactiekosten die moeten worden betaald bij het verzenden en ontvangen van geld! De reden waarom het netwerk dit kan doen, is dat wanneer mensen helpen bij het verifiëren van transacties, ze worden beloond met nieuw gemaakte EOS-munten (ik zal hierover praten in de volgende sectie).

De EOS-whitepaper stelt ook dat de blockchain in staat zal zijn om een ​​transactie te bevestigen als 99,9% geldig na slechts 0,25 seconden en 100% geldig na 1 seconde.!

Al met al, als EOS zijn doelen van bijna onmiddellijke en gratis transacties kan bereiken met de mogelijkheid om naar de miljoenen te schalen, is er geen andere blockchain in de branche die kan concurreren.

Hier is een vergelijkingstabel om enkele van de dingen die tot nu toe zijn besproken samen te vatten!

Consensus

Mechanisme

Transacties

Per seconde

Markt

Waarde

Circulerend

Levering

Lanceerdatum Team Transactie

Vergoedingen

EOS DPoS 1.000+ 6,9 Bil 896 Mil Juni 2017 Block.One Vrij
ETH PoW 15 44 Bil 100 Mil Juli 2015 Ethereum

fundament

<$ 1

Dus nu je weet wat Ethereum kan doen en wat EOS van plan is te doen, gaat het volgende deel van mijn EOS vs Ethereum-gids kijken hoe de twee blockchains transacties bevestigen.

Consensus bereiken

Ethereum

Voordat ik verder ga, wilde ik er zeker van zijn dat u begrijpt wat ik bedoel met “consensusmechanisme”. Omdat blockchains gedecentraliseerd zijn, kunnen ze transacties verifiëren zonder tussenkomst van een tussenpersoon.

Verschillende blockchains bereiken op verschillende manieren consensus. Ze bevestigen dus allemaal dat transacties geldig zijn, maar op verschillende manieren.

Het consensusmechanisme dat door Ethereum wordt gebruikt, wordt Proof of Work genoemd, wat hetzelfde is als andere populaire blockchains zoals Bitcoin, Bitcoin Cash en Litecoin. Dit is hoe het werkt:

De blockchain genereert een willekeurige puzzel die moet worden opgelost voordat de transactie kan worden bevestigd. Deze puzzel is echter zo moeilijk dat geen mens het kan oplossen. In plaats daarvan heeft het een computer (‘knooppunt’) nodig om het op te lossen.

Iedereen die besluit bij te dragen aan het Ethereum-netwerk, kan dit doen door een GPU-apparaat op het netwerk aan te sluiten. Deze mensen staan ​​bekend als “Mijnwerkers”, en er zijn er duizenden die allemaal strijden om als eerste de puzzel op te lossen. Welk apparaat daar het eerst komt, krijgt de Ether-beloning!

Hoewel dit een geweldig systeem is om het netwerk gedecentraliseerd te houden, zijn er enkele belangrijke problemen. Ten eerste omdat de puzzel zo moeilijk is, is het vereiste rekenvermogen hoog. Dit betekent dat het veel elektriciteit verbruikt, wat duur is en slecht voor het milieu.

Het probleem met de schaalbaarheid van 15 transacties per seconde dat eerder in deze EOS vs Ethereum-gids werd genoemd, is ook te wijten aan de beperkingen van Proof of Work.

Dit is de reden waarom het Ethereum-team van plan is om hun consensusmechanisme te veranderen in iets dat Proof of Stake wordt genoemd. Proof of Stake is niet alleen beter voor het milieu, maar stelt het netwerk ook in staat om meer transacties te verwerken.

Ethereum is ook op zoek naar twee nieuwe protocollen genaamd “Sharding” en “Plasma”, waardoor het aantal transacties dat het netwerk kan verwerken zal toenemen. Uiteindelijk wordt gehoopt dat Ethereum met deze oplossingen duizenden transacties per seconde kan verwerken.

Dus nu je weet hoe Ethereum-transacties worden verwerkt, gaat het volgende deel van mijn EOS vs Ethereum-gids kijken hoe EOS het doet!

Vergelijk Crypto Exchanges zij aan zij met anderen

Wist je dat?

Heeft u zich ooit afgevraagd welke crypto-uitwisselingen het beste zijn voor uw handelsdoelen??

Zien & vergelijk TOP3 crypto-uitwisselingen naast elkaar

EOS

In tegenstelling tot Ethereum en zijn Proof of Work-model, doet EOS de dingen anders. Het consensusmechanisme dat wordt gebruikt om het netwerk te ondersteunen, wordt het Delegated Proof of Stake (of DPoS) genoemd. Interessant is dat DPoS is uitgevonden door EOS-oprichter Dan Larimer!

Ter verduidelijking: het Proof of Stake-systeem stelt iedereen met een bepaald aantal munten in staat om transacties op het netwerk te verifiëren. De kansen om de beloning te winnen zijn gebaseerd op het aantal munten dat u bezit.

Als u bijvoorbeeld 5% van de totale voorraad bezit, heeft u in wezen een kans van 5% om de beloning voor mijnbouw te winnen telkens wanneer een nieuw blok wordt aangemaakt..

Aan de andere kant, in DPoS, kunt u met het aanhouden van munten geen transacties valideren. In plaats daarvan kunt u in plaats daarvan stemmen over “wie” transacties moet verifiëren. In zekere zin is het als een democratie.

eos versus ethereum

De mensen waarop u kunt stemmen, worden gebeld "Block Producers", dit zijn degenen die transacties verifiëren en hiervoor beloningen verdienen. In totaal zijn 21 blokproducenten verantwoordelijk voor het veilig houden van het netwerk.

Als de blokproducent zijn werk niet goed doet, wordt hij vervangen door een andere blokproducent die op zijn beurt wacht. Dit is net als stemmen bij de Amerikaanse verkiezingen. “Moeten we Donald Trump houden, of moeten we hem vervangen door iemand die beter is?”

Verderop herinner je je misschien eerder in deze Ethereum vs EOS-gids dat ik zei dat EOS-transacties gratis zijn. Maar als dit het geval is, hoe worden blokproducenten dan beloond voor hun tijd? Nou, dit is waar dingen interessant worden!

Zoals je op de onderstaande afbeelding kunt zien, zal het totale aanbod aan EOS-munten elk jaar met 5% toenemen. Dit is vergelijkbaar met inflatie in de echte wereld, waarbij een centrale bank meer geld afdrukt. Van deze 5% wordt 1% aan de blokproducenten gegeven als beloning voor het valideren van transacties, wat betekent dat gebruikers geen transactiekosten hoeven te betalen wanneer ze geld overmaken.

Eos-mijnbouw versus Ethereum

Hoe dan ook, hoewel de EOS-blockchain en zijn DPoS-consensus nog steeds worden gebouwd, is het belangrijk om te onthouden dat BitShares (die ook is gemaakt door Dan Larimer) ook DPoS gebruikt. Het Bitshares-netwerk kan opschalen naar 100.000 transacties per seconde, dus dat is een goed teken!

Dus nu je weet hoe elke blockchain transacties bevestigt, ga ik je in het laatste deel van mijn EOS vs Ethereum-gids mijn mening geven over wat de toekomst in petto heeft!

EOS vs Ethereum: wat houdt de toekomst in??

Voordat ik verder ga met mijn EOS vs ETH-gids, wilde ik duidelijk maken dat elke voorspelling die ik doe niets anders is dan mijn persoonlijke mening. Het belangrijkste is dat u onafhankelijk onderzoek doet.

Ten eerste, aan welke kant je ook staat in het EOS vs Ethereum-argument, beide projecten hebben goed gepresteerd op de cryptocurrency-markt.

Ethereum is de op een na populairste cryptocurrency ter wereld, net achter Bitcoin. In 2017 verhoogde het zijn waarde met meer dan 10.000% en bereikte het een recordhoogte van $ 130 miljard aan marktkapitalisatie. Niet alleen dit, maar honderden cryptocurrency-tokens zijn bovenop de Ethereum-blockchain gebouwd en het is ook de thuisbasis van meer dan duizend dApps.

Als het op EOS aankomt, heeft het, hoewel het nog in de kinderschoenen staat, uitzonderlijk goed gepresteerd. Zoals ik eerder al zei in mijn EOS vs Ethereum-gids, heeft het project meer dan $ 2,5 miljard opgehaald tijdens de eenjarige ICO.

Tijdens de ICO kochten, verkochten en verhandelden beleggers de EOS-munt, waardoor EOS een marktkapitalisatie bereikte van meer dan $ 17 miljard. Dit is erg indrukwekkend voor een project dat zijn eindproduct nog moet uitbrengen.

EOS moet echter nog zoiets bereiken als wat Ethereum heeft bereikt. Met dat gezegd zijnde, als EOS hun doelen kan bereiken, dan zal het een aanzienlijk betere blockchain zijn dan Ethereum.

Als EOS instant, gratis en miljoenen EOS-transacties per seconde kan realiseren, zal het voor Ethereum erg moeilijk zijn om dat prestatieniveau te evenaren. Als Ethereum echter ‘Proof of Stake’, ‘Sharding’ en ‘Plasma’ met succes kan implementeren, denk ik dat het moeilijk zal zijn voor Ethereum-alternatieven om Ethereum te doorstaan.

Maar net als EOS is er geen garantie dat ze dit zullen kunnen bereiken. Laat dit een herinnering zijn dat de cryptocurrency-markt een moeilijke industrie is om te voorspellen, en het is ook een van de snelst veranderende industrieën ter wereld!

Het enige dat u dus kunt doen, is controleren of er regelmatig updates zijn over de ontwikkelingsvoortgang van beide blockchains!

Ethereum versus EOS: de conclusie

En dat is het einde van mijn EOS vs Ethereum-gids. Zoals gewoonlijk hoop ik dat je dit leuk, maar vooral deskundig hebt gevonden!

Als je deze gids van begin tot eind hebt gelezen, zou je nu moeten weten hoe de EOS- en Ethereum-blockchains technisch presteren en wat ze voor de toekomst hebben gepland.

Niet alleen dit, maar u moet ook het verschil kennen tussen Proof of Work en Delegated Proof of Stake, en hoe deze twee consensusalgoritmen verschillen.

Zoals ik eerder al zei, is het EOS vs ETH-debat iets dat meningen verdeelt. Ik begrijp beide kanten van het argument, want hoewel EOS het potentieel heeft om de best presterende blockchain ter wereld te worden, is Ethereum nu al de op een na populairste cryptocurrency in de branche. Het is dus moeilijk om te bellen.

Maar uiteindelijk denk ik dat het een technische strijd is. Laten we dus eens kijken hoe goed elke blockchain over een jaar presteert, dan kunnen we misschien een beslissing nemen.

Hoe dan ook, ik hoop dat mijn gids je heeft geholpen een paar onbeantwoorde vragen op te lossen. Nu, met uw nieuw gevonden kennis, welke blockchain heeft uw voorkeur en waarom? Of heb je het gevoel dat er betere Ethereum-alternatieven zijn dan EOS? Laat het me gerust weten in de comments hieronder!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map