GDAX VS Coinbase: wat is het betere alternatief?

Wilt u beginnen met het kopen, verkopen of verhandelen van cryptocurrencies en wilt u het verschil weten tussen GDAX VS Coinbase? Blijf rustig zitten, want ik ga de twee in een volledige vergelijking ontleden, zodat je kunt beslissen welke je het leukst vindt!

Wist je trouwens dat GDAX onlangs heeft aangekondigd dat het een nieuwe merknaam gaat geven naar ‘Coinbase Pro​Maak je geen zorgen, ik noem het GDAX, zodat je niet in de war raakt!

In mijn GDAX VS Coinbase-gids ga ik eerst beginnen met geven een kort overzicht van hoe de platforms zijn begonnen, gevolgd door een samenvatting van wat ze doen.

Daarna ga ik je een uitgebreide gids geven over hoe ze vergelijken, inclusief zaken als kosten voor Coinbase VS GDAX, functies, geaccepteerde betaalmethoden, beschikbaarheid van munten en beveiliging!

Dus waar wacht je op? Het eerste deel van mijn GDAX VS Coinbase-gids gaat kijken wie Coinbase is en hoe ze zijn begonnen!

Crypto uitwisselen op Coinbase

Coinbase is een uitwisselingsmakelaar waarmee mensen een scala aan kunnen kopen en verkopen cryptocurrencies. Het bedrijf is opgericht in 2012 en heeft zijn hoofdkantoor in San Francisco, Californië. Hoewel het platform niet voor iedereen beschikbaar is, laten ze nu mensen van toe meer dan 30 verschillende landen om een ​​rekening te openen.

Laatste Coinbase-coupon gevonden:

Coinbase is erg populair omdat ze bieden een heel eenvoudige manier om betrokken te raken bij cryptocurrency Voor de eerste keer, omdat ze gebruikers in staat stellen geld te storten met een debet- / creditcard of een bankrekening.

GDAX VS Coinbase: officieel Coinbase-logo.

Mijn Coinbase VS GDAX-gids ontdekte dat de uitwisseling nu zo populair is ze hebben meer dan 20 miljoen klanten bediend en meer dan $ 150 miljard aan transacties verwerkt! Onder leiding van CEO Brian Armstrong groeit het platform zo snel dat het dat nu heeft gedaan meer dan 535 medewerkers en een geschatte jaarlijkse omzet van $ 1 miljard.

Wanneer een cryptocurrency op Coinbase wordt vermeld, heeft deze vaak de neiging om een ​​aanzienlijke waarde toe te voegen aan de prijs van de munt omdat het platform ervoor zorgt dat deze gemakkelijk te kopen met echt geld. Het biedt ongekende liquiditeit aan de munt, en opent het voor een veel groter publiek.

Zo werd onlangs onthuld dat Rimpeling (XRP) bood aan om Coinbase $ 100 miljoen aan cryptocurrency uit te lenen zodat de beurs hun munt kan vermelden!

Wanneer u cryptocurrencies koopt bij Coinbase, u koopt rechtstreeks vanaf het platform. Dit verschilt van de meeste andere beurzen, waar u normaal gesproken rechtstreeks handelt met andere gebruikers.

Dus nu je de achtergrond van Coinbase kent, gaat het volgende deel van mijn GDAX VS Coinbase-gids kijken naar GDAX! Meer info nodig over Coinbase? Lees mijn volledige recensie hier.


Crypto uitwisselen op GDAX

Gemaakt in 2016, Wereldwijde uitwisseling van digitale activaGDAX) is een cryptocurrency-uitwisseling waarmee mensen dat kunnen kopen, verkopen, en handel in een reeks munten. Interessant is dat het platform eigendom is van dezelfde organisatie die Coinbase beheert.

In tegenstelling tot Coinbase, GDAX is geschikt voor de meer ervaren handelaar, omdat het platform veel meer functies biedt. Wanneer mensen besluiten GDAX te gebruiken om te handelen, kopen of verkopen ze rechtstreeks met andere gebruikers. In deze betekenis, het doel van GDAX is om kopers en verkopers te matchen.

GDAX VS Coinbase: het GDAX-platform.

GDAX stelt zijn gebruikers ook in staat geld storten met echt geld en als je al een Coinbase-account hebt, kun je gemakkelijk je geld overboeken naar GDAX. Eind 2017 bereikte GDAX nieuwe records toen het verwerkt meer dan $ 650 miljoen aan transacties in slechts 24 uur!

Hoewel er enkele overeenkomsten zijn tussen de twee platforms, gaat het volgende deel van mijn GDAX VS Coinbase-gids hun duidelijke verschillen opsplitsen!

GDAX VS Coinbase-kosten & Betaalmethoden

Laten we beginnen met het definiëren van hun duidelijke verschillen door hun tarieven en betalingsmethoden te bekijken, te beginnen met die van Coinbase!

Coinbase

Een van de beste voordelen van het gebruik van Coinbase is dat ze een faciliteit hebben waarmee gebruikers geld kunnen storten met echte fiat-valuta. Als u zich in Australië, Canada, Singapore, de Verenigde Staten of de meeste Europese landen (inclusief het Verenigd Koninkrijk) bevindt, kunt u geld op uw rekening storten met een bankpas / creditcard of een bankrekening.

Uit mijn Coinbase VS GDAX-recensie bleek dat je dit eerst moet doen voordat je dit kunt doen voltooi een KYCKen-uw-klantwerkwijze, waarvoor u zich moet identificeren. Dit vereist in eerste instantie dat u uw persoonlijke gegevens verstrekt (zoals uw naam, adres en nationaliteit), die u vervolgens moet verifieer door een kopie van uw nationale identiteitskaart te uploaden (zoals een paspoort of rijbewijs). Zodra u dit heeft gedaan, kunt u een aanbetaling doen.

GDAX VS Coinbase: Coinbase-functies.

Als u besluit om uw account te financieren met een bankpas of creditcard, bedragen de standaard Coinbase-kosten 3,99%. Hoewel dit misschien duur klinkt, moet het platform dit doen om zichzelf te beschermen tegen een terugvordering of frauduleuze activiteit.

Het is ook mogelijk om storten via een bankrekening, met de vergoeding afhankelijk van het type overboeking dat u doet. Als u bijvoorbeeld uit Europa komt en geld stort met SEPA, dan is het gratis. Aan de andere kant betalen Amerikaanse klanten die een Amerikaanse bankrekening gebruiken 1,49%.

Als alternatief kunt u met Coinbase ook storten met behulp van een cryptocurrency. Als u besluit dit te doen, hoeft u alleen maar te betalen de blockchain transactiekosten.

Als het gaat om het opnemen van uw geld, kunt u ook gebruiken real-world betaalmethoden. Nogmaals, dit hangt af van het type bankrekening dat u heeft, waarbij SEPA $ 0,15 kost en $ 25 bij gebruik van een standaard overboeking (VS). Met Coinbase kun je dat ook geld opnemen met PayPal, wat een vast tarief van 3,99% kost.

GDAX VS Coinbase: Coinbase-prijzen.

Coinbase verdient ook geld wanneer u cryptocurrencies koopt of verkoopt. Wanneer u het aantal munten invoert dat u wilt verhandelen, zal het platform een ​​vergoeding van 1,49% opnemen bovenop de huidige marktprijs. Als u bijvoorbeeld $ 200 aan Bitcoin wilt kopen, wordt uw account gecrediteerd met $ 197,20 aan munten.

Hoewel dit misschien klinkt duurder dan andere cryptocurrency exchange-makelaars, Het is belangrijk om te onthouden dat de prijzen die u bij Coinbase betaalt niet ver verwijderd zijn van de daadwerkelijke marktprijs!

Het volgende deel van mijn sectie GDAX VS Coinbase-vergoedingen gaat kijken naar GDAX.

Vergelijk Crypto Exchanges zij aan zij met anderen

Wist je dat?

Heeft u zich ooit afgevraagd welke crypto-uitwisselingen het beste zijn voor uw handelsdoelen??

Zien & vergelijk TOP3 crypto-uitwisselingen naast elkaar

GDAX

Net als Coinbase, GDAX stelt haar klanten ook in staat geld storten met echte fiat-valuta. Ze ondersteunen echter alleen bankrekeningen. Als gevolg hiervan, als u een bankpas of creditcard wilt gebruiken, moet u een storting doen op Coinbase en vervolgens het geld overboeken naar GDAX!

De GDAX-kosten in verband met het storten en opnemen van bankrekeningen zijn hetzelfde als Coinbase. Verder, GDAX brengt geen kosten in rekening voor het storten en opnemen met cryptocurrencies, U moet echter de blockchain-vergoeding betalen.

Als het op handelen aankomt, GDAX-vergoedingen zijn enkele van de goedkoopste in de branche. Het kan echter een beetje verwarrend worden, dus laat me uitleggen hoe het werkt.

De kosten die in rekening worden gebracht om cryptocurrencies te kopen en verkopen, zijn afhankelijk van het bedrag dat u gedurende 30 dagen verhandelt. Het platform bepaalt dit door het berekenen van uw handelsvolume in USD. Als u geen USD verhandelt (bijvoorbeeld Bitcoin tegen Ethereum), zal GDAX het handelsbedrag omzetten in dollars.

GDAX VS Coinbase: kosten op GDAX.

Om de zaken nog verwarrender te maken, brengt GDAX u kosten in rekening, afhankelijk van of u een markt ’Maker’ of een markt ‘Taker’ bent. De maker is de persoon die liquiditeit biedt en de prijs bepaalt en de nemer is de persoon die tegen die prijs koopt of verkoopt.

GDAX is fantastisch voor marktmakers, aangezien ze geen handelskosten in rekening brengen! Als u daarentegen een nemer bent, betaalt u 0,30%. Als u een zwaargewicht handelaar bent en in één maand meer dan $ 10 miljoen aan cryptocurrency koopt of verkoopt, daalt deze vergoeding tot 0,20%. Iedereen die meer dan $ 100 miljoen in een maand handelt, kan dit zelfs nog meer verlagen, tot wel 0,10%, wat perfect is voor institutionele beleggers!

Dus nu ik de GDAX VS Coinbase-kosten heb behandeld, gaat het volgende deel van mijn GDAX VS Coinbase-gids kijken naar hun eigenschappen en gebruiksvriendelijkheid!

GDAX VS Coinbase: functies en gebruikersvriendelijkheid

Zoals ik eerder al zei, is Coinbase perfect voor mensen die dat wel zijn voor het eerst de cryptocurrency-industrie betreden omdat u hiermee gemakkelijk munten kunt kopen met traditionele betaalmethoden. Als gevolg hiervan is het platform waarschijnlijk de meest gebruiksvriendelijke centrale die er is!

Maar behalve het kopen van munten van Coinbase of het verkopen van munten aan Coinbase, het aantal features is vrij beperkt. Toch gebruiken sommige mensen Coinbase ook als een online portemonnee. In plaats van hun munten uit het platform te halen, het is mogelijk om ze in uw Coinbase-portemonnee te bewaren. Verder kunt u ook zet munten van uw Coinbase-account over naar GDAX.

GDAX VS Coinbase: Coinbase Pro (GDAX) -functies.

Anderzijds, GDAX biedt veel meer aan zijn klantenbestand. Uit mijn Coinbase VS GDAX-recensie bleek dat gebruikers munten op verschillende manieren kunnen kopen en verkopen, waaronder marge bestellingen, limiet orders, en stop bestellingen. Als u niet zeker weet wat deze termen betekenen, zal ik ze hieronder kort toelichten.

 • Marktorde. Als u een margerekening opent, kunt u dat in wezen handel meer dan je hebt. Door geld te ‘lenen’ van de makelaar, kunt u uw hefboomwerking vergroten. Deze functie is meer geschikt voor gevorderde handelaren, zoals de risico’s zijn veel groter.
 • Beperk bestellingen. Door de limietbestelfunctie te gebruiken, kunnen gebruikers een bepaalde prijs kiezen die ze een cryptocurrency willen kopen of verkopen. Als Bitcoin bijvoorbeeld $ 6500 kost, maar u dacht dat het de volgende dag zou dalen, kunt u een limietorder instellen op $ 6200. Als en wanneer de prijs daalde tot $ 6200, de beurs kan de munt automatisch voor u kopen.
 • Stop bestellingen. Door de functie stoporder te kiezen, kunt u de verliezen van een bepaalde transactie beperken. Als u bijvoorbeeld Ethereum voor $ 700 hebt gekocht, kunt u een stoporder instellen voor $ 500. Als de markten crashten en de prijs van Ethereum bleef dalen, kan de beurs de transactie automatisch namens u sluiten.

Door te handelen bij GDAX is het ook mogelijk om een ​​diepgaande grafiekanalyse uit te voeren. Het platform stelt je in staat bekijk realtime en historische gegevens op veel verschillende manieren, wat geweldig is om te voorspellen in welke richting de markt zal bewegen.

GDAX VS Coinbase: het GDAX-dashboard.

Het is belangrijk om te onthouden dat al deze extra functies die GDAX biedt waarschijnlijk niet geschikt zijn voor beginners. Zorg ervoor dat u weet hoe elke functie werkt voordat u uw eigen geld riskeert!

Dus nu je het verschil kent tussen Coinbase- en GDAX-functies, gaat het volgende deel van mijn GDAX VS Coinbase-gids kijken naar welke munten ze beschikbaar hebben!

GDAX VS Coinbase: beschikbaarheid van munten

Hoewel Coinbase een fantastische uitwisselingsmakelaar is voor nieuwe kopers, ontdekte mijn GDAX VS Coinbase-gids dat het is zeer beperkt in de munten die het vermeldt. Op het moment van schrijven in juli 2018 ondersteunt Coinbase slechts vier cryptocurrencies, die ik hieronder heb opgesomd.

Begin 2018 kondigde het team van Coinbase aan dat ze zeer binnenkort meer alt-munten zouden gaan ondersteunen. Veel mensen dachten dat Rimpeling zou de eerste toevoeging aan de lijst zijn, maar in juni 2018 bevestigde Coinbase dat dit het geval zou zijn Ethereum Classic (ENZ)!

Dit was een beetje verrassend, zoals Ripple heeft een veel hogere marktkapitalisatie dan Ethereum Classic, ze legden echter niet uit waarom ze de beslissing namen.

Verderop, als het gaat om GDAX, ondersteunen ze ook slechts vier verschillende cryptocurrencies! Net als Coinbase zijn dit Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash en Litecoin. Het belangrijkste verschil is dat er zijn veel verschillende handelsparen beschikbaar, tegen zowel cryptovaluta’s als fiatvaluta’s. U kunt bijvoorbeeld LTC / EUR, BCH / EUR en LTC / BTC verhandelen!

GDAX VS Coinbase: GDAX-handelsscherm.

Hoewel het nog niet is bevestigd, denken de meeste mensen dat GDAX ook Ethereum Classic zal ondersteunen, net als Coinbase.

Over het algemeen valt het feit dat beide platforms slechts 4 munten accepteren een beetje tegen. Bijvoorbeeld andere beurzen zoals Binance hebben honderden verschillende cryptocurrencies die u kunt kopen, verkopen en verhandelen, dus hopelijk worden er in de toekomst meer cryptocurrencies toegevoegd.

Dus nu u weet welke munten worden ondersteund, gaat het volgende deel van mijn GDAX VS Coinbase-gids kijken hoe veilig de platforms zijn!

GDAX VS Coinbase: beveiliging

Een van de grootste voordelen die mijn GDAX VS Coinbase-recensie heeft gevonden, is dat beide platforms hebben uitstekende beveiligingsfuncties. Het moederbedrijf beweert dat ze slaan 98% van alle klantengelden op in koude opslag. Dit betekent dat ze dat zijn offline gehouden, zonder verbinding met servers.

Dit maakt het voor een hacker praktisch onmogelijk om de munten te stelen. Bovendien worden privé-klantgegevens ook offline bewaard, zodat persoonlijke informatie (zoals accountlogins en betaalkaartnummers) dat wel is verbinding met internet verbroken.

Wat betreft de 2% van de klantengelden die online worden gehouden, hebben Coinbase en GDAX beide veiligheidsmaatregelen om ervoor te zorgen dat de munten veilig blijven. Ten eerste hebben gebruikers de mogelijkheid om opzetten tweefactorauthenticatie (2FA). Hier moet u een code invoeren die naar uw mobiele telefoon wordt gestuurd voordat u kunt inloggen.

GDAX VS Coinbase: GDAX-helppagina.

Gebruikers kunnen er ook voor kiezen bewaar hun munten in de Coinbase / GDAX-kluis. Daarbij heeft elke opname een vertraging van 48 uur. Dus als uw account is gehackt en iemand heeft geprobeerd uw geld op te nemen, u heeft 48 uur om de transactie te annuleren. Een extra beveiligingsfunctie is een optie voor meervoudige goedkeuring.

Dit vereist dat meer dan één persoon een opnameverzoek bevestigt voordat het kan worden verwerkt. Ik denk echter dat dat de beste beveiligingsfunctie is die door beide platforms wordt aangeboden geld van klanten wordt beschermd door een FDIC-verzekering tot $ 250.000. Dit betekent dat, als uw geld wordt gestolen, of het platform niet langer operationeel is, uw geld (zolang ze in een USD-portemonnee worden bewaard) gedekt zijn!

Dus nu u weet over de uitstekende beveiligingsfuncties die op beide platforms beschikbaar zijn, gaat het laatste deel van mijn GDAX VS Coinbase-gids naar vat de voor- en nadelen van beide uitwisselingen samen.

De voor- en nadelen van Coinbase

Voordelen

 • Zeer gebruiksvriendelijk
 • Perfect voor starters
 • Accepteert bankrekening en bankpassen / creditcards
 • Uitstekende beveiliging
 • Geweldige klantenondersteuning

Nadelen

 • Geeft slechts 4 cryptocurrencies weer
 • Alleen bepaalde naties accepteerden het
 • Hoge kosten voor pin- / creditcardbetalingen
 • Handelskosten zijn niet zo goedkoop
 • Niet veel handelsfuncties

De voor- en nadelen van GDAX

Voordelen

 • Accepteert stortingen en opnames van bankrekeningen
 • Echt lage tarieven
 • Gratis handelen voor marktmakers
 • Veel handelsfuncties en tools
 • Goede liquiditeit
 • Uitstekende beveiliging

Nadelen

 • Accepteert geen debet- / creditcards rechtstreeks (moet worden overgemaakt van Coinbase)
 • Geeft slechts 4 cryptocurrencies weer
 • Alleen bepaalde naties accepteerden het

Gevolgtrekking

En dat is het einde van mijn GDAX VS Coinbase-gids! Als je het van begin tot eind hebt gelezen, zou je dat nu moeten doen ken het verschil tussen Coinbase en GDAX!

Dit omvatte alles van vergoedingen, gebruikers vriendelijkheid, veiligheid, en meer! Uiteindelijk, beide uitwisselingen hebben verschillende doeleinden.

Terwijl Coinbase is opgezet voor beginners om voor het eerst cryptocurrency te kopen en verkopen, GDAX is geschikt voor meer ervaren handelaren. Er is geen reden waarom u beide platforms niet kunt gebruiken (u heeft automatisch het andere platform geopend wanneer u een account registreert)!

ik denk ook Coinbase is ideaal om snel cryptocurrencies te kopen met echt geld en vervolgens de munten gebruiken om een ​​bepaalde altcoin te kopen een andere uitwisseling. Aan de andere kant is GDAX goed voor het verhandelen van fiat-valuta’s met cryptocurrencies op een veilig en beveiligd platform met andere gebruikers! Het hangt allemaal af van wat u wilt doen!

Dus, wie denk je dat het GDAX VS Coinbase-argument wint? Heeft u er een waar u de voorkeur aan geeft of wilt u beide gebruiken? Laat me je mening weten in de reacties hieronder!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map