Terwijl je de nieuwe en opwindende wereld van crypto betreedt, zal een van de eerste dingen die je jezelf afvragen, zijn de verschillen tussen Ethereum en Bitcoin. Het is nogal verbijsterend, toch?

U kunt aan Bitcoin en Ethereum denken, zoals velen van ons doen, aan Apple en Microsoft aan crypto. In tegenstelling tot Apple en Microsoft zijn ze dat echter wel totaal verschillend van een ander. Beide hebben heel verschillende doelstellingen in gedachten.

In feite zijn andere cryptocurrencies veel dichter bij Bitcoin en Ethereum dan Bitcoin en Ethereum met elkaar in vergelijking. Bijvoorbeeld, Litecoin lijkt veel meer op Bitcoin dan Ethereum is, en NEO lijkt veel meer op Ethereum dan Bitcoin is.

Hetzelfde geldt wanneer handelen in crypto’s, ook – met behulp van de beste uitwisselingen (d.w.z.. Binance of Coinbase), zult u zien dat de prijzen ook aanzienlijk verschillen. Maar daar kom ik in een ander artikel op terug.

Notitie: zorg ervoor dat u een betrouwbare portemonnee kiest wanneer u Bitcoin, Ethereum of een andere cryptocurrency opslaat. De meest aanbevolen opties zijn onder meer Ledger Nano S, Coinbase en Trezor Model T. Ook als u direct cryptocurrencies wilt kopen, kunt u dat eenvoudig doen via Simplex.

Laten we ons voorlopig concentreren op Ethereum versus Bitcoin.


Vergelijking van de cryptocurrencies

Als je kijkt naar Ethereum vs Bitcoin, je kan dat zien hun doelen zijn grotendeels verschillend. Kijkend naar hun marktstatistieken, het verschil is echter vrij klein: de marktkapitalisatie van Bitcoin is dat wel $ 147,3 miljard terwijl de marktkapitalisatie van Ethereum dat wel is $ 84,2 miljard.

Laatste Coinbase-coupon gevonden:

Opmerking: marktkapitalisatie (vaak “marktkapitalisatie” genoemd) is de totale waarde van alle bestaande munten. De marktkapitalisatie van $ 147,3 miljard van Bitcoin betekent bijvoorbeeld dat de waarde van alle Bitcoins samen $ 147,3 miljard is.

Dus, naast statistieken, hoe komen Bitcoin en Ethereum precies overeen??

Veel beginners in cryptocurrency geloof dat Ethereum alleen als financiële valuta is, zoals Bitcoin. Dit is om vele redenen verkeerd; laten we naar de basis kijken.

Ethereum versus Bitcoin: de basis

Hier zal ik naar kijken enkele kenmerken en feiten van Bitcoin en Ethereum.

Bitcoin

 • Bitcoin, gelanceerd in 2009, was de eerste cryptocurrency en het eerste gebruik van blockchain-technologie
 • Bitcoin is een digitale valuta
 • Het heeft tot doel de problemen in de wereldwijde financiën op te lossen, waarnaar vaak wordt verwezen als de “bank van het volk”;
 • Bitcoin vereist geen derde partij, zoals PayPal of een bank;
 • Gemaakt als alternatief voor reguliere / fiat-valuta’s (d.w.z. USD, EUR, JPY, enz.);
 • Wordt gebruikt voor handmatige transacties, zoals het kopen van goederen / diensten of het ontvangen van geld;
 • Het is zeer vloeibaar (het is het handelsvolume van $ 8,9 miljoen in de afgelopen 24 uur), wat betekent dat u Bitcoin gemakkelijk in contanten kunt omzetten;
 • Het duurt minuten om Bitcoin-transacties te voltooien.

Ethereum VS Bitcoin: Bitcoin-voorpagina.

Ethereum

 • Het alom bekende synoniem van Ethereum, de blockchain, gelanceerd in 2015, is “Blockchain 2.0”;
 • Slimme contracten programmeer de transacties (die ik verder in deze gids zal uitleggen);
 • De slimme contracten elimineren de behoefte aan derden in veel systemen, niet alleen in financiële systemen;
 • Het biedt een platform om smart-contract-apps te bouwen (bekend als dApps);
 • Het biedt een programmeertaal, genaamd Stevigheid, om de dApps mee te bouwen;
 • Ether is zijn valuta, het ondersteunt transacties op de Ethereum-blockchain;
 • Ether is zeer vloeibaar (het handelsvolume is $ 2,4 miljoen in de afgelopen 24 uur);
 • De transacties van Ethereum nemen enkele seconden in beslag.

Ethereum VS Bitcoin: het Ethereum-platform.

Belangrijkste verschillen

Laten we eens kijken naar de belangrijkste verschillen tussen Ethereum en Bitcoin, waarvan u sommige kunt zien door de basisprincipes die ik zojuist noemde te vergelijken!

Hun concepten

Denk bij Bitcoin aan “digitaal geld”. Als je aan Ethereum denkt, denk dan aan ‘slimme contracten’. Dit is de gemakkelijkste manier om het belangrijkste verschil tussen Bitcoin en Ethereum te begrijpen en te onthouden!

Hun doelen

Bitcoin is een winkel van waarde en een manier om geld naar iemand te sturen. Ethereum is ook een manier om geld naar iemand te sturen, maar alleen als er bepaalde dingen gebeuren.

Ethereum verschilt ook door te dienen als een bouwplatform voor dApps/ slimme contracten, waarmee het tokens kan verzenden die waarden vertegenwoordigen. Deze waarden kunnen andere dingen zijn dan digitale valuta, waardoor het anders is dan Bitcoin.

Hun transacties

De transacties van Bitcoin zien er als volgt uit:

Jade stuurt 10 BTC (Bitcoins) naar Pete.

De transacties van Ethereum worden uitgevoerd op slimme contracten en zien er als volgt uit:

Stuur 10 ETH (Ether) van Jade naar Pete als Jade’s saldo is 15 ETH en de datum is 12.01.2020.

De transacties van Bitcoin zijn dus handleiding en de transacties van Ethereum zijn automatisch / programmeerbaar!

De snelheid van de transacties

De bloktijd (transactiesnelheid) van Ethereum is gewoon seconden. De bloktijd van Bitcoin is dat wel minuten.

De valuta: Ether versus Bitcoin

 • Ether is ontworpen om het Ethereum-netwerk en stroomtransacties van brandstof te voorzien – beschouw het als gas.
 • Bitcoin wordt gebruikt als de waarde van transacties in de echte wereld – beschouw het als geld.

Hun muntenvoorraad

Bitcoin is beperkt tot 21.000.000 munten. Hierdoor ontstaat vraag en aanbod, wat gezond is voor een waardeopslag.

Ethereum is dat echter wel niet beperkt. De productie van Ether is continu. De aanvoer van Ether zal echter in de loop van de tijd veel vertragen.

Vitalik Buterin, de oprichter van Ethereum, zei dat het totale aantal munten zal in de “voorzienbare toekomst” niet meer dan 100.000.000 ETH bereiken.

Hun leeftijden

Ethereum is 6 jaar nieuwer dan Bitcoin en is verder geavanceerd.

Ethereum versus Bitcoin: het opsplitsen

Het is moeilijk om de verschillen tussen Bitcoin en Ethereum te begrijpen als je niet bekend bent met alle mooie, technische woorden die crypto-geeks gebruiken.

Laten we wat van het jargon opsplitsen, zullen we?

Vergelijk Crypto Exchanges zij aan zij met anderen

Wist je dat?

Heeft u zich ooit afgevraagd welke crypto-uitwisselingen het beste zijn voor uw handelsdoelen??

Zien & vergelijk TOP3 crypto-uitwisselingen naast elkaar

Gedecentraliseerd

Beide cryptocurrencies in deze Ethereum versus Bitcoin-vergelijking zijn gedecentraliseerd. Als iets gedecentraliseerd is, staat het niet op één centrale positie (duh). In plaats daarvan wordt het gevormd door een verzameling van verschillende posities, wat betekent het heeft geen centrum. Dat is waar het woord ‘gedecentraliseerd’ vandaan komt!

Denk erover na om dit op een netwerk toe te passen De servers van Facebook voor een moment. Ze lopen alleen via Facebook en Facebook. Dit maakt ze gecentraliseerd omdat ze een centraal punt hebben, en dat is Facebook zelf. Als de cyberbeveiliging van Facebook werd gehackt, lopen hun hele server en de gegevens die erop staan ​​in gevaar.

Ethereum VS Bitcoin: Bitcoin-saldi.

Dit is een van de vele redenen waarom gecentraliseerde netwerken kunnen worden een groot probleem.

Als het netwerk / de servers van Facebook gedecentraliseerd waren, er zou geen centraal punt zijn voor een hacker om aan te vallen. In een gedecentraliseerd netwerk wordt de server gebouwd en onderhouden door een verzameling computers die eigendom zijn van veel verschillende mensen / bedrijven in plaats van dat ze zich op een centraal punt bevinden.

Op deze manier zou een hacker veel verschillende mensen / bedrijven moeten hacken om het netwerk met succes aan te vallen.

Kortom: door decentralisatie is er geen centraal punt van falen, geen centraal punt van controle en geen centraal punt van vertrouwen. Daarom zijn velen het erover eens dat gedecentraliseerde netwerken de toekomst zijn!

Evenzo is het cruciaal om te begrijpen dat wanneer de netwerken gedecentraliseerd zijn, er niemand de schuld voor het geval uw cryptocurrencies verloren gaan. Daarom moet u ervoor zorgen bewaar uw munten veilig en kies voor veilige portemonnees, zoals Ledger Nano S, Coinbase en Trezor Model T.

Blockchain

Zelfs als je helemaal nieuw bent met crypto, ga ik ervan uit dat je er al van hebt gehoord blockchain-technologie. Het is een beetje een trending topic.

Een blockchain is een publiek, gedistribueerd grootboek – Stelt u zich eens een Excel-spreadsheet voor waarin elk van de blokken transactiegegevens bevat en een gelijke, vaste capaciteit deelt.

Het grootboek blijft groeien en groeien naarmate er meer blokken worden toegevoegd. De blokken worden chronologisch opgeteld door gebruik te maken van cryptografische technieken. Cryptografische technieken die ervoor zorgen dat blokken niet kunnen omkeren. Sorry hackers.

In een blockchain wordt het grootboek “gedistribueerd”. Een gedistribueerd grootboek betekent dat veel individuele computersystemen (knooppunten) samenwerken. De knooppunten verwerken de gegevens in het grootboek en verifiëren deze, waarbij ze werken als één groot team.

Ethereum VS Bitcoin: ongeveer ETH.

Op deze manier is het onmogelijk om een ​​neptransactie te verifiëren, omdat hiervoor de consensus (de groepsovereenkomst) van de blockchain nodig is. Dus hoe meer knooppunten / computers, hoe veiliger de blockchain is!

Gedistribueerd grootboek slaat de geverifieerde blokken op. Het kan worden gedeeld en gedownload door alle andere knooppunten op het netwerk. Dit verificatieproces staat bekend als mijnbouw en vereist elektriciteit en onderhoud. Vanwege deze eisen krijgen de mijnwerkers beloningen met de eigen valuta van de blockchain. Dit is de basis van een typisch cryptocurrency-ecosysteem.

Het exacte aantal Bitcoin-knooppunten is onbekend, maar sommige bronnen schatten het op meer dan 100.000! Stel je voor dat je de helft daarvan probeert te hacken!

Kijk voor meer informatie over blockchain-technologie op onze "Blockchain uitgelegd" gids.

Slimme contracten

Slimme contracten zijn een gedecentraliseerde tool. In de strijd tussen Ethereum en Bitcoin was Ethereum degene die slimme contracten aan de wereld introduceerde. Met slimme contracten kun je daar voorwaarden aan stellen een transactie activeren wanneer ze gebeuren.

Omdat de slimme contracten op Ethereum worden aangedreven door de blockchain, kunnen ontwikkelaars applicaties maken die ga nooit offline en kan niet worden bewerkt door derden.

Stel je voor dat we deze kracht hadden met de reguliere contracten die we momenteel gebruiken als onderdeel van ons dagelijks leven! U krijgt altijd op tijd betalingen en u wordt nooit onderbetaald, dat is zeker.

Dit zijn echter slechts twee van de talloze voorbeelden.

Ethereum VS Bitcoin: over Bitcoin.

Een goede manier om aan slimme contracten te denken, is door je voor te stellen dat je een huis koopt. Meestal zijn hiervoor derde partijen nodig, zoals een advocaat en een makelaar. Met een slim contract, het eigendom van de woning wordt verzonden automatisch, zodra aan een voorwaarde is voldaan.

Het ziet er ongeveer zo uit: John draagt ​​200 ETH over. De betaling wordt geverifieerd en hij krijgt het eigendom van het huis.

Dit is van toepassing op veel verschillende scenario’s. Denken autodealers, banksystemen, e-commerce, e-mailsystemen, loterijen, enz.

Daarom zijn de mogelijkheden met bouwen op Ethereum eindeloos.

Ethereum versus Bitcoin: de conclusies

Bitcoin en Ethereum hebben heel verschillende doeleinden!

EthereumHet doel is om te bieden en uit te voeren gedecentraliseerde smart-contract-applicaties aangedreven door blockchain-technologie die niet offline gaat en niet kan worden gewijzigd. Het biedt gebruikers een platform en programmeertaal om de applicaties op te bouwen.

BitcoinHet doel is echter grotendeels anders. Het dient als een gedecentraliseerde waardeopslag – een Peer naar peer digitale valuta, gebruikt voor financiële transacties. Het elimineert de noodzaak voor derden in de betaaltechnologie.

Concluderend, de belangrijkste verschillen tussen Ethereum en Bitcoin zijn hun doeleinden en hun concepten. De blockchain van Ethereum voert ook slimme contracten uit die Bitcoin niet doet en zich in plaats daarvan alleen richt op handmatige betalingstechnologie.

Is Ethereum beter dan Bitcoin?

Het is duidelijk dat het gebruik van zowel Bitcoin als Ethereum voordelen heeft. Bitcoin heeft een lagere muntvoorraad en is meer vloeistof dan Ethereum, maar Ethereum heeft betere technologie en biedt meer toepassingen dan Bitcoin.

Gebaseerd op het feit dat Ethereum meer use-cases heeft dan Bitcoin – en daarom een ​​groter doel dient – kan ik dat zeggen het is inderdaad een algeheel beter Bitcoin-alternatief.

Ethereum VS Bitcoin: ETH-stichting.

Het is misschien niet het beste Bitcoin-alternatief, aangezien er andere cryptocurrencies zijn die hetzelfde doel hebben als Bitcoin en op nieuwere technologie en protocollen draaien..

Dat wil niet zeggen dat deze andere alternatieven beter zijn dan Ethereum. Het betekent alleen dat, omdat ze meer op Bitcoin lijken, een van hen misschien wel het beste Bitcoin-alternatief is. Het betekent niet noodzakelijk dat ze een beter Ethereum-alternatief zijn!

Die heeft de betere technologie?

Blockchain-technologie staat nog in de kinderschoenen. Daarom krijgen Ethereum en Bitcoin continue updates. Echter, Ethereum is momenteel de duidelijke winnaar. Dit is waarom:

 • Ethereum gebruikt slimme contracten. U kunt slimme contacten voor veel meer dingen gebruiken dan waarvoor u Bitcoin kunt gebruiken.
 • De blockchain van Ethereum is in 2015 uitgebracht 6 jaar nieuwer en verder ontwikkeld vergeleken met de Bitcoin-blockchain (uitgebracht in 2009).
 • De blockchain van Ethereum is een verdere geavanceerde versie van de blockchain van Bitcoin. Het lost een aantal van zijn problemen op en introduceert nieuwe functies zoals slimme contracten.
 • Ethereum’s transactiekosten zijn goedkoper dan de transactiekosten van Bitcoin.
 • De transacties kosten niet alleen minder, maar zoals ik al eerder zei, zijn ze dat ook veel sneller, te.

Kunnen Bitcoin en Ethereum naast elkaar leven??

Dat blijkt uit het concept van Ethereum het doet niet van plan zijn een Bitcoin-alternatief te zijn. In plaats daarvan loopt het ernaast omdat het een ander doel nastreeft.

Met dit alles gezegd, is het belangrijk om dat te onthouden, ook al is Ether niet bedoeld als opslag van waarde, het is er zeker een geworden. Hier zijn enkele voorbeelden van het dagelijks leven:

 • Verhandelbaar net als alle andere cryptocurrencies.
 • Mijnbouw Ethereum versus Bitcoin is een veel nauwere concurrentie geworden. Ether wordt elke dag door steeds meer mijnwerkers gewonnen, wat betekent dat het een zeer gewenste waarde is.
 • Bedrijven gebruiken het om hun personeel te betalen.
 • Sommige bedrijven accepteren Ether als betaalmiddel, waaronder Microsoft en Intel!

Dus, zoals de markt er momenteel uitziet, ja, er is zeker ruimte voor beiden om naast elkaar te leven. Hoewel, als er maar één plaats was, Ethereum waarschijnlijk de markt zou domineren omdat het zowel slimme contracten als een winkel van waarde biedt.

Dus, welke? Bitcoin of Ethereum?

In de strijd tussen Ethereum en Bitcoin, als ik er een moest kiezen, zou dat zo zijn Ethereum! Dit is zo omdat het heeft onbeperkte gebruiksscenario’s, terwijl Bitcoin alleen betalings- en bankproblemen aanpakt. Bitcoin heeft misschien een betere positie op de markt, maar Ethereum heeft betere technologie en een groter potentieel.

Als u echter een van de bovengenoemde cryptocurrencies wilt verhandelen, zorg er dan voor dat u dat doet via een betrouwbare en betrouwbare uitwisselingCoinbase of Binance zijn twee van de betere opties.

Bewaar uw cryptocurrencies ook nooit in een uitwisseling, kies betrouwbare portemonnees in plaats daarvan. Ledger Nano S en Trezor Model T behoren tot de meest aanbevolen.

Wat denk je? Laat het ons weten!

Een leuk feit en een bijkomend (hoewel klein) verschil tussen Ethereum en Bitcoin:

De oprichter van Bitcoin blijft tot op de dag van vandaag anoniem. In plaats van een echte naam te gebruiken, gebruikte de oprichter het pseudoniem ‘Satoshi Nakamoto’ bij het opzetten van het project, dus zo verwijst de cryptogemeenschap naar de oprichter van Bitcoin. Het is ook hoe de term ‘Satoshi’ (een benaming van Bitcoin) is ontstaan.

De oprichter van Ethereum is echter het 26-jarige “crypto-wonderkind”, Vitalik Buterin, over wie u meer kunt lezen hier.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me