Dus je hebt eindelijk besloten om je carrière in cryptocurrency-handel te beginnen, en je bent al aan het nadenken over hoe je je miljoenen gaat uitgeven. Het lijdt geen twijfel dat cryptocurrency een opwindende markt is voor investeerders, maar helaas is succes niet zo eenvoudig als dat.

In alle ernst, cryptocurrency-handel kan een risicovolle onderneming zijn. Ja, het is waar – sommige mensen hebben veel geld verdiend. Sommige mensen hebben echter ook veel geld verloren.

Voor degenen onder u die geïnteresseerd zijn in het leren van cryptocurrency-handel, ik ben er om u op weg te helpen. Deze beginnersgids laat je alles zien wat je moet weten.

Ten eerste ga ik u wat achtergrondinformatie geven over wanneer de handel in cryptocurrency begon. Vervolgens zal ik u helpen het verschil te begrijpen tussen cryptocurrency-handel op korte en lange termijn, en zowel hun voor- als nadelen..

Daarna zullen we u de belangrijke dingen vertellen waar u op moet letten voordat u begint met handelen.

Ten slotte laat ik je zien hoe je kunt handelen! Dit omvat een stapsgewijze handleiding met enkele nuttige afbeeldingen.


Aan het einde van het lezen van deze beginnershandleiding, heeft u alle informatie die u nodig heeft om zelf te gaan handelen. Dus, waar wacht je nog op, laten we gaan kijken naar de begindagen van cryptohandel!

Cool feit: in december 2017 werd voor de allereerste keer meer dan $ 50 miljard aan cryptocurrency verhandeld in slechts één dag!

Handelen in cryptovaluta

Zoals u wellicht al weet, werd Bitcoin de allereerste cryptocurrency toen het in 2009 werd uitgebracht. Omdat er echter maar één munt beschikbaar was, kon u deze niet verhandelen met een andere cryptocurrency..

Laatste Coinbase-coupon gevonden:

Pas een paar jaar later, toen er steeds meer cryptocurrencies werden gecreëerd, begonnen mensen ze te verhandelen. Het idee is heel simpel. Je ruilt de ene cryptocurrency voor de andere, in de hoop dat de munt die je koopt in waarde stijgt.

Dit concept is hetzelfde als de echte beurs.

Wanneer mensen handelen, moeten ze een cryptocurrency-uitwisseling gebruiken. Dit is zodat kopers en verkopers kunnen worden gematcht. Als u bijvoorbeeld Bitcoin in bezit heeft en deze voor Ethereum wilt verkopen, helpt een beurs u een Ethereum-verkoper te vinden om mee te handelen.

Exchanges brengen u hiervoor een vergoeding in rekening, die normaal gesproken ongeveer 0,1% voor elke transactie kost. De handel in cryptovaluta is nu erg populair, met elke dag miljarden dollars aan munten die worden gekocht en verkocht.

De ‘gelukkigen’ hebben hiermee een serieuze hoeveelheid geld verdiend, en er zijn veel mensen die nu cryptocurrency verhandelen als een fulltime baan.

Ervaren handelaren gebruiken echter veel verschillende tools om hen te helpen de juiste munten op het juiste moment te kiezen. Dit kan software zijn die investeerders helpt bij het analyseren van eerdere prijstrends, enz.

Toch moet iedereen ergens beginnen! Zolang u niet meer handelt dan u zich kunt veroorloven te verliezen, kan het geen kwaad om het eens te proberen.

Nu zal ik nu uitleggen wat kortetermijnhandel is, samen met de voor- en nadelen ervan.

Handel op korte termijn

Bij kortetermijnhandel koopt u een cryptocurrency, maar bent u van plan deze slechts voor een korte tijd vast te houden. Dit kan van alles zijn, van minuten, uren, dagen, weken of zelfs een paar maanden!

U kunt een bepaalde cryptocurrency kopen omdat u denkt dat deze op korte termijn in prijs zal stijgen. In dat geval zou u het dan verkopen voor een snelle winst als u dacht dat de prijs weer zou dalen!

Laten we eens kijken naar enkele voordelen van kortetermijnhandel.

Voordelen

Het belangrijkste voordeel van cryptocurrency-handel op korte termijn is dat het echt een goede mogelijkheid biedt om hoge procentuele winsten te behalen. In tegenstelling tot fiat-valutamarkten, waar prijzen doorgaans niet meer dan 1% per dag bewegen, kunnen de prijzen van cryptovaluta’s bijna van de ene op de andere dag verdubbelen!

Nu cryptocurrencies zo populair zijn geworden, zijn er nu meer dan 1.500 verschillende cryptocurrencies om te verhandelen. Wat één ding betekent: meer kansen om enorme winsten te maken. Niet alleen dat, maar er zijn ook grote handelsvolumes voor veel munten.

Grote handelsvolumes zijn belangrijk, want zo vindt u altijd een koper of verkoper! Het betekent simpelweg dat er een grote hoeveelheid valuta in en uit die cryptocurrency stroomt.

Vergelijk Crypto Exchanges zij aan zij met anderen

Wist je dat?

Heeft u zich ooit afgevraagd welke crypto-uitwisselingen het beste zijn voor uw handelsdoelen??

Zien & vergelijk TOP3 crypto-uitwisselingen naast elkaar

Nadelen

Omdat de cryptocurrency-markten zo volatiel zijn, kunnen de prijzen erg snel veranderen. Dit betekent dat als u cryptohandel op korte termijn wilt uitvoeren, u veel tijd moet besteden aan het analyseren van de markten.

Het is superbelangrijk om uw emoties onder controle te houden – een ding dat u zult leren als u op korte termijn traden, is dat u niet altijd wint. Het kan erg stressvol zijn als de prijzen anders bewegen dan u had gehoopt.

Het leren accepteren van verliezen is dus een groot deel van de handel in cryptovaluta. Niemand maakt 100% van de tijd winst!

Handelaren in cryptocurrency op korte termijn zoeken naar kleine winsten in kleine prijsbewegingen, dus u moet over een behoorlijk goed analysevermogen beschikken. Dit betekent dat u handelsgrafieken en grafieken kunt lezen. Wat, als je een beginner bent, even kan duren om te leren.

Een ander nadeel van kortetermijnhandel is dat u, om een ​​goed rendement te zien, een behoorlijk grote investering moet doen. Dat is iets waar de meeste van jullie beginners zich misschien niet prettig bij voelen.

Handel op lange termijn

Heb je ooit het woord “HODL” gehoord? Zo niet, dan gaan we ervan uit dat u helemaal nieuw bent in de crypto-ruimte! Nee, het is geen woord dat u in het woordenboek zult vinden, maar u zult het zeker vinden in cryptoforums en communitychatgroepen!

“HODL” is een straattaalwoord dat een cryptocurrency op lange termijn vasthoudt in plaats van deze te verkopen. De feitelijke betekenis ervan is “Hold On for Dear Life”. Gewoonlijk betekent langetermijnhandel in cryptovaluta om een ​​munt een jaar of langer vast te houden.

Het idee is dat, hoewel er altijd volatiliteit zal zijn, de prijs op de lange termijn in grote mate zou moeten stijgen.

Een goed voorbeeld hiervan zijn de gelukkige investeerders die Bitcoin in 2011 kochten toen het slechts $ 0,35 kostte. Als ze het tot eind 2017 hadden vastgehouden, hadden ze hun munten elk voor bijna $ 20.000 kunnen verkopen! Dat is meer dan 57.000x uw initiële investering!

Voordelen

Een van de belangrijkste voordelen van langetermijnhandel in cryptocurrency is dat het gemakkelijk is en wat tijd kost. U hoeft geen ingewikkelde handelsgrafieken of -grafieken te begrijpen, omdat u gewoon uw munt voor de lange termijn wilt behouden.

In tegenstelling tot kortetermijnhandel, waar u constant tijd moet besteden aan het controleren van de prijzen van cryptocurrencies, kunt u dit in uw vrije tijd doen. Het is eenvoudig: als u eenmaal uw munt heeft gekocht, hoeft u niets anders te doen dan wachten!

Een ander goed voordeel van langetermijnhandel in cryptocurrency is dat u niet veel geld nodig heeft om aan de slag te gaan. U kunt kleine bedragen kopen wanneer u wat geld over heeft, en het gedurende een lange periode laten groeien.

Hierdoor kunt u ook de stress van marktvolatiliteit vermijden, aangezien u zich geen zorgen hoeft te maken over kortetermijnschommelingen in prijs.

Vergelijk Crypto Exchanges zij aan zij met anderen

Wist je dat?

Heeft u zich ooit afgevraagd welke crypto-uitwisselingen het beste zijn voor uw handelsdoelen??

Zien & vergelijk TOP3 crypto-uitwisselingen naast elkaar

Nadelen

Een nadeel van langetermijnhandel in cryptocurrency is dat u een goede kans mist om snel korte termijnwinsten te maken.

Soms stijgen munten heel snel in waarde, om vervolgens weer naar beneden te vallen. Handelaren op korte termijn zullen dit opmerken en kunnen snel winst maken.

Een ander nadeel is dat u, omdat u geen tijd besteedt aan het analyseren van de markt (zoals een kortetermijnhandelaar), slecht nieuws zou kunnen missen. Als er slecht nieuws wordt vrijgegeven dat van invloed kan zijn op de prijs van uw cryptocurrency (zoals regelgeving), kan de prijs dalen en nooit meer stijgen.

Zorg er dus voor dat u op de hoogte blijft van cryptocurrency-nieuws om dit te voorkomen.

Nu u enkele van de voor- en nadelen kent van zowel korte als lange termijn handel in cryptocurrency, laten we eens kijken naar enkele van de dingen waar u op moet letten voordat u begint..

Waar u op moet letten?

Het belangrijkste dat u moet onthouden voordat u begint met handelen, is dat er een kans bestaat dat u uw volledige investering kunt verliezen.

De cryptocurrency-markten zijn erg volatiel, en hoewel sommige mensen veel geld hebben verdiend, hebben veel mensen ook geld verloren. U mag nooit handelen met een bedrag dat u zich niet kunt veroorloven te verliezen.

Hoe u met uw verliezen omgaat, is bepalend voor uw succes als handelaar. Hier volgt een belangrijk advies: probeer nooit uw verliezen terug te verdienen door grotere bedragen te investeren. Dit is beleggen met emoties, en zorgt er vaak voor dat mensen veel geld verliezen.

FUD

Een populaire term die zowel in de echte wereld als in cryptohandel wordt gebruikt, is FUD. Dit staat voor Angst, onzekerheid en desinformatie.

FUD is wanneer mensen of organisaties proberen mensen ertoe te brengen niet in activa te investeren door hen te vertellen dat ze al hun geld (of iets dergelijks) zullen verliezen. Ze zeggen normaal gesproken dingen als ‘Het is oplichterij’ of ‘Het gaat vastlopen’.

U moet altijd uw eigen onderzoek doen voordat u overhaaste conclusies trekt. Gebruik Google om erachter te komen of de informatie die u hoort correct is.

Overtuiging

Een laatste ding om te overwegen voordat u begint met handelen, is dat u zich nooit laat beïnvloeden door de mening van anderen. Onthoud dat u niet de enige persoon bent die wil profiteren van de handel in cryptocurrency.

Pas op voor de Youtubers waar je naar kijkt en naar luistert. Ze worden vaak betaald door cryptocurrency-projecten om hun munt te promoten. Dit zou de prijs op korte termijn kunnen verhogen, maar zou op lange termijn kunnen dalen. Doe dus altijd eerst je eigen onderzoek.

Als je onze gids tot nu toe hebt gelezen, zou je nu een goed begrip moeten hebben van wat cryptocurrency-handel is, het verschil tussen korte- en langetermijnhandel, en de dingen waar je voorzichtig mee moet zijn.

Raad eens? Het is nu tijd om te leren hoe u in cryptovaluta kunt handelen!

Hoe te beginnen met handelen

Omdat u cryptocurrencies wilt verhandelen, is het eerste dat we moeten doen, wat munten voor u halen! De eenvoudigste manier om dit te doen is met Bitcoin, aangezien bijna elke beurs het accepteert.

Als u besluit om in plaats daarvan Ethereum te kopen, kunt u nog steeds de onderstaande gids volgen. Echter, waar Bitcoin wordt genoemd, ruil het in voor Ethereum.

Als u op dit moment al over Bitcoin beschikt, kunt u doorgaan naar het volgende deel van de gids!

De snelste manier om Bitcoin te kopen, is door uw bankpas of creditcard te gebruiken met Coinbase. Coinbase is een uitwisselingsmakelaar en zal u Bitcoin tegen een zeer goede prijs verkopen. Hoewel er 4% in rekening wordt gebracht voor het gebruik van uw kaart, is het de moeite waard aangezien u uw munten meteen ontvangt.

Open een account bij Coinbase

Ga naar de Coinbase-website door door op deze link te klikken. U moet een gebruikersnaam en een sterk wachtwoord kiezen. U moet ook uw e-mailadres en mobiele nummer bevestigen.

Verifieer uw account bij Coinbase

Voordat u Bitcoin bij Coinbase kunt kopen, moet u uw identiteit verifiëren. Volg onze stapsgewijze handleiding hieronder.

 1. Klik op Kopen verkopen bovenaan het scherm.cryptocurrency-handel op Coinbase-applicatie
 2. U moet nu een betaalmethode toevoegen. Klik op Betaalmethode toevoegen.

  Een betalingsmethode toevoegen voor cryptocurrency-handel

 3. U wordt vervolgens gevraagd of u een bankrekening of een bankpas / creditcard wilt toevoegen. In dit voorbeeld voegen we een bankpas / creditcard toe, omdat dit de snelste manier is om geld te storten.Betaalrekening toevoegen om cryptocurrency-handel te starten
 4. Aangezien Coinbase beveiliging zeer serieus neemt, moet u nu uw identiteit verifiëren. Klik op Upload ID.
 5. U kunt een paspoort, rijbewijs of een door de overheid uitgegeven identiteitskaart uploaden. Klik op degene die u wilt uploaden.ID toevoegen om cryptocurrency-handel te starten
 6. Vervolgens wordt u gevraagd hoe u uw ID wilt uploaden. U kunt kiezen voor een webcam, mobiele camera of een bestandsupload.Een afbeelding toevoegen om Cryptocurrency Trading te starten
 7. Nadat u uw ID heeft geüpload, krijgt u de onderstaande bevestiging.Identiteit geverifieerde foto

  Als de beeldkwaliteit niet duidelijk genoeg is, wordt u gevraagd deze opnieuw te uploaden. Voeg je betaalmethode toe in Coinbase

 1. U moet nu het factuuradres van uw bankpas / creditcard invoeren.Handelen in cryptovaluta
 2. Nu moet u uw bankpas- / creditcardgegevens invoeren. Maakt u zich geen zorgen – Coinbase krijgt uw kaartgegevens nooit te zien, aangezien de nummers gecodeerd zijn.Handelen in cryptovaluta
 3. Gefeliciteerd, je hebt nu je identiteit geverifieerd en een betaalmethode toegevoegd! Laten we nu wat Bitcoin gaan kopen.

Bitcoin kopen bij Coinbase

 1. Klik op Kopen verkopen opnieuw bovenaan de pagina. Deze keer kun je de vier munten zien die je kunt kopen. Klik op Bitcoin.Handelen in cryptovaluta
 2. Scroll naar beneden en voer het bedrag (in fiat) in dat u aan Bitcoin wilt uitgeven. In ons voorbeeld kopen we 150 EUR ter waarde van. Het bedrag van Bitcoin wordt bijgewerkt wanneer u uw bedrag invoert.Handelen in cryptovaluta
 1. Klik ten slotte op Koop direct Bitcoin, bevestig de betaalkaart die u eerder heeft toegevoegd en klik op Bevestigen. Dat is het, zo eenvoudig is het – u bezit nu Bitcoin!

Nu je wat Bitcoin hebt, moeten we een account openen bij Binance. Ze zijn een van de meest populaire crypto-uitwisselingen voor cryptocurrency-handel en hebben meer dan 100 verschillende munten beschikbaar!

Open een account bij Binance

 1. Bezoek de Binance-website door door op deze link te klikken.

 1. Klik op Registreren en volg de instructies. Binance is net zo eenvoudig als Coinbase – u moet uw e-mailadres en mobiele nummer invoeren en een gebruikersnaam en wachtwoord kiezen.

 1. Nu je een Binance-account hebt, moeten we de Bitcoin storten die je zojuist bij Coinbase hebt gekocht.

Stort geld in Binance

 1. Ga terug naar uw Coinbase-account en klik op Accounts bovenaan de pagina. Klik dan op Sturen.Instructie op Coinbase voor handel in cryptocurrency
 2. U wordt vervolgens gevraagd om het adres in te voeren waarnaar u uw munten wilt verzenden. Omdat je ze naar je Binance-portemonnee wilt sturen, moeten we terug naar Binance en je Binance-portefeuilleadres ophalen.
 3. Ga terug naar Binance. Beweeg je muis over Fondsen en klik op Deposito’s.Funs storten op COinbase om Cryptocurrency Trading te kunnen doen
 4. Klik op Selecteer Munt storten, typ in BTC en klik vervolgens op Bitcoin.De munt selecteren die op Coinbase wordt gestort
 5. Je ziet nu je Binance-stortingsadres voor Bitcoin. Kopieer het.Instructies voor het kopiëren van het BTC-stortingsadres tijdens het handelen in cryptocurrency
 6. Ga nu terug naar uw Coinbase-account. Voer de hoeveelheid Bitcoin in die u wilt verzenden en plak vervolgens het Binance-portefeuilleadres. Klik ten slotte op Sturen. Uw Binance-account moet binnen 15 minuten worden gefinancierd.

Hoe u cryptocurrency verhandelt bij Binance

Nu uw Binance-account is gefinancierd met Bitcoin, gaan we u laten zien hoe cryptocurrency-handel werkt. In ons voorbeeld gaan we Bitcoin verhandelen voor NEO, maar u kunt NEO vervangen door de munt waarmee u wilt handelen!

 1. Beweeg je muis over Uitwisseling en klik op Basic.De basismethode voor cryptocurrency-handel selecteren
 2. Klik aan de rechterkant van de pagina op BTC en ga naar binnen NEO (of de munt die u wilt kopen). Klik dan op NEO / BTC. Als de munt waarmee u wilt handelen niet NEO is, maar in plaats daarvan ABC, dan zoekt u het paar ABC / BTC.Instructies voor het verhandelen van cryptocurrency op Coinbase
 3. U bevindt zich nu op het hoofdhandelsscherm voor de munten die u wilt verhandelen – hier gebeurt al het plezier!Prijsgrafieken van NEO-munten op Cryptocurrency-handelsplatform
 4. Om een ​​transactie te maken, moet u naar beneden scrollen en zoeken naar de Koop NEO
 5. Voordat u kiest hoeveel munten u wilt verhandelen, moet u beslissen of u een Limietorder of een MarktordeLimietorder: hier voert u de prijs in waartegen u wilt handelen. Er is echter geen garantie dat uw prijs wordt aangepast. Marktorder: hier neemt u de huidige marktprijs die beschikbaar is bij Binance. Als dit uw eerste keer is, is Market Order uw beste optie.Marktcategorie op coinbase
 6. Nu moet u het aantal NEO (of de door u gekozen munt) invoeren die u wilt kopen. In ons voorbeeld kopen we 10 NEO. Zoals u zult zien, krijgen we de marktprijs, omdat we de Markt. Klik ten slotte op om uw transactie te voltooien Koop NEO. Dat is het, u heeft zojuist uw allereerste cryptocurrency-transactie gedaan!Instructies voor het selecteren van een hoeveelheid NEO-munten op Coinbase

Onthoud gewoon dat u de bovenstaande gids kunt wijzigen voor de munt die u wilt kopen.

Gevolgtrekking

En dit is het einde van onze cryptocurrency-handel voor beginnershandleiding – we hopen dat je ervan genoten hebt!

Als u dit artikel van begin tot eind hebt gelezen, zou u nu een goed begrip moeten hebben van wat cryptohandel is, het verschil tussen handelen op korte en lange termijn, en enkele belangrijke dingen die u moet overwegen voordat u aan de slag gaat..

Niet alleen dat, maar u weet nu ook hoe u uw eerste crypto-aankoop doet en hoe u tussen verschillende cryptocurrencies handelt! Houd er rekening mee dat u altijd met een financieel adviseur moet praten voordat u investeringen doet en altijd uw eigen onderzoek moet doen.

(Ik wil dat je daarbuiten veilig blijft!)

Dus, hoe heb je de gids gevonden? Heeft u uw eerste cryptocurrency gekocht? Heeft u enig idee met welke cryptocurrency u gaat handelen??..

Laat het ons weten!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me