Het 2016-verhaal van de Ethereum-splitsing en Ethereum vs Ethereum Classic is een zeer interessant en belangrijk verhaal om te horen. Dit komt omdat sommige mensen dachten dat het een geweldig idee was, terwijl anderen er een hekel aan hadden!

Deze eenvoudig te volgen gids begint met een uitleg van waarom de splitsing plaatsvond en hoe het een volledig nieuwe blockchain en cryptocurrency creëerde genaamd Ethereum Classic.

Ik zal dan uitleggen hoe de twee blockchains verschillen en hoe elk van hun valuta’s het qua prijs heeft gepresteerd sinds de splitsing.

Zodra je mijn Ethereum vs Ethereum Classic-gids van begin tot eind hebt gelezen, kun je zelf beslissen welke je de voorkeur geeft! Ofwel als investeerder of als gebruiker.

Dus waar wacht je op? Laten we gaan kijken wat er precies is gebeurd tijdens de Ethereum-splitsing!

Ethereum versus Ethereum Classic: hoe het allemaal begon

Ethereum, uitgebracht in 2015 na te zijn gemaakt door Vitalik Buterin in 2014, creëerde blockchain-mogelijkheden die veel verder gaan dan alleen financiële transacties. In tegenstelling tot Bitcoin, dat alleen geschikt is voor het overboeken van geld, stelt Ethereum mensen in staat om zoiets als slimme contracten te maken.

Laatste Coinbase-coupon gevonden:

Met een slim contract kunnen twee of meer mensen een overeenkomst aangaan, zonder dat een derde partij nodig is. Stel je in feite voor dat je je vriend elk jaar automatisch wat geld wilt sturen op zijn of haar verjaardag.

Ja, je zou het gewoon zelf kunnen doen door naar je lokale bank te lopen, maar hoe gaaf zou het zijn om een ​​smart contract op te zetten zodat je het automatisch kunt versturen zonder dat je een bank nodig hebt.?

Dit is slechts een heel klein deel van wat slimme contracten kunnen doen; de mogelijkheden die ze ontsluiten zijn eindeloos. Slimme contracten kunnen voor vrijwel alles worden gemaakt. Huur, verzekeringen, gaming, stemmen, investeringen en nog veel meer!

Ze garanderen dat een contract eerlijk wordt uitgevoerd – het betekent dat er niemand te vertrouwen is.

Voor meer informatie over de slimme contracten kunt u onze lezen Wat is een slim contract gids. Zorg ervoor dat je terugkomt, want het Ethereum vs Ethereum Classic split-verhaal staat op het punt echt interessant te worden!

Dus, wetende hoe geweldig slimme contracten waren, besloot iemand om een ​​nieuw project te creëren met de naam DAO, wat stond voor Decentralized Autonomous Organization. Het DAO-concept was als een durfkapitaalfonds dat zou opereren in een gedecentraliseerd ecosysteem.

Om het project van start te laten gaan, was een grote investering van de cryptocurrency-gemeenschap nodig. Als ik groot zeg, bedoel ik heel groot. In feite werd in slechts 28 dagen in totaal $ 150 miljoen aan ETH opgehaald!


Mensen waren zo enthousiast over het DAO-project dat het bijna 14% van alle in omloop zijnde ETH-munten ophaalde!

Wat er daarna gebeurde, zal je choqueren. Nadat de DAO zijn investeringscampagne had voltooid, werd hij gehackt! Iemand heeft meer dan 1/3, of $ 50 miljoen, gestolen uit de portemonnee van de DAO.

Dit was geen beveiligingsprobleem met de Ethereum-blockchain, het was omdat de DAO-ontwikkelaars een fout maakten bij het bouwen van de technologie.

Na de aanval, terwijl beleggers in cryptocurrency bang waren dat de prijs zou kunnen dalen, zelfs meer, ging de waarde van ETH snel van $ 20 naar $ 13.

Vanwege de manier waarop het slimme contract van DAO werd opgebouwd, had de hacker pas na 28 dagen toegang tot de gestolen $ 50 miljoen! Dus de Ethereum-gemeenschap moest beslissen wat ze eraan wilden doen.

De Ethereum-ontwikkelaars stelden twee mogelijke opties voor.

  • Maak een harde vork van de Ethereum-blockchain
  • Niets doen

Dit is waar de argumenten van Ethereum versus Ethereum Classic begonnen, en hier is waarom!

Maak een harde vork

Als u niet zeker weet wat hard werken is, betekent dit in feite dat er wijzigingen worden aangebracht in de originele code van een blockchain. Dan splitst de blockchain zich in tweeën. (De nieuwe bestaat uit de knooppunten / computers in de blockchain die de update hebben gedownload).

Als er kleine veranderingen nodig zijn, wordt dit een zachte vork genoemd; als er grote veranderingen nodig zijn, wordt dit een hard fork genoemd!

Het naar voren gebrachte idee was dat omdat er zoveel geld was gestolen en dat het geld beschikbaar zou zijn voor de hackers om in 28 dagen te besteden, er een hard fork zou moeten worden gemaakt.

Om te begrijpen wat een harde vork is, moet u nadenken over de computer die u gebruikt.

  1. Stel je voor dat je op een dag een melding van Windows krijgt waarin staat dat je 28 dagen de tijd had om je computer te upgraden naar de nieuwste versie, anders zou het geen nieuwe updates meer kunnen herkennen.
  2. Als u ervoor kiest om het niet te upgraden, herkent uw computer alleen updates die vóór de hard fork zijn gebeurd!
  3. In de cryptocurrency-wereld kan iedereen die niet upgradet naar de nieuwe software nieuwe transacties niet valideren!

Door een harde vork te voltooien, zouden de Ethereum-ontwikkelaars alle mensen kunnen terugbetalen die hun geld hebben verloren door te investeren in de DAO.

Vergelijk Crypto Exchanges zij aan zij met anderen

Wist je dat?

Heeft u zich ooit afgevraagd welke crypto-uitwisselingen het beste zijn voor uw handelsdoelen??

Zien & vergelijk TOP3 crypto-uitwisselingen naast elkaar

Niets doen

Sommige mensen waren van mening dat het creëren van een harde vork van de originele blockchain in strijd zou zijn met de overtuiging dat blockchains gedecentraliseerd zouden moeten worden.

Hoewel deze mensen begrepen dat veel mensen hun geld verloren, vonden ze het belangrijker om Ethereum door te laten gaan zoals het was.

Ethereum versus Ethereum Classic-strip

Ze voerden aan dat de hack niet vanwege de Ethereum-blockchain was, maar vanwege de slechte beveiliging binnen het DAO-project. Uiteindelijk is “code een wet”, en deze kan niet worden genegeerd!

Wat werd er beslist? Ethereum versus Ethereum Classic Split

Omdat er geen wijzigingen in een blockchain kunnen worden aangebracht zonder dat er wordt gestemd, moest de Ethereum-gemeenschap beslissen welke optie het beste was. Welke optie zou u hebben gekozen?

Nou, de meerderheid van de mensen besloot dat er te veel geld mee gemoeid was om niets te doen, dus creëerden ze een harde vork!

Na de beslissing behield de Ethereum-blockchain zijn naam, maar werkte hij nu op een hard fork.

De mensen die het niet eens waren met de fork, besloten om op de originele blockchain te blijven. Dit heette nu echter Ethereum Classic!

Dus nu weet je hoe het Ethereum vs Ethereum Classic-argument begon en waarom het eindigde in een splitsing! Nu ga ik de belangrijkste verschillen tussen de twee blockchains uitleggen!

Ethereum versus Ethereum Classic

Ethereum versus Ethereum Classic: de verschillen

In werkelijkheid is er helemaal niet veel verschil tussen Ethereum en Ethereum classic! Je moet onthouden dat de hard fork is gemaakt om de $ 150 miljoen die naar de DAO is gestuurd te wissen, niet om specifieke technologische upgrades uit te voeren.

Vergeet niet dat u misschien ook ziet dat mensen de Ethereum-splitsing beschrijven als ETC versus ETH. Dit zijn slechts de valutacodes die worden gebruikt om Ethereum Classic (ETC) en Ethereum (ETH) te beschrijven!

Laten we dan verder gaan en kijken hoe de splitsing tussen Ethereum en Ethereum Classic tot nu toe is verlopen!

Ethereum vs Ethereum Classic: het verhaal tot nu toe

Nu zou je een goed begrip moeten hebben van het Ethereum vs Ethereum Classic-verhaal en hoe vergelijkbaar ze zijn. Laten we nu eens kijken hoe ze allebei hebben gepresteerd sinds de splitsing van 2016!

Ethereum heeft echt heel goed gepresteerd. Alleen al in 2017 verhoogde het zijn waarde met meer dan 10.000%! En is nu de tweede meest populaire blockchain achter Bitcoin

Er zijn nogal wat redenen waarom Ethereum het zo goed heeft gedaan. Ten eerste, wanneer nieuwe cryptocurrencies worden gecreëerd, besluiten veel van hen om hun project bovenop de Ethereum-blockchain te bouwen..

Dit voegt niet alleen waarde toe aan Ethereum, maar het draagt ​​ook bij aan de reputatie en verhoogt de vraag naar Ether. Omdat het vereist is voor alle transacties die worden gedaan door de applicaties die op Ethereum zijn gebouwd.

Ten tweede vragen de meeste ICO’s (Initial Coin Offerings) bij het inzamelen van geld nu om Ethereum in plaats van Bitcoin. De bedragen die ermee gemoeid zijn, zijn normaal gesproken vrij groot, dus het verhoogt opnieuw de vraag naar Ether!

Opmerking: een ICO is een manier voor nieuwe cryptocurrency-projecten om geld in te zamelen. Ze vragen normaal om Ethereum en geven in ruil daarvoor investeerders hun eigen nieuw gecreëerde token / cryptocurrency!

Ten derde, het oorspronkelijke ontwikkelingsteam dat Ethereum creëerde, verhuisde naar de hard-forked blockchain, waardoor Ethereum Classic achterbleef. Dit omvat Vitalik Buterin, een van de meest gerespecteerde ontwikkelaars in de blockchain-gemeenschap!

Dit geeft mensen meer vertrouwen in het Ethereum-project en daarom heeft het het zo goed gedaan.

Hoewel Ethereum Classic minder populair is dan Ethereum, is het toch een gevestigde munt geworden. In 2017 zag het een winst van meer dan 1.500%, maar dit is veel minder dan de groei van Ethereum.

Ethereum versus Ethereum Classic-grafiek

Een van de redenen hiervoor is dat het ontwikkelingsteam niet zo bekend is als dat van Ethereum. Dit geeft mensen minder vertrouwen in wat ze kunnen bereiken.

Hoewel minder mensen Ethereum Classic gebruiken, betekent dit wel dat transacties sneller kunnen worden verwerkt, omdat het netwerk minder druk is!

Nu u een goed begrip heeft van hoe beide munten hebben gepresteerd sinds de splitsing, gaan we kijken of ik u kan helpen beslissen welke u moet kiezen!

Ethereum versus Ethereum Classic: welke moet u gebruiken?

Beslissen welke cryptocurrency u wilt gebruiken, is een moeilijke vraag om te beantwoorden. In Ethereum vs Ethereum Classic lijdt het geen twijfel dat Ethereum veel succesvoller is geworden dan Ethereum Classic, wat duidelijk te zien is aan de waarde ervan.

Het is niet alleen populair bij investeerders en ICO’s, maar veel nieuwe cryptocurrencies bouwen hun platform ook bovenop de Ethereum-blockchain. Deze positieve punten hebben van Ethereum het op een na populairste cryptocurrency-project gemaakt.

Maar misschien ben je het niet eens met de hard fork, net zoals Ethereum Classic deed? Als je denkt dat het niet had mogen gebeuren, bestaat de kans dat op de lange termijn steeds meer mensen het met elkaar eens zullen zijn.

Een van de meest interessante dingen om naar uit te kijken, is de mogelijke upgrade van Proof-of-Work naar Proof of Stake. Dit zal de hoeveelheid energie die nodig is voor knooppunten / computers om Ethereum-transacties te verifiëren drastisch verminderen!

Ethereum-ontwikkelaars werken ook aan nieuwe protocollen voor hun aanstaande Proof of Stake-omschakeling. Waardoor het aantal transacties dat de Ethereum-blockchain per seconde kan verwerken, zal toenemen?

Als ETC Proof of Work blijft gebruiken, zal dit het grootste verschil in technologie zijn dat de twee Ethereums ooit hebben gehad.

Ethereum versus Ethereum Classic: conclusie

Als je onze Ethereum vs Ethereum Classic-gids van begin tot eind hebt gelezen, zou je nu een goed begrip moeten hebben van waarom de splitsing plaatsvond! Je zult je niet langer afvragen “Wat is Ethereum Classic?”!

Zoals je nu weet, is het een heel interessant verhaal en iets waar mensen het tot op de dag van vandaag nog steeds niet over eens zijn! Als u op dat moment bij Ethereum betrokken was, had u dan liever een splitsing gedaan of niets gedaan?

U zou nu ook moeten kunnen beslissen welke munt volgens u in de toekomst het meest succesvol zal worden. Hoewel Ethereum tot nu toe het beste heeft gedaan, denk je dat Ethereum Classic het ook goed zal doen?

Het mooie is dat beide munten heel gemakkelijk te kopen zijn, aangezien de meeste beurzen ze vermelden!

Dus wat vond je van mijn Ethereum vs Ethereum Classic-gids? Ik hoor graag uw mening!

Heeft u munten met een van beide blockchain, zo ja, welke? Misschien heeft u besloten om in beide te investeren!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me